Huippuvuoret – jääkarhujen valtakunta

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe yksi maailman viimeisistä erämaista – arktinen seikkailu odottaa Huippuvuorilla!

Löydä sisäinen seikkailijasi hienolla matkalla Huippuvuorille! Tukikohtamme sijaitsee Longyearbyenissä pääsaarella Länsimaalla. Saat monta tilaisuutta kokea Huippuvuorten upean ja vastakohtia täynnä olevan luonnon lähietäisyydeltä. Kesyttömät ja kuvankauniit arktiset maisemat tarjoavat jättimäisiä jäätiköitä, jylhiä vuonoja ja vaikuttavan eläinmaailman: merilintuja, jotka kokoontuvat isoiksi parviksi lähteäkseen matkalle kohti etelää sekä hylkeitä, peuroja ja majesteettisia jääkarhuja, joita saatamme hyvällä tuurilla nähdä.

Matkan varrella teemme Huippuvuorten erityisolosuhteisiin tottuneiden osaavien paikallisoppaiden johdolla kolme erikoisretkeä.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Norjan kruunu

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Longyearbyen, Huippuvuoret - majoittuminen Radisson Blu Polar Hoteliin
Päivä 2 Longyearbyen - kaupunkikierros ja museokäynti, kävelyretki Endaleniin
Päivä 3 Longyearbyen - lisämaksullinen koiravaljakkoretki - ilta erämaassa, retkipäivällinen ja nuotiokahvit
Päivä 4 Longyearbyen - risteily
Päivä 5 Longyearbyen - omaa aikaa - läksiäisillallinen
Päivä 6 Longyearbyen ja kotimatka

Hotelli

Radisson Blu Polar Hotel

 • Ilmainen Wi-Fi
 • Kahvin- / teenkeittomahdollisuus huoneessa
 • Tallelokero huoneessa (maksullinen)
 • Silitysrauta ja -lauta
 • Hiustenkuivain
 • TV
 • Oma wc/kylpyhuone
 • Ravintola
 • Baari
 • Sauna/Poreamme

Kolmen tähden Radisson Blu Polar Hotelista on näkymät Adventtivuonoon ja Hiortfjelletin rinteille. Hotelli rakennettiin vuonna 1995 Lillehammerin olympialaisten yhteydessä, jolloin se toimi sponsorihotellina Yhdysvaltain osallistujille. Sittemmin talviurheilijat ovat vaihtuneet hotellivieraisiin ja ravintolan nimi (Nansen) todistaa norjalaisesta alkuperästä. Viihtyisässä hotellissa on hyvä tunnelma. Hotelli markkinoi itseään maailman pohjoisimpana ”täyden palvelun” hotellina. Kaikki hotellihuoneet ovat savuttomia.

Lue lisää hotellin kotisivulta: https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-spitsbergen-polar
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.098€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Longyearbyen, Huippuvuoret - majoittuminen Radisson Blu Polar Hoteliin

Lennämme Helsingistä Tukholman kautta Osloon, josta jatkamme Longyearbyeniin. Saavumme puolita öin ja ajamme Radisson Blu Polar -hoteliin, josta on näkymät Adventtivuonolle ja Hiortfjelletin rinteille. Hotelli rakennettiin vuonna 1995 Lillehammerin olympialaisten yhteydessä, jolloin se toimi sponsorihotellina Yhdysvaltain osallistujille. Sittemmin talviurheilijat ovat vaihtuneet hotellivieraisiin ja ravintolan nimi (Nansen) todistaa norjalaisesta alkuperästä. Viihtyisässä hotellissa on hyvä tunnelma. 

 

Päivä 2
Longyearbyen - kaupunkikierros ja museokäynti, kävelyretki Endaleniin

Aloitamme päivän bussikierroksella Longyearbyenissä. Saamme käsityksen Huippuvuorista ja Longyearbyenistä sekä historiallisesta perspektiivistä että nykypäivän vinkkelistä katsottuna. Longyearbyen on Huippuvuorten hallinnollinen keskus ja saariryhmässä korkeinta valtaa käyttävän ”Sysselmannenin” toimipaikka. Kaupungin perusti vuonna 1906 amerikkalainen liikemies John Longyear, joka aloitti kaivostoiminnan Huippuvuorilla. Jo vuonna 1916 Longyearbyenin kaivos siirtyi norjalaiselle hiiliyhtiölle, ja siitä lähtien hiilikaivos on antanut leimansa alueelle. Nykyään kaupungissa on noin 2000 asukasta, joista valtaosa on norjalaisia. Aikaisemmin kaupungin suurin työnantaja oli kaivos, nyt useimmat asukkaat saavat elantonsa tutkimuksesta, koulutuksesta ja matkailusta.

Käymme kaupunkikierroksella Svalbard Museumissa, jossa syvennymme Huippuvuorten kiinnostavaan luonnon- ja kulttuurihistoriaan. Pistäydymme myös Galleri Svalbardissa, jossa voi katsella vanhojen karttojen ja kirjojen kokoelmaa, valokuvaaja ja säveltäjä Thomas Widerbergin diaesitystä sekä Kåre Tveterin maalauksia.

Lounastauon (omakustanteinen lounas) jälkeen teemme vielä iltapäivällä kävelyretken lähellä sijaitsevaan Endaleniin. Näemme, mitä alueen kaivoksista on jäljellä ja saamme tilaisuuden kokea Huippuvuorten ainutlaatuisia kasveja ja eläimiä lähietäisyydeltä. Pidämme myös mukavan kahvitauon matkan varrella.

Iltapäivän kevyt kävelyretki sopii useimmille, mutta reitti kulkee epätasaisessa maastossa.

Illalla nautimme yhteisen tervetuloillaisen hotellin Nansen-ravintolassa.

 

 

Päivä 3
Longyearbyen - lisämaksullinen koiravaljakkoretki - ilta erämaassa, retkipäivällinen ja nuotiokahvit

Tänään on mahdollista osallistua koiravaljakkoretkelle. Vaihtoehtoja on kaksi. Ne on kuvattu alla. Molemmilla retkillä on vähimmäis- ja enimmäisosanottajamäärä.

Vaihtoehto 1: Koiravaljakkoajelu yli Adventtilaakson
Retken osallistujat pääsevät kokemaan innokkaat rekikoirat, jotka ovat valmiit vetämään vaunuja, jotta onnekas kyytiläinen saa keskittyä maisemista ja eläimistä nauttimiseen.
Koiravaljakkokyyti on uskomaton elämys vaikkei olekaan talvi. Retkivarustukseen kuuluu haalari, saappaat ja rukkaset. Paikallinen asiantuntijaopas antaa ohjeet ja ajaa etummaisena, ja perässä tulevat muut osallistujat kahden tai kolmen hengen vaunuissa. Koirat pitävät hyvää vauhtia. Määränpää on entinen revontulien tutkimusasema. Matkan varrella pidetään koirien juomatauko. Retkellä on hyvät mahdollisuudet nauttia luonnosta ja onnekkaat saattavat nähdä huippuvuortenpeuroja, naaleja ja muuttolintuparvia.

Retken kesto: n. 4 tuntia

Vaihtoehto 2: Koiravaljakkoajelu merenrannalla
Tällä retkellä osallistujat nauttivat kauniista rannikkomaisemista samalla, kun vahvat rekikoirat vetävät vaunuja pitkin Vestpynteniä Longyearbyenin ulkopuolella.
Ensin koirille puetaan valjaat ja sitten ne kiinnitetään köyteen, jolla vaunua vedetään. Kun kaikki koirat ovat valmiina, retki pitkin rannikkoa alkaa. Suuntana on Bjørndalen, Karhulaakso. Pidä silmät auki matkan varrella, sillä alueella elää paljon villieläimiä. Reitti vie pois kaupungista ja päättyy rekikoirien kotitilalle. Siellä tarjoillaan mökissä kahvia ja teetä. Suosittelemme lämmintä vaatetusta.

Retken kesto: 3–3,5 tuntia

Huomio! Turvallisuussyistä Longyearbyenin kaupungin rajojen ulkopuolelle ei saa mennä ilman asetta (joka puolestaan vaatii aseenkantoluvan), joten jos et halua lähteä kummallekaan Albatros Travelin retkelle matkapäivänä 3, tarkista matkanjohtajaltamme kohteessa mitä voit tehdä.

Illan vietämme erämaan hengessä. Ajamme Camp Barentzille Adventtilaaksoon noin yhdeksän kilometrin päähän Longyearbyenistä. Siellä isäntäpariskunta tarjoaa ruokaa, nuotiokahvit ja jälkiruoan. Samalla pidetään esitelmä ja näytetään kuvia. Vietämme illan sisätiloissa, mutta pukeudu lämpimiin vaatteisiin ja kenkiin, sillä lattiasta voi vetää melko kylmästi. (Huomaathan, että vaatteet saattaa tarttua savun hajua, sillä mökissä on avotuli.)

Päivä 4
Longyearbyen - risteily

Aamiaisen jälkeen sinulla on mahdollisuus lähteä mielenkiintoiselle veneretkelle Billefjord-vuonolle sekä Nordenskiöldin jäätikölle. (Alkuperäisessä retkiohjelmassa oleva pysähdys kaivoskaupunki Pyramidenissa on poistettu ohjelmasta kaikilta retkiltä, sillä Pyramiden on venäläisomistuksessa).

Suosittelemme, että pukeudut reippaan ulkoilun merkeissä ja veneretkellä on hyvä olla lämmintä vaatetusta. Nousemme veneeseen Longyearbyenissä, ajamme läpi Adventtivuonon ja ylitämme Isfjordenin ja Sassenfjordenin vuonot päästäksemme Billefjordeniin. Matkaamme nykyaikaisella hybridiveneellä (M/S Bard), joka kulkee lähes ääneti kohti Nordenskiöldin jäätikköä.

Nordenskiöldin jäätikkö kohoaa hylätyn taajaman takana kuin lavaste. Näillä seuduilla nähdään usein jääkarhuja, joten pidämme silmät ja korvat auki. Ehkä näemme myös hylkeitä, jotka lepäävät jäällä. Korostettakoon, ettei eläinten näkemiselle ole takuita. Matkan varrella nautimme lämpimän lounaan aluksella. Matkalla takaisin Longyearbyeniin ohitamme yhden Huippuvuorten lukemattomista lintujen kokoontumispaikoista, joka sijaitsee Gipshuken-vuoren tuntumassa.

Valtavat tunturit ympäröivät vuonoja, ja hiljaisuus ja suuruus on mykistävää. On upeaa päästä kokemaan tämä maapallon kaukainen ja eristyksissä oleva nurkka. Täällä voi tuntua siltä, että on täysin yksin maailmassa – vaikka merilinnut pitävätkin meille seuraa.

 

Päivä 5
Longyearbyen - omaa aikaa - läksiäisillallinen

Tänään sinulla on omaa aikaa. Voit tehdä pienen kävelyretken Longyearbyenissä ja nauttia päivästä. Huippuvuoret on verovapaata aluetta, ja mm. urheilu- ja retkeilyvälineitä myydään suhteellisen edulliseen hintaan. Matkanjohtaja antaa mielellään vinkkejä, miten parhaiten voit viettää päivää.

Illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle Funktionærmessen ravintolaan, joka sijaitsee lähellä olevassa Funken Lodgessa. Samalla kun nautimme kolmen ruokalajin illallisen, voimme ihailla näkymiä Longyearin-laaksoon.

Päivä 6
Longyearbyen ja kotimatka

Meillä on aamupäivä aikaa viettää vielä viimeiset hetket Longyearbyenissä. Iltapäivällä lennämme takaisin Helsinkiin, Oslon ja Tukholman kautta. 

Vaihtoehto 1: Koiravaljakkoajelu yli Adventtilaakson

Retken osallistujat pääsevät kokemaan innokkaat rekikoirat, jotka ovat valmiit vetämään vaunuja, jotta onnekas kyytiläinen saa keskittyä maisemista ja eläimistä nauttimiseen.
Koiravaljakkokyyti on uskomaton elämys vaikkei olekaan talvi. Retkivarustukseen kuuluu haalari, saappaat ja rukkaset. Paikallinen asiantuntijaopas antaa ohjeet ja ajaa etummaisena, ja perässä tulevat muut osallistujat kahden tai kolmen hengen vaunuissa. Koirat pitävät hyvää vauhtia. Määränpää on entinen revontulien tutkimusasema. Matkan varrella pidetään koirien juomatauko. Retkellä on hyvät mahdollisuudet nauttia luonnosta ja onnekkaat saattavat nähdä huippuvuortenpeuroja, naaleja ja muuttolintuparvia.

Hinta: 148€/hlö

Vaihtoehto 2: Koiravaljakkoajelu merenrannalla

Tällä retkellä osallistujat nauttivat kauniista rannikkomaisemista samalla, kun vahvat rekikoirat vetävät vaunuja pitkin Vestpynteniä Longyearbyenin ulkopuolella.
Ensin koirille puetaan valjaat ja sitten ne kiinnitetään köyteen, jolla vaunua vedetään. Kun kaikki koirat ovat valmiina, retki pitkin rannikkoa alkaa. Suuntana on Bjørndalen, Karhulaakso. Pidä silmät auki matkan varrella, sillä alueella elää paljon villieläimiä. Reitti vie pois kaupungista ja päättyy rekikoirien kotitilalle. Siellä tarjoillaan mökissä kahvia ja teetä. Suosittelemme lämmintä vaatetusta.

Retken kesto: 3–3,5 tuntia

Hinta: 128€/hlö

Huomio! Turvallisuussyistä Longyearbyenin kaupungin rajojen ulkopuolelle ei saa mennä ilman asetta (joka puolestaan vaatii aseenkantoluvan), joten jos et halua lähteä kummallekaan Albatros Travelin retkelle matkapäivänä 3, tarkista matkanjohtajaltamme kohteessa mitä voit tehdä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
398€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Longyearbyen – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • Majoitus 5 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden Radisson Blue Polar -hotellissa 
 • Aamiaiset päivinä 2-6
 • Tervetuloillallinen päivänä 2, retkiateria (illalla) luonnossa päivänä 3 ja läksiäisillallinen päivänä 5
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Ruokajuomat ja muut ruokailut matkan aikana 
 • Lisämaksullinen Koiravaljakkoajelu merenrannalla (päivä 3) 128€/hlö
 • Lisämaksullinen koiravaljakkoajelu yli Adventtilaakson (päivä 3) 148€/hlö
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Kenelle matka sopii?

Huippuvuorille matkustavan tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti ja ilman apua myös epätasaisessa tai mäkisessä maastossa sekä nauttia luonnon kokemisesta sen omilla ehdoilla. Alle 18-vuotiaiden tulee matkustaa yli 18-vuotiaiden seurassa.

Matkalla Huippuvuorilla

Huippuvuoret pähkinänkuoressa

Sijainti: Saariryhmä, jonka sijainti on 74°-81°N ja 10°-35°E
Pinta-ala: Noin 63 000 km², noin 60 % jäätikön peitossa
Suurimmat saaret: Länsimaa, Koillismaa, Barentsinsaari, Edgeøya ja Prinssi Kaarlen maa

Passi ja passitiedot Albatros Travelille

Maahantulo- ja oleskelusäännöt ovat Huippuvuorilla erilaiset kuin muualla Norjassa. Kaikille Huippuvuorten ja Norjan välillä matkustaville tehdään passintarkastus, sillä Huippuvuoret ei kuulu Schengen-alueeseen. Huippuvuorille ei tarvita viisumia, mutta passi pitää olla mukana.

Alkoholi- ja tupakkatuotteiden maahantuonti

Norja ei ole EU:n jäsen, joten tiettyjen tuotteiden maahantuontia koskevat seuraavat tullisäännöt: 

 • 200 savuketta
 • 1 litra väkevää alkoholia
 • 2 pulloa viiniä (1,5 l)
 • 2 litraa olutta
 • Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi tehdä verovapaita ostoksia.

Raha/paikallinen valuutta

Huippuvuorilla käytetään Norjan kruunuja. Visa/MasterCard käy maksuvälineenä Longyearbyenissä, jossa voi myös nostaa käteistä.

Pukeutuminen

Matka Huippuvuorille vaatii melko suurta vaihtelua pukeutumisen suhteen. Maissa lämpötila voi olla jopa 2–5 astetta, mutta merellä – jonka lämpötila ei koskaan ylitä paria astetta – tarvitaan lämpimiä ja vedenpitäviä vaatteita, päähinettä ja käsineitä. Pakkaa mukaan vaatteita, joita voi yhdistellä ja kerrostaa: esimerkiksi alimmaiseksi pitkähihainen villa-aluspaita, välikerrokseksi collegepaita tai fleecepaita ja veden- ja tuulenpitävä takki päällimmäiseksi. Tiiviskankaiset housut sekä vettä hylkivät ja tuulenpitävät ulkoiluhousut suojaavat alavartaloa. Tukevat, mukavat ja liukumattomat kävelykengät ovat hyvä valinta kaupunkiin ja lennolle. Kävelyyn luonnossa ja retkillä sopivat vedenpitävät vaelluskengät.

Kiikari

Kiikari kannattaa ottaa mukaan, sillä ilman sitä moni asia voi jäädä näkemättä.

Jääkarhut

Huippuvuorilla elää noin 3 000 jääkarhua. Määrä on noin kolmanneksen suurempi kuin Longyearbyenin asukasluku, joten täällä on hyvät mahdollisuudet nähdä tämä arktinen eläin. Jääkarhuilla ei kuitenkaan ole tapana oleilla erityisen paljon Adventtilaaksossa (jossa Longyearbyen sijaitsee), mutta koska ne saattavat liikkua jopa 80 km vuorokaudessa, mahdollisuudet ovat hyvät.

Turvallisuus

Huippuvuorilla tulee pitää mukana asetta, mikäli liikkuu Longyearbyenin ulkopuolella. Kyltit kertovat Longyearbyeniin johtavan tien molemmissa päissä, missä raja kulkee. Mikäli haluat päästä Longyearbyenin ulkopuolelle, suosittelemme tekemään sen paikallisen virkailijan tai oppaan seurassa. Kaikilla Albatros Travelin retkillä ja kierroksilla mukanamme on yksi tai useampia paikallisoppaita, jotka huolehtivat turvallisuudesta. Paikallisoppaat eivät asu hotellissa, mutta ovat mukana kaikilla retkillä sekä lentokenttäkuljetuksessa. Emme voi antaa takuita sille, että kaikilla retkillä on sama opas.

Sää

Kun matkustaa arktisella alueella, ohjelmaan tulee muutoksia sään ja olosuhteiden vuoksi niin usein, että niitä pidetään luonnollisena osana matkaa. Alle 24 tunnin viivästyksistä ja muutoksista ei makseta korvausta.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja