Big Seven Etelä-Afrikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Big Five -safari Krugerin kansallispuistossa sekä valas- ja haisafari Kapkaupungin lähistöllä.

Uutuus

Matka alkaa eläimistöltään rikkaasta Manyeletista, joka on osa maailmankuulua Krugerin kansallispuistoa. Teemme Manyeletissa viisi safaria ja tavoitteenamme on nähdä savannin ikoniset ”Big Five” eli norsun, sarvikuonon, puhvelin, leijonan ja leopardin. Meillä on aikaa nauttia myös alueen muista isoista eläimistä sekä rikkaasta linnustosta.

Lähdemme valassafarille Hermanusista, joka sijaitsee Kapkaupungin lähistöllä ja jossa meidän kesällä ja syksyllä (Etelä-Afrikan talvella ja keväällä) viihtyy paljon valaita, erityisesti etelänmustavalaita. Gansbaai on puolestaan haisafarimme lähtöpaikka. Täällä on hyvät mahdollisuudet nähdä tarunhohtoisia valkohaita.

Matkalla on aikaa nauttia upeasta luonnosta. Teemme matkaa pitkin maisemareittiä ja käymme Kapin niemimaalla. Ohjelmassa on lisäksi kaupunkikierrokset Etelä-Afrikan pääkaupungissa Pretoriassa sekä Kapkaupungissa, jonka lempinimi on ”Mother City”.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa ja matka jatkuu Zebra Country Lodgeen
Päivä 3 Maisemareittiä pitkin Manyeletiin Krugerin kansallispuistoon
Päivä 4–5 Safareita Manyeletin luonnonsuojelualueella
Päivä 6 Aamusafari Manyeletissa - lento Hoedspruit - Kapkaupunki
Päivä 7 Kapkaupunki - kokopäiväretki Kapin niemimaalla, mm. Cape Point
Päivä 8 Kapkaupunki - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Päivä 9 Kapkaupunki - Hermanus - valassafari ja omaa aikaa
Päivä 10 Kapkaupunki - Hermanus - valassafari ja omaa aikaa
Päivä 11 Hermanus - Kapkaupunki, kotimatka
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Zebra Country Lodge

Zebra Country Lodge sijaitsee Gautengin ("Kullan maan") provinssissa, noin 30 km Pretoriasta pohjoiseen ja reilun tunnin ajomatkan päässä Johannesburgista. Täällä voit viettää rentoa maaseutuelämää keskellä rauhallista ympäristöä. Lodgen ympärillä on noin 400 hehtaaria kaunista, vaihtelevaa luontoa ja taustalla kumpuilevat vuorijonot. Seeprat ja antiloopit laiduntavat lähimaastossa. Lintubongarille paikka on oivallinen.

Zebra Country Lodge koostuu kolmesta erillisestä lodgesta. Majoitut Zebra Stablesiin, jossa on 20 mukavaa kahden hengen huonetta. Tunnelmalliset huoneet on entisöity vanhaan hevostalliin. Kaikki huoneet on sisustettu etniseen tyyliin ja niissä on wc, suihku, hiustenkuivaaja, kattotuuletin ja teen/kahvinkeittovälineet. Huoneesta on suora käynti yhteiselle sisäpihalle/terassille.

Lodgen yleisissä tiloissa on ravintola ja baari, vastaanotto ja loungetila. Wi-fi on maksuton ja toimii vaihtelevasti, parhaiten vastaanottotiloissa. Pihalla on kaksi leirinuotiopaikkaa (boma braai) ja pieni uima-allas.

Ravintola tarjoaa huolella valmistettuja kansainvälisiä ruokalajeja sekä perinteistä grillissä valmistettua ruokaa. Keittiöstä voi myös tilata (lisämaksusta) paikallisilla herkuilla täytettyjä eväskoreja ja lähteä omalle piknikille.

Tarjolla on valikoima aktiviteetteja ja retkiä. Paikan päällä voi käydä hieronnassa ja melomassa (sillä varauksella, että sateita on talven aikana saatu riittävästi). Ndebelen kulttuurikylä tarjoaa maistiaisia paikallisesta kulttuurista ja menneestä elämäntavasta. Päivittäin järjestetään jeeppi- ja kävelysafareita lähialueelle sekä safareita naapurissa sijaitsevalle Dinokengin suojelualueelle.

Zebra Country Lodgen kotisivut: http://zebralodge.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Mantobeni Camp

Leirissä on 12 kanvaasitelttaa, joissa kussakin on oma kylpyhuone (suihku ja erillinen wc), makuuhuone (kingsize sänky ja moskiittoverkko), oma terassi, tuuletin ja tallelokero. Päärakennuksessa on oleskelutilat, baari ja ruokailu-alue sekä pieni uima-allas. Yleiset tilat ovat osittain katetut, osittain avoimet. Leirissä on iltanuotiopaikka. Mantobenissä ateriat tarjoillaan pöytiin.

Manyeleti suojelualueella on vain kolme leiriä ja yhteensä noin 80 vuodepaikkaa. Alue on rauhallinen ja siksi eläimet viihtyvät siellä. Alueella on hiekkateitä ja niiltä voi poiketa, ruuhkia ei ole. Aitoja Krugerin puiston ympäriltä on poistettu ja eläimet pääsevät vaeltamaan laajoilla alueilla. Kirkkaina iltoina loppumaton tähtitaivas tuntuu olevan käsin kosketeltavissa. Siksi Manyeleti tarkoittaakin "tähtien paikkaa."

Alueella on runsaasti elefantteja, leijonia, sarvikuonoja, puhveleita, kirahveja, gnuita, kuduja, seeproja ja impaloita. Leopardi on vaikea pongattava, mutta alueella elää muutama leopardi-yksilö.

Lue lisää: www.honeyguidecamp.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lähtö Helsingistä kohti Etelä-Afrikkaa ja Johannesburgia. Matkalla on välilasku ja koneenvaihto.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa ja matka jatkuu Zebra Country Lodgeen
Saavuttuamme Johannesburgiin ajamme kohti pohjoista ja Etelä-Afrikan pääkaupunkia, Pretoriaa. Pretoriassa teemme kaupunkikierroksen, jolla käymme mm. vaikuttavalla Vortrekker-muistomerkillä sekä maan presidentin virka-asunnon ja virallisen hallintorakennuksen Union Buildingin ulkopuolella. Pretoria tunnetaan myös valtavasta määrästä (50–70 000) jakarandapuita, joita kasvaa mm. monissa esikaupungeissa. Sinivioletti kukkameri on kaunis näky syyskuusta marraskuuhun. Pretoriasta ajamme Zebra Country Lodgeen, jossa on aikaa lounaalle ja majoittumiselle. Tunnelmallinen lodge sijaitsee kauniilla paikalla aukeassa maastossa, jossa seeprat ja antiloopit kuljeskelevat vapaasti. Iltapäivällä teemme pienen kävelyretken alueen luonnossa sekä vierailemme Ndebelen kulttuurikylässä.
Päivä 3
Maisemareittiä pitkin Manyeletiin Krugerin kansallispuistoon

Zebra Country Lodgesta matka jatkuu itäiseen Mpumalangaan. Matkan varrella maisemat muuttuvat peltoviljelmistä jyrkiksi kalliomuodostelmiksi ja afrikkalaiseksi savanniksi. Ajamme kuuluisan maisemareitin vuoristoisia ja kiemuraisia teitä. Näemme mm. Blyde River Canyonin, joka tarjoaa toinen toistaan upeampia maisemia. Blyde River Canyon muistuttaa Grand Canyonia, tosin mittakaava on pienempi. Tarkka ohjelma riippuu hieman osallistujien halukkuudesta kävellä luonnossa sekä säästä: Vuoristossa on usein sankka aamusumu, joka hälvenee päivän edetessä. Tämän pyrimme ottamaan huomioon päättäessämme päiväohjelmasta paikan päällä.

God’s Window on näköalapaikka, jota voi pitää yhtenä maailman kauneimmista. Hyvällä säällä sieltä avautuu satumaisen kaunis näkymä Lowveldin savannille, joka sijaitsee 1 000 m alapuolellamme. Vierailukohteitamme ovat myös Three Rondavels, näköalapaikka, josta näkee rotkon keskellä sijaitsevat kolme pyöreää, jättimäistä majaa muistuttavaa kalliomuodostelmaa ja Bourke’s Luck Potholes, jotka edustavat ainutlaatuista kalliomaisemaa, johon voimakkaasti virtaavat joet ovat poranneet syviä, sylinterinmuotoisia aukkoja.

Maisemareitiltä ajamme Manyeletin luonnonsuojelualueelle Krugerin kansallispuiston läntiseen osaan. Iltapäivän päätteeksi saavumme Albatros Travelin omaan Mantobeni Campiin, joka on tukikohtamme seuraavat kaksi päivää.

Päivä 4–5
Safareita Manyeletin luonnonsuojelualueella

Seuraavien kahden päivän aikana pääsemme nauttimaan aidoista afrikkalaisista safareista Manyeletin luonnonsuojelualueella, joka sijaitsee Limpopon provinssissa alueella, jota kutsutaan nimellä Greater Kruger National Park. Nimi Manyeleti tarkoittaa paikallisella shangaanin kielellä “tähtien paikkaa”. Pimeyden laskeuduttua kannattaakin kääntää katse kohti taivasta!

Manyeletin alue, joka muodostaa vain pienen osan kansallispuistosta, perustettiin 1963. Apartheidin kaudella alue suljettiin valkoisilta ja oli tarkoitettu vain afrikkalaisille, mikä merkitsi hyvin vähäisiä kävijämääriä. Tästä syystä alueen luonto on pysynyt varsin villinä ja koskemattomana. Nykyään aita on purettu ja villieläimet voivat kulkea vapaasti. Manyeleti on Krugerin kansallispuiston ehdottomasti rauhallisin ja koskemattomin alue. Täällä käy vierailijoita alueen kolmesta pienestä lodgesta ja leiristä, joihin voi majoittua yhteensä enintään noin 100 henkeä. Safariolosuhteet ovat siis ylelliset: ei ruuhkaa eikä jonossa ajamista, kuten joskus tapahtuu isoissa puistoissa.

Kruger ja Manyeleti sijaitsevat suhteellisen matalalla ja ovat siksi ympärivuotisia kohteita. Talvet ovat leutoja ja kuivia. Kesäsateen jälkeen touko-kesäkuussa kasvillisuudesta tulee nopeasti tiheää, kunnes pitkä kuiva kausi tekee jälleen tehtävänsä. Manyeletissa on kaksi isoa tekojärveä, joissa krokotiilit, virtahevot ja ainutlaatuinen linnusto viihtyvät, ja joita monet eläimet käyttävät kuivimpina aikoina juomapaikkoinaan.

Safaripäivinä nousemme aikaisin ylös. Kahvi- tai teekupposen jälkeen, auringon noustessa, starttaa aamusafarimme, sillä eläimet ovat aktiivisimpia viileinä aikoina. Kultainen aamuaurinko värjää maiseman erityisin värein. Aamupäivällä palaamme takaisin leiriin, jossa ansaittu aamiainen odottaa. Päivän kuumimpaan aikaan on mukava rentoutua esim. lueskellen terassilla teltan edustalla tai pulahtamalla pieneen uima-altaaseen. Leirin ympäristössä viihtyvät monet linnut, myös isompia eläimiä voi nähdä aitaamattomalla alueella.

Ennen kuin safari on ohi, olemme aiempien kokemusten perusteella nähneet joukon Afrikan kuuluisimpia eläimiä, kuten leijonan, sarvikuonon, gnuun, kudun, pahkasian, kirahvin, norsun ja impalan. Emme voi kuitenkaan mennä takuuseen siitä, mitä näemme. Olemme lähellä luontoa, ja Afrikassa kasvillisuus on sadekauden jälkeen tiheää ja rehevää, kuivalla kaudella taas auringon polttamaa ja karua. Ensin mainittu kausi on kauniimpi, mutta eläimiä voi tuolloin olla vaikeampi löytää. Kuivat kaudet ovat karumpia, mutta tuolloin villieläimet eivät pysty yhtä hyvin piiloutumaan. Yllätyksellisyys on osa luonnon viehätystä, mikä tekee safarista jännittävän kokemuksen.

Iltapäiväsafari alkaa päivän päättyessä, kun aurinko alkaa laskea ja lämpimät värit hallitsevat maisemia. Pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään. On taianomaista, kun aurinko eteläisellä pallonpuoliskolla yhtäkkiä laskee ja taivas täyttyy tähdistä. Yön tuhannet erilaiset äänet ja Afrikan punaisen maan ja savannin mausteiset tuoksut. Ilta- ja yösafari on aivan toisenlainen elämys kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi eri maailmassa. Kun ajovalojen valkeat keilat osuvat pensaikkoon, sadat isot ja pienet silmät syttyvät – kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Yksi ja toinen hiippailee ja rapistelee lähistöllä – onko kyseessä lauma antilooppeja vai onko leijona lähtenyt öiselle metsästysretkelleen?

Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, joissa herää kunnioitus luontoa kohtaan, kun jättikokoinen norsu seisoo muutaman metrin päässä. Puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista, kun välissä ei ole suoja-aitaa. Eläimet eivät kuitenkaan miellä ajoneuvoja ruoaksi.

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta suosittelemme ottamaan mukaan päähineen, kaulahuivin ja tuulenpitävän takin tai fleecen.

Päivä 6
Aamusafari Manyeletissa - lento Hoedspruit - Kapkaupunki
Viimeisen aamusafarin ja tukevan aamiaisen jälkeen ajamme lähistöllä sijaitsevalle Hoedspruitin lentokentälle. Lennämme Kapkaupunkiin, jossa majoitumme keskustahotelliin. Päivän päätteeksi on vielä aikaa käydä kävelyllä esim. Victoria & Albert Waterfrontilla meren äärellä.
Päivä 7
Kapkaupunki - kokopäiväretki Kapin niemimaalla, mm. Cape Point

Tänään teemme kokopäiväretken Kapin niemimaalle. Ajamme korkealla kallioisella niemimaalla ihaillen pikkukyliä ja pauhaavaa merta. Veneilemme Hout Baysta Duiker Islandille, jossa tuhannet afrikanmerikarhut lekottelevat. Pääsemme lähelle yhdyskuntaa ja näemme niiden pötköttelevän kallioilla tai leikkivän vedessä veneen ympärillä.

Ajamme Chapman`s Peakin näköalapaikan kautta Simon's Towniin, jossa käymme tervehtimässä pingviiniyhdyskuntaa. Syömme lounaan Simon`s Townissa. Pienen ajomatkan jälkeen tulemme Hyväntoivonniemelle, joka on nykyään osa 221 km2:n suuruista Table Mountain National Parkia. Täällä asuu erilaisia ja erikokoisia antilooppilajeja sekä strutseja ja paviaaneja. Teemme lyhyen kävelykierroksen niemenkärjessä – Cape Pointissa – ja nautimme näkymistä.

Päivä 8
Kapkaupunki - kaupunkikierros ja omaa aikaa

Aamupäivällä teemme opastetun kierroksen Kapkaupungin keskustassa ja näemme joitakin kaupungin merkittävimmistä aukioista ja rakennuksista, mm. kaupungintalon, jonka parvekkeelta Nelson Mandela piti kuuluisan puheensa 11.2.1990, vapauduttuaan vankilasta 27 vuoden jälkeen.

Iltapäivällä on aikaa tutustua Kapkaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Voit esim. nousta köysiradalla ylös Pöytävuorelle, jota pidetään kaupungin tunnusmerkkinä ja josta on kirkkaalla säällä mahtavat näkymät yli Kapkaupungin ja koko Kapin niemimaan. Voit myös lähteä retkelle Robben Islandille, jossa sijaitsee entinen vankila. Kyseisessä vankilassa Nelson Mandelaa pidettiin vangittuna useita vuosia. Retki vedetään englannin kielellä, sillä vankilasaaren historiasta kertovat vankilan entiset asukkaat. Kuljetus saarelle saattaa peruuntua huonon sään vuoksi. Emme voi taata, että retki saarelle toteutuu. Saari on kuitenkin mielenkiintoinen retkikohde, ja autamme lippujen hankkimisessa.

Iltapäivän voi viettää myös käymällä Greenmarketin alueella ja Victoria & Albert Waterfrontilla, jossa on paljon ostosmahdollisuuksia ja hyviä ruokapaikkoja. Etelä-Afrikan valuutan, randin arvo on pudonnut melko jyrkästi viime vuosina, ja Etelä-Afrikasta on tullut ostosten teon kannalta houkutteleva kohde. Vaatteita (myös muotivaatteita), koruja, taide-esineitä ja paljon muuta voi hankkia houkuttelevaan hintaan.

Matkanjohtajalla on hyviä vinkkejä siitä, mitä kaupungissa kannattaa nähdä ja tehdä.

Päivä 9
Kapkaupunki - Hermanus - valassafari ja omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen ajamme Etelä-Afrikan ”valaspääkaupunkiin” Hermanusiin, jossa hotellimme sijaitsee lähellä merta. Aamupäivällä teemme valassafarin, joka on tähän vuodenaikaan erityisen hieno elämys, sillä etelänmustavalaat ovat saapuneet isoina parvina Antarktikselta. Antarktiksella ne ovat marraskuusta huhtikuuhun –  eteläisen pallonpuoliskon kesällä – syöneet itsensä muhkeiksi. Monilla naarailla on vierellään pieniä vastasyntyneitä poikasia, mutta koiraat ovat jo valmiita parittelemaan ja seuraavat uutterasti naaraita yrittäen saada niiden huomiota esim. tekemällä vaikuttavia hyppyjä veden pinnan yläpuolelle. Saatamme nähdä myös muita isoja valaita sekä merilintuja. Joskus retkellä nähdään myös delfiinejä.

Iltapäivällä on aikaa etsiä hyvä lounaspaikka sekä tutustua tähän pieneen, mutta eläväiseen rannikkokaupunkiin omatoimisesti.

Päivä 10
Kapkaupunki - Hermanus - valassafari ja omaa aikaa

Tänään lähdemme haisafarille, jolla on mahdollisuus nähdä vapaana eläviä valkohaita lähietäisyydeltä. Ajamme Gansbaaiin, jossa haialuksemme odottaa. Tarkoitusta varten rakennettu alus on yksi rannikon parhaimmista. Kyse on mukavasta aluksesta, joka on varustettu erittäin tehokkaalla moottorilla.

Emme voi taata, että hait ilmestyvät paikalle, mutta hyvä mahdollisuus siihen näillä vesillä on olemassa. Mikäli hait ilmestyvät aluksen lähelle, voit vaihtaa päällesi märkäpuvun ja maskin ja hypätä tukevaan häkkiin, joka riippuu aluksen laidalla. Häkistä voit katsella lähietäisyydeltä isoja petoja niiden aidossa elinympäristössä. Häkkiin meno on tietenkin vapaaehtoista. Voit myös pysytellä kannella ja ottaa kuvia sulavalinjaisista eläimistä.

Iltapäivällä palaamme Hermanusiin ja nautimme yhteisen läksiäisillallisen.

Päivä 11
Hermanus - Kapkaupunki, kotimatka
Meillä on hyvin aikaa nauttia aamiaisesta ja ehkä tehdä pieni kävelylenkki pitkin Hermanusin ihastuttavaa rantakatua ennen kuin lähdemme kohti Kapkaupunkia. Matkan varrella pysähdymme syömään lounasta. Lentokentältä alkaa matka kohti Suomea.
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
548€
Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Johannesburg/Kapkaupunki Helsinki (Lontoon kautta) turistiluokassa
 • reittilento Hoedspruit – Kapkaupunki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa lodgessa, safarileirissä ja hotelleissa
 • kuljetukset, safarit ja retket ohjelman mukaan
 • aamiaiset
 • 5 lounasta ja 5 illallista
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 548€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille noin 80€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Zebra Safari Lodge 1 yö
Mantobeni-leiri Manyeletissä 3

Kapkaupunki 3

Hermanus 2

Safarit ja matkalle mukaan

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää lukuunottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Ota mukaan lämmin paita tai takki, päähine ja käsineet sekä pitkälahkeiset housut. Kävellen tehtävällä safarilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Suosittelemme hiekanväristä tai tummaa vaatetusta. Valkoiset vaatteet voivat pelästyttää eläimet ja siniset vaatteet houkuttelevat kärpäsiä. Vältä kirkkaita värejä. Ota mukaan myös aurinkovoide, hyttyskarkoite, lippalakki tai hattu ja kamera sekä kiikarit.

Teemme safarit Mantobeni-leiristämme kahdella jeepillä, joissa molemmissa on englanninkielinen ranger sekä spotter. Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana.  E

Emme voi taata, mitä eläimiä kulloinkin näemme. Teemme safarit eläinten ehdoilla ja niitä turhaan häiritsemättä.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen rangerin kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Passivaatimukset

• Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten

• Passin on oltava koneellisesti luettava

.

Alle 18-v. lapset matkalla

Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18 v. lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus.  Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa.

Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan. (Kirkon myöntämä virkatodistus ei kelpaa). Mikäli alaikäisellä matkustajalla ei ole esittää vaadittua asiakirjaa hänen maahanpääsy voidaan evätä.

Mikäli alaikäinen ei matkusta yhdessä molempien laillisten huoltajiensa kanssa, tarvitaan matkalta pois jääneen huoltajan valaehtoinen todistus siitä, että hän sallii alaikäisen henkilön matkustaa toisen huoltajan kanssa. Jos alaikäisellä on vain yksi laillinen huoltaja, Etelä-Afrikan valtionrajaa ylitettäessä täytyy 1.6.2015 alkaen esittää oikeuden päätös yksinhuoltajuudesta yhdessä syntymätodistuksen kanssa.

Lisätietoja: Etelä-Afrikan Suurlähetystö (http://www.southafricanembassy.fi)
Pohjoinen Makasiinikatu 4, (3.kerros)
00130 Helsinki
Puh: +358 9 6860 3100
Fax: +358 9 6860 3160

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 448€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
448€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
698€/hlö yhden hengen huoneesta, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 250€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, The Cullinan: 500€

Hintaan sisältyy
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Viisi päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 4 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Le Meridien Ile Maurice - 4 tähteä (paikallinen luokitus)
Neljän tähden Le Meridien-hotellia ympäröi trooppinen puutarha. Hotellissa on suuri uima-allasalue, josta pääsee suoraan rannalle. Hintaan sisältyy täysihoito.
www.marriott.com/hotels/travel/mrumd-le-meridien-ile-maurice
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2019:
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Le Meridien Ile Maurice: 198€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Le Meridien Ile Maurice: 200

Hinta 2020:
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Le Meridien Ile Maurice: 250€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Le Meridien Ile Maurice: 280

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö
Lisämaksu, yhden hengen huoneesta, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Vastaavia matkoja

ZARTR47AFI