Big Five, Rovos Rail ja Kapkaupunki

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ylellinen junamatka legendaarisella Rovos Raililla ja safareita Etelä-Afrikan Entabenissa. Kapkaupunki -yksi maailman kauneimmista kaupungeista.

Upeat safarit Entabenin yksityisellä suojelualueella, keskellä parhainta Big Five-aluetta ja unohtumaton junamatka Rovos Raililla. Matka päättyy kauniiseen Kapkaupunkiin. Näe Pöytävuori ja Hyväntoivonniemi sekä Kapin niemimaan pingviinit.

Entabenin yksityisellä suojelualueella asut mukavassa Lakeside Lodge -leirissä, josta teemme pienissä ryhmissä jeepeillä aamuisin ja iltapäivisin safareja sekä bush walkeja rangerin mukana. Täällä on hyvä mahdollisuus nähdä Big Five: elefantti, puhveli, sarvikuono, leijona ja leopardi.

Iltojen hämärtyessä eläinten ääniä voi kuunnella leirinuotion ympärillä Afrikan tähtitaivaan alla. Nautimme yhtenä iltana avonuotiolla valmistetun paikallisen boma braai -illallisen.

Junamatka Rovos Raililla ja ylellisellä ”Pride of Africa” -junalla on huippuelämys. Yhteensä 1600 kilometriä raiteilla Pretoriasta Kapkaupunkiin  vaihtelevien maisemien halki. Tunnelma junassa on kuin vuosisadan vaihteesta. Vaunuissa ovat aikojen kuluessa matkustaneet kuninkaalliset ja kuuluisuudet. ’’Pride of Africa’’ on tunnettu erinomaisesta palvelusta ja maistuvasta ruoasta.

Kapkaupunki on mainio päätös matkalle. Tutustumme Kapin niemimaan vaikuttavan erilaiseen luontoon, tervehdimme pingviiniyhdyskuntaa, käymme Hyväntoivonnimellä kansallispuistossa ja nautimme paikallisista viineistä Stellenboschin alueella. Sinulla on myös omaa aikaa, jotta voit tutustua kaupunkiin ja kokea sen monipuolisen annin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Helsinki-Lontoo-Johannesburg
Päivä 2
Johannesburg-Entabeni Game Reserve
Päivä 3–5
Entabeni Game Reserve-safareita, kävelyretkiä ja boma braai
Päivä 6
Entabeni Game Reserve–Pretoria–Rovos Rail
Päivä 7
Rovos Rail Pretoria–Kimberleyn timanttikaivosvierailu
Päivä 8
Matjiesfontain, kaupunkikierros-Kapkaupunki
Päivä 9
Kapkaupunki-Kapin niemimaa
Päivä 10
Kapkaupunki-Viinitilavierailu Stellenboschissa–läksiäisillallinen
Päivä 11
Kapkaupunki-omaa aikaa ja kotimatka alkaa
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki-Lontoo-Johannesburg Lennämme Lontoon kautta Johannesburgiin

Lennämme British Airwaysilla iltapäivällä Lontoon kautta Johannesburgiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 2
Johannesburg-Entabeni Game Reserve

Ajamme aamulla kohti pohjoista ja Entabeni Game Reserveä, yksityistä suojelualuetta, joka sijaitsee Krugerin Kansallispuiston ja Johannesburgin välissä. Ohitamme matkallamme pieniä kyliä ja maisemassa näkyy muun muassa suuria vehnä-, maissi- ja maapähkinäpeltoja.

Iltapäivällä näkyviin tulee kuparinpunainen Waterbergin-vuorijono ja olemme perillä Entabenissa. Majoitumme keskelle Etelä-Afrikan luontoa hyvätasoisiin safarilodgeihin aivan Entabenijärven rannalle. Lakeside Lodge on tukikohtamme seuraavan kolmen päivän ajan. Illallistamme leirissä.

Entabeni tarkoittaa ”paikkaa, jossa on vuori”. Entabeni Game Reserve sijaitsee laajan ja maailman vanhimpiin vuoristoketjuihin kuuluvan Waterbergin juurella, joka on saanut nimensä alueella risteilevistä lukuisista joista ja puroista. Entabenin kivimoniliitin eteläpuoli on jyrkkää ja paljasta vuorenrinnettä, pohjoispuoli laskee loivasti pensaikkoon ja tasangoille – oiva asuinalue erilaisille villieläimille. Waterberg vuoristosta erilleen eksyneen yksinäisen ja uljaan kivimonoliitin nähtyäsi Entabeni tuntuu todella osuvalle nimelle.

Entabeni Game Reserve on ihanteellinen paikka safareille. Täällä safariajoneuvolla voi poiketa teiltä ja poluilta. Eläinten näkeminen lähietäisyydeltä on todennäköisempää kuin suurissa kansallispuistoissa. Kunnioitamme kuitenkin eläimiä, emmekä häiritse niitä turhaan. Safareilla ajamme pienissä ryhmissä, mikä suo mahdollisimman hyvät näkymät mahtavaan luontoon ja eläimiin. Entabenissa on hyvä mahdollisuus nähdä Big Five: elefantti, puhveli, sarvikuono, leijona ja leopardi. Alueella viihtyvät mainiosti myös kirahvit, lukuisat eri antilooppilajit, krokotiilit, virtahevot sekä useat lintulajit.

Aamulla safareille lähdetään kuuden aikoihin ja iltapäivän safareille noin neljän aikaan. Päivien ohjelma on kuitenkin riippuvainen paikallisista sääolosuhteista ja eläinten kulkureiteistä.

Ateriat: Illallinen

Päivä 3–5
Entabeni Game Reserve-safareita, kävelyretkiä ja boma braai

Parin seuraavan päivän aikana ajamme sekä aamu- että iltapäiväsafareita Entabenissa. Meillä on mahdollisuus lähteä ”bush walkille”; kävelyretkelle lähimaastoon kokeneen rangerin eli paikallisen safarioppaan mukana ja tutkia eläinten jälkiä sekä seurata lintujen elämää juomapaikkojen läheisyydessä.

Aamuisin tunnelma on ihmeellinen – viileä aamu tekee tilaa auringolle, jonka säteet lämmittävät lempeästi savannin kasteen kuivaksi, tuoksut ovat raikkaita ja on rauhallista. Hyvällä onnella tapaamme leijonat, virtahevot, sarvikuonot, gnut, kirahvit, impalat ja villisiat sekä muut villieläimet virkistäytymässä ja juomassa alueen jokien ja purojen varsilla. Aamusafari kestää noin kolmesta neljään tuntia riippuen eläinten liikkumisesta ja ajamastamme reitistä. Safarin päätyttyä palaamme leiriin ja nautimme myöhäisen buffet-aamiaisen.

Myöhemmin ehdimme ihailla kuinka luonto vaihtaa värejä auringon laskiessa. Suuntaamme jeepeillä iltapäiväsafarille ja näemme erilaisia eläimiä pimenevässä illassa. Seeprat, gnut ja impalat kiipeävät ihmeen taitavasti pitkin jyrkkää kallion seinämää kohti nukkumapaikkaa. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä leopardin suosikkipaikallaan ylätasangon kivikossa vartioimassa kuningaskuntaansa.

Yhden safariretken päätteeksi pysähdymme ruokailemaan tähtitaivaan alle. Pöydät on katettu nuotion ympärille ja valmistamme paikallista boma braai:ta, grillaamme avonuotiolla illallista ja nautimme tunnelmasta.

Ateriat: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Päivä 6
Entabeni Game Reserve–Pretoria–Rovos Rail

Aamiaisen jälkeen ajamme Etelä-Afrikan pääkaupunkiin Pretoriaan, joka nykyään tunnetaan myös toisella nimellään Tshwane.

Saavuttuamme Pretoriaan syömme lounaan lähellä Rovos Railin Capital Park –asemaa, josta nousemme ”Pride of Africa” -luksusjunan kyytiin. Höyryveturi ja vaunut ovat 1900-luvun alkupuolelta. Junan noin 16 vaunusta jokainen on uniikki ja tuotu tänne eri puolilta maailmaa. Monissa vaunuista on kuljetettu kuuluisuuksia ja kuninkaallisia.

”Pride of Africa” –junassa on ravintolavaunu, jossa nautit hyvästä ruoasta, juomasta ja korkeatasoisesta palvelusta. Salonki- ja kirjastovaunuissa on tilaa ja rauhaa seurustella muiden matkaajien kanssa tai hiljentyä kirjan pariin sekä ihailla ohitettavia kyliä ja maisemia. Täällä tarjoillaan myös perinteinen iltapäivätee. Junassa ei ole televisioita tai radioita. Omien matkapuhelinten käyttö muualla kuin omissa hyteissä ei ole suotavaa.

Aamiaiset, lounaat ja illalliset ovat junamatkan tärkeitä hetkiä ja siksi myös pukeutuminen on hyvä huomioida. Aamiaisella ja lounaalla pukeutuminen on ’’smart casual’’; rento ja asiallinen. Iltaisin miehillä pikkutakki sekä solmio ovat suotavia, naisilla mekko tai pitkät housut. Iltaruokailun jälkeen voi siirtyä salonkivaunuun tai omaan sviittiin.

Ateriat: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Päivä 7
Rovos Rail Pretoria–Kimberleyn timanttikaivosvierailu

Juna pysähtyy Kimberlyn vanhaan kaivoskaupunkiin. Täältä Northern Cape -provinssin pääkaupungista alkoi Etelä-Afrikan timanttikuume vuonna 1866. Erasmus Jacobs löysi mailtaan erikoisen kiven – timantin, joka oli 21,25 karaattia ja painoi 4,75 grammaa. Muutamaa vuotta myöhemmin vuonna 1871 peltokummulta löytyi vielä suurempi timantti – 83,50 karaatin ja 16,78 gramman painoinen.

Timanttikuume levisi kulovalkean tavoin. Ihmiset läheltä ja kaukaa asettuivat asumaan alueen läheisyyteen haaveenaan rikastuminen. Peltokumpu muuttui suureksi kuopaksi, jonka syvyys oli jopa 240 metriä. Kaivauksilta löytyi kolme tonnia timantteja, kunnes sen tuotanto ehtyi ja kaivos lopulta suljettiin vuonna 1914. Vuosien mittaan kaivauksia tehtiin Kimberlyssä useallakin eri paikalla, tänä päivänä suurin osa niistä on suljettu.

Ateriat: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Päivä 8
Matjiesfontain, kaupunkikierros-Kapkaupunki

Junamatkamme viimeinen pysähdyspaikka on Matjiesfontain-nimisessä historiallisessa kylässä, joka rakennettiin 1800-luvun loppupuolella. 100 vuotta myöhemmin kylä entisöitiin alkuperäiseen asuunsa kertomaan siirtomaa-ajasta. Nautimme vielä viimeiset kilometrit ”Pride of African” matkassa, kunnes tulemme määränpäähämme, kauniiseen Kapkaupunkiin. Ajamme suoraan hotelliimme.

Ateriat: Aamiainen, Lounas

Päivä 9
Kapkaupunki-Kapin niemimaa

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kapin niemimaata. Kapin niemimaa on 75 kilometriä pitkä kallioinen niemimaa. Ajamme korkealla niemimaalla ihaillen pikkukyliä ja alhaalla pauhaavaa merta. Veneilemme Hout Baysta Duikerin saarelle, jossa lekottelevat tuhannet hylkeet. Ajamme Simon´s Towniin, jossa käymme tervehtimässä pingviiniyhdyskuntaa.

Pienen ajon jälkeen tulemme Hyväntoivonniemelle ja sen noin 7 700 hehtaarin suuruiselle luonnonsuojelualueelle. Täällä asuu erilaisia ja erikoisia antilooppilajeja, strutseja ja paviaaneja. Hyväntoivonniemessä nautimme Cape Pointin ainutlaatuisesta rannikkonäköalasta - täällä kohtavat Atlantin sekä Intian valtameret.

Matkalla syömme yhteisen lounaan - illan ohjelman voit suunnitella mielesi mukaan.

Ateriat: Aamiainen, Lounas

Päivä 10
Kapkaupunki-Viinitilavierailu Stellenboschissa–läksiäisillallinen

Reilun tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista sijaitsevat Etelä-Afrikan kuuluisat viinialueet. Stellenboschin vanha ja kaunis viininviljelysalue saattaa olla tuttu esim. viinipullojen etiketeistä. Kaupunki perustettiin jo vuonna 1696 ja viininviljelys alueella on lähes yhtä vanhaa. Viinitilojen päärakennukset edustavat romanttista Cape Dutch- tyyliä, maisema on vehreää ja vuorien reunustamaa. Vierailemme viinitilalla ja maistelemme erilaisia viinejä.

Yhteisen matkamme viimeisen illallisen nautimme Kapkaupungissa.

Ateriat: Aamiainen, Illallinen

Päivä 11
Kapkaupunki-omaa aikaa ja kotimatka alkaa

Aamiaisen jälkeen voit lähteä tutustumaan ihastuttavaan Kapkaupunkiin omaan tahtiisi. Kaupungin maamerkki, Pöytävuori on mainio paikka vierailla näin aamulla, sillä sää on yleensä kirkas ja näkyvyys laakealta vuorelta alas Kapkaupunkiin on unohtumaton.

Vanhassa kaupunginosassa on mukava viettää aikaa ja ehdottomasti käymisen arvoinen alue on sataman Victoria & Alfred Waterfront –alue, jossa voi tehdä ostoksia ja rentoutua. Voit istua kiireettä kahvilassa ja nauttia ihastuttavasta kaupungista.

Alkuillasta suuntaamme bussilla lentokentälle ja lennämme British Airwaysilla Lontoon kautta Helsinkiin

Ateriat: Aamiainen

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Koneenvaihto aamupäivällä Lontoossa ja saavumme Helsinkiin iltapäivällä.

Hintatiedot

Matkan hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki-Johannesburg/Kapkaupunki-Helsinki turistiluokassa (Lontoon kautta)
 • majoitus Entabenissa Lakeside Lodgessa (3+ tähteä) jaetussa kahden hengen huoneessa, suihku, wc ja parveke tai terassi
 • junamatka Rovos Raililla korkeatasoisessa Pride of Africa -junassa Pullman-luokassa, jaetussa kahden hengen sviitissä, suihku ja wc
 • majoitus Kapkaupungissa (4 tähteä) jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • safarit sekä bush walkit (mukana paikallisopas/ranger) Entabenissa
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • ateriat: aamiainen matkapäiviniä 3.-11., lounas matkapäivinä 3.-9. ja illallinen matkapäivinä 2.-7. ja 10.
 • ruokajuomat ja iltapäivätee sisältyvät Rovos Rail -junamatkan aikana
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Katso lisätietoa Rovos Railin sviiteistä ja matkan hotelleista "Hyvä tietää"-osiosta.

Matkan hintaan ei sisälly
 • kahden hengen Deluxe-sviitti Pride of Africa -junassa (2 yötä) 600 €/henkilö
 • yhden hengen huone ja Pullman-sviitti yhdelle (9 yötä) 1198 €/henkilö
 • yhden hengen huone ja Deluxe-sviitti yhdelle (9 yötä) 1398 €/henkilö
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 50 €/henkilö)
Ennakkomaksu

Ennakkomaksu tälle matkalle on 800 €/henkilö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:

 • 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100 €/henkilö
 • 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800 €/henkilö
 • 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
 • 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

Matkan minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Rovos Rail

Pullman-sviitti (sisältyy matkan hintaan)
Pullman-sviitissä(7 m2) on joko kerrossängyt tai vuodesohva, jota voidaan käyttää päivisin ja öiksi se muutetaan parivuoteeksi. Sviitissä on kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: www.rovos.com/trains/pullman-suites

Deluxe-sviitti (lisämaksullinen)
Deluxe-sviitti (11m2) on suunniteltu kahdelle matkustajalle ja siellä on  joko erilliset sängyt tai parivuode. Sviitissä on parivuoteen lisäksi kylpyhuone, suihku ja työpöytä, tallelokero ja minibaari.

Katso lisää: www.rovos.com/trains/deluxe-suites

Lisää Rovos Railista: www.rovos.com/trains/on-board

Hotellit

Lakeside Lodge
Entabeni-järven rannalla hyvätasoinen lodge ja erinomainen tukikohta safareille.

Katso lisää: www.legendlodges.co.za/lakeside-lodge

Winchester Mansions
Hyvä sijainti Sea Point Promenade rantakadun varrella, kävelymatka Victoria & Albert Water Frontille. Tasokkaat huoneet ja palvelut.

Katso lisää: www.winchester.co.za

Majoitus

Entabeni: 4 yötä
Rovos Rail/Pride of Africa: 2 yötä
Kapkaupunki: 3 yötä

Passivaatimukset

 • Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten
 • Passin on oltava koneellisesti luettava

Päivitetty 26.6.2014

Golf

Noin 45 minuutin ajomatkan päässä Lakeside Lodgesta sijaitsee 18-reikäinen Signature Course -golfkenttä. Kentän on suunnitellut 18 maailman huippupelaajaa. Kentällä on 18 reikää ja sinulla on mahdollisuus ostaa pääsy erikoiselle 19. reiälle, joka on sekä maailman korkein että pisin par 3 reikä. Lennät helikopterilla Hanglip Mountain–vuorelle ja ensimmäisen lyönti on 400 metriä alempana olevalle Afrikan mantereen muotoiselle viheriölle. Pelataksesi tällä kansainvälisellä kentällä tulee sinun jättää muutama safariretki väliin. Golfretki ei kuulu matkan hintaan.

Katso lisää: www.legendgolfsafari.com/signature-course

Pukeutuminen

Safari

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää. Safariauto on avokattoinen. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki. Kävellen tehtävällä safarilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Suosittelemme hiekanväristä tai tummaa vaatetusta. Valkoiset vaatteet voivat pelästyttää eläimet ja siniset vaatteet houkuttelevat kärpäsiä. Vältä kirkkaita värejä. Ota mukaan myös aurinkovoide, lippalakki tai hattu ja kiikarit. Ota matkalle mukaan päiväretkiä varten reppu tai pieni laukku, johon mahtuu päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen ranger-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Rovos Rail

Aamiaiset, lounaat ja illalliset ovat junamatkan tärkeitä hetkiä ja siksi tilanteeseen sopiva pukeutuminen on hyvä huomioida. Aamiaisella ja lounaalla pukeutuminen on ’’smart casual’’. Iltaisin miehillä pikkutakki sekä solmio ovat suotavat, naisilla mekko tai pitkät housut. Iltaruokailun jälkeen voi siirtyä salonkivaunuun tai omaan sviittiin.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
998€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 898/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1498€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta
1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1.298€ /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€ /hlö
Lisämaksu, 1 hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1200€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2146€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 150€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 300€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Kolma matkaa yhdessä! Loistava, osaava opas on kullan arvoinen Olimme tällä matkalla helmikuussa 2023. Matka jakautui kolmeen hyvin erilaiseen toisiaan mukavasti täydentävään osaan. Loistava oppaamme Joonas toi syvällisellä osaamisellaan ja loistavalla asenteellaan matkaan paljon lisäarvoa. Matka oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Parantamiselle on kuitenkin varaa: Kovin pItkäksi venyneet lentoyhteydet oli harmillisesti järjestetty SAS-kumppanien kautta, joka pidensi huomattavasti lento- ja odotusaikoja (esim. paluumatkalla yli 6h Tukholmassa!). Matkaohjelmaa jouduttiin sen vuoksi karsimaan perillä. Suunniteltu ohjelma on selvästi laadittu sujuvammille lehtoyhteyksille, joita löytyy kyllä Helsinki-Vantaalta.
Date published: 2023-02-27
Rated 5 out of 5 by from Loistava kolmen kohteen matka Safari - Rovos Rail - Kapkaupunki -matka on oivallisesti rakennettu kokonaisuus, joka toimii. Safarin 4 päivän aikana näimme kaikki eläimet aivan vierestä. Leijonalauma majaili leirimme lähellä ja joinakin öinä myös leirimme sisällä. Oppaamme Jimmy oli todellinen ammattilainen, joka teki paljon töitä löytääkseen meille päivittäin ohjelmassa nähtävät eläimet. Ilmat olivat vaihtelevat, joinakin päivinä satoi. Aamuisin ja iltaisin safariajeluilla oli kylmä. Albatrosin olisi hyvä kertoa matkaajille selvästi, että leirillä on jakaa lämpimät sadeviitat, joilla pärjää hyvin kylmillä tai sateisilla ilmoilla. Tällä vähennetään mukaan otettavan vaatetuksen määrää, joka tällä matkalla muutenkin oli pakostakin kattava. Safari oli matkan kaikkein hienoin ja antoisin kokemus. Jo pelkästään sen vuoksi matkalle olisi kannattanut lähteä. Rovos Rail oli sekin hieno kokemus, mutta siellä nyt vietetyt kolme vuorokautta olivat riittävä aika. Kolmessa päivässä ehtii todella tutustua kattavaan tarjoiluvalikoimaan, erilaisiin viineihin, ruokiin ja muihin tarjoiluihin. Jos matkabudjetissa on varaa, kannattaa ottaa perushyttiä isompi hytti, se helpottaa alituista vaatteidenvaihtoa. Puuttena koettiin junan aikataululliset ongelmat, jotka aiheuttivat ohjelmaan liiaksi muutoksia. Kapkaupungissa vietetyt 3 päivää menivät liian nopeasti. Retket viinitilalle, Hyväntoivonniemelle ja hyljesaarelle sekä pingviinitarhaan loihkaisivat valtaosan ajasta Kapkaupungissa. Yksi vapaapäivä kuluikin nopeasti tutustuessa kauniin Kapkaupungin kohteisiin mm Pöytävuoreen. Yhden päivän lisäys Kapkaupungissa ja samalla matkan kestossa tekisi matkasta vielä paremman eli täydellisen. Oppaalla on tällaisilla matkoilla erityisen suuri merkitys. Oppaamme Joonas on rautainen ammattilainen, joka ohjasi matkaamme omalla ammattitaitoisella tavallaan tyylikkäästi. Hänen matkalleen voi lähteä ilman epäilystäkään siitä, etteikö hän luotsaa matkasta onnistuneen. Hänen tietotaitoansa voi vain hämmästellä, loistava opas! Pääsääntöisesti matkan kokemukset ovat pelkästään positiivisia, mutta yhdellä asialla Albatros voi pilata koko hienon matkan eli valitsemalla huonon lentoyhtiön ja matkustusajat. Ethiopian Airlaines voi olla halpa, mutta näin kalliin matkan ollessa kyseessä ei 200 - 300 euron lisäkustannus haittaa, jos lentojärjestelyt ovat paremmat. Välilasku Addis Abebassa on eksoottista, mutta ei välttämätöntä, eikä tulomatkan yli 6 tunnin odottelu Arlandassa ollut väsyneille matkaajille yhtään mieleen. On pakko todeta, jos matka itsessään on priimaa, opas on loistava, niin miksei Albatrosin toimisto tee työtään samalla tasolla ja järjestäisi säädylliset lennot ja laatisi matkaohjeet niin, että niissä olisi päivitettyä ja matkaa koskevaa faktatietoa eikä mitään pitkiä sopimustekstejä tai muuta mitäänsanomatonta jargonia. Myöskään Albatrosin toimiston ei pidä kertoa matkaa suunnitteleville kaunisteltuja lentoaikatauluja tai mahdollisista pienistä suunnitelman muutoksta Rovos Raililla, jotka käytännössä ovat vaikuttavia ja nykyisin erittäinkin yleisiä johtuen Etelä-Afrikan rautateiden huonosta kunnosta. Toimiston pitää kertoa totuus lentoyhtiöistä ja -ajoista heti, kun matka tulee myyntiin eikä niitä pidä muuttaa yksipuolisesti myöhemmin ilman kompensaatiota matkan hinnasta. Nämä pienet puutteet matkajärjestelyissä tai tiedotuksessa eivät kuitenkaan vähennä matkasta annettavaa kokonaisipistemäärää kuin -0,1, jolloin lopullisiksi pisteiksi tulee 4,9 (1-5) Suosittelen matkaa lämpimästi kaikille. Matka oli hieno kokemus ja Etelä-Afrikka on turvallinen, käymisen arvoinen maa pitkästä lentomatkasta huolimatta.
Date published: 2023-02-27
Rated 5 out of 5 by from Hieno kolmen matkan kokonaisuus Matka onnistui kokonaisuutena yli odotuksien. Matkapaketti sisälsi kolme hyvinkin erilaista matkaosuutta, joista muodostui hieno kokonaisuus. Kaikki järjestelyt sujuivat erinomaisesti ja matkanjohtaja piti hyvin huolta, että matkalaiset tietävät tasan tarkkaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Aikataulut pitivät. Safari oli todella elämyksellinen ja lämminhenkinen. Leirin tunnelma oli lämmin sekä luontoa ja eläimiä kunnioittava. Lomailun olosuhteet täydelliset. Rovos rail oli sitä mitä haettiinkin: luksusta retro-tunnelmissa, hyvää ruokaa, juomaa ja palvelua. Kapkaupunki sitten taas toista luokkaa kaikessa ristiriitaisuudessaan. Kaunista luontoa Pöytävuorineen ja rantoineen, mutta levoton katuelämältään. Epätasa-arvoisuus ihmisten välillä on silmiinpistävää ja häiritsevää. Kaduilla asuvia pakolaisia kerjäämässä, toisaalta ennennäkemättömän upeita ravintoloita suljettujen ovien takana. Otimme matkanpidennyksen Kapkaupunkiin, mikä mahdollisti enemmän omatoimista kaupungin tutkimista. Liikkumaan pääsee helposti Uberillä, ihmiset ovat ystävällisiä ja kommunikointi helppoa englanniksi. Suosittelemme myös opastettua township-kierrosta; ainakin meidän kokemuksemme oli, että se lievensi hieman kurjuuden häiritsevyyttä ja syvensi ainakin jonkin verran ymmärrystämme etelä-afrikkalaisesta elämästä ja yhteiskunnasta. Townshipiin tutustumisesta jäi optimistinen olo, eikä mielikuvaksi jäänyt pelkkä hökkelikaupunginosien kauhistelu. Matka oli kokonaisuudessaan ikimuistoinen, matkaryhmä oli mukava samoin kuin asiantunteva ja jämpti matkanjohtajammekin.
Date published: 2020-02-04
Rated 4 out of 5 by from Matkalla paljon nähtävää Matka oli mielenkiintoinen ja monta erilaista nähtävää. Kaikki sujui hyvin koko matkan ajan.
Date published: 2020-01-30
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen sisältö Matka oli kolmivaiheinen ja jokainen täysin omaperäinen. Safarilla voisi olla savannikävelyä enemmän.
Date published: 2019-10-23
Rated 5 out of 5 by from "Kerran elämässä" matka Matka oli minun ja vaimoni eläkkeellesiirtymisen merkeissä tehty. Täytti kokonaisuudessaan odotuksemme , joitakin puutteitakin oli. Safariosuus oli erinomainen niin majoituksen , ruokailun kuin erityisesti onnistuneen safarin osalta. Opastus matkanjohtajan ja paikallisten rangereiden ammattitaidon ansiosta huippuluokkaa. Koko leirin henkilökunta erinomaista. Rovos Rail puitteiltaan ennakko-odotukset täyttävää. Matkanteko kuitenkin pettymys. Pysähtelevää , eikä perillekkään Kapkaupunkiin junalla päästy. Ei kuitenkaan matkatoimiston syytä..Aikataulut retkien osalta eivät pitäneet ja toinen retki muuttui asemalaiturilla ulkoiluksi! Kapkaupunki osuus oli hyvin antoisa varsinkin retkien osalta. Omatoimi päivästä tulikin melkein matkan kiireisin.
Date published: 2019-10-22
Rated 5 out of 5 by from Sykähdyttävä Etelä-Afrikan kiertomatka Matkan ensimmäinen osa, safari Entabenin suojelualueella, oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Erinomaiset paikallisoppaat tekivät safariajeluista ainutlaatuisia kokemuksia ja onnistuimme näkemään paljon erilaisia eläimiä. Majoitus leirillä oli unohtumaton kokemus ja ruoka oli maittavaa. Henkilökunta oli iloista ja palvelualtista. Matkan toinen osa, kahden päivän junamatka Rovos Raililla, oli palvelun ja majoituksen suhteen huippuluokkaa, mutta ainakin tällä kertaa junan kulku takerteli pahasti ja oli jo ensimmäisen yön jälkeen 10 tuntia myöhässä. Lopulta jouduimme turvautumaan bussikyytiin ehtiäksemme illaksi Kapkaupunkiin. Kapkaupungissa kaikki retkikohteet olivat mielenkiintoisia, joskin omaa aikaa olisi voinut olla vähän enemmän, koska muuten matka oli melko tiivis. Matkanjohtajamme Joonas oli todella huippuammattilainen ja teki matkastamme unohtumattoman.
Date published: 2019-10-20
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Matka sisälsi kolme osaa; safarit Entabeni ssa, luxusosan Rovos Railillä ja kaupunkiosan Kapkaupungissa. Paljon oli elämyksiä, sai tietoa ja oppia, hyvää palvelua ja erinomaista ruokaa ja riittävästi omaa lepoaikaakin.
Date published: 2019-10-20
 • y_2023, m_11, d_30, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_51
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja