Emerald Princess – risteily Tyyneltämereltä Karibialle

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Elegantilla Emerald Princess -aluksella Los Angelesista Latinalaisen Amerikan luontoon ja tunnelmallisiin siirtomaakaupunkeihin.

Uutta

Matka alkaa yöpymisellä Los Angelesin elokuvakaupungissa. Sitten nostamme ankkurin ja lähdemme kohti uuden maailman mielenkiintoisia ja suojeltuja kohteita.

Matkan keskiössä on yksi ihmiskunnan suurimmista hankkeista: 80 km pitkä Panaman kanava, jonka läpi risteilemme. Matkan varrella järjestetään neljä erikoisretkeä (lisämaksullisia) kahteen Unescon suojelemaan siirtomaakaupunkiin, Cartagenaan ja Granadaan. Retkipakettiin sisältyy lisäksi retki costaricalaisella kahviplantaasilla. Risteilymme päättyy Sunshine Stateksi kutsuttuun Floridaan, jossa käymme tutustumassa Miami Beachin art deco  arkkitehtuuriin.

Laiva, joka kuljettaa meitä pitkin Pohjois- ja Väli-Amerikan rannikkoa, on tasokas Emerald Princess. Täysihoito ja juomarahat aluksella sisältyvät matkan hintaan.

Risteilyreitti: Los Angeles – Puerto Vallarta, Meksiko – Huatulco, Meksiko – San Juan del Sur, Nicaragua – Puntarenas, Costa Rica – Fuerte Amador, Panama – Panaman kanava – Cartagena, Kolumbia – Fort Lauderdale – Miami

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Los Angeles, Kalifornia, USA
Päivä 2 Kaupunkikierros Los Angelesissa, risteily alkaa
Päivä 3–4 Aikaa rentoutumiselle ja merimatkasta nauttimiselle
Päivä 5 Puerto Vallarta, Meksiko
Päivä 6 Merellä matkalla kohti Huatulcoa
Päivä 7 Huatulco, Meksiko. Rentoutumista Meksikon Rivieralla
Päivä 8 Merellä matkalla kohti Nicaraguaa
Päivä 9 San Juan del Sur, Nicaragua - lisämaksullinen retki Unescon suojelemaan Granadaan
Päivä 10 Puntarenas, Costa Rica - lisämaksullinen retki kahviplantaasille
Päivä 11 Merellä matkalla Panamaan
Päivä 12 Fuerte Amador, Panama - lisämaksullinen retki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille
Päivä 13 Matka Panaman kanavan läpi
Päivä 14 Cartagena, Kolumbia - lisämaksullinen kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella
Päivä 15–16 Merellä matkalla kohti Floridaa
Päivä 17 Fort Lauderdale – Miami - kaupunkikierros ja kotimatka
Päivä 18 Saapuminen Helsinkiin

Emerald Princess

Emerald Princess on jo itsessään ylellinen matkakohde. Herää joka aamu uusissa maisemissa. Nauti näkymistä yhdessä noin 1 100 hytistä, joissa on ikkuna tai parveke. Hemmottele itseäsi kuumakivihieronnalla Lotus Spassa, nauti huolella valmistetuista ruokalajeista joko muodollisemmassa tai rennommassa tunnelmassa ja tee risteilystäsi unohtumaton elämys.

Risteilyalus Emerald Princess tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, jotka sekä inspiroivat että viihdyttävät. Jotkin saavat sinut hikoilemaan. Laivalla on tarjolla kaikkea taidehuutokaupoista virtuaaligolfiin.

Princess Cruise’sin keittiömestarit ovat kulinaarisia taiteilijoita, jotka pyrkivät tarjoilemaan parasta mahdollista ruokaa. Kaikille varustamon aluksille on myönnetty arvostetun kansainvälisen gastronomisen järjestön Paistinkääntäjien (Chaîne de Rôtisseurs) kilpi merkiksi ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta laadusta. Jokainen ruokalista on laadittu huolella, ja valikoima vaihtelee päivästä toiseen. Myös palvelu on tasokasta. Princess Cruise’sin laivoilla koet unohtumattomia makuelämyksiä!

Lue lisää: www.princess.com/ships-and-experience/ships/ep-emerald-princess/ 
Kansikartta: www.princess.com/deckPlans.do?shipCode=EP 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.) 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Los Angeles, Kalifornia, USA

Perillä Los Angelesissa ajamme hotellille. Saamme tilaisuuden levätä ennen kuin seikkailumme kunnolla alkaa.

Päivä 2
Kaupunkikierros Los Angelesissa, risteily alkaa

Los Angeles on USA:n toiseksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on 15 miljoonaa ja pinta-ala niin valtava, että sitä on vaikea hahmottaa. L.A., kuten kaupunkia kutsutaan arkikielessä, on maailman johtava viihdekeskus, erityisesti kun on kyse elokuvista, televisiosta ja musiikista. Myös huvipuisto-, taide- ja kulttuuririntamalla L.A. on huipputasoa. Los Angeles on kaupunki, jossa amerikkalaista unelmaa yritetään elää todeksi. Jotkut harvat päätyvät asumaan Bel Airin ja Malibun miljoonakartanoihin, monet muut joutuvat jättämään kaupungin ja poistumaan toteutumattomine unelmineen.

Aamupäivällä tutustumme Los Angelesiin mielenkiintoisella kaupunkikierroksella. Käymme mm. Beverly Hillsissä ja sen kuuluisalla ja trendikkäällä ostoskadulla Rodeo Drivella. Saamme osamme tähtipölystä Hollywoodissa, jossa näemme legendaarisen ensi-iltateatterin Chinese Theatren ja kävelemme pitkin Walk of Famea, jonne tuhannet elokuva- ja musiikkitähdet ovat saaneet oman tähtensä ja painaneet kädenjälkensä. Näemme myös tunnetun Dolby Theatren (entinen Kodak Theatre), jossa järjestetään vuosittainen Oscar-gaala. Myös Oscar-sesongin ulkopuolella on hyvät mahdollisuudet törmätä julkkiksiin, ainakin sellaisiksi pukeutuneisiin. Haluatko ehkä poseerata Elviksen kanssa?

Kierros päättyy risteilysatamaan, jossa aluksemme odottaa.

Päivä 3–4
Aikaa rentoutumiselle ja merimatkasta nauttimiselle

Pari päivää merellä on hyvä tapa aloittaa risteily. Samalla, kun liikumme kohti Karibianmerta, voit rentoutua lepotuolissa aluksen kannella ja katsella maisemia, lukea ja nauttia aluksen viihdetarjonnasta. Laivalla on monia ruokapaikkoja, joista voit valita mieleisen, sekä baareja, joissa voi käydä nauttimassa lasillisen hyvää viiniä tai virkistävän cocktailin. Aluksella on myös viihtyisä kirjasto, jossa voi pelata lautapelejä, kasino, kuntosali ja kylpylä, jossa voit hemmotella itseäsi erilaisissa hoidoissa (varataan ja maksetaan aluksella).

Matkanjohtaja kertoo aluksen tarjonnasta ja järjestää yhteistä tekemistä sekä tietoiskuja Albatros Travelin ryhmälle.

Päivä 5
Puerto Vallarta, Meksiko

Puerto Vallarta sijaitsee Banderasin lahdessa, joka on Meksikon suurin luonnonlahti: 55 km pitkä ja 35 km leveä. Kaupunki on 1950-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde sekä meksikolaisten että amerikkalaisten keskuudessa. Täällä on viihtyisää: mukulakivikatuja, paljon pieniä kahviloita ja ravintoloita, mutta kaupungilla on myös nykyaikaisempi puoli. Cualejoen varressa on kaksi isoa toria, joilla myydään käsitöitä ja matkamuistoja. Kaupungissa on myös arkeologinen museo, jossa on merkittävä esikolumbialaisen taiteen kokoelma.

Tee kävelyretki Malecónin rantakadulla, jolla voit samalla ihailla Sergio Bustamanten, Alejandro Colungan ja Ramiz Barquetin kaltaisten nykytaiteen edustajien veistoksia. Tai istahda rantakadun kahvilaan katselemaan ohikulkijoita.

Puerto Vallartassa on lukemattomia rantoja, joista suosituin on Playa de los Muertos – Kuolleitten ranta. Makaaberin nimen juuret vievät aikaan, jolloin merirosvolaivoja saapui rantaan, jotta merirosvot saivat levätä ja suunnitella uusia ryöstöretkiä. Lopettaakseen tämän paikallinen kuvernööri vangitsi erään laivan miehistön ja hirtti miehistön jäsenet rannan puihin pelotellakseen muut merirosvot kuoliaaksi. Nimestään huolimatta ranta on nykyään varsin eläväinen paikka! Täällä on kaikkea, mitä voi toivoa: ravintoloita, aurinkovarjoja ja lepotuoleja, vesiurheilua ja viihdykettä.

Päivä 6
Merellä matkalla kohti Huatulcoa

Tänään aluksella järjestetään monenlaista ohjelmaa sekä matkanjohtajan että varustamon puolesta. Olet kuitenkin oman itsesi herra ja voit valita, haluatko istuskella kannella omassa rauhassa vai rentoutua musiikkia kuunnellen jossakin laivan monista salongeista ja baareista.

Päivä 7
Huatulco, Meksiko. Rentoutumista Meksikon Rivieralla
Huatulco, Mexico

Santa Cruz Huatulco on Huatulcon lahden pääkaupunki. Pienissä poukamissa on kalliita ja ylellisiä lomahotelleja, joihin rikkaat ja kuuluisat tulevat rentoutumaan ja arkea pakoon. Huatulco eroaa monista muista Meksikon lomakohteista siinä, että sinne on melko hankalaa päästä lentäen.

Tästä syystä massaturismi on aina pysynyt täältä loitolla toisin kuin monista muista paikoista Meksikossa. Tekemistä täällä kuitenkin riittää. Suurin vetonaula on yhdeksän pientä poukamaa ja yhteensä yli 30 uimarantaa. Monet rannoista ovat rauhallisia, ja snorklausmahdollisuudet loistavat.

Huatulco sijaitsee niin kutsutulla ekologisella vyöhykkeellä, mikä tarkoittaa, että valtaosa alueesta on suojeltu rakentamiselta ja että kaikki jätevesi kerätään talteen, jottei se valu mereen.

Vietä päivä rannalla tai lähde jollekin varustamon retkistä, jotka varataan ja maksetaan aluksella. 

Päivä 8
Merellä matkalla kohti Nicaraguaa

Teemme matkaa merellä ja tapaamme muita matkalaisia ehkä yhteisellä lounaalla, uima-altaassa tai menemme yhdessä katsomaan illan viihdetarjontaa. Aluksella on monenlaista ohjelmaa, joten valitse siitä se, mikä kiinnostaa eniten.

Päivä 9
San Juan del Sur, Nicaragua - lisämaksullinen retki Unescon suojelemaan Granadaan

Nicaragua on Keski-Amerikan suurin valtio, jolla on tarjota upeita maisemia, hienoja kulttuuriaarteita ja mielenkiintoista historiaa. Viime aikoihin saakka Nicaragua on valitettavasti tunnettu lähinnä sandinistien ja contrasissien välisestä sodasta, jota käytiin 1970-luvun lopulta pitkälle 1980-luvulle. Nykyään sotilaat ja sissit ovat korvautuneet matkailulla ja nähtävyyksillä. Niistä nautimme päivän retkellä, joka on vierailu siirtomaa-aikaiseen Granadaan.

Granadassa mukulakivikatuja reunustavat ainutlaatuiset siirtomaa-arkkitehtuuria edustavat rakennukset, jotka hehkuvat pastelliväreissä. Palmut kohoavat punaisten kattotiilien meren yläpuolelle ja kaiken tämän taustana kohoavat tuliperäiset vuoret. Kaikkialla näkee, kuinka innoitusta on haettu barokista ja maurilaisesta rakennustyylistä, joka vie ajatukset Espanjaan. Paluumatkalla pysähdymme näköalapaikalla, jolta näemme Maderasin ja Concepcionin, kaksi vaikuttavaa tulivuorta Nicaraguajärven keskellä. (Lounas ei sisälly päivän retken hintaan.)

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päästäksemme maihin tänään käytämme niin kutsuttuja tukialuksia, jotka ovat pienempiä aluksia, jotka kuljettavat matkustajat laivalta satamaan.

Päivä 10
Puntarenas, Costa Rica - lisämaksullinen retki kahviplantaasille

Tänään saavumme Costa Ricaan ja nousemme maihin Puntarenasin kaupungissa samannimisessä provinssissa. Kaupunki sijaitsee noin 10 km leveällä kannaksella, joka kurottuu kohti Tyyntämerta. 1800-luvulla kaupunki oli Costa Rican tärkein satama, josta vietiin kahvia, hedelmiä ja muita maataloustuotteita Amerikan länsirannikolle. Puntarenasissa vallitsee ihanan rento tunnelma ja sen rantakadulla on kiva käveleskellä. Kaupunkia ympäröi upea luonto vesiputouksineen, jokineen, sademetsineen ja paratiisimaisine hiekkarantoineen.

Tänään pidämme kahvitauon, sillä kun kuulee sanan Costa Rica, ajatukset kulkeutuvat saman tien kahviin. Kahvilla on ollut tärkeä rooli Costa Rican historiassa. Tutustumme siihen lähemmin päivän retkellä, joka on vierailu Espiritu Santon kahvitilalla. Paneudumme tilan historiaan, sijaintiin ja topografiaan ja kuulemme monenlaista tietoa Costa Rican kultapavusta, kahvista.

Retkeen sisältyy mm. käynti perinteisessä talossa, joka on täydellinen paikka tutustua kahvin käyttöön ja kuulla, miksi paikalliset käyttävät edelleen ”chorreadoria”, vaikka kahvinkeitin on keksitty jo aikoja sitten. Maistelemme luonnollisesti tuotteita ja huomaamme, että jokaisella laadulla on omat arominsa ja makuvivahteensa.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 11
Merellä matkalla Panamaan

Aikaa rentoutumiselle matkalla kohti Panamaa.

Päivä 12
Fuerte Amador, Panama - lisämaksullinen retki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille

Tänään nousemme maihin Panamassa Fuerte Amadorin rannikkoseudulla. Satama sijaitsee hieman Panama Cityn ulkopuolella Balboan alueella. Päivän Albatros-retki suuntautuu Panama Cityyn. Aloitamme ajamalla pääkaupungin keskustaan ja vanhaankaupunkiin. Katselemme tärkeimpiä nähtävyyksiä ja sen jälkeen jatkamme mahtavalla kanavalle. Käymme Panaman kanavaa esittelevässä museossa ja saamme tietää, miten kanava rakennettiin. Lopuksi näemme vielä Mirafloresin sulut. Sitten palaamme risteilyalukselle. (Lounas ei sisälly päivän retken hintaan.)

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päästäksemme maihin tänään käytämme niin kutsuttuja tukialuksia, jotka ovat pienempiä aluksia, jotka kuljettavat matkustajat laivalta satamaan.

Päivä 13
Matka Panaman kanavan läpi

Tänään koemme matkan ehdottoman kohokohdan: matkaamme läpi Panaman kanavan, joka vihittiin käyttöön 1914. Kunnianhimoinen tavoite yhdistää kaksi valtamerta oli insinööreille vaativa tehtävä. Samanaikaisesti projekti muodostui myös poliittisesti ja taloudellisesti haastavaksi. Idean isä oli espanjalainen valloittaja Balboa, joka haaveksi kanavan rakentamisesta jo vuonna 1513. Kauppiaat ja hallitukset toivoivat Atlantilta Tyynellemerelle kulkevaa väylää, jonka avulla välttyisi 20 000 km pitkältä ja vaaralliselta merimatkalta Etelä-Amerikan kärjen ympäri. Projektilla oli monia tukijoita, mm. Benjamin Franklin ja filosofi Goethe.

Ranskalainen La Société Civile Internationale du Canal Interocéanique aloitti rakennustyöt 1880. Seuraavia kahta vuosikymmentä leimasivat jatkuvat tekniset haasteet, lukemattomat maanvyöryt sekä malaria- ja keltakuume-epidemiat, jotka veivät lähes 22 000 työläisen hengen. Ranskalaiset päättivät myydä projektin Yhdysvaltojen hallitukselle. Kauppahinta oli 40 miljoonaa dollaria.

Kun amerikkalaiset jatkoivat projektia 1904, edessä oli suurimman padon sekä suurimpien sulkujen ja rautaporttien rakentaminen, mitä tuohon aikaan kyettiin edes kuvittelemaan. Projektiin liittyi myös isoja ympäristöongelmia. Iso joukko ulkomaalaisia työntekijöitä työskenteli valtavalla työmaalla, ja moni kuoli matkan varrella. Panaman kanava vihittiin käyttöön 15. elokuuta 1914. SS Ancon oli ensimmäinen alus, joka kulki kanavan läpi.

Kanavalla on yhä suuri merkitys merenkululle ja maailmankaupalle ja se kuuluu yhä Panamalle. Koska modernit kauppalaivat ja konttialukset muuttuvat yhä suuremmiksi, yritetään Panaman kanavaa ja sen sulkuja suurentaa, jotta myös 32,3 m leveämmät alukset mahtuisivat kulkemaan kanavan läpi.

Päivä 14
Cartagena, Kolumbia - lisämaksullinen kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella

Tänään pysähdymme Cartagenassa Kolumbian pohjoisrannikolla. Cartagena perustettiin vuonna 1533 ja se on yksi Espanjan vanhimpia siirtomaakaupunkeja. Cartagena on yksi kauneimmista ja parhaiten säilyneistä espanjalaisten siirtomaaherrojen rakennuttamista kaupungeista koko Etelä- ja Väli-Amerikassa. Linnoitettu vanhakaupunki on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi.

Päivän Albatros-retki on kaupunkikierros Cartagenassa. Näemme mm. San Felipe de Barajasin sotilaslinnoituksen, jonka rakentaminen aloitettiin 1536 ja jota vahvistettiin ja laajennettiin useita kertoja seuraavien parin sadan vuoden aikana. Cartagena oli houkutteleva ryöstökohde, sillä sieltä rahdattiin laivoilla kultaa, hopeaa ja jalokiviä Espanjaan. Linnoitus sijaitsi strategisesti merkittävällä paikalla ja suojeli kaupunkia hyökkäyksiltä sisämaasta ja mereltä käsin.

Teemme kävelykierroksen myös Cartagenan vanhassa linnoitetussa kaupunginosassa. Pienillä ja kapeilla kaduilla näemme kauniita, hyvin säilyneitä siirtomaa-aikaisia rakennuksia: yksityisten ihmisten kodit puuparvekkeineen seisovat rinta rinnan julkisten rakennusten kanssa, joissa toimi espanjalaisten laaja hallintokoneisto. Näemme muutamia erittäin kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Popa-luostarin, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla, 150 m korkealla kukkulalla. Sieltä on hienot näkymät! Näemme myös patsaan, joka esittää Kolumbian alkuperäisasukasta India Catalinaa, joka stoalaisella tyyneydellä katselee maailmaa pukeutuneena vain lannevaatteeseen ja sulkakoristeeseen. Espanjalaiset sieppasivat India Catalinan ja opettivat hänelle espanjaa, jotta hän saattoi toimia siirtomaaisäntien tulkkina näiden valloittaessa yhä laajempia alueita Kolumbiasta.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 15–16
Merellä matkalla kohti Floridaa

Reitti kulkee nyt kohti Floridaa, ja meillä on vielä muutama päivä aikaa nauttia merimatkasta ja laivan tarjonnasta. 

Päivä 17
Fort Lauderdale – Miami - kaupunkikierros ja kotimatka

Saavuttuamme Fort Lauderdalen risteilysatamaan astumme laivasta, mutta matka ei ole vielä ohi. Tänään teemme nimittäin kaupunkikierroksen Miamissa, jossa näemme mm. kauniita art deco -tyylisiä rakennuksia ja Ocean Drive -rantakadun, jolla sekä turistit että paikalliset käyvät kävelyllä ja piipahtavat kahviloissa ja ravintoloissa. Nautimme Floridan suurimman kaupungin tunnelmasta ja otamme sitten kurssin kohti lentokenttää. On aika palata kotiin.

Päivä 18
Saapuminen Helsinkiin

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkillä mukana suomalainen matkanjohtaja.

Retkipakettiin sisältyy: 

 • San Juan del Sur. Kokopäiväretki Unescon suojelemaan Granadaan (lounas ei sis. hintaan)
 • Puntarenas. Kokopäiväretki kahviplantaasille, sis. lounas
 • Fuerte Amador, Panama. Kokopäiväretki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille (lounas ei sis. hintaan) 
 • Cartagena. Puolipäiväretki kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella

Retkipaketti tulee tilata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Hinta: 298€/hlö 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu huoneesta/hytistä yhdelle

Yhden hengen huone ja sisähytti yhdelle, kategoria IE-IF: 2198€/hlö

Lisämaksulliset hytit

Lue lisää hyteistä Hyvä tietää-osiosta. 

Jaettu kahden hengen hytti

 • Ulkohytti, kategoria OF: 398€/hlö
 • Ulkohytti parvekkeella, kategoria BB-BF: 948€/hlö

Yhden hengen hytti

 • Ulkohytti yhdelle, kategoria OF: 2998€/hlö
 • Ulkohytti yhdelle, parveke, kategoria BB-BF: 4098€/hlö
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Los Angeles ja Miami – Helsinki turistiluokassa (matkalla välilasku) 
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa Los Angelesissa (1 yö)
 • majoitus jaetussa kahden hengen sisähytissä (kategoria IE-IF) Emerald Princess -risteilijällä (15 yötä) 
 • aamiainen Los Angelesissa
 • täysihoito Emerald Princess-aluksella (ei sis. ruokajuomia)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan 
 • juomarahat risteilijällä (n.200€/hlö) 
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä
 • lisämaksullinen retkipaketti 298€/hlö
 • lisämaksulliset hytit
 • ESTA-sähköinen matkustuslupa, noin 14 USD/hlö. Katso hakuohjeet kohdasta Hyvä tietää
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 10 USD/hlö. Lisämaksullisen retkipaketin ostaneille n. 20 USD/hlö) 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Hyttikategorioita on useita: siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma wc/kylpyhuone, kaappitilaa ja istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parivuode. Jos haluat varata sviitin, ole yhteydessä myyntiimme.

Parvekkeellinen hytti

Hyttikategoria BB-BF. Ulkohytti, jossa oma parveke. Hytissä on iso lattiasta kattoon yltävä ikkuna ja joko kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. N. 19 m2 (sisältyy parveke n. 3 m2).

Ulkohytti
Hyttikategoria OF. Hytissä on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Ikkuna. N. 13,5 m2.

Sisähytti
Hyttikategoria ID-IF. Hytissä on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. N. 14,5 m2

Ilmasto ja pukeutuminen

Tarkista matkakohteen sään ennen lähtöä esim. Osoitteesta: foreca.fi
Huomaathan, että lämpötilaerot voivat olla suuret eri paikkojen välillä. Ota mukaan vaatekertoja, joissa on mukava olla ja liikkua. Ja joita on helppo tarpeen mukaan lisätä ylle ja vähentää. Hyvät kävelykengät tai lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Wi-Fi ja internet hotelleissa USA:ssa

Emerald Princess -aluksella on maksullinen Wi-Fi, joka toimii parhaiten osassa yleisiä tiloja sekä Internet Cafessa. Hinta noin 10 USD/päivä. Palvelu varataan ja maksetaan koko risteilyn ajaksi.

Monet hotellimme USA:ssa tarjoavat ilmaisen langattoman internetyhteyden tai kaapelinettiyhteyden huoneissa.

Yhteys ja laatu voivat vaihdella. Joissakin hotelleissa on ilmainen Wi-Fi huoneissa, mutta toisissa ilmainen nettiyhteys on vain yhteisissä tiloissa (kysy Wi-Fi:sta tai nettiyhteydestä kirjoittautuessasi sisään hotelliin tai tiedustele asiaa matkanjohtajalta). Joskus internetiä kannattaa tulla käyttämään yhteisiin tiloihin, joissa signaali on voimakkaampi, kuin taistella heikon signaalin kanssa huoneessa. Signaalin vahvuus riippuu monesti siitä, missä huoneesi sijaitsee.

Joissakin hotelleissa internetyhteys huoneessa on maksullinen. Useimmiten laatu on tuolloin parempi.

Toinen vaihtoehto on hyödyntää Starbucksin ja muitten ketjujen ilmaista nettiyhteyttä. Tällaisia paikkoja löytyy useimmiten isoista kaupungeista melko helposti.

Aamiainen hotellissa USA.ssa

Yksinkertainen, buffettyyppinen aamiainen, sisältäen paahtoleipää, voita, marmeladia, kananmunia, pekonia ja jogurttia. Kahvia, teetä ja mehua. Joinain aamuina tarjolla voi olla myös puuroa.

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat. 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Passi ja ESTA -matkustuslupa

Passi tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkaosuutta varten. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella (suomenkielinen lomake) viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää sähköpostiisi nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa.

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.
USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.
Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 1 out of 5 by from Odotukset,50-Vuotis häämatka Laiva oli hyvä,ja ruoka ja palvelut oli hyvät..Paitsi..Omat kummankaan luottokortit eivät toimineet laivalla. Eivätkä toimineet kummankaan laivankortit. Kortit toimivat vain ovessa. Opas selvitti toimimattomuutta infossa kolmena eri päivänä. Sitten sanottiin infossa,että pitää tallentaa rahaa laivan kassaan 100 dollaria/henkilö . Joten laitoin siihen 400 dollaria. Jälleen lakkasivat laivan kortit toimimasta . Laitoin lisää 200 dollaria. Eivät toimineet sittenkään . Sain koko yli kahden viikon loistoristilyllä ostettua vaikeudetta vain kymmenellä dollarilla ongelmitta . Ja näin juhlistaa 50-vuotis häämatkaa. Luottokortit toimivat maissa Costa Ricassa ja Los Anglesissa. Kotona pankissa tarkistettiin,että korteissa ei ollut vikaa.
Date published: 2019-12-14
Rated 5 out of 5 by from Panaman kanava Matka vastasi odotuksiani. Laiva oli hieno, ruoka hyvä ja puitteet mahtavat. Retket hyvät, Panaman kanava oli mahtava kokemus. Laivalla oli ongelmia pankkikorttini kanssa, minulla oli kaikki kunnossa, olin yhteydessä pankkiini. Epäilen, että mahdollisesti yrittivät veloittaa DEBIT toiminnolla. 2800 matkustajaa joista kuudella oli ongelmia, neljä suomalaista?!? vai onko meillä jokin erityinen security meidän pankeillamme. Sain hoidettua maksamalla suoraan höyläämällä. Aiheutti kuitenkin pientä häiriötä mielenrauhalleni....muuten olen erittäin tyytyväinen.
Date published: 2019-12-06
Rated 4 out of 5 by from Upea risteily Palasimme risteilyltä viikko sitten, oli antoisa ja odotukset pääosin täyttänyt matka. Oma pikkuparveke oli yliveto; en olisi voinut kuvitella kahta viikkoa sisähytissä! Yllätyksenä matkaan sisältyi toiseksi kallein juomapaketti, jota ilman olisi joutunut maksamaan aika lailla lisää koska vain kahvi/tee/perusmehut/kraanavesi sisältyivät risteilyhintaan. Nyt sai juoda mielensä mukaan erilaisia tuoremehuja, alkoholittomia tai alkoholidrinkkejä, viinejä ja oluita. Retket eri kohteisiin olivat mielenkiintoisia. Näimme lähes kosketusetäisyydeltä isoja ja pieniä Amerikan krokotiilejä Costarican Tarcoles-joen veneretkellä. Meksikon kohdalla ei enää ollut järjestettyjä retkiä mutta ei tarvinnutkaan: pääsimme rannalle uimaan Tyyneen mereen. Ihanaa lämmintä kirkasta vettä! Paikallisoppaat olivat asiansa tuntevia ja järjestelyt toimivat moitteetta joka maassa. Laivalla oma matkanjohtajamme Pirjo piti mielenkiintoisia esitelmiä mm mayoista sillä vierailimmehan heidän alueillaan. Pirjolle vielä suuret kiitokset huolen pidosta!
Date published: 2015-11-29
Rated 5 out of 5 by from Tuntematon maailman kolkka mukavasti tutummaksi :) Retkiohjelman toteutus PIENENÄ suomaisryhmänä onnistui hyvin. Matkanjohtajamme kokemus ja asiantuntijuus lisäsivät hienosti tietouttamme. Hänen tietoiskunsa maya kultuurista, espanjankielen taito ja paikallistuntemus toivat lisäarvoa. Laivan iltaohjelmat olivat korkeatasoisia. Intiaanikylässä vierailua voisi jatkossa miettiä Albatrossin retkiohjelmaan.
Date published: 2015-11-30
Rated 3 out of 5 by from Panaman risteily Panama kanavan läpiristeily oli huippujuttu muuten keskikertainen risteily. Laatu hinta suhde ei kyllä vastannut odotuksiamme.
Date published: 2019-12-05
Rated 3 out of 5 by from mielyttävä. Matka kokonaisuudessa oli aika liisu. Opastetut retket pohjustus oli mitäänsanomaton . Retkillä kauhea kiire????
Date published: 2019-12-11
Rated 5 out of 5 by from Kiinnostava ja rentouttava matka Hemmotteluloma monella tavalla. Monipuoliset aktiviteetit kulttuurista liikuntaan erinomaisia.
Date published: 2019-12-10
Rated 5 out of 5 by from Matkan opaspalvelut Upea kahden viikon lomamatka
Date published: 2019-12-06
 • y_2020, m_7, d_1, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_fi_FI, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20USCOC02DFI0911