Joulutunnelmaa Berliinissä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vietä neljä joulukuista päivää Berliinissä, joka tarjoaa upeiden museoiden ja mielenkiintoisen historian lisäksi 40 joulumarkkinat.

Nautimme tunnelmasta parhailla joulumarkkinoilla ja katselemme lähemmin kiinnostavaa kaupunkia. Näemme kävelyretkillä mm. Saksan valtiopäivätalon ja Brandenburgin portin sekä kaupungin paraatikadun Unter den Lindenin.

Asumme hyvässä hotellissa lähellä Kurfürstendammia ja KaDeWen tavarataloa, jossa myös voit tehdä jouluostoksia. Hintataso Berliinissä on alhaisempi kuin Suomessa, erityisesti ruoan ja juoman osalta. Yhdeksi illaksi voit ostaa lipun Mozart-konserttiin ja illalliselle Charlottenburgin linnassa. Käytämme Berliinissä kaupungin toimivaa julkista liikennettä: kuljemme lähinnä metrolla ja raitiovaunulla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Joulu ja uusivuosi, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Berliini - kävelykierros Kurfürstendammilla - Käte Wohlfahrtin joulupuoti - Keisari Wilhelmin muistokirkko ja joulumarkkinat
Päivä 2 Valtiopäivätalo - käynti sen kupolissa - Brandenburgin portti - Unter den Linden ja joulumarkkinat Gendarmenmarktilla
Päivä 3 Päivä on varattu omille seikkailuille tai lähde matkanjohtajan mukaan kiertelemään kaupunkia - iltapäivän päätteeksi joulumarkkinat Charlottenburgissa ja lisämaksullinen Mozart-konsertti sekä illallinen Charlottenburgin linnan talvipuutarhassa
Päivä 4 Omaa aikaa ja lento Berliini - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
698€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Berliini - kävelykierros Kurfürstendammilla - Käte Wohlfahrtin joulupuoti - Keisari Wilhelmin muistokirkko ja joulumarkkinat

Lennämme Helsingistä Berliiniin, jossa bussi odottaa meitä lentokentällä. Ajamme keskustaan ja hotelliimme.

Jätämme matkatavarat säilytykseen hotellille ja lähdemme tutustumaan kaupunkiin. Teemme kävelyretken Kurfürstendammilla, syömme hyvän lounaan (omakustanteinen) ja jatkamme matkaa Käthe Wohlfahrtin kuuluisaan jouluputiikkiin, jonka kolme kerrosta ovat täynnä upeita joulukoristeita. Kurkistamme matkan varrella sisään Keisari Wilhelmin muistokirkkoon ja saavumme matkamme ensimmäisille joulumarkkinoille. Tuoksuu glögiltä, paahdetuilta manteleilta ja bratwurstilta, ja tunnelma kohoaa sitä mukaa, kun valot syttyvät, pimeys laskeutuu ja iltapäivä vaihtuu illaksi.

Loppuiltapäivä on omaa aikaa, kunnes tapaamme jälleen ja syömme illallista paikallisessa ravintolassa.

Päivä 2
Valtiopäivätalo - käynti sen kupolissa - Brandenburgin portti - Unter den Linden ja joulumarkkinat Gendarmenmarktilla

Aamiaisen jälkeen otamme metron tai paikallisjunan päärautatieasemalle, josta kävelemme valtiopäivätalolle. Sen kupolista on hienot näkymät yli kaupungin. Nautimme aamupäiväkahvit kakun kera.

Valtiopäivätalolta jatkamme Brandenburgin portille. Unter den Linden -paraatikatu lähtee portilta ja kulkee kohti itää. Lännen suunnassa näkyy Tiergarten ja kauempana Voitonpylväs (saks. Siegessäule). Kuljemme läpi Brandenburgin portin ja näemme oikealla kuuluisan Hotel Adlonin. Kovin paljon Berliinistä ei jäänyt jäljelle toisen maailmansodan pommituksissa. Monet kadut ja rakennukset on kuitenkin rakennettu uudelleen näyttämään samalta kuin ennen sotaa. Voimme kävellä niin pitkälle kuin haluatte, ohi Museumsinselin aina Alexanderplatzille asti. Vaihtoehtoisesti voimme kääntyä Friedrichstrasselle, joka on nykyisen Itä-Berliinin vastine Kurfürstendammille. Syömme matkan varrella lounasta, sitten siirrymme katselemaan joulumarkkinoita Mitten kaupunginosassa. Jatkamme jalan Friedrichstrasselle. Sieltä kävelemme Gendarmenmarktille, jossa sijaitsee yksi tunnetuimmista joulutoreista.

Päivä 3
Päivä on varattu omille seikkailuille tai lähde matkanjohtajan mukaan kiertelemään kaupunkia - iltapäivän päätteeksi joulumarkkinat Charlottenburgissa ja lisämaksullinen Mozart-konsertti sekä illallinen Charlottenburgin linnan talvipuutarhassa

Tänään voi lähteä risteilylle Spreejoelle, vierailla Stasimuseossa, DDR-museossa tai jossakin kaupungin lukuisista taidemuseoista, tehdä ostoksia, käydä joulumarkkinoilla, kulkea reittiä, joka seurailee Berliinin muuria, nousta ylös tv-torniin, käydä Currywurst-museossa tai kierrellä tunnettuja ostoskatuja. Matkanjohtajalla on hihassaan muutamia ehdotuksia, ja halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan mukaan kiertelemään kaupunkia metrolla ja junalla.

Lisämaksusta: Amadeus-konsertti Charlottenburgin linnan talvipuutarhassa.

Voit ostaa lipun illalliskonserttiin, jossa Berliner Residenzorchester soittaa Mozartia. Illallisen ja konsertin tapahtumapaikkana on Charlottenburgin linnan talvipuutarha (saks. Orangerie). Voit valita kasvismenun tai tavallisen.

Matkaamme yhtenä joukkona metrolla tai paikallisjunalla Charlottenburgin linnalle. Syömme talvipuutarhassa herkullisen kolmen ruokalajin illallisen, jonka valmistavat Hotel Marriottin kokit. Illallisen jälkeen nautimme Vladi Cordan johtaman Berliner Residenzorchesterin Mozart-tulkinnoista. Orkesterin jäsenet ovat pukeutuneet Mozartin aikaisiin asuihin.

Päivä 4
Omaa aikaa ja lento Berliini - Helsinki
Omaa aikaa. Käy ostoksilla KaDeWellä tai Kurfürstendammilla. Tai pistäydy museossa, Charlottenburgin linnassa tai jossakin paikallisista pienpanimoista. Iltapäivän päätteeksi ajamme lentokentälle, ja kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
128€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Berliini – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa
 • aamiaiset
 • lounas matkapäivänä 2
 • illallinen matkapäivänä 1
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 128€/hlö (3 yötä)
 • lisämaksullinen Mozart-konsertti sekä illallinen Charlottenburgin linnan talvipuutarhassa 88€/hlö
 • muut ateriat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan hyvät kengät ja lämmintä vaatetta, sillä kävelemme paljon ja vietämme aikaa ulkona joulumarkkinoilla. Berliinissä voi marras/joulukuussa olla varsin kylmä. Kävelemme mm. kahdelle matkan hintaan sisältyvälle illalliselle ja metro- ja juna-asemille ja takaisin. Hotellille saavuttuamme käytämme kulkemiseen ainoastaan julkista liikennettä.

Kannattaa ottaa mukaan myös pieni reppu tai kassi retkiä varten. Kaikissa isommissa kaupungeissa on taskuvarkaita, joten jätä arvokkaat ja rakkaat esineet kotiin.

Hotelli

Hotel Wyndham Berlin Excelsior
Wyndham Berlin Excelsior on siisti hotelli, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Asut lähellä ravintoloita, huvituksia ja Berliinin tunnetuinta ostoskatua, Kurfürstendammia.

Hotellissa on kahdeksan kerrosta, hissi, vastaanotto, ravintola ja maksuton wifi.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 4 out of 5 by from Hyvä kokonaisuus Olimme matkalla vko 48. Hotellin sijainti todella hyvä ja taso myös hyvä, keskeisellä paikalla, kävelyetäisyys moneen paikkaa. Ohjelma ok, opas Mika oli paikan tunteva, saimme hyvän ja monipuolisen kuvan Berliinistä. Omaa aikaa sopivasti. Sää oli koleaa, kannattaa varautua lämpimin asuitein matkalle. Museovierailuihin (kierrokseen) olisimme kaivanneet myös opaan mukana oloa ja suomenkielistä kerrontaa/yhteenvetoa historiasta (matkaesitteestä sain käsityksen että opas on mukana myös museokierroksilla).
Date published: 2016-12-06
Rated 4 out of 5 by from Ihan ok, positiivinen kokemus meidän ekaksi joulunalusmatkaksi. Meillä oli hyvä porukka. Sattui vähän vilpoinen sää. Hyvää oli se, että opas oli 3 päivää porukan mukana ja paimensi niissä U ja jne liikenne asioissa, opas tuntui kaikin puolin hommansa hanskaavan ja oli hieno ele, vielä Suomessa kentällä laukkuja oottaessamme tuli heissaamaan. Ehkä sellainen olisi hyvä juttu jos opas antaisi suomen kielisen kopion etukäteen niistä museokäyntien kohdeselostuksista, jotka on englanniksi niissä kohteiden kohdalla. Se oli hyvä, että joka päivä käytiin eri ravintolassa syömässä, muuten ei olisi varmaankaan menty esim. kyseisiin paikkoihin. Omaa aikaa oli sopivasti. Hotelli oli sijainniltaan sopivan keskellä kaikkeen, aamiainen oli hyvä ja riittävä. Meidän kohdalle osui huoneen pesuhuone hankalaksi, siinä oli jokin uloke/kulma, suihkutila jäi erittäin pieneksi ja hankalaksi, mutta silti tuli puhdasta....
Date published: 2016-12-09
Rated 3 out of 5 by from JOULUTORIMATKA Joulutorimatkan ohjelma tiiviimmäksi. Nyt turhaa kävelyä samoilla nurkilla 2 päivänä (ti ja ke).Tiistain ohjelmaan Gendarmenmarktin joulutori, Kyyneltenmuseo turha, sillä 2 museota samasta aiheesta riittää. Keskiviikona olisi täten voinut olla 3. joulutori esim. Charlottenburgissa, kun joulutorimatkalla ollaan. Kaupunkikiertoajelu aluksi olisi myös ollut paikallaan. Painotusta siis joulutoreihin, kun teemana on JOULUTORIMATKA.
Date published: 2016-12-02
Rated 4 out of 5 by from Joulumarkkinat Ihan hyvä paketti tiivistettynä neljään päivään, riittävästi vapaa-aikaa. Matkanjohtajan palvelut olivat tosi hyvät, tuli heti tunne, että hänellä on homma hanskassa, kun hän info pakettia jakeli kentällä mukaan lukien oman puhelinnumeronsa, sitä eivät kaikki ole tehneet. Matkustaja ei välttämättä itse tule pyytäneeksi asioitten hyvin ollessa aktiivisesti valmiiksi numeroa.
Date published: 2016-12-03
Rated 1 out of 5 by from Hyvä,leppoisa joulunalusmatka! Ohjelma vastasi sitä,mitä oli luvattu.Asiantunteva,rauhallinen ja huolehtivainen matkaopas oli matkassa Suomesta alkaen.Kaikki järjestelyt toimivat.Joukko hitsaantui nopeasti .Käytösongelmia ei ollut.Vaikka välillä ropautti vettä,jopa rakeita,tunnelma oli leppoisa..Metrolla kuljettiin paljon ja siirtymiset olivat niillä nopeita.Hyvä valinta!
Date published: 2016-12-03
Rated 4 out of 5 by from Berliini Hyvä reissu! Kolmen opastetun päivän jälkeen teimme itse "ohjelmoidun" reissun paikoissa, missä opas ei käyttänyt. Eli Brandenburgin portti, juutalaisten muistomerkki, Checkpoint Charlie. Ehkä yksi päivä lisää reissuun niille, jotka tarvitsevat opasta.
Date published: 2016-12-02
Rated 4 out of 5 by from Joulutoreja ja lähihistoriaa Käynnit kahdella joulutorilla, kuten ohjelmassa luvattiin. Riittävästi käyntejä entisen DDR:n museoissa ja rajanylityspaikalla. Paljon oli muuttunut siitä, kuin 35 vuotta sitten edellisen kerran kävimme Itä-Berliinissa.
Date published: 2016-12-02
Rated 4 out of 5 by from Erinomainen info! Matka hyvin suunniteltu ja tehokkaasti ohjattu. Kohteet kiinnostavia. Kaiken kaikkiaan miellyttävä tunnelma.
Date published: 2016-12-05
 • y_2017, m_11, d_20, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_fi_FI, sid_DERTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

17DERTR02CFI2711