Big Five, Rovos Rail ja Kapkaupunki

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ylellinen junamatka legendaarisella Rovos Raililla ja safareita Etelä-Afrikan Entabenissa. Kapkaupunki -yksi maailman kauneimmista kaupungeista.

Upeat safarit Entabenin yksityisellä suojelualueella, keskellä parhainta Big Five-aluetta ja unohtumaton junamatka Rovos Raililla. Matka päättyy kauniiseen Kapkaupunkiin. Näe Pöytävuori ja Hyväntoivonniemi sekä Kapin niemimaan pingviinit.

Entabenin yksityisellä suojelualueella asut mukavassa Lakeside Lodge -leirissä, josta teemme pienissä ryhmissä jeepeillä aamuisin ja iltapäivisin safareja sekä bush walkeja rangerin mukana. Täällä on hyvä mahdollisuus nähdä Big Five: elefantti, puhveli, sarvikuono, leijona ja leopardi.

Iltojen hämärtyessä eläinten ääniä voi kuunnella leirinuotion ympärillä Afrikan tähtitaivaan alla. Nautimme yhtenä iltana avonuotiolla valmistetun paikallisen boma braai -illallisen.

Junamatka Rovos Raililla ja ylellisellä ”Pride of Africa” -junalla on huippuelämys. Yhteensä 1600 kilometriä raiteilla Pretoriasta Kapkaupunkiin  vaihtelevien maisemien halki. Tunnelma junassa on kuin vuosisadan vaihteesta. Vaunuissa ovat aikojen kuluessa matkustaneet kuninkaalliset ja kuuluisuudet. ’’Pride of Africa’’ on tunnettu erinomaisesta palvelusta ja maistuvasta ruoasta.

Kapkaupunki on mainio päätös matkalle. Tutustumme Kapin niemimaan vaikuttavan erilaiseen luontoon, tervehdimme pingviiniyhdyskuntaa, käymme Hyväntoivonnimellä kansallispuistossa ja nautimme paikallisista viineistä Stellenboschin alueella. Sinulla on myös omaa aikaa, jotta voit tutustua kaupunkiin ja kokea sen monipuolisen annin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki-Lontoo-Johannesburg
Päivä 2 Johannesburg-Entabeni Game Reserve
Päivä 3–5 Entabeni Game Reserve-safareita, kävelyretkiä ja boma braai
Päivä 6 Entabeni Game Reserve–Pretoria–Rovos Rail
Päivä 7 Rovos Rail Pretoria–Kimberleyn timanttikaivosvierailu
Päivä 8 Matjiesfontain, kaupunkikierros-Kapkaupunki
Päivä 9 Kapkaupunki-Kapin niemimaa
Päivä 10 Kapkaupunki-Viinitilavierailu Stellenboschissa–läksiäisillallinen
Päivä 11 Kapkaupunki-omaa aikaa ja kotimatka alkaa
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki-Lontoo-Johannesburg Lennämme Lontoon kautta Johannesburgiin

Lennämme British Airwaysilla iltapäivällä Lontoon kautta Johannesburgiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 2
Johannesburg-Entabeni Game Reserve

Ajamme aamulla kohti pohjoista ja Entabeni Game Reserveä, yksityistä suojelualuetta, joka sijaitsee Krugerin Kansallispuiston ja Johannesburgin välissä. Ohitamme matkallamme pieniä kyliä ja maisemassa näkyy muun muassa suuria vehnä-, maissi- ja maapähkinäpeltoja.

Iltapäivällä näkyviin tulee kuparinpunainen Waterbergin-vuorijono ja olemme perillä Entabenissa. Majoitumme keskelle Etelä-Afrikan luontoa hyvätasoisiin safarilodgeihin aivan Entabenijärven rannalle. Lakeside Lodge on tukikohtamme seuraavan kolmen päivän ajan. Illallistamme leirissä.

Entabeni tarkoittaa ”paikkaa, jossa on vuori”. Entabeni Game Reserve sijaitsee laajan ja maailman vanhimpiin vuoristoketjuihin kuuluvan Waterbergin juurella, joka on saanut nimensä alueella risteilevistä lukuisista joista ja puroista. Entabenin kivimoniliitin eteläpuoli on jyrkkää ja paljasta vuorenrinnettä, pohjoispuoli laskee loivasti pensaikkoon ja tasangoille – oiva asuinalue erilaisille villieläimille. Waterberg vuoristosta erilleen eksyneen yksinäisen ja uljaan kivimonoliitin nähtyäsi Entabeni tuntuu todella osuvalle nimelle.

Entabeni Game Reserve on ihanteellinen paikka safareille. Täällä safariajoneuvolla voi poiketa teiltä ja poluilta. Eläinten näkeminen lähietäisyydeltä on todennäköisempää kuin suurissa kansallispuistoissa. Kunnioitamme kuitenkin eläimiä, emmekä häiritse niitä turhaan. Safareilla ajamme pienissä ryhmissä, mikä suo mahdollisimman hyvät näkymät mahtavaan luontoon ja eläimiin. Entabenissa on hyvä mahdollisuus nähdä Big Five: elefantti, puhveli, sarvikuono, leijona ja leopardi. Alueella viihtyvät mainiosti myös kirahvit, lukuisat eri antilooppilajit, krokotiilit, virtahevot sekä useat lintulajit.

Aamulla safareille lähdetään kuuden aikoihin ja iltapäivän safareille noin neljän aikaan. Päivien ohjelma on kuitenkin riippuvainen paikallisista sääolosuhteista ja eläinten kulkureiteistä.

Ateriat: Illallinen

Päivä 3–5
Entabeni Game Reserve-safareita, kävelyretkiä ja boma braai

Parin seuraavan päivän aikana ajamme sekä aamu- että iltapäiväsafareita Entabenissa. Meillä on mahdollisuus lähteä ”bush walkille”; kävelyretkelle lähimaastoon kokeneen rangerin eli paikallisen safarioppaan mukana ja tutkia eläinten jälkiä sekä seurata lintujen elämää juomapaikkojen läheisyydessä.

Aamuisin tunnelma on ihmeellinen – viileä aamu tekee tilaa auringolle, jonka säteet lämmittävät lempeästi savannin kasteen kuivaksi, tuoksut ovat raikkaita ja on rauhallista. Hyvällä onnella tapaamme leijonat, virtahevot, sarvikuonot, gnut, kirahvit, impalat ja villisiat sekä muut villieläimet virkistäytymässä ja juomassa alueen jokien ja purojen varsilla. Aamusafari kestää noin kolmesta neljään tuntia riippuen eläinten liikkumisesta ja ajamastamme reitistä. Safarin päätyttyä palaamme leiriin ja nautimme myöhäisen buffet-aamiaisen.

Myöhemmin ehdimme ihailla kuinka luonto vaihtaa värejä auringon laskiessa. Suuntaamme jeepeillä iltapäiväsafarille ja näemme erilaisia eläimiä pimenevässä illassa. Seeprat, gnut ja impalat kiipeävät ihmeen taitavasti pitkin jyrkkää kallion seinämää kohti nukkumapaikkaa. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä leopardin suosikkipaikallaan ylätasangon kivikossa vartioimassa kuningaskuntaansa.

Yhden safariretken päätteeksi pysähdymme ruokailemaan tähtitaivaan alle. Pöydät on katettu nuotion ympärille ja valmistamme paikallista boma braai:ta, grillaamme avonuotiolla illallista ja nautimme tunnelmasta.

Ateriat: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Päivä 6
Entabeni Game Reserve–Pretoria–Rovos Rail

Aamiaisen jälkeen ajamme Etelä-Afrikan pääkaupunkiin Pretoriaan, joka nykyään tunnetaan myös toisella nimellään Tshwane.

Saavuttuamme Pretoriaan syömme lounaan lähellä Rovos Railin Capital Park –asemaa, josta nousemme ”Pride of Africa” -luksusjunan kyytiin. Höyryveturi ja vaunut ovat 1900-luvun alkupuolelta. Junan noin 16 vaunusta jokainen on uniikki ja tuotu tänne eri puolilta maailmaa. Monissa vaunuista on kuljetettu kuuluisuuksia ja kuninkaallisia.

”Pride of Africa” –junassa on ravintolavaunu, jossa nautit hyvästä ruoasta, juomasta ja korkeatasoisesta palvelusta. Salonki- ja kirjastovaunuissa on tilaa ja rauhaa seurustella muiden matkaajien kanssa tai hiljentyä kirjan pariin sekä ihailla ohitettavia kyliä ja maisemia. Täällä tarjoillaan myös perinteinen iltapäivätee. Junassa ei ole televisioita tai radioita. Omien matkapuhelinten käyttö muualla kuin omissa hyteissä ei ole suotavaa.

Aamiaiset, lounaat ja illalliset ovat junamatkan tärkeitä hetkiä ja siksi myös pukeutuminen on hyvä huomioida. Aamiaisella ja lounaalla pukeutuminen on ’’smart casual’’; rento ja asiallinen. Iltaisin miehillä pikkutakki sekä solmio ovat suotavia, naisilla mekko tai pitkät housut. Iltaruokailun jälkeen voi siirtyä salonkivaunuun tai omaan sviittiin.

Ateriat: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Päivä 7
Rovos Rail Pretoria–Kimberleyn timanttikaivosvierailu

Juna pysähtyy Kimberlyn vanhaan kaivoskaupunkiin. Täältä Northern Cape -provinssin pääkaupungista alkoi Etelä-Afrikan timanttikuume vuonna 1866. Erasmus Jacobs löysi mailtaan erikoisen kiven – timantin, joka oli 21,25 karaattia ja painoi 4,75 grammaa. Muutamaa vuotta myöhemmin vuonna 1871 peltokummulta löytyi vielä suurempi timantti – 83,50 karaatin ja 16,78 gramman painoinen.

Timanttikuume levisi kulovalkean tavoin. Ihmiset läheltä ja kaukaa asettuivat asumaan alueen läheisyyteen haaveenaan rikastuminen. Peltokumpu muuttui suureksi kuopaksi, jonka syvyys oli jopa 240 metriä. Kaivauksilta löytyi kolme tonnia timantteja, kunnes sen tuotanto ehtyi ja kaivos lopulta suljettiin vuonna 1914. Vuosien mittaan kaivauksia tehtiin Kimberlyssä useallakin eri paikalla, tänä päivänä suurin osa niistä on suljettu.

Ateriat: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Päivä 8
Matjiesfontain, kaupunkikierros-Kapkaupunki

Junamatkamme viimeinen pysähdyspaikka on Matjiesfontain-nimisessä historiallisessa kylässä, joka rakennettiin 1800-luvun loppupuolella. 100 vuotta myöhemmin kylä entisöitiin alkuperäiseen asuunsa kertomaan siirtomaa-ajasta. Nautimme vielä viimeiset kilometrit ”Pride of African” matkassa, kunnes tulemme määränpäähämme, kauniiseen Kapkaupunkiin. Ajamme suoraan hotelliimme.

Ateriat: Aamiainen, Lounas

Päivä 9
Kapkaupunki-Kapin niemimaa

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kapin niemimaata. Kapin niemimaa on 75 kilometriä pitkä kallioinen niemimaa. Ajamme korkealla niemimaalla ihaillen pikkukyliä ja alhaalla pauhaavaa merta. Veneilemme Hout Baysta Duikerin saarelle, jossa lekottelevat tuhannet hylkeet. Ajamme Simon´s Towniin, jossa käymme tervehtimässä pingviiniyhdyskuntaa.

Pienen ajon jälkeen tulemme Hyväntoivonniemelle ja sen noin 7 700 hehtaarin suuruiselle luonnonsuojelualueelle. Täällä asuu erilaisia ja erikoisia antilooppilajeja, strutseja ja paviaaneja. Hyväntoivonniemessä nautimme Cape Pointin ainutlaatuisesta rannikkonäköalasta - täällä kohtavat Atlantin sekä Intian valtameret.

Matkalla syömme yhteisen lounaan - illan ohjelman voit suunnitella mielesi mukaan.

Ateriat: Aamiainen, Lounas

Päivä 10
Kapkaupunki-Viinitilavierailu Stellenboschissa–läksiäisillallinen

Reilun tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista sijaitsevat Etelä-Afrikan kuuluisat viinialueet. Stellenboschin vanha ja kaunis viininviljelysalue saattaa olla tuttu esim. viinipullojen etiketeistä. Kaupunki perustettiin jo vuonna 1696 ja viininviljelys alueella on lähes yhtä vanhaa. Viinitilojen päärakennukset edustavat romanttista Cape Dutch- tyyliä, maisema on vehreää ja vuorien reunustamaa. Vierailemme viinitilalla ja maistelemme erilaisia viinejä.

Yhteisen matkamme viimeisen illallisen nautimme Kapkaupungissa.

Ateriat: Aamiainen, Illallinen

Päivä 11
Kapkaupunki-omaa aikaa ja kotimatka alkaa

Aamiaisen jälkeen voit lähteä tutustumaan ihastuttavaan Kapkaupunkiin omaan tahtiisi. Kaupungin maamerkki, Pöytävuori on mainio paikka vierailla näin aamulla, sillä sää on yleensä kirkas ja näkyvyys laakealta vuorelta alas Kapkaupunkiin on unohtumaton.

Vanhassa kaupunginosassa on mukava viettää aikaa ja ehdottomasti käymisen arvoinen alue on sataman Victoria & Alfred Waterfront –alue, jossa voi tehdä ostoksia ja rentoutua. Voit istua kiireettä kahvilassa ja nauttia ihastuttavasta kaupungista.

Alkuillasta suuntaamme bussilla lentokentälle ja lennämme British Airwaysilla Lontoon kautta Helsinkiin

Ateriat: Aamiainen

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Koneenvaihto aamupäivällä Lontoossa ja saavumme Helsinkiin iltapäivällä.

Hintatiedot

Matkan hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki-Johannesburg/Kapkaupunki-Helsinki turistiluokassa (Lontoon kautta)
 • majoitus Entabenissa Lakeside Lodgessa (3+ tähteä) jaetussa kahden hengen huoneessa, suihku, wc ja parveke tai terassi
 • junamatka Rovos Raililla korkeatasoisessa Pride of Africa -junassa Pullman-luokassa, jaetussa kahden hengen sviitissä, suihku ja wc
 • majoitus Kapkaupungissa (4 tähteä) jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • safarit sekä bush walkit (mukana paikallisopas/ranger) Entabenissa
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • ateriat: aamiainen matkapäiviniä 3.-11., lounas matkapäivinä 3.-9. ja illallinen matkapäivinä 2.-7. ja 10.
 • ruokajuomat ja iltapäivätee sisältyvät Rovos Rail -junamatkan aikana
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Katso lisätietoa Rovos Railin sviiteistä ja matkan hotelleista "Hyvä tietää"-osiosta.

Matkan hintaan ei sisälly
 • kahden hengen Deluxe-sviitti Pride of Africa -junassa (2 yötä) 600 €/henkilö
 • yhden hengen huone ja Pullman-sviitti yhdelle (9 yötä) 1198 €/henkilö
 • yhden hengen huone ja Deluxe-sviitti yhdelle (9 yötä) 1398 €/henkilö
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 50 €/henkilö)
Ennakkomaksu

Ennakkomaksu tälle matkalle on 800 €/henkilö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:

 • 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100 €/henkilö
 • 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800 €/henkilö
 • 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
 • 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

Matkan minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Rovos Rail

Pullman-sviitti (sisältyy matkan hintaan)
Pullman-sviitissä(7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Sviitissä on kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: www.rovos.com/trains/pullman-suites

Deluxe-sviitti (lisämaksullinen)
Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on  joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: www.rovos.com/trains/deluxe-suites

Lisää Rovos Railista: www.rovos.com/trains/on-board

Hotellit

Lakeside Lodge
Entabeni-järven rannalla hyvätasoinen lodge ja erinomainen tukikohta safareille.

Katso lisää: www.legendlodges.co.za/lakeside-lodge

Winchester Mansions
Hyvä sijainti Sea Point Promenade rantakadun varrella, kävelymatka Victoria & Albert Water Frontille. Tasokkaat huoneet ja palvelut.

Katso lisää: www.winchester.co.za

Majoitus

Entabeni: 4 yötä
Rovos Rail/Pride of Africa: 2 yötä
Kapkaupunki: 3 yötä

Passivaatimukset

 • Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten
 • Passin on oltava koneellisesti luettava

Päivitetty 26.6.2014

Golf

Noin 45 minuutin ajomatkan päässä Lakeside Lodgesta sijaitsee 18-reikäinen Signature Course -golfkenttä. Kentän on suunnitellut 18 maailman huippupelaajaa. Kentällä on 18 reikää ja sinulla on mahdollisuus ostaa pääsy erikoiselle 19. reiälle, joka on sekä maailman korkein että pisin par 3 reikä. Lennät helikopterilla Hanglip Mountain–vuorelle ja ensimmäisen lyönti on 400 metriä alempana olevalle Afrikan mantereen muotoiselle viheriölle. Pelataksesi tällä kansainvälisellä kentällä tulee sinun jättää muutama safariretki väliin. Golfretki ei kuulu matkan hintaan.

Katso lisää: www.legendgolfsafari.com/signature-course

Pukeutuminen

Safari

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää. Safariauto on avokattoinen. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki. Kävellen tehtävällä safarilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Suosittelemme hiekanväristä tai tummaa vaatetusta. Valkoiset vaatteet voivat pelästyttää eläimet ja siniset vaatteet houkuttelevat kärpäsiä. Vältä kirkkaita värejä. Ota mukaan myös aurinkovoide, lippalakki tai hattu ja kiikarit. Ota matkalle mukaan päiväretkiä varten reppu tai pieni laukku, johon mahtuu päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen ranger-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Rovos Rail

Aamiaiset, lounaat ja illalliset ovat junamatkan tärkeitä hetkiä ja siksi tilanteeseen sopiva pukeutuminen on hyvä huomioida. Aamiaisella ja lounaalla pukeutuminen on ’’smart casual’’. Iltaisin miehillä pikkutakki sekä solmio ovat suotavat, naisilla mekko tai pitkät housut. Iltaruokailun jälkeen voi siirtyä salonkivaunuun tai omaan sviittiin.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 848/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1348€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Seaview Calodyne Lifestyle Resort on iso rantahotelli, joka sijaitsee lahdenpoukamassa. Hotellissa on baari, ravintola, lounge, sukelluskeskus, putiikki ja spa-osasto. Pukeutumiskoodi illalliselle: miehillä pitkät housut, kauluspaita (tai kauluksellinen pikeepaita) ja umpinaiset kengät (ei sandaaleja). Naisilla housuasu, mekko tai hame ja pusero. Hintaan sisältyy puolihoito.

Kotisivut: https://searesortshotels.com/seaview (Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta

Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 250€/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 280€/hlö

 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Seaview Calodyne Lifestyle Resort/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.798€
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Rated 5 out of 5 by from Kolme erinomaista kohdetta samassa matkassa Matka kesti kaikkiaan 13 päivää ja oli erittäin ohjelmatäytteinen.Erityisesti kaikkien osien täsmällinen toteutus, aikataulujen tarkka noudattaminen, täydellinen palvelu,loistavat hotellit. Oman lukunsa muodostaa loistava opas Joonas. Hän hallitsi suvereenisti Afrikan historian, yhteiskuntajärjestyksen ja poliittiset voimasuhteet. Kaikista näistä hän piti erikseen ansiokkaat luennot. Samoin hän tunsi safarilla kaikki mahdolliset eläimet, kasvit ja muut paikalliset oppaat.Kaikkiin hän suhtautui kunnioittavasti.Oppaana hän oli aina käytettävissä auttamassa. Oli selkeäsanainen ja kielitaitoinen, myös loistava huumorintaju. Vaikka hän on free lancer, niin pitäkää hänestä kiinni. Hän teki loistavasta matkasta täydellisen.
Date published: 2015-11-12
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen elämys Romanttinen ja ylellinen matka Etelä-Afrikkaan. Safari oli hyvin onnistunut, mutta Big Five jäi osittain näkemättä. Rovos Rail on junamatka, joka sopii kiireettömästä matkustamisesta, hyvästä palvelusta, ruoasta ja viineistä pitävälle. Ylellinen juna on hyvin helppo matkustusmuoto. Kapkaupunki on yksi maailman kauneimmista kaupungeista ja tekemistä siellä riittää ihan jokaiselle. Matkanjohtaja oli asiansa osaava ja miellyttävä. Suosittelen matkaa kaikille Etelä-Afrikasta pitäville.
Date published: 2016-12-06
Rated 5 out of 5 by from Ylitti odotuksemme Safari oli täynnä elämyksiä. Näimme läheltä kaikki upeat villieläimet. Rangerimme Solomon oli osaava, luotettava ja hauska. Leiri oli tunnelmallinen henkilökunta siellä ihana ja ruoka todella hyvää. Rovoa Rail oli ylellisyyttä ylenpalttisesti ja tunnelmaa menneeltä ajalta. Ruoka junassa oli erinomaista. Kapkaupunki kaikessa kauneudessaan ja vastakohtaisuuksissaan oli ihana. Oppaamme Joonas ansaitsee erityis kiitoksen ammattitaidostaan oppaana sekä tiedoistaa eläimistöstä, historiasta jne. Kaikenkaikkiaan upea matka.
Date published: 2017-11-11
Rated 5 out of 5 by from Hieno sisältö ja mahtava opas. Tulimme 2 päivää sitten matkalta, joka sujui kuin varmasti kuin kello. Matka ylitti kaikki odotuksemme. Oppan tietämys maasta ja matkan osaalueista oli erinomainen ja kerronta ajallaan. Safari osuudella mahtavat puitteet ja luonto antoi oman tukensa retkellä näyttämällä parhaat puolensa ja eläimensä Leijonasta pillerinpyörittäjään. Junamatka aterioineen ja välipysäkkeineen oli erillainen elämys palvelualttiutta parhaimmillaan. Kapkaupungin retket ja hotelli oli loistavia samoin kuin seurueemme 17 henkeä. Huolimatta pitkistä lentomatkoista oli hintansa ja vaivansa väärti.
Date published: 2015-11-13
Rated 5 out of 5 by from Loisto matka Monipuolinen matka,jossa safari oli erinomaisesti järjestetty;Ystävällinen henkilökunta,hyvät ruuat ja ihana majoitus.Safariopas Bianca oli erittäin hyvä ja monipuolisesti osaava(myös linnut ja kasvit).Rovos Rail ylitti odotukset.Kapkaupunki oli monipuolinen,ainoina miinuksina viinimaistiaisten ja päätösillallisen kiireellinen tunnelma ja muuta ohjelmaa selvästi huonompi taso.Suomalainen opaamme Sari Manninen suoriutui tehtävästään kiitettävästi.
Date published: 2016-12-14
Rated 5 out of 5 by from Kerran elämässä Kolme loistavaa matkakohdetta saman matkan sisällä.Matka oli kaikin puolin loistava. Elämyksiä täynnä. Safarilla näimme kaikki ( paitsi leopardia) villieläimet. Näimme ne myös erittäin läheltä.Leiri oli tunnelmallinen ja ruoka hyvää. Henkilökunta oli ihanaa . Rovos Rail -junamatka oli aivan uskomaton.Aikamatka 1900 luvulle. Junassa luxus palvelu , ylelliset puitteet jalostava henkilökunta . Kapkaupunki ja retket siellä oli huippua. Retket oli hyvin valittu ja kaikki toimi ensiluokkaisen hyvin. Matkanjohtaja Joonas oli loistava.Holehti kaikista ja kaikesta. Varsinainen tietopankki . Myöskin ihmisenä sydänmellinen ja haluaa tuottaa elämyksiä kaikille. Matka oli enemmän kuin olisin koskaan osannut odottaa . Säilyy sydänmessä varmasti ikuisesti . Myöskin koko ryhmä oli samanhenkinen ja mukavia ihmisiä kaikki.
Date published: 2019-02-05
Rated 5 out of 5 by from Upea kokonaisuus, jonka kruunasi loistava matkaopas Joonas! Tämä matka sisälsi oikeastaan 3 + 1 (matkan pidennys) matkaa, koska jokainen osa siitä oli omanlaisensa kokonaisuus. Monipuolinen kattaus Afrikkaa. Matkaopas Joonas yllätti ammattitaidollaan, asiakaspalvelullaan ja monipuolisella tietämyksellään Afrikasta kaikessa laajuudessaan. Ammattitaitoisin opas, jota olen koskaan matkoillani tavannut. Huippu tyyppi! Suosittelen tälle matkalle osallistuvia ottamaan jatkoksi myös matkan pidennyksen Victoria Falls'lle.
Date published: 2019-02-02
Rated 5 out of 5 by from Matka täytti hyvin odotukset. Safari: eläimiä nähtiin tosi paljon, majoitus mielenkiintoinen teltoissa, rangerien tietotaito upeaa. Maisemat hienoja, vierailu ja ajo ylätasangolle upea kokemus. Sundownerit olivat mukavia yllätyksiä.. Rovos Rail: Upea juna, palvelu pelasi, oikeaa vanhan ajan tunnelmaa. Miinuksena hytti, joka ei ollutkaan sellainen kuin piti. Liikkumatilaa oli tosi vähän, koska sänkyjä ei voinutkaan päiväajaksi laittaa sohvaksi. Kapkaupunki: Nähtävää riitti, miinuksena oli se ettei päästy Pöytävuorelle vaikka liput hankittiin etukäteen (oppaan ohjeen mukaan). Syynä tuulinen sää, minkä vuoksi hissi pari päivää kiinni ja kun sää parani oli vuorelle menijöitä valtava määrä. Hylkeitä ja pingviinejä oli mukava katsella. Cape point oli kokemus.
Date published: 2018-10-08
 • y_2022, m_1, d_23, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_49
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja