Inkareitillä Perussa

individual-tour
Yksilöllinen matka

Kulje pitkin tarunhohtoista Inkapolkua mahtavaan Machu Picchuun ja majoitu intiaanien luona Titicacajärven saarella.

Verraton seikkailumatka inkojen jalanjäljissä: Kolme päivää patikointia pitkin tunnettua Inkareittiä, joka vie Machu Picchuun, yhteen Etelä-Amerikan ehdottomista kohokohdista. Ennen vaellusta tutustut Limaan ja yövyt Ollantaytambossa Pyhässä laaksossa. Siellä on aikaa sopeutua ohueen ilmanalaan omaan tahtiin. Vaelluksen jälkeen vietät muutamia päiviä Cuscossa, inkavaltakunnan pääkaupungissa, jossa majoitut keskustahotelliin, kävelyetäisyyden päähän tärkeimmistä nähtävyyksistä. Matkan päätteeksi käyt Titicacajärvellä ja pääset seuraamaan läheltä intiaanien elämää. Sinut kutsutaan kurkistamaan heidän maailmaansa yöpyessäsi intiaaniperheen luona Amantanin saarella.

Voit pidentää matkaasi kolmella päivällä lodgessa keskellä Amazonin sademetsää.

Matkan aikana liikutaan korkeassa ilmanalassa ja vaellus Inkareitillä vaatii hyvää peruskuntoa. Lue lisätietoja päiväkohtaisesta ohjelmasta sekä kohdasta Hyvä tietää.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Jokaisen matkan kohdalla kerromme tarkemmin, mitä hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka, Junamatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Nuevo Sol

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Lima
Päivä 2 Lima - kaupunkikierros
Päivä 3 Lima - Cusco - Ollantaytambo - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 4 Ollantaytambo - omaa aikaa
Päivä 5 Ollantaytambo - vaellus Inkareittiä pitkin Wayllabambaan
Päivä 6 Inkareitti - Wayllabamba - Pacaymayo
Päivä 7 Inkareitti - Pacaymayo - Wiñaywayna
Päivä 8 Inkareitti - Wiñaywayna – Machu Picchu - matka jatkuu junalla ja bussilla Cuscoon
Päivä 9–10 Cusco - omaa aikaa
Päivä 11 Cusco - Puno Titicacajärvellä - ajomatka läpi kauniiden maisemien Andien vuoristossa
Päivä 12 Puno - Uros - Amantani. Veneretki Titicacajärvellä, yöpyminen intiaanien luona
Päivä 13 Amantani - Taquile - Puno - veneretki Titicacajärvellä
Päivä 14 Puno - Lima - kotimatka alkaa (mahdollisuus matkanpidennykseen,3 päivää Amazonin sademetsässä)
Päivä 15 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Jose Antonio

 • 106 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola ja baari
 • Wi-fi (maksuton)

Ihastuttava Punon kaupungin laidalla sijaitseva hotelli, josta on näkymä Titicacajärvelle. Jose Antonio on Punon parhaimpia yöpymispaikkoja ja hotellissa on hyvä ravintola ja baari. Vastaanotosta saa halutessaan aina teetä, joten täällä on oivallinen mahdollisuus maistaa paikallista Muño-teetä. Hotellissa on maksuton Wi-fi.

Huoneet
Tilavissa, kodikkaissa huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on televisio, tallelokero, lämmitin, hiustenkuivain ja maksuton Wi-fi. Albatrosin asiakkailla on huoneet, joista on näkymä Titicacajärvelle.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://hotelesjoseantonio.com 

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Munay Wasi

 • 36 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Keskustassa
 • Wi-fi (maksuton)

Pieni ja hurmaava hotelli sijaitsee Cuscon sydämessä, kaupungin historiallisessa keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä Plaza de Armasin aukiolta. Historialliset nähtävyydet, kaupat, putiikit, baarit ja ravintolat ovat kävelyetäisyydellä.

Hotellissa on aamiaisravintola, jossa tarjoillaan buffetaamiainen. Hotellissa on maksuton Wi-fi (myös huoneissa).

Huoneet
Kodikkaat huoneet on sisustettu paikalliseen tyyliin. Huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on tallelokero, televisio, puhelin, lämmitin, hiustenkuivain ja maksuton

Lue lisää hotellin kotisivuilta: https://www.munaywasi.com 

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Tunupa Lodge

 • 53 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Wi-fi (toimii ainoastaan aulatiloissa)

Tunupa Lodge sijaitsee Ollantaytambon vanhan kaupungin ja juna-aseman välissä. Keskeisen sijainnin ansiosta Ollantaytambon keskustan kahvilat ja ravintolat ovat kävelyetäisyydellä. Myös juna-asemalle on lyhyt matka, kun lähdemme kohti Machu Picchua.

Voit rentoutua hotellin aurinkotuoleissa ja ihastella näkymiä sekä Veronica-vuorelle, jonka lumen peittämä huippu kohoaa yli 5000 metrin korkeuteen, että Ollantaytambon inkaraunioille. Hotellin vastaanotossa on tallelokero ja maksuton Wi-fi.

Huoneet
Yksinkertaisesti sisustetuissa huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa ei ole hiustenkuivainta, mutta sen voi tarvittaessa lainata vastaanotosta.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://tunupa-lodge.com/en/index.php

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Camping Inkareitillä

Camping
Yövyt valikoiduilla leirintäpaikoilla reitin varrella. WC ja peseytymismahdollisuudet ovat alkeelliset. Tämän vuoksi paikallisoppaat kantavat mukanaan wc-telttaa, joka pystytetään lounastauoilla ja yöpymisten ajaksi. WC on kemiallinen ja mukana on hanallinen vesisäiliö käsien pesua varten. WC-paperia on mukana, mutta suosittelemme ottamaan mukaan yhden oman paperirullan.

Huomiothan, että etukäteen suunniteltu leiriytymispaikka voi viranomaisten suosituksesta muuttua toiseksi reitin varrella.

Teltat
Käytössä on "Pro-Aconcagua DOITE" teltat, joissa on tilaa kolmelle henkilölle. Majoitus on kuitenkin kaksi henkilöä per teltta, jotta myös rinkoille on hyvin tilaa. Makuualustana on joko "Thermarest" tai "Tattoo". Mikäli matkustat yksin ja olet maksanut yhden hengen huoneen lisämaksun, saat teltan omaan käyttöösi.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.198€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Lima

Lennät Helsingistä Amsterdamin kautta Perun pääkaupunkiin, Limaan. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen sinua odottaa kuljetus hotelliin, joka sijaitsee viihtyisässä Mirafloresin kaupunginosassa.

Yöpyminen Limassa.

Päivä 2
Lima - kaupunkikierros

Lima on Perun pääkaupunki ja perustettu vuonna 1535. Se oli pitkään mantereen tärkein kaupunki ja on tänä päivänä Perun suurin kaupunki. Limalla on monia hienoja perinteitä ja osa sen rakennuksista on peräisin siirtomaakaudelta. Nykyisin tosin uudemmat rakennukset hallitsevat katukuvaa.

Teet kaupunkikierroksen Liman vanhassakaupungissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin kiitos hyvin säilyneiden siirtomaatyylisten rakennusten. Tutustut lähemmin pääaukioon Plaza de Armasiin, jolla sijaitsee presidentin palatsi. Aukion ympärillä sijaitsee myös kaupungintalo ja koristeellinen tuomiokirkko, jossa säilytetään Francisco Pizarron, espanjalaisen konkistadorin, maallisia jäänteitä. Pizarron onnistui tuhota riitaisten inkojen pääkaupunki Cusco, jonka jälkeen hän perusti Liman, ja espanjalaiset siirtomaaherrat ottivat vähitellen vallan käsiinsä. Käyt San Francisco -kirkossa ja luostarissa, joka on yksi parhaista espanjalaisen barokkityylin esimerkeistä. Rakentaminen aloitettiin 1673, ja nykyään San Francisco  luostari tunnetaan kauniista kirjastosta, jossa on yli 25 000 vanhaa teosta. Parhaiten tunnetaan kuitenkin kirkon ja luostarin katakombit, jotka löytyivät arkeologisissa kaivauksissa 1943. Arvioiden mukaan yli 25 000 ihmistä haudattiin katakombeihin aina Perun itsenäistymiseen saakka 1800-luvun alussa.

Yöpyminen Limassa.

Päivä 3
Lima - Cusco - Ollantaytambo - iltapäivä omaa aikaa

Aamulla on kuljetus Liman lentokentälle. Sieltä lennät Cuscoon, josta on bussikuljetus Pyhässä laaksossa sijaitsevaan Ollantaytamboon, joka on viehättävä pikkukaupunki viihtyisine katuineen, toreineen ja upeine arkeologisine alueineen. Inkakaupunkiin rakennettiin vaikuttava kastelujärjestelmä, joka kulkee läpi kaupungin, sekä terassiviljelyksiä. Ollantaytambo sijaitsee kauniilla paikalla vuorenrinteessä ja sillä oli muinoin seremoniallista merkitystä inkoille. Kaupunki on hyvä lähtöpiste patikkaretkelle Inkareitillä. Se sijaitsee 2 800 m korkeudessa ja on oiva paikka ohuempaan ilmanalaan totuttautumiselle.

Yöpyminen Ollantaytambossa.

Päivä 4
Ollantaytambo - omaa aikaa

Päivä on varattu omille seikkailuille. Tutustu kaupunkiin ja arkeologiseen alueeseen, joka sijaitsee kävelymatkan päässä hotellilta.

Tänään järjestetään tiedotustilaisuus vaeltamisesta Inkareitillä. Useimmiten tilaisuus pidetään illalla – saat tiedon täsmällisestä ajankohdasta paikan päällä.

Yöpyminen Ollantaytambossa.

Päivä 5
Ollantaytambo - vaellus Inkareittiä pitkin Wayllabambaan

Matkaat bussilla upeissa maisemissa läpi Pyhän laakson 82 km:n kohdalle (82 km:n kohta rautatiellä Cuscon ja Aguas Calientesin välissä). Tästä alkaa vaellus Inkareitillä. Ensimmäinen etappi on kahden tunnin kevyt kävely alas Pyhään laaksoon, jossa vieraillaan Llaqtapatan inkakaupungissa. Siellä terassiviljelmät ja rauniot lepäävät idyllisesti vuorenrinteessä. Llaqtapatasta on lyhyt matka Cusichacan laaksoon, ja sieltä jatketaan edelleen Wayllabambaan, joka on viimeinen asuttu kylä Inkareitillä.

Päivän vaellus:
Korkein kohta: 2930 m mpy
Matalin kohta: 2750 m mpy
Reitin pituus: 11 km
Kesto: 6 tuntia
Yöpyminen: Leirintäalue Wayllabamban lähistöllä (2930 m mpy)

Päivä 6
Inkareitti - Wayllabamba - Pacaymayo
Aamulla vaellus jatkuu pitkin jyrkkiä polkuja läpi Llulluchan laakson, jossa joet kuohuvat ja jossa kasvaa ainoastaan Andien vuoristoseudulla viihtyviä puita. Saavut ns. páramo-alueelle, joka sijaitsee puurajan yläpuolella ja jolla pärjäävät ainoastaan tähän ankaraan ilmastoon sopeutuneet kasvit. Seuraava etappi vie kohti matkan ensimmäistä ja korkeimmalla sijaitsevaa solaa, Warmiwañuscaa (Kuolleen naisen sola), joka sijaitsee 4 200 m korkeudessa. Näkymät ovat vaikuttavat, on lumipeitteisiä vuorenhuippuja ja dramaattisia laaksoja. Reitti vie alas metsän peittämään Pacaymayon laaksoon, jonne leiriydyt yöksi.
Päivä 7
Inkareitti - Pacaymayo - Wiñaywayna

Edessä on vaativa etappi ylös ja alas inkojen rakentamia portaita ohi pienen inkakaupungin, Runkuracayn. Kun saavutat reitin toisen solan 3950 m korkeudessa, eteesi avautuvat huimat maisemat ja näet mm. lumipeitteisen Pumasillovuoriston. Vaellus jatkuu alaspäin kohti Sayacmarcan inkakaupungin (”Saavuttamaton kaupunki”) raunioita, jossa odottaa talojen, katujen, aukioiden ja kastelukanavien labyrintti. Sayacmarca sijaitsee hienolla paikalla kallionkielekkeellä, jolta on näkymät Aobamban laaksoon. Inkareitti jatkuu pitkin massiivista graniittikivipolkua jyrkillä kallioseinämillä vuoristosademetsän – orkideojen, bromelioiden, sammalten ja saniaisten –ympäröimänä.

Kolmas sola 3650 metrin korkeudessa tarjoaa näkymät Phuyupatamarcan (”Kaupunki pilvissä”) arkeologiselle inkakompleksille. Sinulla on aikaa tutustua kaupunkiin ja sen rakennuksiin, jotka seisovat kallioseinämälle levittäytyneinä. Viimeinen etappi on pitkä laskeutuminen pitkin portaita vuoristosademetsän läpi. Määränpää on Wiñaywayna (”Ikuisesti nuori”), suurin ja kenties kaunein paikka Inkareitillä.

Päivän vaellus:
Korkein kohta: 3950 m mpy
Matalin kohta: 2650 m mpy
Reitin pituus: 12,5 km
Kesto: 8 tuntia
Yöpyminen: Leirintäalue Wiñaywaynan lähistöllä (2680 m mpy)

Huom: Viranomaiset voivat määrätä käyttämään muita leirintäalueita kuin ohjelmassa on mainittu. Reittiä muutetaan tilanteen mukaan.

Päivä 8
Inkareitti - Wiñaywayna – Machu Picchu - matka jatkuu junalla ja bussilla Cuscoon

Tänään edessä on koko matkan kohokohta. Päivän vaellus on lyhyempi kuin edellispäivien, mutta lähdet liikkeelle aikaisin aamulla suhteellisen rivakasti saavuttaaksesi ”Intipunkun” (”Aurinkoportin”). Pääset nyt kokemaan ei vain Perun, vaan koko Etelä-Amerikan ehdottoman kohokohdan, nimittäin tarunhohtoisen Machu Picchun, joka seisoo majesteettisena vuoren päällä.

Legendaarinen inkakaupunki sijaitsee n. 2430 m korkeudessa kapealla vuorenharjanteella Urubambajoen yläpuolella. Kaupunkia ympäröi rehevä, vihreä vuoristosademetsä ja usein myös sumu ja pilvet. Kaupunki oli painunut unohduksiin, kunnes amerikkalainen tutkimusmatkailija Hiram Bingham löysi sen sattumalta 24. heinäkuuta 1911. Bingham etsi Vilcabamban inkakaupunkia, jota pidetään yhtenä inkojen viimeisistä linnakkeista taistelussa espanjalaisia valloittajia vastaan. Vilcabamba löytyi myöhemmin paljon syvemmältä viidakon keskeltä. Machu Picchuun liittyy paljon mystiikkaa. Kaupunkia ei mainita espanjalaisten lukuisissa kuvauksissa ”uudesta valtakunnasta” eivätkä he ilmeisesti koskaan löytäneet sitä. Machu Picchun olemassaolosta tiesi vuosisatojen ajan vain pieni joukko paikallisia quechua-intiaaneja. Machu Picchun rakentamisen arvioidaan kestäneen 30 vuotta. Sen rakennutti inkahallitsija Pachacutec ja se oli ilmeisesti inkojen pyhä paikka.

Aurinkoportilta kävelee alas Machu Picchuun noin puolessa tunnissa. Machu Picchussa pääset opastetulle kierrokselle. Sen jälkeen bussi kuljettaa alas Aguas Calientesiin, jossa on hieman omaa aikaa ennen kuin juna Ollantaytamboon lähtee. Ollantaytambosta on vielä bussikuljetus Cuscoon.

Päivän vaellus:
Korkein kohta: 2650 m mpy
Matalin kohta: 2400 m mpy
Reitin pituus: 5 km
Kesto: 3 tuntia

Yöpyminen Cuscossa.

Päivä 9–10
Cusco - omaa aikaa

Sinulla on nyt kaksi päivää omaa aikaa Cuscossa, inkojen muinaisessa pääkaupungissa, joka sijaitsee keskellä Andien vuoristoa. Kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja sitä koristavat niin valkoisiksi kalkitut espanjalaistyyliset rakennukset, mahtipontiset kirkot kuin värikkäät talot, joissa espanjalainen kulttuuri ja intiaanikulttuuri kohtaavat.

Cusco on inkojen pyhän laakson keskus, jossa näkee, kuinka yritteliäitä ja taitavia rakentajia inkat olivat. Kaikkialla vuorten rinteillä on upeita rauniokomplekseja, nerokkaita kanavia ja kastelujärjestelmiä sekä pengerviljelmiä. Cusco suunniteltiin alunperin muistuttamaan muodoltaan puumaa. Kaupungin eri osia yhdistivät kivipäällysteiset tiet.

Voit esimerkiksi tutustua Cuscon rakennustaiteen helmiin, kuten Plaza de Armasin aukioon ja tuomiokirkkoon, jossa on esillä monia arvokkaita taideteoksia siirtomaakaudelta. Rakentaminen aloitettiin 1559, mutta kirkko valmistui vasta noin sata vuotta myöhemmin. Toinen merkittävä rakennus on inkojen tärkeä Coricancha-temppeli, joka sijaitsee Santo Domingo -kirkon sisällä. Inkojen erikoisen rakennustekniikan ansiosta rakennukset ovat kestäneet voimakkaitakin maanjäristyksiä. Kun Santo Domingo kärsi pahoja vaurioita maanjäristyksissä vuosina 1650, 1950 ja 1986, inkojen temppeli selvisi vaurioitta. ”Coricancha” on quechua-intiaanien kieltä ja tarkoittaa “kultaista pihaa”. Temppelin seinät oli aikanaan päällystetty monikiloisilla kultaharkoilla. Valloittajat varastivat seinien kullan, mutta onneksi taidokas kivitemppeli jäi jälkipolvien ihailtavaksi.

Yöpyminen Cuscossa.

Päivä 11
Cusco - Puno Titicacajärvellä - ajomatka läpi kauniiden maisemien Andien vuoristossa

Tänään on aikainen lähtö Cuscon linja-autoasemalle, josta matkaat bussilla (muiden matkailijoiden kanssa) yli ylängön Punoon. Maisemat Andien vuoriston yli kulkevalla reitillä ovat upeat. Matkan varrella pysähdytään kiinnostavissa paikoissa. Yksi pysähdyspaikoista on Raqchi, joka toimi inkojen Cuscosta lähteneen, myöhemmin varsin kattavan tieverkon ensisijaisena tarkastuspisteenä. Raqchi sijaitsee laaksossa, joka tunnetaan pyhistä paikoista. Useimmat inkojen rakennelmista sijaitsevat neljä kilometriä pitkän muurin sisällä. Vaikuttavin rakennuksista on valtava Wiracocha-temppeli, joka on varsin hieno esimerkki klassisesta inka-arkkitehtuurista. Temppelillä oli tärkeä merkitys inkoille, sillä Wiracocha oli yksi heidän suurimmista jumalistaan.

Yöpyminen Punossa (Titicacajärven rannalla).

Päivä 12
Puno - Uros - Amantani. Veneretki Titicacajärvellä, yöpyminen intiaanien luona

Hotellista on kuljetus Punon satamaan, josta lähdet veneretkelle Titicacajärvelle, joka on pinta-alaltaan (9 000 km2) Etelä-Amerikan toiseksi suurin. Järvi tunnetaan erityisesti kauniista sijainnistaan korkealla Andien vuoristossa ja uskonnollisesta merkityksestään inkojen kulttuurille.

Veneet kuljettavat matkalaiset Uros-saarille, jotka ovat kelluvia kaislasaaria. Perun köyhimmät intiaanit elävät saarilla pienissä kaislamajoissa. Asukkaiden ruokavalio koostuu pääasiassa kalasta, jota he itse pyydystävät. Saarilla tehdään pieni opastettu kierros, jonka aikana selviää, kuinka saaria rakennetaan ja miten ne pidetään kunnossa.

Seuraava pysäkki on Amantani-saari, jolla vallitsee ihan oma kulttuurinsa. Saaren kylissä asuu n. 3500 ihmistä, joiden toimeentulon lähteitä ovat lähinnä maanviljelys ja kalastus sekä viime vuosina yhä kasvavassa määrin matkailu. Elämä saarilla ei ole paljonkaan muuttunut vuosien varrella: intiaanit kuokkivat yhä käsin pieniä terassiviljelmiään, eikä autoja kulje missään. Näkymät ovat kirkkaina päivinä melkoisen ainutlaatuiset, sillä joka puolella näkyy Titicacajärvi ja kaukaisuudessa, naapurimaan Bolivian puolella, kohoaa ”La Cordillera Real” eli 6000 m korkeat, lumihuippuiset vuoret. Perillä Amantanilla tarjoillaan myöhäinen lounas. Sitten on vuorossa vaellusretki ylös saaren korkeimmalle paikalle (n. 4100 m korkeuteen). Illalla voit halutessasi osallistua vieraille järjestettävään pieneen juhlaan, jonka aikana pääset tutustumaan mm. paikalliseen tanssiin.

Huomio: Retki Titicacajärvelle tapahtuu yhdessä muiden matkailijoiden kanssa (ryhmässä enintään 25 henkilöä). Majoitus on yksinkertainen yksityismajoitus intiaanien luona. Voit antaa pienen lahjan isäntäperheellesi. Se voi olla pussi riisiä, sokeria, hedelmiä tai vastaavaa. Suosittelemme varaamaan vähintään kaksi litraa juomavettä mukaan.

Yöpyminen Amantanin saarella.

Päivä 13
Amantani - Taquile - Puno - veneretki Titicacajärvellä

Aamiaisen jälkeen on vuorossa veneretki Taquile-saarelle, jolla asuu reilut 2 200 taquileñoa, jotka puhuvat quechuan kieltä. He ovat saavuttaneet kansainvälistä mainetta hienoilla, käsin kudotuilla kankaillaan ja vaatteillaan. He ovat taitavia neulomaan myssyjä ja lapasia, ja nimenomaan miehet siirtävät perinnettä eteenpäin isältä pojalle. Paikallisyhteisö toimii periaatteenaan: ”Ei saa varastaa, ei saa valehdella eikä saa olla laiska.” Kaikki osallistuvat yhdessä. Esim. jos yksi asukkaista on valmistellut pellon kylvöä varten, naapurit tulevat auttamaan. Ohjelmassa on vaellusretki saaren suhteellisen jyrkillä poluilla. Sen jälkeen vuorossa on lounas intiaaniperheen luona. Lounaan jälkeen vene vie takaisin Punoon, jossa ollaan perillä iltapäivällä.

Yöpyminen Punossa.

Päivä 14
Puno - Lima - kotimatka alkaa (mahdollisuus matkanpidennykseen,3 päivää Amazonin sademetsässä)

Tänään sinut kuljetetaan Punosta Juliacan lentokentälle. Matka kestää n. 45 min. Lennät Limaan ja sieltä Amsterdamin kautta takaisin Suomeen.

Jos olet ostanut matkanpidennyksen Amazonin sademetsässä, lennät Juliacasta Cuscoon, jossa yövyt. Amazonin osuus alkaa seuraavana päivänä. Lue lisää kohdasta ”Matkanpidennys”.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
548€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Lima -Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • reittilennot Lima –Arequipa ja Cusco – Lima turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset*
 • retket ohjelman mukaan, englanninkielinen opas*
 • majoitus jaetussa kahden hengen hotellihuoneessa Limassa, Ollantaytambossa ja Cuscossa sekä leirissä Inkareitillä ja yksinkertaisessa yksityismajoituksessa Titicacajärvellä
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 2, 7 ja 8
 • verot ja viranomaismaksut

*lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä sekä vaelluksella lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Inkareitillä

 • englanninkielinen paikallisopas (max. 8 hlöä per vaellusryhmä)
 • infotilaisuus ennen vaellusta (päivä 4)
 • Inkareitin kartta
 • kuljetus vaellusreitin lähtöpaikalle
 • kuljetus Cuscoon vaelluksen päättyessä
 • Inkareitin sisäänpääsymaksu
 • paikallinen vaellusopas mukana koko reitin ajan
 • yöpyminen telttaleirissä (makuualusta)
 • urheilukassi lainaksi vaelluksen ajaksi
 • juomavesi (oma täyttöpullo mukaan)
 • paikallinen henkilökunta kantaa mukanaan: ensiaputarvikkeet ja tulentekovälineet
 • kantaja, huom. max 7 kg (sisältäen makuupussin)
Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 548€
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, kokonaisuudessaan noin 75 USD/hlö (suositus)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Tarvittava fyysinen kunto

Hyvä fyysinen kunto on edellytys osallistumiselle tälle matkalle. Sinulla ei saa olla ongelmia keuhkojen tai sydämen kanssa. Vaellusreitti kulkee kumpuilevassa ja jyrkässä maastossa ja reitin varrella on jyrkkiä portaita. Pääasiassa liikutaan yli 3000 m korkeudessa. Matkaohjelma on laadittu niin, että ehdit sopeutua korkeaan ilmanalaan ennen vaelluksen alkua. Näin sinulla on parhaat mahdollisuudet välttyä vuoristotaudilta.

Vuoristotauti
Oireita ovat päänsärky, huimaus ja hengästyminen. Mikäli oireet eivät mene ohi tai pahenevat, sinun tulee siirtyä välittömästi matalampaan korkeuteen. Korkealla on tärkeää juoda runsaasti vettä. Vuoristotautiin on olemassa lääkkeitä, joita voi ottaa myös ennaltaehkäisevästi. Suosittelemme, että keskustelet lääkärisi kanssa näitä vaihtoehdoista ennen kuin lähdet matkalle.

Matkalla liikutaan näissä korkeuksissa
Lima: 0 m mpy
Ollantaytambo: 2800 m mpy
Inkareitti: 2650–4200 m mpy
Machu Picchu: 2400 m mpy
Cusco: 3400 m mpy
Titicacajärvi: 3800 m mpy

Ruoka ja juoma Inkareitillä
Vaelluksella tarjoillaan neljä ateriaa päivässä: aamiainen, aamupäivän välipala, lounas ja päivällinen. Kantajat ottavat juomaveden leirintäalueilta. Vettä keitetään 15 min. ennen käyttöä, joten sitä on turvallista juoda. Täytä juomapullo aamulla ja voit täyttää sen uudelleen lounaalla ja päivällisellä.

Retket (lisämaksusta)
Paikallisoppaalta voit ostaa retkiä Pyhässä laaksossa ja Cuscossa. Retket varataan ja maksetaan paikan päällä.

Matkatavarat Inkareitillä
Mukana on kantajia, jotka kantavat enintään 7 kg henkilökohtaisia tavaroitasi (mukaan luettuna makuupussi). Tavarat pakataan urheilukassiin. Mikäli tarvitset enemmän tavaraa, joudut kantamaan ne itse. Saat lainaksi urheilukassin ennen vaelluksen alkua. Kassiin pakataan tavarat, joita tarvitset vaelluksen aikana. Urheilukassi palautetaan, kun saavut Cuscoon. Muut matkatavarat laitetaan säilytykseen vaelluksen ajaksi ja palautetaan sinulle, kun saavut perille Cuscoon. Muista kiinnittää matkalaukkuusi nimilappu!

Matkatavarat retkellä Titicacajärvellä
Yöpyessäsi Amantanilla pakkaa vain välttämättömin pieneen reppuun. Loput matkatavarat (myös makuupussi) säilytetään hotellissa Punossa.

Yöpymiset

Lima: 2 yötä
Ollantaytambo:
 2 yötä
Cusco:
2 yötä
Puno, Titicacajärvi:
 2 yötä
Amantanin saari, Titicacajärvi:
 1 yö

Matkalle mukaan

 • hyvät vaelluskengät, jotka tukevat kunnolla (kaksi paria on hyvä idea). Muista leikata varpaankynnet tarpeeksi lyhyiksi.
 • sandaalit/muut käytännölliset jalkineet (esim. urheilusandaalit, hyvät  vaellushousut ja -sukat
 • tuulitakki ja lämmin neule/fleece
 • päähine ja käsineet (vedenpitävät)
 • sadetakki (veden- ja tuulenpitävä)
 • lämpökerrasto (yöpymiseen Inkareitillä)
 • kesävaatteita Limassa ja Machu Picchussa vietettäviä päiviä varten
 • hyttyskarkotetta (voi ostaa myös Limasta, Cuscosta ja Ollantaytambosta)
 • aurinkovoidetta (korkea suojakerroin), auringolta suojaava päähine ja aurinkolasit
 • makuupussi (mukavuuslämpötila -10° C)
 • taitettavat vaellussauvat (suosittelemme!)
 • juomapullo
 • henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet, käsidesi ja pieni käsipyyhe
 • laastaria, rakkolaastaria
 • taskulamppu
 • kiikarit

Suosittelemme, että pakkaat mukaan vaatetta, jota voi pukea kerroksittain. Joissakin paikoissa on kesäisen lämmintä ja toisissa kylmä. Esim. Inkareitillä ja Titicacajärvellä on kylmä aamuisin ja iltaisin/öisin. On hyvä, jos päähine ja käsineet ovat vedenpitävät.

Mikä on yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä kansainvälisiä matkustajia.

Kussakin Yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

3 päivää Amazonilla

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 3 päivää
Hinta Alkaen -
Lähde seikkailulle rehevään Amazonin sademetsään, jonka luontoelämykset ovat omaa luokkaansa.

Majoitut lodgeen Tambopatan luonnonpuistossa, jonka pinta-ala on 275 000 hehtaaria. Kyse on yhdestä maailman villeimmistä ja koskemattomimmista elinympäristöistä. Alueella elää satoja puu- ja kasvilajeja, yli 600 lintulajia ja yli 100 nisäkäslajia. Biodiversiteetti on korkeimpia koko maailmassa. Ese Ejja -intiaanit ovat sademetsän alkuperäisasukkaita, jotka asuvat yhä jokivarren kylissä. Päivät Amazonilla tarjoavat mahdollisuuden veneretkiin, vaelluksiin sademetsässä ja eläinten tarkkailuun.

Päiväohjelma:

Päivä 14 (kiertomatkan viimeinen päivä): Puno – Cusco
Aamiaisen jälkeen on kuljetus Juliacan lentokentälle, josta lennät Cuscoon. Iltapäivä Cuscossa on omaa aikaa. Yöpyminen Cuscossa.

Päivä 15: Cusco – Amazon. Iltaretki – vaellusretki näköalatornille
Tänä aamuna lennät Cuscosta Puerto Maldonadoon Amazoniin. Puerto Maldonadosta on 20 km:n ajomatka satamaan Tambopata-joen varrella. Seuraavana ohjelmassa on upea venematka (n. 45 min) läpi rehevän sademetsän Refugio Posada -lodgeen, joka on tukikohtasi seuraavat kolme yötä. Ennen illallista voit lähteä kevyelle, noin puolen tunnin vaellusretkelle näköalatornille. Tornista on hulppeat näkymät yli puiden latvusten sademetsään. Jos olet onnekas, saatat bongata joitakin sademetsän värikkäistä linnuista, kuten esim. tukaaneja ja papukaijoja. Yöpyminen lodgessa.

Päivä 16: Amazon. Retki Tres Chimbadas-järvellä, vierailu maatilalla ja iltavaellus sademetsässä
Päivä alkaa retkellä Tres Chimbadas-ärvellä, jonka eläimistö on runsas. Oppaamme meloo kanoottia, joten voimme nauttia hiljaisuudessa sademetsän kauneudesta ja päästä lähelle eläimiä. Saatat nähdä isoja ja kiehtovia hoatsin-lintuja, kaimaaneja ja ison jokisaukon, joka on uhanalainen. Lounas syödään lodgessa. Sitten lähdetään vierailulle maatilalle, jossa on myös etnologis-kasvitieteellinen puutarha. Tutustumme muutamiin kasveihin ja yrtteihin, joita intiaanit ovat sukupolvien ajan käyttäneet lääkkeenään. Illallisen jälkeen ohjelmassa on iltavaellus sademetsässä. Tähän kellonaikaan monet metsän nisäkkäistä ovat aktiivisia, mutta arkoja eläimiä voi silti olla vaikea nähdä. Sen sijaan näet varmasti hyönteisiä ja sammakoita, jotka ovat usein erikoisen näköisiä ja ääntelevät eksoottisesti. Yöpyminen lodgessa.

Päivä 17: Amazon. Papukaijoja, vaellusretki sademetsässä ja käynti farmilla
Kansallispuistossa on useita paikkoja, joita kutsutaan englanniksi nimellä ”clay-lick”. Kyse on luonnonilmiöstä, paikasta, jossa tiettyjen suolojen pitoisuus on korkea ja jonne eläimet hakeutuvat saadakseen kyseisiä elintärkeitä suoloja. Tänään saamme tilaisuuden tarkkailla värikkäitä parakiitteja ja papukaijoja, jotka tyydyttävät suolojen tarvettaan. Kyse on yhdestä ornitologisesti hienoimmista tapahtumista koko maailmassa.

Ennen lounasta lähdet parin tunnin vaellukselle sademetsään. Näet vaelluksen aikana eläimiä, kasveja ja muun muassa valtavan kapokkipuun, joka toimii alustana monelle muulle kasville. Palaat lodgelle ja nautit lounaan.

Lounaan jälkeen nouset veneeseen ja matkaat paikalliselle farmille ja näet mitä kasveja he viljelevät.Erityisesti Yuca eli maniokki-juuri on tärkeä paikallisille ja on mielenkiintoista nähdä kuinka he viljelevät näitä eksoottisia kasveja. Illallinen ja yöpyminen lodgessa.

Päivä 18: Amazon – Lima – kotimatka
Aamiaisen jälkeen edessä on matka Puerto Maldonadoon, josta lennät Limaan. Lento kohti Suomea lähtee illalla.

Päivä 19: Saapuminen Helsinkiin
Huomioitavaa: Saapuessasi Puerto Maldonadoon, matkalaukkusi jää sinne säilytykseen. Tästä syystä pakkaa erilliseen reppuun tai urheilukassiin varusteet, jotka tarvitset sademetsäpäivien varalle. Tämä siitä syystä, ettei venematkalle lodgelle tarvitse ottaa liian painavia matkatavaroita. Muista ottaa mukaan taskulamppu. Voit lainata kumisaappaat (kokoon 44 saakka).

Matkanpidennyksen aikana käytössä on englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut.

Lodge:

Refugio Posada
Lodge sijaitsee sademetsässä suurella suojelualueella aivan Tambopatan kansallispuiston laidalla. Se on täydellinen tukikohta sademetsään tutustumiselle. Sisustus on intiaanityylinen ja sopii ympäristöön. Lodgessa on ravintola, jossa nautitaan kaikki ateriat (täysihoito). Ruoka tarjoillaan seisovasta pöydästä, ja sekä lounaaseen että illalliseen kuuluu kolme ruokalajia. Kaikilla aterioilla tarjoillaan ilmaista hedelmämehua. Vuorokauden ympäri on saatavissa ilmaiseksi vettä, kahvia ja teetä. Jos haluat käydä hieronnassa, varaa aika Kuaii Wellness Spasta (hieronta ei sisälly matkan hintaan).

Kaikki huoneet ovat tilavia ja sisustettu intiaanityyliin. Huoneet on koristeltu Ese Ejja -intiaaneihin kuuluvan, lähistöllä sijaitsevan ”Infierno”-yhteisön käsitöillä. Huoneissa on avoin veranta (varustettu hyttysverkoin), joten kokemus sademetsästä on niin vahva kuin mahdollista. Kaikissa huoneissa on kaksi vuodetta, hyttysverkko, riippumatto ja tallelokero. WiFi on käytössä rajoitetulla alueella.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Hinta jaetussa kahden hengen huoneessa 1148€/hlö

Huone yhdelle 348€

Hintaan sisältyy
• lento Juliaca - Cusco
• lento Cusco - Puerto Maldonado
• lento Puerto Maldonado - Lima
• englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
• kaikki ohjelmassa mainitut retket
• 1 yö hotellissa Cuscossa, sis. aamiaisen
• 3 yötä Refugio Posada -lodgessa, sis. täysihoito
• lodgessa ilmainen hedelmämehu aterialla
• lodgessa ilmainen vesi (vesiautomaatista), kahvi ja tee
Hintaan ei sisälly
• suomalaisen matkanjohtajan palvelut
• lisämaksu yhden hengen huoneesta
• muut ruoat ja juomat (myös pullovesi)
Varaa
Matkan pidennys varataan perusmatkan varaamisen yhteydessä. Emme voi taata lentopaikkojen saatavuutta.

Vastaavia matkoja

19PEIRT01AFI1203