Honeyguide Mantobeni ja huippusafarit Manyeletissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Olemme suunnitelleet safarimatkan, joka yhdistää tasokkaan lodge-majoituksen ja hyvän ruoan Afrikan siinä kolkassa, jossa elää eniten villieläimiä.

Uutuus

Olemme rakentaneet parhaan mahdollisen safarimatkan. Manyeletin suojelualue Krugerin kansallispuiston kupeessa on yksityisessä käytössä. Siellä ei ole aitoja, ja vain villieläimet saavat ylittää rajamme. Viisi suurinta – the Big Five – ovat melkeinpä vähemmistössä, sillä alueella näkee paljon muitakin eläimiä, kuten hyeenoja, gepardeja, villikoiria, virtahepoja ja krokotiileja. Norsut ja leijonat ovat tuttu näky.

Mantobenissa on 15 tasokasta huonetta kanvaasiteltoissa. Niihin kuuluu oma terassi ja kylpyhuone. Leirissä on ravintola, baari, iso oleskelutila ja pieni infinity-allas, johon on rakennettu erillinen juomakaukalo norsuille, jotka voivat olla seuranamme, kun virkistäydymme altaassa.

Osanottajamäärä on enintään 18 henkilöä. Teemme safareita kahdella tilavalla maastoautolla. 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen matkanjohtaja

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1–2
Helsinki – Johannesburg – Hoedspruit. Matka jatkuu Honeyguide Mantobeni -leiriin ja Manyeletin suojelualueelle
Päivä 3
Safarielämyksiä Manyeletin suojelualueella ja viininmaistelua.
Päivä 4
Kaunis Panorama Route, God’s Window’n näköalapaikka sekä Blyde River Canyon
Päivä 5
Safareita Manyeletin suojelualueella.
Päivä 6
Safareita Manyeletin suojelualueella. Vierailu maalaiskylässä.
Päivä 7
Safareita Manyeletin suojelualueella ja kuohuviinilasillinen Skybeds Damissa auringonlaskua ihaillen.
Päivä 8
Manyeletin suojelualue – Hoedspruit – Johannesburg. Kotimatka.
Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Honeyguide Mantobeni Camp

Leirissä on 12 kanvaasitelttaa, joissa kussakin on oma kylpyhuone (suihku ja erillinen wc), makuuhuone (kingsize sänky ja moskiittoverkko), oma terassi, tuuletin ja tallelokero. Päärakennuksessa on oleskelutilat, baari ja ruokailu-alue sekä pieni uima-allas. Yleiset tilat ovat osittain katetut, osittain avoimet. Leirissä on boma- braai nuotiopaikka. Mantobenissa ateriat tarjoillaan pöytiin.

Manyeleti on rauhallinen ja siksi eläimet viihtyvät siellä. Safarit alkavat "kotiovelta." Alueella on hiekkateitä ja niiltä voi poiketa, ruuhkia ei ole. Aitoja Krugerin puiston ympäriltä on poistettu ja eläimet pääsevät vaeltamaan laajoilla alueilla. Kirkkaina iltoina loppumaton tähtitaivas tuntuu olevan käsin kosketeltavissa. Siksi Manyeleti tarkoittaakin "tähtien paikkaa."

Alueella on runsaasti mm. norsuja, leijonia, sarvikuonoja, puhveleita, kirahveja, gnuita, kuduja, seeproja ja impaloita sekä muutamia leopardeja.

Lue lisää: www.honeyguidecamp.com

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1–2
Helsinki – Johannesburg – Hoedspruit. Matka jatkuu Honeyguide Mantobeni -leiriin ja Manyeletin suojelualueelle

Lennämme Helsingistä Johannesburgiin. Matkalla on välilasku. Lennolla tarjoillaan sekä illallinen että aamiainen. Aamupäivällä laskeudumme Johannesburgiin ja lennämme edelleen Hoedspruitiin. Sieltä on noin tunnin ajomatka leiriin. Saapumisajasta riippuen saatamme lähteä ensimmäiselle safarille jo tänään.

Ensimmäinen yö leirissä on varmasti mieleenpainuva kokemus: yön äänet, pimeys ja Afrikan tuoksut. Luonto on lähellä!

Päivä 3
Safarielämyksiä Manyeletin suojelualueella ja viininmaistelua.

Seuraavien kahden päivän aikana pääsemme kokemaan aitoja afrikkalaisia safareita tutustuessamme Manyeletin suojelualueeseen, joka sijaitsee Mpumalangan provinssissa Greater Kruger National Parkiksi kutsutulla alueella. Sana Manyeleti merkitsee ”tähtien paikkaa” paikallisella shangaanien kielellä. Kun pimeys laskeutuu, käännä siis katseesi ylös ja koe huikea tähtitaivas!

Manyeleti on vain pieni osa Greater Kruger National Parkia, joka perustettiin vuonna 1926.  Manyeleti perustettiin vuonna 1963. Tänä päivänä aidat on kaadettu ja villieläimet elävät alueella vapaasti, mikä muun muassa tekee Manyeletista yhden rauhallisimmista ja koskemattomimmista osista Krugeria.

Manyeletiin tulee kävijöitä pääasiassa alueen kolmesta pienestä lodgesta ja leiristä, joihin mahtuu yhteensä noin 100 henkilöä. Tämän ansiosta safarielämykset ovat ainutlaatuisia ilman tunnetta kulkueessa liikkumisesta, kuten joskus tapahtuu isommissa puistoissa.

Manyeleti sijaitsee suhteellisen matalalla ja on tästä syystä ympärivuotinen kohde leutoine ja kuivine talvineen. Kesän sateet tuovat mukanaan tiheän kasvillisuuden toukokuusta kesäkuuhun, jolloin kuivakausi alkaa. Manyeletin alueella on isoja järviä, krokotiileja, virtahepoja, erilaisia lintuja ja eläimiä, jotka etsivät tiensä juomapaikoille tuona aikana.

Seuraavien päivien aikana teemme sekä aamu- että iltapäiväsafareita sekä kävelyretkiä luonnossa. Aamusafarit alkavat hieman ennen auringonnousua. Ilma on vielä kirpeä ja viileä, ja tunnelma on rauhallinen eläinten yöllisten saalistusten jälkeen. Näemme eläimiä juomapaikoilla, jonne ne kerääntyvät sammuttamaan janoaan.

Kokemuksen perusteella uskallamme sanoa, että jo tähän mennessä olemme nähneet joukon Afrikan tunnetuimpia villieläimiä, kuten leijonan, sarvikuonon, gnun, kudun, pahkasian, kirahvin, norsun ja impalan. Emme kuitenkaan voi antaa takuuta sille, mitä näemme, milloin tai missä. Monien mielestä luonto on täällä niin lähellä alkuperäistä Afrikkaa kuin vain mahdollista, ja tästä syystä meidän on sopeuduttava niin rehevän vehreyden jaksoihin kuin paahtavan auringon ja kuivuneen kasvillisuuden hallitsemiin kausiinkin. Ensin mainittu jakso on kaunein, mutta tuolloin eläinten näkeminen voi olla hieman haastavaa kasvillisuuden tähden. Viimeksi mainittu kausi ei ole yhtä kaunis, mutta silloin puolestaan eläimet eivät pysty piilottelemaan kasvillisuuden seassa. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, joka tuo safariin omanlaisensa jännityksen. Safarilta palaamme takaisin leiriin, jossa meitä odottaa hyvin ansaittu aamiainen.

Kolmannen matkapäivän iltapäivänä on mahdollisuus maistella Etelä-Afrikan laadukkaita viinejä. Esittelyssä on valikoima puna- ja valkoviinejä perusviineistä tasokkaampiin.

Iltapäiväsafari alkaa, kun aurinko on matalalla ja lämpimät värit ottavat vallan. Hämärän tullessa pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään paluumatkaa varten. On ihan ainutlaatuinen kokemus katsella avaraa tähtitaivasta ja tuntea samalla savannin ja Afrikan punaisen maan tuoksut. Iltasafari on toista maata kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi ihan eri maailmassa. Kun ajovalot pyyhkivät pensaikkoa, sadat isot ja pienet silmät syttyvät – kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Jokin liikuskelee ja rapistelee ihan lähellä – onko se lauma gnuantilooppeja vai ovatko nälkäiset leijonat lähteneet yömetsästykselle?

Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, ja voi tuntua jännittävältä istua muutaman metrin päässä jättimäisestä norsusta puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista, ilman aitaa välissä. Eläimet eivät kuitenkaan yhdistä ajoneuvoa matkustajiin – siis saaliiseen. Onneksi!

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta päähine, tuulenpitävä takki tai fleece voi silti olla tarpeen.

Päivä 4
Kaunis Panorama Route, God’s Window’n näköalapaikka sekä Blyde River Canyon

Aamiaisen jälkeen ajamme Mpumalangan provinssiin. Nimi tarkoittaa ”paikkaa, jossa aurinko nousee”.

Matkaamme vuorilla pitkin kuuluisaa Panorama Routea, joka tarjoaa vaikuttavia maisemia. God’s Window on (sään salliessa) yksi maailman kauneimmista näköalapaikoista, josta on hienot näkymät 1 000 metriä alempana avautuvalle savannille. Pysähdyspaikkojamme ovat myös Three Rondavels ja Bourke’s Luck Potholes, jotka tarjoilevat kiehtovia kalliomaisemia, johon joet ovat hioneet syviä sylinterinmuotoisia reikiä. Vuoristo tarjoaa monia kauniita näkymiä. Jos meillä on aikaa tehdä useampia pysähdyksiä, teemme luonnollisesti niin. Ohjelma riippuu myös säästä.

Vuoristolle on ominaista tiheä aamusumu. Sumu helpottaa päivän aikana, minkä yritämme ottaa huomioon päivän suunnittelussa. Syömme lounaan matkan varrella.

Suunnittelemme palaavamme Mantobenin leiriin iltapäivän lopulla. Huomaathan, että päiväohjelman järjestys voi vaihdella. Panorama Route on parhaimmillaan selkeänä päivänä, ja vaihdamme tarvittaessa päivien järjestystä saadaksemme retkestä parhaan mahdollisen irti.

Päivä 5
Safareita Manyeletin suojelualueella.

Päivä on varattu safareille. Lämpiminä tunteina on mahdollista rentoutua uima-altaalla tai katsella kiehtovia lintuja leirin ympäristössä. Monet rangereistämme tuntevat erityisen hyvin kotoperäiset linnut, ja Manyeleti on yksi Etelä-Afrikan salaisista paratiiseista, mitä tulee lintuihin.

Mantobenin leiri on todellisuudessa täydellinen paikka ”nojatuolisafareihin”. Sinun ei näet tarvitse liikahtaa tuolistasi nähdäksesi eläimiä, joilla on päivän aikana tapana kulkea leirin läpi ja usein pysähtyä altaalla eläinten juomapaikalla.

Päivä 6
Safareita Manyeletin suojelualueella. Vierailu maalaiskylässä.

Aamusafarin ja aamiaisen jälkeen lähdemme käymään erään paikallisyhteisön luona. Albatros Travel on mukana projektissa, jonka avulla pyritään säilyttämään yhteisön perinteinen elämäntapa kestävällä ja ympäristöä suojelevalla tavalla.

Maalaiskylässä saamme käsityksen kylän arjesta, vierailemme koulussa, maistelemme paikallisia erikoisuuksia ja tapaamme kenties kylän päällikön. Noin 80 % henkilökunnastamme tulee tästä kylästä ja siksi Mantobenilla on erityisen läheiset suhteet kylään.

Päivä 7
Safareita Manyeletin suojelualueella ja kuohuviinilasillinen Skybeds Damissa auringonlaskua ihaillen.

Sinulla on mahdollisuus lähteä kävelyretkelle, jolla luontoon tutustutaan jalkaisin kokeneen jälkien tuntijan eli trackerin ja aseistautuneen rangerin kanssa. Kävelyllä voi viipyillä pienissä yksityiskohdissa, kuten ainutlaatuisessa linnustossa jokien ja juomapaikkojen liepeillä tai eläinkunnan pienemmissä edustajissa, jotka elävät tiheiköissä, pensaissa ja kivien alla.

Jonakin iltapäivänä – riippuu säästä – ajamme yksityisluvalla pohjoiseen Skybeds Damiin, joka on ainutlaatuinen paikka nauttia lasillinen eteläafrikkalaista kuohuviiniä.

Päivä 8
Manyeletin suojelualue – Hoedspruit – Johannesburg. Kotimatka.

Tänään sanomme näkemiin Honeyguide Mantobenille ja Manyeletin suojelualueelle. Ajamme takaisin Hoedspruitiin ja lennämme Johannesburgiin. Sieltä lähtee seuraava lentomme kohti Helsinkiä.

Matkan ei kuitenkaan tarvitse loppua vielä! Hoedspruitin lentokentältä on suoria lentoja Kapkaupunkiin, jossa voit majoittua kuuluisaan V & Waterfront at the Table Bay ‑hotelliin. (Matkan pidennykset ovat erikoistilauksesta.)

Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Johannesburg – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Reittilento Johannesburg – Hoedspruit – Johannesburg turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen safariteltassa Mantobeni-leirissä
 • Kaikki safarit ja retket ohjelman mukaan
 • Viininmaistelu
 • Sundowner-juomat iltapäiväsafareiden päätteeksi
 • Kuohuviinit Skybeds Damissa
 • Vierailu paikallisessa maalaiskylässä
 • Täysihoito leirissä (pvänä 2 ensimmäinen ateria on illallinen ja pvänä 8 viimeinen ateria leirissä on aamiainen, ei sis. ruokajuomia)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Safariteltta yhden hengen käyttöön
 • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 52 €/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Matkatavaroita koskevat säännöt Johannesburgin lentokentällä.

Kirjattavassa, eli lentokoneen ruumaan menevässä laukussa tulee olla vähintään yksi tasainen sivu/pohja. Laukku ei saa olla pyöreä tai muuten epämääräisen muotoinen, vaan sen tulee pysyä pystyssä tai lappeellaan. Laukussa ei saa olla pitkää irtonaista hihnaa tai muita ulkonevia osia, kuten kädensijaa/kahvaa, jota ei voi kääntää. 
Nämä vaatimukset on otettu käyttöön, jottei laukkuhihnat tukkeutuisi tai pysähtyisi turhaan, jolloin lennon myöhästymisen riski kasvaa.
Mikäli laukku ei täytä vaatimuksia, matkustajan tulee poistaa mahdolliset hihnat ja ulkonevat kädensijat lentokentällä. Laukku voidaan myös vaatia pakkaamaan tiukkaan muoviin lentokentän muovituspisteessä.
Sääntö ei koske ns. erikoismatkatavaraa, kuten golfbageja ja lastenrattaita. Tai muuta ”isoksi” matkatavaraksi luokiteltavaa

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 16 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Sää Manyeletin suojelualueella

Manyeletissa, joka sijaitsee Greater Krugerin kansallispuiston kupeessa, vallitsee subtrooppinen ilmasto.

Päivälämpötila nousee +25C asteen tietämille lähes vuoden ympäri. Safarikokemukset riippuvat hieman eri vuodenajoista. Etelä-Afrikassa vuodenajat ovat päinvastaiset kuin Suomessa; kun Etelä-Afrikassa on kesä, meillä on talvi.

Talvikautena (touko-elokuu) maisemat ovat avoimemmat, koska puut ja pusikot ovat melkein lehdettömiä ja ruoho matalaa. Eläimiä on helppo havaita ja ne hakeutuvat akitiivisesti juottopaikoille, jossa onkin vilkasta aamun ja illan tunteina. Talvisin illat ja yöt voivat olla viileitä. On hyvä ottaa mukaan riittävästi lämmintä esim. lämmin takki, päähine ja hansikkaat, sukat ja hyvät jalkineet, jotta myös iltasafareista voi nauttia täysillä.

Kesällä (marras-maaliskuu) on sadekausi, jolloin luonto on vehreämpi ja joissa ja juottopaikoilla on yleensä hyvin juotavaa. Korkeampi kasvillisuus suojaa eläimiä ja varsinkin niiden pentuja hyvinä sadevuosina yleensä joulukuusta tammikuun loppuun. Päivälämpötilat voivat nousta reippaastikin yli +30C:n.

Lisää Etelä-Afrikasta

Lue lisää: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka

Tietoa säästä, juomarahoista ja mahdollisesta viisumivaatimuksesta tai tarpeellisista rokotteista.

Lue lisää safarimatkoista täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkatyypit/safarit

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Rentoa ja aktiivista lomaa Sun City Resortissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 698€
Matkan pidennys, 4 yötä

Mukavia aktiviteetteja ja rentoutumista Sun City Resort lomakeitaassa!

Safarimatkan päätteeksi ajamme koko perheen lomakeitaaseen, Sun City Resortiin. Täällä voit rentoutua altaalla, viettää päivän Valley of Waves vesipuistossa, pelata kierroksen golfia tai tehdä kävelyretkiä kauniissa luonnossa. Saatavilla on myös kauneushoitoja. Ja myös lisää safareita halukkaille.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Cabanas Sun City Resort

Cabanas Sun City Resort on lapsiystävällinen hotelli. Hotellissa on yhteensä 120 standardihuonetta. 24 standardihuoneesta on näkymät järvelle. Yhteensä 201 perhehuonetta ja 2 esteetöntä huonetta. 32 perhehuoneesta on näkymä järvelle.

Perhehuoneessa on parisänky sekä sohvasänky. Huone sopii kahdelle aikuiselle ja kahdelle pienehkölle lapselle. Huoneet ovat melko pieniä, mutta nykyaikaisia ja käytännöllisesti sisustettuja. Kaikissa huoneissa on suihku.
Cabanasista pääsee lähes kaikkialle kävellen, mutta alueella kulkee myös ilmainen sukkulalinja. 

Hinta:
Hinta alkaen 698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Hinta alkaen 1198€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:

498€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää: https://www.suninternational.com/sun-city/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)


Sun City Resort – The Palace

The Palace on tasokas 5-tähden (paikallinen luokitus) hotelli, jossa on afrikkalaista eleganssia.

The Palacen sisäänkäynti on näyttävä taidokkaasti maalatulla katollaan, mosaiikkiteoksillaan ja pehmustetuilla huonekaluillaan. Kaikki hotellin ylelliset huoneet sijaitsevat vehreässä puutarhassa, ja niissä on käsintehdyt huonekalut. Hotellissa on kaksi ulkouima-allasta ja yksityinen kävelytie Valley of Waves-vesipuistoon.

Hinta:
Hinta alkaen  1298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Hinta alkaen 2298€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:
698€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää:  https://www.suninternational.com/palace/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Hintaan sisältyy
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Johannesburgissa
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Sun City Resortissa 
 • Aamiaiset
Varaa

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkan pidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme kulut, jotka esim. hotelli ja/tai lentoyhtiö veloittavat.

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 798€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
798€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 100€/hlö
Lisämaksu, yhden hengen huoneesta, The Cullinan: 200€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • Sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkan pidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1298 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1200€

Hintaan sisältyy
 • edestakainen lento Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe)
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkan pidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2146€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 150€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 300€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkan pidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Vastaavia matkoja