Bilbao ja San Sebastian – Baskimaa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Biskajanlahti kutsuu: historiaa, modernia arkkitehtuuria sekä hyvää ruokaa ja viiniä.

Tutustu Espanjan herkkujen kehtoon, joka tarjoaa hyvän ruoan lisäksi paljon, paljon muutakin. Majoitumme neljän tähden hotelliin pääkaupunkiin Vitoria-Gasteiziin, josta teemme retkiä Baskimaan upealle rannikolle ja kiinnostaviin kaupunkeihin. Käymme vahvasta kulttuuristaan tunnetussa San Sebastianissa, keskiaikaisessa Laguardiassa Riojan viinialueella, suositussa Bilbaossa sekä Guernicassa, joka tunnetaan Picasson dramaattisesta maalauksesta.

Käymme viinitilalla Riojan alueella ja maistelemme tietysti myös alueen erikoisuuksia, kuten pintxoja – baskien versio tapaksista – sekä niiden kumppaniksi Txakoli-valkoviiniä.
 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Viini ja gastronomia

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Bilbao - Guernica - bussilla Vitoria-Gasteiziin
Päivä 2 Retki Bilbaoon ja San Sebastian
Päivä 3 Retki Riojan viinialueelle, vierailu Vivancan viinitilalla ja keskiaikaisessa Laguardiassa
Päivä 4 Vitoria - Gasteiz, vierailu Txacoli-viinialueella ja viinitilalla
Päivä 5 Vitoria - Bilbao ja kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Bilbao - Guernica - bussilla Vitoria-Gasteiziin

Saavuttuamme Bilbaoon otamme ensinsuunnan Guernican kaupunkiin. Picasso teki Guernican kuolemattomaksi samannimisellä maalauksellaan. Maalaus kuvaa Espanjan sisällissodan aikana (kenraali Francon käskystä) tapahtunutta Saksan ilmavoimien pommitusta, joka tuhosi Guernican kaupungin lähes kokonaan. Vanha tammi, jonka luona paikalliset johtohahmot kokoontuivat tekemään päätöksiä, selvisi pommituksesta ja on nykyään baskien itsenäisyyden symboli.

Jatkamme matkaa Baskimaan pääkaupunkiin Vitoria-Gasteiziin. Espanjan pienimpiin kuuluvalla itsehallintoalueella, Baskimaalla, on oma kieli, joka kuuluu Euroopan vanhimpiin. Aluetta on vuosikaudet leimannut pyrkimys itsenäisyyteen, jonka puolesta aseistettu ryhmä ETA kävi taistelua. ETA toimi myös Ranskan puolella. Vuonna 2018 ETA ilmoitti lakkauttaneensa järjestön kokonaan, joten alueella vallitsee nykyään rauha. Baskimaa on noussut uuteen kukoistukseen kuin Feeniks-lintu tuhkasta. Alue on selvinnyt hyvin Espanjan talouskriisistä. Bilbao on muuttunut likaisesta satama- ja teollisuuskaupungista suosituksi kulttuurikaupungiksi ja San Sebastian puolestaan on tasokas rantakohde, jossa on koko joukko Michelin-tähdillä palkittuja ravintoloita ja kuuluisat filmifestivaalit. Laaja Riojan viinialue on entistä tuottoisampi.

Vitoria on vauras ja mukava kaupunki, jossa on kiinnostavia kauppoja, ravintoloita ja upeita palatseja. Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 2
Retki Bilbaoon ja San Sebastian

Lähdemme tutustumaan tähän kiinnostavaan Bilbaoon kaupunkiin, jossa on kätevä kulkea jalan. Entinen teollisuuskaupunki, jossa vanha ja uusi yhdistyy, on moderni ja kiehtova. Bilbaon uusimmat tunnusmerkit ovat Guggenheim-museo Rio Nervion -joen rannalla sekä arkkitehtonisesti vaikuttava lentokenttä Aeropuerto de Sondica. Viehättävä vanhakaupunki sijaitsee kaupungin itäpuolella ja tunnetaan seitsemästä pikkukadusta, jotka ovat peräisin 1400-luvulta, sekä Plaza Nuevasta, jota ympäröivät ravintolat tarjoavat pintxoja, Baskimaan omia tapaksia.

Syömme parissa paikassa pintxoja lounaaksi ja huuhdomme ne alas paikallisella Txakoli-valkoviinillä, joka sopii loistavasti tämän tyyppisen ruoan kanssa. Pintxot ovat herkullisia pikkuruokia, jotka tarjoillaan yleensä leivän päällä, ja herkkupalaa pitää koossa hammastikku – pintxo tarkoittaakin kirjaimellisesti terävää piikkiä. Pintxot ovat ilo sekä silmälle että makuhermoille. Pikkuherkkuja kannattaa kokeilla useamman kerran loman aikana, sillä vaihtoehtoja riittää.
 
Seuraavaksi ajamme San Sebastianiin, jonka tunnusmerkki on Monte Urgull, joka ikään kuin jakaa kaupungin kahden kauniin lahden ympärille. Sinulla on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Voit vaikka nousta 120 m korkealle Monte Urgullille. Myöhemmin päivällä teemme yhteisen kävelyretken vanhassakaupungissa ja katselemme muita nähtävyyksiä. Lounas nautitaan omatoimisesti – kokeile vaikka jotakuta kaupungin lukemattomista pintxo-paikoista. San Sebastian tunnetaan nykyään syyskuussa järjestettävistä elokuvajuhlista, hienoista rannoista ja kaupunkia ympäröivästä upeasta luonnosta. San Sebastianissa on ennätyksellisen monta Michelin-tähtiravintolaa asukaslukuun nähden (vain Kiotossa on enemmän): kolmen tähden ravintoloita on kolme, kahden tähden ravintoloita yksi ja yhden tähden paikkoja kuusi. Aika hyvin vain 250 000 asukkaan kaupungilta! San Sebastian on tunnettu rantalomakohteena jo 1800-luvun lopulta lähtien. Siellä ovat vierailleet myös Espanjan kuninkaalliset. Kaupungissa aistii yhä vaurauden ja ylpeyden.
 
Palaamme Vitoriaan, jossa voit tutustua Baskimaan keittiöön omatoimisesti.

Päivä 3
Retki Riojan viinialueelle, vierailu Vivancan viinitilalla ja keskiaikaisessa Laguardiassa
Vietämme päivän viinin merkeissä. Ajamme kohti etelää ja ylitämme Sierra Tolonon vuorijonon. Riojan alue tunnetaan viineistään, ja niinpä mekin käymme yhdellä Baskimaan viinitiloista. Vivancon tilan tuotanto on varsin modernia. Riojan viinialue ylittää Baskimaan ja La Riojan itsehallintoalueen rajan pitkin Ebrojokea, joka on niemimaan toiseksi pisin joki. Ebro laskee Välimereen hyvän matkaa Barcelonasta etelään. Ebron ansiosta alueella riittää vettä ja maa on hedelmällistä.
 
Jatkamme matkaa kohti Laguardian keskiaikaista kaupunkia. Linnoituskaupunki on erittäin hyvin hoidettu ja varsin viehättävä. Lounas nautitaan omin päin. Laguardiassa on aikaa kierrellä kiinnostavilla kaduilla tai tehdä ostoksia. Laguardia on yksi Espanjan tunnetuimpia viinikaupunkeja. Siellä onkin iso joukko pieniä viinikellareita, joissa voi käydä maistelemassa viinejä. Laguardian ympäristössä on upeita viinitiloja, kuten Marqués de Riscal. Vinkki: käy katsastamassa Plaza Mayorin iso kello ja sen nukke-esitys (klo 12, 14 tai 17).
 
Palaamme iltapäivän päätteeksi takaisin Vitoriaan. Illallinen omin päin.
Päivä 4
Vitoria - Gasteiz, vierailu Txacoli-viinialueella ja viinitilalla
Tänään keskitymme Baskimaan pääkaupunkiin Vitoriaan, mutta ensin ajamme Vitorian pohjoispuolella sijaitsevalle viinialueelle, jolla tuotetaan paikallista hyvää valkoviiniä Txakolia. Txakoli sopii erinomaisesti pintxojen makuihin. Vierailemme Astobizan viinitilalla. Teemme opastetun kierroksen viiniviljelmillä ja tuotantotiloissa sekä maistelemme viinejä paikallisten juustojen parina. Tämän rennon ja mielenkiintoisen vierailun jälkeen suuntaamme paikalliseen ravintolaan nauttimaan tukevan baskiaterian.
 
Lounaan jälkeen palaamme Vitoriaan. Pääkaupunki Vitoria on varsin kiinnostava paikka, etenkin vanhakaupunki ja linnoitus. Käymme mm. Santa Marían tuomiokirkossa, jota on kunnostettu jo pitkään. Näemme kuinka alkuperäinen kirkko, joka oli osa kaupunginmuuria, on vähitellen kasvanut kokonaiseksi tuomiokirkoksi. Kirkon kaivauksista kirjailija Ken Follett löysi inspiraation ja taustamateriaalia romaaneihinsa Taivaan pilarit ja Maailma vailla loppua. Kirkon edustalla on pieni Ken Folletin patsas. Ehdit vielä tutustua kaupunkiin omatoimisesti, ennen kuin palaamme hotellille.
 
Syömme illallisen paikallisessa ravintolassa.
Päivä 5
Vitoria - Bilbao ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen lähdemme kotimatkalle.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki - Bilbao - Helsinki turistiluokassa (menossa Frankfrutin kautta ja paluussa Münchenin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Sercotel Boulevard Vitoriassa (4 yötä) 
 • aamiaiset
 • pintxos-lounas päivänä 2 ja
 • lounas päivänä 4
 • viinimaistelu päivänä 3
 • illallinen päivinä 1 ja 4
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut


Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 198€
 • sisäänpääsymaksu Guggenheim-museoon n. 18€/hlö 
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille n. 35€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. 

Ilmasto

Keväällä ja syksyllä sää voi olla viileä aamuisin ja iltaisin. Myös sadekuuroja voi tulla. Pakkaa mukaan neule ja kevyt takki. Ravintolaillallisia ym. varten siistit vaatteet riittävät, sillä espanjalaiset eivät ole kovin muodollisia. Varaa mukaan hyvät kengät kävelyretkiä varten.

Hotelli

Yövymme koko matkan ajan uudehkossa neljän tähden hotellissa pääkaupungissa Vitoriassa. Matkaa historialliseen keskustaan on noin kilometri. 

Paikallisoppaat

Joissakin paikoissa ryhmän mukana täytyy paikallisen lain mukaan olla paikallisopas. Suomalaiset matkanjohtajat tekevät yhteistyötä paikallisoppaiden kanssa ja tulkkaavat olennaisen paikallisoppaiden selostuksesta lisäten omia havaintojaan. Tämä toimii yleensä mainiosti, ja oppaat täydentävät toisiaan.

 
Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Baskimaa olisi paras nimi tälle matkalle Tultiin viimeyönä, matka on aina mukava, mutta koko matkan nimi on hieman väärä. Bilbaoussa muutaman tunnin lounaskierros, sekä lähtöpäivän aamulla kolme tuntia. Eli periaatteessa Bilbao jäi lähes kokonaan näkemättä, mikäli halusit käydä Guggenhaimin museossa, johon meni se viimeisen päivän aamutunnit. Tosin tämä museo oli matkan yksi ehdottomista kohokohdista. Samoin San Sebastian tutustumiseen muutamia tunteja, eli kovin olivat lyhyet tutustumiset näihin matkan nimissä oleviin kohteisiin. Näissä kohteissä olisi voinut viettää koko päivän.
Date published: 2019-04-19
Rated 5 out of 5 by from Kiinnostava Baskimaa Olin matkalla toukokuun loppupuolella. Sää oli yhtä päivää lukuun ottamatta suotuisa. Hotelli oli erinomainen, sijainti hyvä ja huoneet tilavat. Aamupala runsas. Oppaamme Jossu oli miellyttävä, huolehtivainen ja kertoi mukavasti ja riittävästi vierailukohteesta. Matkan ohjelma oli monipuolinen ja kiinnostava. Erilaiset päiväohjelmat eivät väsyttäneet, päin vastoin. Toivomukseni olisi myös matkalle yksi lisäpäivä, jolloin sekä Bilbao että San Sebastian saisivat oman retkipäivänsä. Ne ovat sen väärti. Mitään kohteista en jättäisi pois. Kaikki olivat kiinnostavia, myös Guernica merkittävän historiansa takia. Baskikeittiö osoittautui maukkaaksi, erilaiseksi ja sitä oli tod riittävästi. Joskus tuntui, että liikaakin. Mutta kaikkeahan ei ole pakko syödä. Ryhmämme oli mukava ja hyvin pelasimme yhteen, vaikka meitä matkailijoita oli 34. Oikein kiva matka!
Date published: 2019-05-29
Rated 4 out of 5 by from upeat maisemat, fantastinen ruoka ja miellyttävät matkalaiset Olin matkalla viime viikolla. Viihdyin loistavasti. Ohjelmaa oli riittävästi, mutta ehkä voisi yhdistää viinitila+ San Sebastian- se pienempi tila oli ehdottomasti mielenkiintoisampi. Maanantai on ongelma Guernicassa, koska museot on kiinni, mutta hyvä, että se oli siirretty, sillä Bilbao+San Sebastian riittää kyllä yhdelle päivälle, mielellään kummallekin oma päivä
Date published: 2019-05-27
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut matka Kokonaisuutena olemme matkaan tyytyväisiä. Lähtölennon ajankohta oli vain epämukavan aikainen. Nyt maksoimme taksista lentokentälle 60 euroa, kun julkisilla liikennevälineillä ei lentokentälle päässyt. Pikkuteitä olisi ollut mukava nähdä enemmän viehättävine kylineen ja maisemineen. Moottoritiet tosin olivat hyviä ja nopeita liikuttaessa paikasta toiseen.
Date published: 2019-05-28
Rated 3 out of 5 by from Matka ok Guernikan käynti turhahko, siellä ei ole kuuri mitään muuta kuin se kopio maalauksesta. Ohjelman mukainen sijoittelu samaan päivään Bilbaon ja San Sebastianin kanssa ei olisi toiminut. Teimme sen ens. päivänä ja silti San Sebastianiin jäi liian vähän aikaa. Vitorian kierto pitäisi olla ihan alussa matkaa, eikä viimeisenä iltana. Hotelli tylsä ja syrjäinen, mieluummin Vitorian vanhan kaupungin tuntumassa. Palvelu oli kyllä hyvää, kun housut sai pesetettyä viikonloppuna päivän aikana, vaikka varsinaisesti hotellin pesula ei ollutkaan auki silloin. Baari olisi voinut olla joskus illalla aukikin. Yleisesti ottaen Baskimaa on matkakohteena mielenkiintoinen ja Bilbao ja San Sebastian hyviä matkakohteita. En ole varma suosittelinko matkaa kenellekään, kertomatta ensin näitä asioita.
Date published: 2019-04-04
Rated 4 out of 5 by from Arvosana 4,5 tähteä Palasin matkalta viime yönä ja olen hyvin tyytyväinen matkaani. Näimme paljon kaikkea mielenkiintoista. Matkapäiviä voisi olla ehkä yksi enemmän jotta pystyisi varaamaan San Sebastianille oman matkapäivän
Date published: 2019-05-25
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen Baskimaa Parasta matkassa oli baskien ruokakulttuuriin (mm. pintxot) ja viininviljelyyn tutustuminen. Keskiaikaisiin kaupunkeihin tutustuminen oli myös mielenkiintoista.
Date published: 2019-04-19
Rated 4 out of 5 by from Hieno kokemus baskimaasta Loistavat ruoat, hyvä opas,mielenkiintoista nähtävää. Hotelli hieman kaukana vanhasta kaupungista.
Date published: 2019-04-21
 • y_2021, m_7, d_25, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.18
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_16
 • loc_fi_FI, sid_ESRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ESRTR12BFI