Intian kohokohdat

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Taj Mahal, Gangesin pyhä kaupunki Varanasi ja Unescon suojelemat temppelit Khajurahossa.

Matkusta yksin -yhdessä!

Lähde tutustumaan Intian aarteisiin. Matkan aluksi käymme Varanasissa pyhän Gangesvirran rannalla, jossa pyhiinvaeltajat kylpevät joukoittain joessa. Käymme myös Sarnathissa, buddhalaisuuden syntykaupungissa. Matkalle oman värinsä antavat lukuisat eroottiset reliefit Khajurahon temppelikompleksissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Matkareitti vie meidät Orchhaan – rajputien pääkaupunkiin – ja sen kauniisiin palatseihin, upeaan Taj Mahaliin, Delhiin sekä lukemattomille toreille ja kyliin. Majoitumme hyvätasoisiin hotelleihin ja matkan hintaan sisältyy täysihoito päivinä 2-9. 

Tällä matkalla ainoastaan yhden hengen huoneita, ei lisämaksua! Lue lisää kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Intian rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Delhi
Päivä 2 Delhi ja kaupunkikierros
Päivä 3 Lento Delhi – Varanasi - aikaa rentoutumiselle
Päivä 4 Varanasi - veneretki Gangesilla - retki Sarnathiin ja polkupyöräriksakyyti
Päivä 5 Lento Varanasi – Khajuraho - kaupunkikierros
Päivä 6 Khajuraho -temppelivierailu ja bussimatka Orchhaan
Päivä 7 Orchha - kauniita palatseja ja junamatka Agraan
Päivä 8 Agra - Taj Mahal ja Agran Punainen linnoitus
Päivä 9 Agra - ostoksia, bussimatka Delhiin ja läksiäisillallinen
Päivä 10 Delhi - Helsinki

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Delhi
Lennämme Frankfurtin kautta Delhiin, jonne saavumme puolenyön aikaan.
Päivä 2
Delhi ja kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kaupunkiin. Delhillä on ollut suuri vaikutus Intian kulttuuriin, sillä kaupungin historia ulottuu yli 3 000 vuoden päähän. Kun Intian muut rannikkokaupungit olivat vielä pelkkiä mutaisia penkereitä, oli Delhi ikivanhan valtion vilkas pääkaupunki. Harvat kaupungit on vallattu, ryöstetty, poltettu, hylätty ja rakennettu uudestaan yhtä monta kertaa kuin Delhi. Valloittajia on tullut ja mennyt ja he kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä, hyvässä ja pahassa.

Delhi on hengästyttävä ja värikäs pääkaupunki, jossa menneisyys ja nykyaika elävät rinta rinnan. Tai pikemminkin se on kaksi kaupunkia yhdessä: Vanha Delhi (eng. Old Delhi) on moskeijoita ja basaareja, sokkeloisia kujia ja mausteiden tuoksua. Uusi Delhi (eng. New Delhi) on brittien 1930-luvulla alulle panema elegantti metropoli, jossa on leveitä bulevardeja, loistokkaita rakennuksia ja hyvin hoidettuja puutarhoja.

Vanha ja uusi elävät rinnakkain useimmissa intialaisissa kaupungeissa, mutta missään muualla se ei ole yhtä silmiin pistävää kuin Delhissä. Vanha, köyhä kaupunginosa elää omaa elämäänsä niin kuin aina ennenkin samalla kun rikkaat ja poliittinen eliitti linnoittautuvat korkeiden aitojen taa ja keskustelevat sivistyneesti köyhyydestä. Delhin tilanne kuvastaa hyvin koko maan tilannetta. 

Aloitamme päivän ohjelman Old Delhistä. Vierailemme vaikuttavassa Jama Masjid -moskeijassa, joka kuuluu Intian suurimpiin ja hienoimpiin. Peruskiven laski suurmoguli Shah Jahan 1650. Moskeijan rakentamiseen meni yli kuusi vuotta ja työhön osallistui yli 5 000 henkilöä. Seuraavaksi istahdamme polkupyöräriksojen kyytiin ja ajamme läpi värikkään basaarialueen. Basaarin kojut tarjoavat monenlaisia eksoottisia hedelmiä ja tuoksuvia mausteita, ja räätälit, parturit ja käsityöläiset ovat työn touhussa.

Päivä 3
Lento Delhi – Varanasi - aikaa rentoutumiselle

Aikaisin aamulla ajamme lentokentälle ja lennämme Varanasiin, jonne saavumme iltapäivällä. Varanasi sijaitsee kohdassa, jossa Ganges tekee pienen mutkan. Yli 2 000 vuotta Varanasi on ollut Intian uskonnollinen pääkaupunki ja yksi hindujen tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Varanasi on siis hinduille kuin Mekka muslimeille. Kaikki hindut tekevät jossain vaiheessa elämää pyhiinvaelluksen tänne meditoidakseen ja kylpeäkseen pyhässä joessa. Hindut toivoisivat myös kuolevansa täällä. Jokirannan portailla palaakin polttohautaustulia vuorokauden ympäri.

Perille saavuttuamme ajamme suoraan keskustahotelliimme. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille tai rentoutumiseen hotellissa.

Päivä 4
Varanasi - veneretki Gangesilla - retki Sarnathiin ja polkupyöräriksakyyti

Auringon noustessa seuraamme pyhiinvaeltajia Gangesille. Jos taivas on tähtikirkas, näemme joen tekevän puolikuun muotoisen mutkan kaupungin kohdalla – kuin Shiva-jumalan merkin. Kaupunki ei jatku joen toiselle puolelle, sillä hindut pitävät aluetta pyhänä.

Kun taivas alkaa värjäytyä punaiseksi, ja valo heijastuu Gangesin pinnasta ennustaen jälleen uutta päivää, nousemme soutuveneisiin. Aamutuimaan tunnelma joella on lähes yliluonnollinen. Temppelipappien, sadhujen (hindujen askeetti tai pyhä mies), savuavien ruumisnuotioiden ja pyhiinvaeltajien seremonioiden muodostama näky on kuin jättimäinen kaleidoskooppi. Pyhiinvaeltajat astelevat jokeen hitaasti yläruumis paljaana tai kääriytyneinä punaisiin, keltaisiin tai sinisiin sareihin.

Illalla tutustumme Varanasiin polkupyöräriksojen kyydissä. Reitti kulkee pitkin kapeita, mutkaisia katuja ja kujia, ohi kupolien, minareettien, pienten ja isojen tornien, hylättyjen palatsien ja satojen temppelien. Paikka on oikea pyhiinvaeltajien, pyhien lehmien, leikkivien lapsien, värikkäiden hautajaisseremonioiden, hajujen ja äänien sekamelska. Riksamatka päättyy joen äärellä sijaitsevan vanhan basaarin luo. Kävelemme alas jokirannan portaille. Savupilvi leijuu alueella koko päivän, täällä kuolleet poltetaan. On tavallista, että yleisö seuraa kuollutta polttopaikalle. Seremonia on samanaikaisesti sekä surullinen, kaunis että vapauttava.

Lounaan jälkeen lähdemme retkelle Sarnathiin, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Varanasista. Päinvastoin kuin Varanasi, Sarnath on rauhan täyttämä buddhalainen keskus, jota koristavat stupat ja pienet pyhäköt. Täällä Buddha piti noin 2 500 vuotta sitten ensimmäisen puheensa. Katselemme kaupunkia ennen kuin palaamme iltapäivän päätteeksi takaisin Varanasiin.

Päivän lopuksi koemme kauniin ilta-pujan erään hindutemppelin luona Gangesin rannalla. Puja on hindulainen jumalanpalvelus, joka noudattaa ytimeltään kuninkaalliselle tai arvossapidetylle vieraalle toimitettavien seremonioiden kaavaa. Pujan voi suorittaa kuka tahansa. Temppelissä puja-rituaalin suorittaa yleensä pappi.

Päivä 5
Lento Varanasi – Khajuraho - kaupunkikierros
On aika hyvästellä Varanasi. Seuraava kohteemme on Khajuraho, jonne lennämme tänään. Khajuraho oli kerran pääkaupunki, mutta on nykyään suhteellisen pieni paikkakunta huolimatta lukuisista matkailijoista. Khajurahossa sijaitsee Intian suurin hindu- ja jainalaistemppelikompleksi. Temppelit ovat peräisin keskiajalta ja tunnetaan erityisesti eroottisista patsaistaan. Katselemme niitä lähemmin huomenna. Tänään teemme lyhyen kaupunkikierroksen ennen kuin palaamme hotellille. Ehdit levätä hieman ennen illallista.
Päivä 6
Khajuraho -temppelivierailu ja bussimatka Orchhaan

Khajurahon kauniit temppelit ovat päässeet Unescon maailmanperintökohteeksi. Vielä nykyäänkään ei tiedetä, miksi temppelit rakennettiin niin kolkkoon paikkaan. Toisaalta voimme olla kiitollisia syrjäisestä sijainnista, sillä se on varmistanut temppelien säilymisen. Khajurahon temppelit olisivat muutoin hyvin todennäköisesti joutuneet Pohjois-Intiaa 1100–1400 hallinneiden muslimijoukkojen tuhoamiksi. Temppeleiden koristelua sävyttää erotiikka, joka ei jätä paljon tilaa mielikuvitukselle.

Lounaan jälkeen ajamme bussilla Orchhaan. Orchha oli aikoinaan Bundelan hallitsijasuvun pääkaupunki. Kaupunki on yksi Intian kätkettyjä aarteita, jota matkailijajoukot eivät ole vielä löytäneet. Betwajoen molemmin puolin on useita hyvin säilyneitä palatseja ja temppeleitä, joen keskellä seisoo linnoitettu saari. Alkuperäinen kaupunki perustettiin 1531 ja oli vuoteen 1783 rajputien johtaman kuningaskunnan pääkaupunki. Monet palatsit ja temppelit ovat peräisin tuolta aikakaudelta. Orchhan temppelit ovat yhä käytössä. Jos aikaa riittää, voimme kävellä kilometrin matkan Ram Raja -temppelille, joka toimi ennen palatsina.

Päivä 7
Orchha - kauniita palatseja ja junamatka Agraan

Aamupäivällä teemme kävelykierroksen linnoitetulla saarella ja käymme kolmessa palatsissa: Jehangir Mahalissa, vaikuttavassa palatsikompleksissa, josta on upeat näkymät; Raj Mahalissa, jossa on kauniita seinämaalauksia sekä Raj Praveen Mahalissa.

Lounaan jälkeen siirrymme lähistöllä sijaitsevalle rautatieasemalla ja nousemme Agran-junaan. Olemme perillä Agrassa vasta illalla.

Agran varhaishistoria tunnetaan huonosti. 1500-luvun alkupuolella kaupungista tuli suurmogulien valtakunnan pääkaupunki ja Intian niemimaan valtakeskus. Suurmogulit olivat peräisin Afganistanin ja Persian alueelta ja valloittivat isoja alueita Intian pohjoisosista. Suurmogulien valtakausi kesti noin 1500–1700, ja heitä voi pitää Intian ulkopuolelta tulleista hallitsijoista mahtavimpina.

Päivä 8
Agra - Taj Mahal ja Agran Punainen linnoitus

Päivän kohokohta on epäilyksettä vierailu Taj Mahalissa. Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin hautamuistomerkiksi lempivaimolleen Mumtaz Mahalille, joka kuoli lapsivuoteeseen. Mausoleumia, joka seisoo neljä metriä korkean sokkelin päällä, rakennettiin 1632–47. Se edustaa persialaista tyyliä ja sitä ympäröi neljä hoikkaa minareettia. Kiiltävän valkoinen marmorirakennus on koristeltu miljoonin puolijalokivin. Rakkauden symbolina pidetty Taj Mahal säteilee ainutlaatuista rauhaa ja harmoniaa.

Toinen kohteemme on Punainen linnoitus, joka on rakennettu punaisesta kalkkikivestä. Rakennustyöt aloitti hallitsija Akbar vuonna 1565, mutta hänen jälkeensä tulleet suurmogulit eivät kyenneet vastustamaan kiusausta ja muokkasivat rakennusta edelleen. Rakennuksesta näkee selvästi, milloin hallitsija on vaihtunut – alkaen Akbarin punaisesta kalkkikivestä ja päättyen Shah Jahanin valkoisiin, jalokivin päällystettyihin marmorilaattoihin. Näkymät Yamunajoen yli Taj Mahalille ovat upeat.

Tätä näkymää Shah Jahan, Taj Mahalin luoja, ehti totisesti katsella viimeisinä elinvuosinaan: Shah Jahanin poika Aurangzeb oli nimittäin erittäin vallanhimoinen ja kaappasi vallan isältään, murhasi nuoremman veljensä ja sulki isänsä Punaisen linnoituksen Jasmiinitorniin. Tornin koristeelliselta marmoriparvekkeelta Shah Jahan katseli kaihoten Taj Mahalia, rakkaan vaimonsa hautamonumenttia, aina kuolemaansa (1666) saakka.

 

(Huomaathan, että lähdöillä, joiden ohjelmassa päivä 8 sattuu perjantaiksi, vierailemme Taj Mahalissa vasta seuraavana päivänä – päivä 9 – sillä Taj Mahal on suljettu perjantaisin.)

Päivä 9
Agra - ostoksia, bussimatka Delhiin ja läksiäisillallinen
Agrassa on hienoja putiikkeja, jotka myyvät intialaista marmoria, ja aamupäivällä käymme niistä muutamissa. Sen jälkeen lähdemme Agrasta kohti Delhiä. Ajamme pitkin uutta Yamuna Highwaytä, joka vie meidät muutamassa tunnissa takaisin Delhiin. Perillä Delhissä ajamme hotelliin, jossa on virkistäytymismahdollisuus. Syömme läksiäisillallisen ja lähdemme lentokentälle puolita öin.
Päivä 10
Delhi - Helsinki
Aamuyöllä lähtee lento Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki - Delhi - Helsinki (Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • reittilennot Delhi - Varanasi - Khajuraho turistiluokassa
 • junamatka Orchha - Agra
 • majoitus yhden hengen huoneessa, hyvissä kolmen tähden hotelleissa
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • täysihoito päivinä 2-9 (ei sis. juomia)
 • verot ja viranomaismaksut
 • suomalainen matkanjohtaja

Huom. teknisen seikan vuoksi kotisivuilla olevaa Matkan hinta -kohtaa: jaetussa kahden hengen huoneessa, ei voi valitettavasti muuttaa. Hinta on majoitus yhden hengen huoneessa.

Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Huomioithan, että sallittu matkatavaramäärä Intian sisäisillä lennoilla poikkeaa mannerten välisistä kaukolennoista. Kirjattava, eli ruumaan menevä matkatavara saa painaa max. 15 kg ja käsimatkatavara 7 kg. Jokaisesta ylimenevästä kilosta veloitetaan noin 6 USD/kg.

Ota mukaan pieni reppu niitä päiviä ajatellen, kun näet matkatavarasi vasta myöhään illalla.

Junamatkalla junavaunuissa on pehmeät istuimet ja junassa on ilmastointi.

Matkusta yksin -yhdessä!

Tarkoittaa, että saat huoneen omaan käyttöösi, etkä maksa siitä lisämaksua. Tällä matkalla kaikki muutkin majoittuvat yhden hengen huoneisiin. Luonnollisesti voit lähteä matkalle myös kumppanin kanssa, tällöin molemmat majoittuvat omiin huoneisiin. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja, kuten muillakin matkoillamme.

Yöpymiset

Delhi: 1 yö, Varanasi: 2 yötä, Khajuraho: 1 yö, Orchha: 1 yö ja Agra: 2 yötä

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään viikko ennen matkan lähtöpäivää.

Intian viisumi

Miten hankin viisumin Intiaan, lue lisää täältä:
http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

INRTR03BFI