Etelä-Englannin Idyllit

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kuninkaallinen matka Englannin kiehtovaan historiaan, maalaukselliselle maaseudulle ja tv-sarjoista tuttuihin maisemiin.

Kiertomatkamme vie läpi maalauksellisen englantilaisen maaseudun pieniin kyliin ja kaupunkeihin, jotka ovat tulleet tutuiksi historiasta, tv-sarjoista ja kirjoista. Keskellä näitä maisemia sijaitsee perinteikäs yliopistokaupunki Oxford, jossa kuljemme ylikomisario Morsen jalanjäljissä. Cotswoldia kutsutaan. "Englannin sydämeksi". Vierailemme puutarhassa, joka on rakkaudella rakennettu ja hellyydellä vaalittu. Sielua ravitsevan puutarhakäynnin jälkeen maistuukin perinteinen englantilainen iltapäivätee skonsseineen. Käymme Shakespearen synnyinkaupungissa Stratford-upon-Avonissa ja kuninkaallisessa Windsorin linnassa sekä tutustumme mystiseen Stonehengeen ja Winston Churchillin synnyinkotiin, Blenheimin palatsiin. Charles Dickensin synnyinkaupungissa Portsmouthissa näemme historiallisen sataman ja alukset, jotka olivat mukana maailmanhistorian merkittävimmissä meritaisteluissa.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Lontoo - Windsor ja Windsorin linna
Päivä 2 Ylikomisario Morsen Oxford - Barnabyn Thames Valley
Päivä 3 Blenheimin palatsi - Stratford-upon-Avon
Päivä 4 Cotswolds - Chipping Campden - Broadway
Päivä 5 Roomalaisten kylpyläkaupunki Bath
Päivä 6 Stonehenge - Salibury - Bournemouth
Päivä 7 Bournemouth - Portsmouth - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Täynnä
1.298€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lontoo - Windsor ja Windsorin linna
Windsorin linna

Lennämme Helsingistä aamulla Lontooseen Norwegianin reittilennolla. Ajamme bussilla Windsoriin, jossa on mahdollisuus tehdä pieni kävelykierros. Tunnelmallisessa Windsorissa on viehättäviä putiikkeja, vanhoja pubeja sekä kuuluisa Windsorin linna, jossa vierailemme myöhemmin päivällä. Thames-joen toisella puolella sijaitsee Eton, joka tunnetaan erityisesti yksityisestä poikakoulusta Eton Collegesta. Sitä ovat käyneet monet tunnetut henkilöt, mm. prinssit William ja Harry.

Omatoimisen lounaan jälkeen tutustumme Windsorin linnaan, joka on yksi Englannin suosituimmista nähtävyyksistä. Linna sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella. Linnan rakennutti 1000-luvulla Vilhelm Valloittaja, ja se on sekä vanhin että suurin linna koko Isossa-Britanniassa. Kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip viettävät usein viikonloppujaan linnassa, jossa on hieno taidekokoelma. Kokoelmaan kuuluu mm. Leonardo da Vincin, Rafaelin, Michelangelon ja Holbeinin teoksia. Linnakierroksen jälkeen ajamme kohti pohjoista ja hotelliamme, joka sijaitsee Windsorin ja Oxfordin välillä Hemel Hempsteadissä. Yövymme hotellissa ensimmäiset kaksi yötä. Syömme hotellissa ensimmäisen yhteisen illallisemme.

Päivä 2
Ylikomisario Morsen Oxford - Barnabyn Thames Valley
Oxford

Perinteisen englantilaisen aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Oxfordia, jossa teemme kävelykierroksen matkanjohtajan opastuksella. Oxfordin elämän keskus on kuuluisa yliopisto, jonka rakennukset levittäytyvät joka puolelle kaupunkia. Oxford University on englanninkielisen maailman vanhin yliopisto, josta löytyy mainintoja kirjallisuudesta jo 1200-luvulta. Kuljemme tänään ylikomisario Morsen jalanjäljissä ja näemme joitakin tv-sarjasta tutuiksi tulleita paikkoja, kuten esimerkiksi Morsen lempipubin. The Eagle and Child -pubissa ovat 1930- ja 40-luvuilla istuneet myös J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis sekä monet muut kirjailijat.

Päivä jatkuu rikosylikomisario Barnabyn maisemissa läpi Thames Valleyn. Reittimme kulkee läpi Warboroughin ja Wallingfordin, joissa on kuvattu suosittua Midsomerin murhat -sarjaa.  Keskiaikaisessa Wallingfordissa, joka tunnetaan sarjassa nimellä Causton, teemme kävelykierroksen. Kaupunki on pieni, mutta sieltä löytyy niin kauppoja, historiallisia pubeja, linnan rauniot kuin kylämuseokin. Täällä asui myös Agatha Christie. Palaamme iltapäivällä hotelliin, jossa syömme päivällisen.

Päivä 3
Blenheimin palatsi - Stratford-upon-Avon

Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on vaikuttava Blenheimin palatsi (eng. Blenheim Palace), joka on rakennettu vuosina 1705-24. Palatsi oli Englannin parlamentin lahja John Churchillille, ensimmäiselle Marlboroughin  herttualle. Yhdeksän sukupolvea myöhemmin palatsissa syntyi Winston Churchill, tuleva pääministeri. Winston Churchill ei koskaan asunut palatsissa, mutta vielä tänäkin päivänä palatsi kuuluu Marlboroughin suvulle. Nykyään palatsi on avoinna matkailijoille ja kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle.

Tutustuttuamme palatsiin jatkamme matkaa viehättävään Stratford-upon-Avonin kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten Shakespearen synnyinpaikkana. Näemme Shakespearen synnyinkodin ja perehdymme hänen elämänvaiheisiinsa. Kuuluisa näytelmäkirjailija syntyi vuoden 1564 paikkeilla. Hänen isänsä oli menestyvä hansikaskauppias ja raatimies, äiti vanhaa vaurasta sukua. Hän kävi paikallista koulua, kunnes aloitti uransa Lontoon teattereissa, joissa hän toimi noin vuoteen 1613. Hän palasi Stratford-upon-Avoniin ja kuoli kolme vuotta myöhemmin. Stratford-upon-Avonissa on mahdollisuus syödä lounasta ennen kuin jatkamme matkaa Gloucesteriin ja Cheltenhamiin, johon majoitumme kahdeksi seuraavaksi yöksi. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 4
Cotswolds - Chipping Campden - Broadway
Cotswoldin maisemia

Etelä-Englantia parhaimmillaan: Vietämme kokonaisen päivän nauttien ainutlaatuisista maisemista ja tyypillisestä englantilaisesta pikkukaupunki-idyllistä. Reitti kulkee läpi kumpuilevan Cotswoldsin, jota kutsutaan myös Englannin sydämeksi. Aluetta leimaavat vanhat pyökkimetsät, vihreät niityt, kuvaukselliset maalaiskylät ja vanhat talot sekä ihanat puutarhat.

Aloitamme Chipping Campdenistä, jossa teemme kävelykierroksen. Näemme niin kutsutun villakirkon, joka rakennettiin menestyksekkään villakaupan tuloilla, sekä köyhäintalon, joka on muunnettu viehättäviksi asunnoiksi. Jatkamme matkaa pieneen Broadwayn kylään. Täällä voi törmätä Lontoon julkkiksiin, jotka paenneet suurkaupungin hälyä kylän ylpeyteen, Lygon Arms hotelliin. Ehdimme katsastaa kylän kauppojen tarjontaa sekä nauttia lounaan. Jotkut saattavat tunnistaa maisemat ja tunnelman Bridget Jonesin päiväkirja -elokuvan talvikohtauksista, jotka kuvattiin lähistöllä.

Englanti on kuuluisa fantastisista puutarhoistaan, ja maassa on peräti yli 3800 puutarhaa, jotka vastaanottavat vierailijoita. Käyme yhdessä tälläisessä puutarhassa, Kiftsgate Court Gardensissa, joka sijaitsee Mickletonissa. Puutarhan on perustanut vuonna 1920 Heather Muir ja se on pian ollut 100 vuotta kolmen eri sukupolven puutarhurien ylläpitämä. Kaikki puutarhurit ovat olleet naisia. Pääsemme ihailemaan puutarhan taidokasta suunnittelua, upeita kukkia ja kasveja.

Puutarhavierailun jälkeen on aika nauttia toisenlaisesta englantilaisesta elämyksestä, nimittäin perinteisestä iltapäiväteestä. Tarjolla on teetä sekä englantilaisia teeleipiä eli skonsseja (eng. scones) hillon ja ”clotted creamin” eli mascarponea muistuttavan paksun kerman kanssa. Iltapäivällä palaamme hotelliin, jossa syömme illallisen.

Päivä 5
Roomalaisten kylpyläkaupunki Bath
Bath

Aamulla suuntaamme kohti etelää ja Somersetin kreivikunnassa olevaa Bathia. Kaupungin perustivat alun perin roomalaiset, jotka asettuivat alueen kuumien lähteiden liepeille. Lähteitä, joiden vesi on 46-asteista, pidettiin pyhinä. Jumalatar Sulis Minervan kunniaksi rakennettiin upea temppeli ja sen yhteyteen uimahalli. Käymme temppelissä, jossa näemme mm. 1,6 metriä syvän uima-altaan rauniot. Kyseinen allas oli suosittu nähtävyys pohjoisessa Rooman valtakunnassa. Valta palasi briteille 1700-luvulla. Bathista tuli suosittu kylpyläkaupunki kuninkaallisten ja aatelisten keskuudessa.

Matkanjohtajan opastuksella teemme kierroksen kaupungin kapeilla ja mutkaisilla kaduilla ihaillen hienoja Yrjöjen aikaisia taloja. Monet kirjailijat ja kulttuuripersoonat ovat inspiroituneet Bathin kauniista kaupungista. Heihin kuuluu mm. Jane Austen (1775-1817), joka asui Bathissa 1800-luvun alussa. Bath kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle. Yöpyminen ja päivällinen Bristolin alueella.

Päivä 6
Stonehenge - Salibury - Bournemouth
Stonehenge

Aamiaisen jälkeen ajamme historialliselle Stonehenge-monumentille Salisbury Plainsin tasangolle. Stonehengen valtavan kivikehän arvellaan toimineen uskonnollisten rituaalien näyttämönä. Stonehenge on rakennettu noin 3 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Stonehengen jälkeen palaamme nykypäivään ja syömme lounaan Salisburyn katedraalikaupungissa. Lounaan jälkeen tutustumme katedraaliin, jonka Ken Follet -fanit tuntevat Taivaan pilarit -kirjasta. Kirkossa on yksi neljästä säilyneestä Magna Cartasta. Magna Carta säädettiin alun perin rajoittamaan Englannin kuninkaan Juhana Maattoman hirmuvaltaa vuonna 1215. Sitä voidaan pitää ihmisoikeusjulistusten ja perustuslakien ensimmäisenä versiona.

Otamme kurssin kohti Bournemouthia, joka tunnetaan miellyttävästä ilmastosta ja upeista rannoista. Bournemouthissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Rantakadun huojuvat palmut, ravintolat ja baarit henkivät rentoa lomatunnelmaa. Päivällisen nautimme hotellissamme Bournemouthissa.

Päivä 7
Bournemouth - Portsmouth - kotimatka
Aamiaisen jälkeen suuntaamme Charles Dickensin synnyinkaupunkiin Portsmouthiin, jossa sijaitsee Englannin kuninkaallisen laivaston pääesikunta. Historic Dockyard sijaitsee kaupungin keskustassa, ja siellä pääsemme tutustumaan sotalaivoihin, kuten HMS Warrioriin, maailman ensimmäiseen panssaroituun sota-alukseen. Historian täyteisen aamupäivän päälle ehtii vielä hyvin käydä nauttimassa lounasta ennen kuin ajamme lentoasemalle. Saavumme Helsinkiin myöhään illalla. 

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
320€
Hintaan sisältyy
 •  Norwegianin reittilennot Helsinki -Lontoo - Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt (noin 174€) ohjelman mukaan
 • majoitukset kahden hengen huoneissa keskitason hotelleissa puolihoidolla (aamiainen ja illallinen)
 • perinteinen englantilainen iltapäivätee 4.matkapäivänä
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 320€ (6 yötä)
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hotellit

Olemme suunnitelleet matkan niin, että välttyisimme monelta hotellin vaihdolta matkan aikana. Tämän vuoksi joudumme ajamaan joitain tieosuuksia toistamiseen. Hotellit ovat keskitason hotelleja ja tarjoavat englantilaista aamiaista sekä illallista.

Hotellilistan yhteystietoineen saat sähköpostitse lentolippujen mukana noin viikkoa ennen matkaa.

Adapteri

Englantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistoke poikkeaa (kolme nelikulmaista pinniä) Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Yöpymiset

Hemel Hempstead 2 yötä
Gloucester/Cheltenham alue 2 yötä
Bristolin alue 1 yö
Bournemounth 1 yö

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 5 out of 5 by from Erittäin onnistunut matka Suosittelen lämpimästi Etelä-Englannin Idyllit-matkaa kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita Englannin historiasta ja nauttivat siitä, että matkalla ei itse tarvitse huolehtia muusta kuin, että on sovittuna aikana sovitussa paikassa. Matkanjohtajamme Anneli oli loistava opas. Hän kertoi mielenkiintoisesti ja hauskasti bussimatkallamme seuraavan kohteemme historiasta ja myös ajankohtaisista asioista. Matka oli hyvin suunniteltu, siten että yhteisten kohteiden käyntien jälkeen, oli myös omaa vapaata aikaa. Aikataulu oli minusta sopivan joustava. Nähtävää tällä matkalla oli todella paljon ja kaikki asiat sujuivat hyvin. Suuret Kiitokset!
Date published: 2016-07-01
Rated 4 out of 5 by from Monimuotoinen matka Viikon ajan tutustuttiin eteläenglantilaisuuden idyllisiin maamerkkeihin. Kierros oli suunniteltu ja toteutettu rennosti ja tiukasti samalla kertaa eli aikataulu oli, mutta myös vapaata, joten toiminta oli mielekästä ja bussimatkat riittävän lyhyitä. Matkaa johdettiin mukavalla tavalla ja se sai ryhmän toimimaan ryhmänä ja antoi mahdollisuuden nauttia omista kiinnostuksen kohteista ja jättää hieman vähemmälle ei niin kiinnostavat asiat. Aina voi arvostella yksityiskohtia ja olla eri mieltä, mutta tässä kokonaisuus toimi hyvin ja matka oli nautittavaa kulkua englantilaisuuden ytimessä, jote varten olin sinne lähtenytkin
Date published: 2016-05-31
Rated 5 out of 5 by from Hyvin järjestetty matkaohjelma Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin toimiva matkaohjelma, piti sen minkä lupasikin.Matkaohjelma oli tiivis mutta omaa aikaa oli runsaasti. Kävelytahti oli sopiva ikäihmisille, kukaan ei jäänyt jälkeen. Varsinkin alkupään hotellit olivat idyllisiä, sijaitsivat maaseudulla missä hotellin vieressä olivat hevoshaat ja pihalla loikki bambeja.Ainoa miinus oli että huoneista puuttuivat jääkaapit. Matkanjohtaja Johanna oli helmi, ammattitaitoinen ja ihmisläheinen. Hoiteli isoa lentokenttää stressaavat mummotkin läpi lähtöselvitysten ja kaiken muun aivan Seutulaan saakka.
Date published: 2016-09-22
Rated 4 out of 5 by from Kaunis Etelä-Englanti Tulin matkalta toissapäivänä. Matkan ohjelma oli monipuolinen ja kiinnostava, retket onnistuivat hyvin. Oppaamme Anneli oli asiantunteva ja huumorintajuinen. Olisiko mahdollista järjestää matka vähemmillä hotellien vaihdoilla? Neljä hotellia oli vähän liikaa minulle. Ensimmäinen hotellimme oli vaatimaton, motellimainen vaikutelma. Hotellit sijaitsivat kaukana kaupunkien keskustasta, olisi ollut mukavaa käydä illalla kiertelemässä kaupunkia. Viimeisen illan yhteinen illallinen ei ollut onnistunut, ruoka oli hyvin vaatimatonta. Muuten ruoat olivat maistuvia. Paluumatkalla Norwegianin lennolla ruoka loppui kesken.
Date published: 2017-09-16
Rated 5 out of 5 by from Matkanjohtaja teki tästä matkasta täydellisen Tulimme mieheni kanssa tältä matkalta pari päivää sitten. Emme olleet aikaisemmin käyneet Englannissa. Matkanjohtajamme Irma teki jokaisesta päivästä täydellisen. Arvostan erikoisesti sitä, että matkalla nähtävyyskohteisiin hän kertoi jo matkalla, mitä kohteissa tulemme näkemään sekä miten mikin paikka löytyy. Meidän ei tarvinnut missään vaiheessa harhailla etsimässä paikkoja. Myös bussimatkat kuluivat nopeasti hänen kertoessa historian tapahtumista. Erinomaisen taustatyön hän oli tehnyt, josta olemme kiitollisia. Paras tapaamamme matkanjohta.
Date published: 2016-06-01
Rated 5 out of 5 by from Idyllejä, kyllä! Kotiinpaluusta on nyt viikko ja olen vieläkin osittain matkalla! Tämä matka oli pitkään suunnitelmissa ja lopulta toteutui täysipainoisena ja antoisana. Etelä-Englannin parhaita paloja todellakin ja sopivasti annosteltuna. Matkanjohtajan rooli on kiertomatkalla aina tärkeä ja tällä matkalla ansaitsee kaikilta osin (asiantuntemus, asenne, ilmaisukyky) täydet pisteet!
Date published: 2016-09-23
Rated 4 out of 5 by from Antoisa matka Matka kokonaisuudessaan oli loistava, mutta pakko antaa pientä kritiikkiä parista seikasta. Ensimmäinen ja viimeinen hotelli eivät vastanneet odotuksia, olivat liian nuhjuisia ja yleisilme oli molemmissa kahden tähden tasoa. Toinen ja kolmas hotelli olivat sitä vastoin oikein mukavia ja viihtyisiä. Lisäksi logistiikka oli hivenen pielessä siinä kohtaa, kun ajoimme päiväksi Bathiin ja siitä takaisin päin Bristoliin yöpymään ja taas seuraavana päivänä Bathin ohitse Stonehengeen. Aivan turhaa matkantakoa. Järkevämpi olisi ollut olla yötä Bathin ja Stonehengen liepeillä eikä aivan toisessa suunnassa. Muuten ihan täyden kympin matka, kiitos tästä!
Date published: 2018-06-13
Rated 5 out of 5 by from Hyvä sisältö ja mahtava opas Anneli oli aivan mahtava opas, joka kertoi mielenkiintoisesti matkasta ja hoiti kaikki järjestelyt hyvin. Kohteita oli sopivasti ja ne olivat mielenkiintoisia. Hotellit olivat siistejä ja pääosin hieman sivussa keskustasta pienemmillä paikkakunnilla, joissa ei muuten tulisi käytyä. Siirtymät olivat sopivan pituisia, keskimäärin noin 1,5 tuntia kerrallaan. Olin hyvin tyytyväinen matkaan, sen sisältöön ja palveluun.
Date published: 2016-05-17
 • y_2019, m_8, d_20, h_12
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_105
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19GBRTR01CFI3008