Elämäniloa Italiassa pitkät matkat Sorrentoon, 22 päivää

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Nauti pitkästä lomasta Amalfin rannikon huikaisevissa maisemissa Sorrentossa.

Sorrenton alueen maisemat ovat vaihtelevia: kukkuloita ja laaksoja, jyrkkiä vuorenseinämiä ja komeita huviloita. Kukkivat appelsiini- ja sitruunapuut, viiniköynnökset ja oliivipuut koristavat maaterasseja, jotka viettävät jyrkästi Välimereen.

Sorrenton löysivät muinaiset roomalaiset. 1800-luvulla erityisesti englantilaiset ihastuivat kaupunkiin, josta tuli nopeasti Euroopan älymystön suosikki. Täällä asuivat ja työskentelivät mm. Nietzsche ja Ibsen. Sorrentosta kehittyi ylellinen lomakohde, ja sellainen se on yhä.

Asumme perheomisteisessa Parco del Sole -hotellissa, joka sijaitsee Sant Agnellon kaupunginosassa, lyhyen matkan päässä Sorrenton keskustasta. Aamiainen ja illallinen hotellin ravintolassa kuuluvat matkan hintaan.

Tarjolla on useita retkimahdollisuuksia. Matkan hintaan sisältyy retket Pompeijiin ja Napoliin.

Voit ostaa lisäretkiä seudun muihin kohteisiin: romanttiselle Caprille, Paestumin kreikkalaiseen temppeliin, Vesuviukselle sekä Amalfin rannikolle, jota kutsutaan maailman kauneimmaksi.

Omatoimiretkiä ajatellen Sorrenton sijainti on erinomainen. Sorrentosta on bussiyhteys moniin lähiseudun kaupunkeihin (tiet ovat kapeita ja ajoittain ruuhkaisia, joten lyhyetkin matkat voivat viedä aikaa). Ischian saarelle pääsee kätevästi laivalla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 22 päivää
Päivä 1
Helsinki - Rooma - Sorrento
Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa
Päivä 3–4
Omaa aikaa
Päivä 5
Napoli
Päivä 6
Omaa aikaa
Päivä 7
Pompeiji
Päivä 8–10
Omaa aikaa
Päivä 11
Amalfin rannikko - Ravello (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 12–13
Omaa aikaa
Päivä 14
Capri (lisämaksullinen retki)
Päivä 15
Omaa aikaa
Päivä 16
Paestum (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 17
Omaa aikaa
Päivä 18
Pastakaupunki Gragnano - Vesuvius - käynti maatilalla (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 19–20
Omaa aikaa
Päivä 21
Omaa aikaa - läksiäisillallinen
Päivä 22
Sorrento - Rooma - Helsinki

Hotelli

Hotel Parco del Sole

Vehreässä ympäristössä, sitruuna- ja appelsiinipuiden katveessa sijaitseva kolmen+ tähden hotelli Parco del Sole (paikallinen luokitus neljä tähteä) sopii erinomaisesti pitkillekin matkoille. Hotellissa on 140 huonetta ja kaikissa huoneissa on parveke tai terassi. Lisämaksusta on mahdollista korottaa huonetyyppiin, josta on näkymä uima-altaalle. Perushintaisista huoneista on näkymä puutarhaan ja paikallisasutukseen.

Perheomisteinen Parco del Sole -hotelli sijaitsee Sant Agnellon kaupunginosassa, lyhyen matkan päässä Sorrenton keskustasta. Hotellin läheisyydessä on useita kauppoja ja ravintoloita. Pienelle rautatieasemalle, josta pääsee junalla rannikkoa pitkin Napoliin, on matkaa vain 200 metriä. Hotellilta on maksuton kuljetus (joitakin kertoja päivässä) Sorrenton keskustaan, joka sijaitsee noin 1,5 km päässä.

Ryhmillä on hotellin ravintolassa käytössä ennakkoon varatut pöydät ja ruuat tarjoillaan yleensä pöytiin. Hotellissa on myös baari, josta voi tilata esimerkiksi aperitiivin ennen illallista. Livemusiikkia soitetaan pari kertaa viikossa. Baarissa ja vastaanotossa on maksuton wifi-yhteys. Uima-allas on auki vaihtelevasti, talvi- ja kesäsesongin mukaan. Allas ei ole lämmitetty.

Moderneissa huoneissa on oma kylpyhuone, ilmastointi, hiustenkuivain, satelliittitelevisio ja tallelokero. Varattavissa on kaksi huonetyyppiä. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi.

Osoite:
Hotel Parco del Sole
Via Dei Gerani 1
Sant Agnello
80065
ITALIA

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Sorrento
Ajamme Roomasta bussilla Sorrentoon, jonne on noin 260 km. Saavuttuamme perille menemme suoraan hotelliimme ja nautimme pienen (kylmän) iltapalan. Ihanan pitkä loma voi alkaa!
Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa

Aloitamme päivän kaupunkikierroksella. Sorrento oli jo roomalaisten valtakaudella suosittu matkakohde, sillä niin keisari Augustus kuin keisari Marcus Aureliuskin vierailivat kaupungissa. Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaisi Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän. Sittemmin Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Sorrentosta lauloi mm. maailmankuulu tenori Enrico Caruso, joka asui kaupungissa jonkin aikaa. Monet hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa.

Näemme kierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maistamme tietysti myös paria kaupungin erikoisuutta: paikallista jäätelöä — josta saattaa tulla riippuvaiseksi — sekä tunnettua sitruunalikööriä, limoncelloa. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat tunnettuja muhkeista sitruunoistaan. Täällä niistä valmistetaan kaikkea mahdollista limoncello-likööristä suklaaseen ja saippuasta jäätelöön. Sitruunat ja appelsiinit koristavat usein paikallista keramiikkaa.

Päivä 3–4
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Päivä 5
Napoli
Napolin piazza

Matkustamme Napolinlahden toiselle puolelle alueen pääkaupunkiin Napoliin. Lyhyen bussikierroksen jälkeen liikumme kaupungissa jalan. Näemme ulkoapäin kaupungin päänähtävyyksistä, mm. San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen linnan. Tutustumme myös kaupungin historialliseen keskustaan. (Kävelyä yhteensä noin 4 km.)

Napolilaiset ovat värikkäitä ja eläväisiä. Kaupungilla on intensiivinen tunnelma. Tunnusomaista Napolille on kapeiden kujien yläpuolella liehuvat pyykit.

Kiinnostuneet voivat käydä Napolin arkeologisessa museossa, jossa voit nähdä osia Pompeijin rauniolöydöistä. (Sisäänpääsymaksu ei kuulu retken hintaan.) Iltapäivällä palaamme hotelliin.

Päivä 6
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Päivä 7
Pompeiji
Pompeji

Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79 jaa. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakenivat henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa aina vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan.

Kaupungin katuja kulkiessa tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. On hämmästyttävää , että taloissa oli juoksevaa vettä ja viemäröintijärjestelmä jo 2 000 vuotta sitten.

Omin päin nautitun lounaan jälkeen ehdit vielä katsella Pompeijia. Sitten palaamme takaisin Sorrentoon. (Sisäänpääsy Pompeijiin ei kuulu retken hintaan.)

Lähtöpäivänä 26.2. sinulla on omaa aikaa. Teemme retken Pompeijiin matkapäivänä 9.

Päivä 8–10
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Lähtöpäivänä 26.2. teemme 8.matkapäivänä retken Amalfin rannikolle ja Ravelloon (lisämaksullinen retkipaketti). Matkapäivänä 9, teemme retken Pompeijiin.

Päivä 11
Amalfin rannikko - Ravello (lisämaksullinen retkipaketti)
Amalfin rannikkoa

Amalfin rannikkoa pidetään Italian ja ehkä koko maailman kauneimpana. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä ja viehättävät pikkukaupungit kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä.

Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Pääkaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin.

Meillä on hyvin aikaa nauttia Amalfista ennen kuin jatkamme matkaa ylös vuorille ja seuraavaan kohteeseemme. Ravellon pieni kaupunki sijaitsee 350 metrin korkeudessa, ja sieltä on hienot näkymät merelle. Kaupunki eli  loistokauttaan 1 000 vuotta sitten, kun joukko aatelisia muutti kaupunkiin riitauduttuaan Amalfin hallitsijan kanssa. Parhaillaan asukkaita oli noin 25 000. Täältä oli mahdollista jatkaa kaupankäyntiä meren yli. Kaupunki sai yhä enemmän valtaa, mutta 1100-luvun puolivälissä sen valta-asema romahti. Nykyään  2 500 asukkaan pikkukaupunkiin tullaan ihailemaan puistoja ja tunnettuja huviloita, Villa Rufoloa tai Villa Cimbonea. Käymme yhdessä puistoista ja ehdit nauttia kupillisen kahvia ennen paluumatkaa Sorrentoon.

Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Lähtöpäivänä 26.2. lähdemme retkelle Caprin saarelle (lisämaksullinen retkipaketti). Teemme retken Amalfin rannikolle ja Ravelloon matkapäivänä 8.

Päivä 12–13
Omaa aikaa

Tämä päivä on varattu omille seikkailuille. Matkusta vaikka uudestaan Napoliin ja tutustu kaupunkiin omin päin tai nauti Sorrenton tunnelmasta.

Lähtöpäivänä 26.2. teemme retken Paestumiin matkapäivänä 13 (lisämaksullinen retkipaketti).

Päivä 14
Capri (lisämaksullinen retki)

Tänään on mahdollisuus osallistua laivaretkelle Napolinlahdelle. Caprin saarella ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin, mutta erityisesti sitä ovat suosineet maailman kauniit ja rikkaat. Pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon. Nousemme Marina Granden satamasta ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Siellä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin sen puutarha terasseineen.

Caprin kaupungissa ehdit katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Jos säiden haltijat ovat suosiollisia, voimme istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista nauttimaan auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen. Retken aikana ehdimme hyvin ihailla värikkäitä puutarhoja sekä nauttia kauniista näkymistä.

Jos aikaa ja voimia riittää, voit tehdä kävelyretken Villa Jovisin vanhaan keisarilliseen palatsiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Tunnin kumpaankin suuntaa kestävä kavelyretki vaatii  hyväkuntoiset jalat. Halukkaat voivat myös käydä veneretkellä ”Grotta Azzurrassa”, maailmankuulussa Sinisessä luolassa” (Huomiothan, että veneretki on hyvin suosittu ja paikkoja on rajoitetusti).

Iltapäivällä nousemme laivaan ja palajamme Sorrentoon. Retki on lisämaksullinen.

Päivä 15
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Lähtöpäivänä 26.2. teemme retken pastakaupunki Gragnanoon ja Vesuviukselle (lisämaksullinen retkipaketti).

Päivä 16
Paestum (lisämaksullinen retkipaketti)

Tänään ajamme katsomaan kuuluisaa kreikkalaista temppeliä Paestumia. Kreikkalaiset asettuivat alueelle noin vuonna 600 eKr. He kutsuivat kaupunkia nimellä Poseidonia ja rakensivat upeita temppeleitä. Nimen Paestum kaupunki sai vasta roomalaisilta valloittajilta vuonna 273 eKr. Myöhemmin alue vaipui unohduksiin malariaepidemian takia. Vasta 1700-luvun puolivälissä temppelit löydettiin uudestaan.

Matkalla takaisin vierailemme buffalomozzarellan valmistajan luona sekä piipahdamme satamakaupunki Salernossa. Salernossa voit käydä vanhassa tuomiokirkossa tai nauttia kupposen kahvia ennen paluuta hotellillemme.

Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Lähtöpäivänä 26.2. sinulla on omaa aikaa. Teemme retken Paestumiin matkapäivänä 13.

Päivä 17
Omaa aikaa
Päivän voit viettää omaan tahtiisi ja menovinkkejä saat matkanjohtajalta.
Päivä 18
Pastakaupunki Gragnano - Vesuvius - käynti maatilalla (lisämaksullinen retkipaketti)

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Castellammare di Stabiaan ja Vesuviukselle. Ajamme Gragnanon pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Vesuviuksen eteläpuolella. Kaupunkia kutsutaan nimellä Cittá della Pasta, Pastakaupunki. Täällä on jo 500 vuoden ajan valmistettu maan parasta pastaa. Jo 1800-luvulla kaupungissa oli 140 erikokoista pastapajaa. Vierailemme paikallisen pastamestarin luona ja opimme , miten laadukasta pastaa valmistetaan. Saamme tietoa erilaisista pastatyypeistä ja niiden käytöstä. Italialaisen pasta-aterian valmistus on taidetta!

Seuraavaksi ajamme vuorille kaupungin ulkopuolelle. Täällä kasvatetaan vihanneksia ja kukkia, joita näkee paikallisilla toreilla. Pysähdymme pienellä maatilalla, jolla tuotetaan oliiviöljyä, siellä on myös hanhia, hevosia, kastanjoita ja vihanneksia. Maatilan ravintolassa saamme maistaa paikallisia viinejä ja alueen erikoisuuksista.

Matka jatkuu Vesuviuksen tulivuorelle. Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 metriä korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min).  Käynti Vesuviuksella on säävarauksella. Mikäli emme pääse Vesuviukselle, käymme Solfataran kraaterilla.

Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Lähtöpäivänä 26.2. sinulla on omaa aikaa. Teemme retken Paestumiin matkapäivänä 15.

Päivä 19–20
Omaa aikaa

Päivät voit viettää omaan tahtiin tai voit osallistua etukäteen sovittuihin aktiviteetteihin, jotka matkanjohtaja järjestää paikan päällä.

Päivä 21
Omaa aikaa - läksiäisillallinen

Viimeinen päivä Sorrentossa. Voit tehdä viimeiset ostokset tai vain nauttia auringosta ennen paluuta Suomeen.

Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 22
Sorrento - Rooma - Helsinki
Ajamme bussilla Roomaan, josta lennämme Norwegianin reittilennolla Helsinkiin.

Retkipaketti

Lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluu:

 • retki Paestumiin
 • retki Amalfin rannikolle ja Ravellon kaupunkiin
 • retki pastakaupunki Gragnanoon ja Vesuviukselle

Hinta: 150€/hlö

Museoiden mahdolliset sisäänpääsyt eivät sisälly hintaan. Retket voi ostaa myös kohteessa erikseen tai pakettina. Retkien hinnat kohteessa: Gragnano ja Vesuvius 62€/hlö, Amalfin rannikko ja Ravello 56€/hlö ja Paestum 42€/hlö. Retkipaketin hinta kohteessa 160€/hlö.

Vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Retki Caprille

Lähde laivaretkelle Napolinlahdelle!

Caprin saarella ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin ja tästä pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon.

Voit istahtaa yhdelle Piazza Umberton kahviloista, nauttia auringosta ja kauniista näkymistä tai katsella lähemmin mitä pienistä putiikeista löytyy! Halukkaat voivat myös käydä veneretkellä ”Grotta Azzurrassa”, maailmankuulussa Sinisessä luolassa tai tehdä kävelyretken Villa Jovisin vanhaan keisarilliseen palatsiin, joka kuului keisari Tiberiukselle.

Hinta: 90€/hlö
Vähimmäisosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Hintatiedot

Huone yhdelle
 • yhden hengen huone, puutarhanäkymä (21 yötä) 600€/hlö (rajoitettu määrä)
Lisämaksulliset huoneet
 • Jaettu kahden hengen huone, uima-allasnäkymä 300€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelli Parco del Solessa (paikallinen luokitus neljä tähteä), puutarhanäkymä, parveke tai terassi
 • puolihoito (aamiainen ja kolmen lajin illallinen)
 • kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan (Sorrenton kierros sekä Pompeijin ja Napolin retket)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • jaettu kahden hengen huone, uima-allasnäkymä 300€/hlö
 • yhden hengen huone, puutarhanäkymä (21 yötä) 600€/hlö (rajoitettu määrä)
 • ruokajuomat, sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat hotellin henkilökunnalle (n. 15€/hlö) ja kuljettajalle sekä paikallisoppaalle (n. 7€/hlö)
 • Lisämaksullinen retkipaketti 150€/hlö. Paketti sisältää retket pastakaupunki Gragnanoon ja Vesuviukselle, Amaflin rannikolle ja Ravellon kaupunkiin sekä Paestumiin. Matkaohjelmassa ja retkipaketissa museoiden mahdolliset sisäänpääsyt eivät sisälly hintaan. Retket voi ostaa myös kohteessa erikseen tai pakettina. Retkien hinnat kohteessa Gragnano ja Vesuvius 62€/hlö, Amalfin rannikko ja Ravello 56€/hlö ja Paestum 42€/hlö. Paketin hinta kohteessa 160€/hlö.
 • Lisämaksullinen retki Caprille 90€/hlö

Retkipäivien järjestykseen voi tulla muutoksia.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen

Sorrenton kaupungissa on paljon portaita ja jalkakäytävät ovat usein korkeareunaisia ja kapeita. Amalfin rannikolla on paljon korkeuseroja.

Museot Italiassa

Italian kulttuuri-ja matkailuministeri on päättänyt muuttaa monivuotisen käytännön valtion museoiden sisäänpääsymaksuista.

Uusien sääntöjen mukaan myös yli 65-vuotiaat joutuvat maksamaan sisäänpääsymaksut normaalisti alkaen 1.7.2014. 

Italiassa sisäänpääsymaksut eivät kuulu matkojemme hintoihin, joten ohjelmassa mainitut museokäynnit ovat vapaaehtoisia ja ne ovat lisämaksusta.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Syksyinen Sorrento 22 pv Vaikka varasimme matkan lähes heti, kun se ilmaantui Albatrossin sivuille, lisähintaista parempaa huonetta ei enää ollut saatavana. Tämä matka valittiin, koska lentoajat sopivat hyvin turkulaisille ja välipysähdykset olivat kohtuullisen lyhyet. Pettymys tuli jo ennen matkaa, kun paluulennon välipysähdys kasvoi viiteen tuntiin ja sen myöta kotimatka Turkuun näytti epävarmalta. Sorrento ja etenkin ympäristö olivat kauniita ja osallistuimmekin kaikkiin saatavilla oleviin retkiin. Opas oli loistava ja retkikohteet upeita. Vapaapäiviä oli 11, mutta yleensä silloin satoi vettä ainakin puoli päivää. Sorrentossa liikenne oli aika pelottavaa ja jalkakäytävät ydinkeskustaa lukuunottamatta huonot tai olemattomat. Liikenne kuitenkin sujui, ja kun oppi pysäyttämään viittaamalla liikenteen suojatiellä, pääsi hyvin liikkumaan. Tämä Grand Hotel Parco Del Sole ei sijaintinsa puolesta sovi lapsiperheille. Matkaan kuuluvassa puolihoidossa aamiainen oli kohtuullinen, mutta illallinen oli aika vaatimaton. Viinit ja vesi maksoivat kahdelta hengeltä melkein 400 €, vaikka viinipullosta sai juoda kahtena iltana. Viineissä ollut hurraamista. Keskustelun aiheina olikin, oliko Albatros käyttänyt heikkoa ruokaa ja kalliita juomia subventoidakseen matkan hintaa. Kahdensadan metrin päässä olevassa viinikaupassa oli samantasoisia viinejä 1,90 - 2,30 €/litra. Hotellin henkilökunta oli normaalin ystävällistä. Tarjoilijat yhtä lukuunottamatta pitivät maskeja nenän alla ja koko ajan kohentelivat niitä kädellään. Oppaamme huomautti asiasta ja toisen, ilmeisesti ankarankin puhuttelun jälkeen asia korjaantui FFP2-maskeilla. Albatrossin ruotsalaisryhmääkin oppaamme joutui ojentamaan maskien käytöstä. Heillä kenelläkään ei alussa näkynyt maskeja naamalla. Suomalaisten huoneet tuntuivat pääsääntöisesti olevan maan tasalla tai ykköskerroksessa. Ruotsalaiset pääsivät ylemmäksi ja tanskalaiset sitten ylimpiin kerroksiin. Tämä tuntuu olevan sääntö Albatrossin matkoilla. Kaiken kaikkiaan matkakokemus jäi positiiviselle puolelle, mutta tuo alla oleva suosituksemme on silti varauksella.
Date published: 2021-12-17
Rated 5 out of 5 by from bella italia 3 viikon matka oli varsin mukava
Date published: 2021-12-02
Rated 2 out of 5 by from Hotellin meluisa ravintola Olin tyytyväinen Sorrentoon, osittain retkiin, siivoukseen ja hoterllihuoneeseen
Date published: 2021-11-25
Rated 3 out of 5 by from Hieno kohde - Hyvät retket - Huono hotelli Kolmen viikon matka Sorrentoon marraskuussa 2021. Hotelli Grand Hotel Parco del Sole, joka ei ole enää kovinkaan grand vaan on nähnyt parhaat päivänsä kauan sitten. Tänä päivänä tässä hotellissa on kaikessa viilattu ja höylätty kaikki ylimääräinen pois. Menemättä enempää hotellin yksityiskohtiin osassa huoneita oli vitsauksena vesivuodot sateella ja muurahaiset. Albatrosin websivun hotellikuvauksessa on muutamia virheitä alkaen hotellin nimestä. Paljon mielenkiintoisia antiikki, kulttuuri & näköala retkikohteita, Pompei, Herculaneum, Napoli, Vesuvius, Amalfin rannikko, Capri. Hotelli, huoneet, ruoka oli todella huono, retket hyvät ja matkanjohtaja/opas ihan parasta ykkösluokkaa. Myös ryhmän koko, lähemmäs 50, on mielestäni liian suuri. Samaan aikaan hotellissa oli isoja Albatros ryhmiä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Hotellin tasosta ja sijainnista johtuen tätä pakettimatkaa ei voi suositella, ei ainakaan ystävälle.
Date published: 2021-11-23
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen syysmatka Olimme matkalla kolme viikkoa ja näkemistä ja kokemista riitti koko loman ajan.
Date published: 2021-11-21
Rated 4 out of 5 by from Kivat kolme viikkoa! Hyvä opas ja kivat retket. Tarpeeksi "vapaapäiviä" retkien välillä. Hotellissa oli toivomisen varaa, mutta henkilökunta oli ystävällistä.
Date published: 2021-11-20
Rated 4 out of 5 by from Hinta-laatusuhde kohdallaan Tulin juuri kolmen viikon matkalta Sorrentoon. Matka täytti odotukset, jos ei oteta hotellin ruokaa lukuun. Sadettakin oli, mutta ei niin, että olisi haitannut elämää. Patikointia retkien välissä. Suosittelen matkaa kaikille, joita kiinnostaa historia ja liikkuminen luonnossa.
Date published: 2021-11-19
Rated 3 out of 5 by from Hieno kohde, hyvä toteutus Matkakohteena Sorrento on loistava, valtava määrä kulttuuria, historiaa, maisemia vain lyhyen kävely/juna/bussimatkan päässä. Hotellin sijainti kaksi kilometriä Sorrenton keskustasta oli selvä huononnus aikaisempaan (2015 matkalla hotellimme oli Sorrenton vanhassa kaupungissa). Hotellin toiminta oli sinänsä ihan hyvää olosuhteet huomioon ottaen.
Date published: 2021-11-18
 • y_2023, m_12, d_1, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_59
 • loc_fi_FI, sid_ITVLT71, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja