Jokiristeily Reinillä – Basel, Amsterdam ja Köln

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Näe viehättävät keskiaikaiset kaupungit ja Unescon suojelemat jokimaisemat linnoineen, vuorineen ja viinitarhoineen.

Lähde mukaan Albatros Travelin klassiselle jokiristeilylle ja risteile Reinillä läpi neljän valtion.

Matka alkaa Baselista Sveitsin Alpeilta ja kulkee pitkin Reinjokea kohti pohjoista. Ranskan Alsacessa sijaitsevassa Strasbourgissa käymme ihailemassa sen keskiaikaista keskustaa, jatkamme Saksaan ja aina Hollannin viihtyisään pääkaupunkiin Amsterdamiin saakka. Reittimme kulkee ohi Deutsches Eckin, jossa Mosel ja Rein yhtyvät. Mukavan ja nykyaikaisen jokiristeilijän Rhein Melodien kyydissä liu’umme rauhallisesti ohi toinen toistaan kauniimpien maisemien. Yksi matkan ehdottomista kohokohdista on ihmeellisen kaunis Reininlaakso, jossa vuoristoiset maisemat sekoittuvat viiniviljelmiin ja pittoreskeihin linnanraunioihin. Ja kuka tietää, ehkä kuulemme seireenien laulavan ohittaessamme tarunhohtoisen Loreleyn kallion!

Matkan varrella kohtaamme yhden keskieurooppalaisen kulttuurin raskassarjalaisista, nimittäin Kölnin ja sen tuomiokirkon. Käymme myös Hollannin vanhimmassa kaupungissa, Nijmegenin hansakaupungissa. Muita kohteitamme ovat pienet ja viehättävät kaupungit Reinin varrella, kuten Rüdesheim am Rhein, Koblenz ja Mannheim keskellä yhtä Saksan tärkeimmistä viinialueista.

Hintaan sisältyy täysihoito aluksella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Zürich - kuljetus Baseliin/Kembsiin ja siirtyminen risteilyalukselle
Päivä 2 Kehl, Saksa/Strasbourg, Ranska - lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa keskiaikaisessa keskustassa
Päivä 3 Mannheim - Rüdesheim, Saksa - kaupunkikävely Mannheimissa tai ylimääräinen retki Speyeriin - iltaretki Rüdesheimissa
Päivä 4 Rüdesheim - Koblenz, Saksa - romanttinen Mittelrhein ja Loreleyn kallio - lisämaksullinen retki: kaupunkikävely ja köysirata Koblenzissa
Päivä 5 Köln, Saksa - lisämaksullinen kaupunkikävely Kölnissä: tuomiokirkko ja oluen maistelua
Päivä 6 Amsterdam, Hollanti - lisämaksullinen kaupunkikierros: Grachtengordelin alue ja kävelykierros
Päivä 7 Nijmegen, Hollanti - kävelykierros Nijmegenin hansakaupungissa
Päivä 8 Köln, Saksa - Frankfurt ja kotimatka

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie on mukava ja nykyaikainen risteilyalus, jossa on kolmella eri kannella tilaa yhteensä 198 matkustajalle.

Jokiristeilijä on rakennettu vuonna 2005 ja se on 132 metriä pitkä ja 11,4 leveä. Aluksella on tilaa rentoutua –loungebaarissa, ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hyttisi rauhassa. Aluksella on pieni kauppa ja kirjasto/lukunurkka. Kaikki hintaan sisältyvät ateriat nautitaan jokiristeilijän ravintolassa, sekä seisovasta pöydästä että pöytiin tarjoiltuna.

Kuvat hyteistä ovat esimerkkejä lisämaksullisista kategorioista.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Zürich - kuljetus Baseliin/Kembsiin ja siirtyminen risteilyalukselle

Saavuttuamme Zürichiin jatkamme matkaa bussilla kohti Baselia, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä. Baselissa on aikaa syödä lounasta (omakustanteinen) ennen kuin tapaamme uudelleen ja suuntaamme satamaan.

Jos olet ostanut retkipaketin, lähdet ensin kierrokselle Baselin historialliseen keskustaan.

Basel on läpi historian toiminut kansainvälisenä kohtauspaikkana, jossa on neuvoteltu niin rauhan- kuin kauppasopimuksistakin. Se on lisäksi tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on laaja valikoima museoita ja teattereita sekä Sveitsin vanhin yliopisto. Museoista mainittakoon Baselin taidemuseo, jonka taidekokoelma on yksi maailman vanhimmista.

Liikumme jalkaisin, joten pääsemme nauttimaan tunnelmasta ja näkymistä Reinille. Keskusaukiolta otamme suunnan kohti vanhaakaupunkia ja saavumme Münsterplatzille, jolla sijaitsee Baselin tuomiokirkko, Basler Münster. Tuomiokirkko on peräisin keskiajalta ja tunnetaan värikkäistä lasitiilistä sekä monista tapahtumista Baselin historiassa. Pääsemme aistimaan myös modernimpaa Baselia kävellessämme läpi ostoskatu Freie Strassen.

Ne matkalaiset, jotka eivät ole ostaneet retkipakettia, kuljetetaan risteilyalukselle, kuten myös retkipaketin ostaneet opastetun kaupunkikierroksen jälkeen.

Illalla otamme kurssin kohti Strasbourgia/Kehliä, jonne saavumme aamupäivän aikana.

Päivä 2
Kehl, Saksa/Strasbourg, Ranska - lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa keskiaikaisessa keskustassa

Saavumme aamupäivällä Saksan Kehliin, joka sijaitsee hieman keskiaikaisen Strasbourgin yläpuolella Saksan puolella rajaa. Strasbourg on Alsacen alueen pääkaupunki ja merkittävä kulttuuri- ja kauppakaupunki. Kaupungissa on laaja museotarjonta, upeaa arkkitehtuuria sekä Unescon suojelema vanhakaupunki Grand Îlen saarella.

Huolimatta ristiriitojen täyteisestä historiasta, jolloin kaupunki oli välillä saksalaisten, välillä ranskalaisten hallussa, Strasbourg toimii tänä päivänä sillanrakentajana näiden kahden naapurimaan välillä. Erityisesti Strasbourgin yliopisto on onnistunut luomaan ymmärrystä alueen protestanttien ja katolisten välille. Ranskan toiseksi suurimmassa yliopistossa on opiskellut mm. saksalainen runoilija Goethe. Strasbourgissa on Europarlamentin virallinen päämaja ja siellä kokoontuu Euroopan neuvosto sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin.

Päivän retkellä suuntaamme kaupunkiin ja katselemme lähemmin vanhaakaupunkia. Teemme kävelyretken maalauksellisessa La Petite Francen korttelissa, jossa kauniit puukehikkotalot seisovat rinta rinnan. Kävelykierros vie meidät myös valtavalle goottilaistyyliselle katedraalille, joka on peräisin vuodelta 1439. Katedraali sijaitsee lähellä jokea ja kaunista Palais Rohania, joka rakennettiin kaupungin piispalle 1700-luvun alussa.

Kierroksen jälkeen on aikaa vierailla katedraalissa omatoimisesti. Tai ehkä kupponen kahvia tai lasi kylmää valkoviiniä houkuttelee enemmän.

Palaamme risteilyalukselle syömään. Halukkaat voivat jäädä kaupunkiin ja palata alukselle omalla kustannuksellaan. Risteily jatkuu illalla kohti Mannheimia.

Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 3
Mannheim - Rüdesheim, Saksa - kaupunkikävely Mannheimissa tai ylimääräinen retki Speyeriin - iltaretki Rüdesheimissa

Tänään saavumme Mannheimin kulttuurikaupunkiin, joka sijaitsee Baden-Württembergin osavaltiossa ja jonka asukasluku on noin 315 000.

Mannheimissa on useita museoita, teattereita ja oppilaitoksia. Kadut ovat viivasuoria ja kaupunki on rakennettu ruutukaavaan, joten suunnistaminen on helppoa. Mannheim perustettiin 1600-luvun alussa. Se on rakennettu uudelleen sotien tuhottua infrastruktuuria – Mannheim kärsi erityisen paljon toisessa maailmansodassa, sillä liittoutuneet pommittivat kaupunkia ahkerasti.

Mannheimin nähtävyyksistä mainittakoon barokkityylinen Mannheimin linna, televisiotorni Fernmeldeturm ja 60 m korkea barokkityylinen vesitorni, joka sijaitsee Friedrichsplatzilla.

Matkanjohtaja järjestää Mannheimissa halukkaille kävelykierroksen.

Varustamo järjestää ylimääräisen retken lähistöllä sijaitsevaan Speyeriin, joka on tunnettu Unescon suojelemasta tuomiokirkosta.

Tuomiokirkko sijaitsee pienessä puistossa, josta on näkymät joelle. Vaikuttava kolmilaivainen basilika on rakennettu punaisesta hiekkakivestä ja edustaa romaanisen tyylin huippua. Konrad II, saksalais-roomalaisen valtakunnan keisari, tilasi kirkon 1024. Sen oli tarkoitus olla läntisen kristillisen maailman suurin – ja keisarin viimeinen leposija. Kirkko vihittiin vuonna 1061. Ei Konrad II eikä hänen poikansa nähnyt valmista kirkkoa; heidät kyllä haudattiin kirkkoon, mutta kirkko oli tuolloin vielä kesken.

Tuomiokirkko on tunnettu mm. siitä, että se on toiseksi suurin holvikattoinen rakennus Alppien pohjoispuolella. Pyöreämuotoisista holvikaarista tuli merkittävä osa romaanista tyylisuuntaa 1000–1100-luvuilla. Tuomiokirkkoa on sittemmin laajennettu ja korjattu useita kertoja, mutta sen ulkokuori on säilynyt jotakuinkin samanlaisena 1200-luvun alusta lähtien. Kirkko toimi jonkin aikaa Habsburgien suvun keisareiden ja kuninkaiden hautapaikkana – kirkossa lepää kokonaista kahdeksan kruunupäätä sekä heidän puolisonsa – josta tuli näin imperialistisen vallan symboli.

Retki Speyeriin varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee mukaan retkelle.

Illalla olemme perillä pienessä ja viihtyisässä Rüdesheim am Rheinissa, jonka laiturissa vietämme yön. Kaupunki tunnetaan mm. Drosselgassesta, joka on kapea katu täynnä baareja ja ravintoloita. Täältä löytyy aina menoa! Rüdesheim am Rheinin tunnetuin nähtävyys on vaikuttava Niederwald-muistomerkki, joka sijaitsee harjanteella kaupungin yläpuolella. Niederwald-monumenttia rakennettiin 1871–1883 Saksan yhdistymisen muistoksi.

Perille päästyämme matkanjohtaja tekee kävelyretken kaupungilla, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Voit myös lähteä retkelle Winzerexpress-minijunalla ja vierailla Siegfriedin mekaanisen musiikin museossa, jossa on esillä 350 mekaanista soitinta.

Retki Speyeriin sekä retki Winzerexpress-junalla ja käynti Siegfriedin museossa varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee mukaan retkelle.

Päivä 4
Rüdesheim - Koblenz, Saksa - romanttinen Mittelrhein ja Loreleyn kallio - lisämaksullinen retki: kaupunkikävely ja köysirata Koblenzissa

Aamun ja aamupäivän teemme matkaa Unescon suojelemassa Mittelrheinin jokilaaksossa, joka on kuin sadusta. Täällä vuoristomaisemat sekoittuvat viinitarhoihin. Jokaisella vuorenhuipulla tuntuu seisovan pittoreskit linnanrauniot, ja molemmin puolin jokea näemme pikkukaupunkeja, joissa alueen pitkä historia ja rikas kulttuuriperintö elää edelleen. Seutu tunnetaan Reinin romanttisena osuutena, jota Goethe kuvasi matkakertomuksessaan 1770-luvulta.

Suosittelemme asettumaan aluksen aurinkokannelle ja nauttimaan maisemista. Noin pari tuntia matkattuamme saavumme Loreley-kallion luo. Loreley on kaikkein tarunhohtoisin paikka koko Reinin varrella. Valtava, lähes pystysuora liuskekiviseinämä kohoaa 132 metrin korkeuteen. Tarun mukaan täällä asuu myyttinen seireeni, jonka laulu houkuttelee merimiehiä kuolemaan joen petolliseen virtaan. Paikka on myös Reinin kapein kohta Sveitsin ja Pohjanmeren välillä, ja hankala etappi onkin luultavasti syy tarun syntyyn.

Iltapäivä on varattu yhdelle Saksan vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista, Koblenzille. Koblenzin historia ulottuu yli 2 000 vuoden päähän. Koblenz sijaitsee Deutsches Eckissä, Rein- ja Moseljokien yhtymäkohdassa. Kaupunki levittäytyy neljälle harjanteelle, joita peittää metsä tai niitty. Toki myös Rein on alueelle tärkeä.

Päivän Albatros-retki on kierros vanhassakaupungissa sekä matka köysiradalla ylös Ehrenbreitsteinin linnalle, jossa nautimme hienoista näkymistä.

Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 5
Köln, Saksa - lisämaksullinen kaupunkikävely Kölnissä: tuomiokirkko ja oluen maistelua

Aamiaisen jälkeen starttaa retki roomalaisten perustamassa Kölnissä. Köln oli ilmeisesti yksi suurimmista kaupungeista Rooman ulkopuolella ja sitä kutsuttiin nimellä Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Roomalaisten aika leimaa kaupunkikuvaa, ja jopa pysäköintihalleissa voi törmätä Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten jäännöksiin.

Aloitamme vanhastakaupungista (saks. Altstadt), joka sijaitsee lähellä Reinjokea. Kölnin vanhakaupunki ei ole yhtä korea kuin monet muut saksalaiskaupungit, mutta sen mutkikkailla kujilla on mukava kuljeskella. Alue on pieni, ja siellä on tunnelmallinen tori (Alter Markt) sekä paljon “historiallisia” rakennuksia, jotka on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Köln tuhottiin lähes maan tasalle. Kerrotaan, että viimeisen pommituksen jälkeen asukkaat kömpivät esiin pommisuojista. He katselivat ympärilleen ja pohtivat, rakentaisivatko kaupungin uudelleen vai muuttaisivatko muualle. Nähdessään Kölnin tuomiokirkon seisovan yhä pystyssä kuin ihmeen kautta he päättivät jäädä – ja vain siksi.

Käymme tietysti katsomassa tuota vaikuttavaa tuomiokirkkoa, joka on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista ja suurin goottilaistyylinen kirkko Pohjois-Euroopassa. Kölner Dom kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Saksan suosituimpia nähtävyyksiä. Kierroksen päätteeksi nautimme lasillisen paikallista olutta, Kölschiä, joka muistuttaa maultaan pilsner-tyyppistä lager-olutta ja joka tarjoillaan korkeista, kapeista laseista.

Iltapäivällä risteily jatkuu kohti Amsterdamia, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Moselin ja Reinin varren yli 40 linnaa ovat peräisin ajalta, jolloin joki oli yksi tärkeimpiä kauppareittejä Keski- ja Pohjois-Euroopan välillä ja laivojen kulkua piti turvata paikallisten ryöväreiden hyökkäyksiltä. Joessa oli 1400-luvulla useita virtapaikkoja ja koskia, jotka tekivät vesillä liikkumisesta haastavaa. Nykyään on helpompaa, kun sulut ovat rauhoittaneet veden virtausta. Kuljemme matkan aikana jatkuvasti sulkujen läpi.

Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 6
Amsterdam, Hollanti - lisämaksullinen kaupunkikierros: Grachtengordelin alue ja kävelykierros

Tänään retkipaketin ostaneilla on ohjelmassa opastettu kaupunkikierros Amsterdamin kaduilla. Näemme asuntoveneitä ja tyypillisiä kapeita makasiineja, jotka leimaavat keskustaa ja Grachengordelin aluetta.

Kaupunkikierroksella kuljemme kävellen tässä värikkäässä kanavakaupungissa, josta renessanssin kaudella tuli yksi Euroopan tärkeimmistä merenkulku- ja kauppakaupungeista. Entisessä työläiskorttelissa Jordaanissa ovat edustettuina Amsterdamin parhaat puolet: lukemattomia kahviloita, herkkukauppoja, käsintehtyä suklaata ja taidekäsitöitä. Kapeat kadut kolmen ison kanavan ympärillä tunnetaan “yhdeksänä pienenä katuna” – de negen straatjes – ja niiltä löytyy kiinnostavia suunnittelijoita, erikoiskauppoja, gallerioita sekä ns. ruskeita kahviloita eli vanhoja, patinoituneita olutkuppiloita, joissa tarjoillaan hyviä hollantilaisia ja belgialaisia oluita.

Jordaanissa sijaitsee myös Amsterdamin suurin vetonaula, Anne Frankin talo. Täällä Prinsengrachtilla lähellä Westerkerkiä Anne Frank kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa, joka kertoo järkyttävän tarinan tytöstä ja hänen juutalaisesta perheestään. He piilottelivat muutamia vuosia Prinsengrachtilla salaisessa huoneessa, kunnes paljastuivat ja joutuivat Gestapon käsiin. Heidän elämänsä päättyi keskitysleirillä.

Amsterdamissa on useita museoita, joiden kokoelmissa on maailman hienoimpia taideaarteita. Kuljeskele esim. Museumpleinilla (museokortteli), jossa sijaitsevat kaupungin vaikuttavimmat taidemuseot. Rijksmuseum Stadhouderskadella esittelee valtaisan määrän hollantilaisia mestariteoksia uskonnollisesta taiteesta Hollannin kultaisen kauden maalauksiin. Esillä on teoksia mm. Rembrandtilta. Van Gogh -museo Paulus Potterstraatilla voi ylpeillä maailman laajimmalla van Gogh -kokoelmalla, johon kuuluu yli 200 maalausta ja 500 piirrosta.

Modernia taidetta on esillä Stedelijk-museossa. Liuta muita näyttelytiloja ja museoita esittelee Hollannin historiaa merenkulkumaana ja siirtomaavaltana. Suosittelemme mm. Amsterdamin historiallista museota, joka hyödyntää interaktiivisia välineitä tarinankerronnassaan.

Keskiyöllä otamme suunnan kohti Nijmegeniä, jonne saavumme seuraavana päivänä. Amsterdamista risteilemme läpi hollantilaisen Utrechtin provinssin ja saavumme Gelderlandin provinssiin, jossa asetumme yön aikana laituriin Nijmegeniin Gelderse Poortin kupeeseen. Täällä yhtyvät Hollannin isot joet Waal, Ussel ja Ala-Rein.

Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Huomioi: Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta ja takaisin alukselle tapahtuu omalla kustannuksella.

Päivä 7
Nijmegen, Hollanti - kävelykierros Nijmegenin hansakaupungissa

Saavumme aamulla Nijmegeniin, joka on Hollannin vanhin kaupunki. Voimme nauttia näkymistä saapuessamme satamaan aikaisin aamulla: vanhoja kirkontorneja ja upeaa hansakaupungin arkkitehtuuria.

Albatros Travelin matkanjohtaja vie halukkaat kävelykierrokselle kaupungille. Kierros päättyy historiallisen keskustan, Grote Marktin, ympäristöön. Alueella on paljon kahviloita, joissa voi parannella kahvihampaan kolotusta. Voit käydä myös kansallisessa polkupyörämuseossa Veloramassa, jonka kolme näyttelykerrosta esittelee polkupyörän kehitystä ja pieniä tarinoita ja kuriositeetteja, jotka liittyvät polkupyörään.

Rauhallisempaa paikkaa kaipaavien paikallisten ja matkailijoiden suosima kohde on Kronenburgerpark-puisto, joka sijaitsee keskellä kaupunkia: kauniita suihkulähteitä, sorsia, haikaroita, hoidettuja ruohokenttiä ja mukava tunnelma. Toinen kaupungin tunnetuista puistoista on Valkhof Park, joka myös sijaitsee keskustan tuntumassa, tosin vastakkaisessa suunnassa. Valkhof Parkissa voi nähdä vanhan linnan rauniot sekä yhä pystyssä seisovan kappelin – puisto on kaiken kaikkiaan kaunis keidas kaupungissa.

Lounaan jälkeen otamme kurssin kohti Saksaa, tarkemmin sanottuna Kölniä, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Päivä 8
Köln, Saksa - Frankfurt ja kotimatka
Saavumme aamulla Kölniin ja aamiaisen jälkeen hyvästelemme miehistön. Matkaamme Frankfurtin/Düsseldorfin (lähtöpäivästä riippuen) lentokentälle, josta lennämme takaisin Helsinkiin.

Hintatiedot

Ylemmän hyttiluokan lisämaksu
 • jaettu kahden hengen ulkohytti keskikannella, kategoria B 288€/hlö. 11.6. ja 11.9. lähdöillä: 298€/hlö
 • jaettu kahden hengen ulkohytti ylemmällä kannella, kategoria A 528€/hlö. 11.6. ja 11.9. lähdöillä: 538€/hlö
Lisämaksu hyteistä yhdelle
 • ulkohytti yhdelle pääkannella, kategoria C: 478€. 11.6. ja 11.9. lähdöillä: 848€
 • ulkohytti yhdelle pääkannella, takaosa, kategoria D: 418€. 11.6. ja 11.9. lähdöillä: 778€
 • ulkohytti yhdelle keskikannella, kategoria B: 858€. 11.6. ja 11.9. lähdöillä: 1298€
 • ulkohytti yhdelle ylemmällä kannella, kategoria A: 1248€. 11.6. ja 11.9. lähdöillä: 1758€

Erikoistilauksesta. Hyttejä on rajallinen määrä.

Alennus
 • jaettu kahden hengen ulkohytti pääkannella, takaosa, hyttikategoria D alennus matkan perushinnasta -48€/hlö
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Zürich/Frankfurt tai Düsseldorf (lähtöpäivästä riippuen) - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus kolmen tähden Rhein Melodie -jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä pääkannella (kat. C)
 • täysihoito risteilyn aikana (aamiainen, lounas ja illallinen)
 • kahvi ja tee ruokailun yhteydessä
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksulliset hyttiluokat
 • hytti yhdelle
 • lisämaksullinen retkipaketti 175€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat risteilyaluksen henkilökunnalle, noin 5-7€/hlö/pvä
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, noin 3,50€/hlö (kokonaisuudessaan)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Valoisista ja tilavista hyteistä (10 -14,5 m2) on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone (wc ja suihku), hiustenkuivain, tallelokero, puhelin, lämmitys/ilmastointi sekä tv.

Ylempi kansi (Kat. A)
Ulkohytti kannella 3, lattiasta kattoon ulottuva ikkuna sekä ranskalainen parveke, kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2.

Keskikansi (Kat. B)
Ulkohytti kannella 2, panoraamaikkuna (avattava), kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2

Pääkansi (Kat. C)
Ulkohytti kannella 1, ikkuna (ei avattava), kaksi erillistä vuodetta. 11,5 m2

Pääkansi, takaosa (Kat. D)
Ulkohytti pääkannen takaosassa kannella 1, ikkuna (ei voi avata, kaksi erillistä vuodetta (sohvasänky ja seinälle taitettava vuode). 10 m2

 

Pakkaaminen

Ota mukaan reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät/lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Liikkuminen

Retkipäivinä eri kaupungeissa kävelemme suhteellisen paljon. Matka ei sovi liikuntaesteisille, koska kulkuväylät laivasta satamiin siirryttäessä ovat epätasaisia ja osittain vaikeakulkuisiakin.

Laituripaikka

Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Mainio risteily Reinillä! Olin tällä matkalla, vajaa viikko sitten palattiin kotiin. Hyvää oli: -erinomainen suomenkielinen opas -maukkaat ja monipuoliset ihan gourmet-tasoiset ateriat (joissakin oli vähän reilusti suolaa) -hyvät ja siistit tilat laivassa -selkeät ennakkotiedot -laivan asiakaspalvelun taso oikein hyvä Korjattavaa: - kaikki luvattu piti paikkansa, paitsi että Rhein Melodie -laivassa EI ole kuntosalia - laivassa myytävän vesipullon hinta oli turhan korkea (3,50€/ 1½l.) - juomapaketti oli kallis: 160€/hlö (320€ kahdelta yhdessä matkustavalta) - emme tosin ostaneet sitä ja se oli viisasta, sillä kaikkineen meillä yhteensä meni vajaa 200€ juomiin
Date published: 2018-05-28
Rated 4 out of 5 by from Viikossa neljä maata Palattiin viikko sitten risteilyltä - säät hieman viileähköt, mutta hyvä niin - jaksoi kiertää kaupunkikävelyillä. Tietoa risteilystä saatiin hyvin etukäteen - niillä pärjäsi hyvin ja sai jo käsityksen mitä on tulossa. Aika paljon käveltiin ja siihen oltiin etukäteistietojen mukaan jo varauduttu. Ammattitaitoisen oppaan johdolla retket sujuivat hyvin ja meistä pidettiin huolta - omaa aikaakin jäi sopivasti. Ykköskerroksen hytissäkin matka sujui hyvin , koska laivan muissa tiloissa pääsi ihailemaan nähtävyyksiä ja eihän hytissä kuitenkaan paljoa tullut oltua. Nälkä ei päässyt yllättämään laivalla, siitä MS Rhein Melodyn kokit pitivät huolen - KIITOS
Date published: 2019-05-31
Rated 3 out of 5 by from Vanhanaikainen risteily Matkustajien keski-ikä on 70+ ja risteily siis sen mukainen. Laiva vanhahko, mutta siisti. Henkilökunta itä-Euroopasta, heidän kielitaitonsa heikohko. Ruokailut vievät paljon aikaa, koska kaikille pöytiintarjoilu samanaikaisesti. Ruoka-annokset pieniä ja mauttomia, mutta sai sentään valita parista vaihtoehdosta. Laiva ankkuroi hyville paikoille, joista käveli helposti kaupungille eli retkipaketti osoittautui turhaksi. Olisimme kaivanneet laivalle jotain ohjelmaa, esim. musiikkia, bingoa tmv.
Date published: 2018-06-25
Rated 4 out of 5 by from Koko matka oli positiivinen yllätys Tulin jokiristeilyltä vajaa viikko sitten. Lähtiessä minulla oli paljon ennakkoluuloja useasta asiasta. Alkaen siitä,että onko opas mukana Helsinki-Vantaan lentokentältä alkaen,miten liityntälennot sujuvat, millaista ruoka on laivalla jne. Pelot olivat turhia,koska saimme apua alusta alkaen oppaaltamme lentämiseen liittyvissä asioissa, ruoka oli laivalla hyvää ja ruokavalioni huomioitiin joka aterialla. Koska en ollut liikuntarajoitteinen,kulku laivalla sujui lukuisista portaista huolimatta. Hytin siivous pelasi ja retket ja kuljetukset maissa pysyivät aikataulussa. Vaikka risteily lyheni yhdellä päivällä, se oli korvattu tasokkaalla majoituksella maissa. Eikä ainakaan minua häirinnyt. Matka oli kokonaisuudessaan positiivinen yllätys,jonka kruunasi hienot maisemat ja upeat ilmat.
Date published: 2019-07-30
Rated 4 out of 5 by from Rauhallisesti risteillen Reinillä Palasimme muutama päivä sitten Reinin risteilyltä. Matka oli taattua Albatros-laatua, hinta-laatusuhde kohdallaan. Retket olivat antoisia osaavan ja miellyttävän Jaana oppaan johdolla. Ruoka oli laivalla maittavaa, palvelu pelasi ja oli ystävällistä. Iltaohjelmat oli kohdistettu vain saksalaismatkustajille vaikka kolmasosa matkustajista oli suomalaisia. Finnairin lennoilla istuimme taas tosi ahtaasti ja bagelit sekä leivät loppuivat jo heti alkuunsa, mutta onneksi lentomatka oli lyhyt.
Date published: 2019-05-25
Rated 4 out of 5 by from Laivalla läpi Saksan ja Hollannin Laivan henkilökunta oli ytävällistä, siivous toimi moitteettomasti,Päiväohjelmien etukäteistiedotus oli tosi hyvä. Samoin iltaruokailuehdotukset toimi hyvin. Kaupunkikierrokset olivat sopivan pituisia ja audiolaitteet toimivat.
Date published: 2019-05-26
Rated 4 out of 5 by from Reinin jokiristeilyllä I kertaa Plussat: laiva ei keinu, hyvä ruoka,ystävällinen palvelu ja henkilökunta, hyvä Jaana-opas Miinukset: laivan iltaohjelma suunnattu saksalaisille, joku kuuluisuus lukee kirjaa Saksaksi. Laivassa ei hissiä,siis portaita paljon. Juomapaketti ylihinnoiteltu. Ei tunnu mukavalta kun tipit määrätty paljonko pitää antaa bussikuskeille ja henkilökunnalle.Retkipakettia ei kannata ostaa vaan mennä omatoimisesti maihin, varsinkin jos on kielitaitoinen.
Date published: 2019-05-24
Rated 4 out of 5 by from Hyvin valitut retkikohteet Kokonaisuutena hyvä matka. Laivan henkilökunta toimiva asiantuntevasti ja avuliaasti, ruokailut hoituivat suureen asiakasmäärään nähden hyvin. Albatrossin opas Sirpa on alansa eliittiä, jopa Amsterdamiin jääneet (kaikki 35:n hengen) matkatavarat saatiin perille jo seuraavan aamuna. Sirpan tietomäärä kohteista kattoi kaikki kysymykset. Monet sulutukset aiheuttivat yllättävän paljon melua öisin, ainakin laivan takaosassa. Välilaskut mennen tullen pidensivät matka-aikaa ja olivat aika kiireisiä. Hytti kannataa varata laivan ylemmistä kerroksista.
Date published: 2019-05-29
 • y_2019, m_9, d_17, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_41
 • loc_fi_FI, sid_CHCRI05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

CHCRI05AFI