Grönlanti – jäävuorten maa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe kauniin Länsi-Grönlannin kohokohdat Albatros Travelin kokeneen matkanjohtajan kanssa: mannerjää, jäävuoret kesän valossa ja paljon muuta.

Uutuus

Tutustumme mahtavaan luontoon jalkaisin, hankalakulkuiseen maastoon suunnitelluilla busseilla sekä veneillä. Olemme valaiden, myskihärkien ja porojen maassa, jossa kesäasuisia tuntureita ja tasankoja peittää kanerva, sammal ja kukat. Majoitumme Grönlannissa Albatros Travelin omassa hotellissa sekä retkeilymajassa.

Grönlanti tarjoaa vaikuttavia luontoelämyksiä, kun otamme kurssin kohti mahtavia mannerjäätiköitä, jotka peittävät 80 % Grönlannin pinta-alasta. Unescon suojelemassa Isfjord-vuonossa pääsemme ihailemaan majesteettisia jäävuoria keskiyönauringossa. Oqaatsutin taajamassa nautimme hyvän illallisen.

Grönlannissa asuu ainutlaatuinen kansa. Elämykset odottavat kaukana pohjoisessa!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta DKK

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Kööpenhamina
Päivä 2 Lento Kööpenhamina – Kangerlussuaq - tervetulohetki Kangerlussuaqissa ja tutustuminen alueeseen
Päivä 3 Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki mannerjäätikölle, sis. piknik lounaan
Päivä 4 Lento Kangerlussuaq – Ilulissat. Tervetuloa Ilulissatiin ja kaupunkikävely
Päivä 5 Omaa aikaa tai päiväristeily uusia jäävuoria synnyttävälle Eqi-jäätikölle, sis. lounaan
Päivä 6 Vaellusretki Sermermiutille. Lisämaksullinen helikopterilento Isfjord-vuonolle tai valassafari (ostetaan paikan päällä). Lisämaksulliseen retkipakettiin sisälty
Päivä 7 Grönlantilaisten rekikoirien esittelyä - omaa aikaa tai lisämaksullinen veneretki Oqaatsutin yhteisöön, jossa syömme illallisen
Päivä 8 Lento Ilulissat – Kangerlussuaq – Kööpenhamina
Päivä 9 Lento Kööpenhamina – Helsinki

Hotelli

Hotel Hvide Falk

Hotel Hvide Falk sijaitsee keskellä kaupunkia ja hotellista avautuu upea näkymä Diskolahdelle ja jäävuorille.

Hotellin ravintola tarjoilee tasokkaita aterioita, jotka on valmistettu paikallisista, tuoreista raaka-aineista. Hotellissa on myös baari, jossa voit nauttia upeasta maisemista.

Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone ja wc, tv, puhelin sekä internetyhteys (lisämaksusta).

Lue lisää: http://www.hotelhvidefalk.gl/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Polar Lodge

Polar Lodge on yksi Kangerlussuaqin viihtyisimmistä hostelleista. Hostelli sijaitsee noin 200 metrin päässä lentokentältä.

Huoneet ovat yksinkertaisesti sisustettuja ja kaikissa huoneissa on pöytä, tuoli ja pieni vaatekaappi. Kylpyhuone ja wc on käytävällä. Huomioi, että vuodevaatteet tulee laittaa itse.

Hostelliin kuuluu kaksi pitkää taloa, joissa jokaisessa on yhteinen, jaettu olohuone/ruokailutila, jossa nautimme aamiaisen.

Lue lisää: https://albatros-arctic-circle.com/polar-lodge

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.998€
Helsinki
2.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Kööpenhamina

Yövymme Kööpenhaminassa hyvätasoisessa lentokenttähotellissa ja omaa aikaa. Mikäli aikataulu sallii pääset kätevästi ja edullisesti metrolla keskustaan.

Päivä 2
Lento Kööpenhamina – Kangerlussuaq - tervetulohetki Kangerlussuaqissa ja tutustuminen alueeseen

Aamiaisen jälkeen lennämme toiselle Grönlannin kahdesta kansainvälisestä lentokentästä, Kangerlussuaqiin. Kangerlussuaqista lähtee lentoja edelleen Länsi- ja Pohjois-Grönlantiin. Kyse ei oikeastaan ole edes kaupungista; virallisesti Kangerlussuaq sai kaupungin aseman vasta vuonna 2001 ja kuuluu nyt Qeqqatan kuntaan. Pysyviä asukkaita paikkakunnalla on 400–500, joista valtaosa on jollakin tavalla kytkeytynyt lentokenttään. Kangerlussuaqissa on hyvä valintamyymälä, postitoimisto, ravintola sekä pari kahvilaa.

Lentokentän perustivat amerikkalaiset toisen maailmansodan aikana. Vuosina 1941–42 perustettiin 170 km pitkän Søndre Strømfjord -vuonon pohjukkaan iso lentotukikohta nimeltä Blue West Eight. Tukikohta oli strategisesti tärkeä sekä toisen maailmansodan että kylmän sodan aikana. Parhaimmillaan tukikohtaan oli sijoitettu yli 1 400 miestä. Teknologian kehityksen myötä tukikohta menetti sotilaallisen merkityksensä, ja 1992 amerikkalaiset poistuivat alueelta ja jättivät tilat Grönlannille. Kauan ennen kuin eurooppalaiset saapuivat Kangerlussuaqiin alue oli suosittu inuittien asuinpaikka. Täällä oli hyvät metsästysolosuhteet, ja alueelta on löytynyt kesäleirejä 4 000 vuoden takaa Saqqaqin kulttuurin ajalta.

Saavuttuamme perille kävelemme yöpymispaikkaamme retkeilymaja Polar Lodgeen, joka sijaitsee vajaan 200m  päässä lentokentästä. Majoitumme seuraavat 2 yötä yksinkertaisissa ja siisteissä kahden hengen huoneissa ja mukavuudet ovat käytävällä.  Nautimme kupposen kahvia, ja matkanjohtajamme kertoo kaupungista. Iltapäivällä lähdemme kiertokäynnille Kangerlussuaqiin. Näemme sekä ”tanskalaisen” että ”amerikkalaisen” puolen, käymme museossa sekä saamme yleiskäsityksen alueesta.

Illallinen ravintola Roklubbenissa ateriapaketin ostaneille.

Päivä 3
Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki mannerjäätikölle, sis. piknik lounaan

Jos olet ostanut retkipaketin, lähdet tänään jännittävälle retkelle mahtavalle mannerjäätikölle yhdessä Albatros Travelin matkanjohtajan kanssa. Reitti seurailee pitkänomaista Sandflugtsdalin laaksoa, jossa virtaa mannerjäätiköltä alkunsa saava joki. Ihan ensin ohitamme Kangerlussuaqin väliaikaisen golfkentän, sitten noin 400 m korkean kartionmuotoisen Sukkertoppen-vuoren.

Teemme matkaa koko ajan vaihtuvissa kauniissa maisemissa, joita täplittävät järvet, vehreät tunturikanervikot ja tiheä pajukko sekä kullanväriset hiekkadyynit ja paljaat tunturit. Grönlantilaisen mittapuun mukaan kyse ei ole lainkaan karusta maisemasta. Täällä kasvillisuus on rikasta, ja tunturit ovat alle 700 m korkeita. Kuivasta ilmastosta huolimatta alueella on lukuisia järviä, sillä ikiroudasta johtuen vesi ei imeydy koskaan maaperään. Kuiva ilmasto ja runsas höyrystyminen merkitsee myös sitä, että joistakin järvistä on hiekka-aavikoiden järvien tapaan tullut suolavetisiä.

Parin kilometrin päässä mannerjäätikön uloimmalta laidalla on Russel-jäätikkö, joka on yksi kauneimmista jäätikkömaisemista koko Grönlannissa.

Lopuksi pysäköimme ajoneuvomme mannerjäätikön reunalle ja kävelemme jäätikölle, joka kaareutuu keskeltä kuin loputon tasanko kohti Grönlannin keskustaa. Kesällä jäätikkö elää ja kuulemme myös lohkeavien palasten irtoamista, joka on täysin normaalia. Liikkuminen tällä lähes elävällä organismilla on hieno ja erityinen kokemus. Mahtava jäätikkö hohkaa kylmyyttä ja uskomattomat värivivahteet sinisestä vihreään jäävät varmasti mieleen. Jäätikköalue on yli 40 kertaa Tanskan kokoinen. Yli 3 km:n paksuinen jääpatja pusertuu kohti merta. 

On aika sytyttää grilli ja sen lämmetessä voi nauttia hiljaisuudesta ja maisemista. Nautimme piknik-tyyliin lounaan luonnossa.

Matka kestää n. 5 tuntia, ja palattuamme retkeltä loppupäivä on omaa aikaa.

Illallinen ravintola Roklubbenissa ateriapaketin ostaneille.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Lue lisää retkipaketin kuvauksesta.)

Päivä 4
Lento Kangerlussuaq – Ilulissat. Tervetuloa Ilulissatiin ja kaupunkikävely

Tänään Grönlannin-seikkailumme jatkuu, ja siirrymme Kangerlussuaqista Ilulissatiin. Lennämme pohjoiseen ja vietämme seuraavat neljä yötä upealla paikalla sijaitsevassa kaupungissa. Majoitumme Albatros Travelin omaan keskitasoiseen Hvide Falk hotelliin keskustassa ja hotellista avautuu upeat näkymät Diskolahdelle.
Mikäli olet ostanut ateriapaketin, on hotellissa tarjolla lounas.

Albatros Travelin matkanjohtaja kertoo  kaupungista ja retkistä. Naparetkeilijä Knud Rasmussen syntyi Ilulissatissa kuten myös hänen hyvä ystävänsä, etevä koiravaljakon ohjastaja Jørgen Brønlund, joka osallistui tanskalaisten tutkimusmatkalle ja kuoli matkalla reilut 100 vuotta sitten. 250 vuodessa Ilulissat on kasvanut jatkuvasti ja on nyt Grönlannin kolmanneksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on 4 500. Valtaosa asukkaista saa elantonsa kalastuksesta tai kalatehtaalta. Ilulissat on  pieni kaupunki, jossa on hieman myös kulttuuritarjonta, esim. Knud Rasmussenin synnyinkoti ja taidemuseo, jossa on kokoelma Emanuel A. Petersenin maalauksia. Iltapäivällä lähdemme yhdessä kävelylle, jonka aikana saamme syvällisemmän käsityksen grönlantilaisesta kulttuurista, kaupungin historiasta ja nykyelämästä 300 km napapiirin pohjoispuolella.

Näemme kävelykierroksella mm. paikan, jossa päivän saalis (kalat ja riista) myydään. Käymme katsomassa kalastajia satamassa ja ohitamme Knud Rasmussenin synnyinkodin sekä vanhan puisen Siionin kirkon.

Ilulissatissa voit retkipaketin ja matkan hintaan sisältyvien retkien lisäksi valita kahdesta lisämaksullisesta kansainvälisestä retkestä: helikopterilento Isfjord-vuonolle tai jännittävä valassafari. Retkien toteutuminen riippuu sääolosuhteista ja osallistujamäärästä. Matkanjohtaja antaa lisätietoja ja auttaa varausten tekemisessä kohteessa. Retket varataan paikan päällä ja maksetaan paikalliselle yhteistyökumppanillemme.

Päivä 5
Omaa aikaa tai päiväristeily uusia jäävuoria synnyttävälle Eqi-jäätikölle, sis. lounaan

Jos olet ostanut retkipaketin, tänään pääset kokemaan yhden kohokohdista: meitä odottaa kaunis Eqi-jäätikkö, joka laskeutuu vuonoon 70 km Ilulissatista pohjoiseen. Jäätikkö synnyttää uusia jäävuoria, ja kuulemme valtavia jymähdyksiä, kun jääkimpaleet irtoavat ja putoavat painavina veteen. Tutkimusmatkailijoilla oli täällä kauan sitten tukikohta, mm. ranskalaisella etnologilla ja naparetkeilijällä Paul-Émile Victorilla, joka rakensi tänne talvehtimistalon, jota hän käytti matkoillaan 1948–1953. Matkalla matkanjohtaja kertoo paikoista, joiden ohi ajamme. Ehkä olemme onnekkaita ja näemme valaita ja hylkeitä! Hintaan sisältyy lounas, kahvi, tee sekä pala kakkua.

Illallinen hotellissa ateriapaketin ostaneille.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Lue lisää retkipaketin kuvauksesta.)

Päivä 6
Vaellusretki Sermermiutille. Lisämaksullinen helikopterilento Isfjord-vuonolle tai valassafari (ostetaan paikan päällä). Lisämaksulliseen retkipakettiin sisälty

Vietämme aamupäivän hieman pidemmällä kävelyretkellä, joka suuntautuu Sermermiutille noin 2 km Ilulissatista etelään. Sermermiut merkitsee ”kansaa mannerjäätiköllä”, ja paikalla on ollut asutusta jo noin 1400 eKr. lukuun ottamatta yksittäisiä ajanjaksoja ennen vuotta 1737. Paikalla on nykyään joukko ruohoa kasvavia, neliskanttisia ”kraattereita”, jotka ovat talojen perustuksia. Tällä retkellä kuunnellaan tarinoita grönlantilaisten elämästä ja tavoista ennen eurooppalaisten tuloa, katsellaan raunioita ja tunkiota, pannaan merkille ikirouta omin silmin. Laaksosta kävelemme ylös kallionkielekkeelle ja katselemme ihastuttavia maisemia yli Isfjord-vuonon mahtavien jäähuippujen. Tuntuu upealta katsella jäämassaa, joka on synnyttänyt useimmat Diskonlahden jäävuorista. Alas Isfjord-vuonolle kuljetaan pitkin pitkospuita, jotka suojelevat herkkää arktista luontoa.

Iltapäivällä omaa aikaa.

Mikäli olet ostanut retkipaketin, pääset tänään Albatros Travelin matkanjohtajan mukana veneretkelle ihastelemaan Unescon suojelemaa Isfjord-vuonoa ilta-auringossa. Retki kestää noin 2,5 tuntia. Pääsemme kokemaan upeat, Kangia-mannerjäätikön synnyttämät jäämaisemat lähietäisyydeltä. Menemme hyvin lähelle jäävuoria ja näemme, kuinka suuria ne todella ovat – hyvä hetki napata pari kuvaa muistoksi! Veneretki valoisana yönä on takuulla ainutlaatuisen hieno kokemus. Muista pukeutua lämpimästi!

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Lue lisää retkipaketin kuvauksesta.)

Illallinen hotellissa ateriapaketin ostaneille.

Päivä 7
Grönlantilaisten rekikoirien esittelyä - omaa aikaa tai lisämaksullinen veneretki Oqaatsutin yhteisöön, jossa syömme illallisen

Aamupäivällä tutustumme grönlantilaisiin rekikoiriin ja koiravaljakolla ajamiseen yleensä. Grönlantilaisia rekikoiria voi nähdä Sisimiutissa ja sen pohjoispuolella: eteläraja alueelle, jolla rekikoiria saa pitää, kulkee pitkin napapiiriä. Rekikoirat eivät ole lemmikkieläimiä, vaan työkoiria ja metsästäjille tärkeä apuväline. Rekikoira sopii täydellisesti Grönlannin olosuhteisiin: se kestää ankaraa kylmyyttä ja nälkää ja on älykäs. Tutustumme koiravaljakoihin ja näemme, mitä valjakon ohjastajalla on mukana talvisella matkalla sekä miten koirat kiinnitetään valjakkoon. Rohkeat voivat kokeilla pitkää piiskaa, jota ei käytetä koirien lyömiseen, vaan antamaan merkki – ohjastajan äänimerkkien lisäksi – siitä, mennäänkö eteenpäin, vasemmalle vai oikealle.

Mikäli olet ostanut retkipaketin, pääset iltapäivällä risteilylle pieneen Oqaatsutin taajamaan, joka sijaitsee noin 18 km Isfjord-vuonosta pohjoiseen. Alueella asuu noin 30 asukasta. Oqaatsutissa on retkeilymaja, pieni hotelli, kajakkivuokraamo ja hyvä ravintola. Tutustumme taajamaan kävellen ja edessä aukeaa uskomaton luonto. Myöhäisen lounaan syömme ravintolassa H8. Suojeltu rakennus on vuodelta 1894 ja silloin siinä oli Grönlannin kuninkaallisen kauppaosaston (Konglige Grøndlanske Handel) varasto. Mukavan ja maittavan illallisen jälkeen palaamme takaisin Ilulissatiin.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Lue lisää retkipaketin kuvauksesta, illallinen sisältyy retkipakettiin Oqaatsutissa.)

Mikäli olet ostanut ateriapaketin, muttet retkipakettia; illallinen on tällöin hotellissa Ilullisatissa.

Päivä 8
Lento Ilulissat – Kangerlussuaq – Kööpenhamina

Aikaisen aamiaisen jälkeen ajamme lentokentälle. Lennämme ensin Kangerlussuaqiin, josta jatkamme Kööpenhaminaan. Yövymme hyvätasoisessa lentokenttähotellissa ja ilta omaa aikaa.

Päivä 9
Lento Kööpenhamina – Helsinki

Varhaisen aamiaisen jälkeen jatkamme kotimatkaa ja saavumme Helsinkiin.

Retkipaketti

Retkipakettiin sisältyy:

• retki mannerjäätikölle sis. piknik grillilounaan (kesto noin 6 tuntia)
• iltaristeily Unescon suojelemaan Isfjord-vuonoon (kesto noin 2,5 tuntia)
• päiväristeily uusia jäävuoria synnyttävälle Eqi-jäätikölle sis. kevyen lounaan (kesto noin 8-10 tuntia)
• veneretki Oqaatsutin yhteisöön ja illallinen ravintolassa (kesto noin 4-5 tuntia)

Hinta: 648€/hlö

Retkillä mukana suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti tulee varata matkavarauksen yhteydessä.

Ateriapaketti

Maista jännittäviä, grönlantilaisia erikoisuuksia.

Kangerlussuaqissa nautimme illalliset ravintola Roklubbenissa, joka sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla. Illallinen valmistetaan Grönlannin parhaista ja tuoreimmista raaka-aineista: mm. myskihärästä, ruijanpallaksesta, porosta ja kampasimpukoista.

Ilulissatissa syömme illallisen Hotel Hvide Falkissa. Ravintolasta avatuu upea näkymä Diskolahdelle ja jäävuorille. Illallisella tarjoillaan  yleensä alkuruoka ja pääruoka, kerran viikossa on grönlantilainen buffet-pöytä. Nautimme runsaan grönlantilaisen buffet-pöydän sisältäen paikallisia herkkuja kuten katkarapuja, lohta, valasta, hyljettä ja ruijanpallasta. Maistamme myös muutamia harvinaisempia paikallisia ruokia kuten kuivattua kalaa ja matakia (kuivattua valaan nahkaa).

Hinta: 258€/hlö

Ateriapakettiin sisältyy: Illallinen päivinä 2-7 ja lounas päivinä 3 ja 6.(Mikäli olet ostanut retkipaketin, päivänä 6 illallinen on Oqaatsutissa.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

748€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Kööpenhamina – Kangerlussuaq – Ilulissat – Kangerlussuaq – Kööpenhamina – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa 4 yötä Hotel Hvide Falkissa (Ilulissat ), 2 yötä retkeilymaja Polar Lodgessa (Kangerlussuaq) ja 2 yötä (1 menossa ja 1 paluussa) lentokenttähotellissa (Kööpenhamina) 
 • aamiaiset pvinä 2-9
 • retket, sisäänpääsyt ja kuljetukset ohjelman mukaan, mikäli olet ostanut retkipaketin
 • suomalainen matkanjohtajaa
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 748€
 • lisämaksullinen ateriapaketti (sis. 2 lounasta ja 6 illallista, joista viisi on pöytiin tarjoiltuna ja yksi on buffet) 258€/hlö
 • lisämaksullinen retkipaketti (sis. 4 retkeä) 648€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Pakkaa mukaan myös kiikarit – ilman kiikaria paljon voi jäädä näkemättä. Ja ehdottomasti kamera!

Ota mukaan tuulenpitävä takki ja esim. lämmin fleece-pusero, hyttyskarkoite, pitkälahkeiset housut, hattu ja aurinkovoide. Suosittelemme kerrospukeutumista. Hyvät, tukevat kengät ovat tärkeä varuste.

Sää kesällä Kangerlussuaqissa ja Ilulissatissa

Lämpötilat kesällä vaihtelevat 5-15 asteen välillä (varjossa). Aurinko paahtaa kuitenkin voimakkaasti.

Suosittelemme pakkamaan mukaan hyttyskarkotetta, sillä hyttyskausi osuu Grönlannissa kesä-heinäkuuhun, polttiaiset tulevat elokuussa. Hyttysiä ja polttiaisia ei yleensä ole kaupungeissa, mutta varautuminen kannattaa. Mikäli käyt vaelluksilla luonnossa, suosittelemme ottamaan mukaan hyttysverkolla varustetun hatun.

Passi

Grönlanti kuuluu Tanskaan, ota kuitenkin mukaan passi.

 

Yöpymiset

Kangerlussuaq: 2 yötä
Ilulissat: 4 yötä
Kööpenhamina: 2 yötä (1 yö menossa ja 1 yö paluussa)

Sää on osa matkaa

Arktisilla alueilla matkaan tulee sään tai olosuhteiden takia niin usein muutoksia, että kannattaa ajatella sään olevan osa matkaelämystä. Korvauksia ei makseta myöhästymisistä tai muutoksista elleivät ne kestä yli 24 tuntia. 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Retkillä

Matkalla huomioitavaa

1. Ilmoita hotellin vastaanottoon/matkanjohtajalle, jos lähdet vaeltamaan yksin.
2. Sää voi muuttua nopeasti ja näkyvyys voi olla huono esim. sumun takia. Tämän vuoksi pysy ryhmän mukana tai jos menet kauemmaksi pidä huoli, että näet ryhmän koko ajan.
3. Pidä pieni välimatka eläimiin ja lintuihin (vähintään 5 metriä).

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Ikimuistettava matka! Monipuolinen matkan sisältö. Hienoa matkalla oli että saimme nähdä upeita jäävuoria ja valaita, pääsimme vierailemaan grönlantilaisessa kodissa ja työpaikassa kahdessa eri kaupungissa ja sekä matkanjohtaja että paikallisoppaat olivat erittäin hyviä. Saimme monipuolisen kuvan Grönlannista ja miten ihmiset siellä elävät.
Date published: 2018-08-19
Rated 5 out of 5 by from Henkeäsalpaavia elämyksiä! Matkanjohtaja järjesti päivän kestävän Grönlanti-briefingin. Hän piti myös joka päivä 1/2-tunnin mittaisen "Grönlanti-tietoiskun" aamiaisen jälkeen. Illulisatissa asuneena hän vei meidät myös kohteisiin joihin emme olisi itse löytäneet tai edes päässeet. Tämä oli SUURI PLUSSA!
Date published: 2017-10-15
Rated 4 out of 5 by from Mahtavinta Ilullissatin jäävuoret Kokonaisuudessaan hieno matka. Kaikki järjestelyt ja opastukset kohdallaan. Paluulennoissa viivästystä, mutta ei juuri harmittanut.
Date published: 2017-10-28
Rated 5 out of 5 by from 10 pisteen Grönlannin matka Hyvin järjestetty matka, upeat nähtävyydet, sopivan tiivis ja mielenkiintoinen ohjelma ja osaava opas.
Date published: 2018-08-16
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka, mahtava luontokokemus Erittäin tyytyväinen koko matkaan myös matkan järjestelyihin
Date published: 2018-08-17
 • y_2020, m_12, d_1, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_GLRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21GLRTR03GFI1406