Junalla läpi Norjan ja luonnonkauniit Lofootit

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan junamatkalle kauniiseen naapurimaahamme, jossa pääset ihailemaan keskiyön aurinkoa, maalauksellisia kalastajakyliä ja komeita tuntureita.

Uutuus

Tervetuloa Norjaan! Matka alkaa Oslosta, jossa teemme kaupunkierroksen. Käymme mm. Frognerin puistossa, kuninkaanlinnalla ja oopperatalolla, joka nousee kuin jäävuori Oslonvuonosta. Oslossa nousemme junaan, joka vie meidät pohjoiseen viehättävien maisemien läpi, vuorten ja vuonojen luo. Trondheimissa näemme Nidarosin katedraalin, joka on pystytetty pyhän kuninkaan Olav Haraldssonin haudalle.

Jatkamme junalla kohti Bodøa, ja nukkuessamme ylitämme napapiirin ja ajamme keskiyön auringon valtakuntaan. Pohjois-Norjassa on valtavia, autioita maisemia, viehättäviä kalastajakyliä ja paljon valoa - varsinkin kesäkuukausina, kun aurinko nousee horisontin yläpuolelle ympäri vuorokauden. Täällä koemme muun muassa Lofoottien saariston, joka koostuu terävistä kalliomuodostelmista ja pienistä kalastajayhteisöistä. Tromssa on portti arktiselle alueelle, jossa on kaunis ympäristö; vuoret toisella puolella ja saaristo toisella puolella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta NOK

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Oslo. Kaupunkikierros: oopperatalo, Frognerin puisto, linna ja kaupungintalo.
Päivä 2 Oslo. Maalauksellinen junamatka Trondheimiin.
Päivä 3 Trondheim. Kaupunkikierros ja omaa aikaa. Yöjunalla Bodøhön. Napapiirin ylitys.
Päivä 4 Saapuminen Bodøhön. Lautalla Moskenesiin. Keskiyön aurinko Lofooteilla.
Päivä 5 Sortland. Saamelaiskulttuuria leirinuotion äärellä.
Päivä 6 Polar Park Arctic Wildlife Centre. Matka jatkuu Tromssaan, jossa opastettu kierros.
Päivä 7 Kaupunkikävely Tromssassa ja omaa aikaa.
Päivä 8 Kotimatka.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Oslo. Kaupunkikierros: oopperatalo, Frognerin puisto, linna ja kaupungintalo.

Tervetuloa Norjan kuningaskuntaan! Laskeudumme Osloon, joka on ollut Norjan pääkaupunki vuodesta 1314. Lähdemme kaupunkikierrokselle, jolla näemme mm. oopperatalon, joka kohoaa Oslovuonosta kuin jäävuori. Oopperatalo on herättänyt paljon keskustelua. Monien mielestä se oli aivan liian kallis: vuonna 2008 valmistuneen arvorakennuksen hinnaksi tuli noin 600 miljoonaa euroa. Rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehtitoimisto Snøhetta ja tanskalais-islantilainen Olafur Eliasson. Seuraava kohteemme on Frognerin puisto. Osa puistoa on Vigelandin patsaspuisto, jossa on esillä norjalaisen kuvanveistäjän Gustav Vigelandin teoksia. Frognerin puistoon kuuluu lisäksi yli 14 000 ruusun kokoelma, jossa on edustettuna 150 ruusulajiketta. Näemme kierroksellamme myös kuninkaanlinnan, joka toimii Norjan kuningasperheen kotina, sekä kaupungin tunnusmerkin, kaupungintalon. Se seisoo torneineen meren äärellä. Lentoaikataulusta riippuen saapumispäivänä voi olla aikaa katsella kaupunkia itsekseen ja käydä ehkä jossakin Oslon korkeatasoisista museoista, kuten esim. Viikinkilaivamuseossa tai Munch-museossa.

Päivä 2
Oslo. Maalauksellinen junamatka Trondheimiin.

Aamulla nousemme junaan, joka vie meidät Trondheimiin. Matkalla pohjoiseen pääsemme nauttimaan upeista maisemista ja näemme kansallispuistoja, tuntureita ja järviä. Perillä Trondheimissa majoitumme hotelliin.

Trondheimin perusti legendan mukaan viikinkikuningas Olav Tryggvason vuonna 997. Kaupungissa vietettiin siis tuhatvuotisjuhlia vuonna 1997. Kaupunki, jota kutsuttiin aikaisemmin nimellä Nidaros, toimi koko Norjan pääkaupunkina vuoteen 1217. Päivän aikana on mahdollisuus käydä katsomassa Nidarosin tuomiokirkkoa, Norjan tärkeintä kirkkoa, jossa Norjan kuninkaat kruunataan. Tuomiokirkko, joka on rakennettu sankarikuningas Olav Haraldssonin haudan päälle, on peräisin vuodelta 1070, mutta sitä on korjattu useita kertoja tulipalojen vuoksi. Viimeisin korjauskierros päättyi 2001. Kirkolla on pituutta 102 metriä, mikä tekee siitä Pohjoismaiden suurimman keskiaikaisen rakennuksen.

Käymme myös arkkipiispan palatsissa, joka toimi arkkipiispan asuntona ja hallinnollisena keskuksena uskonpuhdistukseen saakka (1537). Palatsi on Pohjoismaiden vanhin ei-kirkollinen kivirakennus ja sen historia ulottuu yli 600 vuoden päähän. Käymme myös viihtyisässä Bakklandetin kaupunginosassa, joka on ihan oikeutetusti Trondheimin suurin nähtävyys. Bakklandet sijaitsee Nidelva-puron varrella ja sitä leimaavat värikkäät, pienet puutalot ja kapeat kadut.

Päivä 3
Trondheim. Kaupunkikierros ja omaa aikaa. Yöjunalla Bodøhön. Napapiirin ylitys.

Kävelykierroksella matkanjohtaja esittelee muutamia Trondheimin ”salaisia aarteita”. Sen jälkeen on koko päivä aikaa kokea kaunis Trondheim ja sen ympäristö omaan tahtiin. Myöhään illalla ajamme rautatieasemalle ja nousemme junaan. Keskiyön paikkeilla lähdemme yöjunalla kohti Bodøtä. Nordlandsbanen-reitti, jolla on pituutta 729 km, on Norjan pisin junareitti. Ylitämme napapiirin nukkuessamme.

Päivä 4
Saapuminen Bodøhön. Lautalla Moskenesiin. Keskiyön aurinko Lofooteilla.

Nousemme junasta Bodøssä, joka on pääteasema. Nousemme lauttaan, joka vie meidät Lofooteille, tarkemmin sanottuna Moskenesiin, joka sijaitsee Moskenesøya-saaren eteläosassa. Käymme Reinessa, idyllisessä kalastajakylässä, ja ihailemme upeita maisemia. Perinteinen kalastajakylä sijaitsee huikaisevan kauniissa vuonossa Lofoottien korkeiden tuntureiden ja sinisen meren ympäröimänä. Reine onkin valittu Norjan maalauksellisimmaksi kyläksi. Muut kohteemme ovat Henningsvær, Lofoottien suurin kalastajakylä, sekä Lofoottien kaunis pääkaupunki Svolvær. Monet taiteilijat ovat inspiroituneet Svolværin erikoisesta valosta, ja kaupungissa onkin monia gallerioita. Jatkamme matkaa Sortlandiin, jota sanotaan ”siniseksi kyläksi vuonon rannalla”, sillä joku ehdotti, että kylän kaikki rakennukset maalattaisiin jollakin sinisen sävyllä. Projekti jakaa mielipiteitä Sortlandin asukkaiden keskuudessa, mutta osa rakennuksista on kuitenkin maalattu siniseksi. Majoitumme hotelliin ja yövymme Sortlandissa.

Päivä 5
Sortland. Saamelaiskulttuuria leirinuotion äärellä.

Tänään tutustumme lähemmin saamelaisiin, paimentolaiskansaan, joka saapui arktisille alueille ajanlaskumme alussa ja seurasi poroja vaelluksillaan. Saamelaiset eivät enää elä paimentolaiselämää, vaan asuvat nykyään paikoillaan. Pari sataa perhettä saa edelleen elantonsa porotaloudesta. Asetumme nuotion ympärille ja nautimme lämmintä juotavaa samalla, kun meille kerrotaan saamelaisten historiasta.

Päivä 6
Polar Park Arctic Wildlife Centre. Matka jatkuu Tromssaan, jossa opastettu kierros.

Matkalla Tromssaan pysähdymme Polar Park Arctic Wildlife Centressä, maailman pohjoisimmassa eläinpuistossa. Paikka on erikoistunut esittelemään eläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Eläimillä on runsaasti tilaa liikkua. Puistossa voi nähdä Norjan suurimpia petoeläimiä, kuten karhuja, susia ja ilveksiä, sekä metsäkauriita, hirviä, poroja ja myskihärkiä. Lounasaikaan pysähdymme Målselvfossenin vesiputouksella ja syömme lounaan. Saavuttuamme Tromssaan teemme opastetun kierroksen kaupungissa, joka sijaitsee kauniilla paikalla Tromsøyan saarella. Majesteettiset tunturit, vuonot ja upea saaristo ympäröivät Tromssaa.

Päivä 7
Kaupunkikävely Tromssassa ja omaa aikaa.

Arkeologien mukaan Tromssan alueella on ollut elämää jo 9 000 vuotta sitten. Vuoteen 1794 saakka, jolloin Tromssa sai kaupunkioikeudet, Tromssa oli tavanomainen kalastajakylä. Teemme kävelykierroksen kaupungissa, jota kutsutaan myös Jäämeren portiksi, sillä kaupunki toimi jo vuonna 1820 pohjoisnavalle suuntautuneiden tutkimusmatkojen lähtöpisteenä sekä Huippuvuorille kuljetettavien tarvikkeiden ja metsästäjien laivasatama. Samalla myös kauppa vilkastui. Roald Amundsen ja Fridtjof Nansen kävivät usein Tromssassa tutkimusmatkojensa yhteydessä. Tromssaa alettiin 1900-luvun alussa kutsua Pohjolan Pariisiksi. Kun kauppa mm. Ranskan kanssa lisääntyi, Tromssa pääsi enemmän kosketuksiin ympäröivän maailman kanssa ja saattoi ihan tosissaan alkaa kutsua itseään kaupungiksi. Oli suuri tarve urbanisoitua, kuten ajan henkeen kuului. Tromssaan mm. rakennettiin tori ennen kuin kaupungissa oli edes torikauppaa sekä sairaala ennen kuin kaupungissa oli yhtäkään lääkäriä. Matkanjohtaja esittelee Tromssan keskustaa, minkä jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Voit pistäytyä kaupungin ravintoloissa ja kahviloissa ja maistella pohjoisia herkkuja tai nousta Fjellheisen-köysiradalla ylös Storsteinenille, joka sijaitsee 421 metrin korkeudessa. Sieltä voi nauttia näkymistä Tromssaan ja sen ympäristöön.

Päivä 8
Kotimatka.

Ajamme lentokentälle. On aika palata kotiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Oslo/Tromssa – Helsinki turistiluokassa
 • Istumapaikat junassa Oslo – Trondheim
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen makuuhytissä junassa Trondeim – Bodø
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-8
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvää tietää

Liikkuminen matkan aikana

Kävelemme tällä matkalla kaupunkikierroksilla päivittäin 4–5 km rauhalliseen tahtiin. Kaupunkikierrokset kestävät 1,5–2,5 tuntia. Osallistujien tulee pystyä liikkumaan omin avuin ja ilman apuvälineitä.

Junamatkoista

Hytissä on ikkuna ja kerrossänky (kaksi makuupaikkaa), jossa on peitot ja tyynyt. Hytissä on lisäksi pesuallas ja pyyhkeet.

Vaunun molemmissa päissä on WC, suihkumahdollisuutta junassa ei ole.
Yöjunissa kahvila on auki vuorokauden ympäri. Kahvilassa on tarjolla hyvä valikoima ruokaa ja juomaa.
Et joudu jakamaan makuuhyttiä täysin vieraan ihmisen kanssa, ainoastaan mahdollisen matkakumppanin kanssa.

Yöpymiset ja majoitus

Oslo 1 yö, Trondheim 1, yöjunassa Tronheim-Bodø 1, Sortland, Lofootit 2 ja Tromssa 2.

Hotellit ovat nykyaikaisia ja tasoltaan noin 3–4 tähteä. Ne sijaitsevat hyvällä paikalla. Langaton internetyhteys on nopea ja toimiva sekä ilmainen useimmissa hotelleissa. Lopullinen lista hotelleista lähetetään muiden matkadokumenttien mukana viimeistään viikko ennen lähtöpäivää.

Matkatavarat ja pakkaaminen

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Matka Pohjois-Norjaan vaatii suhteellisen suurta vaihtelua vaatetuksessa. Kesäkuukausina (kesä-, heinä- ja elokuussa) lämpötila on yleensä n. 5–15° C. Pakkaa mukaan vaatetta, jota voi helposti yhdistellä ja kerrostaa, esim. pitkähihainen villa-aluspaita alimmaiseksi, college- tai fleecepaita keskikerrokseksi ja veden- ja tuulenpitävä takki päällimmäiseksi. Alaosaan tiiviskankaiset retkeily- tai ulkoiluhousut ja päälle tarvittaessa vettä ja tuulta hylkivät kuorihousut. Norjan eteläosassa sää on samankaltainen kuin Etelä-Suomessa kesäisin, joten monia vaatekerroksia ei siellä tarvita.
Katso, mitä varusteita sinulla on valmiiksi, ennen kuin ostat uusia. Matkalla ei tarvita uusimpia ja hienoimpia varusteita.

Kiikari kannattaa ottaa mukaan, jos sellainen löytyy.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Kuka voi osallistua?

Tälle matkalle osallistujan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ja pystyä kävelemään ilman apua mäkisessä maastossa sekä tykätä luonnon kokemisesta luonnon omilla ehdoilla. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat samaan hyttiin/huoneeseen yhdessä yli 18-vuotiaan kanssa.

Sää

Olemme valinneet matka-ajankohdan sillä perusteella, että tuolloin Norjassa on kesä ja sää on toivottavasti aurinkoisimmillaan. Kesäyöt ovat pitkiä ja valoisia, ja luonto kukkii. Emme luonnollisestikaan voi päättää lämpötiloista tai sademääristä, tästä syystä suosittelemme aina varautumaan vaihtelevaan säähän. Ihan kuten Suomessakin, välillä saattaa sataa.

Keskiyön aurinko

Keskiyön aurinko on luonnonilmiö, jonka voi kokea kesällä eteläisen napapiirin eteläpuolella ja pohjoisen napapiirin pohjoispuolella, kuten Pohjois-Suomessa ja Pohjois-Norjassa. Ilmiö johtuu maapallon pyörimisakselin kaltevuudesta kiertorataan nähden. Aurinko ei laske horisontin alapuolelle useiden viikkojen ajan.

Huippuvuorilla aurinko ei laske 20.4.–22.8. ja siellä keskiyön aurinko on koettavissa pisimpään. Muualla Norjassa keskiyön aurinko on koettavissa seuraavasti: Nordkapissa 14.5.–29.7., Tromssassa 20.5.–22.7. ja Lofooteilla 28.5.–14.7.

Lisää tietoa Norjasta

Täältä voit lukea lisää Norjasta:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/norja
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja