Italian Riviera ja Nizza

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kuvauksellisia rannikkokaupunkeja, rentoa italialaista charmia ja vierailu Nizzassa. Majoitus ihastuttavassa hotellissa meren äärellä.

Uutuus
Tällä matkalla sinua odottavat Rivieran-nautinnot Ranskan ja Italian rannikolla. Tukikohtamme on italialainen rantakohde Diano Marina. Matka nautitaan mukavana sekoituksena omaa aikaa ja retkiä. Teemme kaupunkikierroksen eteläranskalaisessa Nizzassa, maistelemme viinejä Val Nervian laaksossa, pistäydymme San Remossa ja vierailemme oliiviöljypuristamossa, jossa saamme maistiaisia laadukkaasta oliiviöljystä ja herkullisista pikkuleivistä, biscotteista.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Nizza, Ranska ja matka jatkuu Diano Marinaan, Italiaan
Päivä 2 Diano Marina - kaupunkikävely
Päivä 3 Retki Val Nerviaan, jossa käymme Dolceaquan ja Pignan kylissä ja maistelemme viinejä -lyhyt vierailu San Remossa
Päivä 4–5 Omaa aikaa
Päivä 6 Retki rannikkokaupunkeihin Diano Marinan itäpuolella, paikallisia erikoisuuksia, oliiviöljyä ja pikkuleipiä
Päivä 7 Omaa aikaa
Päivä 8 Kotimatka ja kaupunkikierros Nizzassa ennen lähtöä

Hotelli

Hotel Arc en Ciel

 • 50 huonetta
 • n. 1 kilometri keskustaan
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Wifi-yhteys (ilmainen)
 • n. 500 metriä lähimmälle bussipysäkille

Suosittu Arc en Ciel -hotelli sijaitsee Diano Marinan laitamilla, aivan meren äärellä. Rannikkokaupungit ovat laajettuaan kasvaneet lähes kiinni toisiinsa. Lännessä on hieman suurempi kaupunki Imperia ja itäpuolella San Bartolomeo. Hotellista on mahdollista vuokrata pyörä ja lähteä omatoimisesti retkelle molempiin kaupunkeihin. Diano Marinan keskusta ja asema sijaitsevat noin kilometrin päässä hotellista.

Hotellissa on useita terasseja, joissa voi aamulla tai retkipäivän jälkeen nauttia raikkaasta meri-ilmasta ja kauniista maisemista. Ranta on kivikkoinen, mutta aurinkoterassilta on portaat mereen. Hotellista on upeat näkymät lahdelle.

Palveluihin kuuluu vastaanotto, baari, ravintoloita, useita kalustettuja aurinkoterasseja, puutarha, hissi ja portaat terassilta suoraan mereen. Asiakkaiden on mahdollista lainata pyöriä ja kanootteja ilmaiseksi. Wifi-yhteys on maksuton.

Huoneet
Siistit huoneet, joissa kaikissa on äänieristetyt ikkunat. Huoneissa on oma kylpy/suihku ja wc, parveke, minibaari, satelliittitelevisio, hiustenkuivain ja tallelokero.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.198€
Helsinki
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Nizza, Ranska ja matka jatkuu Diano Marinaan, Italiaan
Jatkamme lentokentältä matkaa kohti Italian Rivieraa ja Diano Marinaa, joka toimii tukikohtanamme. Hotellimme sijaitsee meren äärellä ja n. 800 m päässä keskustasta. Asetumme taloksi ja syömme illallisen hotellissa.
Päivä 2
Diano Marina - kaupunkikävely

Diano Marina sijaitsee Italian Rivieralla Imperian ja San Bartolomeo al Maren välissä. Diano Marina oli yksi rannikon ensimmäisistä lomakohteista, kun chartermatkailu alkoi kasvaa voimakkaasti 1960-luvulla. Alueen nimi on Liguria, ja provinssi on Imperia, jolla on samanniminen pääkaupunki.

Diano Marinan historia ulottuu rauta- ja pronssikaudelle. Siitä tuli Rooman valtakunnan aikana pieni satamakaupunki. Nykyään se on 6000 asukkaan kaupunki, joka elää pääasiallisesti matkailusta. Muita tulonlähteitä ovat pastanvalmistus, oliivipuristamot ja ensiluokkainen oliiviöljy.

Kaupunki tunnetaan appelsiinipuiden reunustamista kaduista ja hienoista, pitkistä uimarannoista, jotka alunperin vetivät matkailijoita puoleensa.

Aamiaisen jälkeen teemme kävelykierroksen kaupungilla.

Kaupungissa on kiinnostavia kauppoja ja runsaasti ravintoloita, joihin voit tutustua seuraavien päivien aikana. Täällä, kuten Liguriassa yleensä, syödään hyvin, ja ruokalistalla on tarjolla kalaa ja mereneläviä. Pesto keksittiin Liguriassa, joten täällä sinulla on oiva tilaisuus vertailla erilaisia versioita basilikan, oliiviöljyn, pinjansiementen ja parmesaanin sekoituksista, usein tarjoiltuna paikallisen linguine-pastan kanssa. Alueella osataan myös pikkuleipien, oliiviöljyn sekä sardiinia ja anjovista sisältävien ruokien valmistus. Kannattaa maistaa paikallista valkoviiniä Cinque Terren alueelta.

Illallinen hotellissa.

Päivä 3
Retki Val Nerviaan, jossa käymme Dolceaquan ja Pignan kylissä ja maistelemme viinejä -lyhyt vierailu San Remossa

Lähdemme retkelle Ligurian takamaille, isolle luonnonalueelle, jonka läpi kulkee Ranskan ja Italian raja. Ajamme Pignan kylään, joka sijaitsee kansallispuiston eteläosassa, Ligurian Alpeilla. Pignalla on pitkä historia. Pignan St. Bernardon kirkossa voi nähdä kuuluisan taiteilijan Canavesion teoksia. Canavesio asui Pignassa useita vuosia ja hänen varsin isokokoiset maalauksensa kertovat Jeesuksen elämästä.

Pikkukylän elämä on ollut haastavaa. 1300-luvun lopusta lähtien aina Italian itsenäistymiseen saakka (1860) se oli osa Savoijin kuningaskuntaa. Katselemme kylää ja sen nähtävyyksiä ennen kuin jatkamme matkaa Val Nervian laaksoon, jossa vierailemme eräässä viinikellarissa ja maistelemme paikallisia viinejä ja joitakin muita tunnettuja lähiseudun tuotteita.

Kierroksemme jatkuu Dolceaquaan, joka sanasta sanaan käännettynä merkitsee makeaa vettä. Kylä sijaitsee Neviajoen rannalla ja tunnetaan keskiaikaisesta sillasta, joka yhdistää kylän itä- ja länsipuolen. Kylän yläpuolella seisoo Castello dei Doria, jonka rakennutti Ventimiglian herttua vuonna 1270.

Ehdit hyvin esim. käydä katsomassa linnaa, maistella paikallista punaviiniä Rossese di Dolceaquaa tai vain käveleskellä ja katsella kaunista kylää.

Paluumatkalla pistäydymme San Remossa, joka on 1800-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde Euroopan kuninkaallisten ja rikkaiden keskuudessa. ”Kukkien kaupungissa” on kasino ja teatteri, ja kaupungin ulkopuolella tuotetaan – kukkien lisäksi – hyvää oliiviöljyä.

Alfred Bernhard Nobel, joka oli ruotsalainen kemisti, insinööri ja dynamiitin keksijä, asui viimeiset viisi vuotta elämästään San Remossa. Hänet tunnetaan nykyään ehkä parhaiten siitä, että hän pani alulle Nobelin palkinnon ja testamenttasi suuren omaisuutensa asialle. Alfred Nobel muutti San Remoon Pariisista ja osti 1891 ison huvilan meren ääreltä. Kerrotaan, että hän teki ballistisia kokeita 30 m pitkältä laituriltaan, kunnes naapurit kiukustuivat. Riita päättyi, kun Nobel osti naapuritalon, Villa Rossin. Nobel nimesi huvilan uudelleen ”Omaksi pesäkseen” ja tunsi ilmeisesti olonsa San Remossa kotoisaksi vaelleltuaan pitkin Eurooppaa monet vuodet. Nobel kuoli huvilassaan 63-vuotiaana 10.12.1896.

Illallinen hotellissa.

Päivä 4–5
Omaa aikaa
Aikaa omille seikkailuille. Voit esim. lainata pyörän hotellilta ja käydä Imperiassa tai pyöräillä kaupunkiin ja tutustua siihen paremmin.
Päivä 6
Retki rannikkokaupunkeihin Diano Marinan itäpuolella, paikallisia erikoisuuksia, oliiviöljyä ja pikkuleipiä

Tänään teemme rauhallisen kierroksen Diano Marinan itäpuolella. Käymme muutamissa enemmän tai vähemmän tunnetuissa rannikkokaupungeissa ja maistelemme oliiviöljyjä ja ihania paikallisia pikkuleipiä.

Meillä on hyvin aikaa katsella kaupunkeja, puhua hieman historiasta, maistella ja aistia kaupunkien tunnelmia.

Käymme myös oliiviöljymuseossa Imperiassa ja maistelemme oliiviöljyjä, mutta muuten retki keskittyy Diano Marinan itäpuoleen. Teemme kävelykierroksen joissakin kaupungeissa ja päivän aikana maistelemme myös Ligurian ja Piemonten herkullisia pikkuleipiä nimeltä biscotti. Käymme mm. Alassiossa, jossa säveltäjä Edward Elgar lomaili 1903 ja sävelsi konserttialkusoiton In the South. Se, paljonko meillä on aikaa katsella Alassiota, riippuu säästä, liikenteestä ja ryhmästä – kiva päivä tiedossa joka tapauksessa!

Illallinen hotellissa.

Päivä 7
Omaa aikaa
Voit viettää viimeisen päivän Diano Marinassa juuri niin kuin haluat. Ehkä haluat rentoutua, ehkä teet retken jonnekin.
Päivä 8
Kotimatka ja kaupunkikierros Nizzassa ennen lähtöä
Ajamme kohti länttä Nizzaan, jossa meillä on pari tuntia aikaa katsella vanhaakaupunkia, Vieux Niceä. Täällä, veden äärellä, sijaitsevat linnan rauniot. Raunioilta on hienot näkymät yli kaupungin. Viihtyisillä, kapeilla kaduilla on ravintoloita ja pieniä erikoisliikkeitä. Lähistöllä kulkee kävelykatu Rue Masséna, jonka varrella on kauppoja vieri vieressä. Kävelykierroksemme ulottuu rantakadulle, Promenade des Anglaisille, jonka rahoittivat englantilaiset turistit 1800-luvulla. Heidän mielestään kaunis meri ansaitsi kunnolliset raamit. Nizzasta suuntaamme lentokentälle, josta alkaa kotimatka.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Nizza – Helsinki turistiluokassa,
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden Hotel Arc en Cielissä, näkymä vuorille ja ranskalainen parveke
 • aamiaiset ja illallinen päivinä 1-3,5 ja 7 (päivänä 1 kylmä iltapala)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 248€
 • sivuttainen merinäköala ja parveke (parvekkeiden koko vaihtelee) 48€/hlö
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille kokonaisuudessaan noin 15€

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Hotel Arc en Ciel, Diano Marina
Via Torino, 39 - Diano Marina (IM)
Puh: 0039 0183 495283
Fax: 0039 0183 496930

Kaikissa huoneissa on suihku ja wc, ilmastointi, tallelokero, TV ja maksuton wifi

Hotellin kotisivut:
https://www.hotelarcenciel.it/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18FRRTR04AFI2104