Chile ja Pääsiäissaari -matka maailman laidalle

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan ainutlaatuiselle matkalle Chileen. Reittimme vie Etelä-Amerikan mantereen kaukaisimpiin ja kiehtovimpiin paikkoihin.

Punta Arenasissa tavoitamme Chilen eteläisimmän alueen huikaisevat maisemat. Majoitumme Torres del Paineen Patagoniassa, yhteen maailman kauneimmista kansallispuistoista, jossa teemme vaellusretkiä. Sukellamme mystiikkaan, legendoihin ja historiaan Pääsiäissaarella, joka on yksi maailman kaukaisimmista asutetuista saarista. Mystisten kivikasvojen tapaaminen on taatusti unohtumaton elämys! Tällä matkalla tutustumme myös Chilen pääkaupunkiin Santiago de Chileen. Lisämaksusta voit osallistua retkelle, joka suuntautuu humaavaan Valparaisoon.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Chilen peso

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Santiago de Chileen - kaupunkikierros
Päivä 3 Santiago de Chile - omaa aikaa tai retki Valparaisoon (lisämaksullinen)
Päivä 4 Santiago de Chile – Punta Arenas – Torres del Painen kansallispuisto
Päivä 5 Torres del Painen kansallispuisto (kokopäiväretki) - risteily Grey-jäätikölle (lisämaksusta)
Päivä 6 Torres del Painen kansallispuisto – vaellusretki kansallispuistoissa – Puntas Arenas
Päivä 7 Puntas Arenas – Santiago de Chile
Päivä 8 Santiago de Chile – Pääsiäissaari
Päivä 9 Pääsiäissaari - Moai-patsaita ja tulivuoria
Päivä 10 Pääsiäissaari - Rano Kao -tulivuori, lintumieskultti ja kivikylä Orongo
Päivä 11 Pääsiäissaari - aamupäivä omaa aikaa - Santiago de Chile
Päivä 12 Kotimatka alkaa
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkkejä hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina lentolippujen mukana.

Hotel del Paine

 • 44 huonetta
 • Ravintola
 • Baari
 • Maksuton wi-fi (toimii vastaanotossa ja ravintolassa)

Hotelli sijaitsee kauniilla paikalla Serrano-joen varrella, Torres del Paine -kansallispuiston laidalla. Hotellin ravintola tarjoilee paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja ja voit aterian lomassa ihailla kansallispuiston kauniita maisemia. Rustiikkiseen sisustukseen on käytetty lähiseudulta saatuja materiaaleja. Hotellissa on maksuton wi-fi, joka toimii vastaanoton ja ravintolan tiloissa.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.hoteldelpaine.com

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Huoneet sijaitsevat päärakennuksessa tai sen lähettyvillä sijaitsevissa pienemmissä puutaloissa. Rustiikkisesti sisustetuissa huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, lämmitys, hiustenkuivain ja maksuton Wi-Fi. Vastaanotossa on tallelokero ja päärakennuksen yhteisissä tiloissa on televisio.

Hotel Iorana (Pääsiäissaari)

 • 52 huonetta
 • 2 km Hanga Roan keskustaan
 • 2 uima-allasta
 • Wi-Fi (maksuton yhteys, vain vastaanotossa)

Hotelli sijaitsee vehreissä ja rauhallisissa maisemissa meren äärellä, kivikkoisen rannikon kupeessa. Hotellissa on pieni uima-allasalue. Kokemusten täyteisen päivän jälkeen voit nauttia hotellin mukavasta tunnelmasta ja rentoutua. Voit tilata baarista drinkin ja nauttia upeista maisemista tai maistella paikallisia herkkuja hotellin ravintolassa. Aktiivisemmasta ajanvietteestä kiinnostuneet voivat vuokrata hotellin vastaanotosta pyörän ja tutustua ympäristöön omatoimisesti. Hotellin vastaanotossa on maksuton wi-fi.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.ioranahotel.cl

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Yksinkertaisesti sisustetuissa huoneissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikkien huoneiden varustukseen kuuluu puhelin, televisio (paikallisia kanavia), ilmastointi, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivain. Huoneissa on yksityinen terassi. Hotellissa on tarjolla huonepalvelu.

Hotel Fundador

 • 147 huonetta
 • Sauna ja kuntosali
 • Maksuton wi-fi

Tämä moderni hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla Santiago de Chilen historiallisessa keskustassa. Lähettyvillä on niin kutsuttu Pariisi-Lontoo -kortteli, joka on tullut tunnetuksi eleganteista 1920-luvulla rakennetuista eurooppalaisista taloistaan. Kävelyetäisyydellä hotellista on useita museoita, baareja ja ravintoloita. Hotellin sisustuksen on suunnitellut palkittu arkkitehti, joka on käyttänyt sisustuksessa värikkäitä värejä, kaunista valaistusta ja Andien vuoristokylistä tuttuja kudottuja kankaita. Hotellissa on ravintola, baari, sauna, kuntosali ja maksuton Wi-Fi.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.fundador.cl/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Viehättävissä huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikissa huoneissa on tallelokero, televisio, ilmastointi, minibaari, hiustenkuivain ja maksuton Wi-Fi.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma Matkaohjelman päivien järjestys voi muuttua, ohjelman sisältö pysyy samana.

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lennämme KLM:n reittilennoilla Amsterdamin kautta Santiago de Chileen.

Päivä 2
Saapuminen Santiago de Chileen - kaupunkikierros

Saavuttuamme perille lähdemme kaupunkikierrokselle Santiago de Chileen, jossa on monia kiinnostavia nähtävyyksiä. Santiago sijaitsee laajassa laaksossa (600 m merenpinnan yläpuolella) lumipeitteisten Andien ympäröimänä. Kyse on Etelä-Amerikan viidenneksi suurimmasta kaupungista, jossa on noin 7 miljoonaa asukasta. Kaupunki perustettiin 1541 ja on siirtomaa-ajoista lähtien ollut Chilen pääkaupunki. Santiago de Chilestä on kehittynyt moderni metropoli, jolle eri aikakausien arkkitehtuuri antaa omaperäisen leiman. Kaupungissa on useita viheralueita ja puistoja, ja lähes kaikkialta voi nähdä vaikuttavan Andien vuoriston.

Kaupunkikierroksen aikana käymme sekä uudessa että vanhassa kaupunginosassa. Näemme mm. presidentinpalatsin, katedraalin sekä Plaza de Armasin, joka on kaupungin pääaukio. Vierailemme myös paikallisella torilla, Mercado centralilla, jolla myydään tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja paljon muuta. Kaupunkikierros päättyy San Cristobal -kukkulalle, jolta on upeat näkymät yli kaupungin.

Yöpyminen keskustahotellissa Santiago de Chilessä.

Päivä 3
Santiago de Chile - omaa aikaa tai retki Valparaisoon (lisämaksullinen)
Tänään voit tutustua omatoimisesti lähemmin Santiago de Chileen. Matkanjohtajalta saat etukäteen halutessasi vinkkejä esim. ravintoloista. Vaihtoehtoisesti voit lähteä matkanjohtajan mukana kokopäiväretkelle Valparaisoon. Lue lisää retkestä alla.
Päivä 4
Santiago de Chile – Punta Arenas – Torres del Painen kansallispuisto

Tänä aamuna lennämme 3,5 tunnin päähän Punta Arenasiin, joka on Chilen eteläisimmän alueen – jota kutsutaan nimellä Magallanes y de la Antártica Chilena – tärkein kaupunki. Alue tunnetaan korkeista vuoristaan ja upeista jäätiköistään. Jatkamme matkaa bussilla Torres del Painen kansallispuistoon, jossa vietämme pari seuraavaa päivää. Puiston kasvillisuus ja eläimistö on ainutlaatuinen, ja se on epäilyksettä yksi maailman kauneimmista kansallispuistoista. Puiston korkein vuori on Cerro Paine Grande, joka ulottuu 2 884 metriin. Kauneimman titteli menee kuitenkin kolmelle majesteettiselle huipulle nimeltä Torres del Paine, joista on tullut puiston symboli. Saavumme puistoon iltapäivän päätteeksi.

Yövymme Torres del Painen kansallispuistossa.

Päivä 5
Torres del Painen kansallispuisto (kokopäiväretki) - risteily Grey-jäätikölle (lisämaksusta)

”Paine” on intiaanien kieltä ja merkitsee sinistä. Päivän retkellä kansallispuistossa syy selviää meille nopeasti. Vuortenhuippuja peittävä lumi, järvet ja isot jäätiköt antavat valolle sinisen hohteen, mikä tekee puiston tunnelmasta erityisen kutsuvan. Ajamme läpi puiston ja saamme nauttia näkymistä vuorille. Aina välillä pysähdymme ja teemme lyhyitä kävelyitä näköalapaikoille. Yksi päivän kohokohdista on valtava Grey-jäätikkö, joka on 6 km leveä ja 30 m korkea. Jäätikkö saa alkunsa Andeilta ja päättyy Greyjärveen. Kyse on suurimmasta jäätiköstä napa-alueiden ulkopuolella. Ilmastonmuutos vaikuttaa jäätikköön ja se pienenee vuosi vuodelta, vaikka onkin yhä vaikuttava näky. Vaellamme yhdelle Greyjärven näköalapaikoista, josta avautuu näkymät järvelle, vuorille ja jäätikölle (etäisyys jäätikölle on muutama kilometri). Mikäli haluta päästä lähemmäksi jäätikköä, voit ostaa lisämaksullisen risteilyn järvellä. Lue lisää retkestä matkaohjelman jälkeen.

Vietämme koko päivän kansallispuistossa. Meillä on mukana eväät, jotka syömme matkan varrella.

Päivä 6
Torres del Painen kansallispuisto – vaellusretki kansallispuistoissa – Puntas Arenas

Tänään teemme vaellusretken Torres del Painen kansallispuistossa. Ajamme Sarmientojärven sisäänkäynnille ja aloitamme retkemme sieltä. Järven pinta-ala on 90 km2 ja se on puiston ja koko alueen toiseksi suurin. Järvi sijaitsee upealla paikalla taustanaan lumipeitteiset vuoret. Suurella todennäköisyydellä kohtaamme lauman guanakoja, jotka pitävät meitä tarkasti silmällä. Guanakot kuuluvat kamelien heimoon, mutta niillä ei ole kyttyröitä ja ne ovat paljon pienempiä. Ne muistuttavat laamoja ja osaavat myös sylkeä, mikäli pelästyvät ja tuntevat itsensä uhatuiksi. Hyvin mahdollisesti näemme myös nanduja, jotka ovat kookkaita, lentokyvyttömiä, strutsia muistuttavia lintuja. Kävelemme kohti pohjoista ja Amargan laguunia, josta on täydelliset näkymät Torres del Paine -vuorille. Sana ”amarga” merkitsee kitkerää, ja laguuni onkin saanut nimensä sen kitkerältä maistuvan veden perusteella. Syynä kitkeryyteen on korkea suolapitoisuus, ja laguunin laidoilla näkeekin valkoisia suolakerrostumia. Tässä osassa puistoa näemme lisäksi upeita kalliomaalauksia, joita Chilen alkuperäiskansat tekivät yli 5 000 vuotta sitten.

Ajamme iltapäivällä Puntas Arenasiin, jossa yövymme.

Päivä 7
Puntas Arenas – Santiago de Chile

Vietämme rauhallisen aamun hotellissa Puntas Arenasissa. Voit nauttia leppoisan aamiaisen ja jos haluat, tehdä pienen aamukävelyn kaupungilla. Puntas Arenasissa on 130 000 asukasta ja se sijaitsee Magalhãesinsalmella. Jotkin kaupungin kiinnostavimmista nähtävyyksistä sijaitsevat lähellä keskusaukiota, Plaza de Armasia. Puolilta päivin lennämme Santiago de Chileen, jossa yövymme lentokenttähotellissa, jotta lähtömme seuraavana päivänä kohti Pääsiäissaarta olisi mahdollisimman jouheva.

Päivä 8
Santiago de Chile – Pääsiäissaari

Lähdemme aamulennolla kohti Pääsiäissaarta. Lento yli Tyynenmeren kestää 5,5 tuntia. Pääsiäissaari on Polynesian kolmion eteläisin kärki. Maantieteellisesti Polynesia on kolmio, jonka kulmat ovat Havaiji, Uusi-Seelanti ja Pääsiäissaari. Keskellä sijaitsee Tahiti ja lännessä Samoa. Pääsiäissaari tunnetaan parhaiten 887 monumentaalisesta patsaasta, joita kutsutaan myös nimellä ”moai” ja jotka pystytti rapanui-kansa. Vuonna 1995 saari pääsi Unescon maailmanperintökohteeksi. Suurin osa saaresta kuuluu suojeltuun kansallispuistoon (Rapa Nuin kansallispuisto). Arvellaan, että polynesialaiset asettuivat Pääsiäissaarelle vuosien 500 ja 1100 välisenä aikana ja perustivat hyvin toimivan ja työteliään kulttuurin. Saari alkoi kärsiä kasvavasta asukasmäärästä, metsiä kaadettiin ja luonnonvarat ehtyivät. Kun eurooppalaiset saapuivat 1722, saarella asui enää 2 000–3 0000 asukasta – huippuvuosina asukasluku oli lähes 15 000. Monet asukkaat kuolivat eurooppalaisiin sairauksiin, ja 1860-luvulla iso joukko kuljetettiin Peruun orjiksi. Seurauksena oli, että vuonna 1877 saaren asukasluku oli enää 111. Pääsiäissaari on yksi kauimpana sijaitsevista asutetuista saarista koko maailmassa. Nykyään asukkaita on noin 6 000, joista noin 60 % on alkuperäisen rapanui-kansan jälkeläisiä.

Yöpyminen Pääsiäissaarella.

Päivä 9
Pääsiäissaari - Moai-patsaita ja tulivuoria

Tänään keskitymme saaren pohjois- ja kaakkoisosiin. Aloitamme Ahu Akahangasta, jossa tapaamme ensi kertaa saaren kookkaat, mystiset kivikasvot. Automaattisesti tulee kysyttyä itseltään samat kysymykset, joita tutkijat ovat vuosien ajan pohtineet: Miksi kasvot on tehty? Miten tonnien painoiset kivet on saatu kuljetettua kivilouhoksesta niiden nykyisille paikoille? Ketä kasvot luoneet ihmiset olivat? Mistä he tulivat? Sukellamme syvälle kysymyksiin ja teorioihin, joita on kehitetty saaren ja myyttisten patsaiden ympärille. Saaren monet moai-patsaat löytyivät makaamasta kasvot maahan päin, kun arkeologit ja tutkijat – norjalaisen Thor Heyerdahlin johdolla – tekivät tutkimuksiaan saarella 1950-luvun puolivälistä lähtien. Ensi silmäyksellä monet moai-patsaista näyttävät samannäköisiltä, mutta todellisuudessa vain harvat ovat täysin identtisiä vaikka patsaat onkin valmistettu samaa kaavaa käyttäen: pitkulaiset, suorakaiteen muotoiset kasvot, pitkä suora nenä, matala otsa, syvällä sijaitsevat silmät ja pieni, kapeahuulinen suu. Korkeutta patsailla on 2–10 m, keskimääräinen korkeus on 6 m. Laajalle levinneen teorian mukaan patsaat symboloivat kuolleita päälliköitä ja jumalia.

Ahu Akahangassa näemme kaadettuja moai-patsaita, ja väitetään, että patsaat kaadettiin kahden ryhmän – niin kutsuttujen pitkäkorvien ja lyhytkorvien – pitkään jatkuneen konfliktin kulminoituessa. Pitkäkorvat olivat kuningas Hotu Motuan jälkeläisiä. Kuningas oli legendan mukaan ensimmäinen saarelle noin vuonna 500 kansansa kanssa asettunut hallitsija. Lyhytkorvat olisivat saapuneet tarun mukaan hieman myöhemmin. Näemme Ahu Akahangassa myös muinaisen asumuksen rauniot sekä kuningas Hotu Matuan haudan. Seuraavaksi ajamme Ahu Tongarikiin, saaren suurimmalle ahu-korokkeelle. Entisöity koroke on 200 m pitkä ja sillä seisoo 15 moai-patsasta. Näky on todella vaikuttava. Seuraava kohteemme on Rano Rarakun tulivuori. Tulivuoren kraatterin kupeessa on kivilouhos, josta metrien mittaiset moai-patsaat louhittiin, suoraan tuliperäisestä kivestä. Patsaat kuljetettiin kilometrien päähän lopulliselle paikalleen. Louhoksessa on yhä lähes 400 keskeneräistä moai-patsasta, joista osa on hajonnut suhteellisen huokoista laavakiveä työstettäessä. Syömme lounaspaketit tulivuorella käynnin jälkeen.

Ylempänä saaren pohjoisrannikolla seisoo kymmenmetrinen moai-patsas Ahu Te Pito Te Kura. Kyse on korkeimmasta moai-patsaasta, joka on koskaan siirretty Rano Rarakun lähistöllä sijaitsevasta louhoksesta ahu-korokkeelle. Patsaan pitkä nimi on peräisin kiveltä, jonka itse kuningas Hotu Motua legendan mukaan toi mukanaan Pääsiäissaarelle. Kiveä kutsutaan nimellä Te Pito Te Henua, joka tarkoittaa ”valon napaa” ja symboloi ”maailman napaa”, joksi polynesialaiset kutsuivat uutta kotisaartaan. Päivän viimeinen etappi ajetaan pitkin Anakenan rantaa, joka sijaitsee saaren pohjoisimmassa osassa. Kaunis merenlahti valkohiekkaisine rantoineen ja palmuineen on täydellinen paikka mukavalla lounaalle ulkoilmassa. Nauttiessamme piknikkieväistämme voimme ihailla Tyyntämerta ja yhtä saaren parhaiten entisöidyistä ahu-korokkeista, Ahu Naunauta, joka tunnetaan moai-patsaille tyypillisestä punaisesta päähineestä nimeltä pukao. Tarinan mukaan kuningas Hotu Motua astui maihin juuri täällä, Anakenan rannalla.

Yöpyminen Pääsiäissaarella.

Päivä 10
Pääsiäissaari - Rano Kao -tulivuori, lintumieskultti ja kivikylä Orongo

Teemme retken Rapa Nuin kansallispuistoon saaren eteläosassa. Täällä sijaitsee sammunut tulivuori Rano Kao, jonka syvä ja mystinen kraatterijärvi on halkaisijaltaan 1600 m ja joka on yksi saaren suurimmista vesivarastoista. Ihasteltuamme tulivuorta ja kauniita maisemia käymme Orongon rituaalipaikalla, joka sijaitsee 400 m korkean kalliojyrkänteen huipulla – toisella puolella uhkaa pudotus kraatteriin ja toisella puolella mereen. Ylhäältä on upeat näkymät yli koko Rapa Nuin kansallispuiston ja asumattomien Motu Nuin, Motu Itin ja Motu Kao Kaon saarien. Orongo toimi vuosisatojen ajan seremoniakeskuksena niin kutsutussa lintumieskultissa: Joukosta valitut sankarilliset miehet uivat asumattomille saarille etsimään vuoden ensimmäistä nokitiiran munaa. Se onnekas, joka löysi munan, sai kutsumanimen ”makemake”, joka mytologian mukaan oli korkein jumala ja maan, auringon, kuun, tähtien ja ihmisten luoja. Munan löytäminen antoi henkilölle erityisaseman koko loppuvuodeksi – kunnes nimettiin seuraava ”makemake”. Lintumieskultin viimeiset seremoniat järjestettiin täällä 1866–1867. Paikan tärkeästä rituaalisesta merkityksestä kertovat lukuisat lintumieskulttia kuvaavat kalliopiirrokset Orongon ympäristössä. Palaamme Hanga Roaan, jossa loppupäivä ja ilta on omaa aikaa. Suosittelemme käymään kaupungin antropologisessa museossa tai paikallisessa kirkossa, joka tunnetaan kauniista puukaiverruksista.

 

Yöpyminen Pääsiäissaarella.

Päivä 11
Pääsiäissaari - aamupäivä omaa aikaa - Santiago de Chile
Aamupäivä on omaa aikaa. Sitten ajamme lentokentälle ja lennämme takaisin Santiago de Chileen, jonne saavumme illalla. Yövymme keskeisellä paikalla kaupungissa.
Päivä 12
Kotimatka alkaa
Lennämme British Airwaysin reittilennoilla Lontoon kautta Helsinkiin.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin myöhään illalla.

Hurmaava Valparaiso

Chilen vanhin satamakaupunki Valparaiso on laivaston ja kongressin keskus. Vuonna 2003 kongressi julisti Valparaison Chilen kulttuuripääkaupungiksi. Kaupungille tunnuksenomaista on sateenkaaren väreissä hehkuvat tuhannet talot, jotka täyttävät kaupungin mäet ja kukkulat. Teemme kierroksen kaupungin historiallisessa keskustassa, joka on yksi UNESCOn kulttuuriperintökohteista. Tutustumme kauniiseen 1800-luvun arkkitehtuuriin, aukioihin ja kodikkaaseen tunnelmaan. Kaupunki muodostuu ylemmästä ja alemmasta osasta, ja kaupunginosien välillä pääsee liikkumaan hisseillä. Nousemme hissiin ja käymme ylemmässä osassa sijaitsevalla näköalapaikalla. Kaupunkikierroksella käymme myös parlamenttitalolla ja Sotomayor-aukiolla, jolla kunnioitetaan Tyynenmeren sodan sankareita.

Hinta: 98€/hlö

Suomalainen matkanjohtaja on mukana retkellä.

Kokopäiväretki (n. 8 tuntia) – lounas ei sisälly hintaan

Vähimmäisosallistujamäärä 5 henkilöä, retki varataan ennakkoon (viimeistään 60 päivää ennen lähtöä).


Risteily Grey-jäätikölle

Lähde mielenkiintoiselle risteilylle Greyjärvelle, jolla pääsemme lähelle jäätikköä. Risteily kestää noin kaksi tuntia ja ainoastaan järvellä pääsee kuvaamaan jäävirtoja läheltä. Jopa noin 30 metriä korkeat jääseinämät, jotka ulottavat jäätikön ulkopuolelle, hehkuvat lukemattomissa sinisen sävyissä.

Aluksella on pieni baari, josta voi ostaa sekä kuumia että kylmiä juomia.

Hinta: 138€/hlö

Huomioitavaa: Suomalainen matkanjohtaja ei ole mukana retkellä. Aluksen henkilökunta puhuu englantia.
Sää-, tuuli- ja virtausolosuhteet voivat vaikuttaa retken toteutumiseen. Retki varataan ja maksetaan viimeistään 90 päivää ennen matkaa.

Grey-jäätikkö, Torres del Paine

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • KLM:n reittilennot Helsinki – Santiago de Chile - Helsinki (Amsterdamin kautta) turistiluokassa
 • reittilennot Santiago de Chile – Punta Arenas - Santiago de Chile turistiluokassa
 • reittilennot Santiago de Chile – Pääsiäissaari - Santiago de Chile turistiluokassa
 • majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • lounas (lounaspaketit) päivä 5 ja 9
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 
 • lisämaksulliset retket 
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (yhteensä noin 120 USD hlö.)
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana (noin 25-40 USD per päivä)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Passivaatimukset

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Ota matkalle mukaan kopio passin kuvasivusta.

Yöpymiset ja matkaohjema

Santiago de Chile 4 yötä

Torres del Paine, kansallispuisto 2

Punta Arenas 1

Pääsiäissaari 3

Muutokset matkaohjelman päivien järjestykseen ovat mahdollisia, ohjelman sisältö pysyy samana.

Matkan fyysinen vaativuus

Matkatahti on tiivis ja liikumme paljon. Teemme vaellusretkiä epätasaisessa maastossa, joten vähintääm kohtuullinen peruskunto on tarpeen.

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu tai laukku
 • tuulta- ja sadetta pitävä takki ja housut sekä käsineet ovat tarpeelliset Torres del Painen kansallispuistossa
 • vaelluskengät tai tukevat lenkkikengät
 • kesäisiä vaatteita, uima-asu ja hyvät kävelysandaalit Santiago de Chilen ja Pääsiäissaaren päiviä varten
 • taskulamppu
 • hyttyskarkotetta
 • aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit

Saavuttuamme Santiago de Chileen käymme hotellilla, jossa on mahdollisuus virkistäytyä ja vaihtaa vaatteita. Huoneet eivät ole vielä aamulla käytössämme. Pakkaa käsimatkatavaroihin vaihtovaatekerta, esim. teepaita, kevyet housut tai hame ja sandaalit, joissa on mukava kävellä.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Erinomainen kokonaispaketti Chile-Pääsisäissaari. Olimme matkalla 2 viikkoa marraskuussa -19. Järjestelyt toimivat moitteettomasti. Hotellien suhteen ei meillä ollut mitään valittamista. Eteläinen Chile oli upea ja Pääsiäisaari todellakin näkemisen arvoinen paikka. Sääkin meitä suosi koko matkan ajan. Erityiskiitos myös aivan loistavalle oppaallemme Pasille,joka hienosti piti huolta myös meistä hitaammista ja oli kaikella lailla asiansa osaava , ja miellyttävä. Meille sattui mukava ryhmä, ilmapiiri oli leppoisa ja rentoutunut. Kiitoksia Albatrosille, me ainakin koimme saaneemme sen mitä halusimmekin.Olemme valmiita valitsemaan Albatrosin matkan jatkossakin. Anne ja Jouni
Date published: 2019-12-27
Rated 5 out of 5 by from Kokonaisuutena upea matka Matkan sisältö ja toteutus olivat kiitettäviä. Albatrosin esitteessä matkasta annettu kuvaus piti hyvin paikkansa ja niin hotellien taso, pitkät lennot kuin matkaan sisältyneet retketkin vastasivat hyvin odotuksiani. Torres del Painesissa olisin viihtynyt pitempäänkin ja patikointia olisin voinut tehdä enemmänkin. Greyn jäätikkö oli Patagonian kohokohta. Pääsiäissaarten paikallisopas osasi kiitettävästi omasta kulttuuristaan historiaa mitä en aikaisemmin ole mistään lukenut. Reissu kannatti ehdottomasti tehdä. Kokonaisuutena Chilestä jäi hyvä kuva ja maahan olisi kiva palata takaisin.
Date published: 2019-01-05
Rated 4 out of 5 by from Matkalla mielenkiintoiset kohteet Palasin Albatrossin Chile ja Pääsiäis saari matkalta eilen. Matkan kohteet olivat tosi mielenkiintoiset! Opas Irma Havukainen hoiti asiansa hyvin ja osoitti suurta tietämystä kohteista. Hän oli oppaana myös käydessämme Perussa 2013. Tämä oli minun ja Riitta Savolaisen kahdeksas (8) matka Albatrossilla ja olemme jo varanneet seuraavan Namibiaan helmikuulle 2018. Olemme Royal Albatrosseja, mutta mitä etua siitä on meille on epäselvää!? Varasin heti kaksi Albatros matkaa heti kun Albatros avasi pisteen Suomeen maaliskuussa 2013 (Etelä Afrikka ja Peru) Minulla on runsaasti kuvia matkasta, mutten pysty liittämään niitä kun kirjoitan iPadillä ja kuvat ovat joko kamerassa tai puhelimessa. Voin lähettää ne erikseen, jos ilmoitatte e-mail osoitteen mihin lähettää! Terveisin Sten ja Riitta
Date published: 2017-10-15
Rated 4 out of 5 by from Upea Patagonia Tällä matkalla kohteena oli kaupunki Santiago, Patagonia ja Pääsiäissaaret. Matka kesti lähes kasi viikkoa, josta kaksi täyttä päivää Torres del Painesin kansallispuistossa ja kaksi päivää Pääsiäissaarilla. Kansallispuistossa olisi voitu viettää vielä yksi tai kaksi päivää lisää. Luonto siellä on ainutlaatuinen. Hotellimme ja sen palvelut olivat riittävän hyvät. Pääsiäissaari on mielenkiintoinen matkakohde ja meille varatut kaksi päivää olivat riittävät luontoon ja kulttuuriin tutustumiseen. Hotelli oli hyvä. Lentojärjestelyt Santiagosta takaisin olisi voitu tehdä paremmin siten, että odotusaika Lontoossa olisi ollut lyhyempi kuin tuo yli kuusi tuntia, koska Lontoosta Helsinkiin on paljon lentovaihtoehtoja. Myöhäinen paluulento pidensi aika lailla matka-aikaa, koska osan matkustajista piti jäädä Helsinkiin yöksi. Suomalainen oppaamme Irma piti kaikista huolta ja oli asiantunteva. Paikallinen opas Patagoniassa, Maurizio, oli innostava ja tunsi erinomaisesti luontokohteet. Santiagossa Jose palveli meitä myös hyvin. Pääsiäissaarilla meillä oli kaksikin opasta.
Date published: 2017-12-12
Rated 5 out of 5 by from Vauhdilla maailman äärillä Vauhdikas. matka sujui hienosti aivan uskomattoman taitavan, huolehtivan, sympaattisen, täsmällisen ja tietävän Irman ohjauksessa. Pissatauot oli hyvin järjestetty iäkkäämmillekin miehille ja naisille. Retkieväät ok.
Date published: 2018-02-19
Rated 5 out of 5 by from Mielenkiintoiset kohteet ja asiantuntevat oppaat Vajaa kaksi viikkoa kului nopeasti. Santiago de Chileen ehti hieman tutustua, ja toipua aikaerosta. Torres del Painen kansallispuisto on hieno kohde, ja asiatunteva paikallisopas tunsi seudun ja sen eläimet hyvin. Siirtyminen Pääsiäissaarelle sujui hyvin - varhainen aamulähtö mahdollisti Hanga Roan kaupunkiin tutustumisen jo ensimmäisenä päivänä. Pääsiäissaaren paikallisopas oli loistava, ja sain hyvän ja minipuolisen kuvan saaren historiasta. Hieno matka!
Date published: 2018-02-18
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja kiinnostava kaukomatka Teimme Chile-Pääsisäissaari reissun marraskuussa 2019. Mieleenpainuvin kokemus oli käynti Grey-jäätikön reunalla Etelä-Chilessä ja kiviukot Pääsiäissaarella. Matkan varrella näimme monia muitakin kohteita, kuvauksellisia maisemia, eläimiä ja kasveja. Näimme myös Chilen mellakoinnin jäljet. Taloja oli poltettu, seiniä ja muistomerkkejä sotkettu. Santiagossa kohtasimme etäältä nuoria mellakoitsijoita. Onneksi he eivät haitanneet lomaamme.
Date published: 2019-12-01
Rated 4 out of 5 by from Upea Patagonia, mielenkiintoinen Pääsiäissaari, hieno Valparaiso Matka oli 11/2019. Kohteet - Patagonia, Greyn jäätikkö (valinnainen), Pääsiäissaari, Valparaiso (tavallisesti valinnainen) - antoivat hyvän läpileikkauksen Chilen tärkeistä kohteista, ei puutu kuin Atacama. Pääkaupunki Santiago jäi vähemmälle syksyn 2019 mellakointiriskin vuoksi, mutta se korvautui Valparaison retkellä, eikä mielenkiintoa vähentänyt. Matkanjohtaja paikallisoppaat apunaan piti asiat sekä aikataulut sujuvasti kohdallaan ja kohteista tuli kiinnostavaa taustatietoa. Matkan ohjelma oli ainakin minun tarpeisiini sopivan tiivis: joutokäyntiä ei tullut ja väliin jäi omatoimiaikaakin. Matkan sisältö vastasi varsin hyvin ennakkotietoja. Varsinaista patikointia oli Patagoniassa yhtenä päivänä muutamia tunteja, muissa kohteissa kävelyä tunti pari. Siirtymiset kohteiden välillä olivat bussilla. Pitkiin lentoihin kannattaa varautua, kauas on pitkä matka.
Date published: 2019-12-01
 • y_2020, m_2, d_20, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_35
 • loc_fi_FI, sid_CLRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

CLRTR03AFI