Castelli Romani -Italia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Italian ystävälle! Castelli Romanin kumpuilevat maisemat ja pikkukaupungit, ikuinen Rooma ja vaikuttava Vatikaani. Tukikohtana viehättävä Grottaferrata.

Uutuus

Italia matkakohteena on monelle elinikäinen intohimo. Maahan haluaa palata aina uudestaan. Tunnelma, historia, kulttuuri ja ruoka aiheuttavat suorastaan riippuvuutta. Välimerellinen ilmasto on miellyttävä lisä.

Kotimme koko matkan ajan on Grottaferratassa, Lazion maakunnassa ja Castelli Romanin kumpuilevan vehreällä seudulla, ainoastaan noin 20 km päässä Roomasta. Sijainti on loistava päiväretkiä ajatellen, täältä pääsemme kätevästi Rooman lisäksi seudun viehkeisiin pikkukaupunkeihin.

Vietämme päivän Roomassa tutustuen mm. Espanjalaisiin portaisiin, Pantheoniin ja Piazza Navonaan. Fontana di Trevillä pääsemme La Dolce Vitan tunnelmiin. Fellinin "Ihana elämä"-elokuvan kuuluisa suihkulähdekohtaus kuvattiin täällä. Vatikaanissa vierailemme katolisen maailman pääkirkossa, valtavassa Pietarinkirkossa.

Castelli Romanin alue on houkutellut vauraita roomalaisia lomanviettoon jo vuosisatojen ajan. Tivoli nimisen pikkukaupungin ehdoton nähtävyys on renessanssin taidonnäyte Villa d`Este, jossa on fantastinen puutarha suihkulähteineen. Frascati taasen on pirteän valkoviinin koti.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Rooma - Castelli Romani
Päivä 2 Vatikaani ja Rooma
Päivä 3 Rooma Antica
Päivä 4 Tivoli ja Frascati
Päivä 5 Rooma - Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Castelli Romani

Saavumme Roomaan myöhään illalla ja jatkamme kentältä bussilla kohti kaakkoa, Castelli Romaniin ja hotelliimme (noin 20 km). Castelli Romani on viehättävä 13 pikkukaupungin alue Lazion maakunnassa ja sen tunnetuimmat kaupungit ovat Frascati, Genzano, Castel Gandolfo ja Nemi. Täällä Colli Albani -vuoret ovat muokkautuneet useammasta sammuneesta tulivuoresta, alue on siis hyvin hedelmällistä ja tunnetaan hyvistä paikallisista ruoka raaka-aineistaan ja Frascati-viinistä. Maasto on kumpuilevaa, vehreää ja pienten järvien sävyttämää. Tänne ovat varakkaat roomalaiset tulleet lomanviettoon jo vuosisatojen ajan. Myös paavillinen kesäresidenssi sijaitsee näissä kauniissa maisemissa.

Majoitumme hotelli Villa Ferrataan Grottaferratan kaupunkiin. Hotellin sijainti on ihastuttava, ympärillä on kaunis puutarha ja rauhallinen ympäristö.

Saavuttuamme hotelliin syömme kylmän iltapalan.

Päivä 2
Vatikaani ja Rooma

Tänään nautimme päivästä Vatikaanissa ja Roomassa. Aloitamme katolisen kirkon keskuksesta, kaupunkivaltio Vatikaanista, maailman pienimmästä maasta. Paavi on maan ylin johtaja ja myös roomalais-katolisen kirkon johtaja. Vierailemme vaikuttavassa Pietarinkirkossa.

Vatikaanista siirrymme naapuriin, eli Roomaan ja kävelykierroksemme varrelle osuu niin barokin Roomaa kuin nykypäivääkin. Starttaamme Piazza del Popololta, jatkaa Monte Pincion näköalapaikalle ja edelleen Espanjalaisille portaille. Näemme yhden Rooman tunnetuimmista symboleista, Fontana di Trevin. Luomme silmäyksen Italian poliittisen vallan keskukseen, parlamenttiin Piazza Montecitoriolla.

Taitaa olla virkistävän kahvipaussin paikka ennen kuin jatkamme kävelymme viimeiselle etapille, Piazza Navonalle, jota kaupunkilaiset kutsuvat lämpimästi omaksi olohuoneekseen.

Kävelyretkemme jälkeen maistuu lounas. Sinulla on mahdollisuus joko tulla mukaan yhteiselle lounaalle (omakustanteinen) tai valita mieluinen ruokapaikka itse. Valinnanvaraa on riittämiin! Yhteisen lounaspaikan varaa matkanjohtajamme edellisenä päivänä ja kertoo paikasta ja hinnoista etukäteen.

Päivä 3
Rooma Antica

Rooma on loputon aarreaitta. Tänään jatkamme tämän upean kaupungin tutkimista ja tutustumme historialliseen keskustaan ja antiikin suuriin rakennelmiin. Antiiin arkkitehtuuri oli hyvin kehittynyttä  ja kestävää, moni yli 2 000 vuotta vanha roomalainen rakennus tai rakennelma on yhä pystyssä. Näistä esimerkkeinä Forum Romanum, Pantheon ja Colosseum. 

Iltapäivällä sinulla on mahdollisuus viettää aikaa Roomassa omien mieltymyksien ja jaksamisen mukaan. Elegantti Via Condottin kutsuu vähintään ikkunaostoksille. Ehkäpä lasillinen viiniä Campo dei Fiorin torilla on kutsuvampi vaihtoehto.

Myöhemmin iltapäivällä palaamme bussilla Grottaferrataan ja hotelliimme sulattelemaan päivän aikana näkemäämme ja kokemaamme.

Päivä 4
Tivoli ja Frascati

Teemme retken Tivolin kaupunkiin, jonne mm. historialliset henkilöt Horatius, Brutus ja keisari Hadrian rakensivat kesäpalatsinsa. Täällä sinulla on mahdollisuus vierailla paikan ehdottomasti merkittävimmässä nähtävyydessä, Villa dÉsten renessanssirakennuksessa, joka tunnetaan fantastisesta puutarhastaan ja suihkulähteistään.

Retkemme jatkuu Frascatin pieneen naapurikaupunkiin. Näkymää korkealla kaupungin yläpuolella hallitsee vaikuttava Villa Aldobrandini. Tunnetuin kaupunki on kuitenkin pirteästä valkoviinistään. Pienen kävelykierroksen jälkeen maistuukin lasillinen Frascatia jossain kaupungin monista pikkubaareista. Hotelliimme ja Grottaferrataan on ainoastaan noin 3 km, joten kotimatka sujuu bussilla joutuisasti. Hotellilla sinulla on aikaa levähtää ennen illallista.

Päivä 5
Rooma - Helsinki

Aamulla on vielä on omaa aikaa Grottaferratassa, kunnes lähdemme kohti Roomaa ja lentokenttää. Matkalla ajamme EUR:n (Esposizione Universale Roma) alueen läpi. Mussolini aloitti 1930-luvulla  alueen suunnittelun mm. vuoden 1942 Maailmannäyttelyä ajatellen. Toinen maailmansota kuitenkin sotki nämä suunnitelmat. Tänä päivänä alue on monen hallintoelimen ja ison yrityksen koti.

Iltapäivällä lennämme Norwegianin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelli Villa Ferratassa
 • puolihoito (aamiaiset, 1 kylmä iltapala ja 3 illallista)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 125€ (Huom. huoneita on rajoitettu määrä)
 • sisäänpääsymaksut: Villa d Éste 11€/hlö ja Colosseum 14€/hlö
 • juoma- ja palvelurahat noin 10€/hlö
 • muut ateriat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Grottaferrata, Castelli Romani 

Park Hotel Villaferrata
Via Tuscolana, 287
00046 Grottaferrata (RM)
Puh +39 06 94548049
Faksi +39 06 94548050
E-mail: info@villaferrata.it
http://www.villaferrata.it/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Liikkuminen matkan aikana

Päivien aikana tehtävillä kaupunkiretkillä (esim. Roomassa) kävellään paljon. Ota mukaan hyvät kävelykengät ja reipas mieli.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 4 out of 5 by from Historiaa Matkan aikataulu oli aika tiukka. 1. matkapäivä ei mielestäni ole mikään matkapäivä, jos lennät iltalennolla ja majoitut puolen yön jälkeen. Tähän varmaan kuluttaja-asiamies puuttuisi. Opas oli hyvä. Osasi asiansa ja otti selvää, jos ei itse tiennyt. Esitti asiat selkeästi. Hotellin syrjäinen sijainti ei miellyttänyt. Joku pienehkö kaupunki samalta alueelta olisi ollut parempi. Matkaan sisältynyt illallinen oli kyllä ihan maistuva, mutta erittäin niukka ja vähemmän houkuttelevan näköinen. Iso mies kaipaisi enemmän syötävää.
Date published: 2017-11-04
Rated 3 out of 5 by from Suuri pettymys Olemme olleet Amerikan, Portugalin ja Provencen kiertomatko illalla ( albatros) ja kaikki ovat olleet menestykseilistä, täydellisiä. Motiivi Rooman matkalle oli Pietarin kirkko. Sinne tutustuminen ei kuitenkaan onnistunut. Ensiksi kävelimme läkähdyksiin Rooman kaduilla ja sitten Pietarin kirkon jonoon( n600m).jos olisimme jonottaneet lippua niin olisimme myöhästyneet sovitusta bussin lähdöstä. Pietarin kirkolle pitäisi mennä aamusta ( samat jonot) mutta virkeämpänä olo jonottaa ja rauhoittua kirkossa
Date published: 2017-11-06
Rated 5 out of 5 by from Asiantunteva opas Olisi mukava jos hotellin lähellä olisi jotain pikkuputiikkeja. Aikataulu oli tosin niin tiukka, ettei niissä paljon olisi ehtinyt käydä. Siitä plussaa että ei ollut liikenteen ääntä. Matkallelähtö voisi olla aikaisemmin illansuussa, nyt monien viivystysten jälkeen hotellihuoneeseen pääsi aamuyöllä klo 3 jälkeen. Ruokaa ei pääse kehumaan, tarjoilu toimi hyvin. Hyvä, että matkatavarat kuuluivat matkan hintaan. Perjantaiaamun ylimääräisestä ohjelmasta plussaa.
Date published: 2017-11-06
Rated 3 out of 5 by from Syksyinen Rooma yhä turisteja täynnä Näimme syksyisessä Roomassa paljon mielenkiintoisia paikkoja asiantuntevan matkanjohtajan huomassa. Makunautinnot jäivät valitettavasti kuitenkin kokematta.
Date published: 2017-11-15
Rated 2 out of 5 by from Rooman matka Sisäänpääsyt kohteisiin ( Vatikaani ja Colosseum) ei oltu tehty etukäteisvarausta. Nyt odoteltiin sisäänpääsyä monta tuntia. Samoin majoitus. Matkat Roomaan jopa yli tunti suuntaansa eli 2 tuntia/päivä. Majoituksen sijainti erittäin huono. Ei mitään palveluja eikä tekemistä iltaisin.
Date published: 2017-11-05
Rated 4 out of 5 by from Paljon nähtää lyhyellä ajalla kokonaisuutena matka oli hyvä ja sää suosi. Lentomatkalla olisin toivoinut tietoa lentoreitistä ja ajantasaista tietoa missä lennetään niinkuin finnairilla on. Toinen miinus oli ruokailut hotellilla. Joka päivä pastaa ja kakkua aamiaisella!
Date published: 2017-11-07
Rated 3 out of 5 by from hyvä opas Luulin pääseväni tällä ryhmämatkalla ohi jonojen Vatikaaniin Toisin kävi! Harmitti kovasti silloin ja vieläkin. Matkalla sai hyvän yleissilmäyksen ja voi mennä uudestaan. Majoitus kauempana ei haitannut.
Date published: 2017-11-12
Rated 2 out of 5 by from Hyvät ilmat Roomassa Erinomainen opas. Erityinen kiitos hänelle, että pääsimme pe aamupäivällä tutustumaan paavin kesäasuntoon. Liian vähän aikaa olla Roomassa. Lippujen jonottamiseen meni liikaa aikaa.
Date published: 2017-11-05
 • y_2017, m_11, d_20, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR31, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

ITRTR31DFI