Going to San Francisco

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaupunkiloma Kalifornian kauniissa San Franciscossa, jossa näemme mm. Chinatownin, Golden Gate -sillan ja Fisherman’s Wharfin.

Huolimatta lyhyestä historiastaan San Francisco on yksi maailman kiinnostavimmista kaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen: pohjoispuolella on San Franciscon lahti ja lännessä Tyynimeri. Golden Gate -silta kurottaa oranssinpunaiset käsivartensa kohti pohjoista yli lahden suun ja liittää vanhan keskustan muuhun Kaliforniaan. San Francisco Bayn metropolialueella elää yhdeksän miljoonaa ihmistä. Tunnemme kaupungin intensiivisen tunnelman lukemattomista Hollywood-elokuvista: kaapeliraitiotie, jyrkkiä katuja ja toisiaan jahtaavia autoja, viktoriaanisia taloja, kiinalaisia rikollisryhmiä ja flower power -liike. Kyse on suurkaupunkilomasta, jonka aikana tutustumme kaupungin merkittävimpiin nähtävyyksiin. Päiväretket tehdään kaupunkibussilla, raitiovaunulla ja jalkaisin suomalaisen matkanjohtajan mukana.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - San Francisco
Päivä 2 Union Square, Chinatown ja Fisherman’s Wharf
Päivä 3 Alamo Square, Haight-Ashbury ja Castro
Päivä 4 Golden Gate Bridge ja Fort Mason
Päivä 5 Aamupäiväretki Alcatraziin (lisämaksullinen)
Päivä 6 San Francisco omatoimisesti
Päivä 7 Kokopäiväretki Muir Woodsin kansallispuistoon ja Sausalitoon (lisämaksullinen)
Päivä 8 San Francisco - omaa aikaa ja kotimatka
Päivä 9 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotel Adante

 • hiustenkuivaaja
 • tv
 • silitysrauta ja -lauta
 • kahvin/teen keittomahdollisuus
 • maksuton wi-fi

Adante Hotel sijaitsee aitiopaikalla aivan keskustassa, Union Squaren lähellä. Kaikissa huoneissa on tallelokero, puhelin ja kattotuuletin.

Lue lisää: http://www.adantehotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.548€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - San Francisco
Saavuttuamme perille ja majoituttuamme hotelliimme San Franciscon keskustassa voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai toipua jetlagistä ja nukkua pitkät yöunet.
Päivä 2
Union Square, Chinatown ja Fisherman’s Wharf
Lähdemme tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin. Ensimmäinen kohteemme on Union Square: elegantteja kauppoja, tavarataloja, gallerioita ja teattereita sekä halpoja pikku liikkeitä ja matkamuistomyymälöitä. Seuraavassa kohteessamme Chinatownissa asui aikaisemmin eniten kiinalaisia Kiinan ulkopuolella. Chinatownissa on kaikkea temppeleistä ja kaupoista kiinalaisiin ravintoloihin. Sitten suuntaamme North Beachille, joka on kaupungin yöelämän keskus jazzklubeineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Näemme riippumattoman ja edistyksellisen City Lights Bookstore -kirjakaupan, joka sekä kustantaa että välittää vaihtoehtoisia kirjoja ja lehtiä. Se perustettiin 1953 eräänlaisena protestina kontrolloivaa ja konservatiivista politiikkaa vastaan. Lopulta saavutamme San Franciscon kuuluisan Fisherman’s Wharfin, joka on jo vuosia kuulunut kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Alueella riittää väkeä, katutaiteilijoita, putiikkeja, kiinnostavia pieniä museoita, kahviloita ja ravintoloita.
Päivä 3
Alamo Square, Haight-Ashbury ja Castro

Tänään katselemme lähemmin joitakin San Franciscon monista kauniista viktoriaanisista taloista Alamo Squarella. Nob Hill tai Snob Hill, kuten aluetta hieman ilkeästi kutsuvat ne, jotka eivät siellä itse asu, huokuu historiaa ja kulttuuria. Siitä tuli houkutteleva asuinalue kaupungin eliitille, kun kaapeliraitiotie valmistui 1870-luvulla. Reittimme kulkee myös Castron kautta. Täältä näkee Twin Peaks -kukkulat, jotka toimivat ilmeisesti alueen ensimmäisten asukkaiden, ohlone-intiaanien, tähystyspaikkoina. Espanjalaisten saapuessa alueelle 1769 heitä vastassa olivat juuri ohlone-intiaanit.

Matkan varrella pistäydymme Haight-Ashburyn kaupunginosassa, joka on amerikkalaisen vastakulttuurin, hippiliikkeen, synnyinpaikka. Toisen maailmansodan aikana San Franciscosta kehittyi Tyynenmeren sodan tärkein lähtösatama. Täällä sotilaat odottivat lähtökäskyä, ja monet kotiin palanneet veteraanit jäivät tänne sodan jälkeen. Alue North Beachin ympärillä kehittyi erityiseksi ”vaihtoehtoisen sopeutumisen” kaupunginosaksi, jossa boheemit viihtyivät. Pian siitä tuli myös beat-kulttuurin keskus. Myöhemmin, kun North Beach oli rakennettu täyteen ja vuokrat nousivat, hipit etsivät uuden osoitteen Haight Streetiä – jota kutsutaan myös nimellä The Haight tai The Upper Haight – ympäröiviltä kaduilta.

Päivä 4
Golden Gate Bridge ja Fort Mason

Ajamme kohti pohjoista ja San Franciscon oranssinpunaista tunnusmerkkiä, Golden Gate -siltaa, joka kohoaa kauniisti San Franciscon lahden suun yläpuolelle. Siltaa rakennettiin suuren laman aikana ja se valmistui 1937, jolloin sen jänneväli oli maailman suurin. Ennätystä silta piti hallussa aina vuoteen 1964. Silta yhdistää San Franciscon keskustan Tyynenmeren rannikkoon ja muuhun Kaliforniaan. Silta lukeutuu yhä maailman kauneimpiin ja kuvatuimpiin.

Kävelemme sillan yli takaisin, ja nautimme upeista näkymistä yli kaupungin. Sillan toisessa päässä katselemme vielä siltaa esittelevän näyttelyn ennen kuin nousemme bussiin, joka vie meidät Fort Masoniin. Fort Mason perustettiin 1860-luvulla alunperin rannikkopuolustustarkoituksiin, mutta muistetaan kuitenkin parhaiten toiminnastaan armeijan lähtösatamana vuosina 1910–1963. Toisen maailmansodan aikana San Franciscon telakoilla rakennettiin sota-aluksia, jotka kuljettivat Tyynenmeren sodan aikana yli 1,6 miljoonaa sotilasta ja 23 miljoonaa tonnia tarvikkeita tuolle mahtavalle merialueelle. Tuolloin New York Times kirjoitti Fort Masonista: ”Tällä satamalla on yksi oleellinen raaka-aine, jota se lähettää ulkomaille. Sen vientituote on sota.” Nykyään lukuisat Fort Masonin makasiinit ja laiturit on muutettu kulttuurilaitoksiksi, ravintoloiksi ja kahviloiksi, mutta yhä voi kuvitella entisten aikojen tunnelman, kun yksi alus toisensa jälkeen lähti kohti tuntematonta.

Retken päätteeksi palaamme hotellille. Voit matkustaa omatoimisesti raitiovaunulla Lombard Streetille, maailman mutkaisimmalle kadulle, jolta aukeaa samanaikaisesti yksi upeimmista näkymistä yli merenlahden ja Alcatrazin.

Päivä 5
Aamupäiväretki Alcatraziin (lisämaksullinen)

Teemme aamupäiväretken kuuluisalle ja pahamaineiselle Alcatrazin vankilasaarelle. Kävelemme hotellilta Pier 33:lle, josta matkaamme lautalla Alcatraziin (”Pelikaanien saarelle”), jota kutsutaan myös nimellä The Rock. Al Capone, Robert Stroud (The Birdman) ja George ”Machine Gun” Kelly istuivat tuomionsa Alcatrazissa. Alcatraz oli vuoteen 1963 vankila, johon lähetettiin USA:n pahamaineisimmat rikolliset. Nykyään siellä on museo, joka esittelee vankilan kauhistuttavaa ja kiehtovaa historiaa. Myös näkymät yli San Franciscon ovat upeat.

Iltapäivä on omaa aikaa.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Iltapäivän voit viettää esim. tutustumalla omatoimisesti Golden Gate Parkiin. Kyse on maailman suurimmasta ihmisen luomasta puistosta, jossa elää yli 7 000 kasvilajia ja jossa on järviä ja museoita. Palace of Fine Artsissa on esillä monenlaista taidetta. Exploratorium puolestaan on valittu San Franciscon parhaaksi museoksi, jossa on tarjolla 650 erilaista näyttelyä ja aktiviteettia, joten tekemistä löytyy takuulla kaiken ikäisille kävijöille.

Päivä 6
San Francisco omatoimisesti

Päivä on varattu omille seikkailuille San Franciscossa. Käy vaikka jossakin kaupungin monista museoista, esim. San Francisco Museum of Modern Artissa, jossa on maailman laajin modernin taiteen kokoelma. Jo itse museorakennus on arkkitehtoninen mestariteos.

Yksi suositeltava kohde on California Academy of Sciences & Steinhart Aquarium, jossa voit kokeilla monenlaisia aktiviteetteja. Voit esimerkiksi kokea, miltä tuntuu maanjäristys, matkustaa miljardi vuotta ajassa taaksepäin tai tarkastella elämää merenpohjassa. Tee kierros raitiovaunuilla, lähde ostoksille tai nauti tunnelmasta ja hyvästä aamiaisesta Pier 39:llä kuunnellen merileijonien laulua. Mahdollisuudet ovat monet!

Päivä 7
Kokopäiväretki Muir Woodsin kansallispuistoon ja Sausalitoon (lisämaksullinen)

Muir Woodin kansallispuisto tunnetaan maailman korkeimmista puista, punapuista. Tämä puulaji kasvaa ainoastaan täällä pohjois-Kaliforniassa ja pienellä alueella Oregonin eteläosissa. Puulajin löysivät alunperin metsänhakkaajat ja alue tunnettiin pian nimellä Redwood Creek. Kongressiedustaja ja luonnontutkija William Kent lunasti itselleen osan Redwood Creekista vuonna 1907 ja luovutti noin 1,2 hehtaaria liittohallitukselle. Teemme lyhyen vaellusretken näiden komeiden jättiläisten keskellä.

Jatkamme matkaa pieneen idylliseen merenrantakaupunkiin Sausalitoon. Kauniit puiset asuintalot on rakennettu meren päälle ja monista on näköalat San Franciscoon ja Angel Islandille. Toisen maailmansodan jälkeen taiteilijat ottivat pienen kaupungin omakseen ja se sai boheemin leiman. Näitä tolppien päälle rakennettuja asuintaloja on edelleen olemassa satoja. Kaupunkivierailun jälkeen voit joko palata matkanjohtajan mukana lautalla takaisin San Franciscoon tai jäädä viettämään aikaa Sausalitoon ja palata myöhemmin omatoimisesti lautalla takaisin.

Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lisätietoja matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 8
San Francisco - omaa aikaa ja kotimatka
Aamupäivä omaa aikaa, kunnes lähdemme kohti lentokenttää.
Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin

Retkipaketti

Alcatraz
Matkaamme lautalla Alcatraziin (”Pelikaanien saarelle”), jota kutsutaan myös nimellä The Rock. Alcatraz oli vuoteen 1963 vankila, johon lähetettiin USA:n pahamaineisimmat rikolliset. Nykyään siellä on museo, joka esittelee vankilan kauhistuttavaa ja kiehtovaa historiaa. Retki kestää n. 3 tuntia.

Muir Wood ja Sausalito

Käymme Muir Woodin kansallipuiston punapuumetsässä ja viehättävässä Sausalitossa. Retki kestää n. 6 tuntia.

Hinta: 118€/hlö (sis. molemmat retket)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.548€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
468€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki - San Francisco - Helsinki (Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Adantessa (2 tähteä) lähellä Union Squarea
 • mannermainen aamukahvi päivinä 2-8
 • paikallinen matkakortti (julkinen liikenne) päivinä 2-8
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 468€
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD/hlö). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi
  Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin tämän USA:n virallisen ESTA-sivuston palvelu.
 • lisämaksullinen retkipaketti, sis. retket (2 kpl) Alcatraziin, Muir Woodiin ja Sausalitoon 118€/hlö.
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat kuljettajille ja hotellin siivoajille n. 15 USD/hlö, retkipaketin ostaneille lisäksi 15 USD/hlö.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Kävelemme matkalla suhteellisen paljon (jopa 6 km/päivä), joten mukavat ja hyvät kävelykengät ovat tärkeä matkavaruste. San Franciscossa on paljon korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.
Ota mukaan lämmintä vaatetusta ja tuulenpitävä takki.

Aamiaiset

 

Amerikkalainen aamiainen on suhteellisen yksinkertainen verrattuna pohjoismaiseen. Useimmissa hotelleissa USA:ssa aamiainen on ns. mannermainen aamiainen (eng. continental breakfast), johon kuuluu yleensä kahvi/tee, mehu, paahtoleipä sekä voi ja marmeladi. On tavallista, että hotelliaamiaisella USA:ssa käytetään kertakäyttöastioita, sillä monet ottavat aamiaisen mukaansa.

 

Wi-fi yhteys hotellissa

Hotelli Adantessa on maksuton wifi.

Myös esim. useimmissa kahviloissa (esim. Starbucks) on USAssa maksuton wifi.

ESTA-matkustuslupa

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tämän lisäksi passin on oltava:
- koneellisesti luettava
- passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enää voimassa 1.4.2016 lähtien).

Yhdysvallat on tiukentanut (21.1.2016) sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Huom: Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa.

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon hajottamista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

 

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtävää sisältävä viikko Viikon aikana näimme kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Ryhmä oli sopivan pieni, jotta saatoimme esittää myös toivomuksia siitä, mitä haluaisimme nähdä. Oppaamme oli erittäin hyvä ja otti toivomuksemme huomioon. Matka sisälsi todella paljon kävelyä, joten siihen kannattaa varautua. San Francisco osoittautui hyvin erilaiseksi kuin esim. mikään itärannikon kaupungeista, tunnelma oli upea ja sääkin suosi meitä. Kaupunki on tosin melko kallis, esim. ruoka. Cable car-ajelut ja Golden Gate-silta ovat unohtumattomia elämyksiä!
Date published: 2017-12-15
Rated 4 out of 5 by from Rahalle vastinetta Sopivasti opastettua aikaa ja omaa aikaa. Hotellihuone oli pieni, mutta hotellin sijainti keskeinen.
Date published: 2017-12-11
Rated 5 out of 5 by from Hyvä reissu Mukava matka ja kelit suosi. Opas Viivi hyvä
Date published: 2018-01-14
 • y_2018, m_1, d_18, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_fi_FI, sid_USVCB04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18USVCB04AFI2402