Kaikkien aistien Nepal

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kathmandun intensiivisestä tunnelmasta pyhäkköjen rauhaan. Laaksojen vehreydestä Himalajan fantastisiin maisemiin.

Nepal on monille unelmakohde, ja maalla onkin kaikki edellytykset tuottaa unohtumattomia matkaelämyksiä: perinteikäs kulttuuri, joka perustuu hindulaisuuteen ja buddhalaisuuteen sekä upea luonto – maailman korkeimmista vuorista lämpimään ja rehevään alankoon. Moniulotteisen nepalilaisen kulttuurin kohtaaminen on aistielämysten ilotulitusta ja ensikertalaiselle pieni kulttuurisokki. Yhdellä vilkaisulla näkee pyhiä lehmiä, sareihin pukeutuneita naisia, tuhkalla siveltyjä meditoivia miehiä, ja nenään nousee voimakas mausteiden tuoksu.

Kathmandussa ja sitä ympäröivissä viehättävissä laaksoissa käymme katsomassa merkittävimpiä nähtävyyksiä ja kohtaamme monenlaisia kulttuureja ja uskontoja. Täällä meitä odottavat buddhalaiset pagodit, hindutemppelit, keskiaikaisilta vaikuttavat maalaiskylät ja Kathmandun aivan omanlaisensa intensiivinen tunnelma. Nepalilaisten kaupunkien kapeilla kaduilla tuntuu siltä, kuin siirtyisi toiseen aikaan. Nagarkotin ja Pokharan vuoristokaupungit sekä kuuluisa Phewajärvi tekevät lähtemättömän vaikutuksen.

Elämys, joka yleensä jättää syvimmän jäljen, on kuitenkin kohtaaminen ystävällisten ja uskomattoman vieraanvaraisten nepalilaisten kanssa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Nepalin rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Kathmanduun, matka jatkuu Nagarkotiin
Päivä 3 Nagarkot – Kathmandu - käynti kuninkaallisessa kaupungissa Bhaktapurissa ja Pashupatinathin temppelissä
Päivä 4 Kathmandun laakso - Dakshinkali-temppeli, Kirtipurin, Khokanan ja Bungamatin kylät. Lisämaksullinen lento Mount Everestin maisemissa
Päivä 5 Kathmandu - lento Pokharaan - vierailu Maailmanrauhan pagodilla ja tiibetiläiskylässä
Päivä 6 Pokhara - auringonnousu Sarangkotissa. Retki: Davin vesiputous, Gupteshwar-luola, museoita ja veneretki Phewajärvelle sekä käynti Barahin temppelissä
Päivä 7 Pokhara - lento takaisin Kathmanduun ja omaa aikaa
Päivä 8 Kathmandu - Swayambunath-stupa - Patanin Durbar-aukio - Kathmandun Durbar-aukio
Päivä 9 Kathmandu – Helsinki

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Kathmanduun, matka jatkuu Nagarkotiin
Saavuttuamme Kathmanduun jatkamme saman tien matkaa läpi kauniiden nepalilaismaisemien pieneen Nagarkotin vuoristokylään. Nagarkot sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista. Kathmandu sijaitsee n. 1350 m merenpinnan yläpuolella, mutta nyt nousemme n. 2200 metriin. Nagarkot tunnetaan paikkana, josta on Nepalin parhaimpiin kuuluvat näkymät Mount Everestille ja muille Himalajan vuoriston lumipeitteisille huipuille. Aamuvirkut voivat ihastella hotellilta todella upeaa auringonnousua – mikäli sää sallii. Ylhäällä vuorilla voi nimittäin olla aamu-utua ja pilviä. Loppupäivän rentoudumme hotellissa, jotta olemme valmiit seuraavien päivien seikkailuihin.
Päivä 3
Nagarkot – Kathmandu - käynti kuninkaallisessa kaupungissa Bhaktapurissa ja Pashupatinathin temppelissä

Ajamme takaisin Kathmanduun ja matkan varrella käymme katsomassa Kathmandun laakson tärkeimpiä nähtävyyksiä. Matkatavarat kuljetetaan erikseen hotelliimme Kathmandussa, joten kannattaa pakata päiväreppuun kaikki ne tavarat, joita tarvitset päivän aikana. Aloitamme hindujen kuninkaallisesta kaupungista Bhaktapurista, joka on yksi kolmesta Malla-dynastian 1200–1700-luvulla perustamasta kaupungista. Bhaktapur on kuin iso maalaiskylä, jossa asuu noin 50 000 asukasta. Kaupunkia on entisöity harkiten, mutta se vaikuttaa yhä muinaiselta. Omaperäisesti kaiverrettuja puuosia, punaista tiiliä ja ruosteenruskeita tiilikattoja, kapeita kujia ja pieniä ja isoja hindutemppeleitä jokaisessa kadunkulmassa. Täällä on mm. kuuluisa palatsi, jossa on 55 ikkunaa ja laakson korkein ja ainoa viisikerroksinen pagodi, Nyatapola.

Matka jatkuu isoon Pashupatinathiin, hindujen pyhimmälle temppelialueelle ja Nepalin vastineeseen Intian pyhälle kaupungille Varanasille. Pashupatinath merkitsee ”eläinten valtiasta”, joka on yksi Shiva-jumalan lukemattomista nimistä. Temppelit kauniine kultaisine pagodikattoineen sijaitsevat Bagmatijoen (Gangesin sivujoki) rannalla. Tänne Nepalin hindut tulevat polttamaan kuolleet. Pyhiinvaeltajia saapuu kaikkialta Nepalista. He puhdistautuvat joessa sekä rukoilevat temppelissä. Toisin kuin buddhalaiset temppelit, hindutemppelit on suljettu ei-uskovaisilta (länsimaalaisilta), mutta myös temppelien ulkopuolella voi seurata värikästä näytelmää, jossa esiintyy pyhiinvaeltajia, sareihin pukeutuneita naisia ja erikoisen näköisiä sadhuja (pyhiä miehiä). Sadhut ovat niitä, jotka kesät talvet liikkuvat lähes ilman rihmankiertämää iho tuhkalla hierottuna ja lehmänlantaa pitkissä hiuksissaan.

Saavumme hotellille myöhään iltapäivällä tai alkuillasta. Yövymme hotellissa seuraavat kaksi yötä.

Päivä 4
Kathmandun laakso - Dakshinkali-temppeli, Kirtipurin, Khokanan ja Bungamatin kylät. Lisämaksullinen lento Mount Everestin maisemissa

Dakshinkali-temppeli on omistettu jumalatar Kalille, Parvatin verenhimoisimmalle inkarnaatiolle. Tyydyttääkseen jumalattaren verenhimoa pyhiinvaeltajat raahaavat laumoittain kanoja, ankkoja, lampaita, sikoja ja joskus jopa puhveleita temppelille ja temppelin papeille, jotka toimivat myös teurastajina. Kun uhraus on suoritettu, liha valmistetaan ruoaksi, jota pyhiinvaeltajat syövät puun varjossa. Reitti ylös temppelille kulkee läpi uskonnollisen basaarin, joka vaikuttaa usein sumuiselta, mikä johtuu lihan paistamisesta syntyneestä kärystä. Vain hinduilla on lupa mennä sisälle temppelipihalle, jossa sijaitsee jumalatar Kalin patsas. Muut vierailijat voivat katsella sitä ympäröiviltä terasseilta. Muistathan, että kyse on hyvin pyhästä paikasta ja yhdestä suosituimmista pyhiinvaelluskohteista. Tästä syystä valokuvia ja videoita tulee kuvata harkiten.

Seuraava vierailukohteemme on pieni Chobharin maalaiskylä, joka sijaitsee kauniilla paikalla Bagmatijoen luona ja jota halkoo rotko. Käymme lisäksi Kirtipurissa, joka sijaitsee n. 5 km Kathmandusta lounaaseen. Pikkuinen kaupunki sijaitsee mäen laella Tribhuvan-yliopiston liepeillä. Pienessä uneliaassa kaupungissa voi aistia ihanan haalistuneen tunteen menneiden aikojen suuruudesta kiitos monien vaikuttavien muinaisten temppelien, jotka sijaitsevat hajallaan ympäri kaupunkia.

Päivän ohjelma jatkuu toisella puolella Bagmatijokea. Suuntaamme kahteen newarien kylään Khokhanaan ja Bungamatiin. Newarit ovat kansa, jonka juuret ovat Mongoliassa. Newarit asuvat pääasiallisesti Kathmandun laaksossa ja alempana vuorilla sijaitsevilla seuduilla. He ovat jo vuosisatojen ajan olleet kauppiaita, maanviljelijöitä ja käsityöläisiä. Newarit ovat luoneet Kathmandun laakson ainutlaatuiset pagodit ja puukaiverrukset sekä hienot pronssipatsaat. Heidän lukemattomat uskonnolliset juhlansa ovat melkein yhtä vanhoja kuin heidän perinteikkäät kylänsä, joista harvoissa käy turisteja. Melkoisen upea kierros täynnä elämyksiä Nepalin menneiltä ajoilta!

Aamuvirkuille ja seikkailunhaluisille on tarjolla mahdollisuus lähteä lennolle katselemaan fantastista Himalajan vuoristoa yläilmoista käsin. Kaikki matkustajat pääsevät ikkunapaikoille, joten kaikki pääsevät nauttimaan maisemista joko meno- tai paluumatkalla. Lento varataan ja maksetaan ennen matkalle lähtöä. Sääolosuhteista johtuen lennon lähtö voi myöhästyä, sillä vuoristossa lentäminen vaatii kirkasta säätä. Lennolle lähdetään yleensä melko aikaisin aamulla, ja tarkoitus on palata hotellille aamiaiselle. Sen jälkeen lähdetään päivän retkille. On mahdollista, että lento siirtyy päivään 8. Mikäli sää- ja tuuliolosuhteet tekevät lentämisestä mahdotonta, maksu palautetaan asiakkaalle.

Päivä 5
Kathmandu - lento Pokharaan - vierailu Maailmanrauhan pagodilla ja tiibetiläiskylässä
Aamiaisen jälkeen ajamme lentokentälle, josta lennämme noin puolen tunnin lennon Pokharaan. Kaupunki on Nepalin toiseksi suurin ja sijaitsee huomattavasti alempana laaksossa – 884 m korkeudessa – kuin Kathmandu. Kaupungista on hienot näkymät Annapurna-vuoristoon sekä kauniille Machhapuchhare-vuorelle (”kalanpyrstö”), jonka lähes 7 000 metrin korkeuteen ulottuva huippu sijaitsee vain 25 km päässä Pokharasta. Parhaiten kaupunki tunnetaan kauniista Phewajärvestä, jonka pinta-ala on 4,4 km2 ja joka on Nepalin toiseksi suurin järvi. Himalajan lumipeitteiset huiput heijastuvat järven pinnasta kuin maalaus. Pokhara toimii Annapurnan alueen vaellusreittien lähtöpisteenä, ja kaupungista löytyy kaikkea saksalaisista leipomoista tiibetiläisiin siirtolaisiin. Aloitamme kierroksemme Maailmanrauhan pagodilta. Sen rakensi japanilainen munkkijärjestö, joka Gandhin työstä inspiroituneena työskentelee maailmanrauhan puolesta. Pagodilta on upeat näkymät laaksoon yli kaupungin sekä Annapurnalle, Kalanpyrstövuorelle ja järvelle. Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa järven rannalla ja vierailemme tiibetiläiskylässä. Palaamme takaisin hotellille. Loppupäivä on omaa aikaa. Suosittelemme tekemään pienen kävelykierroksen järvenrannalla, jolla on lukuisia mielenkiintoisia pieniä putiikkeja.
Päivä 6
Pokhara - auringonnousu Sarangkotissa. Retki: Davin vesiputous, Gupteshwar-luola, museoita ja veneretki Phewajärvelle sekä käynti Barahin temppelissä
Tänään nousemme varhain ajaaksemme lyhyen matkan Sarangkotiin, joka tunnetaan upeimmasta auringonnoususta Himalajan vuoristossa. Toivottavasti sää on kirkas, takuita emme luonnollisestikaan voi antaa. Ajamme takaisin Pokharaan ja syömme aamiaisen, jonka jälkeen päivän seikkailut jatkuvat. Käymme Davin vesiputouksella ja Gupteshwar-luolassa, joka sijaitsee vesiputouksen kupeessa. Luola on lähes kolme kilometriä pitkä ja koostuu sekä isoista hallimaisista tiloista ja käytävistä sekä niin pienistä, että niissä täytyy liikkua kontaten. Luolalla on erityistä merkitystä hinduille, sillä siellä säilytetään Shiva-jumalan fallista symbolia. Seuraavaksi käymme kahdessa museossa, joista toinen on omistettu gurungien, thakalien ja tharujen etnisille ryhmille ja niiden kulttuurille ja historialle. Nepalin väestö on jakautunut moniin kasteihin ja etnisiin ryhmiin, joista jokaisella on oma kulttuurinsa. Nyt pääsemme tutustumaan joihinkin niistä. Toinen museo, Gurkha Memorial Museum, käsittelee kuuluisia gurkha-sotureita, jotka ovat osallistuneet lukemattomiin taisteluihin vuodesta 1815 lähtien, mukaan lukien maailmansodat. Päivän päätteeksi lähdemme veneretkelle Phewajärvelle. Käymme samalla katsomassa  Barahin temppeliä. Kaksikerroksinen pagodi sijaitsee melkein keskellä järveä ja on rakennettu Shakti-jumalattaren kunniaksi.
Päivä 7
Pokhara - lento takaisin Kathmanduun ja omaa aikaa
Lennämme takaisin Kathmanduun ja ajamme hotellille. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Matkanjohtaja auttaa mielellään!.
Päivä 8
Kathmandu - Swayambunath-stupa - Patanin Durbar-aukio - Kathmandun Durbar-aukio
Durbar Square, Kathmandu

Aloitamme päivän Swayambunath-stupalta, joka sijaitsee pienen vuoren huipulla Kathmandun länsipuolella. Stupa tunnetaan myös nimellä Monkey Temple, sillä siellä asustaa iso lauma reesusapinoita. Apinat ovat röyhkeitä ja huvittavia, vältä kuitenkin ruokkimasta niitä, sillä ne saattavat purra.

Pitkät portaat johtavat ylös stupalle ja temppelille. Aluetta kunnioittavat sekä buddhalaiset että hindut. Yksi hämmentävistä asioista Kathmandun laaksossa on se, että buddhalaiset ja hindut jakavat pyhäkköjä ja että täällä on monia sekamuotoja molemmista uskonnoista. Mikäli meillä on onnea, pääsemme ehkä todistamaan pujaseremoniaa, jota säestää lähes aina dungchenilla (pitkä alppitorvimainen instrumentti), isoilla rummuilla, gongeilla, gyalingeilla (oboe), simpukankuorilla ja reisiluutrumpeteilla soitettu erikoinen tiibetiläinen musiikki.

Ulkona voi ihastella upeita näkymiä yli koko laakson. Stupa on koristettu rukouslipuin, ja pienissä syvennyksissä istuu meditoivia buddhia. Buddhan kaikennäkevät silmät, mukaan luettuna kolmas silmä, intuition silmä, katselevat neljään ilmansuuntaan.

Jatkamme kierrostamme ja suuntaamme Pataniin, joka on Kathmandun laakson kolmesta kuninkaallisesta kaupungista buddhalaisin. Ajamme kohti etelää ja ylitämme Bagmatijoen. Pian sen jälkeen käännymme Pataniin, jossa on vaatimattomat 136 luostaria ja 55 temppeliä. Patania kutsutaan myös Kultaisten kattojen kaupungiksi sekä City of Fine Artsiksi. Durbar Squarella, palatsiaukiolla, näemme liudan eksoottisia pagodikattoja ja hienoja puukaiverruksia kaikissa tukipilareissa, kattolistoissa ja ikkunoissa.

Seuraavaksi katselemme lähemmin Kathmandua, joka on Nepalin pääkaupunki, mutta myös maan suurin kaupunki. Aloitamme vanhankaupungin Durbar-aukiolta, jossa sijaitsee joitakin kaupungin kauneimmista pagodeista: iso Kasthamandap-pagodi – rakennettu vuonna 1625 yhden ainoan puun rungosta – sekä Shiva-Parvati-temppeli ja Hanuman Dhoka, joka on muinainen kuninkaanpalatsi. Aukiolla on myös kaksi temppeliä, Taleju ja Elävän jumalattaren Kumarin temppeli. Loisteliaiden pagodien, puukaiverruksin koristeltujen temppelien ja jumalpatsaiden kanssa huomiosta taistelee kaksi jättimäistä rumpua, sekalainen joukko hedelmäkojuja, mausteiden tuoksu, jänteikkäät pienet miehet jättimäiset taakat selässään, polkupyöräriksat, kapiset koirat, pyhät lehmät sekä koko liuta matkamuistomyymälöitä. Siitä lähtien, kun hippiliike teki kaupungista suositun 1960-luvulla, Thamelin kaupunginosa on vetänyt eniten matkailijoita puoleensa. Myös me käymme siellä. Tarjolla on kaikkea halvoista vaatteista ja vaellustarvikkeista hienompiin antiikkiesineisiin ja käsitöihin. Alueella on myös iso joukko hyviä baareja ja ravintoloita, jotka toimivat usein avoimilla kattoterasseilla – näkymät yli kaupungin kuuluvat juoman tai ruoan hintaan.

Kotimatka alkaa tämän päivän iltana. Lennämme Dohan kautta Helsinkiin.

Päivä 9
Kathmandu – Helsinki
Saavumme Helsinkiin 9. matkapäivän aamuna.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki – Kathmandu – Helsinki (Dohan kautta) turistiluokassa
 • sisäiset reittilennot Kathmandu – Pokhara – Kathmandu turistiluokassa
 • täysihoito (päivät 2-6 ja 8)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan kesto on 9 päivää ja 6 yötä.

Hintaan ei sisälly
 • lentoretki Mt. Everestin ympärille 298€/hlö
 • yhden hengen huone 448€
 • viisumi Nepaliin noin 78€, sis. käsittelykulut (15 päivän turistiviisumi, lue lisää kohdasta Hyvä tietää)
 • juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 30 USD

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Viisumi

Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Nepaliin. Nepalin viisumi tulee anoa suurlähetystöstä ennen matkaa. (Viisumi on mahdollista hankkia maahan saavuttaessa, mutta prosessi on erittäin hidas) Suomen Nepalin edustusto on Kööpenhaminassa. Hoidamme viisumin hankinnan etukäteen puolestanne. Viisumin hinta on 78€ (sis.käsittelykulut).

Laitamme tarkemmat ohjeet matkan varaamisen jälkeen ja lähempänä matkaa.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten. 

Yöpymiset ja liikkuminen matkan aikana

Nagarkot 1, sijaitsee noin 2200m mpy

Kathmandu 3 (2 menossa ja 1 paluussa), noin 1350 m mpy 

Pokhara 2, noin 890 mpy.

Matkan aikana emme liiku yli 2500 metrin korkeudessa. Siirrymme eri korkeuksiin vaiheittain, jolloin totuttautuminen korkeaan ilmanalaan on helpottuu.

Koko matkan ajan on tärkeää juoda riittävästi nestettä. Pidä mahdollisuuksien mukaan koko ajan mukanasi vesipulloa. Mikäli sinulla on esim. sydänlääkitys, tarkista matkustusohjeet omalta lääkäriltäsi ennen matkan varaamista.

Kohtuullinen peruskunto on tarpeen. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

 

Sää ja pakkaa mukaan

Sää joulukuussa Nepalissa on yleensä vähäsateinen ja kirkas. Päivän keskilämpötila on noin +10-12C. Ota mukaan lämmintä vaatetusta. Suosittelemme kerrospukeutumista. Mukaan lisäksi:

 • reppu
 • lenkkikengät tai vaelluskengät
 • lämpimät sukat
 • päähine ja hanskat
 • aurinkolasit
 • aurinkosuojavuode
 • rennot vaatteet, joissa on helppo olla ja liikkua. Et tarvitse matkan aikana juhla-asua.

Valuutta

Nepalin valuutta on rupia, jota ei voi vaihtaa Suomessa. Nepalin rupia on sidottu Intian rupiaan. Maahan saa tuoda ulkomaanvaluuttaa rajoituksetta, mutta rupioita ei saa viedä maasta.

Euro noteerataan ja sitä voi myös vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Intian rupia käy maksuvälineenä Nepalissa, mutta suuria (yli 100 rupian) seteleitä ei väärennysriskin vuoksi kelpuuteta.

Tavallisimmat luottokortit Visa, Master Card ja American Express käyvät maksuvälineinä Kathmandussa suurimmissa liikkeissä, pääkaupungin ulkopuolella harvoissa paikoissa.

Pankkiautomaatteja, joista voi nostaa rahaa ulkomaisilla korteilla on Kathmandussa useampia.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Matka vastasi odotuksia Kathmandun laakson pölyisyys ja likaisuus oli mitä tiesin odottaakin. Olosuhteisiin nähden matka oli hyvin järjestetty, bussi hyvä ja kuljettaja taitava kuoppaisilla teillä. Paikallisopas oli mainio, aina ystävällinen ja kertoi paikallisista oloista mitä vain keksimme kysyä. Sisäinen lento oli peruttu. Keikuimme koko päivän matkan Pokkaraan, näimme upeat maisemat mutta päädyimme lentämään takaisin omalla kustannuksella.
Date published: 2018-11-27
Rated 1 out of 5 by from Nepal ja Pokkhara 10 pv vain rajuille teille
Date published: 2018-12-05
 • y_2019, m_2, d_22, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_NPRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

NPRTR02AFI