Jokiristeily Alankomaissa –Hollanti ja Belgia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Risteile Reinillä läpi Hollannin ja Belgian tutustuen alueen tunnetuimpiin kulttuurikaupunkeihin.

Matka alkaa Saksan Kölnistä, jossa nousemme risteilyalukseen ja matkaamme läpi vuosisataisten kanavien pitkin Euroopan historiallisia vesireittejä. Joka päivä saavumme uuteen, mielenkiintoiseen paikkaan.

Matkan aikana pääset käyskentelemään kuvankauniissa Nijmegenissä, vierailemaan historiallisessa Arnhemissa ja katselemaan Hollannin kultakauden maalareiden Amsterdamia. Voit myös tehdä kävelykierroksen timanttien Antwerpenissä ja nähdä omin silmin, miksi hollantilaiset rakastavat vanhoja makasiinejaan. Alankomaiden moderni puoli esittäytyy Rotterdamissa, Euroopan suurimmassa satamakaupungissa, ja perinteisempää tyyliä pääsemme ihailemaan Kölnin tuomiokirkossa.

Jokiristeilijä Rhein Symphonie ja hintaan sisältyy täysihoito risteilyllä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Köln - Kölnin tuomiokirkko - risteily alkaa
Päivä 2 Nijmegen - kaupunkikävely Nijmegenin hansakaupungissa (retkipaketti)
Päivä 3 Antwerpen - historiaan keskittyvä kaupunkikierros bussilla ja kävellen (retkipaketti)
Päivä 4 Antwerpen - lisämaksullinen retki Belgian pääkaupunkiin Brysseliin
Päivä 5 Rotterdam - kaupunkikierros Rotterdamissa (retkipaketti). Lisämaksullinen retki Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle
Päivä 6 Amsterdam ja Zaandam - lisämaksullinen kaupunkikierros Amsterdamissa ja kanavaristeily (retkipaketti) - lisämaksullinen puolipäiväretki ulkoilmamuseoon
Päivä 7 Arnhem - lisämaksullinen opastettu kierros Arnhemissa, mm. Pyhän Eusebiuksen kirkko ja Duivelhuis
Päivä 8 Köln - kotimatka

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie on mukava ja nykyaikainen jokiristeilijä, jolla on tilaa 198 matkustajalle.

Nauti leppoisasta menosta tilavalla aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen ruoan äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hytin rauhassa.

Tilavassa aluksessa (pituus 132 m ja leveys 11,4 m) yhdistyy nykyaikainen mukavuus ja viihtyisä tunnelma. Matkustajat voivat nauttia maisemista loungebaarissa tai rentoutua aurinkokannen lepotuoleissa. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa ateriat tarjoillaan joko seisovasta pöydästä tai lautasannoksina pöytiin.

Lue lisää aluksesta: https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/

Hyttikuvat ovat esimerkkejä lisämaksullisista kategorioista.

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Köln - Kölnin tuomiokirkko - risteily alkaa

Saavuttuamme Frankfurtiin ajamme suoraan Kölniin.

Perillä Kölnissä teemme lyhyen kaupunkikävelyn tässä roomalaisten perustamassa kaupungissa. Köln oli ilmeisesti yksi suurimmista kaupungeista Rooman ulkopuolella ja sen nimi oli Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Roomalaiskauden jälkiä on nähtävillä kaikkialla. Jopa parkkihalleissa voi törmätä Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten raunioihin.

Aloitamme vanhastakaupungista (saks. Altstadt), joka sijaitsee lähellä Reinjokea. Kölnin vanhakaupunki ei ole yhtä korea kuin monet muut saksalaiskaupungit, mutta sen mutkikkailla kujilla on mukava kuljeskella. Alue on pieni, ja siellä on tunnelmallinen tori (Alter Markt) sekä paljon “historiallisia” rakennuksia, jotka on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Köln tuhottiin lähes maan tasalle. Kerrotaan, että viimeisen pommituksen jälkeen asukkaat kömpivät esiin pommisuojista. He katselivat ympärilleen ja pohtivat, rakentaisivatko kaupungin uudelleen vai muuttaisivatko muualle. Nähdessään Kölnin tuomiokirkon seisovan yhä pystyssä kuin ihmeen kautta he päättivät jäädä – ja vain siksi.

Käymme katsomassa vaikuttavaa tuomiokirkkoa, joka on loistava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Se on myös suurin goottilaistyylinen kirkko koko Pohjois-Euroopassa. Kölner Dom kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Saksan suosituimmista nähtävyyksistä.

Sitten on aika nauttia omavalintainen ja -kustanteinen lounas Kölnissä, kunnes lähdemme kohti satamaa ja risteilyalustamme. Otamme kurssin kohti Amsterdamia, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Päivä 2
Nijmegen - kaupunkikävely Nijmegenin hansakaupungissa (retkipaketti)

Saavumme aamulla Nijmegeniin, joka on Alankomaiden vanhin kaupunki ja sijaitsee maan suurimmassa provinssissa Gelderlandissa. Voimme nauttia näkymistä saapuessamme satamaan aikaisin aamulla: vanhoja kirkontorneja ja upeaa hansakaupungin arkkitehtuuria.

Albatros Travelin aamupäivän retki kutsuu kävelykierrokselle kaupungille. Kierros päättyy historiallisen keskustan, Grote Marktin, ympäristöön. Alueella on paljon kahviloita, joissa voi parannella kahvihampaan kolotusta. Voit käydä myös kansallisessa polkupyörämuseossa Veloramassa, jonka kolme näyttelykerrosta esittelee polkupyörän kehitystä ja pieniä tarinoita ja kuriositeetteja, jotka liittyvät polkupyörään.

Rauhallisempaa paikkaa kaipaavien paikallisten ja matkailijoiden suosima kohde on Kronenburgerpark-puisto, joka sijaitsee keskellä kaupunkia: kauniita suihkulähteitä, sorsia, haikaroita, hoidettuja ruohokenttiä ja mukava tunnelma. Toinen kaupungin tunnetuista puistoista on Valkhof Park, joka myös sijaitsee keskustan tuntumassa, tosin vastakkaisessa suunnassa. Valkhof Parkissa voi nähdä vanhan linnan rauniot sekä yhä pystyssä seisovan kappelin – puisto on kaiken kaikkiaan kaunis keidas kaupungissa.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta on lisää tietoa matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 3
Antwerpen - historiaan keskittyvä kaupunkikierros bussilla ja kävellen (retkipaketti)

Saavumme aamuyöstä Antwerpeniin.

Antwerpen on perustettu 800-luvulla. Kaupungista oli 1300-luvun puoliväliin mennessä tullut Länsi-Euroopan johtava kauppa- ja finanssikeskus kiitos vilkkaan sataman ja villakaupan.

Kun Antwerpenistä vuonna 1356 tuli osa Flanderia, se menetti monet etuoikeuksistaan Bruggelle. 1400-luvulla Antwerpenin talous kasvoi kuitenkin kohisten, ja kaupungista tuli maailmanluokan suurkaupunki. Asemansa Antwerpen säilytti aina 1600-luvulle saakka, jolloin taiteilijat, kuten Rubens, Van Dyck ja Jordaens, nostivat Antwerpenin lopullisesti maailmankartalle.

Huolimatta Napoleonin ja Ranskan vallankumouksen aiheuttamista tuhoista Antwerpeniä voi yhä pitää keskiaikaisena kaupunkina, jossa on jäljellä lukemattomia esimerkkejä tuonaikaisesta arkkitehtuurista. Kävelykierros pitkin kaupungin katuja ja yli Grote Marktin, ohi Stadhuisin (kaupungintalon) ja pitkin pääkatua Hofstraatia on kuin astuisi postikorttiin. Juuri näistä nähtävyyksistä nautimme tämänpäiväisellä kaupunkikierroksellamme. Käymme katsomassa myös Vor Frue Katedralia, jonka 123 metrinen torni tekee Antwerpenin goottilaistyylisestä tuomiokirkosta huomiota herättävän monumentin.

Noin 85 % maailman hiomattomista ja 50 % hiotuista timanteista myydään täällä. Timanttikauppa työllistää n. 30 000 henkilöä. Alaa hallitsevat ensisijaisesti ortodoksijuutalaiset, jotka tunnistaa erikoisesta hiustyylistä ja mustista vaatteista. Jos etsit uutta jalokiveä kokoelmaasi, saatat löytää sen täältä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta on lisää tietoa matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 4
Antwerpen - lisämaksullinen retki Belgian pääkaupunkiin Brysseliin

Aamupäivällä voit lähteä lisämaksulliselle retkelle Belgian pääkaupunkiin, Brysseliin. Siellä odottavat mm. Atomium, Grand Place ja Manneken Pis. Ehdit tutustua kaupunkiin myös omatoimisesti ja etsiä ehkä kivan kahvilan, jossa voit sammuttaa janosi belgialaisella oluella.

Iltapäivällä matka jatkuu kohti Rotterdamia.

(Retki varataan ja maksetaan aluksella.)

Päivä 5
Rotterdam - kaupunkikierros Rotterdamissa (retkipaketti). Lisämaksullinen retki Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle

Yön aikana olemme siirtyneet Rotterdamiin, jonne saavumme varhain aamulla.

Rotterdamia ympäröivä jokisuisto, Reinin-Maasin-Schelden suistoalue, on syntynyt, kun monta jokea yhtyy ennen kuin ne laskevat Pohjanmereen. Aluetta kutsutaan usein pelkästään Reinin suistoksi, sillä Rein on joista isoin. Alueella on paljon saaria, järviä ja tietysti vesireittejä.

Vesireitit ovat tehneet Rotterdamista dynaamisen ja kansainvälisen kaupungin, jossa sijaitsee maailman neljänneksi suurin ja varmasti yksi vilkkaimmista satamista. Täällä on aina liikkeellä tankki- ja konttialuksia sekä tyypillisiä pitkiä jokikuljetusaluksia, joita olemme nähneet jo useita matkan aikana.

Päivän Albatros-retki vie moderniin Rotterdamiin. Näemme luonnollisesti Erasmus-sillan, joka kulkee yli Maasjoen ja jonka kuningatar Beatrix vihki käyttöön 1996. Saamme samalla käsityksen Rotterdamin merellisestä ympäristöstä.

Illalla risteilyaluksemme saapuu Hollannin pääkaupunkiin. Jos haluat, voit lähteä varustamon järjestämälle retkelle Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle ja Chinatowniin ja saada maistiaisen Amsterdamin iltaelämästä. Retki ei sisälly matkan hintaan ja varataan sekä maksetaan aluksella.

(Päivän retki Rotterdamiin ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta on lisää tietoa matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 6
Amsterdam ja Zaandam - lisämaksullinen kaupunkikierros Amsterdamissa ja kanavaristeily (retkipaketti) - lisämaksullinen puolipäiväretki ulkoilmamuseoon

Aamiaisen jälkeen on Albatros-retken aika: tutustumme Alankomaiden pääkaupunkiin päivänvalossa. Teemme kaupunkikierroksen kävellen. Lähdemme myös tunnelmalliselle kanavaristeilylle, jonka aikana näemme mm. asuntoveneitä ja pieniä makasiineja, joita on keskustassa kaikkialla. Entisessä työläiskorttelissa Jordaanissa ovat edustettuina Amsterdamin parhaat puolet: lukemattomia kahviloita, herkkukauppoja, käsintehtyä suklaata ja taidekäsitöitä. Kapeat kadut kolmen ison kanavan ympärillä tunnetaan “yhdeksänä pienenä katuna” – de negen straatjes – ja niiltä löytyy kiinnostavia suunnittelijoita, erikoiskauppoja, gallerioita sekä ns. ruskeita kahviloita eli vanhoja, patinoituneita olutkuppiloita, joissa tarjoillaan hyviä hollantilaisia ja belgialaisia oluita.

Jos olet päättänyt viettää päivän omatoimisesti, suosittelemme käymään esim. jossakin kaupungin lukuisista museoista. Amsterdam on kaupunki, jossa on esillä joukko taidemaailman hienoimpia ja vaikuttavimpia kokoelmia. Käy tutustumassa vaikka Museumspleiniin (Museokortteli), josta löytyy kaupungin merkittävimmät taidemuseot. Rijksmuseum esittelee valtaisan määrän hollantilaisia mestariteoksia uskonnollisesta taiteesta Hollannin kultaisen kauden maalauksiin. Esillä on teoksia mm. Rembrandtilta. Van Gogh -museo puolestaan voi ylpeillä maailman laajimmalla van Gogh  kokoelmalla, johon kuuluu yli 200 maalausta ja 500 piirrosta.

Modernia taidetta on esillä Stedelijk-museossa. Liuta muita näyttelytiloja ja museoita esittelee Hollannin historiaa merenkulkumaana ja siirtomaavaltana. Suosittelemme mm. Amsterdamin historiallista museota, joka hyödyntää interaktiivisia välineitä tarinankerronnassaan.

(Päivän retki Amsterdamissa ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta on lisää tietoa matkaohjelman perässä.)

Huomio: Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai retkipakettiin sisältyvälle retkelle tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Alus lähtee noin klo 14 Amsterdamista Zaandamiin, jolloin kaikkien tulee olla aluksella. Suosittelemme palaamaan alukselle ajoissa mikäli nautit päivästä omaan tahtiin. Matkamme jatkuu kohti Zaandamia, jonne saavumme iltapäivällä.

Zaandamissa voit lähteä varustamon järjestämälle retkelle Pohjois-Hollantiin. Retkellä vieraillaan ulkoilmamuseossa. Retki on lisämaksullinen ja se varataan ja maksetaan aluksella.

Päivä 7
Arnhem - lisämaksullinen opastettu kierros Arnhemissa, mm. Pyhän Eusebiuksen kirkko ja Duivelhuis

Yön aikana olemme matkanneet Zaandamista kohti lounasta ja saapuneet Hollannin suurimpaan provinssiin Gelderlandiin, jossa vierailemme Ala-Reinin varrella sijaitsevassa Arnhemissa. Arnhem on provinssin pääkaupunki. Toisen maailmansodan loppupuolella kaupungissa käytiin ankaria taisteluja mm. Arnhemin strategisesti tärkeän sijainnin takia.

Vuoden 1944 syyskuussa brittiläinen ja puolalainen laskuvarjojoukkue sai Operaatio Market Gardenin puitteissa käskyn vallata ja pitää hallussa eräs silta Arnhemissa. Kyse oli liittoutuneiden siihen asti laajimmasta laskuvarjo-operaatiosta, johon myös maajoukot osallistuivat. Vain pieni brittiyksikkö pääsi sillalle ja kohtasi kovaa vastarintaa saksalaisilta. Britit joutuivat lopulta antautumaan, sillä heidän ammuksensa olivat lopussa. He joutuivat saksalaisten vangiksi. Liittoutuneiden joukot joutuivat vetäytymään. Tapahtumien pohjalta on tehty elokuva Yksi silta liikaa (1977). Siinä näyttelivät mm. Sean Connery, Michael Caine ja Gene Hackman. Toukokuussa 1945 käytiin toinen Arnhemin taistelu, jonka päätteeksi liittoutuneiden onnistui vapauttaa kaupunki.

Tänään on tilaisuus kokea myös Arnhemin rauhanomainen puoli. Retki on lisämaksullinen ja se varataan ja maksetaan aluksella. Näet uudelleen rakennetun Eusebius-kirkon, joka on peräisin vuodelta 1560. Kirkko tuhoutui lähes kokonaan toisessa maailmansodassa. Reitti vie läpi kaupungin keskustan, ja näet, miten Arnhem on noussut tuhkasta.

Päivä 8
Köln - kotimatka
Aamiaisen jälkeen hyvästelemme miehistön ja ajamme Frankfurtin lentokentälle. Kotimatka alkaa!

Hintatiedot

Lisämaksu hytistä yhdelle
 • ulkohytti yhdelle pääkannella, takaosa, kategoria D: 598€
 • ulkohytti yhdelle pääkannella, kategoria C: 728€
 • ulkohytti yhdelle keskikannella, kategoria B: 1028€
 • ulkohytti yhdelle ylemmällä kannella, kategoria A: 1448€
Ylemmän hyttiluokan lisämaksu
 • jaettu kahden hengen ulkohytti pääkannella, kategoria C: 48€
 • jaettu kahden hengen ulkohytti keskikannella, kategoria B: 248€/hlö
 • jaettu kahden hengen ulkohytti ylemmällä kannella, kategoria A: 448€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Frankfurt – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus Rhein Symphonie -jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä pääkannella, ikkuna (kat. D)
 • täysihoito risteilyn aikana
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksullinen retkipaketti 144€/hlö
 • hytti yhdelle
 • lisämaksulliset hyttityypit
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • juomarahat jokiristeilijän henkilökunnalle (suosittelemme noin 5-7€/päivä per matkustaja)
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (kokonaisuudessaan 2,50€ per matkustaja)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Valoisista ja tilavista hyteistä (11,5 -14,5 m2) on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone (wc ja suihku), hiustenkuivain, tallelokero, puhelin, lämmitys/ilmastointi sekä tv.

Ylempi kansi (Kat. A)
Ulkohytti kannella 3, lattiasta kattoon ulottuva ikkuna sekä ranskalainen parveke, kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2.

Keskikansi (Kat. B)
Ulkohytti kannella 2, panoraamaikkuna (avattava), kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2

Pääkansi (Kat. C)
Ulkohytti kannella 1, ikkuna (ei avattava), kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2

Pääkansi, takaosa (Kat. D)
Ulkohytti pääkannen takaosassa kannella 1, ikkuna (ei voi avata, kaksi erillistä vuodetta (sohvasänky ja seinälle taitettava vuode). 11,5 m2

Pakkaaminen

Ota mukaan reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät/lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Liikkuminen

Retkipäivinä eri kaupungeissa kävelemme suhteellisen paljon. Matka ei sovi liikuntaesteisille, koska kulkuväylät laivasta satamiin siirryttäessä ovat epätasaisia ja osittain vaikeakulkuisiakin.

Laituripaikka

Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 2 out of 5 by from Jokiristeily useampia eri kohteita Palasin eilen matkalta, keskivertomatka ,meille täysi turha retki Brysseliin 90€ kahdelta, lyhyt aika perillä ja opastus ainoastaan saksan kielellä josta ei ymmärretty mitään, kielitaito suomi ja välttävä englanti
Date published: 2018-10-19
Rated 4 out of 5 by from Matka vastasi odotuksiani Retket ja nähtävyydet olivat hyvin suunniteltujajamielenkiintoidia. Turhan kallita. Ymmärrän että bussi maksaa mutta en ymmärrä että osallistumismaksu on yhtä suuri osaanottajamäärästä riipumatta.
Date published: 2018-10-19
Rated 5 out of 5 by from Matkalla paljon katseltavaa Palasimme matkalta pari päivää sitten. Olin varautunut jo syksyiseen säähän, mutta matkalla olikin kesä. Lämmintä riitti aivan helteeseen saakka. Se oli miellyttävää ja helpotti retkiämme huomattavasti. Oli todella paljon katseltavaa ja kuunneltavaa. Matkanjohtajamme oli erinomainen. Sen lisäksi, että hän kertoi meille paljon retkiemme kohteista, hän oli avustamassa meitä eri asioissa koko matkan ajan ja aina tarvittaessa tulkkina. Kuivuudesta johtuen matkaamme tuli jotain pieniä muutoksia, mutta ne eivät häirinneet. Laiva oli siisti, laivan henkilökunta ystävällistä ja avuliasta. Ruoka oli maistuvaa ja vaihtoehtoja riittävästi. Paikalliset retkioppaat olivat yhtä (Antwerpen) kohdetta lukuunottamatta hyviä. Antwerpenin opas oli liian keskittynyt taiteeseen ja yleiskuva jäi hataraksi. Omaa aikaa olisi joskus voinut olla enemmän, mutta ainahan annettiin mahdollisuus liikkua myös itsekseen. Historia ja rakennukset vain kiinnostivat niin paljon, että mukana piti pysyä. Hieno matka, kiitos.
Date published: 2018-10-20
Rated 4 out of 5 by from En mycket lyckad resa förutom den arroganta kryssningschefen Ferdinand S Vår kryssning, en vecka, var bokad tillsammans med våra vänner och vi hade alla bokat exakt likadana resor, samma hyttstandard och samma guidade turer. Vi hade alla betalat lika mycket för våra resor och vi hade sett bilder på hytterna i Albatross broschyr. Men tyvärr så visade det sig att min man och jag som var det enda paret i vårt sällskap hade tilldelats en hytt som inte hade dubbelsäng utan en bäddbar soffa plus en säng som var upprest mot väggen i hytten.. Mycket trångt då sängarna är bäddade plus att det inte finns någon stol att sitta i då soffan är säng utan ryggstöd. Hur kommer det sig att Albatross säljer så undermåliga hytter som man ska bo i en hel vecka och framför allt så finns det inte en endaste bild av en dylik hytt i er broschyr som ni delar ut till oss konsumenter. Den arrogante kryssningschefen sade till mig : " det här vad ni köpt". Han erbjöd en normalhytt med dubbelsäng för 1 400 euro tillägg. Han hälsade överdrivet artigt på mig med " Mrs Ekström" var gång han såg mig ombord under hela kryssningen. Albatross räddning på denna kryssning var den professionella och förståelsefulla reseledaren Jaana T . Hon avstod sin hytt med dubbelsäng och flyttade själv in i den trånga hytten. Hon är guld värd för ert bolag. Samtliga deltagare från Finland var mycket nöjda med vår reseledare som ställde upp i alla situationer. Förväntar mig ett svar av Albatross angående förfarandet att placera oss i en dylik hytt trots att vi betalat lika mycket som våra vänner som fick varsin hytt med dubbelsäng och stolar trots att de var ensamma i sina hytter.
Date published: 2018-10-20
 • y_2019, m_6, d_24, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_fi_FI, sid_DECRI10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

DECRI10AFI