Ipaneman tyttö - Brasilia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaupunki- ja rantaloma Etelä-Amerikan kauneimmassa suurkaupungissa Rio de Janeirossa - maailmankuulut rannat ja huippuluokan nähtävyydet.

Uutuus

Kun talven pimeys laskeutuu yllemme, lämmin auringonpaiste kutsuu meitä nauttimaan rantaelämästä ja tanssimaan sambaa Etelä-Amerikan kuuluisimpaan kaupunkiin Rio de Janeiroon. Rion sijainti on ainutlaatuinen ja kaupunki tarjoaa kaikkea, mitä toivoa saattaa. On mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kulttuuria, museoita, ostospaikkoja ja kulinaarisia nautintoja. Kaupunkia ympäröivät vihreät kukkulat, valtava luonnonsatama, pitkät valkoiset hiekkarannat ja Atlantin valtameri. Korkealla Rion yläpuolella, 700 m maan pinnalta nousevalla Corcovado-vuorella seisoo Kristus-patsas vartioimassa kaupunkia, ja Guanabaranlahdelta pääsee köysiradalla graniittiselle Sokeritoppavuorelle nauttimaan henkeäsalpaavasta näköalasta.

Päivän painuttua mailleen voit nauttia Rion tarjoamasta iltaelämästä – herkutella brasilialaisen keittiön antimilla tai siemailla raikasta caipirinha-drinkkiä kuunnellessasi Ipaneman tytön säveliä jossakin pienistä bossanova-baareista Copacabanan rannan läheisyydessä. 

Hotellimme sijaitsee erinomaisella paikalla keskellä Rion tunnettua ranta-aluetta. Sekä Ipaneman että Copacabanan rannalle on vain parin minuutin kävelymatka, ja hotellin läheisyydessä on runsaasti ravintoloita, kauppoja ja kahviloita. Retket Kristus-patsaalle ja Sokeritoppavuorelle sisältyvät hintaan, ja voit halutessasi ostaa lisäretkiä.

Matkalla on mukana Albatrosin matkanjohtaja, joka tuntee Rion hyvin ja voi suositella ohjelmaa niille päiville, joina haluat lomailla omatoimisesti.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Brasilian real

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsingistä Rio de Janeiroon
Päivä 2 Kävelykierros ja lounas
Päivä 3 Omaa aikaa
Päivä 4 Retki Corcovado-vuorelle ja Kristus-patsaalle - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 5–6 Omaa aikaa
Päivä 7 Risteily Guanabaranlahdella (lisämaksullinen) - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 8–9 Omaa aikaa
Päivä 10 Retki Sokeritoppavuorelle - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 11 Omaa aikaa
Päivä 12 Retki Petrópolisin keisarikaupunkiin ja lounas (lisämaksullinen)
Päivä 13–14 Omaa aikaa
Päivä 15 Kotimatka
Päivä 16 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

B & B Hotel Rio de Janeiro

 • 165 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Hissi
 • Ulkouima-allas
 • Wi-fi (maksuton)

Moderni hotelli sijaitsee Rion kuuluisan ranta-alueen sydämessä, muutaman minuutin kävelymatkan päässä Ipanemasta ja Copacabanasta. Lähellä on useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Hotellissa on ravintola, pieni ulkouima-allas ja auringonottotuoleja. Maksuton wi-fi koko hotellin alueella. 

Huoneet
Valoisissa ja moderneissa huoneissa (32m2) on joko kaksi yhden hengen vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on tv, tallelokero, jääkaappi, hiustenkuivain ja maksuton wi-fi sekä kalustettu parveke (pöytä ja kaksi tuolia).

 

 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsingistä Rio de Janeiroon

Lennämme Helsingistä Amsterdamin kautta Rio de Janeiroon. Kentältä menemme bussilla Rion kahden tunnetuimman rannan Ipaneman ja Copacabanan läheisyydessä sijaitsevaan hotelliimme.

Päivä 2
Kävelykierros ja lounas

Hyvien yöunien ja maistuvan aamiaisbuffetin jälkeen matkanjohtaja kertoo Riosta ja kaupungin tarjoamista monista mahdollisuuksista. Sen jälkeen teemme yhdessä kävelyretken hotellia ympäröivällä alueella, jotta tutustut lähiympäristöösi. Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä sekä Ipaneman että Copacabanan rannoista, ja alueelta löytyy myös hyvä valikoima ravintoloita, kahviloita ja ostospaikkoja.

Kävelykierroksen aikana syömme yhteisen lounaan (sis. hintaan). Iltapäivällä voit rentoutua ja totutella lämpöiseen ilmaan.

Päivä 3
Omaa aikaa

Nyt on oikea hetki nauttia lomailusta, upeasta ympäristöstä ja kauniista säästä. Sinulla on runsaasti aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ja rentoutumiseen. Leppoisat rantakävelyt, mielenkiintoiset nähtävyydet ja herkullinen brasilialainen ruoka odottavat sinua. 
Matkanjohtaja järjestää erilaista toimintaa niille päiville, joina ei ole ennakkoon sovittua ohjelmaa. Hän pitää myös esitelmiä, järjestää ylimääräisiä retkiä ja antaa hyviä neuvoja ja ehdotuksia omatoimiseen lomailuun. Matkanjohtaja on paikalla varmistamassa, että lomasi on mahdollisimman onnistunut ja että voit nauttia muiden matkalaisten seurasta siinä määrin kuin itse haluat.

Päivä 4
Retki Corcovado-vuorelle ja Kristus-patsaalle - iltapäivä omaa aikaa

Tänään ohjelmassa on Rion tunnusmerkki, vihreän kasvillisuuden peittämä Corcovado-vuori, jonka laella seisoo 30 m korkea Kristus-patsas. Vuori on 700 m korkea ja sen huipulta avautuu hieno näköala kaupungin keskustaan. Kristus-patsaan on veistänyt ranskalainen kuvanveistäjä Paul Landowski ja se rakennettiin vuosina 1922–1931. Patsas painaa 635 tonnia ja se on pystytetty 8 metriä korkean jalustan päälle. Patsas ei ole pelkästään Rio de Janeiron ja Brasilian symboli, vaan se on yksi maailman uusista seitsemästä ihmeestä.

Retkellä on mukana Albatrosin matkanjohtaja ja se kestää n. 4 tuntia. Iltapäivä on omaa aikaa.

Päivä 5–6
Omaa aikaa

Nyt sinulla on aikaa tutustua kaupunkiin tarkemmin tai nauttia loikoilusta jollakin hotellin läheisyydessä sijaitsevista upeista rannoista. Copacabana on yksi Rion vilkkaimpia kaupunginosia. Rannalla ja rantabulevardilla on aina vilinää ja pikku sivukaduilta löytyy runsaasti baareja ja kahviloita. Ipaneman rannasta tuli kansainvälisesti kuuluisa vuonna 1962, kun Antônio Carlos Jobim ja Vinicius de Moraes tekivät laulun Ipaneman kaupunginosasta ja ”Ipaneman tytöstä” tuli maailmankuulu hitti. Auringonpalvojat ja surffaajat kansoittavat rannan päivittäin ja se on sunnuntaisin suljettu autoliikenteeltä, jolloin paikalliset voivat rauhassa kävellä, pyöräillä tai rullaluistella alueella.

Päivä 7
Risteily Guanabaranlahdella (lisämaksullinen) - iltapäivä omaa aikaa

Tänään voit osallistua Guanabaranlahdella tehtävään risteilyyn. Riolla on ainutlaatuinen sijainti 31 km pitkän ja 28 km leveän Guanabaranlahden rannoilla. Lähdemme aamulla kohti Glórian satamaa, josta jatkamme noin 2 tuntia kestävälle risteilylle Brasilian toiseksi suurimmalla lahdella. Guanabaranlahdella on yli 130 pientä saarta, ja Riosta johtaa Niteróin kaupunkiin 13 km pitkä silta, jota monet työmatkalaiset käyttävät päivittäin. Reittimme varrella on upeita rantoja ja ohitamme kuuluisan Sokeritoppavuoren sekä lukuisia linnakkeita, joita portugalilaiset aikoinaan rakensivat suojaksi merirosvoilta. Saavumme lahden toisessa päässä sijaitsevaan Niteróin kaupunkiin, josta on hienot näkymät Rion suuntaan. Ennen kuin palaamme Glórian satamaan Riossa, seilaamme Niteróin sillan alitse ja ohitamme Ilha Fiscalin saaren, jossa sijaitsee kulttuurihistoriallinen museo.

Retki kestää noin 3 tuntia ja matkanjohtaja osallistuu retkelle. Katso hinta Hintatiedot-kohdasta.

Päivä 8–9
Omaa aikaa

Nämä päivät ovat omaa aikaa ja voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti. 
Jos olet kiinnostunut museoista, suosittelemme tieteeseen ja kestävään kehitykseen suuntautunutta Museo da Amanhãa (Huomispäivän museo), joka rakennettiin vuoden 2016 olympialaisten yhteydessä. Se on espanjalaisen arkkitehdin Santiago Calatravan suunnittelema upea rakennus, joka kurottelee kauniisti Guanabaranlahden suuntaan. Läheisyydessä sijaitsee myös Brasilian kansallinen taidemuseo (”Museo Nacional de Belas Artes”), jolla on laajat kokoelmat brasilialaista ja kansainvälistä taidetta. Museo on ehdottomasti käynnin arvoinen ja sieltä löytyy jokaiselle jotakin.

Päivä 10
Retki Sokeritoppavuorelle - iltapäivä omaa aikaa

Tänään teemme retken Guanabaranlahdella sijaitsevalle kuuluisalle Sokeritoppavuorelle. Ensin suuntaamme Rion keskustaan ja ohitamme kaikkien tunteman Maracanã-jalkapallostadionin sekä Sambadromen areenan, jossa sambakarnevaalien loppuhuipentuma järjestetään. Ohitamme vielä modernin tuomiokirkon ja teatterin ennen kuin saavumme köysiradalle.
Siellä sinua odottaa mukava gondolimatka ylös Sokeritoppavuorelle, valtavalle graniittikalliolle, joka kohoaa Atlantin valtamereen avautuvan Guanabaranlahden yllä. Sieltä on henkeäsalpaava näköala yli kaupungin siluetin, pitkille hiekkarannoille ja vehreän kasvillisuuden peittämille vuorille vesiputouksineen ja sademetsineen. Viimeistään täällä ylhäällä on helppo ymmärtää, miksi Rioa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. 
Retkellä on mukana Albatrosin matkanjohtaja ja se kestää noin 4 tuntia. Iltapäivä on omaa aikaa.

Päivä 11
Omaa aikaa

Päivä on varattu omatoimiseen lomailuun. Jos haluat todella oppia ymmärtämään brasilialaisia ja heidän intohimoista suhdettaan jalkapalloon, matkanjohtaja voi auttaa sinua varaamaan liput joko kiertokäynnille tai mahdollisesti jopa jalkapallo-otteluun kuuluisalle Maracanã-stadionille. Se on Brasilian tärkein stadion ja sillä on merkittävä rooli maan jalkapallohistoriassa. Flamengo, Flumiense, Botafogo ja Vasco de Gama ovat Rion neljä suurinta jalkapalloseuraa, ja niiden kannattajien innostus ja aktiivisuus on aivan eri luokkaa kuin jalkapallofaneilla muualla maailmassa. 
Toinen intohimo on samba ja se onkin osa brasilialaisten identiteettiä. Riossa on 80 sambakoulua ja yli 100 000 tanssijaa. Parhaimmat tanssijat osallistuvat Rion kuuluisaan sambakarnevaaliin, joka järjestetään vuosittain helmikuussa tai maaliskuussa, mutta Riossa voit nähdä tanssiesityksiä, joissa show sisältää samban lisäksi myös muita tansseja ja kertoo perinteistä ja tanssin historiasta. 
Jos olet kiinnostunut bossa novasta, kaupungissa on paljon pieniä, paikallisten kansoittamia klubeja, joissa voi kokea intiimejä musiikkielämyksiä.

Päivä 12
Retki Petrópolisin keisarikaupunkiin ja lounas (lisämaksullinen)

Tänään voit osallistua kokopäiväretkelle Rion pohjoispuolella sijaitsevaan Petrópolisin keisarikaupunkiin. Brasiliaa vuosina 1831–1889 hallinnut keisari Pedro II rakensi tänne komean uusklassista tyyliä edustavan palatsin, jonne hän tuli rentoutumaan ja nauttimaan vehreästä miljööstä. Palatsia ympäröivään puutarhaan on istutettu kasveja 15 eri alueelta maailmassa – muun muassa palmuja Australiasta, ruohoa Ranskasta ja banaanipalmuja Madagaskarilta. Vierailemme nykyisin museona toimivassa palatsissa, ja myöhemmin näemme myös Brasilian kansallissankarin Alberto Santos-Dumontin kesäasunnon. Hän oli tunnettu keksijä, joka uransa alkuvaiheessa suunnitteli ja rakensi kuumailmapalloja. Myöhemmin hän rakensi myös lentokoneita ja sai merkittävää tunnustusta tästä. Retken aikana pistäydymme myös kauniissa De Sao Pedro De Alcantaran katedraalissa, joka on hieno esimerkki ranskalaisesta uusgoottilaisesta arkkitehtuurista. Rakennustyö kesti 88 vuotta, ja 70 metriä korkeassa tornissa on 5 kuparista kirkonkelloa. Katedraali toimii myös mausoleumina sinne haudatuille keisareille ja keisarinnoille.

Retken hintaan sisältyy lounas (ilman ruokajuomia). Retki toteutuu, jos osanottajia on vähintään 10, ja matkanjohtaja on mukana retkellä. Katso hinta Hintatiedot-kohdasta.

Päivä 13–14
Omaa aikaa

Kaksi viimeistä päivää Riossa ennen kotimatkaa ovat omaa aikaa. Jos haluat shoppailla, Rio on oivallinen paikka siihen, ja tarjontaa on laidasta laitaan edulliseen hintaan. Ostoskeskuksia on useita, ja niistä löytyy vaate- ja kenkäkauppoja sekä muita eri alojen liikkeitä. Lähellä hotellia sijaitsee ostoskeskus ”Cassino Atlântico”, joka on erikoistunut antiikkisiin huonekaluihin ja käytettyihin esineisiin.

Päivä 15
Kotimatka

On aika jättää Rio ja lähteä kotimatkalle.

Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • KLM:n  reittilennot Helsinki – Rio de Janeiro – Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa Rio de Janeirossa (14 yötä) 
 • aamiaiset päivinä 2-14
 • lounas päivänä 2
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • risteily Guanabaranlahdelle (hinta 78 €)
 • retki Petrópolisin keisarikaupunkiin (hinta 138 €)
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

 • Pienehkö reppu tai kassi retkille
 • Kesävaatetta ja sandaalit
 • Uima-asu 
 • Neule tai kevyt takki
 • Käytännölliset jalkineet (tukevat kävelykengät tai urheilusandaalit)
 • Aurinkovoidetta, aurinkohattu ja/tai aurinkolasit
 • Hyttyskarkote
 • Käsidesi

Jätä kotiin kaikki näyttävät korut ja kellot, jotka houkuttelisivat taskuvarkaita.

Matkavaluutta

Suosittelemme, että otat mukaan USA:n dollareita, koska luottokortin käyttö maksuvälineenä ja käteisnostoihin voi olla ongelmallista.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Siinä tapauksessa peruutus tehdään yleensä vähintään 4–6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. Matkapaketteja koskevan lain mukaan emme matkanjärjestäjänä ole velvollisia korvaamaan mahdollisia vahinkoja, joita peruutus voi aiheuttaa. Meidän tulee ainoastaan korvata matkan hinta.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

BRVLT01AFI