Elämäniloa Italiassa pitkät matkat Sorrentoon, 22 päivää

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Nauti pitkästä lomasta Amalfin rannikon huikaisevissa maisemissa Sorrentossa.

Sorrenton alueen maisemat ovat vaihtelevia: kukkuloita ja laaksoja, jyrkkiä vuorenseinämiä ja komeita huviloita. Kukkivat appelsiini- ja sitruunapuut, viiniköynnökset ja oliivipuut koristavat maaterasseja, jotka viettävät jyrkästi Välimereen.

Sorrenton löysivät muinaiset roomalaiset. 1800-luvulla erityisesti englantilaiset ihastuivat kaupunkiin, josta tuli nopeasti Euroopan älymystön suosikki. Täällä asuivat ja työskentelivät mm. Nietzsche ja Ibsen. Sorrentosta kehittyi ylellinen lomakohde, ja sellainen se on yhä.

Asumme hotelli Minervassa, joka sijaitsee kauniilla paikalla kallioseinämällä Sorrenton laitamilla. Kaikista huoneista on näkymä Napolinlahdelle. Hotellin terassilla voi nauttia kauniista näkymistä yli meren ja kaupungin. Aamiainen ja illallinen hotellin ravintolassa kuuluvat matkan hintaan.

Tarjolla on useita retkimahdollisuuksia. Matkan hintaan sisältyy retket Pompeijiin ja Napoliin.

Voit ostaa lisäretkiä seudun muihin kohteisiin: romanttiselle Caprille, Vesuviukselle ja Amalfin rannikolle, jota kutsutaan maailman kauneimmaksi.

Omatoimiretkiä ajatellen Sorrenton sijainti on erinomainen. Sorrentosta on bussiyhteys moniin lähiseudun kaupunkeihin (tiet ovat kapeita ja ajoittain ruuhkaisia, joten lyhyetkin matkat voivat viedä aikaa). Ischian saarelle pääsee kätevästi laivalla.

Molemmilla lähdöllä perushintaiset huoneet loppuunmyyty.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Rooma - Sorrento
Päivä 2 Kaupunkikierros Sorrentossa
Päivä 3–5 Omaa aikaa
Päivä 6 Pompeiji
Päivä 7 Omaa aikaa
Päivä 8 Napoli
Päivä 9 Omaa aikaa
Päivä 10 Capri (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 11–12 Omaa aikaa
Päivä 13 Pastakaupunki Gragnano - Vesuvius - käynti maatilalla (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 14 Omaa aikaa
Päivä 15 Amalfin rannikko - Ravello (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 16–20 Omaa aikaa
Päivä 21 Läksiäisillallinen
Päivä 22 Sorrento - Rooma - Helsinki

Hotelli

Hotel Minerva

Hotel Minerva, kolme tähteä ja plus (paikallinen luokitus neljä tähteä) sijaitsee kauniilla paikalla kallioseinämällä Sorrenton laitamilla. Pääkadun alkuun on matkaa 700 m ja kaupungin keskustaan noin 1,2 km. Minervassa on 60 huonetta, viihtyisä baari ja näköalaravintola, jossa on pöytiintarjoilu. Kerran viikossa ohjelmassa on elävää musiikkia. Hotellin yleisissä tiloissa on ilmainen langaton internetyhteys, ja asiakkaiden käytettävissä on lisäksi kaksi tietokonetta. Terassilta voi nauttia kauniista näkymistä yli meren ja kaupungin. Hotellissa on lisäksi uima-allas (lämmittämätön) sekä pieni kuntosali. Huoneet ovat tilavia, nykyaikaisia kahden hengen huoneita, joissa on oma wc/kylpyhuone, tv sekä tallelokero.

Valittavana on seuraavat huonetyypit:

Päärakennus
Kahden hengen huone merinäköalalla (sisältyy matkan hintaan):
Standardihuone. Huoneesta on merinäköala Napolinlahdelle. Huoneessa on kirjoituspöytä ja tuoleja, taulutelevisio, tallelokero ja hiustenkuivain. Kylpyhuoneessa on joko suihku tai kylpyamme. Huomioithan, ettemme voi taata suihkullista tai ammeellista huonetta etukäteen.
Kahden hengen huone, parveke tai terassi ja merinäköala (lisämaksusta): Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi ja näköala Napolinlahdelle. Huoneiden kalustus ja parvekkeen tai terassin koko vaihtelee. Huoneessa on kirjoituspöytä ja muutama tuoli, taulutelevisio, ilmastointi, tallelokero ja hiustenkuivain. Parvekkeella on pöytä ja tuolit. Kylpyhuoneessa on joko suihku tai kylpyamme. Emme voi taata suihkullista tai ammeellista huonetta etukäteen.
Yhden hengen huone merinäköalalla (lisämaksusta):
 Kahden hengen huone yhden käyttöön. Huoneessa jossa on viisto katto ja tavallista matalammalla sijaitsevat ikkunat. Hotellissa on rajallinen määrä huoneita, joita voidaan käyttää yhden hengen huoneina.

Hotellin sivurakennus:
Kahden hengen huone, parveke ja merinäköala (lisämaksusta):
 Kaikissa huoneissa on parveke ja näköala Napolinlahdelle. Huoneiden kalustus ja koko vaihtelee. Tilavissa huoneissa on kirjoituspöytä ja muutama tuoli, taulutelevisio, ilmastointi, tallelokero ja hiustenkuivain. Parvekkeella on pöytä ja tuolit. Kylpyhuoneessa on joko suihku tai kylpyamme. Emme voi taata suihkullista tai ammeellista huonetta etukäteen.
Yhden hengen huone merinäköalalla (lisämaksusta):
 Kahden hengen huone yhden käyttöön.

Sivurakennuksen huoneet sijaitsevat tien vieressä ja liikenteen äänet voivat ajoittain häiritä. Hotelli on rakennettu rinteeseen ja huoneet sijaitsevat kolmessa eri kerroksessa. Käynti huonteisiin tapahtuu hissillä kolmannesta kerroksesta alaspäin. Vastaanotto ja ravintola sijaitsevat päärakennuksessa.

Ruokailu
Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Aamiainen ja päivällinen nautitaan hotellin ravintolassa (päärakennuksessa). Päivällisellä tarjoillaan kolme ruokalajia valintasi mukaan ja salaattipöytä. Ravintolassa on pöytiintarjoilu.

Hotellin osoite:
Hotel Minerva
Via Capo, 30
80067 Sorrento, Napoli, Italia
Puhelin: +39 081 878 10 11

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Sorrento Lennämme aamulennolla Roomaan

Ajamme Roomasta bussilla Sorrentoon, jonne on noin 260 km. Saavuttuamme perille iltapäivällä menemme suoraan hotelliimme.

Ota lasillinen hotellin terassilla ja nauti ulkoilmasta, jos sää sallii. Ihanan pitkä loma voi alkaa!

Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa

Aloitamme päivän kaupunkikierroksella. Sorrento oli jo roomalaisten valtakaudella suosittu matkakohde, sillä niin keisari Augustus kuin keisari Marcus Aureliuskin vierailivat kaupungissa. Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaisi Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän. Sittemmin Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Sorrentosta lauloi mm. maailmankuulu tenori Enrico Caruso, joka asui kaupungissa jonkin aikaa. Monet hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa.

Näemme kierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maistamme tietysti myös paria kaupungin erikoisuutta: paikallista jäätelöä — josta saattaa tulla riippuvaiseksi — sekä tunnettua sitruunalikööriä, limoncelloa. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat tunnettuja muhkeista sitruunoistaan. Täällä niistä valmistetaan kaikkea mahdollista limoncello-likööristä suklaaseen ja saippuasta jäätelöön. Sitruunat ja appelsiinit koristavat usein paikallista keramiikkaa.

Päivä 3–5
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Päivä 6
Pompeiji
Pompeji

Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79 jaa. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakenivat henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa aina vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan.

Kaupungin katuja kulkiessa tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. On hämmästyttävää , että taloissa oli juoksevaa vettä ja viemäröintijärjestelmä jo 2 000 vuotta sitten.

Omin päin nautitun lounaan jälkeen ehdit vielä katsella Pompeijia. Sitten palaamme takaisin Sorrentoon. (Sisäänpääsy Pompeijiin ei kuulu retken hintaan.)

Päivä 7
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Päivä 8
Napoli
Napolin piazza

Matkustamme Napolinlahden toiselle puolelle alueen pääkaupunkiin Napoliin. Lyhyen bussikierroksen jälkeen liikumme kaupungissa jalan. Näemme ulkoapäin kaupungin päänähtävyyksistä, mm. San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen linnan. Tutustumme myös kaupungin historialliseen keskustaan. (Kävelyä yhteensä noin 4 km.)

Napolilaiset ovat värikkäitä ja eläväisiä. Kaupungilla on intensiivinen tunnelma. Tunnusomaista Napolille on kapeiden kujien yläpuolella liehuvat pyykit.

Kiinnostuneet voivat käydä Napolin arkeologisessa museossa, jossa voit nähdä osia Pompeijin rauniolöydöistä. (Sisäänpääsymaksu ei kuulu retken hintaan.) Iltapäivällä palaamme hotelliin.

Päivä 9
Omaa aikaa

Tämä päivä on varattu omille seikkailuille. Matkusta vaikka uudestaan Napoliin ja tutustu kaupunkiin omin päin tai nauti Sorrenton tunnelmasta.

Päivä 10
Capri (lisämaksullinen retkipaketti)

Tänään on mahdollisuus osallistua laivaretkelle Napolinlahdelle. Caprin saarella ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin, mutta erityisesti sitä ovat suosineet maailman kauniit ja rikkaat. Pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon. Nousemme Marina Granden satamasta ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Siellä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin sen puutarha terasseineen.

Caprin kaupungissa ehdit katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Jos säiden haltijat ovat suosiollisia, voimme istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista nauttimaan auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen. Retken aikana ehdimme hyvin ihailla värikkäitä puutarhoja sekä nauttia kauniista näkymistä.

Jos aikaa ja voimia riittää, voit tehdä kävelyretken Villa Jovisin vanhaan keisarilliseen palatsiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Tunnin kumpaankin suuntaa kestävä kavelyretki vaatii  hyväkuntoiset jalat. Halukkaat voivat myös käydä veneretkellä ”Grotta Azzurrassa”, maailmankuulussa Sinisessä luolassa.

Iltapäivällä nousemme laivaan ja suuntaamme kohti Sorrentoa ja hotellia. Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 11–12
Omaa aikaa

Päivät voit viettää omaan tahtiisi ja menovinkkejä saat matkanjohtajalta.

Päivä 13
Pastakaupunki Gragnano - Vesuvius - käynti maatilalla (lisämaksullinen retkipaketti)

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Castellammare di Stabiaan ja Vesuviukselle. Ajamme Gragnanon pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Vesuviuksen eteläpuolella. Kaupunkia kutsutaan nimellä Cittá della Pasta, Pastakaupunki. Täällä on jo 500 vuoden ajan valmistettu maan parasta pastaa. Jo 1800-luvulla kaupungissa oli 140 erikokoista pastapajaa. Vierailemme paikallisen pastamestarin luona ja opimme , miten laadukasta pastaa valmistetaan. Saamme tietoa erilaisista pastatyypeistä ja niiden käytöstä. Italialaisen pasta-aterian valmistus on taidetta!

Seuraavaksi ajamme vuorille kaupungin ulkopuolelle. Täällä kasvatetaan vihanneksia ja kukkia, joita näkee paikallisilla toreilla. Pysähdymme pienellä maatilalla, jolla tuotetaan oliiviöljyä, siellä on myös hanhia, hevosia, kastanjoita ja vihanneksia. Maatilan ravintolassa saamme maistaa paikallisia viinejä ja alueen erikoisuuksista.

Matka jatkuu Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 metriä korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min).  Käynti Vesuviuksella on säävarauksella. Mikäli emme pääse Vesuviukselle, käymme Solfataran kraaterilla.

Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 14
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Päivä 15
Amalfin rannikko - Ravello (lisämaksullinen retkipaketti)
Amalfin rannikkoa

Amalfin rannikkoa pidetään Italian ja ehkä koko maailman kauneimpana. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä ja viehättävät pikkukaupungit kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä.

Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Pääkaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin.

Meillä on hyvin aikaa nauttia Amalfista ennen kuin jatkamme matkaa ylös vuorille ja seuraavaan kohteeseemme. Ravellon pieni kaupunki sijaitsee 350 metrin korkeudessa, ja sieltä on hienot näkymät merelle. Kaupunki eli  loistokauttaan 1 000 vuotta sitten, kun joukko aatelisia muutti kaupunkiin riitauduttuaan Amalfin hallitsijan kanssa. Parhaillaan asukkaita oli noin 25 000. Täältä oli mahdollista jatkaa kaupankäyntiä meren yli. Kaupunki sai yhä enemmän valtaa, mutta 1100-luvun puolivälissä sen valta-asema romahti. Nykyään  2 500 asukkaan pikkukaupunkiin tullaan ihailemaan puistoja ja tunnettuja huviloita, Villa Rufoloa tai Villa Cimbonea. Käymme yhdessä puistoista ja ehdit nauttia kupillisen kahvia ennen paluumatkaa Sorrentoon.

Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 16–20
Omaa aikaa

Päivät voit viettää omaan tahtiin tai voit osallistua etukäteen sovittuihin aktiviteetteihin, jotka matkanjohtaja järjestää paikan päällä.

Päivä 21
Läksiäisillallinen

Viimeinen päivä Sorrentossa. Voit tehdä viimeiset ostokset tai vain nauttia auringosta ennen paluuta Suomeen.

Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 22
Sorrento - Rooma - Helsinki
Varhaisen aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Roomaan, josta lennämme Norwegianin reittilennolla Helsinkiin.

Retkipaketti

Lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluu:
- retki Caprin saarelle
- retki pastakaupunki Gragnanoon ja Vesiviukselle
- retki Amalfin rannikolle ja Ravellon kaupunkiin

Kun retkipaketti ostetaan matkan varaamisen yhteydessä hinta on 185€/henkilö ja kohteessa ostettaessa 200€/henkilö. Tarkempi retkiohjelma ja retkipäivät on kerrottu matkaohjelmassa.

Huomioitavaa:
Matkaohjelmassa ja retkipaketissa mahdollisten museokäyntien sisäänpääsyt eivät sisälly hintaan. Retkipäivien järjestyksessä saattaa tulla muutoksia.

Hintatiedot

Lisämaksulliset huoneet
 • jaettu kahden hengen huone, parveke tai terassi ja näkymä Napolinlahdelle (päärakennus) 220€/hlö
 • jaettu kahden hengen huone, parveke ja näkymä Napolinlahdelle (sivurakennus) 70€/hlö
Huone yhdelle
 • yhden hengen huone, näkymä Napolinlahdelle, vino katto ja ikkuna matalammalla (päärakennus) 640€/hlö (21 yötä)
 • yhden hengen huone, parveke ja näkymä Napolinlahdelle (sivurakennus) 640€/hlö (21 yötä)
Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvässä kolmen ja plus tähden hotelli Minervassa (paikallinen luokitus neljä tähteä), näkymä Napolinlahdelle, suihku tai kylpy ja wc
 • puolihoito (aamiainen ja kolmen lajin illallinen, ei sisällä juomia)
 • kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan (Sorrenton kierros sekä Pompeijin ja Napolin retket)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • jaettu kahden hengen huone, parveke tai terassi, näkymä Napolinlahdelle (päärakennus) 220€/hlö
 • jaettu kahden hengen huone, parveke ja näkymä Napolinlahdelle (sivurakennus) 70€/hlö
 • yhden hengen huone, näkymä Napolinlahdelle, vino katto ja ikkuna matalammalla (päärakennus) 640€/hlö (21 yötä)
 • yhden hengen huone, parveke ja näkymä Napolinlahdelle (sivurakennus) 640€/hlö (21 yötä)
 • ruokajuomat, sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat hotellin henkilökunnalle (n. 15€/hlö) ja kuljettajalle sekä paikallisoppaalle (n. 7€/hlö)
 • lisämaksullinen retkipaketti 185€/hlö ostettaessa matkan yhteydessä, kohteessa ostettaessa 200€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen

Sorrenton kaupungissa on paljon portaita ja jalkakäytävät ovat usein korkeareunaisia ja kapeita. Amalfin rannikolla on paljon korkeuseroja.

Museot Italiassa

Italian kulttuuri-ja matkailuministeri on päättänyt muuttaa monivuotisen käytännön valtion museoiden sisäänpääsymaksuista.

Uusien sääntöjen mukaan myös yli 65-vuotiaat joutuvat maksamaan sisäänpääsymaksut normaalisti alkaen 1.7.2014. 

Italiassa sisäänpääsymaksut eivät kuulu matkojemme hintoihin, joten ohjelmassa mainitut museokäynnit ovat vapaaehtoisia ja ne ovat lisämaksusta.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 5 out of 5 by from Patikoijan taivas On hyvä, että voi valita huonetyypin ja saa valitsemansa. Kohteen mahdollisuuksista olisi hyvä olla tietoa. Sorrenton upea vaellusverkosto yllätti iloisesti ja mahdollisti kolmen viikon aikana hienoja kokemuksia sekä maisemien, reittien että karttojen suhteen. Onneksi oli hyvät kengät ja muu vaellusvarustus mukana. Ehdottomasti tieto tästä ennakkoon! Oppaat olivat erinomaisen mukavia ja palvelualttiita, samoin hotellin henkilökunta. Ruokailu (yli 80 hlöä pienessä ruokasalissa) oli meluisa ja tarjoilu hidas. Aamupalan puutteet harmittivat joskus. Ohjatut vaellusretket voisivat kuulua tarjontaan. Retket olivat kalliita.
Date published: 2015-12-04
Rated 4 out of 5 by from Upea lomakokonaisuus Olimme Sorrentossa kolme viikkoa loka-marraskuun vaihteessa. Säät olivat kesäiset, vaikka paikalliset kulkivat jo talvivaatteissa. Tähän aikaan vuodesta matkailijoita ei niin paljon, joten oli todella mukavaa liikkua eri paikoissa.Kävimme Napolissa retkellä sekä paikallisjunalla,jolloin näimme kaupunkia kahdesta näkökulmasta. Amalfin-rannikko oli huikeiden maisemien myötä kuten Caprikin kokemisen arvoisia. Etukäteen historiaan ja paikkoihin hieman lukemalla perehtymällä ja kertaamalla, sai matkasta enemmän. Kolmelle viikolle riitti hyvin aikaa niin lepoon, kuin paikkoihin perehtymiseenkin.
Date published: 2015-11-17
Rated 4 out of 5 by from Paljon mielenkiintoista tekemistä. Todellakin, ohjelmaa riitti joka makuun ja aktiiviset oppaat järjestivät sitä vielä lisää mielellään. Olin positiivisesti yllättynyt kokonaisuuteen. Hyvä sää ja kivat, ystävälliset ihmiset tekivät vielä lisänsä kolmen viikon pakettiin. Ruoka oli sitä mitä luvattiin: italialaista kotiruokaa, kohtalaisen hyvää, ei aina superia, mutta ei suuria pettymyksiä. Lentoaikataulut oli ikävän aikaisia, eikä yölähtöjä voinut välttää. Se oli minulle matkan epämiellyttävin rasti ja matkapäivä oli aina menetetty päivä. Pidin Sorrennosta kohteena, kun lähistöllä on niin paljon nähtävää ja koettavaa: historiaa, kulttuuria, huikeita maisemia ja vaikka rauhaisaa vaeltelua sitä haluavalle. Vuodenaikakin oli minulle sopiva, kun ei kuumuus estänyt aktiviteettejä.
Date published: 2015-11-17
Rated 4 out of 5 by from Sorrennon ja Amalfin henkeäsalpaavat maisemat! Ehdottomasti parasta oli upeat maisemat ja hotellin sijainti hiukan Sorrennon keskustan yläpuolella. Hotelli Minerva hyvää keskitasoa, mukavat oleskelutilat, henkilökunta erittäin ystävällistä. Ruoka oli keskitasoa, ihan hyvää kotiruokaa. Ainoa joka häiritsi oli ruokasalin häly, hyvä että kuuli vierustoverin puhetta. Retket hyviä sekä kohteiltaan että sisällöltään. Sisäänpääsymaksut voisi kyllä sisällyttää retken hintaan, jotka olivat hinnaltaan jo korkeahkoja. Asiantunteva ja mukava oppaamme Merja osasi paikallisena kertoa paljon taustoja ja yksityiskohtia italialaisesta elämänmenosta ja retkien kohteista. Kolmen viikon aikana Sorrennon niemimaa tuli kyllä nähtyä eri puoliltaan ja ehkä jonain päivänä "Palajamme Sorrentoon"!
Date published: 2016-11-23
Rated 5 out of 5 by from Eläkeläisen Eldorado ! Osallistuin puolisoni kanssa syksyn 2015 pisimmälle matkalle. Ohjelma oli todella hyvin laadittu ja joustava. Osallistuimme yhteisille retkille, jotka olivat hyvin järjestetyt. Merja oli loistava matkan johtaja. Aina avulias ja sympaattinen persoona. Sorrennon ympäristö on myös erinomainen vaelluskohde. Nähtävää ja koettavaa löytyy yllin kyllin siitä kiinnostuneelle. Alueella on runsaasti sekä hyvin että myös heikosti merkittyjä kävelypolkuja. Ne vaativat hyvää suunistustaitoa tai alueeseen perehtynyttä opasta. Kohtalainen peruskunto riittää pitkälle. Paikalliset liikenneyhteydet ovat halpoja ja ne toimivat hyvin. Liikunnallisina eläkeläisinä taivalsimme yli 200 km neljän viikon aikana. Polut tulivat tutuiksi, eikä "vapaapäivä" ongelmia ollut. Voimme suositella aluetta kaikille kulttuurista, historiasta ja omaehtoisesta liikkumisesta kiinnostuneille.
Date published: 2015-12-14
Rated 3 out of 5 by from Suomalainen matka Italian sydämessa Uuudenlainen ryhmämatka eteläisen Italian kauniisiin nähtävyyksiin. Tyypillisellä seuramatkaotteella toteutettu runsas (pääosin omakustanteinen) retkitarjonta klassisiin Italian kohteisiin, joihin väljä aikataulu antoi kuitenkin mahdollisuuden tutustua riittävällä syvyydellä. Erinomainen matkanjohtaja ja myös hyvät paikallisten oppaiden palvelut! Hotelli Astoria sinänsä siisti ja hyvin ylläpidetty. Puolihoito samassa pienessä tilassa koko kuukauden ajan alkoi kuitenkin näyttää myös nurjia puoliaan. Kiitokset kuitenkin palvelualttiille ja yritteliäälle henkilökunnalle. Kannattaa satsata vähän lisää omakophtaisten, yksilölisten matkakokemusten hankkimiseen. Useita viikkoja samassa suuressa eläkeläisseuruesssa alkoi olla haaste jopa eläkeläiselle itselleen. Meillä kävi kuitenkin hyvä tuuri ...
Date published: 2015-12-30
Rated 4 out of 5 by from Kesäisen lämmin syysloma Matkailin Sorrentossa ja Amalfin rannikolla lokakuun lopulta marraskuun puoliväliin kolmen viikon ajan. Säät suosivat lomailua ja oli aivan kesäisen lämmintä. Mainioiden sääolosuhteiden vallitessa tuli retkeiltyä sekä lähistön kaupungeissa että oivallisilla retkeilypoluilla maastossa. Katseltavaa ja koettavaa riitti sekä historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille kuten myös upeasta luonnosta ja maisemista nauttiville. Matkustelu oli helppoa, aikataulut pitivät ja palvelu oli sujuvaa.
Date published: 2015-11-20
Rated 5 out of 5 by from Loistava matka Kolme viikkoa unelmakohteessa, ja matka ylitti odotukset ihan joka kohdassa. Hotellin sijainti oli loistava. Parvekkeellinen huone, valoisa sisustus, kaunis sisäpiha tekivät oleskelusta viihtyisän. Neljän ruokalajin illallisen taso ja herkullisuus oli todella positiivinen yllätys. Hyvät ja asiantuntevat matkanjohtajat. Anteroa emme unohda koskaan! Vastaavaa tietomäärää, huumoria. anekdootteja, sujuvaa ulosantia emme ole kohdanneet aikaisemmin missään.
Date published: 2015-11-24
 • y_2018, m_7, d_19, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_103
 • loc_fi_FI, sid_ITVLT02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

ITVLT02AFI