Etelä-Afrikka yksin – yhdessä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Albatrosin omistama Zebra Country Lodge toimii tukikohtanasi, kun käyt safarilla, historiallisessa Pretoriassa sekä opastetulla kierroksella Sowetossa.

Uutta

Vain reilun tunnin ajomatkan päässä Johannesburgista sijaitsee ihastuttava kolmen tähden Zebra Country Lodge, jonka varustukseen kuuluu pieni uima-allas, baari, ravintoloita ja tietysti eteläafrikkalainen “boma”, grillauspaikka tähtitaivaan alla. Matkan hintaan sisältyy puolihoito, safari, luontokävely sekä mielenkiintoinen vierailu Pretoriaan ja Sowetoon.

Tarjolla on lisäksi joukko lisämaksullisia retkiä, joilla voit täydentää matkaohjelmaa oman kiinnostuksesi mukaan. Voit esim. tehdä useampia safareita, ratsastaa tai käydä timanttikaivoksessa, josta löytyi Afrikan tähti. Tällä matkalla on aikaa sekä rentoutumiselle että seikkailulle.

Kaikki osallistujat majoittuvat yhden hengen huoneisiin ilman lisämaksua. Zebra Country Lodge koostuu kolmesta eri lodgesta. Tällä matkalla majoitumme Bush Lodgen huoneisiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari, Yksin -yhdessä

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Rand

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Johannesburg – Pretoria – Zebra Lodge
Päivä 3 Safari Dinokengin eläintensuojelualueella
Päivä 4 Nature walk eli luontokävely
Päivä 5–8 Lisämaksullisia retkiä, joista voit itse valita kiinnostavimmat
Päivä 9 Käynti Sowetossa ja kotimatka
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Zebra Country Lodge

Zebra Country Lodge sijaitsee Gautengin ("Kullan maan") provinssissa, noin 30 km Pretoriasta pohjoiseen ja reilun tunnin ajomatkan päässä Johannesburgista. Täällä voit viettää rentoa maaseutuelämää keskellä rauhallista ympäristöä. Lodgen ympärillä on noin 400 hehtaaria kaunista, vaihtelevaa luontoa ja taustalla kumpuilevat vuorijonot. Seeprat ja antiloopit laiduntavat lähimaastossa. Lintubongarille paikka on oivallinen.

Zebra Country Lodge koostuu kolmesta erillisestä lodgesta: Mountain Lodgesta, Zebra Stablesistä sekä Bush Lodgesta. Jokaisen lodgen yleisissä tiloissa on ravintola, baari, vastaanotto, pieni uima-allas ja pihalla on leirinuotiopaikka (boma braai).

Ravintolat tarjoavat huolella valmistettuja kansainvälisiä ruokalajeja sekä perinteistä grillissä valmistettua ruokaa. Keittiöstä voi myös tilata (lisämaksusta) paikallisilla herkuilla täytettyjä eväskoreja ja lähteä omalle piknikille.

Tarjolla on valikoima aktiviteetteja ja retkiä. Paikan päällä voi käydä hieronnassa ja melomassa (sillä varauksella, että sateita on talven aikana saatu riittävästi). Ndebelen kulttuurikylä tarjoaa maistiaisia paikallisesta kulttuurista ja menneestä elämäntavasta. Päivittäin järjestetään jeeppi- ja kävelysafareita lähialueelle sekä safareita naapurissa sijaitsevalle Dinokengin suojelualueelle. Mahdollisuus myös varata helikopterilento.

Bush Lodge
Tässä olkikattoisessa lodgessa on yhteensä 15 viihtyisää huonetta, jotka sijaitsevat tiheän kasvillisuuden ja puiden seassa. Lodgessa on ravintola, leirinuotiopaikka, pieni uima-allas ja baari. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, teen/kahvinkeittovälineet, hiustenkuivain ja kattotuuletin.  

Mountain Lodge
Mountain Lodge sijaitsee vehreässä ympäristössä. Lodgessa on yhteensä 26 hyvin varusteltua huonetta, joista avautuu upea näkymä. Kauniit kasvit ja kukat, purot ja viehättävät polut luovat rauhallisen ympäristön. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, teen/kahvinkeittovälineet, hiustenkuivain ja kattotuuletin. Lodgessa on pieni uima-allas, baari, ravintola ja leirinuotioalue.

Zebra Stables
Lodgessa on yhteensä 20 huonetta ja tunnelmalliset huoneet on entisöity vanhaan hevostalliin. Kaikki huoneet on sisustettu etniseen tyyliin ja niissä on oma wc ja suihku, hiustenkuivaaja, kattotuuletin ja teen/kahvinkeittovälineet. Huoneesta on suora käynti yhteiselle sisäpihalle/terassille.

Lodgen yleisissä tiloissa on ravintola ja baari, vastaanotto ja loungetila. Wi-fi on maksuton ja toimii vaihtelevasti, parhaiten vastaanottotiloissa. Pihalla on kaksi leirinuotiopaikkaa (boma braai) ja pieni uima-allas.

Zebra Country Lodgen kotisivut: http://zebralodge.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lento Helsingistä Johannesburgiin.

Päivä 2
Johannesburg – Pretoria – Zebra Lodge
Pretoria

Laskeuduttuamme Johannesburgiin ajamme Pretoriaan, Etelä-Afrikan hallinnolliseen pääkaupunkiin. Teemme siellä pienen kaupunkikierroksen. Pysähdymme katsomaan mm. hienoa Union Buildingiä, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus seisoo mäen harjalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. 285 m pitkä rakennus valmistui 1913. Rakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta väestöryhmää, englantilaisia ja buureja. Musta kansanosa unohdettiin rakennuksen symboliikasta kokonaan.

Syömme lounaan (omakustanteinen) joko ennen Union Buildingiä tai sen jälkeen. Sitten meillä on edessä vielä noin tunnin ajomatka läpi avarien eteläafrikkalaismaisemien. Perillä Zebra Lodgessa asetumme huoneisiimme, ja loppupäivä on varattu rentoutumiselle. Illalla syömme yhteisen tervetuloillallisen.

Päivä 3
Safari Dinokengin eläintensuojelualueella
Safarilla

Dinokengin eläintensuojelualue sijaitsee lähellä Zebra Lodgea, joka on Gautengin provinssin ensimmäinen suojelualue. Aamiaisen jälkeen lähdemme mielenkiintoiselle safarille. Jos suojelualueen villieläimet kiehtovat, voit viikon kuluessa osallistua useammallekin lisämaksulliselle safarille. Kuljetus lodgelta suojelualueelle ja takaisin sisältyy retken hintaan.

Päivä 4
Nature walk eli luontokävely
Päiväunilla

Kahden tunnin luontokävelyllä paikallisoppaan kanssa kiertelemme jalkaisin lähialueella ja tutustumme hieman pienikokoisempiin asukkeihin. Näet kosteikkojen lintuja ja opit lisää mm. hyönteisistä, kasveista ja puista.

Päivä 5–8
Lisämaksullisia retkiä, joista voit itse valita kiinnostavimmat
Tuliaisiksi?

Voit lähteä omavalintaisille retkille tai rentoutua altaalla.

Retkiä ja tekemistä:
Tässä on kooste mahdollisuuksista ja hinnoista.

Big Five -safari Dinokengin eläintensuojelualueella
Dinokengin eläintensuojelualue sijaitsee lähellä Zebra Lodgea. Se on Gautengin provinssin ensimmäinen eläintensuojelualue. Viikon aikana voit osallistua yhdelle tai useammalle safarille. Kuljetus lodgelta suojelualueelle ja takaisin sisältyy retken hintaan. 400 ZAR/hlö.

Auringonlaskun ihailu
Auringonlaskun aikaan teemme kahden tunnin retken autoilla Zebra Lodgen suojelualueella. Näet seeproja, antilooppeja ja muita eläimiä. Pysähdymme matkan varrella nauttimaan “sundownerit”, virkistävät juomat, ja ihailemaan laskevaa aurinkoa.
170 ZAR/hlö

Ratsastus
Voit lähteä ratsastusretkelle, jolla pääset nauttimaan ympärövästä luonnosta.
250 ZAR/hlö

Tähtien katselu
Vähäinen valosaaste tekee Afrikan yötaivaasta varsin vaikuttavan. Tähtien katselu on mukava päätös tapahtumarikkaalle päivälle.
400 ZAR/hlö

Bushwalk
Kahden tunnin kävelyretki paikallisoppaan johdolla. Koe mm. kosteikkojen ainutlaatuinen linnusto sekä hyönteiset, kasvit ja puut.
170 ZAR/hlö

Vaijeriliuku Muningin rotkossa
Mikäli kaipaat seikkailua, voit kokeilla vaijeriliukua Muningin rotkossa. Kaiken kaikkiaan neljä vaijeria on viritetty yli rotkon 80 m korkeuteen. Liukumatkaa on yhteensä 1,5 km.
800 ZAR/hlö

Mönkijäretki
Lähde huristelemaan mönkijällä läpi maalauksellisen 150 hehtaarin suuruisen alueen, joka seurailee Elandsjokea.  Retki suuntautuu savannille, pensaikkoon ja kosteikkoon.
800 ZAR/hlö

Retki Cullinanin timanttikaivokselle
Noin kaksi tuntia kestävä retki tutustuttaa kuuluisan Cullinanin timanttikaivoksen historiaan. Kaivos avattiin vuonna 1902 ja tunnetaan erityisesti maailman suurimmasta timantista, Cullinanin timantista, joka löytyi vuonna 1905. Timantti jaettiin pienempiin osiin, joista suurin tunnetaan Afrikan tähtenä. Saamme kuulla, miten timantteja etsitään. Kierros tehdään maan pinnalla, ei alhaalla kaivoksessa.
800 ZAR/hlö

(Pidätämme oikeuden hintamuutoksiin.)

 

Päivä 9
Käynti Sowetossa ja kotimatka
Højt at flyve...

Lähdemme Zebra Lodgesta ja suuntaamme Johannesburgiin, josta lennämme kotiin. Joburgissa, kuten Etelä-Afrikan suurinta kaupunkia arkipuheessa kutsutaan, asuu yli kuusi miljoonaa ihmistä. Se muistuttaa amerikkalaista suurkaupunkia: keskustan liikekortteleissa seisoo pilvenpiirtäjiä, ja vähitellen kaupunkikuva muuttuu matalammaksi esikaupungiksi. Joburg on maailman timantti- ja kultakaupan keskus.

Vierailemme kuuluisassa ja pahamaineisessa Sowetossa. Jätettyään taakseen pitkän ja synkän vaiheen, joka alkoi 1944, Soweto on nykyään paradoksien täyttämä. Soweto oli 1970-luvulla apartheid-hallinnon vastustamisen symboli. Kierroksellamme Sowetossa tutustumme sen historiaan ja nykypäivään. Tämän päivän Soweto on taiteen, musiikin, teatterin ja runouden sulatusuuni, jossa on runsaasti luovuutta, ja joka pyrkii eteenpäin.

Illan tullen ajamme Johannesburgin lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Huoneluokan korotus

Huone yhdelle - Zebra Stables tai Mountain Lodge: 68€
Huone yhdelle - The Stabels Deluxe-huone: 128€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Johannesburg – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • majoitus (7 yötä) Bush Lodgessa yhden hengen huoneessa 
 • aamiaiset päivinä 2-9
 • illalliset päivinä 2-8
 • opastetut kaupunkikierrokset Pretoriassa ja Sowetossa
 • opastettu luontokävely
 • safari Dinokengin eläintensuojelualueella
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksulliset huoneet
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (yhteensä n. 25€/hlö, suositus )

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkusta yksin -yhdessä!

Tarkoittaa, että saat huoneen omaan käyttöösi, etkä maksa siitä lisämaksua. Tällä matkalla kaikki muutkin majoittuvat yhden hengen huoneisiin. Voit luonnollisesti lähteä matkalle myös kaverin kanssa, tällöin molemmat majoittuvat omiin huoneisiinsa.
Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja, kuten muillakin ryhmämatkoillamme.
Teknisestä syystä matkan hintatiedoissa näkyy "majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa".

Matkatavarat

Johannesburgin lentokentän uudet matkatavarasäännökset astuivat voimaan 25.3.2019.

Ruumaan menevien matkatavaroiden tulee olla tavanomaisia matkalaukkuja, siis matkalaukkuja, joissa on vähintään yksi tasainen sivu. Pyöreitä tai epäsäännöllisen muotoisia kasseja ei hyväksytä. Myöskään pitkät nauhat tai nyörit eivät ole sallittuja. Mikäli matkalaukussasi on pitkä nauha tai matkakassi on muuten sääntöjen vastainen, matkatavaran saa teipattua Johannesburgin lentokentällä maksua vastaan. Säännöillä pyritään välttymään matkatavarahihnojen jumittumiselta ja odotusaikojen pitkittymiseltä. Pitkät nauhat tai nyörit ovat suurin syy matkatavarahihnojen pysähtymiseen. Jos matkalaukussasi on pitkä nauha, joudut irrottamaan sen ennen kuin selvität matkatavarat lennolle Johannesburgissa tai vaihtoehtoisesti teippauttamaan sen kiinni matkalaukkuun.

Lastenrattaat, golflaukut ja muut isot matkatavarat ovat poikkeus, sillä ne käsitellään kuin “odd sized baggage” (erityismatkatavarat).

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pakkausvinkit

Matkaohjelmassa on kevyitä kävelyretkiä, joten kannattaa pakata mukaan mukavat kengät sekä vaatetta, joka sopii liikkumiseen ulkoilmassa. Lämpötila voi vaihdella lämpimästä (päivällä) viileään (yöllä). Suosittelemme ottamaan mukaan myös aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, aurinkolasit, päähineen, kiikarin ja kameran.

Alueella ei esiinny malariaa, joten estolääkitystä ei tarvita.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

20ZARTR42AFI1708