Brightonista Canterburyyn - idyllinen Etelä-Englanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kuljemme klassisten lomariemujen Brightonista hengelliseen Canterburyyn ja Churchillin kotitalosta Chartwell Housesta ylenpalttiseen Sissinghurst Gardensiin.

Uutta

Tällä matkalla tutustumme perinteisiin englantilaisiin rantalomakohteisiin, kukoistaviin puutarhoihin, idyllisiin pikkukyliin olkikattoisine taloineen, mahtaviin katedraaleihin, perinteitä uhkuviin pubeihin, maalaisympäristöön ja vaikuttaviin maisemiin. Näemme kiinnostavaa arkkitehtuuria ja hyvin säilyneitä puuristikkotaloja ja kuulemme vangitsevia tarinoita. Teemme matkaa rauhalliseen tahtiin mukavien ihmisten ja historiallisten nähtävyyksien keskellä. Saattaa jopa tuntua siltä, että on mukana brittiläisessä tv-sarjassa!

Käymme Sir Winston Churchillin kotitalossa ja rantakohteessa Royal Tunbridge Wellsissä. Tukikohtanamme toimii hurmaava Eastbourne Englannin etelärannikolla, vain kivenheiton päässä merestä. Sieltä käsin vierailemme trendikkäässä Brightonin rannikkokaupungissa ja nautimme maailman tunnetuimpiin kuuluvan puutarhan Sissinghurst Gardenin ylenpalttisesta kukkaloistosta. West Sussexin kreivikunnassa tutustumme erikoisuuteen: englantilaiseen viinitilaan. Reitillemme osuu lisäksi historiallinen Leedsin linna. Teemme myös pienen kävelyretken kauniissa englantilaisessa luonnossa Box Hillillä. Matkan päätteeksi käymme vielä Canterburyssa, jossa vierailemme sen valtavassa katedraalissa.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta GBP

Päiväohjelma 5 päivää
Päivä 1
Helsinki – Lontoo – Box Hill, Royal Tunbridge Wells ja Eastbourne
Päivä 2
Eastbourne. Sissinghurst Castle Garden ja historiallinen Battle Hastingsin ulkopuolella
Päivä 3
Englannin etelärannikko: Brighton, ”London by the sea” ja vierailu viinitilalla.
Päivä 4
Eastbourne – Leeds Castle – Englannin hengellinen pääkaupunki Canterbury.
Päivä 5
Canterbury – Faversham – Chartwell House. Lento Lontoo – Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Lontoo – Box Hill, Royal Tunbridge Wells ja Eastbourne

Aloitamme matkan Etelä-Englannissa pysähtymällä klassisiin englantilaisiin maisemiin Box Hillin alueella, joka on luokiteltu Britanniassa ainutkertaisen kauniiksi seuduksi. Maisemamaalarit ovat ikuistaneet näitä maisemia jo 1700-luvulla, ja lähes miljoona vuosittaista kävijää ei voi olla täysin väärässä. Teemme pienen kävelyretken (3,4 km) kumpuilevassa ja ihastuttavassa maastossa, jolle ovat leimallisia kalkkikivikalliot, kauniit puut ja näkymät. Mikäli sää on kurja, lyhennämme kävelyretkeä hieman.

Jatkamme matkaa kohti etelää ja pysähdymme lyhyesti vanhassa kylpyläkaupungissa Royal Tunbridge Wellsissä, joka oli 1600-luvulta lähtien suosittu kohde kuninkaallisten ja aatelisten keskuudessa. Paikka sijaitsi kätevästi vain päivän mittaisen hevosvaunumatkan päässä Lontoosta. Täällä oli terveyttä edistäviä mineraalivesilähteitä, joista juotiin aamupäivällä ja iltapäivällä nautittiin kävelystä tai ratsastuksesta. 

Pysähdymme The Pantilesin katetulla ostosalueella, joka on nykyään täynnä gallerioita, kahviloita ja pieniä viihtyisiä ruokapaikkoja ja baareja.

Nyt matka jatkuu etelää kohti. Seuraava kohteemme on Eastbourne East Sussexin kreivikunnassa. Eastbournessa vietämme seuraavat kolme yötä. Sieltä ovat kotoisin koomikko Eddie Izzard ja Britannian entinen pääministeri Theresa May. Kaupungista tuli 1800-luvulla muodikas rantalomakohde. Eastbournen tunnelma on klassisen viktoriaaninen pienellä välimerellisellä häivähdyksellä maustettuna. Kaupunki on sopivan pieni, jotta kaikkialle voi kävellä, mutta riittävän suuri, jotta tarjolla on runsaasti kulttuuria, ostosmahdollisuuksia, huvituksia ja tietysti pubeja ja teehuoneita. Eastbournessa on lisäksi kahdeksan kilometriä pitkä rantakatu.

Hotellimme on tyypillinen englantilainen keskitason hotelli, joka on valittu pääasiassa sen vuoksi, että se sijaitsee meren lähellä. Syömme illallisen ravintolassa. Kävelemme yhdessä n. 800 metrin päähän kaupungin keskustaan. Sieltä löytyy varmasti myös viihtyisä pubi. Ensimmäisenä iltana syömme, seuraavat illallispaikat Eastbournessa valitaan itsenäisesti. Hotellin lähistöllä on ruokapaikkoja, tai voit kävellä keskustaan, jossa on enemmän valinnanvaraa. Pääset samalla haistelemaan kaupungin iltatunnelmaa.

(Päivän ajomatka 115 km – ajoaika yhteensä noin 2 tuntia.)

Päivä 2
Eastbourne. Sissinghurst Castle Garden ja historiallinen Battle Hastingsin ulkopuolella

Tänään käymme ainutlaatuisessa ja upeassa Sissinghurst Castle Garden -puutarhassa Kentin kreivikunnassa. Puutarha ihastuttaa takuulla kaikkia, jotka pitävät harmonisen värisistä istutuksista. Sissinghurstin puutarhat perusti kirjailija Vita Sackville-West ja hänen miehensä, diplomaatti Harold Nicolson, jotka ostivat linnan vuonna 1930. Tuolloin tila oli huonossa kunnossa, ja monet rakennukset olivat raunioina. Puutarha oli pariskunnan yhteinen hanke: Vita valitsi kasvit ja Harold vastasi puitteista. Puutarhan jokaisella osastolla on oma luonteensa. Puutarhan luonnollisena keskuksena toimii vanha torni, joka on jäänne ammoisilta ajoilta. Vita rakasti ylenpalttisuutta ja loistokkuutta, mutta piti myös yksinkertaisesta ja jyhkeästä. Puutarhassa kasvaa kaikkea eksoottisista granaattiomenoista ja magnolioista tavanomaisiin valkolehdokkeihin ja hasselpähkinäpensaisiin. Puutarhan pohjapiirustus on jyrkän arkkitehtoninen, ja minne tahansa kääntyykin, silmiin osuu jokin katseenvangitsija.

Kun olemme katselleet puutarhaa ja nauttineet sen kauneudesta riittävästi, siirrymme historian pariin. Hastingsin taistelu käytiin 14. lokakuuta 1066 pienen viihtyisän Battlen kaupungin liepeillä 10 km:n päässä Hastingsin ulkopuolella. Sinne me nyt suuntaamme. Hastingsin taistelu oli Vilhelm Valloittajan ja normannien ensimmäinen suuri voitto heidän valloittaessaan Englantia. Englannin kuninkaan joukot jäivät nopeasti alakynteen, normannit voittivat ja Vilhelm Valloittaja otti sekä Englannin että Walesin hallintaansa. Katseltuamme Battlen kaupunkia, jossa Englannin kuningas Harald Godwininpoika kärsi tappion, käymme Englannin kanaalin rannalla sijaitsevassa modernissa Hastingsissä.

(Päivän ajomatka n. 120 km – ajoaika yhteensä n. 2 tuntia.)

Päivä 3
Englannin etelärannikko: Brighton, ”London by the sea” ja vierailu viinitilalla.

Tänään suuntaamme rannikolle Brightonin länsipuolelle. Ensimmäiset kohteemme ovat kuuluisat kalkkikivikalliot Beachy Head ja Seven Sisters South Downsin alueella.

Saavumme seuraavaksi Brightoniin, jota kutsutaan myös nimellä London by the Sea. Brighton on Englannin etelärannikon tunnetuin kaupunki. Brightonin pyöreäkivinen ranta ulottuu koko kaupungin läpi ja jatkuu vielä useita maileja molempiin suuntiin. Muutaman kilometrin päässä kaupungin itäpuolella merestä 

kohoaa samankaltaiset valkeat kalliot kuin Doverissa. Huvittelukaupunki Brighton on vuosisatojen aikana kehittynyt suosituksi kohtauspaikaksi varakkaalle väelle, sillä täällä tapasivat aikaisemmin aateliset ja kuninkaalliset. Tunnetuin nähtävyys on Royal Pavilion. Sen suunnitteli arkkitehti John Nash Walesin prinssin, myöhemmän kuningas Yrjö IV:n, muodikkaaksi rantahuvilaksi. Kyse on merkittävästä rakennuksesta, ylellisestä merenrantapiilopaikasta, joka edustaa intialaista tyyliä. Sisustukseen on haettu inspiraatiota Kaukoidän palatseista. Tätä loisteliaampia rakennuksia ei ole monta. Kaupungin keskustassa voimme kierrellä upeassa regency-tyylisessä kaupunginosassa tai The Lanesissa, jonka kapeilla ja labyrinttimaisilla kujilla on pieniä koruliikkeitä, pubeja, viihtyisiä ruokapaikkoja ja erikoisliikkeitä keräilijöille. Saamme lisäksi tilaisuuden käydä The Palace Pierillä, näyttävällä laiturilla, joka rakennettiin 1899 myöhäisviktoriaaniseen tyyliin. Nykyään siellä on ravintoloita, peliautomaatteja ja huvipuistolaitteita. Juuri Brightonissa ABBA voitti Melodi Grand Prix ‑kilpailun laulullaan Waterloo. Uusin houkutin Brightonin rannalla on 162 m korkea näkötorni, jota on sponsoroinut British Airways ja josta näkee kaikkiin ilmansuuntiin. Torni avattiin vuonna 2016.

Vierailemme yhdellä monista Etelä-Englantiin viime vuosina avatuista viinitiloista. Vierailukohteemme on Ridgeview Wine Estate, jossa totta kai myös maistelemme tilan viinejä. Etelä-Englannissa viljellään nimittäin useita rypälelajikkeita. Tuotanto on toki pientä, joten viinejä on vaikea löytää Englannin ulkopuolelta, mutta nyt meillä on tilaisuus päästä testaamaan niitä.

(Päivän ajomatka 100 km – ajoaika yhteensä n. 1 tunti 45 min)

Päivä 4
Eastbourne – Leeds Castle – Englannin hengellinen pääkaupunki Canterbury.

Nyt on aika poistua etelärannikolta ja suunnata bussin nokka kohti itää ja Ryen kaupunkia East Sussexissa. Pikkukaupungin läpi kulkee Mermaid Street, joka on ehkä koko Englannin suloisin katu pienine putiikkeineen, historiallisine pubeineen ja kahviloineen.

Seuraava kohteemme on Leeds Castle, jonka historia ulottuu yli 900 vuoden päähän. Linna oli kuningas Edvard I:n suosikkipaikka, ja Henrik VIII toi ensimmäisen vaimonsa Katariina Aragonialaisen juuri tänne. Leeds Castle on yksi Iso-Britannian suosituimmista historiallisista kohteista. Kaunis linna sijaitsee vaikuttavalla paikalla Great Water -järven keskellä. Paikan kauniit, mielikuvituksekkaat leikkipaikat ja varsin mutkikas labyrintti tekevät Leeds Castlesta mukavan kohteen sekä lapsille että aikuisille.

Lopullinen määränpäämme on tänään Canterbury Kentin kreivikunnassa. Canterbury on Englannin hengellinen pääkaupunki ja yksi maan vanhimmista kaupungeista. Se on täynnä kuvauksellisia katuja, tyylikkäitä putiikkeja vanhoissa puuristikkotaloissa ja hienostuneita ravintoloita. Kaupunki on ylpeästi säilyttänyt keskiaikaiset nähtävyytensä ja uhkuu erityistä brittiläistä viehätysvoimaa. Arkkipiispan istuin on sijainnut Canterburyssä 500-luvulta lähtien. Canterburyn katedraali kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. (Näemme katedraalin ulkoapäin). Canterburyn ensimmäinen piispa, joka edusti tuohon aikaan tietysti katolista kirkkoa ja Roomaa, oli Augustinus Canterburylainen. Hänet lähetti Englantiin paavi Gregorius I vuonna 596. Hänen oli määrä käännyttää saksit kristinuskoon. Vuonna 1170 arkkipiispa Thomas Becket murhattiin katedraalissa kesken messun, mikä johti siihen, että katedraalista tuli nopeasti tärkeä pyhiinvaelluskohde. Tämä on ikuistettu Geoffrey Chaucerin tunnettuun kirjaan Canterburyn tarinoita. Kirjaa, jossa on 24 runomuotoista tarinaa, pidetään yhtenä englantilaisen kirjallisuuden merkkipaaluista. Kuningas Henrik VIII:n jouduttua välirikkoon katolisen kirkon kanssa ja perustettua itsenäisen Englannin kirkon Canterburyn arkkipiispan on nimennyt Englannin ja sittemmin Iso-Britannian hallitsija.

Vierailtuamme historiallisessa Canterburyssa ajamme läpi vihreän Kentin ja saavumme hotelliimme Canterburyn ulkopuolella. Illallisen nautimme hotellissa.

(Päivän ajomatka 140 km – ajoaika yhteensä 2 tuntia 45 min)

Päivä 5
Canterbury – Faversham – Chartwell House. Lento Lontoo – Helsinki

Lähdemme Canterburysta kuvaukselliseen Favershamin pikkukaupunkiin, jota pidetään maan vanhimpana kauppakaupunkina ja joka on mainittu jopa kuuluisassa Doomsday Bookissa eli Englannin vanhimmassa maakirjassa. Favershamissa tuotettiin vuosisatojen ajan mustaa ruutia, jota käytettiin mm.  Trafalgarin ja Waterloon taisteluissa. Kaupungin historia teollisuuskaupunkina ei tee siitä kuitenkaan mitenkään ankeaa paikkaa.

Päätämme matkan vierailemalla Chartwell Housessa, joka toimi yli 40 vuotta itse Sir Winston Churchillin kotina. Tudor-tyylinen kartano oli paikka, jonne Churchill perheineen asettui 1920-luvulla. Chartwell House eli kukoistuskauttaan 1920–1930-luvuilla. Vierailu Chartwell Housessa on kuin aikamatka: talossa on esillä entiselle pääministerille kuuluneita esineitä, joiden avulla saa käsityksen siitä, miten yksi Englannin merkittävimmistä johtajista kautta aikojen on elänyt.

Tiiviiden päivien jälkeen on tullut aika ajaa lentokentälle Lontoossa ja aloittaa kotimatka.

(Päivän ajomatka 170 km – ajoaika yhteensä 2 tuntia ja 45 min.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
170€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Lontoo – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-5
 • 2 illallista
 • Sisäänpääsyt: Sissinghurst Castle, 1066 Battlefield, Chartwell House ja Leeds Castle (yhtensä noin 80£)
 • Viinimaistelu West Sussexissa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

 

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan ja liikkuminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Retkipäivien aikana kertyy kävelyä, joten ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Teemme pienen vaellusretken ensimmäisenä matkapäivänä. Kävelemme Box Hillin laelta alas Mole-joelle (275 askelmaa). Tie takaisin on pitkähkö, muttei jyrkkä. Mikäli alueella on ollut sateista, reitti voi olla kurainen. Vaelluksen pituus on yhteensä noin 3,4 km.

Adapteri

Englantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistoke poikkeaa (kolme nelikulmaista pinniä) Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Yöpymiset

Eastbourne 3 yötä ja Canterbury 1.

Yövymme keskitason hotelleissa. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja