Joulutunnelmaa Reinillä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Idyllinen reitti vie Kölnin tuomiokirkolta Reinin varren joulumarkkinoille.

Reinillä läpi talvimaisemien ja jouluisissa tunnelmissa. Nauti maisemista aluksen panoraamaikkunoiden läpi keskiaikaisten kaupunkien ja luontonäkymien liukuessa hitaasti ohitse.

Matkan varrella tutustumme yhteen Pohjois-Euroopan kulttuurikaupungeista; Kölniin ja Kölnin tuomiokirkkoon. Käymme myös tunnelmallisilla joulumarkkinoilla Rüdesheimissa ja Koblenzissa.

Kapteenimme pitää huolen siitä, että risteilymme sujuu rauhallisesti ja miellyttävästi mukavan ja nykyaikaisen risteilyaluksen M/S Rhein Symphonien kyydissä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 4 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Frankfurt - bussikuljetus Kölniin - kaupunkikävely ja Kölnin tuomiokirkko - lähtöselvitys risteilylle ja risteily alkaa
Päivä 2
Rüdesheim - lisämaksullinen kaupunkikävely - käynti joulumarkkinoilla - minijunalla Siegfriedin mekaanisen musiikin museoon
Päivä 3
Koblenz - lisämaksullinen kaupunkikierros - tärkeimmät nähtävyydet ja joulumarkkinat
Päivä 4
Köln - kuljetus Frankfurtiin ja kotimatka

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie on mukava ja nykyaikainen jokiristeilijä, jolla on tilaa 198 matkustajalle.

Nauti leppoisasta menosta tilavalla aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen ruoan äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hytin rauhassa.

Tilavassa aluksessa (pituus 132 m ja leveys 11,4 m) yhdistyy nykyaikainen mukavuus ja viihtyisä tunnelma. Matkustajat voivat nauttia maisemista loungebaarissa tai rentoutua aurinkokannen lepotuoleissa. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa ateriat tarjoillaan joko seisovasta pöydästä tai lautasannoksina pöytiin.

Laivan kansikartta ja kuva on jokiristeilijän sisaraluksesta. Hyttikuvat ovat esimerkkejä lisämaksullisista kategorioista.

Lue lisää aluksesta: https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Frankfurt - bussikuljetus Kölniin - kaupunkikävely ja Kölnin tuomiokirkko - lähtöselvitys risteilylle ja risteily alkaa

Laskeuduttuamme Frankfurtin lentokentälle ajamme noin kahden tunnin matkan bussilla Kölniin, jossa teemme kaupunkikävelyn. Köln oli ilmeisesti yksi suurimmista kaupungeista Rooman ulkopuolella ja sitä kutsuttiin nimellä Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Roomalaisten aika näkyy yhä tänäkin päivänä kaupunkikuvassa, ja jopa pysäköintihalleissa voi törmätä Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten jäännöksiin.

Aloitamme vanhastakaupungista (saks. Altstadt), joka sijaitsee lähellä Reinjokea. Kölnin vanhakaupunki ei ole yhtä korea kuin monessa muussa saksalaiskaupungissa, mutta sen mutkikkailla kujilla on mukava kuljeskella. Alue on pieni, ja siellä on tunnelmallinen tori (Alter Markt) sekä paljon “historiallisia” rakennuksia, jotka on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Köln tuhottiin lähes maan tasalle. Kerrotaan, että viimeisen pommituksen jälkeen asukkaat kömpivät esiin pommisuojista. He katselivat ympärilleen ja pohtivat, rakentaisivatko kaupungin uudelleen vai muuttaisivatko muualle. Nähdessään Kölnin tuomiokirkon seisovan yhä pystyssä kuin ihmeen kautta he päättivät jäädä – ja vain siksi.

Käymme katsomassa tuota vaikuttavaa tuomiokirkkoa, joka on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista ja suurin goottilaistyylinen kirkko Pohjois-Euroopassa. Kölner Dom kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Saksan suosituimpia nähtävyyksiä.

Kierroksen jälkeen ajamme satamaan, jossa lähtöselvitys risteilylle odottaa. Lähtöselvitysmuodollisuuksien jälkeen voi tutustua omatoimisesti alukseen. Syömme ensimmäisen illallisemme yhdessä. Illalla risteily Reinillä alkaa.

 

 

 

 

 

Päivä 2
Rüdesheim - lisämaksullinen kaupunkikävely - käynti joulumarkkinoilla - minijunalla Siegfriedin mekaanisen musiikin museoon

Iltapäivällä saavumme pieneen ja viihtyisään Rüdesheim am Rheiniin, jonka laiturissa vietämme yön. Kaupunki tunnetaan mm. Drosselgassesta, joka on kapea katu täynnä baareja ja ravintoloita. Rüdesheim am Rheinin tunnetuin nähtävyys on vaikuttava Niederwald-muistomerkki, joka sijaitsee harjanteella kaupungin yläpuolella. Niederwald-monumenttia rakennettiin 1871–1883 Saksan yhdistymisen muistoksi. Päivän retki on opastettu kävelykierros kaupungilla. Käymme mm. joulumarkkinoilla, jotka saksalaiseen tapaan tarkoittavat pieniä, koristeltuja kojuja, joissa myydään kaikkea käsin neulotuista sukista kauniisiin joulukoristeisiin ja jouluherkkuihin. Nousemme myös Winzerexpress-minijunan kyytiin ja käymme Siegfriedin mekaanisen musiikin museossa, jossa on esillä 350 mekaanista soitinta.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit hankkia erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 3
Koblenz - lisämaksullinen kaupunkikierros - tärkeimmät nähtävyydet ja joulumarkkinat

Aamupäivän teemme matkaa Unescon suojelemassa Mittelrheinin jokilaaksossa, joka on kuin sadusta. Täällä vuoristomaisemat sekoittuvat viinitarhoihin. Jokaisella vuorenhuipulla tuntuu seisovan pittoreskit linnanrauniot, ja molemmin puolin jokea näemme pikkukaupunkeja, joissa alueen pitkä historia ja rikas kulttuuriperintö elää edelleen. Seutu tunnetaan Reinin romanttisena osuutena, jota jo Goethe kuvasi matkakertomuksessaan 1770-luvulta.

Suosittelemme asettumaan aluksen näköalasalonkiin ja nauttimaan maisemista. Noin pari tuntia matkattuamme saavumme Loreley-kallion luo. Loreley on kenties tarunhohtoisin paikka koko Reinin varrella. Valtava, lähes pystysuora liuskekiviseinämä kohoaa 132 metrin korkeuteen. Tarun mukaan täällä asuu myyttinen seireeni, jonka laulu houkuttelee merimiehiä kuolemaan joen petolliseen virtaan. Paikka on myös Reinin kapein kohta Sveitsin ja Pohjanmeren välillä, ja hankala etappi onkin luultavasti syy tarun syntyyn.

Iltapäivä on varattu yhdelle Saksan vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista, Koblenzille. Koblenzin historia ulottuu yli 2 000 vuoden päähän. Koblenz sijaitsee Deutsches Eckissä, Rein- ja Moseljokien yhtymäkohdassa. Kaupunki levittäytyy neljälle harjanteelle, joita peittää metsä tai niitty. Toki myös Rein on alueelle tärkeä. Päivän Albatros-retki on opastettu kävelykierros vanhassakaupungissa. Kierros päättyy keskustan joulumarkkinoille.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit hankkia erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 4
Köln - kuljetus Frankfurtiin ja kotimatka
Aikaisin aamulla asetumme laituriin Kölnissä. Hyvästelemme miehistön ja suuntaamme Frankfurtin lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Lisämaksullinen retkipaketti

Retket on suunniteltu ja toteutetaan Albatrosin asiakkaille, suomalaisen matkanjohtajan opastama. Retkipaketti varataan matkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa myynnistämme.

Retkipakettiin sisältyy:

Puolipäiväretki (opastettu kaupunkikävely) Rüdesheimissa

Puolipäiväretki (opastettu kaupunkikävely) Koblenzissa

Puolipäiväretkien kesto on 2-4 tuntia.

Hinta: 68€/hlö

Hintatiedot

Lisämaksulliset hyttiluokat

Jaettu kahden hengen ulkohytti keskikannella 98€/hlö
Jaettu kahden hengen ulkohytti, ranskalainen parveke, ylemmällä kannella 218€/hlö

Lisämaksu yhden hengen hytistä

Yhden hengen ulkohytti pääkannella, kat. C  248€/hlö
Yhden hengen ulkohytti keskikannella 408€/hlö (erikoistilauksesta)
Yhden hengen ulkohytti, ranskalainen parveke, ylemmällä kannella 598€/hlö (erikoistilauksesta)

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Frankfurt - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen ulkohytissä pääkannella (kat. C ) M/S Rhein Symphonie -jokiristeilijällä 
 • Täysihoito risteilyn ajan (ei sis. ruokajuomia)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Hytti yhdelle
 • Juomarahat, noin 10-13€/päivä (suositus)
 • Lisämaksullinen retkipaketti (sis. kävelyretket Rüdesheimissa ja Koblenzissa) 68€
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Laituripaikat ja liikkuminen matkan aikana

Kaupunkikierrokset Kölnissä (sis.hintaan), Rüdesheimissa ja Koblenzissa (lisämaksullinen retkipaketti) tehdään kävellen. Matkustan tulee kyetä liikkumaan jokiristeilijällä omatoimisesti, ilman apuvälineitä. Toisinaan jokiristeilijät joudutaan ankkuroimaan laituriin rinnakkain, jolloin matkustajien tulee siirtyä maihin toisen aluksen kautta. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Millaisia hytit ovat?

Valoisista ja tilavista hyteistä (11,5 -14,5 m2) on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone (wc ja suihku), hiustenkuivain, tallelokero, puhelin, lämmitys/ilmastointi sekä tv.

Ylempi kansi (Kat. A)
Ulkohytti kannella 3, lattiasta kattoon ulottuva ikkuna sekä ranskalainen parveke, kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2.

Keskikansi (Kat. B)
Ulkohytti kannella 2, panoraamaikkuna (avattava), kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2

Pääkansi (Kat. C)
Ulkohytti kannella 1, ikkuna (ei avattava), kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2. Tämä hyttityyppi sisältyy matkan hintaan.

Pääkansi, takaosa (Kat. D)
Ulkohytti pääkannen takaosassa kannella 1, ikkuna (ei voi avata, kaksi erillistä vuodetta (sohvasänky ja seinälle taitettava vuode). noin 10 m2

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Upeat maisemat mutta toteutus ontui Maisemat olivat aivan upeat, mutta järjestelyissä on tosiaan parantamisen varaa. Laivalle saavuttaessa saimme käteemme monisivuisen lomakkeen täytettäväksi, joka oli saksaksi! Eikä englanninkieltistä versiota missään...oli hieman haastavaa yrittää saada tolkkua mihin tuli vastattua. Rudersheimin retki oli hieno etenkin mainion oppaan ansiosta, mutta Koblenzissa emme kyssä saaneet vastinetta rahalle! Menimme enganninkieliseen ryhmään koska ryhmäkoko olisi ollut muuten liian iso, luureja ei saatu toimimaan ja täti puhui niin hentoisella äänellä että olisi pitänyt olla ihan vieressä jotta olisi kuullut jotakin. Ja tämä ei tosiaankaan ole toivottavaa näinä aikoina. Iso pettymys siis ja lähdimme tältä kierrokselta nopeasti omin päin tutustumaan kaupunkiin. Laivan henkilökunnan kielitaito oli aika vaihtelevaista, esim.ristelyemäntä oli jokseenkin kyvytön englanninkielellä. Onneksi toinen emäntä sentään kykeni kommunikoimaan.
Date published: 2021-12-20
Rated 4 out of 5 by from Upeat maisemat ja historian havina Olimme ex-tempore matkalla. Coronan takia osa joulutoreista oli suljettu mutta silti matka oli elämys
Date published: 2021-12-13
Rated 4 out of 5 by from Uusia kokemuksia Olin ensimmäistä kertaa jokiristeilyllä ja kokemus oli positiivinen.
Date published: 2021-12-13
Rated 3 out of 5 by from Mukava irtiotto arjesta Jokiristeily kesti 3 yötä, kiva irtiotto arjesta. Vierailu 3 erilaiseen kaupunkiin oli sopiva, yksi joulutori riitti hyvin. Hytti oli laivalla tosi mukava. Jos olisi ollut mahdollisuus valita, matka lentokentältä laivalle olisi ollut max 1 tunti.
Date published: 2021-12-12
Rated 2 out of 5 by from Ei onnistunut matka Matka ei vastannut odotuksiani.
Date published: 2021-12-09
Rated 5 out of 5 by from matkalla oli vaihtelevaa ohjelmaa ja turvallista covid-aikana Matka oli minulle ensimmäinen risteilykokemus. Olen positiivisesti yllättynyt. Järjestelyt laivalla ja siirtymiset maihin busseihin ja kaupunkikävelyihin onnistuivat. Suomalaisten matkanjohtaja oli asiantuntija ja loistavasti piti ryhmästä huolta.
Date published: 2021-12-09
Rated 2 out of 5 by from Matkan järjestelyt Olin 5.12.21 Reinin jouluristeilyllä. Ensimmäisen päivän bussikuski ei ollut perehtynyt Kölnin keskustan reittiin. Emme päässeet tutustumaan Kölnin tuomiokirkkoon, sillä se oli suljettu konsertin vuoksi,mistä olisi matkanjärjestän pitänyt olla tietoinen ja ilmoittaa etukäteen matkustajille. Laivalle tullessa koronaan liittyvät lomakkeet olivat saksankielisiä, englanti olisi ollut parempi vaihtoehto. Ensimmäisen päivän ruokalistat myös ainoastaan saksaksi. Parannusta seuraavana päivänä, jonka jälkeen englanniksi. Olin maksanut lisämaksun siitä, että minulla on yläkannen hytti sekä jokimaisema. Kumpanakin päivänä ankuroituamme laituriin kylkeemme ankuroitui toinen yhtiön risteilyalus, joka peitti jokinäkymän (näkymä toisen aluksen hyttiin) Maksamani tasonkorotus ei vastannut sitä mistä olin maksanut.
Date published: 2021-12-09
Rated 3 out of 5 by from Mukava pikku matka Korona-aika toi mukanaan jännitystä ja epätitoisuutta ja latisti osaltaan matkaa. Lähdimme matkalle nimenomaan joulutorien takia, mutta se anti jäi sitten vähäiseksi. Laivahytin sänkyjen patjat olivat aivan surkeat, vaikka maksoimme extraa paremmasta hytistä. Siitä iso miinus ja kipeytynyt selkä. Ruuan laatu vaihteli. Aamupala oli hyvä, mutta lounas ja illallinen välillä pettymyksiä. Opas ammattitaitoinen ja asiakkaistaan huolehtiva.
Date published: 2021-12-09
 • y_2023, m_9, d_30, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_15
 • loc_fi_FI, sid_DECRI11, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja