Katalonian kevättunnelmia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tervetuloa hurmaavaan Kataloniaan, jossa asumme meren äärellä Cambrilsissa kauniilla Costa Doradalla.

Uutuus

Täällä meillä on mahdollisuus nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja ihastuttavasta rannikosta. Seuraavien kahden viikon aikana meillä on edessä monta unohtumatonta elämystä!

Tutustumme Prioratin viinialueeseen, joka tunnetaan ainutkertaisesta viinintuotannosta. Käymme eräällä autenttisella viinitilalla ja maistelemme paikallisia viinejä. Lähistöllä sijaitsevassa Siuranassa pääsemme nauttimaan lumoavista maisemista. Vierailemme pienessä keskiaikaisessa Montblancin kaupungissa sekä vaikuttavassa Pobletin luostarissa, joka on yksi Katalonian ikonisimmista ja historiallisimmista paikoista.

Yksi matkamme kohokohdista on käynti Tarragonassa, jossa on tarjolla yllin kyllin historiaa ja kulttuuria. Tutkimme roomalaisten jättämiä vaikuttavia jälkiä, joita ovat esim. kuuluisa akvedukti ja amfiteatteri. Meillä aikaa myös muutamille museoille ja paikallisille markkinoille, joilla pääsemme aistimaan aitoa katalonialaistunnelmaa.

Teemme yhdessä eväsretken ja maistelemme paikallisia erikoisuuksia. Saamme myös oppitunnin paikallisesta kielestä katalaanista, jotta katalonialainen kulttuuri tulee hieman paremmin tutuksi.

Osallistujat voivat lisäksi ostaa lisämaksullisen retken upeaan Barcelonaan, joka tarjoaa valtavasti nähtävyyksiä, shoppailumahdollisuuksia ja kulinaarisia elämyksiä. Toinen lisämaksullinen retki suuntautuu Ebrojoen suistoon, jossa teemme pienen veneretken ja käymme tutustumassa paikalliseen riisintuotantoon.

Lopuksi on vielä tilaisuus ostaa retki hurmaavaan Reusiin, jossa ihastelemme arkkitehtuuria sekä vierailemme ”vermuttimuseossa” ja tutustumme vermutin espanjalaiseen versioon.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Saapuminen Barcelonaan. Matka jatkuu Cambrilsiin.
Päivä 2
Kävelyretki Cambrilsissa ja Saloussa – tutustumme lähiseutuun kävellen.
Päivä 3
Koe roomalaisten Tarragona kaikessa kukoistuksessaan.
Päivä 4
Ruoanlaittoa ja kielen opettelua Cambrilsissa.
Päivä 5
Nauti mukavasta vapaapäivästä!
Päivä 6
Markkinapäivä Saloussa.
Päivä 7
Priorat ja viininmaistelua Escaladeissa. Siuranan upeat maisemat.
Päivä 8
Lisämaksullinen retki: veneretki Ebrojoen suistossa ja käynti riisipelloilla.
Päivä 9
Lisämaksullinen retki: Barcelona ja Park Güell.
Päivä 10
Vapaapäivä: omia seikkailuja.
Päivä 11
Lisämaksullinen retki: Reus – makuja, arkkitehtuuria ja Gaudí inspiraation lähteenä.
Päivä 12
Piknikki rannalla.
Päivä 13
Pobletin luostari ja keskiaikainen Montblanc.
Päivä 14
Vapaapäivä: omia seikkailuja.
Päivä 15
Bussilla Barcelonaan. Kotimatka.

Hotelli

Hotel Best Maritim

Best Maritim Cambrils tarjoaa monia mahdollisuuksia nauttia Espanjan auringosta omalla parvekkeella, terasseilla, allasalueella ja rannalla. Hotellissa on 475 huonetta sekä iso allasalue ja aurinkoterasseja. Hotelli sijaitsee Cambrilsin ja Saloun välissä. Vain pieni kävelykatu erottaa hotellin kultahiekkaisesta Cap de Sant Peren rannasta.

Matkamme ajoittuvat huippusesongin ulkopuolelle, jolloin hotellissa on yleensä rauhallisempaa.
Hotellin ravintola on iso, ja sekä aamiainen että illallinen tarjoillaan seisovasta pöydästä. Valikoima on laaja ja tarjolla on monenlaista tyypillisistä espanjalaisista ruoista (esim. paella) kansainvälisempiin ruokalajeihin. Illalliseen sisältyy lasilliset vettä ja viiniä. 

Huoneet ovat nykyaikaisia ja niissä on kaikki mukavuudet, joita voi odottaa kansainväliseltä neljän tähden hotellilta. Ilmainen Wi-Fi, huoneissa on tallelokero ja jääkaappi. Lisäksi hotellissa on kuntosali ja kylpyläosasto (maksullinen).

Huonetyyppejä on kaksi: 

Tyyppi 1: Huoneet naapurirakennuksen suuntaan (rakennus on noin 22–24 m päässä). Hotelli sijaitsee kohtisuorassa rantaan nähden ja joistakin huoneista voi nähdä häivähdyksen merta. Nämä huoneet sisältyvät matkan perushintaan ja niissä on parveke (koko vaihtelee) .

Tyyppi 2: Huoneet altaan suuntaan. Lisämaksusta voi varata huoneen, josta on näkymät uima-altaalle, ravintolaan ja niistä on sivuttainen merinäköala sekä parveke (koko vaihtelee). Päiväsaikaan tässä suunnassa on hieman enemmän toimintaa ja melua. Lisämaksu: katso kohdasta Hintatiedot.

Hotellin yhteystiedot
Hotel Best Maritim Cambrils
Avda. Diputación, 172-174
43850 Cambrils

Hotellin kotisivut: https://www.besthotels.es/en/destinations-and-hotels/best-maritim.html

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

 

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.398€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.398€
Helsinki
1.398€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Barcelonaan. Matka jatkuu Cambrilsiin.

Tervetuloa Kataloniaan! Lennämme Suomesta Barcelonaan, josta seikkailu alkaa. Saavuttuamme perille tapaamme matkanjohtajan ja muut ryhmän jäsenet. Ajamme sitten bussilla Barcelonasta hurmaavaan Cambrilsin merenrantakaupunkiin.

Perillä Cambrilsissa majoitumme ihastuttavaan hotelliin, joka sijaitsee rannikolla Cambrilsin ja Saloun välillä. Hotelli on kotimme seuraavat kaksi viikkoa. Nautimme rennosta ilmapiiristä, mainiosta sijainnista meren äärellä ja kaikista mukavuuksista, joita isolla hotellilla on tarjota.

Myöhemmin illalla kokoonnumme ensimmäiselle illalliselle hotellissa. Meitä odottaa runsas ja monipuolinen seisova pöytä. Illallisen jälkeen on aikaa rentoutua ja tutustua hotellialueeseen. Silloin on myös hyvä tilaisuus lähteä iltakävelylle rantakadulle ja katsella hieman hotellin ympäristöä.

Hotellin baarissa on useana iltana ohjelmaa heille, jotka haluavat nauttia virvokkeita ja kuunnella musiikkia tai tanssia.

Päivä 2
Kävelyretki Cambrilsissa ja Saloussa – tutustumme lähiseutuun kävellen.

Tänään suuntaamme Cambrilsin keskustaan. Reippaimmat lähtevät liikkeelle hyvissä ajoin ja kävelevät matkanjohtajan kanssa keskustaan (n. 5 km). Muut tulevat paikallisbussilla, jonka pysäkki on suoraan hotellin edessä, ja tapaavat kävelijät satamassa.

Cambrils on suosittu kohde sekä ulkomaalaisten että espanjalaisten keskuudessa, jotka etsivät rentoa lomakohdetta Välimereltä. Kaupungissa yhdistyy molempien maailmojen parhaat puolet: rauhallinen ilmapiiri ja rikas kulttuuriperintö. Kaunis satama, joka on keskeinen osa Cambrilsin identiteettiä värikkäine kalastusaluksineen ja huviveneineen, on varsin viehättävä näky. Satamalla on tärkeä rooli myös kaupungin kulinaarisella kentällä, sillä se on kuuluisa erinomaisista kalaravintoloista, jotka tarjoilevat herkullisia kala- ja äyriäisruokia. Cambrils on lisäksi matkakohde, josta pidetään sen upeiden rantojen vuoksi. Pitkä rantakaistale tarjoaa pehmeää kultaista hiekkaa ja Välimeren kirkasta sinistä vettä.

Teemme kävelyretken kaupungin keskustassa ja katselemme sen hurmaavia katuja ja aukioita, joilla voi käveleskellä rauhassa ja nauttia rennosta tunnelmasta. Keskustassa on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia erikoisuuksia sekä kansainvälisiä ruokalajeja. Cambrilsin historiallinen perintö on arvokas: vanhassakaupungissa kannattaa pistäytyä ihastelemassa sen hyvin säilynyttä arkkitehtuuria, mukulakivikatuja ja historiallisia rakennuksia. Cambrilsissa on myös hienoja museoita, jotka esittelevät alueen historiaa ja kulttuuria.

Kävelyretken jälkeen voi jäädä lounaalle meren äärelle ja palata omatoimisesti hotellille joko paikallisbussilla tai kävellen rantaa seuraillen.

Päivä 3
Koe roomalaisten Tarragona kaikessa kukoistuksessaan.

Aloitamme päivän lumoavalla matkalla menneisyyteen. Ohjelmassa on käynti roomalaisten rakentamalla vaikuttavalla akveduktilla Tarragonassa. Aikoinaan tärkeä roomalaisten vesiväylä on nykyään lähes kokonaan asvalttipäällysteisten, kaupunkia kohti kurottelevien liikenneväylien ympäröimä. Rooman valtakunnan aikana elämälle tärkeä vesi virtasi täällä pysähtymättä kaupungin suuntaan. Tänä päivänä ainoa ääni on tavaroita kaupungin keskustaan rahtaavien kuorma-autojen loputon humina. Virtaavan veden ääni on siten korvattu uudella energiamuodolla, joka symboloi ikuista pyrkimystämme kehitykseen ja muutokseen.

Akvedukti seisoo paikallaan kuin mestarillinen arkkitehtoninen ihme. Se on kuin symboli muinaisen Rooman kyvylle luoda hämmästyttäviä kaupunkeja. Sen majesteettiset kaaret ja historiallinen merkitys sykähdyttää katsojaa. Jokaisella askelella, jonka otamme muinaisilla kivillä, kuljemme samalla kaukaisten aikojen jäljissä. Tuntuu kuin kulkisi läpi historiallisen portaalin, joka yhdistää meidän aikamme inhimillisen kehityksen pitkään linjaan.

Jatkamme roomalaisen Tarragonan tutkimista käymällä katsomassa kuuluisaa roomalaista areenaa, jossa voimme kuvitella jännittävät kilpailut, joita täällä pidettiin antiikin aikoina. Tarragonan keskustassa käymme Museo Castellarnaussa, jossa on esillä arkeologisia löytöjä muinaisesta Tarragonasta. Käymme myös vaikuttavassa amfiteatterissa, joka on jälleen yksi todiste roomalaisten vaikutuksesta kaupunkiin. Astumme historialliselle areenalle ja voimme helposti kuvitella intensiiviset gladiaattoritaistelut, joita täällä käytiin.

Seuraavaksi pidämme hyvin ansaitun tauon ja maistelemme virkistävää vermuttia. Annamme sen mausteisen ja aromaattisen maun tanssia kielellämme ja koemme tämän paikallisen erikoisuuden todellisen olemuksen. Kenties löysit uuden ja tervetulleen matkakumppanin!

Nautittuamme virvokkeita meillä aikaa tutustua Tarragonaan omatoimisesti. Yksi kiinnostava kohde on Casa Canals, kaunis historiallinen talo, joka kuljettaa vierailijat takaisin eleganssin ja hienostuneisuuden aikakauteen. Voimme nauttia tämän upean talon lumoavista yksityiskohdista ja antaa sen ainutlaatuisen tunnelman hurmata meidät. Voit kuljeskella pitkin maalauksellisia katuja, piipahtaa paikallisissa putiikeissa ja kenties ostaa espanjalaisia erikoisuuksia mukaan. Lopuksi voi vaikka istahtaa mukavaan kahvilaan ja nauttia kaupungin rennosta tunnelmasta.

Iltapäivällä aloitamme matkan takaisin tukikohtaamme Cambrilsissa.

Päivä 4
Ruoanlaittoa ja kielen opettelua Cambrilsissa.

Tänään meillä on edessä mielenkiintoinen päivä gastronomian ja kielen merkeissä. Opettelemme valmistamaan jonkin ikonisimmista espanjalaisista ruokalajeista. Se voisi olla esim. gazpacho, kylmä ja virkistävä kasviskeitto. Sitä on helppo tehdä kotona, joten pääset nauttimaan autenttisesta espanjalaisesta mausta vielä kotiin palattuasikin.

Yksi hotellin kokeista opastaa meidät läpi paikallisen ruokalajin valmistusprosessin. Opimme perinteisistä ruokalajeista ja tärkeimmistä raaka-aineista. Kaikkia kannustetaan osallistumaan ja hankkimaan kokemusta raaka-aineiden valmistelusta ja sekoittamisesta. Kun ruoka on valmista, pääsemme maistamaan sitä ja nauttimaan espanjalaisen keittiön raikkaista mauista. Emme tiedä etukäteen, minkä ruokalajin valmistamme. Meillä on samalla oiva tilaisuus kuulla lisää paikallisesta ruokakulttuurista ja vaihtaa ruoanlaittovinkkejä ja muistella ruokakokemuksiamme muiden osallistujien kanssa.

Saatuamme johdatusta ruoanlaittoon jatkamme tutustumalla katalaanin kieleen. Se on Katalonian virallinen kieli, joka on levinnyt myös muille alueille, kuten Valenciaan, Baleaareille ja Andorraan. Katalaani kuuluu romaanisiin kieliin ja läheistä sukua espanjalle, ranskalle ja italialle.

Yksi suurimmista eroista katalaanin ja kastilian (espanjan) välillä on ääntäminen. Myös sanastossa on eroja. Vaikka yhtäläisyyksiä on paljon, katalaanissa on runsaasti sanoja ja ilmauksia, jotka ovat vain sille ominaisia. Katalaanin kielessä on myös säilynyt latinasta ja muista vanhoista kielistä sanoja ja ilmauksia, joita ei ole nyky-espanjassa. Toinen tärkeä piirre katalaanissa on sen vahva kytkös katalonialaiseen kulttuuriin ja identiteettiin. Kieli on ollut tärkeä osa Katalonian nationalistista liikettä ja sillä on tärkeä rooli Katalonian kulttuurin ja autonomian ylläpitämisessä.

Matkanjohtajamme opettaa meille tarpeellisimpia ilmauksia ja sanoja, joita voimme käyttää oleskelumme aikana. Tämä pieni johdanto katalaanin kieleen antaa meille näin mahdollisuuden päästä vähän lähemmäs paikallisväestöä.

Päivä 5
Nauti mukavasta vapaapäivästä!

Päivä on varattu omille seikkailuille. Tee kävelyretki Salouhun tai Cambrilsiin ja katsele kauppoja tai nauti ihanan rennosta päivästä ihastuttavassa hotellissamme.

Päivä 6
Markkinapäivä Saloussa.

Maanantai on Saloussa markkinapäivä. Lähdemme n. 1,5 km:n kävelylle tutustumaan paikallisiin markkinoihin. Markkinoilla on kojuja, joissa on kaikenlaista ostettavaa kengistä sukkiin, vaatteisiin ja taloustarvikkeisiin. Myytävänä on myös herkullisia oliiveja, makkaroita ja monia muita paikallisia erikoisuuksia.

Kiertelemme kojuilla ja tutustumme kiinnostaviin tavaroihin. Ehkä löydämme hyvän kenkätarjouksen tai ihastumme värikkäisiin tekstiileihin. Markkinoilta löytyy myös patoja, kattiloita ja pannuja. Jos tarvitset uuden vyön tai sukat, täältä löytyy valinnanvaraa!

Katseltuamme ja tehtyämme ostokset asetumme mukavaan kahvilaan. Nautimme kupposen cortadoa tai jotakin muuta espanjalaista kahvia.

Kahvittelun jälkeen on tilaisuus tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Saloussa on monenlaista nähtävää, ostosmahdollisuuksia ja ruokapaikkoja. Voit palata kävellen hotellille ja levätä tai jatkaa Saloun hurmaavien katujen tutkailua ja viettää pari lisätuntia tässä kauniissa merenrantakaupungissa.

Päivä 7
Priorat ja viininmaistelua Escaladeissa. Siuranan upeat maisemat.

Ensimmäinen kohteemme on Escaladei, joka sijaitsee Prioratin viinialueella sisämaassa. Kaupunki tunnetaan vaikuttavasta luostarista, joka on peräisin 1100-luvulta ja jolla on värikäs historia. Luostarin perustivat kartusiaanimunkit ja sillä oli tärkeä rooli alueen viinintuotannon kehittämisessä. Kartusiaaninen sääntökunta tunnetaan ankaran askeettisesta elämäntyylistä, johon kuuluu eristäytyminen, hiljaisuus ja rukous. Jokainen munkki elää yhden hengen kammiossa ja käyttää valtaosan ajastaan henkilökohtaiseen mietiskelyyn, meditaatioon ja rukoukseen.

Saavuttuamme Escaladeihin käymme luostarin liepeillä toimivan paikallisen viinintuottajan luona. Saamme ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua viinintuotantoon Prioratissa sekä selvittää alueen arvostettujen viinien salaisuudet. Viinintuottaja jakaa asiantuntemustaan ja kertoo Prioratin viiniköynnöksistä, viljelytekniikoista, sadonkorjuusta ja viininvalmistuksesta.

Saamme vierailun aikana tilaisuuden maistaa alueen viinejä. Priorat tunnetaan voimakkaista, täyteläisistä punaviineistä, joiden valmistuksessa käytetään pääasiassa Grenache- (Garnacha) ja Carignan- (Cariñena) rypäleitä. Pääsemme nauttimaan Prioratin viineille leimallisista monitasoisista aromeista ja makuvivahteista.

Escaladeista matka jatkuu hurmaavaan Siuranan kylään. Siurana on tunnettu upeista maisemista. Kylä sijaitsee kallion laella ja sieltä avautuu uskomattoman kauniit näkymät viinipelloille ja vuorille.

Meillä on aikaa tutustua Siuranaan ja nauttia maisemista. Kylän kadut ovat kapeita ja arkkitehtuuri välimerellistä, mikä luo Siuranaan ainutkertaisen tunnelman. Voit myös käydä ostamassa paikallisia erikoisuuksia tai matkamuistoja tai vain rentoutua jossakin kivoista kahviloista ja nauttia hetkestä.

Päivä 8
Lisämaksullinen retki: veneretki Ebrojoen suistossa ja käynti riisipelloilla.

Tänään on lisämaksullisen retken aika. Retken voi ostaa ennen matkaa. Suuntaamme Ebrojoen suistoon luonnonkauniille alueelle, joka tunnetaan rikkaasta biodiversiteetistä ja riisinviljelystä. Tämä on hieno tilaisuus tutustua tähän ainutlaatuiseen seutuun.

Ajamme ensin meren suuntaan ja nautimme kauniista maisemista. Suisto on tärkeä elinympäristö monille lintulajeille. Saamme tilaisuuden tarkkailla lintuja ja oppia lisää niiden elämäntavasta ja muuttoliikkeistä.

Ebrojoella on suuri merkitys Espanjalle, sillä se on tärkeässä roolissa maanviljelysalueiden kastelussa ja vaikuttaa näin maan talouteen. Joki on monien kala- ja lintulajien koti. Ebrojoen suistoalue on ainutlaatuinen ekosysteemi, joka on tärkeä lintujen muutolle ja linnustolle yleensä. Käynti Ebrojoen suistossa antaa meille mahdollisuuden tutustua tähän kiehtovaan jokeen ja sen merkitykseen Espanjalle. Saamme kokea upeaa luontoa, oppia joen merkityksestä maan taloudelle ja nauttia alueen ainutkertaisesta elonkirjosta.

Nousemme pieneen veneeseen, joka vie meidät kohti Ebrojoen suuta. Ebro on Espanjan pisin joki (yli 910 km). Se saa alkunsa Cantabrian vuorilta Pohjois-Espanjasta ja virtaa mm. Aragonian, La Riojan ja Katalonian läpi ennen kuin laskee Välimereen. Jokiretki kestää vajaan tunnin. Jos meillä on pikkuisen onnea, näemme kalastajia tai lintuja, jotka pesivät rannoilla ruokojen keskellä. Kukapa ei pitäisi pienestä veneretkestä!

Ebron suisto kattaa noin 20 000 hehtaarin kokoisen riisinviljelyalueen. Täällä kasvatetaan joitakin hienoimmista riisilajikkeista. Matkalla takaisin ohitamme matalia riisipeltoja, joita riittää niin pitkälle kuin silmä kantaa. Käymme paikallisen riisinviljelijän luona ja saamme käsityksen viljelyprosessista ja siitä, mitä riisi alueelle merkitsee. Tutustumme eri riisityyppeihin, kuten Bombaan, Carnaroliin ja Marismaan. On vaikea olla ihastumatta kauniisiin maisemiin ja vaikuttumatta merkittävästä roolista, joka riisintuotannolla on paikalliselle taloudelle ja kulttuurille.

Riisi on jo pitkään ollut tärkeä raaka-aine espanjalaisessa keittiössä. Yksi tunnetuimmista riisiä sisältävistä ruokalajeista on paella, josta on tullut espanjalaisen kulttuurin ja gastronomian symboli ja ylpeyden aihe. Paella on herkullinen riisiruoka, joka sisältää usein äyriäisiä, lihaa, vihanneksia ja mausteita. Se valmistetaan erityisessä paellapannussa, joka antaa ruoalle sen tyypillisen täyteläisen ja aromaattisen maun ja rakenteen. Paella liitetään usein Valencian alueeseen, josta se on kotoisin, mutta sitä valmistetaan ja nautitaan kaikkialla Espanjassa – ja paikallisia versioita on monia!

Retken hinta on 60 €/henkilö. Retki tilataan ennen matkaa. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24.

Päivä 9
Lisämaksullinen retki: Barcelona ja Park Güell.

Tänään on mahdollisuus lähteä Katalonian pääkaupunkiin, Barcelonaan. Suositussa suurkaupungissa moni on jo käynyt ja ensikertalaisilla on todella, mitä odottaa! Kaupunki on eläväinen, ja kaikki aistit terävöityvät aina niin ihanassa Barcelonassa.

Päivän retki alkaa Plaza Catalunyan keskusaukiolta, jossa jotkut kaupungin tärkeimmistä kaduista kohtaavat. Yksi niistä on kuuluisa La Rambla. La Rambla on Barcelonan tunnetuin puistokatu ja koko 1,2 km:n matkalta täynnä elämää, katutaiteilijoita, matkailijoita ja puita. Ei voi kehua käyneensä Barcelonassa, jos ei ole käynyt La Ramblalla!

Kävelemme hetken La Ramblaa pitkin, sitten käännymme vasemmalle ja siirrymme antiikin roomalaisten Barcelonaan. Näemme pätkän muinaista tietä, joka vei alunperin Rooman valtakunnan aikaiseen Barcinon kaupunkiin. Tie on roomalaisen tavan mukaan reunustettu hautakivillä. Ylitämme jälleen La Ramblan ja suuntaamme isoon kauppahalliin, La Boqueriaan, jossa värit, tuoksut ja kauppiaiden moniääninen kuoro kaappaavat aistimme. Täällä on myynnissä kaikkea maan ja taivaan välillä kaikista ruokapyramidin osista: ilmakuivatusta kinkusta, tuoreista vihanneksista ja mausteista tuoreeseen kalaan, juustoon ja erilaisiin espanjalaisiin erikoisuuksiin. Kauppahallista voi ostaa mukaan herkkuja kotiinviemisiksi.

Kauppahallista kävelemme Plaça del Pille kaupungin vanhaan osaan, jossa sijaitsee kaunis goottilaistyylinen kirkko Santa Maria del Pi. Sen isot ja värikkäät ruusuikkunat ovat erityisen kauniit. Englantilainen kirjailija George Orwell kuvailee kirkkoa teoksessaan Katalonia, Katalonia (eng. Homage to Catalonia). Se on hänen henkilökohtainen kertomuksensa Espanjan sisällissodasta, johon hän itsekin osallistui.

Palaamme vanhankaupungin katuja pitkin La Ramblalle ja kävelemme 60 m korkealle Kolumbuksen muistomerkille. Sitten on Gaudín yhä keskeneräisen La Sagrada Familia -katedraalin vuoro. Kirkko on nykyään Barcelonan kuuluisin tunnusmerkki. Katedraalin rakentaminen aloitettiin 1880-luvulla. Arvioiden mukaan kirkko valmistunee 2020-luvulla. Rakentamiseen on osallistunut useita rakennusmestareita, jotka ovat yksi toisensa jälkeen jääneet eläkkeelle tehtyään oman osuutensa Gaudín alkuperäisten piirustusten ja suunnitelmien toteuttamisessa. Katselemme kirkkoa lähemmin ulkopuolelta ennen kuin suuntaamme Gaudín suunnittelemaan Güellin puistoon.

Myös iso Park Güell kuuluu Antoni Gaudín mestariteoksiin. 20 hehtaarin kokoinen puisto on yksi Barcelonan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Puisto ei koskaan valmistunut, sillä Barcelonan kaupunki joutui taloudellisiin vaikeuksiin ja rakennustyöt lopetettiin. Nykyään kirkko on kuin kaunis muistomerkki, joka kertoo barcelonalaisen Gaudín upeasta luomistyöstä.

Meillä on vielä omaa aikaa Barcelonassa ennen kuin palaamme Cambrilsiin. Syömme illallisen hotellissa.

(Päivän ajomatka yhteensä 200 km – 3 tuntia.)

Retken hinta on 75 €/henkilö. Retki tilataan ennen matkaa. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24.

Päivä 10
Vapaapäivä: omia seikkailuja.

Tänään on vapaapäivä! Voit viettää päivän nauttien elämästä lähiseudulla tai rentoutuen hotellin uima-altaalla tai rannalla.

Päivä 11
Lisämaksullinen retki: Reus – makuja, arkkitehtuuria ja Gaudí inspiraation lähteenä.

Aloitamme päivän kiinnostavalla retkellä Reusiin, joka tunnetaan kauniista modernistisesta arkkitehtuurista. Se on myös maailman ikonisimman arkkitehdin, Antoni Gaudín, synnyinkaupunki. Teemme mukavan kävelyretken kaupungin kaduilla ja katselemme vaikuttavia rakennuksia, jotka kertovat Reusin arkkitehtonisesta rikkaudesta.

Modernismi, jonka yksi suuntaus oli orgaaninen arkkitehtuuri – joka puolestaan kehittyi art nouveausta – oli arkkitehtuurin tyylisuuntaus, joka syntyi 1800-luvun lopussa ja kukoisti 1900-luvun alussa. Reusissa modernismi liittyi tiukasti aikakauden taloudelliseen ja teolliseen kehitykseen. Monet paikalliset kauppiaat, jotka rikastuivat kaupan ja teollisuuden parissa, halusivat esitellä menestystään ja asemaansa arkkitehtuurin kautta. He pyrkivät luomaan innovatiivisia ja ainutkertaisia rakennuksia, joissa taiteelliset elementit yhdistyivät moderniin tekniikkaan.

Reusin modernistisessa rakennustyylissä on monia ominaispiirteitä. Ensinnäkin yksityiskohtiin ja koristeluun on kiinnitetty paljon huomiota. Rakennukset on usein koristeltu kauniilla keraamisilla laatoilla, värikkäillä lasimosaiikeilla, takorautakoristuksilla ja veistoksellisilla yksityiskohdilla, jotka luovat tunteen eleganssista ja runsaudesta. Toinen Reusin modernistisen arkkitehtuurin ominaispiirre on orgaanisten muotojen ja kaarien käyttö. Rakennusten julkisivut ja sisäpuolet on usein muotoiltu käyttäen aaltoilevia linjoja, kukka-aiheita ja abstrakteja muotoja, jotka tekevät estetiikasta dynaamista ja virtaavaa. Tämä kuvastaa modernismin halua irtautua perinteisistä geometrisistä muodoista ja luoda luonnollisempia ja orgaanisemman näköisiä rakenteita.

Parhaita esimerkkejä modernistisesta arkkitehtuurista Reusissa ovat Casa Navàs, kaupungintalo Casa Rull ja Casa Gasull. Rakennukset tunnetaan julkisivujen vaikuttavista koristeluista, ainutkertaisesta designista ja innovatiivisesta materiaalien käytöstä. Reusissa modernismi ei rajoittunut vain julkisiin ja yksityisiin rakennuksiin, vaan kuvastuu myös kaupungin infrastruktuurista ja julkisista tiloista. Kaupungissa on kauniita puistoja ja aukioita, jotka on suunniteltu modernistiseen tyyliin ja tarjoavat miellyttävän ympäristön käveleskelylle ja arkkitehtuurista nauttimiselle. Modernismin tutkiminen Reusissa on kuin matka ajassa taaksepäin: pääsemme ihailemaan luovaa ja innovatiivista henkeä, joka oli leimallinen tuolle aikakaudelle.

Tehtyämme pienen kierroksen Reusin keskustassa on mahdollista käydä omatoimisesti Casa Navàsissa (sisäänpääsymaksu n. 12 €). Casa Navàsin suunnitteli Lluís Domènech i Montaner, yksi Katalonian kuuluisimmista modernistisista arkkitehdeistä. Talo on todellinen helmi ja esittelee tyypillisiä modernistisia elementtejä, jotka olivat leimallisia tuolle aikakaudelle.

Arkkitehtonisten elämysten jälkeen jatkamme retkeämme ja käymme Reusin ”vermuttimuseossa”. Eräs baarin omistaja on kerännyt valtavan kokoelman erilaisia vermuttipulloja ja julisteita menneiltä ajoilta. Meille esitellään vermutin valmistuksen perinnettä ja opimme erilaisista makuvaihtoehdoista ja tuotantoprosessista. Saamme nauttia lasillisen talon omaa vermuttia samalla, kun nautimme mukavasta tunnelmasta.

Yhteys vermutin ja Katalonian Reusin välillä on juurtunut syvälle historiaan ja perinteeseen. Vermutti on aromaattinen ja maustettu viinipohjainen juoma, jota nautitaan usein aperitiivina ennen ateriaa. Sen juuret ovat Italiassa ja sitä valmistettiin alunperin lääkekäyttöön. 1800-luvun puolivälissä talous kasvoi ja teollisuus kehittyi Reusissa voimalla. Kaupunki oli tunnettu viinintuotannosta ja kaupasta. Tuona aikana vermutti tuli tutuksi alueella. Reusista tuli vermutin tuotannon ja jakelun keskus, ja juomasta tuli nopeasti suosittu paikallisväestön keskuudessa.

Useat tekijät vaikuttivat vermutin suosioon Kataloniassa. Ensinnäkin vermutti oli suhteellisen edullista ja sitä oli helposti saatavilla verrattuna muihin markkinoilla olleisiin luksusjuomiin. Vermutista tuli työväenluokan suosikki. Lisäksi vermutilla ajateltiin olevan lääkevaikutuksia ja sitä käytettiin ruoansulatuksen parantamiseen ja erilaisten muiden vaivojen lievittämiseen. Tämä puoli vermutista vetosi kansaan, ja niin siitä tuli osa katalonialaista kulttuuria ja perinnettä.

Reusista tuli nopeasti Katalonian vermuttipääkaupunki, ja kaupunkiin asettui monia vermutin tuottajia ja tislaamoja. Katalonialainen vermutti eroaa hieman italialaisesta versiosta. Katalonialaisen vermutin valmistuksessa käytetään yleensä enemmän aromaattisia yrttejä ja mausteita, jotka antavat juomalle sen tyypillisen maun.

Vermutti on yhä hyvin suosittua Kataloniassa, ja Reus yhä vermuttituotannon keskus. Kaupungissa toimii useita perinteisiä tislaamoja ja perheyrityksiä, jotka ovat säilyttäneet vanhat reseptit ja valmistustekniikat.

Palaamme hotellille lounaan jälkeen.

Retken hinta on 20 €. Retki varataan ja maksetaan matkanjohtajalle paikan päällä. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24.

Päivä 12
Piknikki rannalla.

Tänään on yhteisen eväsretken aika. Kokoonnumme nauttimaan paikallisia erikoisuuksia yhdessä. Tarjolla on valikoima espanjalaisia herkkuja. Pääset kokeilemaan erilaisia juustoja, kinkkuja, oliiveja, leipää ja muita alueellisia erikoisuuksia, jotka kuvastavat alueen ainutlaatuista keittiötä. Osallistujat tuovat piknikille omat juomat. Kenties oma suosikkiviini löytyi Prioratista. Vai houkutteleeko paikallinen olut tai limsa enemmän? Nyt on tilaisuus rentoutua, nauttia luonnosta ja jutella matkakokemuksista muiden matkalaisten kanssa.

Päivä 13
Pobletin luostari ja keskiaikainen Montblanc.

Lähdemme jännittävälle puolipäiväretkelle sisämaahan. Kohteitamme ovat hurmaava Montblancin kaupunki ja Pobletin luostari, jotka molemmat ovat täynnä historiaa ja kulttuuria.

Aloitamme Pobletin luostarista, joka sijaitsee vuorten ympäröimässä maalauksellisessa laaksossa. Sistersiläisluostari, joka perustettiin 1100-luvulla, on todellinen goottilaisen arkkitehtuurin helmi. Sillä on myös suuri uskonnollinen merkitys. Tutkimme luostaria ja sen lähiympäristöä sekä kuulemme sen historiasta, roolista keskiajalla ja uskonnollisesta merkityksestä.

Näemme vaikuttavan luostarikirkon, jota seinämaalaukset ja uskonnolliset symbolit koristavat, ja ohitamme merkittävät luostarikäytävät ja kirjaston. Luostarikierroksen jälkeen olemme kuulleet kiehtovia tarinoita ja saaneet käsityksen luostarin päivittäisestä elämästä ja merkityksestä munkkiveljeskunnalle.

Seuraavaksi ajamme kauniiseen keskiaikaiseen Montblanciin, jota ympäröi hyvin säilynyt kaupunginmuuri. Kuljemme pitkin kaupungin mukulakivikatuja ja aistimme sen autenttista ilmapiiriä. Montblancilla on ollut suuri historiallinen merkitys ja se tunnetaan vaikuttavasta arkkitehtuurista. Ihmettelemme vanhoja kaupunginportteja, aukioita ja kunnioitusta herättäviä kirkkoja. Montblanciin liitetään legenda Pyhästä Yrjöstä ja lohikäärmeestä. Näemme kauniita koristeita ja patsaita, jotka kunnioittavat tätä tarinaa. Kaupungissa on myös torni, joka symboloi taistelua sankarin ja lohikäärmeen välillä.

Montblancista palaamme hotellille, jossa voimme rentoutua loppupäivän.

Päivä 14
Vapaapäivä: omia seikkailuja.

Hyvä hetki viimeisille ostoksille. Kenties maukas lounas meren äärellä houkuttelee.

Päivä 15
Bussilla Barcelonaan. Kotimatka.

Tänään on aika suunnata kohti Barcelonaa kahden upean Cambrilsissa vietetyn viikon jälkeen. Paluulento odottaa!

Lisämaksulliset retket

Suosittelemme varaamaan ja maksamaan lisämaksulliset retket ennen matkaa:

Retki Barcelonaan ja Park Güell

Hinta 75 €/henkilö. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24.

Veneretki Ebrojoen suistossa – matka läpi riisipeltojen

Hinta 60 €/henkilö. (Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 24).

Mikäli bussissa on tilaa, retken voi varata ja maksaa käteisellä (euroilla) paikan päällä.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneet lisämaksu

Tyyppi 1: 360€
Tyyppi 2: 425€

Yhden hengen huoneita on saatavilla rajallinen määrä.

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Barcelona – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 14 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa, parveke
 • Puolihoito hotellissa (aamiaiset ja 14 illallista) 
 • Viinimaistelu Prioratissa
 • Museokortti Tarragonassa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Lisämaksullinen huonetyyppi 2: 65€/hlö
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Lisämaksulliset retket
 • Juomarahat kuljettajille (yhteensä noin 12€/hlö, suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lisämaksulliset retket

Ylimääräisillä retkillä voi olla mukana osallistujia esim. Norjasta tai Ruotsista. Näin saamme varmemmin riittävästi osallistujia ja retket voidaan toteuttaa. 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 24 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Espanja: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/espanja

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja