Elefanttien valtakunta - Botswana

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ainutlaatuinen safarimatka Botswanassa sijaitsevaan Choben kansallispuistoon sekä Victorian putouksille Zimbabween.

Lisälähtö

Lähde mukaan hienoja elämyksiä tarjoavalle safarille. Laaja Choben kansallispuisto on yksi Afrikan parhaista safarialueista, joidenkin mielestä jopa paras. Kansallispuiston vieressä sijaitsevasta lodgesta käsin teemme retkiä maastoautoilla ja moottoriveneillä Botswanan upeaan luontoon ja Chobe-joelle. Eläinlajeja on paljon ja varsinkin majesteettiset elefantit hallitsevat savannia. Linnusto on monipuolinen ja lajien kirjo vaikuttava.

Safareiden lomassa on mukava rentoutua vaikkapa kirjan parissa ja nauttia hyvätasoisen lodgen mukavuuksista.

Matkan aluksi käymme mahtavilla Victorian putouksilla ja viidentenä matkapäivänä teemme retken kylään Namibian puolella.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Botswanan pula

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Victoria Fallsiin - matka jatkuu Botswanaan
Päivä 3 Botswana, Kasane - safari ja veneretki
Päivä 4 Chobe Safari Lodge - omaa aikaa
Päivä 5 Botswana, Kasane - retki maalaiskylään - Namibia
Päivä 6 Botswana, Kasane - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 7 Botswana, Kasane - aamuinen veneretki ja rentoutumista
Päivä 8 Botswana, Kasane - safari ja veneretki
Päivä 9 Botswana - kotimatka alkaa
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Chobe Safari Lodge

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Chobe Safari Lodge sijaitsee Botswanan koillisosassa Chobe-joen varrella aivan Choben kansallispuiston vieressä. Kansallispuisto on maan suurin ja eläinrikkain.

Kaikissa huoneissa on ilmastointi, oma kylpyhuone, suihku ja wc. Lodgessa on pieni uima-allas, johon voit pulahtaa virkistäytymään safarien välissä. Lodgeen kuuluu paikallinen kauneushoitola, jossa on mahdollisuus lisämaksusta varata esim. hierontaa. Ravintola, jossa voit nauttia hyvästä ruoasta ja baarissa virkistävistä juomista. Lähellä (noin 200 m) on pieni ostoskeskus, jossa on mm. pankki, ATM-automaatti ja ruokakauppa. Kasanen kylän keskustaan on noin 1,5 km. Kylässä on supermarket, muutamia vaatekauppoja ja pari ravintolaa.

Lue lisää: www.chobesafarilodge.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.998€
Helsinki
Täynnä
2.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Matka kohti Victoria Fallsia alkaa. 
Päivä 2
Saapuminen Victoria Fallsiin - matka jatkuu Botswanaan

Laskeuduttuamme Zimbabwen lentokentälle ja hoidettuamme viisumimuodollisuudet lähdemme heti tutustumaan Victorian putouksiin. Putoukset sijaitsevat lähellä kaupunkia ja lentokenttää ja ovat yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä. Zambezijoki levittäytyy putouksen kohdalla 1 700 metrin levyiseksi, ja yli 545 miljoonaa litraa vettä virtaa minuutissa 107 metriä alas kapeaan rotkoon. Veden voima on valtava, ja kun kävelemme hitaasti näköalapaikalta toiselle, saamme lähes koko ajan vesisuihkuja päällemme. Kannattaa ottaa mukaan kevyt sadetakki sekä muovipussi kameralle. Matka Victorian putouksilta määränpäähämme Kasaneen ja Chobe Safari Lodgeen kestää noin kaksi tuntia. Matkalla näemme mopanepuita ja ehkä paviaanilauman istumassa tienlaidassa. Ylitämme Botswanan rajan Kasungulassa, ja reittimme seurailee Chobejokea, kunnes saavumme lodgellemme. Majoituttuamme kokoonnumme illalliselle.

Botswana on yksi Afrikan vähäväkisimpiä valtioita, mutta samalla yksi Afrikan rikkaimmista maista. Hiukan sen jälkeen, kun maa oli itsenäistynyt 1966, geologit löysivät Botswanasta maailman suurimman timanttiesiintymän. Valtavat luontoalueet takaavat rikkaan eläimistön, ja hallitus pyrkii pitämään turistien määrän sopivan alhaisena. Lodgemme sijaitsee Choben kansallispuiston kupeessa. Chobe on maan toiseksi suurin ja eläimistöltään rikkain kansallispuisto. Täällä yhtyvät Zambezi-, Chobe- ja Linyatijoki. Puisto rajoittuu neljään Afrikan valtioon, Sambiaan, Zimbabween, Namibiaan ja Botswanaan. Jokien vedellä on suuri merkitys alueen kasvillisuudelle, ja se vaihteleekin savannista metsään, hiekka-aavikkoon ja marskimaahan. Choben pinta-ala on 10 566 km2, ja täällä elää eniten villieläimiä koko eteläisen Afrikan alueella. Kansallispuisto, jota ei ole aidattu, tunnetaan erityisesti valtavista elefanttilaumoista, jotka kulkevat pitkin jokia etsiessään ravintoa. Ruokaa on todellakin kylliksi, mikä näkyy elefanteista, jotka ovat suurempia kuin muualla Afrikassa. Puistossa viihtyvät useimmat Afrikan antilooppilajeista, kirahvit, seeprat, virtahevot, alligaattorit, leijonat, leopardit (vaikein havaittava), puhvelit, paviaanit ja yli 350 lintulajia.

Päivä 3
Botswana, Kasane - safari ja veneretki

Afrikka on täynnä paradokseja: elämä täällä on villiä ja kovaa, yksinkertaista ja monimutkaista, sitkeää ja herkkää. Afrikkalainen savanni on paikka, jossa aika pysähtyy ja kaikki tapahtuu luonnon ehdoilla. Olemme etuoikeutettuja, kun saamme kokea, miltä planeettamme näytti miljoonia vuosia sitten, kun Afrikka oli yhä mantereiden keskellä. Kansallispuistoissa luonto on suojeltua ja leijonat saavat luvan olla kuninkaita.

Tänään lähdemme ensimmäiselle safarille. Aamusafarit alkavat auringon noustessa noin kello kuusi ja kestävät noin kello yhdeksään, riippuen siitä, mitä näemme safarin aikana. Ennen lähtöä voi hörpätä kupin kahvia tai teetä. Aamusafarilla voimme aistia aamun voimakkaat tuoksut ja savannin erityisen hohteen aamutuimaan. Mukana meillä on ranger, joka tuntee alueen ja kertoo kaikesta, mitä näemme ja kuulemme safarin aikana. Safarien sisältö riippuu luonnollisesti paikallisista olosuhteista. Joskus löydämme ison joukon villieläimiä samasta paikasta, toisella kertaa joudumme etsimään eläimiä pidemmän aikaa pitkin jokia. Lisäksi voimme tulkita eläinten käyttäytymistä: jos lauma impaloita jäykistyy yhtäkkiä ja suuntaa huomionsa pensaikkoon, on todennäköistä, että ne ovat huomanneet vaanivan petoeläimen. Emme voi tietenkään taata, mitä näemme, milloin ja missä – mutta juuri se tekee safarista jännittävän ja aina erilaisen elämyksen. Varmaa on kuitenkin se, että Choben kansallispuistossa elää eniten villieläimiä koko eteläisessä Afrikassa, elefantteja yli 110 000 yksilöä.

Runsas aamiaispöytä odottaa meitä lodgessa safarin jälkeen. Huomaathan, että avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä ja sadeviittoja, mutta tuulenpitävä takki tai fleece voi silti olla tarpeen. Kun aurinko porottaa korkealta taivaalta, tilanne on toisenlainen. Safarit ovat miellyttävimmillään viileinä aamutunteina sekä myöhään iltapäivällä. Niihin aikoihin näkee myös eniten eläimiä, sillä päivän kuumimpaan aikaan eläimet pysyttelevät varjossa. Myös me toimimme samoin: keskipäivän kuumimpaan aikaan haluat ehkä viilentyä uima-altaassa, käydä kauneushoitolassa (tarjolla mm. öljy- ja kuumakivihierontaa lisämaksusta), katsella lintuja terassilta ja syödä lounasta.

Kello kolmen paikkeilla, kun aurinko on siirtynyt hieman alemmas ja ilma alkaa viilentyä, on aika lähteä veneretkelle joelle. On aivan erityistä kokea eläimet joelta käsin, sillä silloin ne pysyvät yleensä rauhallisempina ja pääsemme lähemmäs. Joella näemme paljon lintuja, kuten majesteettisia kiljumerikotkia, ruskosuohaukkoja, pitkäjalkaisia jassanoita, kuningaskalastajia, haikaroita, iibiksiä ja merimetsoja. Näemme ehkä myös alligaattoreita ja virtahepoja. Tiheän papyruskasvuston keskellä voi mahdollisesti piilotella ujoja suoantilooppeja. Yleisempiä ovat likit ja vesiantiloopit sekä elefanttilaumat ja puhvelit, jotka viihtyvät joenpenkalla.

Safarilta palaamme lodgeen ja auringonlaskua joella on mukava seurata vaikkapa lodgen terassibaarissa istuen. Auringonlasku Botswanassa on Kalaharin autiomaan punaisen pölyn ansiosta usein värien ilotulitusta.

Päivä 4
Chobe Safari Lodge - omaa aikaa
Tälle päivälle ei ole lukkoon lyötyä ohjelmaa, joten voit kuulostella itseäsi ja suunnitella oman ohjelmasi. Jotkut haluavat nukkua pidempään ja nauttia päivästä omaan tahtiin. Mikäli haluat toimintaa, matkanjohtalta saat tietoa lisämaksullisista aktiviteeteista.
Päivä 5
Botswana, Kasane - retki maalaiskylään - Namibia
Aamiaisen jälkeen lähdemme vierailulle afrikkalaiseen maalaiskylään – sekä ylitämme joen ja käymme naapurimaan Namibian puolella. Tässä osassa maata eletään pääasiallisesti hyvin perinteiseen tapaan. Saamme tietoa kulttuurista sekä vanhoista perinteistä. Elämäntapa kunnioittaa luontoa ja perheet ovat isoja ja riippuvaisia toisistaan.
Päivä 6
Botswana, Kasane - aamu- ja iltapäiväsafari

Päivä alkaa aikaisella safarilla. Palaamme lodgeen hyvin ansaitulle aamiaiselle.

Iltapäivällä ajamme savannille avoimissa maastoautoissa. Tähän aikaan päivästä valo on upea, ja toivottavasti näemme monia eläimiä ennen paluutamme lodgeen auringon laskiessa. Usein iltapäiväsafarit kestävät hieman pidempään kuin aamusafarit, mutta meillä on silti aikaa käydä kylvyssä ja nauttia lasillinen tähtitaivaan alla ennen illallista.

Päivä 7
Botswana, Kasane - aamuinen veneretki ja rentoutumista
Aamupäivällä lähdemme jälleen Chobejoelle. Iltapäivä on omaa aikaa. Käy vaikkapa tutustumassa pieneen Kasanen kylään, joka sijaitsee noin 1,5 km:n päässä lodgestamme.
Päivä 8
Botswana, Kasane - safari ja veneretki
Päivä alkaa aikaisella safarilla. Palaamme lodgeen hyvin ansaitulle aamiaiselle. Iltapäivällä teemme viimeisen veneretken Chobejoelle. Syömme illallista ja nautimme viimeisestä illasta lodgessamme.
Päivä 9
Botswana - kotimatka alkaa

On aika jättää hyvästit lodgellemme sekä Botswanalle. Aamiaisen jälkeen ajamme Victoria Fallsin lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

 

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
398€
Yhden hengen huoneen lisämaksu
398€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Johannesburg - Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa) sekä reittilennot Johannesburg - Victoria Falls - Johannesburg turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Chobe Safari Lodgessa
 • aamiainen ja lounas päivinä 3-8
 • illallinen päivinä 2-8
 • safarit, kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 398€
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat rangereille ja lodgen henkilökunnalle, yhteensä noin 80€/hlö
 • viisumi Zimbabween (noin 70 USD/hlö, katso lisää kohdasta Hyvä tietää)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Zimbabwen viisumi ja passitiedot

Zimbabween tarvitset viisumin. Viisumia voi hakea Zimbabwen suurlähetystöstä Ruotsista. Viisumin saa myös paikan päällä lentokentältä, jolloin viisumi maksetaan käteisellä. Hinta noin 70 USD/hlö  (double entry).

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: http://www.zimembassy.se/visainfo.html

Passissa on oltava vähintään 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja sekä viisumia varten, passin tulee olla koneellisesti luettava.

Zimbabwen ja Botswanan valuutta

Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa tai maksaa kansainvälisillä luottokorteilla. Suosittelemme ottamaan mukaan käteisenä jonkin verran US dollareita; myös pieniä 1 ja 5 dollarin seteleitä, joilla voit ostaa esim. virvokkeita Victorian putouksilla.

Botswanan valuuttaa (pula) ei saa Suomesta, Etelä-Afrikan randi on käypä valuutta paikallisen valuutan rinnalla. Randeja saa Suomesta etukäteen tilaamalla, rahanvaihtotoimistosta tai pankista. Chobe Safari Lodgessa voit maksaa kansainvälisellä luottokortilla (esim. ruokajuomat, jotka eivät sisälly matkan hintaan). Lodgen lähellä on pieni ostoskeskus, jossa on pankki ja ATM -automaatti.

Liikkuminen matkan aikana

Matka ei ole fyysisesti erityisen rasittava, teemme safarit maastoautoilla ja veneillä. Matkustajan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ilman apuvälineitä.

Ilmasto Botswanassa

Botswanan sää on leuto ja miellyttävä ympäri vuoden. Talvikuukaudet ajoittuvat kesä-elokuuhuun, jolloin yöt ovat usein kylmiä. Näin voi olla myös touko- ja syyskuussa, sitä vastoin ajanjakso lokakuusta maaliskuuhun on yleensä suhteellisen lämmin, myös öiseen aikaan. Esim. maaliskuun keskimääräinen päivälämpötila on noin +23c. (päivän alin noin +17c). Sadekuuroja tulee ympäri vuoden, eniten lämpimien kuukausien aikana pohjoisessa, ja kylmien kuukausien aikana etelässä.

Safarit ja matkalle mukaan

Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen (noin klo 6), jolloin ulkona on viileää lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. Suosi safarivaatetuksessa hillittyjä värejä.

Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana. Kuhunkin maastoautoon mahtuu 10 matkustajaa ja kuljettaja/ranger.

Tärkeintä tällä matkalla on, että pidät luonnosta ja eläimistä. Choben kansallispuisto on suuri, liki 11000 m2:n kokoinen alue. Sääolosuhteista ja sateista riippuen eläimet liikkuvat eri aikoina eri puolilla laajaa aluetta. Paikalliset rangerit tuntevat kansallispuiston ja tekevät parhaansa, että näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseudulla.

Botswana tunnetaan erittäin rikkaasta linnustostaan, eri lintulajien näkeminen Chobessa riippuu vuodenajasta. Veneajeluilla lintujen bongaamiseen on erityisen hyvä mahdollisuus.

Maastoautoilla tehtävillä safareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Matkan aluksi käymme Victorian putouksilla. Ota mukaan kevyt sadetakki tai sadeviitta.

Kiva tietää -kirjavinkkejä

Botswana, Pekka Peltola (Into 2017)

Mme Ramotswe tutkii -kirjasarja, Alexander Mccall Smith (Otava)

Birds of Botswana, Peter Hancock & Ingrid Weiersbye (Princeton Field Guides)

Alle 18 v. matkustajat Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18 v. lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus. Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa. (Tällä matkalla lennätte sekä menossa Johannesburgiin että paluussa lähdette Johannesburgista).

18.1.2019 alkaen säännöt ovat muuttuneet siten, ettei virkatodistusta välttämättä kysytä maahan saavuttaessa ja/tai maasta poistuttaessa. Suosittelemme kuitenkin, että hankitte ja otatte todistuksen mukaan matkalle, koska sitä voidaan pyytää nähtäväksi. Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan.

Huom. Mikäli toinen vanhemmista matkustaa Etelä-Afrikkaan yksin alle 18-vuotiaan lapsen kanssa, tarvitaan matkaan toisen vanhemman suostumus. Tällöin vanhempien on asioitava yhdessä (samaan aikaan) lähetystössä täyttämässä virallinen suostumuslomake. Lisäksi lähetystössä tulee olla mukana nämä dokumentit:

Lapsen passi sekä 2 kopiota passin kuvasivusta.

Molempien vanhempien passit sekä 2 kopiota passien kuvasivusta.

Kopio (1 kpl) maistraatin virkatodistuksesta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

 

Yhteystiedot:

Consular Office

Embassy of South Africa

Pohjoinen Makasiinikatu 4 (3rd floor)

00130 Helsinki

Tel. +358 9 6860 3100

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
4 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

 

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa 598€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta 250€

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden huoneessa 848€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta 500€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Viisi päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 4 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
www.hotel-casuarina.com
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa: alk. 1198€/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 348€

Le Meridien Ile Maurice - 4 tähteä (paikallinen luokitus)
Neljän tähden Le Meridien-hotellia ympäröi trooppinen puutarha. Hotellissa on suuri uima-allasalue, josta pääsee suoraan rannalle. Hintaan sisältyy täysihoito.

http://www.lemeridien-mauritius.com

Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa: alk. 1396€/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 350€

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.

Kotisivut: www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa: alk. 1546€/hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 400€

Shangri La le Touessrok Resort & Spa - 5 tähteä Deluxe (paikallinen luokitus)

Hienostuneen hotellin sijainti on upea, kaunissa lahdenpoukamassa saaren itärannikolla. Le Touessrok Resort tarjoaa runsaasti palveluita ja aktiviteetteja, hotellin asiakkailla on mm. pääsy Ilot Mangenien yksityiselle saarelle, jossa on upeat rannat. Hotellin lähellä on Bernhard Langerin suunnittelema huipputasokas Ile aux Cerfsin golfkenttä. Aamiaiset.

Kotisivut: www.shangri-la.com/mauritius/shangrila

Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen deluxe ocean view-huoneessa: alk. 2146€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 1100€
Jaetussa kahden hengen deluxe beach access-huoneessa: alk. 2246€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 1350€
Jaetussa kahden hengen Junior Suitessa: alk. 2546€/hlö
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 1600€

Lisämaksusta:
Täysihoito: 448€/hlö
Puolihoito: 298€/hlö

Mikäli haluat varata puoli- tai täysihoidon, ota yhteyttä myyntiimme tai mainitse siitä varauslomakkeen "Huomioitavaa"-osiossa.

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa/Shangri La le Touessrok Resort & Spa hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Hyvä ensikokemus safarimatkaan Kokonaisuutena matkamme oli hyvin onnistunut. Botswana on hieno maa. Matkamme osui sadekauden aikaan joka ilmeisesti ei ole paras aika eläinten näkemiseen. Tästä olisin toivonut ennakkotietoa matkanjärjestäjältä - toki asian olisi itsekin voinut selvittää ennen osallistumispäätöstä. Vaikka matkan otsikko oli Elefanttien valtakunta, oli fanttien näkeminen työn takana. Yksi jokiristeily voisi olla vähemmän ja sitten yksi iltapäiväsafari enemmän.
Date published: 2017-03-14
Rated 5 out of 5 by from Botswana, elefanttien valtakunta Matkan oli järjestetty hyvin. Emme ehtineet Victoria Fallsin koneeseen ja jouduimme yöpymään mielenkiintoisessa ja viehättävässä Lodgessa Johannesburgessa. Tämä oli todella hyvä ratkaisu ja ehdottomasti myös muilla matkoilla ensimmäinen yö pitäisi pitkän lennon jälkeen olla jo Johannesburgessa. Nukutun yön jälkeen on antoisampaa katsella Victorian putouksia kuin väsyneenä pitkän lennon jälkeen.Safarit maastossa olivat todella mielenkiintoisia, venesafareita riittää ehdottomasti kaksi.Itse vaihdoimme yhden venesafarin maastosafariksi ja se oli kyllä sen arvoinen.Matkanjohtajana oli Pekka Virtanen ja hän oli kyllä loistava johtaja, kiitos hänelle.
Date published: 2018-12-01
Rated 4 out of 5 by from Ensimmäinen kokemus Albatrossilla Aika paljon tehty vaimon kanssa kaukomatkoja ympäri maailman ja nyt päätettiin kokeilla Albatrossia. Ihan tyytyväinen matkaan, kaikki toimi hyvin. Hinta-laatu tasapainossa. Safarimatkalla turhan paljon vapaa-aikaa: jeeppisafarit ja venesafarit pääasiassa aamupäivisin ja iltapäiväksi/ illaksi ei mitään ohjelmaa. Safarilodgen uima-allas suoraan ravintolan edessä, tämä miinuksena. Ravintolassa ajoittain ongelmia, mm. talon viiniä ei saanut. Naudanlihaa ei nähtävästi osata afrikassa valmistaa, lihaan ei veitsi välillä pystynyt, saatikka hampaat. Samaa ongelmaa ollut vähän muuallakin Afrikassa.
Date published: 2018-03-06
Rated 5 out of 5 by from Erittäin hyvä kokonaisuus! Matkan aloitus Victorian putouksilla antoi upean lähtölaukauksen lomalle. Ohjelma kokonaisuudessaan oli erinomainen paketti. Matkanjohtaja oli erittäin ammattitaitoinen ja luotsasi ryhmää hyvällä otteella koko matkan ajan. Kaikki yksityiskohdat oli hyvin mietitty matkanjärjestäjän toimesta ennakkoon, joten itse sai keskittyä nauttimaan upeista elämyksistä. Arvostan suuresti Albatrosin safarimatkoilla luontoa ja eläimiä kunnioittavaa asennetta. Matkanjohtaja ja savanni- sekä jokiretkien paikallisoppaat/rangerit kertoivat milellään ja itsekin aidosti kiinnostuneena eläimistä ja niiden lajityypillisestä käyttäytymisestä. Ohjelmassa oli sopivasti myös ns. "omaa aikaa". Chobe Lodge oli siisti ja viihtyisä paikka. Palvelu oli ystävällistä ja aamiais- / lounasbuffet oli maittava ja monipuolinen. Lodgen yhteydessä oleva kauppa olisi voinut olla monipuolisempi ja olisin toivonut, että sielllä olisi ollut enemmän paikallisia tuotteita. Voin lämpimästi suositella tätä matkaa - monta hienoa kokemusta rikkaampana on mukava katsella kuvia savanniretkien tunnelmista!
Date published: 2017-04-20
Rated 4 out of 5 by from Ensikertalaiselle safarimatkailijalle vastasi hyvin odotuksia. Hyvin suunniteltu kokonaisuus: ensimmäisen päivän putousvierailu lounaineen oli hieno alku lomalle, ja viimeisen illan "parempi" päivällinen viimeisteli onnistuneesti tapahtumarikkaan viikon. Lentoaikataulut "inhimilliset", erityisesti matkan pidennykseen sisältyneet lennot hotellikuljetuksineen oli organisoitu hyvin.
Date published: 2017-03-16
Rated 5 out of 5 by from Hieno ja rentouttava elämys ! Tammikuun 2019 matka oli kaiken puolin rentouttava ja kiinnostava. Kaikki toimi erinomaisesti. Retkien määrä oli minulle sopiva, jäi tarpeellinen määrä vapaa aikaa omaan käyttöön. Näimme paljon eläimiä ja kerimme katsoa niitä rauhassa, ei mitään stressiä. Matkanjohtaja oli mukava ja hoiti työnsä elämyksellä, tietämyksellä, ja rauhalla. Kaikki ryhmän 24 osallistujaa olivat mukavia ja henki ryhmässä oli tosi hieno. Harvoin matkustan ryhmässä, mutta tällä kertaa pitää myöntää, että ryhmässä matkustamisesta oli hyötyä. Olen aika kriittinen, mutta en tosiaankaan löydä mitään moitittavaa. Kiitos tästä hienosta elämyksestä.
Date published: 2019-01-21
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen safari- ja luontomatka Zimbabwen Victorian putousten kautta Choben kansallispuistoon Botswanaan suuntautunut matka oli omaleimainen kokemus, myös aiemmin safareilla käyneille. Victorian putousten näkeminen oli mahtava aloitus matkalle, ja Choben kansallispuisto veneajeluineen oli monipuolinen elämys perinteisille safariajelumatkoille tottuneille. Luonto oli maaliskuussa vehreää, mikä tosin tuntui lähes päivittäisinä sateina ja puiston tiheänä kasvustona, joka jossain määrin vaikeutti eläinten havaitsemista. Paikallisten mukaan elo-syyskuu olisi parempi ajankohta eläinten näkemiselle. Chobe Safari Lodge oli hyvätasoinen majoittumispaikka, joskin palvelu ei ollut epäkohtien korjaamisen (esim. toimimatonta puhelinta ei koko viikon aikana saatu korjattua) osalta kovin ripeätä. Matkaohjelma oli mukavan väljä, ja omaa aikaa oli enemmän kuin runsaasti safariajelujen ja veneajeluiden lomassa. Tämä oli kiva poikkeus "normaaleihin" safareihin verrattuna. Matkaan sisältynyt Namibiassa käynti oli sen sijaan hieman mitäänsanomaton, rajamuodollisuuksiin kului melkein yhtä paljon aikaa kuin kylävierailuun. Matkanjohtajamme Miia Valliluoto oli ja on loistava osaamisensa ja asenteensa puolesta, pitäkää hänet rivissä.
Date published: 2017-03-11
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka! Meille elämistä erityisen kiinnostuneille matka oli upea. Safarioppaiden palveluiden taso oli todella hyvä ja suomalainen oppaamme todella osaava, taitava, tietävä ja erinomaisesti palveleva. Eläimiin suhtauduttiin Chobessa niiden hyvinvointia kunnoittaen. Mitään eettisesti arveluttavaa eläinturismia ei ilmennyt. Eläimiä ei jahdattu safareilla hinnalla millä hyvänsä, vaan niillä oli oikeasti mahdollisuus olla poissa turistien näkyvistä. Tällainen eläineettinen lause olisi voinut olla myös matkan etukäteisinformaatiossa. Plussaa oli myös matkaseurueemme, kertakaikkisen hurmaavaa porukkaa! Ohjelmaa oli meille juuri sopivasti, kun saimme ottaa vapaapäiville muutaman ylimääräisen safarin. Vierailu eri paikoissa (Viktorian putoukset, Namibia ja matkan pidennys Kapkaupungissa) toimivat myös hyvin.
Date published: 2018-01-04
 • y_2019, m_2, d_21, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_32
 • loc_fi_FI, sid_ZWRTR08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19ZWRTR08BFI0412