Georgia keväällä ja syysauringon alla

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Georgian tuhatvuotinen historia, vuoristoinen luonto, vahvat ruoka- ja viiniperinteet sekä kiinnostava suurkaupunki Tbilisi.

”Vieras on Jumalan lahja”, kuuluu vanha georgialainen sananlasku. Georgialaiset pitävätkin vieraistaan hyvää huolta. Kaikkialla ihmiset tuntuvat palavan halusta kertoa, kuinka upea maa Georgia on. Georgialaiset eivät ole pelkästään hyviä isäntiä, vaan myös erittäin ylpeitä omasta pienestä maastaan. Oma kieli ja aakkoset, dramaattinen ja kiinnostava historia sekä keittiö, joka kuuluu maailman parhaisiin, ovat asioita, joista voi aidosti olla ylpeä.

Tällä matkalla tukikohtanamme toimii Georgian pääkaupunki Tbilisi. Siellä meitä odottavat monet kiinnostavat rakennukset ja viehättävä vanhakaupunki. Käymme Josif Stalinille omistetussa museossa Gorissa ja tutustumme lähes 3 000 vuotta vanhaan Uplistsikhen luolakaupunkiin. Sitten suuntaamme viinialueelle. Vierailemme Georgian viinitiloilla, maistelemme paikallisia rypäleitä ja syömme lounaan viljelijäperheen luona.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Lari

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Tbilisiin ja kaupunkikierros: vanha Tbilisi, kylpylät, Nariqala-linnoitus ja Rustaveli
Päivä 3 Päiväretki Kazbegiin ja Gergetin luostariin
Päivä 4 Päiväretki Goriin, Uplistsikheen ja Mtskhetaan
Päivä 5 Tbilisi - Tsinandali - Telavi - käynti viinitilalla, paikalliset markkinat ja elämää maaseudulla
Päivä 6 Tbilisi - omaa aikaa ja läksiäisillallinen
Päivä 7 Tbilisi - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.148€
Helsinki
Täynnä
948€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
998€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.048€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
998€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.048€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.048€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lähdemme Helsingistä illalla ja lennämme Riian kautta Tbilisiin, jonne saavumme seuraavan päivän puolella.
Päivä 2
Saapuminen Tbilisiin ja kaupunkikierros: vanha Tbilisi, kylpylät, Nariqala-linnoitus ja Rustaveli

Saavumme Tbilisiin aikaisin aamulla. Ajamme suoraan hotellille, jossa on muutama tunti aikaa levätä. Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan kaupunkiin, joka sijaitsee Mtkvarijoen molemmin puolin. Tbilisi on vanha kaupunki, jonka historia ulottuu 400-luvulle eKr. Kaupunki on tuhottu useita kertoja lähes maan tasalle. Viimeisin yritys oli vuonna 1795, kun Persian sheikki Aga Muhammad Khan poltti kaupungin.

Teemme ensimmäiseksi kävelykierroksen kaupungin vanhimmassa osassa, joka kapeine kujineen ja kallellaan olevine puuparvekkeineen tuo mieleen entisaikojen Kaukasian. Aloitamme Metekhi-kirkolta, joka on rakennettu 1200-luvun lopulla ja jota on korjattu useita kertoja. Paikalla oli kuningas Vakhtang Gorgasalin (perusti tarun mukaan Tbilisin kaupungin) rakennuttama kirkko jo 400-luvulla. Täällä on myös naispuolisen marttyyrin Pyhän Shushanikin hautakivi. Pyhä Shushanik kuoli miehensä kiduttamana vuonna 544 kieltäydyttyään luopumasta uskostaan.

Tutustumme yhteen kaupungin vanhoista kylpylöistä, joka on rakennettu suoraan kuuman lähteen päälle. Sana ”tbili” merkitsee lämmintä, ja lähteiden vesi onkin 38–40-asteista. Huolimatta rikkipitoisen veden hieman epämiellyttävästä hajusta kylpylät ovat hyvin suosittuja. Monet tulevat tänne hoitamaan ihoaan tai reumaa, hierottavaksi tai vain rentoutumaan.

Nousemme ylös jyrkälle Sololaki-kukkulalle, jolla seisoo Nariqala-linnake kuin suoraan ritariromaaneista. Se on kaupungin vanhin linnake ja peräisin 200-luvulta. Kuten kaikki Tbilisissä, sekin on rakennettu uudestaan useita kertoja. Ylhäältä kukkulalta on hyvät näkymät yli vanhankaupungin. Jatkamme kierrosta kaupungin suurimpaan synagogaan sekä Sionin katedraaliin ja kaupungin vanhimpaan kirkkoon Antšiskhatiin, joka on rakennettu 500-luvulla.

Päätämme kierroksen Tbilisin pääkadulle, Rustavelille, jonka varrella sijaitsee parlamenttitalo sekä muutama iso museo. Nautimme illallisen yhdessä.

Päivä 3
Päiväretki Kazbegiin ja Gergetin luostariin

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti koillista ja Kaukasusvuoria. Ajamme nk. Georgian sotilastietä pitkin, joka yhdistää Venäjä ja Georgian. Sotilastien reitti Kaukasuksen yli on ollut käytössä jo ennen ajanlaskun alkua, mutta nykyisen tien rakensivat venäläiset 1700-luvun lopulla, 1800-luvun alussa. Karusta tien nimestä huolimatta vuoristoiset maisemat matkan varrella ovat vaikuttavat.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Stepantsmindan kylä (ent. Kazbegi) ylhäällä vuorilla. Täällä teemme lyhyen kävelyn ja ihailemme näkymiä Kazbegivuorelle. 

Loppumatkan tieosuus on liian kapea ja mutkainen bussille, joten vaihdamme pienempiin nelivetoautoihin. Gergetin kirkko ja luostari sijaitsee syrjäisellä paikalla Kaukasusvuorten rinteellä. Avarien maisemien ja kauniin sijaintinsa ansiosta kirkosta on tullut Georgian kansallissymboli.

Syömme lounasta paikallisessa talossa Kazbegissa. Voimme nauttia kotitekoisista georgialaisista erikoisuuksista ja maistaa alueella valmistettavaa vodkaa; chachaa.

Palaamme Tbilisiin alkuillasta. 

 

 

 

 

Päivä 4
Päiväretki Goriin, Uplistsikheen ja Mtskhetaan

Tänään lähdemme retkelle Josif Stalinin synnyinkaupunkiin, Goriin. Tyyliltään kreikkalais-roomalaisen paviljongin suojassa sijaitsee vaatimaton talo, jossa Stalin – tuolloin Ioseb Besarionis dze Džughašvili – vietti elämänsä ensimmäiset neljä vuotta. Museo sijaitsee talon kupeessa. Se rakennettiin 1957 vastikään kuolleen Neuvostoliiton johtajan kunniaksi. Georgian itsenäistyttyä Stalinin toimien kaunistelua on karsittu, ja näyttely kertoo nyt myös puhdistuksista ja poliittisesta vainosta, vankileireistä ja sopimuksesta Hitlerin kanssa vuonna 1939. Se on tärkeä kappale maailmanhistoriaa nähtynä avainhenkilön elämänhistorian kautta.

Seuraavaksi tutustumme Uplistsikhen luolakaupunkiin, joka oli 600 eKr.—100 jKr. esikristillisen uskonnollisen elämän keskus. Kaupungissa palvottiin auringon jumalaa. Arabien vallattua Tbilisin vuonna 645 Uplistsikhestä tuli kristittyjen kuninkaiden asuinpaikka. Pakanatemppelit muutettiin kristillisiksi kirkoiksi. Kaupungissa oli huippuvuosina 20 000 asukasta. Näemme tänään vain alle puolet alkuperäisestä kaupungista, sillä mongolit tuhosivat sen vuonna 1240.

Georgialaisen lounaan jälkeen ajamme Georgian ortodoksikirkolle merkityksellisimpiin kuuluvaan paikkaan. Kristinuskosta tuli Georgian valtionuskonto vuonna 317, 14 vuotta Armenian jälkeen. Kirkot Mtskhetan kaupungin ympäristössä kuuluvat koko Georgian vanhimpiin ja merkittävimpiin. Unesco on ottanut kirkot maailmanperintökohteiden listalle.

Yksi kirkoista on Džvarin luostari, joka sijaitsee kukkulan laella, ja sieltä on upea näköala yli kaupungin ja Mtkvarijoen. Pieni luostari perustettiin 600-luvulla pyhälle paikalle, jolle joko Pyhä Nino (naispuolinen evankelista) tai kuningas Mirian, jonka Pyhä Nino käännytti kristinuskoon, pystytti isokokoisen puuristin. Rakennus on jyrkän symmetrinen: ristinmuotoisessa rakennuksessa on ylimääräistä tilaa sakaroiden välissä, joten pohjapiirustus näyttää kahdeksankulmaiselta.

Keskellä Mtskhetan vanhaa keskustaa kohoaa Svetitskhovelin katedraali, joka on yksi Georgian tärkeimmistä kirkoista sekä kooltaan toiseksi suurin. Katedraali on Mtskhetan ja Tbilisin arkkipiispan piispankirkko. Perimätiedon mukaan Kristuksen kaapu olisi haudattu kirkon alle. Alkuperäinen puukirkko 300-luvulta korvattiin sata vuotta myöhemmin kivikirkolla, jonka osia voi vielä nähdä nykyisen kirkon (1000-luvulta) rakenteissa. Katedraali oli omana aikanaan valtava. Se on kauniisti koristeltu sisältä ja ulkoa.

Iltapäivän päätteeksi palaamme Tbilisiin.

Päivä 5
Tbilisi - Tsinandali - Telavi - käynti viinitilalla, paikalliset markkinat ja elämää maaseudulla

Georgiassa on valmistettu viiniä 7 000 vuoden ajan. Erityisesti Kakhetin alueella viinitarhat hallitsevat maisemia. Perinteinen valmistustapa on antaa rypälemehun käydä saviastioissa, jotka on kaivettu maahan. Viimeisten vuosien aikana sekä eurooppalaiset rypälelajikkeet että tuotantomenetelmät ovat vallanneet alaa – hävittämättä kuitenkaan vanhoja.

Tänään poistumme pääkaupungista ja suuntaamme kohti vuoristoista maan itäistä osaa. Ensimmäinen pysähdyspaikka on vaikuttava Tsinandalin palatsi, joka kuului kuuluisalle Chavchavadzen suvulle. Palatsi on saanut inspiraationsa Italiasta ja nykyinen ulkoasu on peräisin 1830-luvulta. Palatsissa on kaunis puisto ja huoneet ovat upeasti koristeltuja.

Seuraavaksi pysähdymme pienellä, paikallisella viinitilalla. Meille esitellään ainutlaatuista viininvalmistustapaa ja pääsemme luonnollisesti myös maistamaan paikallisia rypäleitä.

Viinitilalta siirrymme lounaalle, ja mikäpä olisi parempi kuin kunnollinen, tukeva georgialainen maalaislounas paikallisen perheen luona. Saamme samalla hyvän käsityksen elämästä maalla ja tutustumme georgialaisiin perinteisiin. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa matkaa Kakhetiin, Telviin. Täällä pysähdymme ruokamarkkinoilla, jossa on tarjolla paikallisia herkkuja.

Iltapäivän päätteeksi palaamme Tbilisiin.

Päivä 6
Tbilisi - omaa aikaa ja läksiäisillallinen

Päivä on varattu omille seikkailuille Georgian pääkaupungissa, jossa riittää nähtävää. Jos museot kiinnostavat, käy esim. kansallismuseossa, joka remontoitiin muutama vuosi sitten ja jossa on kiinnostava muinaishistorian kokoelma. Lähistöllä sijaitsee myös kansallisgalleria, joka esittelee georgialaisen taiteen parhaimmistoa. Kokoelmiin kuuluu mm. Niko Pirosmanin teoksia.

Jos sää suosii ulkoilma-aktiviteetteja, voit käydä kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa – entisessä kuninkaallisessa puutarhassa – tai ulkoilmamuseossa, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Mikäli kaupungin kylpylät vetävät puoleensa, pääset hyvään seuraan: kuuluisat henkilöt, kuten Puškin ja Alexandre Dumas, ovat myös nauttineet kylpylän lämmöstä. Puškinin kerrotaan sanoneen, että se oli paras kylpy, jonka hän oli koskaan kokenut. Hyvä idea on tietysti myös vain kuljeskella pitkin kaupungin katuja. Ruokapaikkoja ja kahviloita kaupungista löytyy monia, mikäli kaipaa taukoa. Jossakin välissä on myös maistettava Georgian kansallisruokaa numero 1 eli hatsapuria. Hatsapuri on eräänlainen juustopiirakka, josta löytyy monia versioita. Ei mitään kevytruokaa, mutta hyvä vaihtoehto, kun haluaa pistää nopeasti jotain poskeensa.

Illalla kokoonnumme vielä jättämään jäähyväiset tälle ihanalle maalle ja sen herkulliselle ruoalle.

Päivä 7
Tbilisi - Helsinki
Lento Tbilisistä lähtee yöllä ja perillä Helsingissä olemme saman päivän aamuna.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 948€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
210€
Hintaan sisältyy
 • Air Balticin reittilennot Helsinki – Tbilisi – Helsinki (Riikan kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (5 yötä)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • aamiainen päivinä 2-6
 • lounas päivinä 2-5
 • illallinen päivinä 2 ja 6
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 210€ (6 yötä)
 • ruokajuomat
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat paikallisoppaille ja kuljettajille, kokonaisuudessaan noin 40 USD/henkilö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lennot

Tällä matkalla käytämme Air Balticin reittilentoja, ja kuten muillakin Tbilisiin operoivilla eurooppalaisilla yhtiöillä, lennot ovat yölennot. Saavuttuamme Tbilisiin hotellihuoneet ovat käytössämme ja viimeisenä matkapäivänä huoneet ovat käytössämme lentokentälle lähtöön saakka.

Liikkuminen matkan aikana

Retkikohteissa kävellään paljon, myös epätasaisessa maastossa, jossa on korkeuseroja. Ota mukaan hyvät jalkineet. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

 

 

Pukeutuminen

Matkan aikana vierailemme useammassa kirkossa ja luostareissa. Tällöin olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä. Naisilla tulee olla huivi. Lainahuiveja on saatavilla rajoitetusti paikan päällä, joten ota mukaan oma huivi.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Hotellit

Lähtöpäivästä riippuen käytämme eri keskitason/turistiluokan hotelleja Tsibilisin keskustassa. Hotelleiden huoneiden koko ja sisustus vaihtelevat. Jotkut hotellit voivat koostua useista eri rakennuksista.
 
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matkaohjelma Georiassa oli jo kesä huhtikuun viimeisellä viikolla. Matkaohjelma oli tiivis,mutta antoisa. Yksi lisäpäivä olisi voinut olla vielä, jotta olisi voinut tutustua paremmin pääkaupunki Tbilisiin. Ruoka oli todella hyvää ja saatiin monipuolinen katsaus maan ruoka- ja viinikulttuuriin, mutta lounas ja päivällinen joka päivä olivat vähän liikaa, paljon ruokaa jäi syömättä,kun yksinkertaisesti oli niin täynnä ettei enemäpää mahtunut, vaikka mieli olisi tehnyt. Iso kiitos myös paikallisoppaan toiminnalle: hän kyseli juomatoiveet ja keräsi niistä maksut, mikä nopeutti ja helpotti matkantekoa. Hienoja kokemuksia olivat myös ruokailut paikallisten perheiden luona.
Date published: 2018-04-30
Rated 4 out of 5 by from Hieno, mieleenpainuva matka Palasimme Georgian matkalta vastikään ja matka oli todella kokemisen arvoinen. Georgia on mielenkiintoinen ja luonnoltaan kaunis ja monipuolinen maa. Retkikohteet oli valittu hyvin ja oli mukavaa, kun tukikohtana oli Tbilisi. Päivät ovat ohjelmaltaan varsin tiiviitä ja kiipeämistä ja portaiden nousemista ja laskemista on paljon. Matkan hintaan kuuluivat hotelliaamiaisen lisäksi runsaat lounaat ja päivälliset ja joskus myös ruokajuomat - omaa rahaa kului varsin vähän ja hintatasoltaan Georgia on edullinen. Oppaamme Julia oli asiantunteva ja johti ryhmäämme rauhallisesti - yksi parhaista tapaamistamme oppaista.
Date published: 2018-04-22
Rated 4 out of 5 by from Upea Gruusia, Kaukasuksen helmi Viikon mittainen matka antoi melko hyvän kattauksen Georgiasta. Paljon nähtävää ja sopiva vuodenaika. Ruoka oli hyvää ja riittävästi. Ehkä ryhmä olisi voinut olla pienempi, mutta tämäkin määrä toimi melko hyvin. Lounas oli jonain päivänä liian myhään, joten illallinen tuli liian nopeasti. Ruoka oli hyvää, mutta jäi paljon symättä. Koska edellinen ateria vielä oli kuluttamatta. Mukava hotelli ja oli kiva, että retket teimme samasta lähtöpaikasta. Oli luksusta, että pääsimenomatkalla suoraan hotelliinlepäämään ja paluupäivänä suoraan hotellista lentokentälle.
Date published: 2018-10-01
Rated 4 out of 5 by from Georgia tutustumisen arvoinen! Ihanan erilainen kohde niin maisemiltaan, kulttuuriltaan kuin rakennuskannaltaankin. Sää vaihteli kovin, ennusteet eivät pitäneet aivan paikkaansa. Välimatkat tutustumiskohteisiin eivät kilometreiltään pitkiä, mutta teiden kunnon takia aikaa vieviä, ehkä liikaakin bussissa istumista. Maisemat tosin korvaavat osin tämän epämukavuuden. Osa retken hintaan kuuluvista ruokailuista olivat superia, suurin osa kuitenkin keskinkertaisia, valitettavasti. Matkanjohtaja erittäin ammattitaitoinen ja rauhallinen. Eli kokonaisuudessaan taattua Albatrossia!
Date published: 2019-05-26
Rated 4 out of 5 by from paljon nähtävää, (liian) paljon ruokaa Olin vaimoni kanssa matkalla ja olimme pääoson tyytyväisiä matkan kokonaisuuteen, joskin myös vähän kritisoitavaa löysimme. Mielenkiintoista nähtävää oli paljon, ja suomalainen opas oli tälläkin kertaa ihan huippu . Hänellä oli kohteen asiat hallussa ja vastaus tuli epäröimättä kaikkiin kysymyksiin Myöskin sivistyneisyys ja hyvä ulosanti plussaa. Kiirettä reissussa piti, mutta sitä osasimme odottaakin, ei haitannut. Hotellin taso ei aivan tyydyttänyt. ruokahetkiä oli liikaa ja ruokamäärät suuria. Paljon on georgialaista ruokaa ylistetty, ja olihan se hyvää mutta ehkä ylisanoja on kuitenkin käytetty vähän liikaakin. Mietityttämään jäi myös, että onko se kehuttu ruoka aina sitä samaa, sillä variaatiot aterioissa eri ravintoloissa olivat hyvin pieniä.
Date published: 2018-05-16
Rated 4 out of 5 by from Matkakohde ja matkan sisältö Palasin matkalta eilen. Matkakohde ja ajankohzvarin luostariinzvta olivat erinomaiset. Matkaohjelma oli tiukka ja päivät pitkiä. Kaikkien retkipäivien kohteiden vaativuutta ei kerrottu riittävän selkeästi etukäteen (David Garejan luostarialueelle kiipeäminen oli turhan rrankka osalle matkalaisista. olisi ollut hyvä kehottaa ottamaan matkaan mukaan jotain veren sokeria kohottavaa ja juotavaa, sillä meidän ryhmällä matka kesti kolme tuntia.) Hotelli oli varsin vaatimaton. Ruokapaikat ja palvelu niissä olivat pääsääntöisesti hyviä. Poikkeuksen teki Easy Wine-niminen ravintola, jossa tarjoilu ja tuotteiden laatu oli osin ala-arvoista. Kannattaa poistaa listoilta. Kirkkoja ja luostareita oli ohjelmassa ehkä liikaa. 4. päivän retken päätteeksi ajoimme Dzvarin luostariin, joka olikin lukossa. Se olisi hyvin voinut jättää väliin.
Date published: 2018-10-21
Rated 2 out of 5 by from Liikaa kirkkoja. Palasin matkalta eilen. Päiväretket ovat turhan pitkiä. Kirkkokäynneistä voisi poistaa 2/3 osaa jolloin mielenkiinto säilyisi ja samalla matkat kevenisi. Hotelli oli liian vaatimaton. Ei aulabaaria. Lämmitystys ei toiminut. Mielummin maksaisi lisää paremmasta hotelissta.
Date published: 2018-10-26
Rated 3 out of 5 by from Ehkä hieman vaisu matka Aikaisempiin Albatrosmatkoihimme verrattuna tämä matka oli varsin vaisu. Bussissaistumista oli paljon ja matkat sujuivat hitaasti huonoista teistä johtuen. Tutustumiskohteita oli suhteellisen vähän. Hotellin huoneiden taso vaihteli varsin paljon.
Date published: 2019-05-26
 • y_2019, m_9, d_19, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_61
 • loc_fi_FI, sid_GERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19GERTR05CFI0811