Etelä-Böömi ja Praha

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tutustu Etelä-Böömiin ja Unescon suojelemaan Český Krumloviin sekä historialliseen České Budějoviceen.

Uutuus

Kiertomatka päättyy vaikuttavaan Konopištěn linnaan ja Prahaan, lempinimeltään ”Kultaiseen kaupunkiin”.
Matka alkaa Etelä-Böömistä, jossa on upeat maisemat ja historiallisia kaupunkeja. Yövymme alueen suurimmassa kaupungissa České Budějovicessa, joka tunnetaan paitsi oluesta, myös historiasta ja arkkitehtuurista. Katselemme lähemmin kaupungin nähtävyyksiä ja käymme kuuluisassa Budweiser Budvar -panimossa, jossa teemme opastetun kierroksen.

Käymme Unescon suojelemassa Český Krumlovissa, jossa sijaitsee Tšekin toiseksi suurin linna. Myös kaupungin historiallinen keskusta tekee vaikutuksen arkkitehtuurillaan, joka on säilynyt hyvin läpi vuosisatojen.
Matka päättyy Prahaan, jonka yksi lempinimistä on ”Kultainen kaupunki”. Matkalla pääkaupunkiin käymme kiehtovassa Konopištěn linnassa, jossa asui aikoinaan Itävalta-Unkarin arkkiherttua Frans Ferdinand perheineen. Opastetulla kierroksella saamme käsityksen perheen elämästä linnassa. Prahassa siirrymme vuosisadalta toiselle kulkiessamme kävellen pitkin kaupungin mukulakivikatuja.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomenkielinen paikallisopas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Tsekin koruna

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Praha – České Budějovice
Päivä 2 Kaupunkikierros České Budějovicessa. Vierailu Budweiser Budvar - panimossa
Päivä 3 Unescon suojelema Český Krumlov. Illallinen České Budějovicessa.
Päivä 4 Konopištěn linna - saapuminen Prahaan ja kaupunkikierros
Päivä 5 Omaa aikaa Prahassa - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Praha – České Budějovice

Lennämme Helsingistä Prahaan. Lentokentältä ajamme České Budějoviceen, eteläisen Böömin suurimpaan kaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme keskiaikaisessa Táborissa, jossa on aikaa syödä lounasta ja kävelellä kaupungilla. Táborista jatkamme perille České Budějoviceen.
České Budějovice on Etelä-Böömin suurin kaupunki ja samalla alueen pääkaupunki. Kaupungin läpi virtaa Tšekin suurin joki, Vltava. Historiallisessa keskustassa on huomionarvoisia renessanssi- ja goottilaistyylisiä rakennuksia. Hienon arkkitehtuurin lisäksi kaupunki tunnetaan Budweiser-oluesta, joka on saanut nimensä kaupungin saksalaisen Budwies-nimen mukaan.

Majoitumme tunnelmalliseen Spa hotel Vitaan, joka sijaitsee noin 500 m päässä vanhastakaupungista ja n. 15 min kävelymatkan päässä pääaukiolta nimeltä Náměstí Přemysla Otakara II. Koska useimmat matkalaiset ovat heränneet varhain ja päivä on ollut pitkä, syömme ensimmäisen illallisen hotellissa.
(Päivän ajomatka 178 km, ajoaika n. 2,5 h.)

Päivä 2
Kaupunkikierros České Budějovicessa. Vierailu Budweiser Budvar - panimossa

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle. Aloitamme tutustumalla kaupungin valtavan kokoiseen pääaukioon, joka on yksi Keski-Euroopan suurimmista ja joka on nimetty kaupungin perustajan, kuningas Přemysl Otakar II:n (1253-1278) mukaan. Renessanssi- ja goottilaistyyliset rakennukset kehystävät aukiota, jonka keskellä seisoo kaunis suihkulähde. Matkanjohtaja kertoo aukion historiasta sekä Vcela-palatsista ja kaupungintalosta. Näemme kierroksella myös yhden kaupungin hallitsevimmista rakennuksista: Mustan tornin, joka on 72 m korkea goottilaistyylinen torni ja kaupungin symboli. Torni on peräisin 1500-luvulta ja se näkyy kaupungissa lähes kaikkialta. Tornin tärkein tehtävä oli suojella kaupunkia vihollisilta ja tulipaloilta. Nykyään tornista voi ihailla näkymiä kaupunkiin.
Muutaman askelen päässä tornista näemme Pyhän Nikolauksen katedraalin 1200-luvulta. Katedraali rakennettiin alunperin romaaniseen tyyliin, mutta muutettiin myöhemmin goottilaistyyliseksi. Tulipalo tuhosi kirkon 1641, minkä jälkeen se rakennettiin uudelleen ajan hengen mukaisesti barokkityyliin.
Kaupunkikierroksen jälkeen keskitymme yhteen niistä asioista, joista České Budějovice ja Tšekki ylipäänsä on kuuluisa, nimittäin vaahtoavaan ja kullankeltaiseen juomaan – olueen. Tšekissä valmistetaan lähes 500 erityyppistä olutta noin 110 erikokoisessa panimossa. Vain muutama vuosi sen jälkeen, kun České Budějovice oli perustettu, kuninkaalta saatiin lupa aloittaa oluen pano kaupungissa. Olutta on siis pantu täällä jo 1200-luvulta lähtien. Kaupunki tunnetaan erityisesti maailmankuulusta Budweiser Budvar -oluesta, jonka asema on suojeltu eli kyseistä olutta saa valmistaa ainoastaan České Budějovicessa. Käymme vierailulla tunnetussa Budweiser Budvar -panimossa, jossa kuuluisaa olutta valmistetaan 1200-luvulta peräisin olevien oluenpanoperinteiden mukaisesti. Budweiser-olutta pidetään panimon päätuotteena, josta koko maa on ylpeä. Teemme opastetun kierroksen, jonka jälkeen nautimme lounaan panimon modernissa oluttuvassa.
Omavalintainen ja -kustanteinen illallinen.

Päivä 3
Unescon suojelema Český Krumlov. Illallinen České Budějovicessa.

Tänään käymme kauniissa Český Krumlovin kaupungissa, jota monet pitävät Etelä-Böömin helmenä. Vuonna 1992 Český Krumlov pääsi Unescon maailmanperintökohteeksi. Kävelykierroksella kaupungilla huomaa kyllä miksi. Pelkästään kaupungin historiallinen keskusta on hyvä esimerkki, sillä täällä on säilytetty vanha arkkitehtuuri. Kaupungissa on useita hienoja goottilais-, renessanssi- ja barokkityylisiä rakennuksia.
Kaupungin yläpuolella kohoaa Tšekin toiseksi suurin linna. Sitä suurempi on vain Hradcanyn linna Prahassa. Linnalta, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1200-luvulta, on upeat näkymät yli kaupungin. Sieltä voi nähdä, kuinka Vltavajoki, joka tunnetaan ehkä paremmin saksankielisellä nimellä Moldau, kiemurtelee kaupungin läpi. Joki vahvistaa kaupungin erityisyyttä korostaen samalla linnan hallitsevaa asemaa.
Aloitamme vierailumme kaupunkikierroksella. Näemme mm. linnan pihan. Näemme myös toisen arkkitehtonisen kohteen, goottilaistyylisen Pyhän Vituksen kirkon 1400-luvulta. Kirkko on koristeltu samalta aikakaudelta peräisin olevilla freskoilla.
Kaupunkikierroksen jälkeen on aikaa katsella kaupunkia omaan tahtiin.
On viimeinen iltamme České Budějovicessa ja syömme yhteisen illallisen kivassa ravintolassa lähellä hotellia.

Päivä 4
Konopištěn linna - saapuminen Prahaan ja kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen kirjoittaudumme ulos hotellista. Päivän ensimmäinen kohde on Konopištěn linna, jossa asui Itävalta-Unkarin arkkiherttua Frans Ferdinand perheineen. Kesäkuussa 1914 Frans Ferdinand ja hänen vaimonsa Sofie murhattiin Sarajevossa. Murhaaja oli serbinationalisti Gavrilo Princip. Sarajevon laukaukset toimivat alkusysäyksenä ensimmäiselle maailmansodalle.

Linnassa saamme autenttisen kuvan Frans Ferdinandin ja hänen perheensä elämästä. Linna on nimittäin säilytetty suurelta osin sellaisena kuin se oli, kun perhe yhä asui siellä. Teemme opastetun kierroksen linnassa, jossa näemme mm. ylelliseen barokkityyliin sisustetut yksityiset huoneet, modernin kylpyhuoneen vuodelta 1910 sekä pitkän ja ylenpalttisen ”jahtikäytävän” lukemattomine metsästysmuistoineen. Frans Ferdinand oli todella innokas metsästäjä, joka elämänsä aikana sai saaliikseen lähes 275 000 eläintä! Erilaisia metsästysmuistoja on esillä eri puolilla linnaa. Opastetun kierroksen jälkeen syömme lounasta linnan ravintolassa.

Konopištěn linnasta jatkamme matkaa Prahaan ja hotelliimme, joka on B&B Prague City. Hotelli on moderni ja sijaitsee lähellä keskustaa.

Asetuttuamme huoneisiimme ajamme keskustaan ja tutustumme Tšekin pääkaupunkiin, Prahaan. Kaupungilla, jonka asukasluku on n. 1,2 miljoonaa, on pitkä ja värikäs historia. Kulttuuri, taide ja arkkitehtuuri kukoistivat täällä vuosisatojen ajan. Prahasta alkoi uskonpuhdistus Jan Husin johdolla 1400-luvun alussa. Kuuluisa tanskalainen astronomi Tycho Brahe asui kaupungissa 1500-luvun lopulla ja kirjailija Franz Kafka puolestaan 1900-luvun alussa.

Lähdemme kaupunkikierrokselle ja kuljemme pitkin kaupungin mukulakivikatuja, jotka kuljettavat meidät vuosisadalta toiselle. Näemme Václavské náměstí -aukion, 750 m pitkän bulevardin, jonka varrella on lukemattomia ostosmahdollisuuksia sekä viihtyisiä ravintoloita. Aukio toimii kokoontumispaikkana kansallisina juhlapäivinä ja mielenosoituksissa. Kävelemme edelleen Vanhankaupungin aukiolle ja annamme aukion kauniiden pastelliväristen rakennusten ja aina 1000-luvulle saakka ulottuvan värikkään historian tehdä meihin vaikutuksen. Näemme juutalaisen korttelin ja Ruutitornin, jonka rakentaminen aloitettiin 1475.

Kaupunkikierroksen jälkeen on omaa aikaa. Prahan keskustassa on lukemattomia mukavia oluttupia ja ravintoloita, joten illallisvaihtoehtoja riittää. Voit myös kävellä alas pitkin Vltavan rantaa ja valita illallispaikan, josta on näkymät joelle.
(Päivän ajomatka 160 km, ajoaika n. 2 h 15 min.)

Päivä 5
Omaa aikaa Prahassa - kotimatka

Tänään on aikaa katsella Prahaa omatoimisesti. Keskustaan pääsee kävellen, mutta jos haluaa säästää voimia, Florencin asema sijaitsee 500 m päässä hotellista. Raitiovaunu tai metro kuljettaa näppärästi lähemmäs Prahan nähtävyyksiä.
Voit käydä esim. majesteettisessa linnakompleksissa Hradcanyssa (Prahan linna), jonka historia ulottuu noin vuoteen 870. Yli tuhannen vuoden ajan se on ollut tärkeä symboli sekä kansalle että hallitsijoille, ja nykyään tiloissa on Tšekin presidentin toimisto ja edustustiloja. Linna on valtava ja mahtipontinen ja sen uumenissa piilottelee palatseja, kirkkoja, luostareita ja kappeleita. Vuonna 1618 protestantit heittivät katolisen keisarin edustajat ulos linnan ikkunasta. Siitä alkoi kolmikymmenvuotinen sota.

Linnan alueella on mm. vaikuttava Pyhän Vituksen katedraali, jossa säilytetään kruununjalokiviä ja joka on Prahan arkkipiispan piispankirkko. Keisari Kaarle IV aloitti katedraalin rakentamisen 1344. Katedraalin mittasuhteet ovat vaikuttavat.

Ylhäältä linnalta voi kävellä takaisin keskustaan mukavan ja viehättävän Mala Stranan kaupunginosan kautta. Mala Strana päättyy Prahan kuuluisimmalle sillalle, Kaarlensillalle.

Myöhemmin bussi hakee meidät hotellilta ja kuljettaa lentokentälle. On kotimatkan aika.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Praha – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (4 yötä)
 • puolihoito
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomenkielinen paikallisopas
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 185€
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat mm. Kuljettajille (vapaaehtoinen)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Yöpymiset

České Budějovice: 3 yötä
Praha: 1 yö

Hotelli

České Budějovicessa asumme Spa hotel Vitassa, joka on tunnelmallinen hotelli vain 500 m päässä vanhastakaupungista ja n. 15 min kävelymatkan päässä kaupungin pääaukiolta nimeltä Náměstí Přemysla Otakara II. Huoneet on sisustettu viihtyisästi lämpimin värisävyin. Huoneiden varustukseen kuuluu hiustenkuivain, puhelin, tv, tallelokero ja langaton internetyhteys. Kylpyhuoneissa on kylpyamme, jossa suihku.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

CZRTR01AFI