Big Five & Wine - Etelä-Afrikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Upeita safarielämyksiä ja rentoja päiviä kauneimmalla viiniseudulla. Majoitumme Albatrosin omaan Ranger Camp-leiriin ja Stellenboschiin keskelle viinialuetta.

Uutuus

Ihastuttava Honeyguide Ranger Camp toimii tukikohtanamme, josta teemme mielenkiintoisia safareita kauniille Entabenin suojelualueelle. Tunnelmallisessa leirissä meitä odottaa aito savannielämys: asumme puupohjan päälle pystytetyissä mukavissa ja yksinkertaisissa kanvaasiteltoissa aitaamattomalla alueella keskellä luontoa.

Katseltuamme eläimiä savannilla siirrymme kauniille viiniseudulle, jolla pääsemme kokemaan erilaisia elämyksiä. Viehkeästä Stellenboschin kaupungista käsin vierailemme Paarlin, Stellenboschin ja Franschhoekin viinitiloilla. Teemme kierroksen Wine Tramillä ja vierailemme Babylonstorenin viinitilan ihastuttavissa puutarhoissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari, Viini ja gastronomia

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Johannesburgiin - Pretoria ja matka jatkuu edelleen Ranger Campiin
Päivä 3–6 Entabenin suojelualue, Ranger Camp - safarielämyksiä
Päivä 7 Ranger Camp - Kapkaupunki - matka jatkuu Stellenboschin viinialueelle
Päivä 8 Stellenbosch - viinielämyksiä Paarlin ja Stellenboschin viinitiloilla
Päivä 9 Franschhoek
Päivä 10 Stellenbosch - lisämaksullinen polkupyöräretki viinitarhojen keskellä - omaa aikaa
Päivä 11 Stellenbosch - kotimatka
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp sijaitsee yksityisellä Entabenin suojelualueella, joka on yksi Unescon biosfäärireservaateista Waterbergin alueella. Ranger Campin omistaa Albatros Travel ja se koostuu 15 vastaremontoidusta kanvasteltasta, jotka on rakennettu puualustojen päälle. Teltassa on oma kylpyhuone ja suihku. Kalustus on klassinen: kaksoisvuode tai kaksi yksittäistä vuodetta (standarditeltat), tuoli ja kirjoituspöytä, vaatekaappi ja safarituolit terassilla. Leirissä on pieni uima-allas.

Nimi Ranger Camp viittaa paikan historiaan rangerien koulutuspaikkana. Kun oppilaat pääsivät tositoimiin Big Five -safarialueelle, he asuivat hieman kauempana safarimatkalaisista. Leiri ei ole aidattu ja eläimet liikkuvat luonnossa vapaina.

Eläinlajit ovat liikkeellä eri vuorokauden aikoihin. Auringon laskettua voi impalalauma tulla viettämään yönsä leirissä, ollakseen turvassa leijonilta. Myös leijonat, kuten muutkin suojelualueen eläimet voivat kulkea leirin läpi. Leirissä on koko ajan paikalla koulutetut, paikalliset rangerit, jotka huolehtivat leirin turvallisuudesta.

Honeyguide Ranger Camp:
- 11 standarditelttaa
- 2 perhetelttaa
- 2 deluxe-perhetelttaa (vuonna 2020)

Vuoden 2020 aikana leiriin valmistuu 2 uutta deluxe-perhetelttaa, jotka ovat tilavampia, ja joissa on erillinen makuuhuone. Huoneluokan korotus deluxe-perhetelttaan: 150€/hlö

Protea Hotel Stellenbosch

 • 176 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola ja baari
 • Ulkouima-allas
 • Huonepalvelu
 • Maksuton wifi

Marriott Stellenboschin Protea Hotellista on panoraamanäköala läheisille vuorille, viiniviljelmille ja De Zalza Golf Estaten alueelle. Hotellissa on kaksi uima-allasta, mahdollisuus pelata petankia ja rantalentopalloa ja kauneussalonki. Nauti hyvästä lounasbuffetista Cultival Restaurant -ravintolassa tai rentoudu illallisen ja lasillisen ääressä Die Wingerd Restaurant -ravintolassa.

Moderneissa ja valoisissa huoneissa on maksuton wifi, ilmastointi, kahvin ja teen keittomahdollisuus, tv ja satelliittikanavat, hiustenkuivain, tallelokero ja suihku.  

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - Pretoria ja matka jatkuu edelleen Ranger Campiin

Saavuttuamme Johannesburgiin nousemme bussiin, joka vie meidät Pretoriaan, Etelä-Afrikan pääkaupunkiin. Teemme Pretoriassa pienen kaupunkikierroksen. Pysähdymme katsomaan mm. Union Buildingsiä, jossa maan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus seisoo mäen harjalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin.

Syömme lounaan (ei sisälly matkan hintaan) joko ennen vierailua Union Buildingsissä tai sen jälkeen. Sitten meillä on edessä noin kolmen tunnin ajomatka läpi avaran afrikkalaisen maiseman. Ajamme Etelä-Afrikan rikkaimmasta provinssista Gautengista kohti pohjoista ja maan köyhintä provinssia Limpopoa. Reittimme kulkee läpi valtavien vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltojen sekä pienten paikkakuntien, jotka muistuttavat villin lännen kaupunkeja. Tehtyämme pikaisesti tuttavuutta Johannesburgin ja Pretorian miljoonakaupunkien kanssa on mielenkiintoista nähdä, miltä pienemmät kaupungit modernissa Etelä-Afrikassa näyttävät.

Kauempana pohjoisessa kaunis ja punertavana hohtava Waterberg-vuoristo ilmestyy taustalle. Täällä sijaitsee Entabenin villieläinten suojelualue, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi. Entabeni merkitsee “vuoren paikkaa”. Kun on kerran nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän. Kun vuori sukeltaa näkyviin horisontissa, on hauska kuvitella, kuinka pian teemme safarin sen huipulle. Teemme luonnollisesti safarin myös alangolla, jossa sekä luonto että lämpötila ovat erilaiset kuin ylängöllä. Suuresta korkeuserosta johtuen suojelualueen alangolla sijaitsevassa osassa on yleensä noin kolme astetta lämpimämpää.

Ihastuttava leirimme, jonka nimi on osuvasti Ranger Camp, sijaitsee vuoren juurella ja sitä ympäröi vaihteleva maasto: pensaikkoa, savannia ja vesialueita. Leijonalaumat, kirahvit, antiloopit ja muut villieläimet kulkevat ajoittain alueen läpi. Näin tapahtuu varsinkin öiseen aikaan, mistä syystä aseistettu ranger, joka partioi alueella vuorokauden ympäri, saattelee meidät aina nukkumaan. Tämä voi kuulostaa vaaralliselta, mutta on osa aitoa safarielämystä. Ei ole kuitenkaan syytä huoleen, rangerit vartioivat aluetta vuorokauden ympäri.

Päivä 3–6
Entabenin suojelualue, Ranger Camp - safarielämyksiä

Seuraavien päivien aikana teemme sekä aamu- että iltapäiväsafareita ja kävelyretken kauniissa luonnossa. Niin kutsuttu ”early morning game drive” alkaa jo auringonnousun aikaan noin klo 6 ja kestää noin klo 3–4 tuntia riippuen siitä, mitä eläimiä kohtaamme reitillämme. Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, kaikki henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys ja villi meno on ohi.

Näemme villieläimiä juomapaikoilla sammuttamassa janoaan. Aikaisempien kokemusten perusteella tiedämme, että tulemme näkemään hyvän valikoiman Afrikan tunnettuja savannieläimiä. Täällä Entabenin kivimonoliitin juurella näkee erityisesti leijonia, virtahepoja, sarvikuonoja, gnuu- ja hirviantilooppeja, kuduja, pahkasikoja, kirahveja ja impaloita. Emme kuitenkaan voi antaa takuuta sille, mitä näemme, milloin tai missä. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, joka tuo safariin omanlaisensa jännityksen. Kun palaamme leiriin, meitä odottaa runsas aamiaispöytä.

Iltapäiväsafari alkaa noin klo 16. Usein se jatkuu hämärän tuloon saakka, jolloin pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään paluumatkaa varten. Alueen norsut ja seeprat vaikuttavat syntyneen köyden ja kiipeilykenkien kanssa – ei ole mitenkään tavatonta nähdä niitä jyrkillä vuorenrinteillä. Hyvällä onnella saatat nähdä alueella elävän majesteettisen ja harvinaisen sääksen liitelevän taivaalla etsimässä saalista. Myöhemmin illalla saatamme nähdä jotain niinkin harvinaista kuin leopardin lempimaastossaan.

On sykähdyttävä tunne, kun eteläinen pallonpuolisko sytyttää yhtäkkiä tähtitaivaansa, yön tuhannet eksoottiset äänet täyttävät korvat, ja Afrikan punaisen maan tuoksu leijuu nenään. Yhtenä päivistä päätämme iltapäiväsafarin ”boma braaiin”. Braai on eteläafrikkalainen versio grillistä. Leirin tulipaikalle on katettu pöydät, ja grillaamme ruokaa braaissa. Kokoonnumme tulen ympärille nauttimaan herkullisesta ateriasta toivottavasti tähtikirkkaan taivaan alla.

Eläimet ovat vuosien varrella tottuneet autoihin ja turisteihin, mistä syystä norsut, kirahvit ja erilaiset antiloopit laiduntavat usein melko lähellä maastoautoja. Ei ole ollenkaan ennen kuulumatonta, että leijonalauma nukkuu päiväuniaan keskellä ajoväylää ja estää pääsyn eteenpäin. Reservaatin alueella on monia metsäalueita ja vaikeakulkuisia vuoria, joten eläimillä on runsaasti piilopaikkoja. Safarit tapahtuvat aina eläinten ehdoilla. Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, ja voi tuntua pelottavalta istua muutaman metrin päässä jättimäisestä norsusta puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista, ilman turvallista aitaa välissä. Pedot eivät kuitenkaan yhdistä ajoneuvoa matkustajiin – siis saaliiseen. Onneksi!

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta tuulenpitävä takki tai fleece, päähine ja hanskat voi silti olla tarpeen.
Entabeni tarjoaa myös kävelysafareita, jotka antavat tilaisuuden tutustua alueeseen jalkaisin kokeneen trackerin (jälkiasiantuntijan) ja aseistetun rangerin kanssa. Pääset katsomaan lähempää pienempiä luonnon edustajia, kuten ainutlaatuista linnustoa vesialueiden ympäristössä sekä maailman vanhimpia palmuja.

Päivä 7
Ranger Camp - Kapkaupunki - matka jatkuu Stellenboschin viinialueelle

Nautittuamme luontoelämyksistä suuntaamme kohti Johannesburgia, josta lennämme Kapkaupunkiin. Määränpäämme on Stellenboschin kaupungin ympäristössä sijaitseva viinialue. Stellenbosch toimii tukikohtanamme loppumatkan ajan. Kapkaupungin perustaja, Jan van Riebeeck, aloitti ensimmäisenä viinin viljelyn Etelä-Afrikassa vuonna 1659. Sittemmin tuotanto on kasvanut, ja nykyään Etelä-Afrikka on yksi maailman 10 suurimmasta viinintuottajamaasta.

Päivä 8
Stellenbosch - viinielämyksiä Paarlin ja Stellenboschin viinitiloilla

Tänään lähdemme katsastamaan – ja myös maistelemaan – alueen viinituotantoa. Aloitamme päivän kellarikierroksella ja viininmaistelulla Nederburgin tilalla. Tutustumme viinin tuotantoon ja säilytykseen. Sitten käymme Spice Routen tilalla. Siellä valmistetaan viinin lisäksi olutta, väkeviä alkoholijuomia ja suklaata. Spice Routen kupeessa sijaitsee Fairview, joka tuottaa viinin lisäksi omia juustoja, leipää, makkaroita, hilloja jne. Syömme Fairview’n tilalla lounaan ja saamme mahdollisuuden ostaa mukaan tilan herkkuja.

Viimeiseksi käymme Babylonstorenin viinitilalla, jossa pääsemme katselemaan sen kaunista puutarhaa. Babylonstorenin suuri puutarha on tilan sydän. Inspiraatiota on haettu Kapkaupungin historiallisesta Company’s Gardensista, joka tuotti tuoreita vihanneksia ja hedelmiä Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian laivoille aikana, jolloin Kapin niemimaa toimi ”puolimatkan krouvina” Euroopan ja Aasian välissä. Inspiraation lähteenä ovat lisäksi toimineet Babylonin myyttiset riippuvat puutarhat.

Päivä 9
Franschhoek

Jatkamme viiniteemalla ja suuntaamme Franschhoekiin, jota pidetään Etelä-Afrikan gourmet-pääkaupunkina. Franschhoekin perustivat ranskalaiset hugenotit 1600-luvulla. Kyse on viihtyisästä kaupungista, jossa näkee vanhaa hollantilaista arkkitehtuuria, valkoisia viinitiloja, vihreitä peltoja ja matalia vuoria. Teemme kierroksen Wine Tram -raitiovaunulla ja vierailemme alueen viinitiloilla samalla maisemista nauttien. Syömme herkullisen lounaan eräällä viinitilalla ja saamme tilaisuuden maistella viinejä, joilla on usein ranskankieliseltä kuulostavat nimet.

Päivä 10
Stellenbosch - lisämaksullinen polkupyöräretki viinitarhojen keskellä - omaa aikaa

Tänään voi lähteä puolenpäivän pyöräretkelle viinitarhojen keskelle. Käymme matkan varrella maistelemassa viinejä muutamalla tilalla.

Saatuamme maastopyörät, kypärät ja vesipullot sekä lyhyen johdatuksen, nousemme pyörän selkään. Reitin pituus on 12 km. Ajamme sekä teitä pitkin, viinipelloilla että pienillä sorapäällysteisillä poluilla.
(Polkupyöräretki ei sisälly matkan hintaan.)

Loppupäivä on omaa aikaa. Voit rentoutua altaalla tai käydä ostoksilla Stellenboschissa.

Illalla kokoonnumme jäähyväisillalliselle.

Päivä 11
Stellenbosch - kotimatka

Ennen kotimatkaa on viimeinen tilaisuus tehdä kävelykierros Stellenboschin viihtyisässä keskustassa, jossa ihastuttava kasvitieteellinen puutarha on suositeltava käyntikohde. Sitten ajamme lentokentälle Kapkaupunkiin, ja kotimatka alkaa.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Polkupyöräretki viinitarhojen keskellä

Lähde mukaan pyöräretkelle viinitarhojen keskelle (retken kesto n. 4 tuntia). Käymme matkan varrella maistelemassa viinejä muutamalla tilalla.

Saatuamme maastopyörät, kypärät ja vesipullot sekä lyhyen johdatuksen, nousemme pyörän selkään. Reitin pituus on 12 km. Ajamme sekä teitä pitkin, viinipelloilla että pienillä sorapäällysteisillä poluilla.

Hinta: 78€/hlö

Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retkellä on mukana englanninkielinen paikallisopas.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
498€
Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki – Johannesburg ja Kapkaupunki – Helsinki (Lontoon kautta) turistiluokassa
 • reittilento Johannesburg – Kapkaupunki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa 
 • aamiaiset
 • 5 lounasta
 • 6 illallista 
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€
 • lisämaksullinen retki 78€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille n. 900 ZAR/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkatavarat

Johannesburgin lentokentän uudet matkatavarasäännökset astuivat voimaan 25.3.2019.

Ruumaan menevien matkatavaroiden tulee olla tavanomaisia matkalaukkuja, siis matkalaukkuja, joissa on vähintään yksi tasainen sivu. Pyöreitä tai epäsäännöllisen muotoisia kasseja ei hyväksytä. Myöskään pitkät nauhat tai nyörit eivät ole sallittuja. Mikäli matkalaukussasi on pitkä nauha tai matkakassi on muuten sääntöjen vastainen, matkatavaran saa teipattua Johannesburgin lentokentällä maksua vastaan. Säännöillä pyritään välttymään matkatavarahihnojen jumittumiselta ja odotusaikojen pitkittymiseltä. Pitkät nauhat tai nyörit ovat suurin syy matkatavarahihnojen pysähtymiseen. Jos matkalaukussasi on pitkä nauha, joudut irrottamaan sen ennen kuin selvität matkatavarat lennolle Johannesburgissa tai vaihtoehtoisesti teippauttamaan sen kiinni matkalaukkuun.

Lastenrattaat, golflaukut ja muut isot matkatavarat ovat poikkeus, sillä ne käsitellään kuin “odd sized baggage” (erityismatkatavarat).

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Waterberg

Waterbergin vuoristo on saanut nimensä lukuisien jokien, purojen ja vesistöjen mukaan, jotka ovat leimallisia tälle osalle Etelä-Afrikkaa. Waterberg on yhteisnimike isolle alueelle, johon kuuluu Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek ja Mopel Range. Kyse on yhdestä maailman vanhimpiin kuuluvasta vuoristoalueesta, jonka luonto on upeaa ja dramaattista.

Varhaiset uudisasukkaat nimesivät alueen ”vesivuoreksi” kiitos seudun monien järvien, rämeiden, vesiputousten ja jokien, jotka luovat vastakohdan ympäröivälle kuivalle savannille. Etelärinteet ovat jyrkkiä ja paljaita, siellä täällä näkee erikoisia kalliomuodostelmia. Pohjoisrinteet sen sijaan laskevat asteittain kohti pensaikkoa ja avointa savannia. Keskikesällä (joulu-helmikuussa), kun mustat ukkospilvet kerääntyvät ylängölle ja satavat alas voimakkaana ja lyhyenä iltapäiväkuurona, monet pienet ja isot purot täyttyvät ja saavat punaiset hiekkakividyynit kimaltamaan auringossa, kunnes vesi päätyy Limpopojokeen.

Vuonna 2001 pinta-alaltaan 15 000 neliökilometrin suuruisesta Waterberg Biosphere Reservestä tuli osa Unescon maailmanlaajuista biosfääriverkostoa. Seutu on tyypillistä savannia, jonka keskellä kohoaa kostea ylänkö, mikä mahdollistaa monet erilaiset biotoopit sekä ainutlaatuisen lajirikkauden. Waterberg ei ole yhtenäinen suojelualue, vaan koostuu useista yksityisistä suojelualueista, joista Entabeni on suurin ja monipuolisin. Kauneimmat hiekkakivimonoliitit, rotkot, kurut ja vesiputoukset sijaitsevat kaikki Entabenissa.

Entabenissa elää myös epätavallisen monta antilooppilajia. Lähes kaikki eteläafrikkalaiset lajit löytyvät täältä. Lisäksi alueen kasvillisuus on ainutlaatuista. Täällä kasvaa mm. ikivanha palmulaji käpypalmu (cycas), protea sekä harvinaisia lehtipuita. Alueella ei esiinny malariaa, joten malarianestolääkitys ei ole matkalla tarpeen.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
4 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
848€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 250€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, The Cullinan: 500€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • edestakainen lento Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe)
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.

Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Seaview Calodyne Lifestyle Resort on iso rantahotelli, joka sijaitsee lahdenpoukamassa. Hotellissa on baari, ravintola, lounge, sukelluskeskus, putiikki ja spa-osasto. Pukeutumiskoodi illalliselle: miehillä pitkät housut, kauluspaita (tai kauluksellinen pikeepaita) ja umpinaiset kengät (ei sandaaleja). Naisilla housuasu, mekko tai hame ja pusero. Hintaan sisältyy puolihoito.

Kotisivut: https://searesortshotels.com/seaview (Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hinta

Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 250€/hlö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Seaview Calodyne Lifestyle Resortissa 280€/hlö

 

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Seaview Calodyne Lifestyle Resort/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rantalomaa Mosambikissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.798€
5 päivän matkan pidennys eksoottisessa Mosambikissa

Pidennä lomaasi ihanalla rantalomalla!  Vilanculosin lentokentältältä  Mosambikissa siirryt veneellä noin 300 m2 suuruiselle, yksityiselle Vilanculos Coastal&Wildlife Sanctuaryn alueelle. Täällä majoitut suuren laguunin ja valkean hiekan äärelle. Alueella on pittoreskejä kalastajakyliä, koralliriuttoja ja tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja. 

Nauti päivistä rannalla tai uima-altaalla, käy veneretkellä perinteisellä dhow-veneellä tai tee opastettu vaellusretki Vilanculosin rannikolla.

Pidennyksen päiväohjelma:

Päivä 1 Yöpyminen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa (riippuen siitä, mihin kiertomatka-osuus päättyy)Päivä 2 Lento Johennesburgista/Kapkaupungista Vilanculosiin, venekuljetus hotelliin
Päivä 3-6 Lomailua Dugong Beach Lodgessa
Päivä 7 Lento Vilanculos - Johannesburg - Helsinki (matkalla välilaskut)

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Palkittu 4-tähden Dugong Beach Lodge on rannalla ja siinä on 14 tasokasta huonetta erillisissä chalet-rakennuksissa. Jokaisesta huoneesta on oma käynti rannalle. Illallisen voit nauttia joko lodgen ravintolassa tai oman yksityisen terassin rauhassa.

Kaikissa huoneissa on terassi, näkymä merelle, minibaari ja ilmastointi

Lodgen kotisivut:

Lue lisää: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Hinta alkaen 1798€/hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Lennot Johannesburg/Kapkaupunki - Vilanculos - Johannesburg/Kapkaupunki
 • Venekuljetukset lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen chalet-huoneessa Dugong Beach Lodgessa, täysihoito
 • Auringonlaskun risteily
Hintaan ei sisälly
 • Juomat 
 • Lisämaksulliset retket ja aktiviteetit
 • Kansallispuistomaksu 15 USD/hlö, maksetaan saavuttaessa hotelliin
 • Viisumi 50 USD/hlö (maksetaan käteisellä ja saavuttaessa lentokentällä). Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla kolme tyhjää sivua leimoja varten.

Matkan pidennys on omatoiminen eikä sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Varaa

Matkan pidennyksen vahvistaminen vie vähintääm muutaman arkipäivän. Kun varaus on ok, lähetämme uuden matkavahvistuksen. Matkan pidennystä ei voi myöhemmin peruuttaa kuluitta.

Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Matkan pidennys tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista.

Vastaavia matkoja

20ZARTR62AFI1911