Gdanskista Krakovaan - Puola

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tällä matkalla yhdistyy uusi ja vanha Puola. Käymme useammassa maan suurimmista ja tärkeimmistä kaupungeista.

Uutuus

Puola ja sen väestö ovat vuosisatojen ajan kokeneet enemmän myllerryksiä kuin useimmat muut Euroopan maat. Ne ovat jättäneet omat jälkensä Puolaan, mikä näkyy monina erilaisina tyylilajeina maan kauniissa keskiaikaisissa kaupungeissa ja upeissa linnoituksissa sekä ylpeytenä uudelleen saavutetusta itsenäisyydestä.

Aloitamme satamakaupungista Gdanskista, joka tunnetaan tänä päivänä parhaiten telakoista ja miehestä nimeltä Lech Walesa. Sukellamme syvemmälle historiaan vieraillessamme ristiritareiden rakentamassa Malborkin linnassa. Kun käymme Puolan suurimmissa ja vaikuttavimmissa kirkoissa kauniissa Torunissa, Poznanissa, Wroclawissa ja Krakovassa, tajuamme, kuinka suuri rooli uskonnolla tässä maassa on.

Asumme hyvissä keskustahotelleissa. Ohjelmassa on aikaa myös omille seikkailuille kauniissa vanhoissa kaupungeissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
  • Tyyppi Kiertomatka

  • Matkanjohtaja Suomalainen

  • Viisumi Ei

  • Rokotukset Ei

  • Valuutta Zloty

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki – Gdansk - kaupunkikävely, Euroopan pisin rantakatu ja tervetuloillallinen
Päivä 2
Gdansk - käynti Solidaarisuusmuseossa ja moderni Gdansk
Päivä 3
Gdansk – Torun - ritarilinna Malbork ja kaupunkikävely Torunin vanhassakaupungissa
Päivä 4
Torun – Wroclaw. Läpi puolalaismaisemien Wroclawiin, jossa kaupunkikävely
Päivä 5
Wroclaw – Krakova. Omaa aikaa, Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri ja saapuminen Krakovaan
Päivä 6
Krakova. Kaupunkikierros: Vanhankaupunginaukio, Wawelin linna, tuomiokirkko ja juutalaiskortteli.
Päivä 7
Krakova. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Wieliczkan suolakaivokseen (sis. paikallistyylisen lounaan). läksiäisillallinen
Päivä 8
Krakova – Helsinki

Hotelli

Mercure Old Town - Gdansk

  • 281 huonetta
  • 200 – 400 metriä keskustaan
  • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
  • Ravintola
  • Baari
  • Hissi
  • Maksuton wi-fi

Hotel Mercure Old Townissa on yhteensä 281 huonetta ja hotellin sijanti on ihanteellinen. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat Gdanskin vanha kaupunki, ostosmahdollisuudet ja lukuisat ravintolat ja kahvilat.
Hotelli on kaupunkin korkein rakennus, joten täältä avautuu upeat näkymät.

 

Mercure Centrum - Torun

  • 105 huonetta
  • 200 – 400 m keskustaan
  • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
  • Ravintola
  • Baari
  • Hissi
  • Maksuton wi-fi

Hotel Mercure Centrum Torunissa sijaitsee kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista ja Wislajoesta, joka jakaa Torunin kaupungin kahtia. Hotellissa on yhteensä 105 juuri uusittua huonetta ja hotellin kansainvälinen ravintola tarjoaa sekä paikallisia että eurooppalaisia herkkuja. 

Park Plaza - Wroclaw

  • 177 huonetta
  • 100 – 200 m keskustaan
  • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
  • Ravintola
  • Baari
  • Hissi
  • Maksuton wi-fi

Park Plazasta avautuu näkymät Oderjoelle, joka jakaa Wroclawin kaupungin kahtia. Hotellissa on yhteensä 177 modernia ja tilavaa huonetta. Hotelli sijaitsee mainiolla paikalla lähellä historiallista kaupungin keskustaa.

Hotellin ravintola tarjoaa sekä paikallisia että kansainvälisiä herkkuja ja hotellissa on myös spa.

Metropolis

  • 60 huonetta
  • 200 – 400 m keskustaan
  • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
  • Ravintola
  • Baari
  • Hissi
  • Maksuton wi-fi

Juuri valmistunut Hotel Metropolis tarjoaa modernit ja valoisat huoneet. Hotellilta on lyhyt kävelymatka Krakowan kuuluisalle torille ja sijainti on ihanteellinen Puolan kauneimman kaupungin tutustumiseen.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Gdansk - kaupunkikävely, Euroopan pisin rantakatu ja tervetuloillallinen

Lennämme Helsingistä Gdanskiin. Saatuamme matkatavarat lähdemme kaupunkikierrokselle tähän kauniiseen satamakaupunkiin, joka sijaitsee paikalla, jossa Veikseljoki laskee Itämereen. Molemmat ovat tärkeitä vesireittejä, joita pitkin kuljetetaan isoja määriä maataloustuotteita ja muuta kauppatavaraa. Jokisuu on siirtynyt aikojen kuluessa idemmäs. Gdansk – tai Danzig, kuten saksankielinen nimi kuuluu – oli hyvin tärkeässä asemassa Hansaliiton aikana ja toimi myöhemmin Preussin provinssipääkaupunkina. Gdanskin vanha osa on rakennettu uudelleen, sillä kaupunki tuhoutui pahoin toisen maailmansodan viimeisinä vuosina, kun Neuvostoliitto pakotti Saksan joukot vetäytymään lännemmäksi.

Gdanskin menneisyys on muiden Puolan kaupunkien tapaan ollut myrskyisä. Ensin kaupunki kuului Saksalle, sitten Puola-Liettualle, Preussille, Saksan keisarikunnalle, maailmansotien välisenä aikana se oli vapaakaupunki Kansainliiton valvonnassa ja lopulta jälleen osa Puolaa toisen maailmansodan jälkeen.
Vuonna 1795 Puola lakkasi olemasta. Venäjä, Preussi ja Itävalta ottivat kukin osuutensa maasta, ja Preussi alkoi pikku hiljaa muistuttaa suurvaltaa. Saksalainen Hohenzollernin ruhtinassuku hallitsi suhteellisen pientä, mutta erittäin vaurasta Brandenburgia ja Preussia, joka muodostui todellisuudessa hieman köyhemmästä Itä-Preussista, Pommerista, Danzigista ja Liettuasta. Nyt nämä alueet yhdistyivät, ja hallitsija otti itselleen kuninkaan arvonimen. Kyse oli yhdestä Euroopan mahtivaltioista.

Kävelemme vanhassakaupungissa ja näemme Kuninkaantien, sataman, kaupungintalon, Uphagen-talon, satamanosturin ja Mariankirkon. Ohjelmassa on aikaa myös omille seikkailuille tässä kauniissa kaupungissa.

Iltapäivällä majoitumme keskustahotelliin ja syömme hyvän illallisen lähellä sijaitsevassa ravintolassa.

Päivä 2
Gdansk - käynti Solidaarisuusmuseossa ja moderni Gdansk

Yöunien jälkeen on aika katsella lähemmin modernia Gdanskia. Gdanskista tuli 1980-luvulla kuuluisa, sillä sieltä saivat alkunsa koko maahan levinneet levottomuudet ja mielenosoitukset, joiden taustalla oli sitoutumaton ammattiliitto: Solidaarisuus. Liikkeen johtajan Lech Walesan johdolla työläiset lopulta kaatoivat kommunismin. Puolan kansanliike muodosti perustan Berliinin muurin murtumiselle.

Aloitamme päivän vilkaisemalla Solidaarisuusmuseota ja entistä Lenin-telakkaa, josta alkoi Puolan siirtyminen nykyaikaan. Sen jälkeen teemme kierroksen modernissa Gdanskissa ja päätämme kierroksen houkuttelevalle ostoskadulle.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Suosittelemme vaikuttavaa meripihkamuseota. Jos kaipaat enemmän rentoa tunnelmaa, suuntaa vanhaankaupunkiin, jossa on mukavia kahviloita ja edullisia ravintoloita.

Päivä 3
Gdansk – Torun - ritarilinna Malbork ja kaupunkikävely Torunin vanhassakaupungissa

Jätämme nyt Gdanskin ja suuntaamme sisämaahan. Ajamme Malborkiin, jossa käymme samannimisessä ritarilinnassa. Malbork on keskiaikainen Saksalaisen ritarikunnan linna vuodelta 1274 ja muistuttaa kovasti vastaavia linnoja Baltian maissa. Linna on valtavan kokoinen ja sitä suojelevat tornit, muuri ja vallihauta. Malbork on ollut Unescon suojeluksessa vuodesta 1997. Vuoteen 1626 mennessä yksikään sotajoukko ei ollut kyennyt valloittamaan linnaa. Se onnistui ensimmäisen kerran ruotsalaisilta heidän sotaretkellään Preussiin.

Otamme kurssin kohti Itä-Pommerissa sijaitsevaa keskiaikaista Torunia. Torun sijaitsee Veikseljoen varrella ja on selvinnyt Puolan ankarasta historiasta ja toisesta maailmansodasta vaurioitta. Kaupungin asukasluku on noin 200 000. Torun on tähtitieteilijä Nikolaus Kopernikuksen kotikaupunki. Kopernikus syntyi täällä vuonna 1473.

Thorn, kuten kaupungin alkuperäinen saksankielinen nimi kuuluu, alkoi toden teolla kehittyä 1200-luvulta lähtien, jolloin kaupunki siirrettiin sen nykyiseen sijaintipaikkaan sen kärsittyä lukemattomia kertoja joen toistuvista tulvista. Vuodesta 1525 aina vuoteen 1945 Torun oli osa joko itsenäistä Preussia, kuningaskuntaa tai keisarikuntaa.

Kaupungilla on ollut tärkeä rooli Puolan historiassa. Alueella on ollut asutusta vähintään 3000 vuotta, ja ensimmäiset asukkaat edustivat slaavilaisia heimoja. Keskiajalla tulivat ns. saksalaiset ritarikunnat ja rakensivat kaupunkiin ensimmäisen linnan noin vuonna 1231. Saksalainen ritarikunta joutui luopumaan vallasta Itä-Preussissa hävittyään sodan 1454–1466.

Teemme Torunissa kävelykierroksen Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa ja näemme mm. goottilaisen katedraalin, joka on omistettu Johannes Kastajalle, kaupungintalon, joka on yksi upeimmin koristelluista koko Euroopassa, torin, jolla seisoo Kopernikuksen patsas sekä monia hienoja goottilaisia rakennuksia ja mukulakivin päällystettyjä katuja sekä kävelykadun Veikselin rannalla. Torun on hyvin säilynyt ja siellä on enemmän goottilaisia rakennuksia kuin missään muualla Puolassa. Alkuperäisestä kaupunginmuurista ja linnoituksesta on vielä jäljellä rauniot.

Iltapäivän päätteeksi majoitumme keskustahotelliin.

Päivä 4
Torun – Wroclaw. Läpi puolalaismaisemien Wroclawiin, jossa kaupunkikävely

Nukumme tänään vähän pidempään, ennen kuin lähdemme kohti Puolan neljänneksi suurinta kaupunkia, Wroclawia. Wroclaw on elänyt pitkään tunnetumpien puolalaiskaupunkien, kuten Krakovan ja Varsovan, varjossa. Ihan suotta, sillä Wroclawilla on paljon tarjottavaa. Kaupungin hallitsijan vaihtuminen useita kertoja on luonut kaupunkiin ainutlaatuisen monimuotoisuuden, joka on nykyään yksi Wroclawin vahvuuksista. Yhdistelmä böömiläistä, itävaltalaista, preussilaista, juutalaista ja puolalaista perinnettä ja arkkitehtuuria tekee kaupungista hyvin omanlaisensa.

Wroclaw tunnetaan erityisesti pääaukiosta Rynekistä, jota käymme katsomassa lähemmin. Aukiota, jonka historia ulottuu 1300-luvulle saakka, hallitsee kaupungintalo. Kaupungintalon rakentaminen kesti 250 vuotta, mikä näkyy rakennuksen arkkitehtuurissa, joka on yhdistelmä goottilaista ja renessanssiajan tyyliä maustettuna barokkipiirtein. Rakennus ja erityisesti sen idän ja etelän puoleiset julkisivut ovat ehdottomasti Wroclawin historiallisesti mielenkiintoisimpia kohteita.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Kaupungin läpi virtaavan Odrajoen pienillä saarilla on kiva käydä. Tärkein saarista on Katedraalisaari, joka on saanut nimensä Johannes Kastajan katedraalista. Kirkko tuhoutui pahoin toisessa maailmansodassa. Se on saaren tärkein nähtävyys kauniine lasimosaiikkeineen ja urkuineen, jotka ovat Puolan suurimmat kirkkourut. Katedraalisaaren tunnelma on viihtyisä ja siellä on vanhanaikaiset kaasulamput, jotka vahti pimeän tullen sytyttää ja sammuttaa jälleen aamun sarastaessa.

Illallisen voi syödä jossakin kaupungin monista hyvistä ravintoloista. Jos kaipaat vinkkejä, kysy neuvoa matkanjohtajalta.

Päivä 5
Wroclaw – Krakova. Omaa aikaa, Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri ja saapuminen Krakovaan

Jos et ole ehtinyt nauttia riittävästi Wroclawin tunnelmasta, aamuvirkut ehtivät vielä tehdä pienen kävelykierroksen hotellin ympäristössä. Sitten on aika jatkaa matkaa. Määränpäämme tänään on Krakova.

Reitti Krakovaan kulkee läpi yhden monista synkistä kappaleista Puolan historiassa. Kyse on Auschwitz-Birkenaun entisestä keskitysleiristä. Leiristä on tullut symboli yhdelle Euroopan historian synkeimmistä ajoista, jolloin miljoona juutalaista kuoli. Juuri Auschwitz-Birkenaussa Josef Mengele teki vangeilla kammottavia lääketieteellisiä kokeitaan. Käymme sekä Auschwitzissä että Birkenaussa, vierailu alueella kestää noin kolme tuntia. Vierailu vaikuttaa varmasti jokaiseen kävijään.

Ajamme viimeisen etapin lähellä sijaitsevaan Krakovaan. Se on yksi niistä Puolan kaupungeista, jotka selvisivät parhaiten toisen maailmansodan melskeistä.

Päivä 6
Krakova. Kaupunkikierros: Vanhankaupunginaukio, Wawelin linna, tuomiokirkko ja juutalaiskortteli.

Krakovassa on paljon nähtävää, ja tänään katselemme lähemmin sen vaikuttavimpia rakennuksia. Elegantissa vanhassakaupungissa Stare Miastossa on kauniita vanhoja kirkkoja, muistomerkkejä ja rakennuksia, joista moni on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi. Iso keskiaikainen tori on suurin Euroopassa. Krakova on historiallinen kaupunki, joka kuljettaa meidät taiteen ja arkkitehtuurin avulla läpi eri aikakausien.
Rynek Glowny eli Vanhankaupunginaukio toimi 1500-luvulla torina, ja yhä nykyäänkin aukiolla on vilkasta, sillä kojut, baarit, ravintolat ja kahvilat vetävät ihmisiä puoleensa. Täällä sijaitsee myös Mariankirkko, joka on perustettu 1200-luvulla. Kiinnitä huomiota sävelmään, jota soitetaan trumpetilla kirkon tornista tasatunnein. Melodia katkeaa kesken kaiken: sillä halutaan muistaa trumpetinsoittajaa, joka 1200-luvulla yritti varoittaa kaupunkia mongolien hyökkäyksestä, mutta jonka mongolit surmasivat nuolella.
Syömme maukkaan paikallistyylisen lounaan ennen kuin iltapäivän puolella lähdemme tutustumaan juutalaiskortteliin Kazimierziin. Teemme kävelykierroksen kaupunginosassa, joka on vilkas paikka monine kahviloineen, ravintoloineen ja putiikkeineen. Käymme mm. yhdessä vanhoista synagogista sekä juutalaisella hautausmaalla. Jatkamme Podgorzen kaupunginosaan, jonne saksalaiset perustivat toisen maailmansodan aikana juutalaisen gheton. Kun Saksa miehitti Puolan vuonna 1939, Krakovassa asui 65 000 juutalaista. Vain 6 000 selvisi sodasta ja keskitysleireistä. Podgorzessa on nykyään muistomerkki, jonka 70 tyhjää tuolia symboloi juutalaisten jälkeensä jättämää omaisuutta.

Päivä 7
Krakova. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Wieliczkan suolakaivokseen (sis. paikallistyylisen lounaan). läksiäisillallinen

Päivä on varattu omille seikkailuille. Vaihtoehtoisesti voit lähteä retkelle Wieliczkan kuuluisaan suolakaivokseen. Noin 700 vuotta vanha suolakaivos koostuu tunneleiden labyrintista. Maan alla kulkee reilun 50 km verran käytäviä ja kaivoskuiluja yhdeksässä kerroksessa. Syvin kulkee 327 m syvyydessä. Käymme kolmessa ylimmässä kerroksessa, jotka sijaitsevat 64–135 m syvyydessä. Näemme saleja ja kappeleita alttareineen ja pyhimyksineen – kaikki louhittu suolasta. Vaikuttavin on Pyhän Kingan kappeli. Kahdelta veljekseltä kului yli 30 vuotta louhia kappeli, ja suolaa kuljetettiin pois yli 20 000 tonnia.

Vierailu suolakaivoksessa kestää noin kaksi tuntia. Opastetun kierroksen aikana kuulemme mielenkiintoisia tarinoita kaivoksesta. Matka, jonka kävelemme kaivostunneleissa, on reilut kaksi kilometriä. Suosittelemme retkelle hyviä kävelykenkiä. Muista varata mukaan myös lämmin neule tai takki, sillä lämpötila kaivoksessa on noin 14–16 astetta.

Illalla kokoonnumme yhteen ja syömme yhteisen jäähyväisillallisen hyvässä ravintolassa.

Päivä 8
Krakova – Helsinki

Aamulla ajamme lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin lähtee.

Lisämaksullinen retki Wieliczkan suolakaivokseen, sis. paikallistyylisen lounaan

Krakovan ulkopuolella odottaa maanalainen seikkailu: 700 vuotta vanha suolakaivos. Kaivos koostuu tunneleiden labyrintista. Maan alla kulkee reilun 50 km verran käytäviä ja kaivoskuiluja yhdeksässä kerroksessa. Syvin kulkee 327 m syvyydessä. Käymme kolmessa ylimmässä kerroksessa, jotka sijaitsevat 64–135 m syvyydessä. Näemme saleja ja kappeleita alttareineen ja pyhimyksineen – kaikki louhittu suolasta. Vaikuttavin on Pyhän Kingan kappeli. Kahdelta veljekseltä kului yli 30 vuotta louhia kappeli, ja suolaa kuljetettiin pois yli 20 000 tonnia.
Vierailu suolakaivoksessa kestää noin kaksi tuntia. Opastetun kierroksen aikana kuulemme mielenkiintoisia tarinoita kaivoksesta. Matka, jonka kävelemme kaivostunneleissa, on reilut kaksi kilometriä. Suosittelemme retkelle hyviä kävelykenkiä. Muista varata mukaan myös lämmin neule tai takki, sillä lämpötila kaivoksessa on noin 14–16 astetta.

Hinta: 90 €/henkilö

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
  • Finnairin reittilennot Helsinki – Gdansk ja Krakova - Helsinki
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
  • puolihoito
  • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • suomalainen matkanjohtaja
  • verot ja viranomaismaksut 
Hintaan ei sisälly
  • lisämaksu yhden hengen huoneesta
  • muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 40€/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. 

Yöpymiset

Gdansk 2 yötä, Torun 1, Wroclaw 1 ja Krakova 3.

 

Liikkuminen matkan aikana ja ajomatkat

Koska suuri osa retkistä toteutetaan jalkaisin (esim. kaupunkikierrokset), oletamme että osallistujat pystyvät liikkumaan itsenäisesti ja ilman apua tai apuvälineitä.

Ajomatkat

Päivä 1. noin 50 km

3. 200 km

4. 400 km

5. 270 km

Wieliczkan suolakaivos

Vierailulla Wieliczkan suolakaivoksessa laskeudumme noin 800 porrasta ja kävelemme tunneleissa yhteensä noin kaksi kilometriä. Lämpötila kaivoksessa on +14 -16C astetta, joten muista ottaa mukaan lämmin neule tai takki.

Käynti ortodoksikirkossa 

Ortodoksikirkoissa naisten tulee peittää hiuksensa huivilla. Kannattaa siis pakata oma huivi mukaan retkille. Miehet puolestaan riisuvat päähineensä astuessaan kirkkoon.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja