Jokiristeily Elbellä - Berliinistä Prahaan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Berliini – Magdeburg – Wittenberg – Meissen – Dresden – Litoměřice – Praha. Mahtava kulttuuriristeily!

Matkanteko läpi Elben laakson ja vierailu sen historiallisissa kaupungeissa on hieno kokemus – sekä kulttuurin että esteetiikan näkökulmasta. Ohi lipuvien kumpuilevien maisemien ja rauhallisen risteilyn lisäksi koemme Berliinin kohokohdat, kuljemme Martti Lutherin jalanjäljissä Wittenbergissä, kuulemme Saksin alueen kultakaudesta ja tutustumme kauniiseen Prahaan ja sen juutalaiseen kortteliin sekä Kaarlensiltaan, jota pitkin on jo 600 vuoden ajan kuljettu yli Vltavajoen. 

Kulttuurikaupunki Dresdenissä aistimme kuninkaallisen vaikutuksen, ja Meissenissa saamme tilaisuuden ostaa maailmankuulua Meissenin posliinia. Potsdamissa odottaa majesteettinen tudor-tyylinen Cecilienhof sekä rokokoolinna Sanssouci, joka on Saksan vastine Versaillesille. Tämä on klassinen risteily, jonka aikana kelluva hotellimme toimii tukikohtanamme ja lepopaikkanamme.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR, CZK

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Berliiniin, tutustumiskierros kaupunkiin. Tervetuloillallinen.
Päivä 2 Berliini. Omaa aikaa. Vapaaehtoinen kävelykierros matkanjohtajan kanssa: Valtiopäivätalo, Brandenburgin portti ja Unter den Linden -katu.
Päivä 3 Berliini – Potsdam. Retkipaketti: Käthe Kollwitz -museo. Potsdam: Cecilienhof ja Sanssouci. Risteily alkaa.
Päivä 4 Magdeburg. Retkipaketti: opastettu kierros historiallisessa keskustassa, mm. tuomiokirkko ja Unser
Päivä 5 Wittenberg. Retkipaketti: Unescon suojeleman kaupungin vanha osa, mm. Linnankirkko ja Martti Lutherin teesit.
Päivä 6 Meissen. Vapaaehtoinen kävelykierros renessanssikaupungissa ja mahdollisuus käydä posliinitehtaassa ja Albrechtsburgin linnassa.
Päivä 7 Dresden. Retkipaketti: Kaupunkikierros ”Elben Firenzessä”. Ylimääräinen retki Elbsandstein-vuoristoon ja Bastei-kallioille Saksin Sveitsiin.
Päivä 8 Litoměřice. Vapaaehtoinen kaupunkikierros yhdessä Tšekin vanhimmista kaupungeista.
Päivä 9 Praha. Retkipaketti: Kaupunkikierros ”Kultaisessa kaupungissa” – Prahan linna, juutalainen kortteli ja Kaarlensilta.
Päivä 10 Praha ja kotimatka

MS Katharina von Bora

Katharina von Bora on mukava ja kotoisa jokiristeilyalus, jossa on tilaa 80 matkustajalle. Aluksessa on 42 hyttiä kahdella kannella.

Nauti leppoisasta menosta pienellä ja kotoisalla aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen ruoan äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hytin rauhassa. Aluksella on myös pieni kauppa ja vastaanotto.
Pienikokoinen, mutta tilavan tuntuinen alus (pituus 83 m ja leveys 9,5 m) on rakennettu vuonna 2000. Siinä yhdistyy nykyaikainen mukavuus ja viihtyisä tunnelma. Alus on suunniteltu jokiristeilyjä varten, joilla tarvitaan lyhyempiä ja pienempiä aluksia. Matkustajat voivat nauttia maisemista loungebaarissa tai rentoutua aurinkokannen lepotuoleissa. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa ateriat tarjoillaan joko seisovasta pöydästä tai lautasannoksina pöytiin.

Lue lisää aluksesta: https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-katharina-von-bora/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.798€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Berliiniin, tutustumiskierros kaupunkiin. Tervetuloillallinen.
Berliini

Vuonna 2014 juhlittiin Berliinin muurin murtumisen 25-vuotisjuhlaa. Se oli merkityksellinen tilaisuus, täynnä symboliikkaa ja tunteita varsinkin heille, jotka olivat joutuneet elämään tuon julman betoniseinän varjossa. Muuri jakoi Berliinin – ja symbolisesti koko Saksan –  kahtia yli 40 vuoden ajan.

Hieman yli neljännesvuosisata on kulunut siitä, kun mieltä osoittava kansa mursi muurin – poliitikkojen suostuessa pakon edessä. Berliinistä on tullut jälleen Saksan vahva pääkaupunki, josta uudisrakentaminen ja sosiaalinen muutos ovat tehneet yhden Euroopan kiinnostavimmista kaupungeista.

Berliinissä on hienoja museoita, mahtavia muistomerkkejä, sekä hohdokas että kliseinen yöelämä, kiehtovia kortteleita, upeita puistoja ja viheralueita, kahviloita, ”olutpuutarhoja” (saks. Biergarten), ostospaikkoja, elegantteja ravintoloita ja katuruokaa. Vaikka Berliini on vauhdikas ja eteenpäin pyrkivä, se on samalla myös kaupunki täynnä muistomerkkejä ja muistoja ajalta, jolloin se oli natsismin ja kommunismin ahdistama. Berliini on nähnyt sen kaiken.

Bussi noutaa meidät lentokentältä ja vie meidät kaupunkiin tutustuttavalle kaupunkikierrokselle, joka päättyy hotellille. Saavuttuamme perille hotelliin ja levättyämme hieman syömme tervetuloillallisen. Jos haluat, voit lähteä illallisen jälkeen yömyssylle johonkin Berliinin monista baareista, kapakoista ja cocktailbaareista.
 

Päivä 2
Berliini. Omaa aikaa. Vapaaehtoinen kävelykierros matkanjohtajan kanssa: Valtiopäivätalo, Brandenburgin portti ja Unter den Linden -katu.
Valtiopäivätalo

Aamiaisen jälkeen voit käyttää aamupäivän omiin seikkailuihin. Halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan kanssa ylimääräiselle kierrokselle (varaa mukaan pikkurahaa julkisen liikenteen lippuja ja pääsylippuja varten). Ajamme metrolla (U-Bahn) tai paikallisjunalla (S-Bahn) Hauptbahnhofille, josta kävelemme tai jatkamme metrolla Valtiopäivätalolle.

Valtiopäivätalolta jatkamme kävellen Brandenburgin portille. Idässä avautuu Unter den Linden, lännessä Tiergarten. Kuljemme läpi portin, ja oikealla näkyy kuuluisa Hotel Adlon, jossa ovat yöpyneet monet kuuluisat vieraat, kuten Charlie Chaplin, Henry Ford ja Barack Obama. Toisessa maailmansodassa Berliini tuhoutui pahoin, mutta sodan jälkeen kadut ja iso osa rakennuksista on rakennettu uudelleen näyttämään samalta kuin ennen tuhoa. Kaupungissa on myös neuvostotyylisiä rakennuksia, jotka eivät aina oikein istu katukuvaan.
Suuntaamme kohti Alexanderplatzia. Voit myös pysähtyä matkan varrella käymään DDR-museossa, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Kierroksella on lisäksi aikaa lounaalle.

Iltapäivä on omaa aikaa.

 

 

Päivä 3
Berliini – Potsdam. Retkipaketti: Käthe Kollwitz -museo. Potsdam: Cecilienhof ja Sanssouci. Risteily alkaa.
Cecilienhof i Potsdam

Aamiaisen jälkeen voit käyttää aamupäivän omiin seikkailuihisi. Mikäli olet ostanut retkipaketin, aamupäivällä on ohjelmassa Käthe Kollwitz -museo. Käthe Kollwitzin taide on syviä tunteita ja selkeitä poliittisia kannanottoja, jotka ovat relevantteja yhä nykyäänkin. Kollwitzin taide ei ollut koskaan yksinkertaista, vaan moniulotteista ja ilmeikästä – oli sitten kyse hänen grafiikastaan tai veistoksistaan.

Päivän retki vie Käthe Kollwitz -museoon, jossa saamme hyvän kuvan taiteilijan elämästä ja tuotannosta. Kollwitz syntyi Königsbergissä (nyk. Kaliningrad) vuonna 1867. Hän opiskeli naisten taidekoulussa Berliinissä ja jatkoi opintojaan Münchenissä. Hän meni naimisiin lääkäri Karl Kollwitzin kanssa ja muutti tuolloin köyhään Prenzlauer Bergin kaupunginosaan Berliiniin. Kollwitz toimi Berliinin taideakatemian professorina vuoteen 1933, jolloin natsit pakottivat hänet jättämään virkansa. Vuonna 1936 Kollwitzia kiellettiin pitämästä näyttelyitä. Hän kuoli lähellä Dresdeniä vuonna 1945, vain 12 päivää ennen toisen maailmansodan päättymistä Euroopassa. Hänen taiteensa onneksi elää yhä mm. museossa, jossa tänään käymme.

Bussi noutaa meidät ja kuljettaa jokiristeilyalukselle. Sitä ennen teemme kierroksen Potsdamissa ja näemme tärkeimmät nähtävyydet. Barokkikaupunki Potsdam sijaitsee Haveljoen varrella. Yksi Potsdamin kohokohdista on Fredrik Suuren rakennuttama Sanssoucin linna (jota kutsutaan usein Saksan Versaillesiksi). Näemme linnan puiston upeine puutarhoineen ja liudan historiallisia rakennuksia. Näemme myös Cecilienhofin linnan, joka on rakennettu muistuttamaan englantilaista kartanoa. Toisen maailmansodan päättyessä Cecilienhof toimi Potsdamin konferenssin tapahtumapaikkana. Paikalla olivat liittoutuneiden johtajat: Yhdysvaltain presidentti Harry Truman, Iso-Britannian pääministeri Winston Churchill ja Venäjän johtaja Josif Stalin. Täällä päätettiin hävinneen Saksan rajoista ja miehityspolitiikasta. Samalla johtajat – Venäjää lukuun ottamatta – määrittelivät ehdot Japanin antautumiselle.

Potsdamista ajamme Havelin rantaan ja nousemme ihastuttavan aluksemme kyytiin. Lähdemme liikkeelle ja nautimme ensimmäisestä illasta aluksella.

Keskiyön aikaan saavumme Zerbeniin, jonne jäämme ankkuriin seuraavaan aamuun saakka.

 

Päivä 4
Magdeburg. Retkipaketti: opastettu kierros historiallisessa keskustassa, mm. tuomiokirkko ja Unser
Domkirken i Magdeburg

Matkaamme nyt Elbe-Havel-kanavan kautta ja saavumme Magdeburgiin. Otto I Suuri, Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan hallitsija 962–973, oli niin ihastunut lempikaupunkiinsa, että hän antoi sen lahjaksi vaimolleen Edithille. Magdeburgilaiset kunnioittavat yhä rakastamaansa kuningas Ottoa. Hänet on haudattu kaupungin kulttuurisesti ja historiallisesti merkityksellisimpään rakennukseen: Magdeburgin tuomiokirkkoon (saks. Dom zu Magdeburg St. Mauritius und Katharina). Kirkon vaikuttavat tornit voi nähdä kilometrien päästä. Kyse on yhdestä Keski-Saksan upeimmista arkkitehtonisista rakennuksista ja kaupungin tunnetuimmasta maamerkistä. Saksan ensimmäinen goottilaistyylinen tuomiokirkko tarjoaa koko joukon hienoja veistoksia ja kaiverruksia.

Toinen taiteellisesti huomattava rakennus kirkkoaukiolla on Grüne Zitadelle, taiteilija ja arkkitehti Friedensreich Hundertwasserin luomus. Rakennus luo hurmaavan kontrastin tuomiokirkolle ja isolle keskusaukiolle. Päivän retken jälkeen voit – mikäli aikataulu antaa myöten – kävellä Hasselbachplatzille ja sitä ympäröiville kaduille, joilla on tuhansia baareja ja ravintoloita sekä yksi Saksan tunnetuimmista currywurst-paikoista, Curry 54.
(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

 

 

Päivä 5
Wittenberg. Retkipaketti: Unescon suojeleman kaupungin vanha osa, mm. Linnankirkko ja Martti Lutherin teesit.
Wittenberg

Päivän retki on kierros uskonpuhdistaja Martti Lutherin jalanjäljissä. Vanhakaupunki on kuin ulkoilmamuseo. Kaikki Luther-muistomerkit kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Protestanttista pyhiinvaelluskohdetta Lutherstadt Wittenbergiä pidetään uskonpuhdistuksen synnyinpaikkana. Täällä Martti Luther naulasi 95 teesiään Linnankirkon oveen 31.10.1517. Vaikkei historiallisia todisteita teesien naulaamiselle ole löytynyt, uskonpuhdistuksen historiallinen perintö on muokannut kaupunkia huomattavasti meidän päiviimme saakka. Tämä näkyy mm. siinä, että Wittenberg on nykyään yksi Saksan suosituimpia matkakohteita sekä yksi tärkeimmistä paikoista Saksan historiassa. Vietämme päivän historian merkeissä, mikä ei muuta sitä tosiasiaa, että Wittenberg on myös hyvin viehättävä kaupunki, jossa kannattaa istahtaa kahvilaan, juoda kuppi kahvia ja nautti elämästä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

 

Päivä 6
Meissen. Vapaaehtoinen kävelykierros renessanssikaupungissa ja mahdollisuus käydä posliinitehtaassa ja Albrechtsburgin linnassa.
Meissenin posliinia

Meissenin kaupunki perustettiin yli 1 000 vuotta sitten, kun Saksan kuningas Henrik I Linnustaja rakennutti linnan Elben rannalle suojelemaan aluetta slaavien hyökkäyksiltä. Nykyään Meissen tunnetaan parhaiten posliinistaan.

Albatrosin matkanjohtaja tekee halukkaiden kanssa kävelykierroksen renessanssikaupungissa. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Albrechtsburg, vaikuttava goottilainen linna, joka sijaitsee Elben rannalla. Halukkaat voivat ostaa pääsylipun linnaan, sillä aikaa on varattu linnakierrosta varten. Myytävänä on myös edullisempia yhteislippuja, joilla pääsee sekä linnaan että posliinitehtaaseen, jossa käymme seuraavaksi. Ne, jotka eivät halua linnaan, voivat käyttää ajan katsellen upeaa ympäristöä. Seuraava kohteemme on posliinitehdas, mutta ensin nautimme vanhoista kaduista ja kujista, joita pitkin kävelemme tehtaalle.

Kuuluisan Meissenin posliinitehtaan museossa näemme posliinikokoelman, jonka vanhimmat esineet ovat vuodelta 1710. Opimme, kuinka posliinia valmistetaan ja ehdimme katsella rauhassa valikoimaa vuosien varrelta. (Sisäänpääsy tehtaaseen ei sisälly retken hintaan, mutta lipun voi ostaa suoraan tehtaalta tai Albrechtsburgin linnalta yhteislippuna: sisäänpääsy tehtaalle maksaa n. 10 € ja yhteislippu n. 14 €.) Seuraavaksi on aikaa kuljeskella yksin tai yhdessä matkanjohtajan kanssa pitkin vanhankaupungin kapeita keskiaikaisia katuja, joita maalaukselliset renessanssityyliset talot reunustavat.

 

 

Päivä 7
Dresden. Retkipaketti: Kaupunkikierros ”Elben Firenzessä”. Ylimääräinen retki Elbsandstein-vuoristoon ja Bastei-kallioille Saksin Sveitsiin.
Kulturbyen Dresden

Dresden vietti 800-vuotisjuhliaan vuonna 2006. Suurin lahja kaupungille oli ehkä kuuluisan Frauenkirchen uudelleen avaaminen. Kirkko tuhoutui pahoin toisen maailmansodan pommituksissa. Frauenkirche symboloi sitä, mikä Dresden kerran oli: ”Elben Firenzenä” tunnettu kaupunki, joka oli kuuluisa arkkitehtuuristaan ja taideaarteistaan. Siihen Dresden pyrkii takaisin. Ruhtinas August II Väkevän (1670–1733) valtakaudella kukoistavasta Dresdenistä tuli yksi Euroopan suurista kulttuurikeskuksista. Yöllä 13.2.1945 liittoutuneiden pommitukset kuitenkin tuhosivat 75 % Dresdenin vanhastakaupungista, ja yhdessä hetkessä kaunis vanha keskusta oli lähes kokonaan kadonnut maan päältä.
Sodan jälkeen historiallisia rakennuksia on korjattu ja rakennettu uudelleen, ja kova työ on kestänyt vuosikymmeniä. Mielikuvitukseton neuvostoarkkitehtuuri DDR:n ajoilta seisoo yhä paikoillaan.
Zwinger-palatsi, Frauenkirche, Semperoper, Hofkirche, Brühlsche Terrasse ja Neumarktin talot ovat vain muutamia esimerkkejä nähtävyyksistä, joita pääsemme näkemään päivän retkellä.

(Retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle ylimääräiselle retkelle, joka suuntautuu romanttisiin maisemiin: syviä rotkoja ja erikoisia kalliomuodostelmia, vaikuttavia tasankoja ja upea Elben laakso. Näemme mm. Saksin Sveitsin kuuluisimmat kalliot, Bastei-kalliot, joka on yksi Euroopan erikoisimmista luonnonmuodostelmista. Ylhäältä on lisäksi mahtavat näkymät yli Elben.

Nousemme takaisin alukseen Pirnassa ja jatkamme risteilyä kohti Tšekin rajaa.

Retki Elben laaksoon varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.

Päivä 8
Litoměřice. Vapaaehtoinen kaupunkikierros yhdessä Tšekin vanhimmista kaupungeista.
Litoměřice

Yön aikana olemme ylittäneet Saksan ja Tšekin välisen rajan. Iltapäivällä saavumme Litoměřiceen. Litoměřicen kuninkaallinen kaupunki sijaitsee paikalla, jossa Elbe yhtyy Egeriin. Kaupunki on liioittelematta yksi Tšekin kauneimmista. Litoměřicessä riittää katuja ja aukioita, joita reunustavat goottilaiset, barokki- ja renessanssityyliset rakennukset. Keskustaa ympäröi hyvin säilynyt goottilainen linnoitus.

Päivän ohjelmassa on vapaaehtoinen kaupunkikävely matkanjohtajan opastuksella. Kierroksen jälkeen on tarkoitus istahtaa kahvilaan ja nauttia lasillinen erinomaista tšekkiläistä viiniä.

 

Päivä 9
Praha. Retkipaketti: Kaupunkikierros ”Kultaisessa kaupungissa” – Prahan linna, juutalainen kortteli ja Kaarlensilta.
Kaarlensilta Prahassa

Tänään retkipaketin ostaneet suuntaavat Prahan keskustaan kaupunkikierrokselle, jonka kohteita ovat mm. Pařížská-katu, joka on rakennettu jugendtyyliin 1900-luvun alussa. Katua pidetään koko Prahan muodikkaimpana ja sen varrella sijaitsevat kaikkein ylellisimmät vaatekaupat, koruliikkeet ja böömiläistä lasia myyvät liikkeet. Böömiläinen lasi on ollut haluttua luksusta 1200-luvulta lähtien. Näemme myös juutalaisen korttelin, jossa sijaitsee juutalainen hautausmaa ja Vanha synagoga, jonka alkuperäinen nimi oli Uusi synagoga, mutta kun kaupunkiin rakennettiin uudempi synagoga, nimi vaihtui.
Kierroksella näemme talon, jossa kaupungin kuuluisin kirjailija, Franz Kafka asui. Yksi kohokohdista on Vanhankaupungin aukio, jonka tunnettu astronominen kello on peräisin vuodelta 1410. Kyse on maailman vanhimmasta yhä toimivasta astronomisesta kellosta. Näemme myös viehättävän Karlova-kadun, jolla kannattaa käydä uudestaan tilaisuuden tullen, sitten jatkamme Kaarlensillalle, jonka ensimmäinen kivi asetettiin vuonna 1357, mutta joka valmistui vasta 1400-luvun alussa. Tšekkiläisen myytin mukaan ensimmäisen kiven asetti paikalleen itse keisari Kaarle IV 9.7.1357 klo 5.31. Keisari uskoi nimittäin vahvasti lukujen voimaan ja ajatteli, että juuri tuo ajankohta vahvistaisi hänen valtaansa, sillä kyseiset luvut muodostavat eräänlaisen numeroleikin (1357, 9, 7, 5.31). Myytti tai ei, Kaarlensilta on pysynyt pystyssä yli 600 vuotta, joten kenties numerologialla oli vaikutusta. Reittimme varrelle osuu myös Pyhän Jaakobin kirkko, Grand Hotel Europa ja tärkein tšekkiläinen kulttuuri-instituutio, monumentaalinen Kansallisteatteri.

Huom. Mikäli vedenkorkeus Elbellä estää matkanteon Vlatavaa pitkin Prahaan, alus jää Melnikiin ja me matkaamme Prahaan ja takaisin alukselle bussilla.

Päivä 10
Praha ja kotimatka

On aika hyvästellä aluksen miehistö ja lähteä lentokentälle. Kotimatka odottaa!

 

Retkipaketti

 • Puolipäiväretki Berliinissä: Käthe Kollwitz -museo.
 • Puolipäiväretki Magdeburgissa: opastettu kierros historiallisessa keskustassa, mm. tuomiokirkko ja Unser lieben Frauen -luostari.
 • Puolipäiväretki Wittenbergissä: opastettu kierros Unescon suojeleman kaupungin vanhassa osassa, mm. Linnankirkko ja tarina Martti Lutherin teeseistä.
 • Puolipäiväretki Dresdenissä: kaupunkikierros ”Elben Firenzessä”.
 • Puolipäiväretki Prahassa: kaupunkikierros ”Kultaisessa kaupungissa”, mm, Prahan linna, juutalainen kortteli ja Kaarlensilta.

Hinta: 168 €
Retkipaketti varataan matkavarauksen yhteydessä. Retket myydään vain pakettina ja toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 20.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.798€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hytti yhdelle
 • Main-kannella 698€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Berliini/Praha – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa Berliinissä
 • 7 yötä M/S Katharina Bora jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä Main-kannella (alin matkustajakansi), kategoria B
 • aamiaiset hotellissa Berliinissä
 • täysihoito risteilyn ajan (ei sis. ruokajuomia) 
 • tervetuloillallinen Berliinissä,
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja 
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • huone hotellissa ja Main-kannen hytti yhdelle 698€
 • jaettu kahden hengen hytti ylemmällä, Upper-kannella 598€/hlö
 • lisämaksullinen retkipaketti 168€/hlö
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (retkipakettiin sis. retkillä) yhteensä noin 10€/hlö (suositus)
 • juomarahat henkilökunnalle jokiristeilijällä yhteensä noin 10€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Valoisista ja tilavista hyteistä, joiden koko on noin 12–13 m2, on hyvät näkymät joelle ja ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone, jossa wc ja suihku, puhelin, lämmitys/ilmastointi, hiustenkuivain, tallelokero sekä tv.
Main-kansi 
Ulkohytti (n. 12 m2), jossa ikkuna (ei voi avata). Sijainti Main-kannella (alin matkustajakansi). Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.
Upper-kansi
Ulkohytti (n. 13 m2), jossa lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja ranskalainen parveke. Sijainti Upper-kannella (ylin matkustajakansi). Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.
 

 

Matkatavarat

Pakkaa mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

 

Liikkuminen matkan aikana

Osa retkistä ja kaupunkikierroksista tehdään kävellen. Usein kävelemme myös alukselta kaupungin keskustaan. Koska moni vanhakaupunki on suojeltu ja niiden kadut ovat mukulakivipäällysteisiä, bussit eivät aina voi ajaa niissä. Pääsemme lisäksi paremmin aistimaan kaupungin tunnelmaa, kun kuljemme jalkaisin. Käytämme toisinaan myös julkista liikennettä, kuten raitiovaunua ja metroa. Osallistujien tulee varautua kävelemään rauhalliseen tahtiin päivittäin noin 4–6 km kaupunkikierroksilla, jotka kestävät 1,5–2,5 tuntia. Osallistujan on siis pystyttävä liikkumaan omin avuin. 

Valitettavasti jokiristeilyalus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.
Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Kuka voi osallistua?

Tälle jokiristeilylle osallistujan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ja kävelemään ilman apua kaupungissa ja puistojen poluilla. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat yhdessä yli 18-vuotiaiden kanssa.

 

Retket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

20DECRI02AFI0904