Hyvän tuulen Teneriffa, 15 tai 22 päivää

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Pidempi reissu lyhentää talvea mukavasti ja Teneriffa toimii!

Uudet lähdöt

Vietä hyväntuulinen loma Teneriffalla, jota oikeutetusti kutsutaan ”Ikuisen kevään saareksi.” Keskimääräinen päivälämpötila pysyttelee 20 asteen yläpuolella – vuoden ympäri!

Miellyttävän ilmaston lisäksi Teneriffalle houkuttelevat hyvät harrastusmahdollisuudet ja kulinaariset elämykset, joilla on juuret saaren alkuperäisten asukkaiden guanchien ruokakulttuurissa. Tuliperäisen saaren luonto on varsin vaihteleva: yhtäällä kasvaa ikivanha, vehreä laakeripuumetsä, toisaalla näkyy Euroopan toiseksi suurin aktiivinen tulivuori Teide, jota ympäröi kiehtova kuumaisema.

Majoitumme pohjoiseen rannikkokaupunkiin, kukkien ja palmujen Puerto de la Cruziin. Lähiseudulla odottavat hyvät vaellusreitit, ja jos vesi houkuttelee, käytettävissä on sekä hotellin lämmitetty uima-allas, mustahiekkainen uimaranta että merivesialtaat kaupungin keskustassa.

 

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Teneriffan eteläinen lentokenttä - Puerto de la Cruz
Päivä 2 Kaupunkikävely Puerto de la Cruzissa
Päivä 3–13 Loma-aikaa. Mielenkiintoisia retkiä, aktiviteetteja ja omaa aikaa
Päivä 14 Viimeiset Teneriffan-seikkailut, läksiäisillallinen
Päivä 15 Teneriffan eteläinen lentokenttä - lento Helsinkiin

Hotelli

Hotel Diamante Suites

 • 174 huonetta
 • 1,6 km keskustaan
 • Vastaanotto auki 24/7
 • 500 m laavahiekkaiselle rannalle
 • Hissi
 • Ravintola
 • Baari
 • Uima-allas (lämmitetty 20 asteeseen)
 • Maksuton wifi
 • Kuntosali
 • 200 m supermarkettiin
 • Huoneissa kalustetut parvekkeet/terassit

Diamante Suites hotelli sijaitsee hieman Puerto de la Cruzin keskustasta länteen. Hotelli on rakennettu korkeammalle rantatöyräälle, josta on mukavat näkymät kaupunkiin ja merelle.

Hotellissa on vastaanottotilat, kaksi ravintolaa, baari, ulkouima-allas (lämmitetty 20 asteeseen), allasbaari ja kuntosali (yksityisen yrittäjän ylläpitämä). Hotellissa on 174 tilavaa huonetta. Kaikissa huoneissa on erillinen oleskelutila, jossa on sohva (sijattavissa lisävuoteeksi), pieni jääkaappi, parveke/terassi, sateliitti-TV, kylpyhuone, hiustenkuivaaja, maksuton wifi ja erillinen makuuhuone, jossa on kaksoisvuode (vuoteet saa erilleen) ja vedenkeitin (varusteet kahvin ja teen keittämiseen). Maksullinen tallelokero. Puolihoito (buffetaamiainen ja- illallinen).
Merinäköalalliset huoneet ovat pohjoiseen päin ja voivat ajoittain olla viileitä riippuen säästä.

Diamante Suites on kukkulaisella alueella ja rannalta on hotellille jyrkähkö nousu. Hotellilla on maksuton minibussi, joka liikennöi arkisin Martianezin ostoskeskukseen, lähelle merivesialtaita.

Osoite: C/Manuel Yanes Barreto, 13 38400 Puerto de la Cruz
Puhelin: +34 922 37 0087
Hotellin kotisivut:
http://www.gemaplayahoteles.com/hotel-diamante-suites/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.398€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.698€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.698€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Teneriffan eteläinen lentokenttä - Puerto de la Cruz

Lennämme saaren eteläosassa sijaitsevalle kentälle ja ajamme bussilla pohjoiseen rannikkokaupunki Puerto de la Cruziin. Matkalla saamme kuvan tuliperäisen saaren hyvin vaihtelevista maisemista: Etelässä on kuivaa, pohjoisessa vehreämpää. Saaren keskiosia hallitsee Unescon suojelema Teiden kansallispuisto, jossa sijaitsee Espanjan korkein kohta, 3 718 m korkea tulivuori Teide. Käytännössä tulivuori on yhä aktiivinen, mutta laavan sijasta Teide yskii vain vaaratonta rikkihöyryä.

Teneriffa on ollut asutettu jo vuodesta 500 eKr. Ensimmäiset asukkaat olivat guancheja, joiden alkuperä on yhä mysteeri. Tähän päivään mennessä ei ole saatu varmuutta siitä, mistä he alunperin saarelle tulivat. Kun Espanja valloitti saaret 1400-luvulla, monet alkuperäiskansan edustajista pakotettiin orjiksi ja heitä kuoli isorokkoon ja influenssaan. Eloonjääneet alistuivat espanjalaisten vallan alle. Myöhemmin guanci-nimitys vakiintui tarkoittamaan  kaikkien Kanariansaarten asukkaita. Guanchi-kansan kulttuuri elää Teneriffalla yhä perinteissä, ruokakulttuurissa ja kielessä.

Saavuttuamme perille Puerto de la Cruziin majoitumme Hotel Diamante Suitesiin.

Päivä 2
Kaupunkikävely Puerto de la Cruzissa

Tämän päivän vietämme lähiympäristöön tutustuen. Matkan aikana ehdit sekä kulkea omin päin että osallistua matkanjohtajan vetämille retkille.

Puerto de la Cruzin historia ulottuu 1500-luvulle. Se kasvoi pienestä kalastajakylästä saaren tärkeimmäksi satamakaupungiksi, sillä tulivuorenpurkaus tuhosi 1706 silloisen sataman Garachicon. Matkailun asema kaupungin taloudessa muuttui yhä suuremmaksi 1800-luvun lopulla. 1950-luvulla alkoi valtava matkailubuumi, jonka mukana saarelle on muuttanut mannereurooppalaisia ja hotelleja on noussut joka puolelle. Vaikka kaupunki on saaren vanhin turistikohde ja yhä varsin suosittu, Puerto de la Cruzissa on ymmärretty säilyttää aito kanarialainen tunnelma ja viehätysvoima.

Kokeile matkan aikana paikallisia erikoisuuksia, kuten conejoa (kaniinia, tarjotaan usein mausteisessa kastikkeessa), sobrasadaa (paprikalla maustettua makkaraa) ja gofiota (paahdettua jauhoseosta, tarjotaan lisukkeena). Jos pitäisi valita vain yksi ruokalaji maistettavaksi, se olisi papas arrugadas, ”ryppyperunat”: pienet perunat keitetään voimakassuolaisessa vedessä ja niistä tulee herkullisia, varsinkin kun ne syödään kaikkialla tarjottavan maistuvan mojo-kastikkeen kera. Kastike voi olla vihreää tai punaista; punainen on voimakkaampaa.

Päivä 3–13
Loma-aikaa. Mielenkiintoisia retkiä, aktiviteetteja ja omaa aikaa

Seuraavina päivinä alkaa mielenkiintoinen retkiohjelmamme ja myös ne päivät, jolloin sinulla on omaa aikaa ja voit viettää ne omien toiveidesi mukaisesti. Näille päiville saat vinkkejä matkanjohtajalta. Retkipäivien järjestys on alustava ja muutokset mahdollisia. Lopullisen retkiohjelman ja päivien järjestyksen saatte matkanjohtajalta kohteessa.

1) Itärannikon ihmeitä (puolipäiväretki, sisältyy matkaan)

Suuntaamme saaren itäosaan, Güimarin laaksoon, joka on saaren suurin laakso pinta-alaltaan. Vierailemme ensin Güimarin pyramideillä. Paikalliset asukkaat uskoivat pitkään pyramidien olevan vain maanviljelijöiden kivikasoja, mutta norjalainen Thor Heyerdahl määritteli ne tutkimuksissaan juuri pyramideiksi. Pyramidien ympärille rakennettu suuri etnografinen puisto avattiin yleisölle vuonna 1998. 

Seuraava vierailukohteemme on Aloe Vera -tila, jossa tutustumme Aloe Veraan eli lääkeaaloeen ja siitä valmistettuihin erilaisiin tuotteisiin. 

Kolmas pysähdyspaikkamme on Candelarian kaupunki, jossa sijaitsee Kanariansaarten toinen basilica-arvonimen saanut kirkko. Candelarian basilica on tärkeä pyhiinvaelluspaikka monille kanarialaisille, koska se on Kanariansaarten suojeluspyhimyksen, Candelarian Neitsyen, kotikirkko. Basilican vieressä, meren rannassa, meitä tervehtivät komeat guanchi-kuningaspatsaat.  

2) Pohjoisrannikon pikkukaupunkeja (puolipäiväretki, sisältyy matkan hintaan)

Tutustumme kahteen Teneriffan pohjoisrannikon viehättävään pikkukaupunkiin. Ajamme ensin pieneen rantakaupunkiin, Garachicoon, joka on perustettu alunperin 1500-luvun alussa. Alkuperäinen kaupunki hautautui kuitenkin laavan alle, kun Teide-tulivuoren sivukraatteri purkautui vuonna 1706. Nykyinen kaupunki on rakennettu laavakielekkeen päälle. 

Garachicosta suuntaamme Icod de los Vinosiin. Seutu on melko vehreää ja siksi täällä on myös paljon viinitarhoja ja viininvalmistusta, johon kaupungin nimikin viittaa. Kaupungin symboli on vanha kanariantraakkipuu, Drago Milenario, jonka ikää voimme vain arvuutella. Traakkipuissa ei ole vuosirenkaita ja siksi puun tarkkaa ikää on mahdoton laskea. Joka tapauksessa kyseessä on Teneriffan vanhin traakkipuu. 

Paluumatkalla poikkeamme vanhalle luostarinmäelle, Meson el Monasterio, jossa nykyään toimii viisi erilaista ravintolaa. Nautimme siellä paikalliset tapakset eli erilaisia pieniä ruoka-annoksia. 

4) Teide (puolipäiväretki, varataan ja maksetaan kohteessa)

Teide on Espanjan korkein vuori, joka kohoaa 3 718 metriin. Tulivuori sijaitsee kansallispuistossa, joka kokonaisuudessaan on mukana UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Talvella kansallispuisto saa silloin tällöin lumipeitteen, kesällä lämpötila voi kivuta jopa +40 asteeseen. On luonnollista, että ainoastaan e

5) Casa del Vino ja Bodega Monje (puolipäiväretki, varataan ja maksetaan kohteessa) 

Molemmat vierailukohteemme, Casa del Vino ja Bodega Monje, sijaitsevat Sauzal -nimisen kunnan alueella, noin vartin ajomatkan päässä Puerto de la Cruzista. Pistäydymme ensin Casa del Vinossa ja sen viinimuseossa. Sieltä siirrymme Bodega Monjen viinitilalle, noin 600 metrin korkeudelle. Näköalat viinitilalta ovat upeat: viiniköynnöksiä, vuoristoa, merta ja aurinkoa. Viiniköynnökset kasvavat rinteessä, ravinnerikkaassa tulivuoriperäisessä maassa, johon aamuaurinko ja pehmeä merituuli luovat suotuisan mikroilmaston viininviljelylle. 

Nykyinen viinitilan omistaja, Felipe Monje, on viidennen sukupolven viininvalmistaja. Hänen isänsä perusti nykyisen bodegan vuonna 1956. Tänä päivänä bodegassa on edelleen käytössä vanhoja menetelmiä uuden teknologian rinnalla. 

Teemme englanniksi opastetun kierroksen bodegassa, jonka jälkeen nautimme maittavan lounaan viineineen. Retki on yhteinen Albatrosin suomalaisille, ruotsalaisille ja norjalaisille asiakkaille. Suomalainen opas on mukana retkellä.

6) La Gomera (kansainvälinen kokopäiväretki, varataan ja maksetaan kohteessa) 

Naapurisaari, La Gomera, sijaitsee noin tunnin merimatkan päässä Teneriffalta. Se on pieni, luonnonkaunis saari, jonka pinta-ala on 320 km² ja jonka luonto on rehevä ja vaihteleva.
Bussi noutaa hotellilta varhain aamulla ja suuntaa kohti Los Cristianosin satamaa. Sieltä otamme kurssin kohti La Gomeran pääkaupunkia San Sebastiania. San Sebastian oli Kristoffer Kolumbukselle viimeinen pysähdyspaikka ennen Atlantin ylitystä ja uuden maailman etsintää.
 
Maihin päästyämme ajamme pieniä maalaisteitä Garajonayn kansallispuistoon. Matkan varrella näemme harvinaista vanhaa laurisilva-metsää eli laakeripuumetsää. Laurisilva peitti viimeiseen jääkauteen asti liki koko Välimeren seudun. 

Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa, jossa tutustumme samalla kiehtovaan silbo-kieleen, joka tarkoittaa viestimistä viheltämällä. Linnunlaulua muistuttava kieli on paikallisten alkuperäisasukkaiden eli guanchien kehittämä, ja havaittu hyödylliseksi La Gomeran erittäin vaikeakulkuisessa maastossa. 

Ennen lähtöä takaisin Teneriffalle jää yleensä hieman aikaa tutustua saaren pääkaupunkiin San Sebastianiin. 

(Kansainvälinen retki ilman Albatrosin opasta, opastus englanniksi).

Huom. kahden viikon matkalla ei retkipäivistä riippuen ole vältttämättä mahdollista toteuttaa kaikkia lisämaksullisia retkiä. Lisämaksullisten retkien hinnat vahvistuvat myöhemmin.

 

Päivä 14
Viimeiset Teneriffan-seikkailut, läksiäisillallinen

Tänään ehdit vielä vaikkapa viimeisille tuliaisostoksille ja pakkaamaan matkalaukkusi rauhassa. Illalla syömme yhteisen läksiäisillallisen hotellissa.

Päivä 15
Teneriffan eteläinen lentokenttä - lento Helsinkiin

Lento Helsinkiin lähtee myöhään iltapäivällä ja saavumme koti-Suomeen seuraavan päivän puolella.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
398€ (perushintainen huone)
596€ (huone merinäköalalla)
Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki - Teneriffa - Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, jossa parveke tai terassi, hyvässä kolmen tähden (paikallinen luokitus neljä tähteä) Diamantes Suites hotellissa, Puerto de la Cruz
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen, lasillinen viiniä sekä ½ l pullotettua vettä pvä/hlö)
 • kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan (Itärannikon ihmeitä ja Pohjois-rannikon pikkukaupunkeja)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu merinäköalasta 198€/hlö (14 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta (perushintainen huone) 398€ ja 596€ (huone merinäkoalalla) (14 yötä)
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • kohteessa järjestettävät ja maksettavat retket 
 • juomarahat kuljettajille, paikallisille oppaille ja hotellihenkilökunnalle n. 30€/hlö/matka

Huomioitavaa: Muutokset retkiin ja päiväjärjestykseen mahdollisia. Vahvistetun retkiohjelman saat kohteessa matkanjohtajalta. Osa retkistä voidaan toteuttaa yhteistyössä Albatrosin muiden pohjoismaalaisten ryhmien kanssa. Suomalainen matkanjohtaja on aina mukana retkillä. Lisämaksullisten retkien hinnat vahvistuvat myöhemmin.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkanjohtaja

Matkalla teitä palvelee yksi tai useampi suomalainen matkanjohtaja. Matkanjohtajat järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, pitävät esitelmiä ja opastavat retkillä. Matkanjohtajan rooli on matkan kestosta johtuen varsin erilainen kuin lyhyemmällä Albatros Travelin matkalla. Matkanjohtajilla on tapaamisaika tiettyinä päivinä, mutta he myös järjestävät ylimääräisiä retkiä ja muuta toimintaa halukkaille. He toimivat sekä yhteyshenkilöinä, jos tarvitset apua että varmistavat, että saat parhaan mahdollisen irti lomastasi.

Ruokailut

Matkan hintaan kuuluu puolihoito, joka koostuu aamiaisesta ja illallisesta, jotka nautitaan hotellin ravintolassa. Päivällinen tarjoillaan seisovasta pöydästä. Illalliseen kuuluu lisäksi ¼ pullo viiniä ja ½ pulloa vettä.

Matkalle mukaan

Marras-maaliskuussa sää vaihtelee ja yöt ovat talvikuukausina viileitä Kanariansaarilla. Pakkaa mukaan myös lämmintä vaatetusta, esim. kunnon yöpuku viileitä öitä varten ja villasukat tai tossut (hotellihuoneissa on kivilattiat). Mikäli haluat lenkkeillä, lenkkikengät ovat ehdottomasti sandaaleja paremmat Teneriffan vaihtelevassa maastossa. 
Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Toinen pitkä matka Teneriffalle Matkaohjelma ja etenkin matkanjohtaja Sari olivat erinomaisia. Yllätyin kuitenkin siitä kuinka paljon hotellin taso oli laskenut viime vuodesta ja syykin siihen selvisi, henkilökuntaa oli vähennetty todella paljon ja se näkyi etenkin siivouksessa(liian vähän siivoojia) ja ruuan laadussa (keittiöhenkilökuntaa liian vähän). Sää oli parempi kuin vuonna 2015.Parannusta oli se, että huoneessa oli nyt vedenkeitin ja kahvikupit. Olisi myös hyvä painottaa seuraaville matkaanlähtijöille, että on viisasta varata lämpimiä vaatteita mukaan, esim. yöksi yöpuku tai vastaava, sillä huoneet ovat todella viileitä ja sateella jopa kylmiä.
Date published: 2016-03-03
Rated 4 out of 5 by from Synkkä marraskuu vaihtui valoisan kevään ilmastoon Ensimmäistä kertaa Teneriffalla, positiivinen yllätys. Puerto de la Cruz on vihreä ja kaunis kaupunki. Ilmasto juuri sopiva kävelyretkille ym. Hotelli sijainniltaan hyvä. Kaupungilta palatessa portaiden ja ylämäen nouseminen ei haitannut, hankalammissakin paikoissa on asuttu. Taksikin keskustasta tosi halpa, 3-4 €. Ainoa miinus hotellissa olivat kuluneet ja likaiset kalusteet, meidän huoneemme patjat oli uusittu. Kalusteet muutenkin pienikokoiset ja matalat suomalaiselle miehelle. Ruoka oli hinta-laatusuhteeltaan hyvä, aina löytyi jotakin syötävää. Saarella riittäisi vielä paljon nähtävää, olisimme viihtyneet hyvin neljäkin viikkoa.
Date published: 2016-12-03
Rated 5 out of 5 by from Hyvän tuulen matka - nimi piti paikkansa! Onnistunut matka - nimi oli paikkansa pitävä. Tulin kotiin levänneenä, iloisella mielellä ja vatsa herkkuja täynnä. Myös laukut täynnä Espanjan tuliaisia. Voi miten ihana kuukauden loma juuri eläkkeelle jääneelle. Hotelli oli tasokas, upealla paikalla Puerto de la Cruzin yläpuolella. Tuli kuntoiltua jo matkalla rantaan ja keskustaan. Tutustuin illallisella muihin matkalaisiin. Yhdessä teimme ostoksia, kävimme ulkona ja vietimme aikaa muutoin vain. Sää suosi. Oli aurinkoista ja yöllä mukavan viileää. Kaiken täydensi loistava, ammattinsa osaava opas. Kiitos, lisää näitä asiakaslähtöisiä, tasokkaita matkoja!
Date published: 2015-12-20
Rated 5 out of 5 by from Matkan kokonaisohjelma oli hyvin jaoteltu Olimme matkalla marraskuun puolesta välistä joulukuun puoleen väliin. Miellyttävänä yllätyksenä poikkeuksellisen lämpimän säätilan lisäksi oli monipuolinen ja hyvin jaoteltu matkaohjelma, joka tarjosi kattavan kuvan saaren luonnosta ja luonteesta eri ominaispiirteineen. Käytössämme ollut erittäin siisti olohuone-makuuhuoneyhdistelmä oli sopivan tilava neljän viikon matkaa ajatellen. Hotellin sijainti rinteellä kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta mahdollisti rauhallisen lomailun tunteen ja tarjosi upean merimaiseman. Mielestämme vietimme mainion rentouttavan ohjatun/omatoimiloman.
Date published: 2015-12-27
Rated 3 out of 5 by from Matka vastasi odotuksia. Kohde on tuttu jo monen vuoden takaa, joten en ihmeitä odottanut. Opas oli täsmällinen ja asiallinen. Hotelli oli keskitasoa+. Erinomainen ratkaisu oli ruokajuomien sisältyminen illallisiin. Se sai ruokailun sujumaan ilman tilausrumbaa. Iäkkäille ryhmille olisi hyvä järjestää yhteisiä kulttuuririentoja. Opas voisi antaa tiedot lähitienoon konserteista, oopperoista, näyttelyistä ym. Tarpeen mukaan voisi kerätä kiinnostuneista ryhmän ja yhteisen kuljetuksen ja liput. Kyseisen kohteen viihtyvyys on paljon kiinni säistä, jotka eivät suosineet... Se vaikuttaa arviointiin, joka jää nyt keskitasolle.
Date published: 2016-03-03
Rated 4 out of 5 by from Matkalla mahtava matkanjohtaja Matkalla helmikuussa 2016. Erinomaisen oppaan johdolla matka oli erinomainen, paljon tietoa ja hyviä kohteita. Sopivasti ohjelmaa. Sään epävakaudesta johtuen voisi olla hyvä kertoa enemmän varustautumisesta, eli että voi olla viileää. Lenkkikengät ja kunnon vaatetus tarpeen. Maasto todella vaihtelevaa. Huomioitava, että ei sovi polvi-/lonkkavaivaisille. Mm. kulku hotellille hankalaa ja sijainti ei keskustassa. Ruoka hotellissa oli sinänsä hyvä, mutta voisi olla myös vaihtoehtona vain aamupala. Hyvä vaihtoehto voisi olla myös ns. kiertomatka: 2 viikkoa Puertossa ja viikko "lämpimässä" etelässä.
Date published: 2016-03-04
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen Teneriffa Palasin viikko sitten 22 päivän matkalta Puerto de la Cruziin. Kohdallani ensimmäinen Albatrosin järjestämä matka onnistui hyvin. Hotelli vastasi odotuksia: tilava huoneisto oli plussaa näin pitkällä matkalla, ruoka oli monipuolista ja maittavaa varsinkin aamiaisella, joskin päivällisbufee alkoi tuntua toistolta varsinkin oleskelun loppuaikana. Matkaohjelma oli sisällöltään hyvä ja tasapainoinen: runsaasti retkiä ja sopivasti aikaa omatoimiseen lomailuun. Matkakohteissa ja retkillä pääsimme tutustumaan Teneriffan uskomattoman monipuoliseen luontoon ja historiaan, jotka eivät aiemmilla lomareissuilla olleet vielä tulleet tutuiksi. Matkanjohtajan asiantuntemus ja sitoutuminen ryhmäläisten loman onnistumiseen oli huikea. Kohtalaisen paljon matkustaneena en ole aiemmin kohdannut vastaavaa. Haluankin sanoa Sarille vielä kerran lämpimät kiitokset.
Date published: 2015-11-26
Rated 3 out of 5 by from Liikaa portaita Olin matkalla kolme viikkoa ja sää (jolle ei voi mitään) oli odotettua sateisempi ja viileä. Hotelli oli hyvä, riitttävän tilavat ja siistit huoneet. Sen sijaan hoellin sijainti ei ollut parasmahdollinen: tosi jyrkkä katu tai "oikotie" portaiden kautta uimarannalle tai kaupungin keskustaan. Olivat liikaa meikäläisen polville. Ruoka oli erittäin hyvää ja hotellin henkilökunta palveluhenkistä. Matkaopas oli asiansa osaava ja yksi parhaita, joita olen matkoillani tavannut.
Date published: 2016-03-11
 • y_2020, m_7, d_7, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_130
 • loc_fi_FI, sid_ESVLT02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20ESVLT02IFI0111