Elämää Niilillä – Kairo ja risteily Luxorista Assuaniin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan kiertomatkalle, jolla käydään katsomassa Egyptin kohokohtia, tutustutaan Kairoon ja risteillään neljä päivää Niilillä Luxorista Assuaniin

Lähde seuraamaan faaraoiden jalanjälkiä läpi muinaisen Egyptin. Kiertomatkamme alkaa Kairosta. Käymme katsomassa kuuluisia Gizan pyramideja, mutta myös kierroksella koptisessa Kairossa sekä labyrinttimaisessa basaarissa.

Faaraoiden henki seuraa meitä, kun nousemme yöjunaan Kairosta Luxoriin. Matkustamme ensimmäisessä luokassa kahden hengen hyteissä. Luxoriin saavuttuamme käymme ensin katsomassa maailman suurinta temppelikompleksia; Karnakin temppeliä ja myöhemmin Luxorin temppeliä. Seuraana päivänä ohjelmassa on vaikuttava Kuninkaiden laakso.

Risteilymme alkaa Luxorista ja nousemme hyvätasoiseen jokiristeilyalukseen, joka kuljettaa meitä kiireettömästi Egyptille elintärkeää Niiliä pitkin. Kolmen päivän risteilyn aikana pysähdymme valikoiduissa paikoissa ja näemme mm. Egyptin hienoiten säilyneen temppelin Edfussa sekä Kom Ombon temppelin balsamoituine krokotiileineen. 

Assuanissa katselemme Nasserjärveä 111 m korkealta Assuanin padolta sekä vierailemme kiehtovassa Isis-jumalattaren temppelissä.

Kaikki retket ja sisäänpääsymaksut sisältyvät matkan hintaan. Suomalainen matkanjohtaja.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Junamatka, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Egyptin punta

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Lento Helsingistä Kairoon.
Päivä 2
Kairo. Koptilainen Kairo, sitadelli ja basaari.
Päivä 3
Kairo. Gizan pyramidit ja egyptiläinen museo. Yöjuna Luxoriin.
Päivä 4
Saapuminen Luxoriin. Risteily alkaa. Luxorin ja Karnakin temppelit.
Päivä 5
Luxor. Kuninkaiden laakso ja kuningatar Hatshepsutin temppeli. Risteily jatkuu Edfuun.
Päivä 6
Edfu ja Horuksen temppeli. Niiliä pitkin Kom Omboon. Kom Ombon temppeli ja matka jatkuu kohti Assuania.
Päivä 7
Assuan. Pato, Isiksen temppeli ja kasvitieteellinen puutarha.
Päivä 8
Omaa aikaa Assuanissa ja lento Kairoon - illallinen ja yöpyminen lentokenttähotellissa.
Päivä 9
Lento Helsinkiin.

M/S Nile Plaza

Tällä mukavalla risteilyaluksella on neljä kantta ja 55 ulkohyttiä. Kyse on hyvin hoidetusta aluksesta, jolla on kaikki tarpeelliset turvatoimenpiteet järjestyksessä. Ravintola sijaitsee Upper Deck -kannella ja siellä tarjoillaan aamiainen, lounas ja illallinen seisovasta pöydästä.

Aurinkokannella on aurinkopetejä sekä pieni allas. Lounge palvelee altaalla rentoutuvia asiakkaita.

Hytit sijaitsevat Nile-, Main- ja Upper Deck -kansilla. Kaikissa hyteissä on ikkunat, joista voi ihailla näkymiä Niilille. Hyteissä on myös ilmastointi, tv, minibaari, tallelokero, pelastusliivit, puhelin, hiustenkuivain ja oma kylpyhuone/wc.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.898€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.798€
Helsinki
Täynnä
2.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsingistä Kairoon.

 Lennämme Kairoon, Afrikan suurimpaan kaupunkiin, jonka asukasluku on n. 20 miljoonaa. Laskeuduttuamme Kairoon tapaamme perillä paikallisen yhteistyökumppanimme edustajan, joka huolehtii viisumistamme ja siitä, että pääsemme passintarkastuksesta sujuvasti läpi. Sen jälkeen ajamme hotellille, joka sijaitsee Kairon keskustassa, vastapäätä ”vanhaa” egyptiläistä museota ja Tahrir-palatsia.

Päivä 2
Kairo. Koptilainen Kairo, sitadelli ja basaari.

Tänään tutustumme koptilaiseen Kairoon. Käymme niin kutsutussa ”riippuvassa kirkossa”, joka on rakennettu muinaisen roomalaisen linnoituksen suojiin. Kirkko on peräisin 300-luvulta, varhaiskeskiajalla se tuhottiin, mutta on sittemmin rakennettu uudelleen. Kirkossa on yli sata ikonia.

Näemme myös Koptilaisen museon sekä juutalaisen synagogan. Seuraavat kohteemme ovat sitadelli ja Khan el-Khalilin basaari, jossa on aikaa kierrellä itsekseen sekä tehdä ostoksia.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Tee kierros lähialueella ja pistäydy pienissä putiikeissa, ravintoloissa tai perinteisissä kahviloissa, joissa on tarjolla arabialaista kahvia ja vesipiippuja (shisha). Shishan polttaminen on tärkeä osa elämää monissa arabimaissa.

Päivä 3
Kairo. Gizan pyramidit ja egyptiläinen museo. Yöjuna Luxoriin.

Toivottavasti hyvien yöunien jälkeen ohjelmassa on Egyptin varauksetta merkittävin tunnusmerkki: Gizan pyramidit. Kolme majesteettista pyramidia tekevät vaikutuksen: ne ovat kooltaan valtavia ja uskomattoman hienoja esimerkkejä mestarillisesta insinööritaidosta. Pyramidit ovat jo kauan kuuluneet Unescon maailmanperintökohteisiin. Noin 2550 eKr. valmistunut Kheopsin pyramidi on ainoa antiikin ajan seitsemästä ihmeestä, joka on yhä vahingoittumaton. Näemme tietysti myös ison ja tarunhohtoisen sfinksin, joka vartioi pyramideja.

Syömme lounasta lähistöllä ja katselemme taustalla seisovia mahtavia rakennuksia. Sitten suuntaamme egyptiläiseen museoon*. Museossa on maailman hienoin kokoelma egyptiläistä esineistöä 3 000 vuotta kestäneeltä faaraoiden kaudelta. Yksi kohokohdista on Tutankhamonin haudasta löytynyt esineistö, joka kaivettiin esiin Kuninkaiden laaksosta 1922. Näemme mm. kuuluisan kultanaamion, joka painaa 10,2 kg. Esittääkö naamio nuoren faaraon kasvoja? Niin uskottiin aiemmin. Nykyään tutkijat ovat sitä mieltä, että kultanaamio esittää aikaisempaa faaraota, Nefertitiä, joka toimi faaraona Akhnatonin valtakauden lopussa. Teoria herättää yhä keskustelua tiedeyhteisössä.

*Emme tiedä, mitä museossa on vierailuhetkellä esillä, sillä uuden egyptiläisen museon tulisi avautua Gizassa vuoden 2023 lopulla. Kirjoitushetkellä ei ollut tiedossa, milloin pysyvä näyttely siirtyy uuteen museoon. Mikäli uusi museo on jo auki, käymme siellä, muussa tapauksessa vierailemme vanhassa museossa.

Iltapäivän lopulla ajamme Kairon rautatieasemalle. Nousemme junaan, joka vie meidät Luxoriin. Matkustamme kahden hengen hyteissä. Junassa on ravintolavaunu, mutta käymme ennen matkaa ostamassa hieman eväitä ja vettä mukaan junaan. Voimme käydä vierailulla toistemme hyteissä junan puksuttaessa kohti etelää.

Vaikka matkustamme ylimmässä luokassa, matka yöjunassa on silti varsin paikallissävytteinen kokemus. Sängyt ovat kenties hieman kapeita. Aikataulun mukainen lähtöaika Kairosta on klo 20 ja saapuminen Luxoriin noin 11–12 tuntia myöhemmin.

(Huomaathan, että lisämaksusta on mahdollista lentää junamatkailun sijaan. Lue lisää kohdasta Hintatiedot.)

Päivä 4
Saapuminen Luxoriin. Risteily alkaa. Luxorin ja Karnakin temppelit.

Saavumme Luxoriin aamulla. Alue Luxorin ympärillä on yksi tärkeimpiä arkeologisia alueita koko maailmassa. Voi sanoa, että Luxorin alueella on yhtä tärkeä merkitys egyptiläiselle kulttuurille kuin Ateenalla kreikkalaiselle ja Roomalla roomalaiselle. Luxor, joka sijaitsee Niilin itärannalla, on pieni provinssikaupunki. Ennen kaupungin nimi oli Niut ja se oli uuden valtakunnan uskonnollinen pääkaupunki Egyptin kukoistuskaudella 1550–1070 eKr.

Rautatieasemalta kävelemme Karnakin temppelille, joka on maailman suurin temppelikompleksi. Arkeologit ovat työskennelleet täällä yli 150 vuoden ajan ja rakentaneet uudelleen monia romahtaneita raunioita – työtä riittää toki vielä vuosiksi eteenpäin. Temppelin historia ulottuu yli 2 000 vuoden päähän. Temppelialueen laajuus on noin 500 x 500 metriä, aluetta ympäröi vahva muuri. Muinoin temppeliin saavuttiin vesitse: ranskalaiset arkeologit ovat kaivaneet esiin laiturin. Temppelin monista kiinnostavista yksityiskohdista mainittakoon iso pylväshalli, jonka pylväät ulottuvat 20 metrin korkeuteen, Hatshepsutin kappelit, kaksi isoa obeliskia temppelin keskellä sekä niin kutsuttu kasvitieteellinen kammio eläimiä ja kasveja kuvaavine reliefeineen, jotka Tuthmosis III toi temppeliin monilta sotaretkiltään Syyriaan.

Mielenkiintoisen temppelivierailun jälkeen on lounasaika. Ajamme Niilin rannalle ja asetumme taloksi alukselle, joka on kotimme seuraavien neljän päivän ajan. Syömme lounasta ja nautimme parista rentouttavasta tunnista aluksella, joka seisoo laiturissa.

Iltapäivän lopulla ajamme Luxorin temppelille, jonka rakennutti Tutankhamonin isoisä Amenhotep III noin 1380 eKr. Ramses II laajensi temppeliä hieman lisäten siihen etupihan. Temppeli on hyvin harmoninen ja kaunis. Kerrotaan, että kun Napoleonin sotilaat näkivät marssillaan temppelin, he pysähtyivät kuin käskystä ja taputtivat!

Temppelin kiinnostavin reliefi on lähes 100 m pitkä friisi, joka kuvaa Tutankhamonia juhlimassa vuosittaista Opet-juhlaa, jossa Karnakin Amon-Re vierailee Luxorin temppelissä. Temppeli on yhä käytössä; etupihalla on moskeija, josta lähtee vuosittainen kulkue temppelin ympäri, ihan kuin muinaisina aikoina.
Haluamme käydä temppelissä pimeän laskeuduttua, sillä valtaosa rakennuksista on valaistu. Ilta ja valaistus luovat omanlaisen, jännittävän tunnelman. Käveleskelemme jonkin matkaa pitkin 2,7 km pitkää ”sfinksikatua”, jota reunustaa yli 600 sfinksiä ja joka kerran yhdisti Luxorin temppelin Karnakin temppeliin. Katu avattiin virallisesti vuoden 2021 lopussa ja on vaikuttava näky.

Luxorin temppeliltä palaamme alukselle. Pitkän ja mielenkiintoisen päivän päätteeksi nautimme illallisen yhdessä.

Päivä 5
Luxor. Kuninkaiden laakso ja kuningatar Hatshepsutin temppeli. Risteily jatkuu Edfuun.

Syömme aamiaisen aluksella ja ajamme sitten Niilin länsirannalle, jossa sijaitsee Kuninkaiden laakso ja sen 65 hautaa. Ajamme läpi viljellyn alueen aavikon reunalle ja saavumme pitkin kiemuraista tietä Kuninkaiden laaksoon. Varhaisempien pyramidihautojen sijaan täällä on kalliohautoja. Vaikka haudat olivat piilossa, ne kaikki on yhtä lukuun ottamatta ryöstetty. Tutankhamonin pieni hauta on ainoa poikkeus. Seinällä kuvataan kuninkaan hautajaiskulkuetta ja kuningasta jumalien edessä.

Muiden kuninkaiden haudat ulottuvat kallion sisään jopa sadan metrin syvyyteen ja on koristeltu maalauksin, joissa auringon jumala Ra matkaa tuonpuoleisen virrassa. Käymme Kuninkaiden laaksossa kolmessa haudassa. Tutankhamonin hauta ei sisälly matkan hintaan, mutta sinne pääsee lisämaksusta.

Lähellä Kuninkaiden laakson sisäänkäyntiä sijaitsee Deir el-Baharin temppelialue, jonka keskipiste on kuningatar Hatshepsutin vaikuttava hautajaistemppeli. Kuningatar Hatshepsutin reitti valtaan kulki kaikkia tuon ajan Egyptin käytäntöjä vastaan. Hän oli Tuthmosis II:n ensimmäinen vaimo ja kuningatar. Tuthmosis II kuoli n. 1480 eKr. Kuninkaan kuoleman jälkeen hänen pieni poikansa Tuthmosis, jonka kuningas oli saanut erään haaremineidon kanssa, nousi nimellisesti kuninkaaksi, mutta pienen Tuthmosisin energinen täti Hatshepsut kahmi muutaman vuoden kuluessa vallan itselleen. Oikeuttaakseen vallankaappauksensa Hatshepsut väitti, että jumala Amon-Re oli erään oraakkelin kautta vaatinut häntä kuninkaaksi. Hatshepsut pukeutui kuin kuningas ja piti tekopartaa (kuninkaan arvon symboli), ja Egyptin kansa hyväksyi tämän ennen kuulumattoman toiminnan.

Hatshepsut pysyi vallassa 15 vuotta, ja hänen valtakaudellaan (1473–1458 eKr.) Egyptin talous kukoisti. Hän laajensi kauppasuhteita ja rakennutti hienoja temppeleitä ja korjautti monia muita. Ajan myötä hänen siskonpoikansa kasvoi aikuiseksi ja otti käyttöön faaraon tittelinsä. Hänestä tuli suurin kaikista faaraoista, Tuthmosis III, jota kutsuttiin myöhemmin myös ”muinaisen Egyptin Napoleoniksi”. Kun Tuthmosis nousi valtaan, hän poistatti Hatshepsutin nimen temppeleiden seinästä, mikä viittaa siihen, ettei hän ollut erityisen iloinen tätinsä toiminnasta. Se tosiasia, että Hatshepsut onnistui pitämään juonittelevan ja karismaattisen nuoren miehen ambitiot hallinnassaan niin pitkään, kertoo paljon hänen persoonastaan.

Vierailtuamme länsirannalla nautimme aluksella lounaan ja matka jatkuu rauhallisesti Niiliä pitkin. Matkan varrella pysähdymme hetkeksi Esnassa, sillä edessä on sulut ja meidän tulee odottaa vuoroamme päästäksemme läpi. Jatkamme risteilyä kohti Edfua, jonne saavumme alkuillasta. Syömme illallisen ja yövymme aluksella.

Päivä 6
Edfu ja Horuksen temppeli. Niiliä pitkin Kom Omboon. Kom Ombon temppeli ja matka jatkuu kohti Assuania.

Aamiaisen jälkeen käymme Horuksen temppelissä Edfussa. Temppeli on kaikista Egyptin temppeleistä parhaiten säilynyt. Sen perusti Ptolemaios III vuonna 237 eKr. ja se on omistettu haukkajumala Horukselle. Temppelin etupuolella on kaksi jättikokoista symmetristä reliefiä. Ne kuvaavat kuningasta, joka lyö hengiltä vihollisjoukon Horuksen edessä. Reliefit ja temppelin monet hieroglyfikirjoitukset ovat säilyneet erittäin hyvin, ja niiden kautta on ollut mahdollista saada käsitys muinaisen Egyptin uskonnosta ja palvontamenoista. Kaikkein kiinnostavin reliefisarja kuvaa kuinka Horus taistelee arkkivihollistaan Sethiä vastaan. Seth on ottanut virtahevon muodon. Muinaisessa Egyptissä tämä dramaattinen taistelu käytiin temppelin ulkopuolella eräänlaisena rituaalina.

Temppelivierailun jälkeen kapteeni ottaa kurssin kohti Kom Omboa. Saavumme Kom Ombon temppelille, joka sijaitsee kauniilla paikalla Niilin rannalla. Temppeliä rakennettiin 180–47 eKr., joka oli Ptolemaiosten hallitsijasuvun valtakautta Egyptissä (ensimmäinen kuningas oli Aleksanteri Suuren kenraali Ptolemaios I).

Kom Ombon temppeli on melkoisen ainutkertainen, sillä se on omistettu kahdelle jumalalle, krokotiilijumala Sobekille ja haukkakuningas Horukselle. Reliefit edustavat klassista egyptiläistä tyyliä ja kuvaavat kuninkaita, jotka uhraavat jumalille. Temppelin papit tunnettiin heidän kyvyistään parantaa sairauksia ja tulkita unia. Ihmisiä tuli hyvinkin kaukaa parannettaviksi. Temppelin sisällä on reliefi, joka esittelee sen ajan lääkärin instrumentteja. Sobekin pyhä eläin oli krokotiili, ja temppelin papeilla olikin krokotiilifarmi. Kuolleet krokotiilit palsamoitiin, ja temppelissä onkin esillä muutamia krokotiilimuumioita.

Risteily Niiliä pitkin jatkuu. Yövymme Assuanissa. Aluksella on joinakin iltoina ohjelmaa.

Päivä 7
Assuan. Pato, Isiksen temppeli ja kasvitieteellinen puutarha.

Nautittuamme aamiaisen aluksen seisovasta pöydästä aloitamme päivän käymällä katsomassa valtavaa Assuanin patoa, jota rakennettiin vuosina 1960–1971. Padon taakse muodostui maailman suurimpiin tekojärviin lukeutuva Nasserjärvi, joka on saanut nimensä Egyptin presidentin Gamal Abdel Nasserin mukaan. Nasser, joka Neuvostoliiton tuella pani alulle valtavat rakennustyöt, halusi varmistaa, että Egyptissä riittää vettä jopa kolmelle sadolle vuosittain. Lisäksi padon valtavat turbiinit tuottavat sähköä koko Egyptin tarpeeseen. Jättimäinen pato sijaitsee kuusi kilometriä etelämpänä kuin ensimmäinen pato, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1899, kun Britannia piti valtaa Egyptissä. Ensimmäinen pato oli kuitenkin aivan liian pieni, ja siksi rakennettiin uusi ja isompi.

Iso pato, joka on 111 m korkea, patoaa taakseen yli 500 km pitkän, Sudaniin asti ulottuvan Nasserjärven. Näkymät padon harjalta ovat upeat!

Seuraava kohteemme on kaunis Isiksen temppeli, joka sijaitsee keskellä Niiliä. Alunperin temppeli sijaitsi Filaen saarella, mutta siirrettiin 1970-luvulla lähellä sijaitsevalle saarelle, jossa se oli paremmin turvassa Niilin vedeltä. Temppelissä palvottiin äitijumalatar Isistä. Temppeli suljettiin vasta 400-luvulla. Temppelin seinästä löytyvä viimeinen hieroglyfikirjoitus on vuodelta 394.

Lounaan nautimme aluksella. Iltapäivällä teemme leppoisan pikku kierroksen moottoriveneellä ja käymme kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa santelipuut tuoksuvat ja linnut laulavat kukkien keskellä. Illan tullen palaamme alukselle, jossa syömme illallisen ja vietämme nuubialaista iltaa.

Päivä 8
Omaa aikaa Assuanissa ja lento Kairoon - illallinen ja yöpyminen lentokenttähotellissa.

Sinulla on vielä omaa aikaa Assuanissa ennen kuin lennämme Kairoon, jossa yövymme lentokenttähotellissa.

Illallinen hotellissa.

Päivä 9
Lento Helsinkiin.

Tänään lennämme Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
448€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Kairo – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Sisäinen reittilento Aswan – Kairo turistiluokassa
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellissa Kairossa
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen hytissä neljän tähden (paikallinen luokitus) M/S Nile Plaza risteiyaluksella
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa lentokenttähotellissa Kairossa
 • Yöjunassa 1 yö Kairosta Luxoriin jaetussa kahden hengen makuuhytissä (1. luokka)*
 • Aamiaiset päivinä 2-8 (kylmä aamupala päivänä 9)
 • Lounas päivinä 2 sekä 4-7
 • Illallinen päivinä 4-8
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

* Yöjunan sijaan lisämaksusta on mahdollista lentää Kairosta Luxoriin

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä
 • Viisumi Egyptiin 35€/hlö
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille, kuljettajille ja risteilyaluksen henkilökunnalle, yhteensä noin 40-50€/hlö

* Lisämaksusta lento Kairo-Luxor,  1 yö Luxorissa jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa, aamiainen. Hinta jaetussa kahden hengen huoneessa: 198€/hlö ja yhden hengen huoneessa 248€.
Lento ja hotelli tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää

Liikkuminen matkan aikana

Retkien aikana kävelemme paljon, myös epätasaisessa maastossa. Osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua/apuvälineitä ryhmän mukana. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Lue lisää Egyptistä

Lue lisää käytännön tietoa Egyptistä täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/egypti

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Viisumi Egyptiin

Tarvitset viisumin Egyptiin. Lue lisää täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/egypti/viisumi

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja