Black Rhino & Sun City - Etelä-Afrikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Houkutteleva yhdistelmä safareita Pilanesbergin kansallispuistossa ja Sun Cityn lomakeitaan riemuja.

Sopii perheille

Majoitumme ensimmäisiksi neljäksi yöksi ihastuttavaan neljän tähden Black Rhino Lodgeen Pilanesbergin kansallispuistoon. Siellä näemme eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä ja käymme safareilla avoimissa maastoautoissa. Aikaisin aamulla, kun savannin yllä vallitsee rauha, teemme safarin auringon ensimmäisten säteiden valossa. On aivan erityistä nähdä norsujen ilmestyvän hiljaisuuden vallitessa tai kuulla leijonien karjuvan toisilleen. Iltapäiväsafari alkaa päivän päättyessä lämpimien värien värjätessä maiseman. 

Sun City Resortissa vietämme kolme seuraavaa yötä. Voit lekotella altaalla, käydä Valley of Walesin vesipuistossa – isoja aaltoja ja hurjia vesiliukumäkiä – pelata golfia tai tehdä pitkiä kävelyretkiä luontoon. Lomahotellissa on mahdollisuus myös erilaisiin hoitoihin. Lisäksi tarjolla on lisää safareita, jos matkaohjelmaan sisältyvät eivät tunnu riittävän!

Alueella ei  esiinny malariaa, joten estolääkitys ei ole tarpeellinen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta ZAR

 • Huom. Uutuus

Päiväohjelma
Päivä 1–2 Helsinki - Johannesburg, Etelä-Afrikka - matka jatkuu bussilla Pilanesbergin kansallispuistoon
Päivä 3–5 Safarielämyksiä Pilanesbergin kansallispuistossa
Päivä 6 Bussilla Sun City Resortiin - iltapäivä Sun City Resortissa
Päivä 7–8 Sun City Resort - omaa aikaa
Päivä 9 Sun City Resort – Johannesburg - kotimatka
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Sun City Resort - Cabanas

Äskettäin remontoitu Cabanas Sun City Resort on lapsiystävällinen hotelli. Hotellissa on 120 standardihuonetta ja  24 standardihuonetta, joista on näkymät järvelle (tekojärvi). Lisäksi 201 perhehuonetta ja niistä 32 järvinäkymin. Perhehuoneessa on parisänky sekä sohvasänky. Huone sopii kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle (alle 12v.).

Huoneet ovat nykyaikaisia ja käytännöllisesti sisustettuja. Kaikissa huoneissa on wc ja suihku.

Aamiainen sisältyy hintaan ja se tarjoillaan ravintola Palm Terracessa. Cabanasista pääsee lähes kaikkialle kävellen, mutta alueella kulkee myös maksuton sukkulalinja. Bussi lähtee vastaanoton edustalta noin 15 min. välein.

Hotellissa:
•    Ilmainen Wi-Fi
•    Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
•    Käteisautomaatti
•    Kioski
•    Ilmainen sukkulabussi alueella
•    Iso ulkoallas + lastenallas
•    Savuttomat huoneet
•    Runsas aamiaisbuffet
•    Allasbaari
•    Reitit lastenvaunuille
Huoneissa on:
•    TV + satelliittikanavia
•    Universaali pistorasia
•    Ilmastointi
•    Tallelokero
•    Hiustenkuivain
•    Puhelin
•    Jääkaappi
•    Vedenkeitin
•    Kahvia ja teetä
•    Kirjoituspöytä

Cabanas on kolmen tähden perhehotelli. Voit lisämaksua vastaan varata huoneen tasokkaammasta hotellista samalta alueelta.

Sun City Resortin hotellien kotisivut:
www.suninternational.com/sun-city/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Black Rhino Lodge

Black Rhino Lodge on perheomisteinen lodge Pilanesbergin eläintensuojelualueen läntisessä osassa. Huoneita on 23, kaikissa on ilmastointi, tv, teen- ja kahvinkeittomahdollisuus ja kylpyhuone. Lodgen paikallinen luokitus on neljä tähteä.

Black Rhino Lodge on rakennettu tambotipuumetsän tuntumaan ja sieltä on näkymät vesikuopalle, jonne usein tulee norsuja juomaan tai kylpemään. Täällä voi nauttia elämästä savannilla sekä rauhasta ja hiljaisuudesta. 

Turvallisuussyistä Pilanesbergin eläintensuojelualueella järjestettäville safareille osallistuvien lasten tulee olla täyttänyt 6 vuotta.

Lodgessa:

• Boma (nuotiopaikka)

• Ravintola

• Baari

• Yhteinen sohvaryhmä

• Internet/Wi-Fi

• 2 pientä pulikointiallasta 

Lodgen kotisivut:

https://blackrhinogamelodge.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.148€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1–2
Helsinki - Johannesburg, Etelä-Afrikka - matka jatkuu bussilla Pilanesbergin kansallispuistoon

Etelä-Afrikka ja upeat safarielämykset odottavat. Lennämme Helsingistä Johannesburgiin, jonne saavumme seuraavana aamuna. 

Laskeuduttuamme Johannesburgiin jatkamme matkaa bussilla ja ajamme n. 1,5 tunnin matkan afrikkalaiselle torille, Chameleon Villageen Hartbeespoortissa. Täällä on mahdollisuus syödä lounasta jossakin pienistä kahviloista (omakustanteinen). Pysähdyksen jälkeen matka jatkuu Pilanesbergin kansallispuistoon, jonne saavumme noin 2,5 tunnin kuluttua.

Pilanesbergin kansallispuisto sijaitsee Etelä-Afrikan Luoteismaakunnassa voimansa menettäneen tulivuoren kraatterin päällä. Sitä leimaavat kalliot, savanni ja tiuha pensaikko. Pilanesbergin kansallispuisto on iso alue: sen pinta-ala on kokonaiset 58 000 hehtaaria. Puistossa elää “The Big Five” eli leijona, leopardi, norsu, puhveli ja sarvikuono, mutta myös satoja muita eläimiä, kuten kirahveja, seeproja, virtahepoja, krokotiileja, gepardeja, antilooppeja, hyeenoja ja monia muita. Lintulajeja on yli 360. Teemme puistossa safareita avoimissa maastoautoissa ja koemme eläimet ja ihan erityisen safaritunnelman. Ihastuttava perheomisteinen lodgemme on nimeltään Black Rhino Lodge, joka sijaitsee kauniilla paikalla keskellä pensaikkoa. Iloitse ensimmäisestä yöstä villin luonnon keskellä, jossa eksoottiset tuoksut ja luonnon äänet tuudittavat uneen. 

Safarit taitavien paikallisten rangereitten ja suomalaisen matkanjohtajan mukana, iltanuotio ja illallinen tuhansien tähtien alla tuntuu jopa maagiselta.

Päivä 3–5
Safarielämyksiä Pilanesbergin kansallispuistossa

Seuraavien päivien aikana pääsemme kokemaan sekä aamu- että iltapäiväsafarit kauniissa luonnossa. Niin sanottu “early morning game drive” alkaa jo auringon noustessa noin klo 6 ja kestää noin 3–4 tuntia riippuen siitä, mitä eläimiä kohtaamme. Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, kaikki henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys ja villi meno on ohi.

Näemme villieläimiä juomapaikoilla sammuttamassa janoaan. Kokemuksesta tiedämme, että näemme hyvän joukon Afrikan tunnetuimpia savannieläimiä. Emme luonnollisestikaan voi antaa takuita siitä, mitä näemme, missä ja milloin. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, mikä tekee safarista jännittävän elämyksen.

Palattuamme majapaikkaamme meitä odottaa hyvin ansaittu aamiainen seisovasta pöydästä.

Iltapäiväsafari alkaa päivän päättyessä noin klo 16. Pysähdymme reitin varrella nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään. Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta suosittelemme ottamaan mukaan päähineen ja tuulenpitävän takin. Matkanjohtajamme lähtee mukaan lodgen kokeneiden ja taitavien rangereiden johtamille safareille, muttei voi olla koko ryhmän kanssa, sillä jakaudumme pienempiin ryhmiin mahtuaksemme autoihin. Oletamme, että tällä matkalla valtaosa osallistujista on perheitä, joten lapsille löytynee leikkikavereita. Voimme illalla paahtaa vaahtokarkkeja leirinuotiolla ja keksiä muuta kivaa tekemistä lapsille.

Mikäli matkaohjelmaan sisältyvät safarit eivät tyydytä safarinnälkääsi, paikan päällä on tarjolla lisämaksullisia safareita.

Päivä 6
Bussilla Sun City Resortiin - iltapäivä Sun City Resortissa

Siirrymme aamupäivällä Sun City Resortiin. Ajomatka kestää noin tunnin. Asumme perheomisteisessa hotelli Cabanasissa. Loppupäivän voi viettää oman halunsa mukaan: pulahtaa altaaseen tai käydä Valley of the Wavesin vesipuistossa (sisäänpääsy sisältyy hintaan. Muista pyytää liput vastaanotosta tai matkanjohtajalta). Myöhemmin, kun kaikki lapset ja lapsenmieliset ovat saaneet tarpeekseen vesileikeistä, on ihana tehdä pieni kävelylenkki alueella ja syödä illallista jossakin monista ravintoloista (ei sisälly matkan hintaan). Matkanjohtaja suosittelee mielellään ravintoloita ja neuvoo niihin tien.

Päivä 7–8
Sun City Resort - omaa aikaa

Vietä seuraavat pari päivää juuri niin kuin haluat. Runsas aamiaispöytä hotelli Cabanasissa sisältyy matkan hintaan. Voit rentoutua auringossa uima-altaalla tai polskia Valley of the Wavesissa. Uskallatko kokeilla Rohkeuden temppelin 70 m pitkää vesiliukumäkeä, joka päättyy 17 m pudotukseen? Vai teetkö mieluummin rauhallisemman kierroksen renkaalla Lazy Riverissä? Kokeile vesiliukumäkiä Mambaa tai Tarantellaa, joka on hiilenmusta ja jossa ei näe mitään ennen hyppyä veteen lopussa.

Lähellä hotelliamme sijaitsevalla järvellä on mahdollista kokeilla vesihiihtoa ja nousuvarjoa. Siellä on myös leikkipaikkoja, minigolf ja pikkuinen juna perheen pienimmille. Voit myös hemmotella itseäsi kauneushoidoilla tai pelata kierroksen golfia yhdellä Gary Player Country Clubin ja Lost City Golf Coursen kahdesta maailmanluokan radasta. Gary Player Country Clubilla järjestetään marraskuussa vuosittainen Million Dollar Golf Challenge maailman parhaille golfaajille. Lisäksi on mahdollista järjestää maastopyöräretkiä.

Alueella on iso valikoima ravintoloita ja ruokaa on tarjolla allasbaarin kevyestä voileivästä aina viiden tähden lounaaseen The Palacessa. The Cascadesin trooppisessa puutarhassa on kiva käveleskellä ja Bocadossa on mukava istua ulkona ja syödä illallista. Pöytä kannattaa varata etukäteen, erityisesti jos teitä on iso joukko (lounas ja illallinen Sun City Resortissa eivät sisälly matkan hintaan. Syöminen on yleensä edullista Etelä-Afrikassa, noin puolet Suomen hinnoista.)

Sisäänpääsy Valley of the Wavesiin sisältyy matkan hintaan, mutta muut aktiviteetit, kuten ylimääräiset safarit, golf, kauneushoidot, maastopyöräily jne. ovat lisämaksullisia.

Sun City Resort on rakennettu keskelle Pilanesbergin kansallispuistoa, joten jos et ole saanut tarpeeksesi safareista, täällä on tilaisuus kokea lisää.

Päivä 9
Sun City Resort – Johannesburg - kotimatka

Aamiaisen ja ehkä pikaisen uinnin jälkeen lähdemme kohti lentokenttää. On kotimatkan aika.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.148€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • 2020:  498 €
 • 2021:  698€
Lapsihinta

1298€ (hinta max. 2 alle 12v. lasta samassa huoneessa kahden aikuisen kanssa)

Hintaan sisältyy
 • reittilennot  Helsinki – Johannesburg – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Black Rhino Lodgessa, Pilanesbergin kansallispuistossa (4 yötä)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Cabanasissa, Sun City Resortissa (3 yötä)
 • aamiaiset päivinä 3-9
 • lounas ja illallinen päivinä 2-5 (Black Rhino Lodgessa)
 • 4 safaria (huomioithan, että turvallisuussyistä ikäraja safariajeluille on 6 vuotta)
 • muut retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat (n. 800 randia/hlö) 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Safareilla

Safarien vetäjät tekevät kaikkensa, että näkisimme niin paljon eläimiä kuin mahdollista. Koska kyse on villieläimistä, emme kuitenkaan voi antaa takuita, että näemme niitä. Olemme vieraina eläinten kotiseuduilla ja safarit toteutetaan eläinten ehdoilla.

Turvallisuussyistä maastoautoilla tehtävillä safareilla alaikäraja on 6 vuotta.

Liikkuminen

Kyse ei ole erityisen rasittavasta matkasta, mutta oletamme, että osallistujat ovat aktiivisia ihmisiä, jotka pitävät luonnossa liikkumisesta.

Safareilla käytettäviin avonaisiin maastoajoneuvoihin noustaan muutamaa jyrkkää, tikasporrasta pitkin. Kuhunkin ajoneuvoon mahtuu kuljettajan lisäksi 10 matkustajaa. Suomalainen matkanjohtaja on mukana safareilla.

 

Ilmasto

Etelä-Afrikan kesä sijoittuu meidän talviaikaan. Sää on yleensä melko mukava, pohjoisessa lämpötila voi nousta yli 30 asteen. Sadekuuroja tulee vuoden ympäri, mutta lämpiminä kuukausina eniten pohjoisessa ja viileinä kuukausina etelässä. Yleisesti sää Etelä-Afrikassa on leuto ja miellyttävä läpi vuoden. Pakkaa kuitenkin mukaan esim. kevyt takki ja pitkähihainen paita aikaisia aamusafareita ja iltapäiväsafareita varten, jotka jatkuvat auringonlaskun jälkeen.

Matkatavarat

Ota mukaan:

 • urheilusandaalit tai lenkkarit
 • lippis, huivi tai hattu
 • kevyt takki
 • rentoja vaatteita, joissa on mukava olla ja liikkua
 • uima-asu
 • taskulamppu (sähkökatkokset kansallispuistossa ovat mahdollisia)
 • hyttyskarkotetta
 • kamera ja kiikarit
 • käsidesi
 • aurinkosuojavoidetta

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Maksaminen leirissä

Huomaathan, että voit maksaa leirissä Etelä-Afrikan randeilla ja Visa- ja MasterCard-luottokorteilla. Leirissä ei voi maksaa Dinersilla, euroilla eikä dollareilla.

Lasten majoittuminen

Sekä Black Rhino Lodgeen että Cabanas hotelliin voi samaan huoneeseen kahden aikuisen kanssa majoittua max. kaksi alle 12 v. lasta. Lisävuode sijataan sohvasta.

Cabanas hotellissa Sun City Resortissa on lisämaksusta varattavissa tilavampia perhehuoneita. Myös näissä huoneissa lisävuode sijataan sohvasta.

Lapsihinta perustuu max. kahden alle 12 v. lapsen majoittumiseen samaan huoneeseen kahden aikuisen kanssa.

 

 

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 848/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1348€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • edestakainen lento Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe)
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.

Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen -
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Seaview Calodyne Lifestyle Resort on iso rantahotelli, joka sijaitsee lahdenpoukamassa. Hotellissa on baari, ravintola, lounge, sukelluskeskus, putiikki ja spa-osasto. Pukeutumiskoodi illalliselle: miehillä pitkät housut, kauluspaita (tai kauluksellinen pikeepaita) ja umpinaiset kengät (ei sandaaleja). Naisilla housuasu, mekko tai hame ja pusero. Hintaan sisältyy puolihoito.

Kotisivut: https://searesortshotels.com/seaview (Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta

Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 250€/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 280€/hlö

 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Seaview Calodyne Lifestyle Resort/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen -
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Vastaavia matkoja

21ZARTR58AFI2910