Karismaattinen Kanada

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kanadan itäosien englantilais-ranskalaiset kaupungit ja vaikuttava luonto. Toronto, Quebec, Ottawa, Montreal ja Niagara Falls!

Matkalla paneudumme englantilaiseen ja ranskalaiseen kulttuuriin. Ohjelmassa romanttinen Quebec City ja monipuolinen Montreal. Teemme retken viehättävään pääkaupunkiin Ottawaan ja aistimme kosmopoliittista tunnelmaa Torontossa. Luontoa leimaavat vuoret, valtavat järvet ja mahtavat havumetsät. Käymme Baie-Sainte-Catherinessa, jossa voi lähteä valassafarille mahtavalle St. Lawrence -joelle. Kun kerran täällä olemme, emme voi jättää näkemättä valtavaa Niagaran putousta. Tervetuloa Kanadaan!
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Kanadan dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Toronto
Päivä 2 Toronto - kaupunkikierros, mm. yliopisto ja kaupungintalo - omaa aikaa
Päivä 3 Toronto - Ottawa - Montreal. Kaupunkikierros Kanadan pääkaupungissa, mm. parlamenttirakennukset
Päivä 4 Montreal - Quebec City - Mount Royal, olympiastadion ja Montrealin vanhakaupunki - kaupunkikierros Quebec Cityssä, mm. Unescon suojelema Château Frontenac
Päivä 5 Quebec - päiväretki Baie-Sainte-Catherineen - vierailu Sainte-Anne-de-Beauprén basilikassa - lisämaksullinen valassafari St. Lawrence -joella
Päivä 6 Quebec - Montreal - Gananoque, portti Thousand Islands –saaristoon - vierailu Montrealin Notre-Damessa
Päivä 7 Gananoque -risteily Thousand Island -saaristossa - Niagara Falls
Päivä 8 Niagara Falls - lisämaksullinen veneretki putouksille ja illallinen Skylon Towerin pyörivässä ravintolassa
Päivä 9–10 Niagara Falls - Niagara-on-the-Lake - Toronto - kotimatka ja saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkkejä hotelleista, joita käytämme matkan aikana. Pyydämme huomioimaan, että hotellit saattavat muuttua. Majoitutte tällöin vastaavissa tai parempitasoisissa hotelleissa. Vahvistamme hotellit lentolippujen mukana.

Quality Inn & Suites, Niagara Falls

Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Niagaran putouksilta sekä lähellä on runsaasti kauppoja, ravintoloita ja Niagara Falls Skylon Tower.

Kaikissa huoneissa on tv, pöytä, hiustenkuivain ja silitysrauta. Huoneissa on kahvinkeittomahdollisuus ja maksuton Wi-Fi.

Lue lisää: https://www.choicehotels.com/ontario/niagara-falls/quality-inn-hotels/cn856

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Four Points by Sheraton Quebec Resort

 • Ilmastointi
 • Silitysrauta ja -lauta
 • Hiustenkuivain
 • Kahvin/teen keittomahdollisuus

Hotelli sijaitsee Laurentienne Autorouten varrella ja lähellä Charlesbourgin kaupunkia.

Hotellissa on ravintola, spa ja kuntosali. Kaikissa huoneissa on maksuton Wi-Fi ja tv. 

Lue lisää: http://www.fourpointsquebecresort.com/ 

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Best Western Plus Travel Hotel Toronto Airport

 • Ilmastointi
 • Silitysrauta ja -lauta
 • Kahvin/teen keittomahdollisuus
 • Hiustenkuivain

Hotelli sijaitsee muutaman minuutin ajomatkan päässä kauniista Centennial Park-puistosta.

Kaikissa huoneissa on maksuton Wi-Fi ja tv ja huoneet sijaitsevat kolmessa eri kerroksessa. Hotellissa on myös kuntosali ja pieni spa.

Lue lisää: http://www.traveltorontohotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Toronto

Lennämme Helsingistä Toronton kansainväliselle lentokentälle Pearsonille, joka on saanut nimensä kanadalaisen valtiomiehen ja diplomaatin Lester Pearsonin mukaan. Pearson sai Nobelin rauhanpalkinnon 1957 työstään YK:ssa Suezin kriisin ratkaisemiseksi.

Lester Pearsonista tuli myöhemmin Kanadan pääministeri, ja hänen johdollaan Kanadaan luotiin julkinen terveydenhoito ja opintolainajärjestelmä. Maa sai myös uuden lipun: punainen vaahteranlehti korvasi 1965 Kanadan siihenastisen lipun (Canadian Red Ensign), jossa oli vasemmassa yläkulmassa punaisella pohjalla Yhdistyneen kuningaskunnan Union Jack ja keskellä oikealla Kanadan vaakuna.

Saavuttuamme hotelliin meillä on mahdollisuus levähtää pitkän lentomatkan jälkeen.

Päivä 2
Toronto - kaupunkikierros, mm. yliopisto ja kaupungintalo - omaa aikaa

Torontoa voi hyvin kutsua Kanadan Manhattaniksi, tosin Toronto on uudenaikaisempi, raikkaampi ja puhtaampi. Ohjelmassa on kaupunkikierros, jonka aikana näemme mm. CN Towerin, yliopiston ja kaupungintalon. Sen jälkeen on aikaa ostoksille, valokuvaukselle tai vain kävelylle pitkin kauniin, nykyaikaisen kaupungin katuja. Kuten Big Applekin, Toronto on kulttuurien sulatusuuni, jonne on asettunut iso joukko kiinalaisia ja intialaisia sekä pohjoismaalaisia. Tuloksena on sykkivä suurkaupunki, joka on viime aikoina saavuttanut mainetta myös kansainvälisenä taide- ja kulttuurinäyttämönä.

Toronto kasvoi valtavalla vauhdilla mm. viktoriaanisella kaudella, minkä ansiosta kaupungissa on monia upeita rakennuksia tuolta ajalta, esim. Toronton yliopisto ja vanha kaupungintalo. 1900-luvulla lukemattomia rakennuksia purettiin ja korvattiin betonikuutioilla. Torontossa on kuitenkin niin runsaasti gotiikan inspiroimaa arkkitehtuuria, että kaupunki on toiminut lukemattomissa elokuvissa New Yorkin sijaisena.

CN Tower piti pitkään hallussaan maailman korkeimman tornirakennuksen titteliä, mutta vuonna 2007 titteli siirtyi Burj Dubain pilvenpiirtäjälle. Menemme hissillä 330 metrin korkeudessa sijaitsevalle näköalatasanteelle, jolta on 360 asteen näkymä yli kaupungin. Tornista näkee mm. kaupungin jättimäisen baseballstadionin Sky Domen, joka on Toronto Bluejays -joukkueen kotikenttä.

Kaupunkikierroksen jälkeen loppuiltapäivä on omaa aikaa. Voit myös lähteä matkanjohtajan mukaan kiertelemään kaupungin kortteleita.

Päivä 3
Toronto - Ottawa - Montreal. Kaupunkikierros Kanadan pääkaupungissa, mm. parlamenttirakennukset

Ajamme tänään kohti Kanadan pientä pääkaupunkia, Ottawaa, jota voisi kutsua vaikka pikku Lontooksi vahvan englantilaisen leiman vuoksi. Kaupunki sijaitsee Ottawajoen rannalla. Joki toimii Ontarion ja Quebecin provinssien luonnollisena rajana. Nimi Ottawa tulee algonkin-intiaanikielen sanasta odawa, joka tarkoittaa kauppaa ja viittaa paikan ikivanhaan asemaan heimojen kauppapaikkana, myöhemmin paikkana, jossa turkistenmetsästäjät myivät taljojaan. Paikalla oli noin 10 000 vuotta sitten valtava järvi. Kun jää viimeisen jääkauden päättyessä suli, saapuivat Amerikan ensimmäiset asukkaat ja asettuivat alueelle noin 6 500 vuotta sitten. Lukuisat arkeologiset löydökset, kuten nuolenkärjet ja ruukunpalaset, todistavat paikan pitkästä historiasta.

Teemme kaupunkikierroksen Kanadan viehättävässä pääkaupungissa. Parliament Hill -kukkulan laella sijaitsevat Ottawan ainutlaatuiset uusgoottilaiset parlamenttirakennukset. Parlamentin ympärillä on monia hyvin hoidettuja viktoriaanisia taloja. Parlamenttirakennusten seinät on rakennettu isoista hiekkakivilohkareista, ja rakennuksilla on jyrkät kuparikatot ja vaikuttavat tornit. Peruskiven valoi 1860 tuolloinen prinssi Albert Edward (myöhemmin kuningas Edvard VII), ja valmista tuli 1867, jolloin pidettiin parlamentin kokous, jossa muotoiltiin kansakunnan perusta, The Dominion of Canada. Näin Kanada sai itsehallinnon brittiläisessä imperiumissa.

Kun astuu sisään pääportista Wellington Streetillä ja lähestyy keskustornia, Peace Toweria, ohittaa ikuisen tulen, Centennial Flamen, jonka sytytti pääministeri Lester B. Pearson uudenvuodenaattona 1966 Kanadan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Jos olemme onnekkaita, saatamme tavata Royal Canadian Mounted Policen edustajia, joita kutsutaan nykyään nimellä The Mounties. He ovat pukeutuneet tyypillisesti kirkkaanpunaiseen takkiin, mustiin ratsastushousuihin, joiden sivussa kulkee kullanvärinen raita, sekä leveälieriseen hattuun tai esim. turbaaniin, mikäli henkilön uskonto niin vaatii. Usein heitä näkee hevosen selässä. He ovat ystävällisiä ja poseeraavat mielellään kuvissa.

Päivä 4
Montreal - Quebec City - Mount Royal, olympiastadion ja Montrealin vanhakaupunki - kaupunkikierros Quebec Cityssä, mm. Unescon suojelema Château Frontenac

Montreal on ranskankielisen Kanadan suurin kaupunki, joka on myös kaikkein eurooppalaisin. Vanhankaupungin, Vieux-Montrealin, historialliset kadut muistuttavat ranskalaisen pikkukaupungin katuja. Englannin ja varsinkin ranskan kieli dominoivat, mutta kaduilla kuulee myös skottia, kiinaa, haitia, arabiaa, jiddishiä, italiaa, portugalia, filipinoa ja kreikkaa – monet ovat etsineet onneaan Kanadasta viimeisten parin vuosisadan aikana.

Useimmat asukkaat puhuvat äidinkielenään ranskaa. Ranska, jota täällä puhutaan, on ihan omanlaistaan – Ranskassa sitä pidettäisiin antiikkisena, vanhentuneena ja maalaisena. Monet québécois – kuten Quebecin provinssin asukkaita kutsutaan – ovat pitkään halunneet Quebecin itsenäistyvän ja pitävät sitä ainoana keinona suojella ranskalaista kulttuuria englantilaisen valtavirran keskellä. Asiasta on kiistelty vuosikymmeniä, ja aihe on yhä yksi hallitsevimmista Kanadan politiikassa.

Saavuttuamme Montrealiin lähdemme Mount Royal -vuorelle, joka kohoaa kaupungin yllä. Näemme olympiastadionin, jolla pidettiin kesäolympialaiset vuonna 1976. Teemme kävelykierroksen myös vanhassakaupungissa.

Montrealista otamme kurssin kohti entistä ranskalaista pääkaupunkia Quebec Cityä. Myös täällä tutustumme vanhaankaupunkiin, jossa yksi rakennus erottuu erityisen selvästi: linna tai oikeammin hotelli Château Frontenac. Sen esikuva on Loiren laaksossa Ranskassa sijaitseva linna. Rakennus valmistui 1893. Tuolloin rakennus toimi junamatkustajien lepopaikkana heidän matkallaan läpi tämän valtavankokoisen maan. Ison rakennuksen näkee lähes kaikkialta kaupungista. Hotelli sijaitsee Cap Diamant -niemekkeen laella ja oli aikanaan loistava puolustuslinnake. Château Frontenac kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Päivä 5
Quebec - päiväretki Baie-Sainte-Catherineen - vierailu Sainte-Anne-de-Beauprén basilikassa - lisämaksullinen valassafari St. Lawrence -joella

Teemme kokopäiväretken Quebec Citystä. Ajamme kohti koillista seuraillen St. Lawrence -jokea ja saavumme pieneen Sainte-Anne-de-Beauprén kylään, jonka basilika hallitsee katukuvaa. Kyse on Pohjois-Amerikan vanhimmasta pyhiinvaelluskohteesta.

Jo 1658 ranskalaiset rakensivat pienen kappelin, joka oli omistettu Pyhälle Annalle, Neitsyt Marian äidille. Samana vuonna tapahtui ensimmäinen ihme. Vuonna 1676 rakennettiin lopulta kirkko, joka purettiin 1876. Sen tilalle rakennettiin iso basilika, joka paloi 1922. Nykyinen basilika on vuodelta 1926. Täällä uskoville tapahtuu yhä ihmeitä. Kun astut kirkkoon, huomaa kaksi pylvästä, joita peittävät ihmeparantumisen kokeneiden liikuntarajoitteisten kepit. Huhu ihmeistä levisi jo kauan sitten kaikkialle Pohjois-Amerikkaan, ja joka vuosi yli puoli miljoonaa pyhiinvaeltajaa vierailee kirkossa.

Jatkamme matkaa kohti koillista ja saavumme Baie-Sainte-Catherineen. Täällä St. Lawrence -joki laskee Saguenaylahteen. Täällä on mahdollista lähteä lisämaksulliselle valassafarille (ei sisälly matkan hintaan, retken voi varata ja maksaa viimeistään 35 päivää ennen lähtöä). Aluksen kannelta voi nauttia upeista maisemista, joista saa aavistuksen Kanadan villistä luonnosta, sillä täällä Quebecin rannikoilla maisemat alkavat muuttua kallioisemmiksi ja karummiksi, mikä muistuttaa hiukan Koillis-Kanadan erämaata. St. Lawrence -joen kylmä ja kalaisa vesi on aina vetänyt puoleensa valaita. Valitettavasti moderni teollisuus on liannut monia vesialueita, mutta täällä makea vesi sekoittuu meriveteen, mikä pitää valaspopulaation isona. Arvellaan, että Baie-Sainte-Catherinen edustalla eläisi n. 1 000 maitovalasta. Lisäksi alueella elää laaja ja pysyvä kanta lahtivalaita, delfiinejä, pyöriäisiä ja hylkeitä, mutta myös isoja valaita, kuten sillivalaita, kaskelotteja sekä sinivalaita näkee usein.

Emme luonnollisesti voi taata, että näemme retkellä valaita, mutta mahdollisuudet ovat hyvät. Keskimäärin alueella havaitaan päivittäin 40 maitovalasta, joista osa on poikasia, sekä 30 lahtivalasta ja kahdeksan sillivalasta.

Jos valassafari ei kiinnosta, voit viettää muutaman tunnin kaupungilla. Käy kahvilassa tai tee kävelyretki kaupungilla tai ympäröivässä luonnossa. Retken jälkeen suuntaamme yhdessä kohti Quebec Cityä.

Päivä 6
Quebec - Montreal - Gananoque, portti Thousand Islands –saaristoon - vierailu Montrealin Notre-Damessa

Nyt on aika jättää Quebec taa ja palata takaisin Ontarioon. Ajamme kohti lounasta ja otamme sitten kurssin kohti Montrealia, jossa meitä odottaa yksi upeimmista nähtävyyksistä, Notre-Damen tuomiokirkko. Pohjois-Amerikassa ei ole monta kirkkoa, joka olisi yhtä kunnioitusta herättävä kuin Notre-Dame. Uusgoottilainen kirkko valmistui 1829. Kun näkee 70 m korkeat kaksoistornit, vetää henkeä pelkästä kunnioituksesta. Ihmeet eivät lopu tähän: sisällä kirkossa tuhannet 24-karaatin kullalla päällystetyt tähdet koristavat sinisiä holvikaaria.

Kirkonkello, joka painaa 12 tonnia, on Pohjois-Amerikan suurin. Uruissa on peräti 7 000 pilliä. Kirkko on niin ylenpalttinen, että kävijä helposti ohittaa kauniit ikkunat ja sivualttarit, jotka on omistettu mm. Pyhälle Marguerite d’Youvillelle ja Kanadan ensimmäiselle pyhimykselle, Pyhälle Marguerite Bourgeoysille, joka omisti elämänsä köyhien lapsien opettamiselle. Yksi alttari on omistettu lisäksi joukolle pariisilaisia pappeja, jotka uhrasivat henkensä Ranskan vallankumouksessa.

Mielenkiintoisen vierailun jälkeen jatkamme matkaa seuraillen St. Lawrence -jokea, joka muodostaa Kanadan ja Yhdysvaltojen välisen rajan n. 100 km Montrealista lounaaseen.

Illalla saavumme Gananoqueen, jota pidetään porttina Thousand Islands -saaristoon (Tuhat saarta). Thousand Islands on siis muutakin kuin salaatinkastike! Tämä upea luontoalue sijaitsee St. Lawrence -joen eteläpäässä. Saaret ovat leikkautuneet graniitista, joka paljastui jääkauden alta n. 10 000 vuotta sitten. Saariston kauneus on tehnyt vaikutuksen kulkijoihin jo vuosisatojen ajan. Saariston nähdessään on helppo ymmärtää irokeesi-intiaanien legendaa saarten synnystä. Kerrotaan, että saaret ovat ”kukkia luojakunnan korista”. Ranskalaiset tutkimusmatkailijat olivat yhtä vaikuttuneita saarista ja antoivat niille niiden nykyisen nimen.

Saarten tarkka lukumäärä riippuu laskijasta, mutta kaikki tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että niitä on yli 1 000 – ehkä jopa n. 1 800 saarta.

Entä sitten salaatinkastike? Se on keksitty täällä. George LaLonde -niminen opas keksi sen ja tarjoili sitä asiakkaille kalaretkillään. Salaatinkastike pääsi nykyisen Thousand Islands Inn -hotellin ruokalistalle, ja lopulta reseptin sai käsiinsä New Yorkin Waldord Astoria -hotellin omistaja. Vielä nykyäänkin voi päästä maistamaan aitoa ja alkuperäistä Thousand Islands -kastiketta, jos on hyvin onnekas – sitä valmistetaan vuosittain vain 5 000 pullollista.

Päivä 7
Gananoque -risteily Thousand Island -saaristossa - Niagara Falls

Aloitamme risteilyllä läpi Thousand Islands -saariston. Noin 100 vuotta sitten tämä Uuden maailman Venetsia houkutteli puoleensa jokaista vähänkin nimekästä henkilöä lähistöllä sijaitsevissa New Yorkissa, Montrealissa, Torontossa ja Bostonissa. Teollisen vallankumouksen miljonäärit matkustivat pohjoiseen yksityisissä junavaunuissa, ja heidät haettiin yksityisillä vesitakseilla ja kuljetettiin ylellisiin hotelleihin tai saarelle, jonka he omistivat. Isot hotellit ovat palaneet maan tasalle jo kauan sitten, ja niiden tilalle on noussut pieniä boutique-hotelleja. Muutamat jäljellä olevat palatsit ovat yksityisomistuksessa. Pääsemme kokemaan kauneuden, jota jo irokeesi-intiaanit, ranskalaiset tutkimusmatkailijat ja teollisuuspamput osasivat arvostaa. Risteilyn jälkeen suuntaamme Niagaran putouksille.

Päivä 8
Niagara Falls - lisämaksullinen veneretki putouksille ja illallinen Skylon Towerin pyörivässä ravintolassa

Vietämme koko päivän mahtavilla vesiputouksilla. Putousten kohdalla on kaksi Niagara-nimistä kaupunkia, joista toinen sijaitsee Yhdysvaltojen, toinen Kanadan puolella. Vesiputoukset muodostuvat kahdesta osasta, joiden välissä sijaitsee Goat Islandin saari: Kanadan puoleinen Horseshoe Falls ja Yhdysvaltojen puolella sijaitseva American Falls. Näiden lisäksi on vielä pienempi Bridal Veil Falls.

Meidän on mahdollista päästä ihailemaan putouksia myös veneestä käsin: Maid of the Mist -alus vie meidät lähelle hurjana kuohuvia vesimassoja (kevyt sadetakki kuuluu lipun hintaan). Putouksia katseltuamme syömme illallisen Skylon Towerin pyörivässä ravintolassa, josta on 360 asteen näkymät yli Niagaran alueen. (Veneretki ja illallinen eivät sisälly matkan hintaan, mutta ne voi varata ja maksaa vähintään 35 päivää ennen matkaa.)

Loppupäivän voi viettää matkanjohtajan seurassa tai omatoimisesti.

Päivä 9–10
Niagara Falls - Niagara-on-the-Lake - Toronto - kotimatka ja saapuminen Helsinkiin
Tänään käymme Niagara-on-the-Laken viehättävässä kaupungissa, jossa Niagarajoki laskee Ontariojärveen. (Bussit eivät saa ajaa kaupungin keskustaan, vaan ne on parkkeerattava noin 10 min. kävelymatkan päähän keskustasta). Niagaran Fallsin alue tunnetaan jälkiruokaviinistään, jota kutsutaan nimellä ice wine, ”jääviini”. Viini valmistetaan rypäleistä, jotka saavat olla kiinni köynnöksissä, kunnes pakkanen on niitä puraissut. Maistamme makeaa viiniä leivän kera. Jatkaamme bussilla Toronton lentokentälle, josta kierroksemme alkoi. On aika palata kotiin.

Lisämaksulliset retket

Veneretki Niagaran putouksille ja illallinen Skylon Towerin pyörivässä ravintolassa
Veneretki kestää noin 20 minuuttia. Sadesuojia saa paikan päällä.
Hinta: 49€/hlö
Valassafari St. Lawrence -joella
Retken kesto noin 3 tuntia.
Hinta: 52€/hlö

Huomioitavaa: Lisämaksulliset retket tulee varata ja maksaa viimeistään 35 päivää ennen matkaa.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Icelandairin/KLM:n reittilennot Helsinki - Toronto - Helsinki turistiluokassa (Reykjavikin/Amsterdamin kautta)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 648€
 • ohjelmassa mainitut lisämaksulliset retket: Veneretki Niagaran putouksille ja illallinen Skylon Towerin pyörivässä ravintolassa 49€/hlö (8.5. lähdöllä 65€) ja Valassafari St. Lawrence -joella 52€/hlö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomaraha paikalliselle kuljettajalle, 40-50 CAD/hlö (noin 35€/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Välimatkat

Päivä 3: n. 550 km
Päivä 4: n. 250 km
Päivä 5: n. 550 km
Päivä 6: n. 510 km
Päivä 7: n. 430 km

Kanada on suuri maa ja välimatkat pitkiä. Päivittäiset ajomatkamme vaihtelevat ja reitti on suunniteltu niin, että näkisimme matkan aikana mahdollisimman paljon. Pisimmät päivämatkat ovat noin 550 km (päivänä 3: Toronto – Ottawa – Montreal ja päivänä 5: Quebec - päiväretki Baie-Sainte-Catherineen). Tiet ovat hyväkuntoisia ja ajomatkojen aikana pidetään taukoja.

Aamiaiset

Pohjois-Amerikassa aamiaiset ovat kenties vaatimattomampia, kuin mihin olemme kotona tottuneet. Hotellien aamiaiset ovat yleensä niin kutsuttuja ”continental breakfast ”-tyylisiä, eli sisältävät esim. kahvia/teetä, mehua, paahtoleipää, voita/marmeladia. Monissa paikoissa käytetään edelleen kertakäyttöastioita. Onneksi ja toivottavasti tämä käytäntö on vähitellen muuttumassa.

Matkalle mukaan

Pakkaa mukaan myös lämmintä vaatekertaa ja ota mukaan hyvät, tutut kävely- tai lenkkikengät. Pieneen reppuun on kätevä pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat.

Yöpymiset

Toronto: 2 yötä
Montreal: 1 yö
Quebec: 2 yötä
Gananoque: 1 yö
Niagara Falls: 2 yötä

Käytämme matkan aikana keskitason hotelleja. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen lentolippujen mukana.

Ateriat lennoilla

Huomioithan, että Icelandairin lennoilla ateriatarjoilu on lisämaksusta.

ETA-matkustuslupa Kanadaan

Suomalaiset tarvitsevat ennakkoon verkosta haettavan matkustusluvan, Electronic Travel Authorization (ETA), matkustaessaan Kanadaan.

ETA-matkustuslupa haetaan netissä ja se on elektronisesti linkitetty passiisi. Lupa on voimassa viisi vuotta tai kunnes passi menee vanhaksi. Lupa maksaa 7 CAD, eli noin 5 €. Tulosta lupa ja ota se mukaan matkalle.

Lisää tietoa ja hakulomake:  http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp

Sivut ovat englanninkieliset. Netissä on tarjolla palveluja, jotka ilmoittavat hakevansa luvan puolestasi. Nämä välitystoimistot voivat ottaa huomattavankin välityspalkkion. Suosittelemme käyttämään Kanadan viranomaisten virallista sivustoa (linkki edellä).

Kanadaan matkustettaessa riittää, että passi on voimassa matkan ajan.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 3 out of 5 by from Pientä parannettavaa olisi Matkan ohjelma oli aivan liian tiivis - nähtävää oli paljon ja kokoaikainen kiire vaivasi. Kaupunkeihin ei päässyt tutustumaan omatoimisesti ollenkaan, sillä majapaikat sijaitsivat kaupunkien ulkopuolella. Niiden taso oli varsin vaatimaton, yksi niistä todella epäsiisti. Mielummin olisi ollut teltassa. Ruokailut hoidettiin pikaruokapaikoissa tai rväitä bussissa mutustaen, mitä pidimme erityisen harmillisena. Paikallisopas, matkanjohtaja Jaana teki hyvää työtä. Jaanan ansiosta matkasta jäi mukava maku. Kohteet olivat myös upeita ja toinen suunta lentäen antaa riittävästi lisäaikaa matkan toteutukseen.
Date published: 2017-07-26
Rated 4 out of 5 by from Kelpo tutustuminen Kanadan tähän osaan Olimme kesäkuun 2017 matkalla. Matkustajaryhmä oli mukava ja rento, ja asiantuntijaoppaamme Jaana erinomainen! Bussissa sai istua kyllikseen, mutta taukoja pidettiin hyvin. Bussinkuljettaja Vern oli kohtelias ja ajoi rauhallisesti. Tiet ovat pääosin hyvässä kunnossa. Ranskankielinen Kanada oli viehättävämpi kuin jenkkiläistynyt Toronto ja Niagara: kertakäyttö- ja roskaruokakulttuuri yllätti näissä kohteissa negatiivisesti. Hotellien taso ei kaikilta osilta vastannut luvattua keskitasoa, vaan oli heikompi. Nähtävyydet oli hyvin valittu, ja ne olivat vaikuttavia sekä tutustumisen arvoisia. Saimme myös runsainmitoin tietoa Kanadasta ja arkielämästä siellä, mikä oli oikein kiinnostavaa.
Date published: 2017-06-26
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut kierros Olimme matkalla kaksin vaimoni kanssa. Olemme matkustaneet melko paljon ympäri maailman, myös järjestetyillä kiertomatkoilla. Kanadan kierros oli konaisuudessaan hyvä. Kohteet olivat mielenkiintoisia ja päivien ohjelma tiivis.Oppaamme, Jaana, oli erittäin hyvä. Kanadan yleistietouden lisäksi saimme mielenkiintoista tietoa elämästä maassa yksilötasolla Jaanan omakohtaisesta kaksikymmenvuotisesta elämisestä maassa. Vaikka ohjelma oli tiivis, vapaata aikaa oli kohtuullisesti. Myös hotellit olivat tasoltaan riittävän hyviä, kun ottaa huomioon koko matkan kokonaishinnan. Muilla järjestäjillä hotellit saattavat olla parempia, mutta paketun hinta on vastaavasti puolitoiskertainen. Sitäpaitsi hotelleissa viivytään vain lyhyen aikaa, yleensä illasta aamuun.
Date published: 2017-08-04
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen itärannikko Olimme Karismaattisen Kanadan matkalla ja palasimme viikko sitten. Matka oli onnistunut. Säät suosivat. Matkanjohtaja Jaana oli kuin hanhiemo ja piti meistä hyvää huolta. Tiesi paljon ja myös kertoi paljon ja auttoi tarvittaessa. Hotellit olivat ok paitsi yhdessä paikassa kuin motelli. Ei sellaisia jatkossa. Tahti oli aika kova, mutta niinhän se on aina näillä kiertomatkoilla kun lyhyeen aikaan pitäisi saada mahtumaan paljon. Omaa aikaa oli meidän mielestä riittävästi. Shoppailupysähdys paikallisessa Walmartissa oli hyvä.
Date published: 2017-06-25
Rated 2 out of 5 by from Monenlaisia kokemuksia Oli kiinnostavaa tutustua Kanadan historiaan ja nykypäivään. Toronto, Ottawa ja Quebec olivat hyvin kiinnostavia. Myös Niagaran putoukset hieno kokemus. Koska välimatkat olivat erittäin pitkät ja bussissa istumista riitti, olisi jotakin voinut jättää pois ja antaa lisäaikaa mielenkiintoisiin kohteisiin. Cananoquen ja erityisesti kelvottoman yöpymispaikan Country Squire Resort & Span olisi voinut jättää pois! Liian kiirettä oli ja oli ikävää myös ruokailla pikaruokapaikoissa niin usein! Lennot olivat hyvät.
Date published: 2017-06-27
Rated 3 out of 5 by from Avaraa ja hyvä liikkua Olimme kymmenen päivää reisussa. Oli hyvä että saimme matkapaketin, joka kertoi Kanadasta ja kohteista jossa kävimme, koska opaskirjallisuutta ei ole Kanadasta saatavilla. Niagaran putoukset ja sen veden määrä ja voima tekivät vaikutuksen. Kaupungit ja rakennukset olivat isoja ja hienoja. Intiaaneista kertova museo oli mielenkiintoinen ja erilainen. Miinuksena ja vaikeutena koin gluteenittoman ruoan puuttumisen, vaikka parissa ravintolassa löytyi jopa erillinen ruokalista gluteenittomalle ruokailijalle.
Date published: 2017-08-07
Rated 4 out of 5 by from Kiinnostava Kanada Olimme pitkästä aikaa opastetulla kiertomatkalla. Oli mukava kulkea huippuoppaamme, Jaanan, johdolla halki Kanadan historian ja tutustua suuriin kaupunkeihin. Matkalla sai paljon tietoa Kanadasta ja elämisestä siellä. Jos haluat nähdä paljon kohtuubudjetilla, tämä matka on sinulle. Hotellien taso oli sopiva aktiivilomalle. Ohjelma oli tiivis, mutta silti jäi sopivasti aikaa meitä erityisesti kiinnostaviin kohteisiin tutustumiseen.
Date published: 2017-08-05
Rated 4 out of 5 by from Matkalla mielenkiintoisia kohteita Palasin karismaattinen Kanada kiertomatkalta muutama päivä sitten. Matka oli mahtava vaikka välillä päiväohjelmamme oli aika rankka. Matkanjohtajamme Jaana oli osaava, hauska ja hän oli mahtava "tietopankki". Hän tunsi kohteet ja osasi kertoa mielenkiintoiset vierailukohteet kun meillä oli omaa aikaa eri kohteissa.
Date published: 2017-09-15
 • y_2017, m_12, d_16, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_22
 • loc_fi_FI, sid_CARTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

CARTR05AFI