Best of Etelä-Afrikka

individual-tour
Yksilöllinen matka

Ihastuttavat Garden Route ja Panorama route näköalareitit, safareita Krugerin kansallispuistossa, viinitilojen viehkeyttä ja kulttuuria upeassa Kapkaupungissa.

Tällä matkalla pääset tutustumaan Etelä-Afrikan parhaisiin paloihin. Näet upeita maisemia Panorama Routella, lähdet safarille elefanttien, leijonien, leopardien ja sarvikuonojen pariin Krugerin kansallispuistoon ja grillaat Afrikan taivaan alla.

Ajamme vehreällä Garden Routella, risteilemme laguuneilla, tutustut Tsitsikamman kansallispuiston ikivanhaan metsään ja vaikuttavaan lintulajien kirjoon, seikkailet tippukiviluolissa ja nautit Etelä-Afrikan uskomattoman kauniista luonnosta matkalla Kapkaupunkiin. Täällä sinua odottaa muun muassa veneretki Hyväntoivonniemelle, pingviinien ja hylkeiden luo.

Olemme lisänneet matkan loppuun aikaa Kapkaupungissa, jotta voit rauhassa nauttia kaupungin erinomaisista ostos- ja ravintolamahdollisuuksista.

Matkaohjelma on vastaava kuin Kauneinta Etelä-Afrikkaa ryhmämatkassa.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Nämä ovat aina etukäteen vahvistetut. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Jokaisen matkan kohdalla kerromme, mitä hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka, Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Johannesburg
Päivä 2 Saapuminen Johannesburgiin, bussilla Graskopiin
Päivä 3 Panorama Route – God’s Window – Blyde River Canyon
Päivä 4 Safari Krugerin kansallispuistossa – grilli-illallinen avoimen taivaan alla
Päivä 5 Safari Krugerin kansallispuistossa
Päivä 6 Krugerin kansallispuisto, bussilla Zebra Country Lodgeen
Päivä 7 Zebra Country Lodge – Port Elizabeth – Tsitsikamman kansallispuisto – Plettenberg Bay
Päivä 8 Knysnan laguuni
Päivä 9 Knysna – kokopäiväretki Garden Routea pitkin Oudtshoorniin
Päivä 10 Oudtshoorn – Kapkaupunki – viinitiloja ja viininmaistelua
Päivä 11 Kapkaupunki – omaa aikaa
Päivä 12 Kapkaupunki – Hyväntoivonniemi
Päivä 13 Kapkaupunki – kotimatka
Päivä 14 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Johannesburg
Lähtö Helsingistä kohti Johannesburgia ja Etelä-Afrikkaa. Matkalla on välilasku ja koneen vaihto Lontoossa.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin, bussilla Graskopiin

Saavuttuasi Johannesburgiin kentällä on vastassa englantia puhuva kuljettaja. Edessä on pitkä ajomatka, mutta maisemat ovat matkan varrella vaihtelevia. Jätettyäsi Johannesburgin taakse maisemat muuttuvat viljellyistä pelloista jyrkiksi kalliomuodostelmiksi ja afrikkalaiseksi savanniksi. Ajamme Dullstroomiin ja jatkamme Long Tom Passin läpi. Bussimatka kestää noin 5–7 tuntia, riippuen pysähdyksistä matkan varrella.

Saavuttuasi hotelliin on aikaa rentoutua. Nautit yhteisen tervetuloillallisen muiden kansainvälisten matkustajien seurassa.

Päivä 3
Panorama Route – God’s Window – Blyde River Canyon
God´s Window

Hotellilta matka jatkuu kohti Mpumalangan itäosia. Ajamme pitkin Panorama Routen vuoristoisia ja kiemuraisia teitä. Maisemat ovat upeat.

God’ s Window on näköalapaikka, jota voi hyvällä syyllä pitää yhtenä maailman kauneimmista paikoista. Kirkkaalla säällä täältä avautuu satumainen näkymä Iowveldin savannille. Vierailukohteitasi ovat myös Three Rondavels ja Bourke’s Luck Potholes, jotka edustavat ainutlaatuista kalliomaisemaa, johon voimakkaasti virtaavat joet ovat poranneet syviä, sylinterinmuotoisia aukkoja.

Pysähdymme Blyde River Canyonissa, joka muistuttaa kovasti Grand Canyonia, tosin mittakaava on pienempi. Vuoristoalueen maisemat ovat mahtavat. Vuorilla on aamuisin usein sumua, joka hälvenee päivän edetessä.

Päivä 4
Safari Krugerin kansallispuistossa – grilli-illallinen avoimen taivaan alla

Kruger on Etelä-Afrikan suurin kansallispuisto ja samalla yksi maailman tärkeimmistä uhanalaisten eläinten ja kasvien rauhoitusalueista. Kansallispuisto kattaa suuren, noin 20 000 km2 kokoisen alueen. Ajamme leiristämme kansallispuistoon ja jo tällä lyhyellä ajomatkalla voimme selvästi huomata eron ilmastossa: ylängöllä on kuivempaa ja kylmempää, tasangolla taas kosteampaa ja lämpimämpää.

Majoitut Krugerin kansallispuiston kupeeseen. Puistossa on monta erityyppistä savannia, joten nähtävää riittää monelle päivälle. Näet villieläimiä lähietäisyydeltä, sillä pääsemme avoimilla maastoautoilla aivan juomapaikkojen ja tarkkailupaikkojen viereen. Puistossa asuu 132 nisäkäslajia, 438 lintulajia ja 104 erilaista matelijaa. Eri kasvilajejakin on jopa noin 1771, joista 357 on erilaisia puita ja pensaita. Krugerin kansallispuistossa vierailijoilla on rajoitettu pääsy puiston eri osiin, koska suurin osa puistosta on ainoastaan eläinten käytössä. Eläimet ovat vuosien varrella sopeutuneet autoihin ja vierailijoihin, joten norsut, kirahvit ja antiloopit uskaltavat usein tulla pysäköityjen autojen läheisyyteen. Lauma leijonia tai pari gepardia saattavat joskus seistä keskellä tietä ja estää ajoneuvon etenemisen.

Eläimillä on erinomaiset edellytykset elää pitkä elämä Krugerin suurella suojelualueella, mutta matkailun vaikutus on nähtävissä myös täällä. Krugerin kansallispuistossa asuvat leijonat ovat erikoistuneet metsästämään kirahveja asfaltoiduilla teillä, joilla saaliseläinten kovat kaviot lipsuvat ja niistä tulee siksi helppo saalis leijonille. Villissä luonnossa asuvat leijonat eivät juuri syö kirahveja, mutta kansallispuistossa niiden ruokavaliosta lähes puolet muodostuu nimenomaan kirahveista. Jos sinulla on onnea matkassa, näet ehkä ”The Big Five”-viisikon; eli norsun, sarvikuonon, puhvelin, leijonan ja leopardin. Kaikkia viittä eläintä on mahdollista nähdä Krugerin kansallispuistossa mutta eläinten määrä vaihtelee.

Puistossa kasvillisuus on tiheää touko-kesäkuussa, jonka jälkeen kuivuus ja polttava aurinko hiljalleen muuttavat maisemat karuiksi. Sadekauden aikana luonto puhkeaa kukkaan, mutta villieläimiä on vaikeampi havaita. Karujen kuivien kausien aikana eläimet eivät pysty piiloutumaan tiheään kasvistoon ja niitä on siksi helpompi nähdä.

Vietät koko päivän safarilla suojelualueella ja otamme lounaspaketit mukaamme hotellista. Päivä on varmasti jännittävä ja mieleenpainuva. Kunnioitus valtaa mielen, kun on muutaman metrin päässä valtavasta norsusta puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista.

Iltapäivällä voit rentoutua ja polskia hotellin uima-altaassa tai palata safaripäivän tapahtumiin kahvikupin äärellä hotellin ravintolassa. Illallinen  sujuu ”boma braain” merkeissä, eli nautit avotulella valmistetun illallisen tähtitaivaan alla.

Päivä 5
Safari Krugerin kansallispuistossa

Jatkamme tänään siitä, mihin eilisen safaripäivän aikana jäimme. Lähdet tutkimaan niitä kansallispuiston osia, joissa emme ole vielä ehtineet käydä. Puistoviranomaiset suojelevat eläimiä ja rajoittavat siksi pääsyä puiston eri osiin, joten suuntaamme niihin osiin puistoa, jonne kunakin päivänä on lupa ajaa. Teemme safarin aikaisin aamulla, joten otathan lämpimän puseron tai takin mukaan.

Aamuisen safarin jälkeen loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 6
Krugerin kansallispuisto, bussilla Zebra Country Lodgeen
Lähdet kohti Albatrosin omaa leiriä, Zebra Country Lodgea, joka sijaitsee Pretorian lähellä. Pysähdymme bussimatkan aikana lounaalle. Saavuttuasi leiriin iltapäivällä on loppupäivä omaa aikaa. Syöt illallisen yhdessä muiden kansainvälisten matkustajien kanssa.
Päivä 7
Zebra Country Lodge – Port Elizabeth – Tsitsikamman kansallispuisto – Plettenberg Bay
Tänään ajamme takaisin Johannesburgiin, josta lennät Port Elizabethiin. Ajamme Port Elizabethista läpi kauniiden maisemien Tsitsikamman kansallispuistoon, joka tunnetaan erityisesti rikkaasta linnustostaan, harvinaisista kotoperäisistä kasveistaan ja kauniista mutta karusta rannikostaan. Lyhyen kävelyretken jälkeen, jonka aikana ylitämme mm. Storms River Mouthin pitkin riippusiltaa, jatkamme matkaa Natures Valleyn kautta Plettenberg Bayhin, jossa majoitut hotelliin.
Päivä 8
Knysnan laguuni
Nouset veneen kyytiin ja suuntaat laguunien halki kohti valtavia hiekkakivimuodostelmia, jotka tunnetaan nimellä The Heads. Veneretken jälkeen on aika käydä hotellilla, jonka jälkeen sinulla on aikaa tutustua Knysnan viehättävään rannikkokaupunkiin. Pääkadun varrella on useita ravintoloita, joissa voit nauttia illallisen (omakustanteinen).
Päivä 9
Knysna – kokopäiväretki Garden Routea pitkin Oudtshoorniin

Päivän retkiohjelma vie keskelle kaunista luontoa, jota hallitsevat rinteet, vehreät vuoret ja laguunit. Näet Garden Routen varrella muutamia perinteikkäitä nähtävyyksiä: Cango Cavesin tippukiviluolat ja vuonna 1847 perustetun ”strutsikaupunki” Oudtshoornin, jossa vierailet strutsifarmilla.

Oudtshoornin alue osoittautui erinomaiseksi alueeksi strutsien kasvattamiselle. Strutsinsulat olivat olennainen osa viktoriaanisen ja edvardiaanisen aikakauden muotia ja sulille oli valtava kysyntä. Oudtshoornin kaupunki on ollut merkittävä strutsinkasvatuskeskus jo yli 40 vuotta. Tänä päivänä strutsifarmien tuotteisiin kuuluvat myös strutsinmunat, nahka ja liha.

Anatomiansa vuoksi strutsit syövät muun muassa kiviä ruuansulatuksen edistämiseen. Tavan kehittymisen tai kenties pelkän mielenkiinnon vuoksi eläimet ovat kuitenkin tottuneet syömään myös kaikkea muuta, kuten sytytystulppia ja hylsyjä. Pidä siis hatusta, aurinkolaseista ja muista esineistä tiukasti kiinni, etteivät ne päädy strutsin vatsalaukun täytteeksi.

Swartbergin vuoriston juurella sijaitsevat Cango Cavesin tippukiviluolat kuuluvat valtavaan luolaverkostoon, joka muodostuu useista maanalaisista kammioista ja käytävistä. Joidenkin tippukivimuodostelmien uskotaan olevan yli 150 000 vuotta vanhoja. Luolaverkostosta löydettyjen kalliomaalausten ja kivityökalujen perusteella tutkijat ovat voineet todistaa, että alueella on ollut asutusta jo noin 15 000 vuotta sitten.

Yövyt Oudtshoornissa.

Päivä 10
Oudtshoorn – Kapkaupunki – viinitiloja ja viininmaistelua
Lähdemme ajamaan kohti Kapkaupunkia. Pysähdymme parilla viinitilalla, joilla pääset maistelemaan alueen mainioita viinejä. Nautit lounaan yhdellä viinitiloista.
Päivä 11
Kapkaupunki – omaa aikaa

Sinulla on koko päivä omaa aikaa tutustua Kapkaupunkiin. Voimme suositella retkeä esimerkiksi Pöytävuorelle, Kapkaupungin maamerkille. Aamu on paras aika käynnille, sillä sää on tällöin usein kirkas.

Voit myös lähteä englanninkieliselle kierrokselle vankilasaarelle Robben Islandille, jossa Nelson Mandela oli vangittuna yhteensä 27 vuotta. Vankila suljettiin 1991 ja siitä tehtiin museo. Saari on Unescon maailmanperintökohde. Saari sijaitsee Kapkaupungin edustalla ja kovalla merenkäynnillä sinne on vaikea päästä. Varaudu siis myös siihen, että retki voi huonon sään takia peruuntua. Robben Islandin retki sisältyy matkan hintaan ja matkanjohtaja hankkii liput halukkaille.

Iltapäivällä voit kulkea vaikkapa kuuluisalla Greenmarket-aukiolla ja tehdä ostoksia lukemattomista kojuista, jotka myyvät mm. kankaita ja käsitöitä. Illalliselle on mukava siirtyä Victoria & Alfred Waterfrontiin, jossa on runsaasti erilaisia ja eritasoisia ravintoloita.

Päivä 12
Kapkaupunki – Hyväntoivonniemi

Tänään tutustut 75 kilometriä pitkään Kapin niemimahan (englanniksi Cape Peninsula). Ajamme korkealla kallioisella niemimaalla ihaillen pikkukyliä ja pauhaavaa merta. Veneilemme Hout Baysta Duikerin saarelle, jossa pääset lähelle ja kallioilla lekottelevia hylkeitä. Ajamme Chapman`s Peakin näköalapaikan kautta Simon's Towniin, jossa käymme tervehtimässä pingviiniyhdyskuntaa. Lyhyen ajomatkan jälkeen saavumme Cape of the Good Hope Nature Reserve -suojelualueelle, joka kattaa 7680 hektaarin kokoisen alueen. Täällä voit ihailla upeita rannikkomaisemia ja nähdä eri antilooppilajeja, kuten hirviantilooppeja, hyppyantilooppeja ja gnuita, sekä strutseja ja paviaaneja.

Syöt lounaan retken aikana paikallisessa ravintolassa.

Pienen ajomatkan jälkeen tulemme Hyväntoivonniemelle ja sen liki 7 700 hehtaarin suuruiselle luonnonsuojelualueelle.

Hyväntoivonniemen kärjessä nautit Cape Pointin ainutlaatuisesta rannikkonäköalasta. Tämän jälkeen suunnistamme takaisin Kapkaupunkiin. Syöt illallisen yhdessä muiden kansainvälisten matkustajien kanssa.

Päivä 13
Kapkaupunki – kotimatka
Kuljettaja hakee sinut ja muut pohjoismaalaiset matkustajat hotellilta ja vie lentokentälle. Lentomatkalla on välilasku ja koneen vaihto.
Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
298€
Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki - Johannesburg/Kapkaupunki - Helsinki (Lontoon kautta) turistiluokassa
 • reittilento Johannesburg – Port Elizabeth turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 4, 5, 10 ja 12 (osa lounaspaketteja)
 • illallinen päivinä 2, 4, 6, 9 ja 12
 • kuljetukset, retket, safarit ja puistojen sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan*
 • englanninkielinen opastus retkillä
 • verot ja viranomaismaksut

* lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä myös kansainvälisiä matkustajia.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 298€ (11 yötä)
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle, noin 80€/hlö (suositus)
 • mahdolliset llisäretket

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mikä on Yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä kansainvälisiä matkustajia.

Kussakin Yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Passivaatimukset

• Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten.
• Passin on oltava koneellisesti luettava.

Alle 18-v. lapset matkalla

Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18 v. lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus. Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa.

Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan.

Huom. Mikäli toinen vanhemmista matkustaa Etelä-Afrikkaan yksin alle 18-vuotiaan lapsen kanssa, tarvitaan matkaan toisen vanhemman suostumus. Tällöin vanhempien on asioitava yhdessä (samaan aikaan) lähetystössä täyttämässä virallinen suostumuslomake. Lisäksi lähestystössä tulee olla mukana nämä dokumentit:

Lapsen passi sekä 2 kopiota passin kuvasivusta.

Molempien vanhempien passit sekä 2 kopiota passien kuvasivusta.

Kopio (1 kpl) maistraatin virkatodistuksesta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

Yhteystiedot:

Consular Office

Embassy of South Africa

Pohjoinen Makasiinikatu 4 (3rd floor)

00130 Helsinki

Tel. +358 9 6860 3100

Yöpymiset

Blyde Canyon 1 yö
Krugerin kansallispuiston kupeessa 3
Zebra Country Lodge 1
Garden Routen alue 2
Oudtshoornin alue 1
Kapkaupunki 3

 

Hotellit ovat nämä tai vastaavat. Vahvistamme hotellit lentolippujen mukana.

Blyde Canyon - http://www.foreverblydecanyon.co.za/

Hotel Numbi Garden & Suites - http://www.hotelnumbi.co.za/

Zebra Coutry Lodge - http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/zebra-country-lodge/

Garden Court Mossel Bay - https://www.tsogosun.com/garden-court-mossel-bay

Swartberg Country Manor - http://swartbergmanor.co.za/

Cape Sun Hotel, Kapkaupunki - https://www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

 

Safarit ja matkalle mukaan

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää, lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Auringon laskiessa lämpötila laskee jälleen nopeasti. Jeepeissä on käytettävissä vilttejä.

Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine ja käsineet sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Ota mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. Suosi vaatetuksessa hillittyjä värejä.

Maastoautoja kuljettavat kokeneet paikalliset rangerit.

Maastoautoissa on avattava kattosuojus ja avoimet sivustat (ei ikkunalaseja). Autoihin noustaan ja kyydistä poistutaan jyrkähköjä askelmia pitkin. 

Safarit toteutetaan aina eläinten ehdoilla ja niitä kunnioittaen. Safariajeluiden reitti ja aikataulut voivat vaihdella sään ja eläinten liikkumisen mukaan. Rangerit aina viime kädessä päättävät päivän safariohjelman.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen rangerin/luonto-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 448€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
448€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
698€/hlö yhden hengen huoneesta, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 250€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, The Cullinan: 500€

Hintaan sisältyy
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Kingdom at Victoria Falls
Neljän tähden hotellialue (paikallinen luokitus), jolla on uima-altaita, kolme ravintolaa, neljä baaria, spa, kasino ja leikkipaikka lapsille. Resort sijaitsee Victoria Fallsin luonnonpuistossa kävelymatkan päässä itse putouksilta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Hinta
1198€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Kingdom at Victoria Falls
1596€/hlö yhden hengen huoneesta, The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 200€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 400€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 7 päivää
Hinta Alkaen 1.198€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Viisi päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 4 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1198€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 1546€/hlö

Le Meridien Ile Maurice - 4 tähteä (paikallinen luokitus)
Neljän tähden Le Meridien-hotellia ympäröi trooppinen puutarha. Hotellissa on suuri uima-allasalue, josta pääsee suoraan rannalle. Hintaan sisältyy täysihoito.
www.marriott.com/hotels/travel/mrumd-le-meridien-ile-maurice
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2019:
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Le Meridien Ile Maurice: 198€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Le Meridien Ile Maurice: 200

Hinta 2020:
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Le Meridien Ile Maurice: 250€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Le Meridien Ile Maurice: 280

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 348€/hlö
Lisämaksu, yhden hengen huoneesta, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 400€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Erinomainen matka, hurjasti nähtävää, hyvä sisältö Palasin muutama päivä sitten matkalta. Erityiskehut paikalliselle oppaalle (Cyril) jonka erittäin laaja tuntemus aiheesta kuin aiheesta täydensi matkamme hienosti. Matka oli tiukka paketti jonka aikana ehdimme todellakin näkemään Etelä-Afrikan parhaat palat.
Date published: 2018-04-23
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen ohjelma ja erinomaisen asiantunteva opas Palasimme kolme vrk sitten reilun kahden viikon matkalta. Sokerina matkan lopussa retki Zimbabween Victorian putouksille, missa majoituimme historiallisesti mielenkiintoisessa, korkealuokkaisessa hotellissa, josta avautuivat huikeat putousmaisemat
Date published: 2018-04-27
Rated 5 out of 5 by from Rahalle vastinetta. Kahden viikon matkalla näki enemmän kuin odottikaan.
Date published: 2018-11-27
 • y_2019, m_8, d_22, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_3
 • loc_fi_FI, sid_ZAIRT36, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

ZAIRT36AFI