Brasilia – sambaa, aurinkoa ja rantaelämää

individual-tour
Yksilöllinen matka

Koe Rion upeat nähtävyydet ja Barra da Tijucan pitkät hiekkarannat.

Rioon houkuttelevat erityisesti arkkitehtuuri, kulttuuri, kulinaariset nautinnot ja elämänilo. Olemme valinneet matkaohjelmaan kaksi Rion tärkeintä nähtävyyttä, Kristus-patsaan ja Sokeritoppavuoren. Loppuajan voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi. Voit myös lähteä lisämaksulliselle retkelle favelaan, joka vie toiseen todellisuuteen: värikkääseen ja köyhään.

Rion uusin kaupunginosa, Barra da Tijuca, tunnetaan 18 km pitkästä hiekkarannasta, hyvistä ravintoloista ja tyylikkäistä ostoskeskuksista. Täällä asuvat jalkapallotähdet ja muut julkkikset. Aluetta pidetäänkin yhtenä Rion turvallisimmista. Metrolla pääsee kätevästi Copacabanaan ja Rion keskustaan. Barra da Tijucassa majoitut hotelliin rannan lähelle ja kävelymatkan päähän hyvistä ravintoloista, baareista ja supermarketista.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Jokaisen matkan kohdalla kerromme, mitä hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Brasilian real

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Rio de Janeiro
Päivä 2 Rio de Janeiro - retki Corcovado-vuorelle ja Kristus-patsaalle
Päivä 3 Rio de Janeiro -omaa aikaa tai risteily Guanabara-lahdella (lisämaksullinen)
Päivä 4 Rio de Janeiro – Barra da Tijuca - retki Sokeritoppavuorelle
Päivä 5–10 Barra da Tijuca - rantaloma – omaa aikaa
Päivä 11 Barra da Tijuca – Rio de Janeiro - kotimatka
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Americas Copacabana

 • 205 huonetta
 • Noin 10 min. matka Copacabanalle
 • Pieni uima-allas
 • Maksuton Wi-fi
 • Ravintola
 • Vastaanotto avoinna 24 tuntia

Americas Copacabana on yksi uusimmista hotelleista Riossa ja sijaitsee noin kolmen korttelin päässä Copacabanalta, samoin kuin lähimmältä metroasemalta. Katolla on pieni uima-allasalue aurinkotuoleineen (maksuttomia) ja katolta on näkymät Copacabanan alueelle. Hotellissa on lisäksi ravintola ja pieni kuntosali. Maksuton WiFi sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.

Huoneet

Modernit ja mukavat, kaksi erillistä sänkyä tai parivuode. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, TV ja  hiustenkuivain. Maksuton WiFi.

Lue lisää:

http://www.americascopacabanahotel.com.br/ 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Royalty Barra

 • 250 huonetta
 • Barra da Tijucan rannalla
 • Uima-allas
 • Wifi (maksullinen)
 • Ravintola
 • Vastaanotto avoinna 24 h

Hotelli sijaitsee Barra da Tijucan kilometrien pituisella rannalla (Hotellin ja rannan välissä on tie). Metroasemalle on noin 15 min. kävelymatka ja Rion keskustaan pääsee noin 40 minuutissa. Barra da Tijuca on Rion uudenaikaisimpia ja tasokkaimpia lähialueita. Täällä on yksi Rion parhaista ostoskeskuksista ja aivan hotellin takana on pieni katu, jossa on ravintoloita, baareja ja supermarketti.

Royalty Barrassa on oma uima-allasalue, allasbaari ja ravintola. Maksullinen WiFi

Huoneet
Moderneissa huoneissa on joko kaksi erillistä sänkyä tai parivuode. Albatrosin käyttämissä huoneissa on kalustettu parveke ja osittainen näkymä merelle. Ilmastointi, minibaari (maksullinen), tallelokero ja hiustenkuivain. Maksullinen WiFi.

Lue lisää: http://royalty-barra.hotel-rn.com/?lbl=gglrmk

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Rio de Janeiro

Lennät Helsingistä Amsterdamin kautta Rio de Janeiroon. Saavuttuasi perille sinua odottaa kuljetus hotelliin, joka sijaitsee lähellä Copacabanan rantaa.

Brasilialaiset väittävät, että Jumala käytti kokonaiset kaksi kuudesta työpäivästään luodakseen Rion. Kaupunki luonnonsatamineen sijaitseekin kauniilla paikalla ympärillään vehreän kasvillisuuden peittämät kalliot, meri ja pitkät, valkohiekkaiset rannat. Rio on epäilemättä yksi maailman suosituimmista kaupungeista – aurinko, samba, kaunis ympäristö ja elämäniloiset asukkaat luovat raamit unohtumattomille elämyksille.

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 2
Rio de Janeiro - retki Corcovado-vuorelle ja Kristus-patsaalle

Päivän retki vie kaupungin tunnusmerkille, vihreän kasvillisuuden peittämälle Corcovado-vuorelle, jolla seisoo kuuluisa Kristus-patsas. Vuori on reilut 700 m korkea, ja huipulta on vaikuttavat näkymät yli kaupungin. Kristus-patsas on 30 m korkea ja seisoo 8 m korkealla sokkelilla. Siitä ei ole tullut vain Rion ja Brasilian symboli, vaan se luetaan yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä. Retki kestää n. 4 tuntia ja toteutetaan englantia puhuvan paikallisoppaan johdolla.

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 3
Rio de Janeiro -omaa aikaa tai risteily Guanabara-lahdella (lisämaksullinen)

Päivä on varattu omille seikkailuille Riossa. Voit myös lähteä mukaan lisämksulliselle retkelle. Rio sijaitsee erinomaisella paikalla Guanabara-lahdella. Astumme aamulla kuunariin, jolla suuntaamme Glória-satamasta kahden tunnin mittaiselle risteilylle Brasilian toiseksi suurimmalle lahdelle. Noin 13 kilometrin pituinen silta yhdistää Rion ja Niteroín kaupungit ja silta on työmatkalaisten ahkerassa käytössä. Risteilemme rannikkoa pitkin ihaillen kauniita rantoja, Sokeritoppavuorta ja useita portugalilaisten rakentiamia linnoituksia, joiden tehtävänä oli suojella aluetta merirosvoilta. Kuunari vie meidät aivan lahden toiseen päähän, Niteroín kaupunkiin, josta on upeat näkymät Rioon. Ennen kuin suuntaamme takaisin Rion satamaan, alitamme Niteroí-sillan ja ohitamme Ilha Fiscal -saaren, jossa on kulttuurihistoriallinen museo.

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 4
Rio de Janeiro – Barra da Tijuca - retki Sokeritoppavuorelle

Tänään ohjelmassa on puolipäiväretki Sokeritoppavuorelle. Reitti kulkee läpi Rion keskustan, jossa näet kuuluisan Maracanã- jalkapallostadionin sekä Sambadromen, paraatilavan, jolla Rion karnevaalien loppuhuipentuma järjestetään. Matkalla köysiradalle, joka vie ylös Sokeritoppavuorelle, ohitat modernin katedraalin ja teatterin.

Matka köysiradalla ylös on hieno kokemus. Sokeritoppa on iso vuori, joka kohoaa Atlantin valtamereen avautuvan Guanabaralahden yllä. Ylhäältä näkyy hienosti kaupunki, pitkät hiekkarannat ja vihreän kasvillisuuden peittämät vuoret vesiputouksineen ja sademetsineen. On helppo ymmärtää, miksi Rioa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Retki kestää n. 4 tuntia ja toteutetaan englantia puhuvan paikallisoppaan johdolla.

Iltapäivällä on kuljetus Riosta hotelliin Barra da Tijucassa.

 

Yöpyminen Barra da Tijucassa.

Päivä 5–10
Barra da Tijuca - rantaloma – omaa aikaa

Barra da Tijuca rakennettiin vain 30 vuotta sitten ja se on uusin osa Rioa. Alue sijaitsee kaupungin länsipuolella ja on kuuluisa 18 km pitkästä hiekkarannasta. Barra da Tijucan kaupunkisuunnittelusta vastasi Lúcio Costa, joka tunnetaan suunnittelutyöstään maan pääkaupungissa, Brasíliassa. Costa on luonut puoleensa vetävän alueen vihreine puistoineen, tyylikkäine asuinalueineen ja hyvine ostosmahdollisuuksineen. Ravintoloita ja baareja on joka makuun. Jos suuntaa pois kaupunkialueelta, ympäristön luonto järvineen, jokineen ja upeine rannikkokaistaleineen tekee vaikutuksen. Barra da Tijucaa pidetään yhtenä Rion turvallisimpina alueena, ja siellä asuukin monia brasilialaisia julkkiksia.

Albatros Travelin käyttämä hotelli sijaitsee Barra da Tijucan itäpäässä. Lähimmälle metroasemalle on vain 15 minuutin kävelymatka. Metrolla pääsee vartissa Ipaneman rannalle, 20 minuutissa Copacabanaan ja 40 minuutissa Rion keskustaan. Mikäli haluat, sinulla on hyvä tilaisuus viettää hieman enemmän aikaa Riossa.

Yöpyminen Barra da Tijucassa.

Päivä 11
Barra da Tijuca – Rio de Janeiro - kotimatka
Tänään alkaa kotimatka Rio de Janeirosta. Barra da Tijucan hotellista on kuljetus lentokentälle. Lennät Amsterdamin kautta Helsinkiin.
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Rio de Janeiro - Helsinki (välilaskut menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • 3 yötä  Rio de Janeirossa, hotelli Américas Copacabanassa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 7 yötä Barra da Tijucassa, Royalty Barra hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
 • retki Corcovado-vuorelle ja Kristuspatsaalle päivänä 2 (kesto noin 4 tuntia)*
 • retki Sokeritoppavuorelle päivänä 4 (kesto 4 tuntia)*
 • lentokenttäkuljetus Rio de Janeirossa (päivä 1)*
 • kuljetus Rio de Janeirosta Barra da Tijucaan (päivä 4)*
 • lentokenttäkuljetus Barra da Tijucasta Rio de Janeiroon (päivä 11)*
 • verot ja viranomaismaksut

*lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia.

Hintaan ei sisälly
 • retket (päivinä 2 ja 4 retket sisältyvät hintaan)
 • yhden hengen huoneen lisämaksu, 498€
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, kokonaisuudessaan noin 100€ (suositus)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mikä on Yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä kansainvälisiä matkustajia.

Kussakin yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Valuutta

Suosittelemme ottamaan mukaan USD dollareita.

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu tai laukku retkipäiviä varten
 • kesäisiä vaatteita
 • uima-asu
 • neule tai kevyt takki
 • käytännölliset kengät: urheilusandaalit tai lenkkarit
 • aurinkosuojavoidetta, hattu/lippis, aurinkolasit
 • käsidesi

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

BRIRT01AFI