Elämäniloa Italiassa - pitkä matka Sorrentossa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Nauti pitkästä lomasta Amalfin rannikon huikaisevissa maisemissa Sorrentossa.

Sorrenton alueen maisemat ovat vaihtelevia: kukkuloita ja laaksoja, jyrkkiä vuorenseinämiä ja komeita huviloita. Kukkivat appelsiini- ja sitruunapuut, viiniköynnökset ja oliivipuut koristavat maaterasseja, jotka viettävät jyrkästi Välimereen.

Sorrenton löysivät muinaiset roomalaiset. 1800-luvulla erityisesti englantilaiset ihastuivat kaupunkiin, josta tuli nopeasti Euroopan älymystön suosikki. Täällä asuivat ja työskentelivät mm. Nietzsche ja Ibsen. Sorrentosta kehittyi ylellinen lomakohde, ja sellainen se on yhä.

Hotellimme Admiral sijaitsee pittoreskin Marina Granden sataman vieressä. Aamiainen ja illallinen hotellin ravintolassa kuuluvat matkan hintaan.

Tarjolla on useita retkimahdollisuuksia. Matkan hintaan sisältyy retket Pompeijiin ja Napoliin.

Voit ostaa lisäretkiä seudun muihin kohteisiin: romanttiselle Caprille, Paestumin kreikkalaiseen temppeliin, Vesuviukselle sekä Amalfin rannikolle, jota kutsutaan maailman kauneimmaksi. Amalfin retken sisältyy käynnit Salernossa ja Amalfissa.

Omatoimiretkiä ajatellen Sorrenton sijainti on erinomainen. Sorrentosta on bussiyhteys moniin lähiseudun kaupunkeihin (tiet ovat kapeita ja ajoittain ruuhkaisia, joten lyhyetkin matkat voivat viedä yllättävan paljon aikaa). Ischian saarelle pääsee kätevästi laivalla.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 22 päivää
Päivä 1
Helsinki - Napoli - Sorrento
Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa
Päivä 3
Omaa aikaa
Päivä 4
Retki Pompeijiin
Päivä 5–6
Omaa aikaa
Päivä 7
Retki Napoliin
Päivä 8–9
Omaa aikaa
Päivä 10
Amalfin rannikko - Salerno ja Amalfi (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 11
Omaa aikaa
Päivä 12
Vesuvius (lisämaksullinen retki)
Päivä 13
Omaa aikaa
Päivä 14
Capri (lisämaksullinen retki)
Päivä 15–16
Omaa aikaa
Päivä 17
Paestum ja Gragnano (lisämaksullinen retkipaketti)
Päivä 18–20
Omaa aikaa
Päivä 21
Omaa aikaa - läksiäisillallinen
Päivä 22
Sorrento - Napoli - Helsinki

Hotelli

Hotelli Admiral

Hotelli on viihtyisä ja hyvin pidetty, paikallinen luokitus on neljä tähteä. Admiral sijaitsee pittoreskin Marina Granden sataman vieressä, suureellisesta nimestään huolimatta satama on pieni. Marina Grande on yksi Sorrenton postikorttimaisemista: sinivalkoiset pienet kalastajapaatit keinuvat vieretysten meressä ja satamaa reunustavat värikkäät talot. Pienet ravintolat meren äärellä tarjoilevat spagettia simpukoiden kera ja Caprin saarelle matkaavat alukset kulkevat kauempana ulapalla. Hotellin läheisyydessä on pieni yleinen uimaranta, samoin kuin muutama ravintola ja kahvila. Sorrenton keskustaan on noin kilometrin kävelymatka, matkalla on portaita ja korkeuseroja. Normaalikokoinen bussi pääsee n. 400m päähän, josta kuljetus minibussilla hotelliin (matkavarat tuodaan erillisellä kuljetuksella). Hotellilta liikennöi keskustaan julkisen liikenteen minibussi.

Hotellilta on mukavat näkymät kauniille Sorrenton lahdelle ja kauempana kohoavalle Vesuviukselle. Admiralissa on neljä kerrosta, 60 huonetta ja hissi. Huoneet on sisustettu hyvällä maulla ja kaikissa kahden hengen huoneissa on parveke (koko vaihtelee). Osa parvekkeista on jaettu naapurihuoneen kanssa (väliseinä, josta näköyhteys). Hintaan sisältyvissä huoneissa on rajoitettu merinäköala. Lisämaksusta on mahdollista varata huone merinäköalalla. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, taulu-TV, puhelin ja hiustenkuivain. Suurimmassa osassa huoneita on suihku (ei kylpyammetta). Useammassa merinäköalallisessa huoneessa on kylpyamme ja suihku.

Hintaan sisältyy puolihoito hotellissa: aamiainen ja italialainen illallinen

Huonetyyppi 1: Jaettu kahden hengen huone, parveke ja rajoitettu merinäköala. Sisältyy hintaan.
Huonetyyppi 2: Jaettu kahden hengen huone, parveke ja merinäköala
Huonetyyppi 3: Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala
Huonetyyppi 4: Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala, ylin kerros

YHDEN HENGEN HUONEET:
Huonetyyppi 5W: Kahden hengen huone yhdelle, ei parveketta
Huonetyyppi 5F: Kahden hengen huone yhdelle, ranskalainen parveke
Huonetyyppi 5L: Kahden hengen huone yhdelle, parveke ja rajoitettu merinäköala

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.598€
Helsinki
Täynnä
1.748€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Matkaohjelman päivien järjestys voi muuttua. Lopullinen retkiohjelma ja päivien järjestys vahvistetaan matkakohteessa.

Päivä 1
Helsinki - Napoli - Sorrento

Ajamme Napolista bussilla Sorrentoon, jonne on noin 60 km. Saavuttuamme perille menemme suoraan hotelliimme ja nautimme illallisen. Ihanan pitkä loma voi alkaa!

Päivä 2
Kaupunkikierros Sorrentossa

Aloitamme päivän kaupunkikierroksella. Sorrento oli jo roomalaisten valtakaudella suosittu matkakohde, sillä niin keisari Augustus kuin keisari Marcus Aureliuskin vierailivat kaupungissa. Paikalliset väittävät, että kaupungin nimi viittaisi Homeroksen myyttisten kertomusten seireeneihin, jotka yrittivät houkutella Odysseuksen alas vuorelta surmatakseen tämän. Sittemmin Sorrentossa viihtyivät monet eurooppalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat, kuten Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche ja Henrik Ibsen. Sorrentosta lauloi mm. maailmankuulu tenori Enrico Caruso, joka asui kaupungissa jonkin aikaa. Monet hienoista, vanhoista hotelleista ovat yhä toiminnassa.

Näemme kierroksen aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maistamme tietysti myös paria kaupungin erikoisuutta: paikallista jäätelöä — josta saattaa tulla riippuvaiseksi — sekä tunnettua sitruunalikööriä, limoncelloa. Sorrento ja Amalfin rannikko ovat tunnettuja muhkeista sitruunoistaan. Täällä niistä valmistetaan kaikkea mahdollista limoncello-likööristä suklaaseen ja saippuasta jäätelöön. Sitruunat ja appelsiinit koristavat usein paikallista keramiikkaa.

Päivä 3
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Päivä 4
Retki Pompeijiin
Pompeji

Pompeijin kaupunki hautautui paksun tuhka- ja hohkakivikerroksen alle Vesuviuksen purkauduttua rajusti vuonna 79 jaa. Tuhkasade kesti kolme vuorokautta, ja kaupungin noin 15 000 asukasta pakenivat henkensä edestä. Hiljaisuus vallitsi Pompeijissa aina vuoteen 1748, jolloin se heräsi Ruususen unestaan.

Kaupungin katuja kulkiessa tuntuu, kuin siirtyisi toiseen aikaan. Kierroksen aikana näemme upeita seinämaalauksia, taloja, leipomon, temppeleitä, kylpylöitä ja korttelikuppilan. On hämmästyttävää , että taloissa oli juoksevaa vettä ja viemäröintijärjestelmä jo 2 000 vuotta sitten.

Omin päin nautitun lounaan jälkeen ehdit vielä katsella Pompeijia. Sitten palaamme takaisin Sorrentoon. (Retki ja sisäänpääsymaksu Pompeijin alueelle sisältyy matkan hintaan).

Päivä 5–6
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Päivä 7
Retki Napoliin
Napolin piazza

Matkustamme Napolinlahden toiselle puolelle alueen pääkaupunkiin Napoliin. Lyhyen bussikierroksen jälkeen liikumme kaupungissa jalan. Näemme ulkoapäin kaupungin päänähtävyyksistä, mm. San Carlo -oopperan sekä kuninkaallisen linnan. Tutustumme myös kaupungin historialliseen keskustaan. (Kävelyä yhteensä noin 4 km.)

Napolilaiset ovat värikkäitä ja eläväisiä. Kaupungilla on intensiivinen tunnelma. Tunnusomaista Napolille on kapeiden kujien yläpuolella liehuvat pyykit.

Kiinnostuneet voivat käydä Napolin arkeologisessa museossa, jossa voit nähdä osia Pompeijin rauniolöydöistä.  Iltapäivällä palaamme hotelliimme.

(Retki Napoliin ja sisäänpääsymaksu arkeologiseen museoon sisältyy matkan hintaan).

Päivä 8–9
Omaa aikaa

Aikaa omille seikkailuille.

Päivä 10
Amalfin rannikko - Salerno ja Amalfi (lisämaksullinen retkipaketti)
Amalfin rannikkoa

Amalfin rannikkoa pidetään Italian ja ehkä koko maailman kauneimpana. Vehmaat rinteet kohoavat jyrkkinä merestä ja viehättävät pikkukaupungit kiemurtelevat helminauhoina vuorenseinämillä. Tänään lähdemme yhdessä tutkimaan rannikkoa tarkemmin.  

Aloitamme retkipäivän ajamalla Salernon satamakaupunkiin, josta nousemme pikaveneeseen, joka vie meidät pitkin kaunista rannikkoa.  Maalaukselliset talot näyttävät kallioon liimatuilta, ja arkkitehtuuri on saanut vaikutteita kansoilta, jotka ovat hallinneet aluetta aikojen saatossa. Pääkaupunki Amalfi, joka oli yksi neljästä Italian kaupunkivaltiosta, on ollut tärkeässä asemassa Italian historiassa. Nykyään alue on suosittu matkakohde. Teemme kävelykierroksen Amalfissa ja tutustumme lähemmin tähän viihtyisään kaupunkiin. 

Aikaa jää myös hieman enemmän omatoimiselle Amalfiin tutustumiselle ennen kuin nousemme jälleen veneeseen ja palaamme Salernon kaupunkiin, jossa vietämme muutaman tunnin.
Salernon historiallinen keskusta on täynnä elämää. Voit käydä katsomassa kaunista San Matteon katedraalia tai tutkia pieniä katuja ja kujia. Tai pistäytyä pikkuputiikeissa ja istahtaa jonkin kutsuvan kahvilan terassille.

Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

 

Päivä 11
Omaa aikaa

Tämä päivä on varattu omille seikkailuille. Matkusta vaikka uudestaan Napoliin ja tutustu kaupunkiin omin päin tai nauti Sorrenton tunnelmasta.

Päivä 12
Vesuvius (lisämaksullinen retki)

Loman aikana olet varmasti nähnyt kauempana horisontissa kohoavan Vesuviuksen majesteettisen silhuetin. Tänään sinulla on mahdollisuus osallistua retkelle kuuluisalle tulivuorelle ja tutustua siihen lähemmin.

Vesuviuksen raju purkaus lähes 2 000 vuotta sitten hautasi alleen mm. Pompeijin ja Herculanumin kaupungit. Nousemme 1 200 metriä korkean tulivuoren huipulle, josta näkee alas kraatterin syvyyksiin. Viimeisen pätkän ylös tulivuoren huipulle kuljemme jalan (noin 20 min).  Huom. retki Vesuviukselle on säävarauksella. Mikäli retkeä Vesuviukselle ei voida toteuttaa, retkeilemme sen sijaan Solfatara-kraaterille, joka sijaitsee Napolin länsipuolella. Molemmissa vaihtoehdoissa palaamme retkeltä hotelliimme iltapäivällä.

Retki on lisämaksullinen ja varataan ja maksetaan paikan päällä. (Hinta ja retken toteutuminen vahvistetaan matkakohteessa)

Päivä 13
Omaa aikaa

Päivinä, joina ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja: esitelmiä, peli-iltoja tai ylimääräisiä retkiä esimerkiksi Napoliin, Ischian saarelle tai vuorille lähellä Positanoa.

Päivä 14
Capri (lisämaksullinen retki)

Tänään on mahdollisuus osallistua laivaretkelle Napolinlahdelle. Caprin saarella ovat vierailleet niin Rooman keisarit, kirjailijat kuin elokuvatähdetkin, mutta erityisesti sitä ovat suosineet maailman kauniit ja rikkaat. Pienestä saaresta on tehty lauluja ja kirjoitettu paljon. Nousemme Marina Granden satamasta ylös Anacaprin kylään, joka sijaitsee 270 m korkeudessa. Siellä on Villa San Michele, jonka rakennutti ruotsalainen lääkäri ja kirjailija Axel Munthe. Munthe julkaisi 1929 teoksen ”Huvila meren rannalla” (ruotsinkiel. alkuteos: Boken om San Michele), josta tuli heti erittäin suosittu. Muinaisen San Michelen kappelin raunioille rakennettu huvila on hyvin kaunis, samoin sen puutarha terasseineen.

Caprin kaupungissa ehdit katsella lähemmin elegantteja putiikkeja, hotelleja ja ravintoloita. Jos säiden haltijat ovat suosiollisia, voimme istahtaa johonkin Piazza Umberton kahviloista nauttimaan auringosta. Aukio on mainio paikka paikallisen katuelämän seuraamiseen. Retken aikana ehdimme hyvin ihailla värikkäitä puutarhoja sekä nauttia kauniista näkymistä.

”Jos aikaa ja voimia riittää, voit tehdä kävelyretken Villa Jovisin vanhaan keisarilliseen palatsiin, joka kuului keisari Tiberiukselle. Tunnin kumpaankin suuntaa kestävä kavelyretki vaatii  hyväkuntoiset jalat. Halukkaat voivat myös käydä veneretkellä ”Grotta Azzurrassa”, maailmankuulussa Sinisessä luolassa”. (Huomiothan, että veneretket ovat hyvin suosittuja ja osallistujamäärä on rajallinen.)

Iltapäivällä nousemme laivaan ja palajamme Sorrentoon. Retki on lisämaksullinen ja se varataan ja maksetaan kohteessa (110€/hlö).

Päivä 15–16
Omaa aikaa

Päivän voit viettää omaan tahtiisi ja menovinkkejä saat matkanjohtajalta.

Päivä 17
Paestum ja Gragnano (lisämaksullinen retkipaketti)

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Gragnanon pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Vesuviuksen eteläpuolella. Kaupunkia kutsutaan nimellä Cittá della Pasta, Pastakaupunki. Täällä on jo 500 vuoden ajan valmistettu maan parasta pastaa. Jo 1800-luvulla kaupungissa oli 140 erikokoista pastapajaa. Vierailemme paikallisen pastamestarin luona ja opimme miten laadukasta pastaa valmistetaan. Saamme tietoa erilaisista pastatyypeistä ja niiden käytöstä eri ruokien ja eri kastikkeiden kanssa. Italialaisen pasta-aterian valmistus on taidetta!

Gragnanosta jatkamme kohti salernoa ja yhä etelämmäksi, aina Paestumiin saakka. Täällä näemme kauniit kreikkalaiset Paestumin temppelit. Kreikkalaiset asettuivat alueelle noin vuonna 600 eKr. He kutsuivat kaupunkia nimellä Poseidonia ja rakensivat paikalle upeita temppeleitä. Nimen Paestum kaupunki sai vasta roomalaisilta valloittajilta vuonna 273 eKr. Myöhemmin alue vaipui unohduksiin malariaepidemian takia. Vasta 1700-luvun puolivälissä temppelit löydettiin uudestaan.

Paluumatkalla vierailemme buffalomozzarellan tuottajan luona, jossa pääsemme maistamaan ihanan valkoista pehmeää juustoa. Mozzarella on valmistettu alueella laiduntavien puhveleiden maidosta. Ehkäpä saamme herkullisen juuston kyytipojaksi pienen lasillisen viiniäkin. 

 

 

Retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin.

Päivä 18–20
Omaa aikaa

Päivät voit viettää omaan tahtiin tai voit osallistua etukäteen sovittuihin aktiviteetteihin, jotka matkanjohtaja järjestää paikan päällä.

Päivä 21
Omaa aikaa - läksiäisillallinen

Viimeinen päivä Sorrentossa. Voit tehdä viimeiset ostokset tai vain nauttia auringosta ennen paluuta Suomeen.

Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

Päivä 22
Sorrento - Napoli - Helsinki
Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Napoliin, josta lennämme Helsinkiin.

Retkipaketti

Lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluu:

 • Retki Paestumiin ja Gragnanoon
 • Retki Amalfin rannikolle, Amalfiin ja Salernoon

Hinta: 110€/hlö (varattuna etukäteen ja pakettina)

Retket voi ostaa myös kohteessa, hinnat kohteessa: Paestum ja Gragnano 65€/hlö, Amalfin rannikko 56€/hlö. 

Minimiosallistujamäärä retkille on 20 hlöä. (Pidätämme oikeuden peruuttaa retken, mikäli osallistujia ei ole riittävästi).

Caprin ja Vesuviuksen retket eivät sisälly retkipakettiin, nämä retket varataan ja maksetaan matkakohteessa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.748€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Huone yhdelle
 • Yhden hengen huone, ei parveketta, huonetyyppi 5W: lisämaksu 240€
 • Yhden hengen huone, ranskalainen parveke, huonetyyppi 5F: lisämaksu 270€
 • Kahden hengen huone yhdelle, parveke ja rajoitettu merinäköala, huonetyyyppi 5L: lisämaksu 340€
Lisämaksulliset huoneet
 • Jaettu kahden hengen huone, merinnäköala ja parveke, huonetyyppi 2: 110€/hlö
 • Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala, huonetyyppi 3: 140€
 • Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala, ylin kerros, huonetyyppi 4:165€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Napoli - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, rajoitettu merinäköala ja parveke, neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli Admiralissa
 • Puolihoito (aamiainen ja illallinen)
 • Kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan (Sorrenton kierros sekä Pompeijin ja Napolin retket)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Jaettu kahden hengen huone, merinnäköala ja parveke, huonetyyppi 2
 • Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala, huonetyyppi 3
 • Jaettu kahden hengen huone, terassi ja merinäköala, ylin kerros, huonetyyppi 4
 • Huone yhdelle
 • Ruokajuomat, sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat hotellin henkilökunnalle (n. 15€/hlö) ja kuljettajalle sekä paikallisoppaalle (n. 7€/hlö)
 • Lisämaksullinen retkipaketti 110€/hlö. Paketti sisältää retket  Amalflin rannikolle sekä Paestumiin ja Gragnanoon. (Matkaohjelmassa ja retkipaketissa museoiden mahdolliset sisäänpääsyt eivät sisälly hintaan). Retkien hinnat erikseen ostettuna ja kohteessa: Amalfin rannikko 56€/hlö ja Paestum ja Gragnano 65€/hlö. 
 • Lisämaksullinen retki Caprille 110€/hlö (varataan ja maksetaan kohteessa)
 • Lisämaksullinen retki Vesuviukselle (retki varataan ja maksetaan sekä hinta vahvistetaan kohteessa)

Retkipäivien järjestykseen voi tulla muutoksia.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen

Amalfin rannikolla on paljon korkeuseroja. Sorrenton kaupungissa ja ympäristössä on runsaasti portaita ja jalkakäytävät ovat usein korkeareunaisia ja kapeita.

Rannikon tiet ovat kapeita ja ruuhkautuvat helposti. Ajomatkoihin menee retkillä enemmän aikaa, kuin kilometrimäärä antaisi olettaa.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Patikoijan taivas On hyvä, että voi valita huonetyypin ja saa valitsemansa. Kohteen mahdollisuuksista olisi hyvä olla tietoa. Sorrenton upea vaellusverkosto yllätti iloisesti ja mahdollisti kolmen viikon aikana hienoja kokemuksia sekä maisemien, reittien että karttojen suhteen. Onneksi oli hyvät kengät ja muu vaellusvarustus mukana. Ehdottomasti tieto tästä ennakkoon! Oppaat olivat erinomaisen mukavia ja palvelualttiita, samoin hotellin henkilökunta. Ruokailu (yli 80 hlöä pienessä ruokasalissa) oli meluisa ja tarjoilu hidas. Aamupalan puutteet harmittivat joskus. Ohjatut vaellusretket voisivat kuulua tarjontaan. Retket olivat kalliita.
Date published: 2015-12-04
Rated 4 out of 5 by from Upea lomakokonaisuus Olimme Sorrentossa kolme viikkoa loka-marraskuun vaihteessa. Säät olivat kesäiset, vaikka paikalliset kulkivat jo talvivaatteissa. Tähän aikaan vuodesta matkailijoita ei niin paljon, joten oli todella mukavaa liikkua eri paikoissa.Kävimme Napolissa retkellä sekä paikallisjunalla,jolloin näimme kaupunkia kahdesta näkökulmasta. Amalfin-rannikko oli huikeiden maisemien myötä kuten Caprikin kokemisen arvoisia. Etukäteen historiaan ja paikkoihin hieman lukemalla perehtymällä ja kertaamalla, sai matkasta enemmän. Kolmelle viikolle riitti hyvin aikaa niin lepoon, kuin paikkoihin perehtymiseenkin.
Date published: 2015-11-17
Rated 4 out of 5 by from Paljon mielenkiintoista tekemistä. Todellakin, ohjelmaa riitti joka makuun ja aktiiviset oppaat järjestivät sitä vielä lisää mielellään. Olin positiivisesti yllättynyt kokonaisuuteen. Hyvä sää ja kivat, ystävälliset ihmiset tekivät vielä lisänsä kolmen viikon pakettiin. Ruoka oli sitä mitä luvattiin: italialaista kotiruokaa, kohtalaisen hyvää, ei aina superia, mutta ei suuria pettymyksiä. Lentoaikataulut oli ikävän aikaisia, eikä yölähtöjä voinut välttää. Se oli minulle matkan epämiellyttävin rasti ja matkapäivä oli aina menetetty päivä. Pidin Sorrennosta kohteena, kun lähistöllä on niin paljon nähtävää ja koettavaa: historiaa, kulttuuria, huikeita maisemia ja vaikka rauhaisaa vaeltelua sitä haluavalle. Vuodenaikakin oli minulle sopiva, kun ei kuumuus estänyt aktiviteettejä.
Date published: 2015-11-17
Rated 4 out of 5 by from Kesäisen lämmin syysloma Matkailin Sorrentossa ja Amalfin rannikolla lokakuun lopulta marraskuun puoliväliin kolmen viikon ajan. Säät suosivat lomailua ja oli aivan kesäisen lämmintä. Mainioiden sääolosuhteiden vallitessa tuli retkeiltyä sekä lähistön kaupungeissa että oivallisilla retkeilypoluilla maastossa. Katseltavaa ja koettavaa riitti sekä historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille kuten myös upeasta luonnosta ja maisemista nauttiville. Matkustelu oli helppoa, aikataulut pitivät ja palvelu oli sujuvaa.
Date published: 2015-11-20
Rated 3 out of 5 by from Suomalainen matka Italian sydämessa Uuudenlainen ryhmämatka eteläisen Italian kauniisiin nähtävyyksiin. Tyypillisellä seuramatkaotteella toteutettu runsas (pääosin omakustanteinen) retkitarjonta klassisiin Italian kohteisiin, joihin väljä aikataulu antoi kuitenkin mahdollisuuden tutustua riittävällä syvyydellä. Erinomainen matkanjohtaja ja myös hyvät paikallisten oppaiden palvelut! Hotelli Astoria sinänsä siisti ja hyvin ylläpidetty. Puolihoito samassa pienessä tilassa koko kuukauden ajan alkoi kuitenkin näyttää myös nurjia puoliaan. Kiitokset kuitenkin palvelualttiille ja yritteliäälle henkilökunnalle. Kannattaa satsata vähän lisää omakophtaisten, yksilölisten matkakokemusten hankkimiseen. Useita viikkoja samassa suuressa eläkeläisseuruesssa alkoi olla haaste jopa eläkeläiselle itselleen. Meillä kävi kuitenkin hyvä tuuri ...
Date published: 2015-12-30
Rated 5 out of 5 by from Loistava matka Kolme viikkoa unelmakohteessa, ja matka ylitti odotukset ihan joka kohdassa. Hotellin sijainti oli loistava. Parvekkeellinen huone, valoisa sisustus, kaunis sisäpiha tekivät oleskelusta viihtyisän. Neljän ruokalajin illallisen taso ja herkullisuus oli todella positiivinen yllätys. Hyvät ja asiantuntevat matkanjohtajat. Anteroa emme unohda koskaan! Vastaavaa tietomäärää, huumoria. anekdootteja, sujuvaa ulosantia emme ole kohdanneet aikaisemmin missään.
Date published: 2015-11-24
Rated 5 out of 5 by from Eläkeläisen Eldorado ! Osallistuin puolisoni kanssa syksyn 2015 pisimmälle matkalle. Ohjelma oli todella hyvin laadittu ja joustava. Osallistuimme yhteisille retkille, jotka olivat hyvin järjestetyt. Merja oli loistava matkan johtaja. Aina avulias ja sympaattinen persoona. Sorrennon ympäristö on myös erinomainen vaelluskohde. Nähtävää ja koettavaa löytyy yllin kyllin siitä kiinnostuneelle. Alueella on runsaasti sekä hyvin että myös heikosti merkittyjä kävelypolkuja. Ne vaativat hyvää suunistustaitoa tai alueeseen perehtynyttä opasta. Kohtalainen peruskunto riittää pitkälle. Paikalliset liikenneyhteydet ovat halpoja ja ne toimivat hyvin. Liikunnallisina eläkeläisinä taivalsimme yli 200 km neljän viikon aikana. Polut tulivat tutuiksi, eikä "vapaapäivä" ongelmia ollut. Voimme suositella aluetta kaikille kulttuurista, historiasta ja omaehtoisesta liikkumisesta kiinnostuneille.
Date published: 2015-12-14
Rated 3 out of 5 by from Elämyksiä Ennen matkaa hotellihuoneen kuvaus oli vajavainen, esim. jääkaappia ei ollut mainittu samoin kuvat puutteelisia. Matkanjohtaja oli erittäin omistautunut työllensä. Hän oli aina tavoitettavissa ja hänellä oli valtava tietomäärä ja hän jaksoi puhua perusteellisesti retkikohteista bussissa. Aivan huippu siinä mielessä. Retkiltä puuttuivat korvanappikuulokkeet esim. Napolissa, Caprilla, Amalfin kierroksella. Vain Pompoijissa ja Herkulaneumissa oli kyseiset laitteet. Vain oppaan lähellä kulkeneet kuulivat puheen ja hitaammin tai kauempana jonossa tulevat eivät kuulleet mitään. Ehdottomasti ne käyttöön. Monipuoliset retket, upeat maisemat. Hyviä patikointimahdollisuuksia.
Date published: 2021-11-18
 • y_2022, m_10, d_3, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_59
 • loc_fi_FI, sid_ITVLT71, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja