Berliinin joulumarkkinat

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vietä neljä joulukuista päivää Berliinissä, joka tarjoaa upeiden museoiden ja mielenkiintoisen historian lisäksi noin 50 joulumarkkinat.

Nautimme tunnelmasta muutamalla valikoidulla joulumarkkinalla matkan aikana. Asumme hyvässä neljän tähden hotellissa Alexanderplatzilla Berliinin keskustassa, jossa on mahtavat mahdollisuudet tehdä jouluostoksia. Berliinin hintataso on edullinen, myös ruoan ja juoman. Yksi Berliinin isoista joulumarkkinoista sijaitsee Alexanderplatzilla aivan hotellin edustalla: siellä voi nauttia mukillisen lämmittävää glühweinia heti ensimmäisenä iltana.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Berliiniin. Omaa aikaa ja yhteinen saksalaistyylinen illallinen.
Päivä 2 Joulumarkkinat Keisari Wilhelmin muistokirkolla ja Potsdamer Platzilla.
Päivä 3 Joulumarkkinat Prenzlauer Bergin Kulttuuripanimossa, Charlottenburgin linnalla ja Gendarmenmarktilla.
Päivä 4 Omaa aikaa ja lento takaisin Helsinkiin.

Hotelli

Park Inn Hotel Berlin Alexanderplatz, Berliini

Neljän tähden Park Inn Hotel Berlin Alexanderplatz on Berliinin korkein hotelli ja hotelli sijaitsee mainiolla paikalla Alexanderplatzilla. Täältä on helppo lähteä tutkimaan kaupunkia joko bussilla, raitiovaunulla, metrolla tai junalla. Kävelymatkan päässä sijaitsee Museosaari, Nikolaiviertel ja Hackescher Marktille pääsee n. kymmenessä minuutissa.

Hotellissa on kolme ravintolaa ja spa. Kaikissa huoneissa on tv, ilmastointi, kylpyhuone ja lattialämmitys. Maksuton wi-fi koko hotellin alueella.

Hotellin yhteydessä on suosittu Spagos Bar & Lounge -baari. Hotellin terassilta avautuu upeat näkymät Berliinin keskustaan.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/park-inn-berlin-alexanderplatz?cid=a:se+b:gmb+c:emea+i:local+e:pii+d:cese+h:BERP1

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Berliiniin. Omaa aikaa ja yhteinen saksalaistyylinen illallinen.

Saavumme Berliiniin puolenpäivän jälkeen ja ajamme keskustassa sijaitsevaan neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelliimme. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Jos lentomme laskeutuu aikataulun mukaisesti, meille jää aikaa nauttia tästä hienosta kaupungista, mutta hotellihuoneita emme välttämättä saa vasta kuin iltapäivällä. Siinä tapauksessa voimme jättää matkatavarat hotelliin säilytykseen, kunnes palaamme kaupungilta.

Berliini on kaupunki, johon voi aina palata. Nähtävyyksiä on paljon, uusi ja vanha seisovat rinta rinnan. Tuskin yksikään muu Euroopan suurkaupunki on muuttunut yhtä paljon viimeisten 30 vuoden aikana. Kaupungin ystävällinen tunnelma ei kuitenkaan muutu, ja se saa monet palaamaan Berliiniin. Berliini ja sen mielenkiintoinen historia ovat pitkään houkutelleet historiasta kiinnostuneita, mutta myös luovien alojen ihmisiä kaikkialta Euroopasta. Berliini on kosmopoliittinen metropoli, kulttuurien sulatusuuni ja elävä historiankirja. Lyhyt lentomatka ja edullinen hintataso tekevät Berliinistä täydellisen viikonloppukohteen. Täältä löytyy muodin, taiteen, arkkitehtuurin ja musiikin viimeisimmät virtaukset. Kaupungin taidemuseot ovat maailmankuuluja ja esittelevät sekä vanhaa että uutta taidetta. Jos haluaa syventyä muinaisiin kulttuureihin, on ehdottomasti nähtävä Pergamonmuseon upeat näyttelyt. Länsi-Berliinissä sijaitsee paraatikatu Kurfürstendamm sekä tavaratalo KaDeWe, yksi Euroopan suurimmista. KaDeWen ylelliset putiikit ja todennäköisesti maailman laajin ruoka- ja herkkuosasto ovat omaa luokkaansa. Nauti lasi samppanjaa jossakin tavaratalon samppanjabaareista! Itäpuolen vastine Kurfürstendammille on Friedrichstrasse ylellisine liikkeineen ja tavarataloineen. Alexanderplatzilla on isoja tavarataloja, joissa hinnat ovat edullisemmat. Käytettyjä vaatteita ja tavaroita sekä vintagea löytyy parhaiten Kreuzbergistä. Prenzlauer Berg on trendikäs ja chic: pikkuliikkeitä, toreja, ekologisia vaatteita ja vegaanisia kenkiä. Kun on aika levähtää, kannattaa tehdä kuten berliiniläiset ja kävellä viihtyisään ”kneipeen” eli oluttupaan, joita löytyy lähes jokaisesta korttelista. Kaduilla ja toreilla myydään kaikkialla kuuluisaa currywurstia. Muita kulinaarisia elämyksiä on tarjolla ravintoloissa, jotka edustavat keittiöitä kaikkialta maailmasta ja joista löytyy jokaisen rahapussille sopiva.

Ensimmäisen matkapäivän iltana kokoonnumme ja kävelemme läpi joulukoristeiden somistaman Berliinin lähellä sijaitsevaan Nikolaiviertelin kaupunginosaan, joka on Berliinin vanhin osa. Alue sai nykyisen muotonsa 1980-luvulla, kun toisen maailmansodan jäljiltä tyhjiksi jääneitä tontteja täytettiin nykyaikaisilla asuintaloilla, joiden tyyli on saanut vaikutteita keskiajalta. Nautimme yhdessä saksalaisen kolmen ruokalajin illallisen perinteisessä ja mukavassa ravintolassa. Guten Appetit!

Päivä 2
Joulumarkkinat Keisari Wilhelmin muistokirkolla ja Potsdamer Platzilla.

Aamiaisen jälkeen lähdemme katselemaan mielenkiintoista talviasuista kaupunkia. ”Ich habe noch einen Koffer in Berlin” lauloi Marlene Dietrich 1957 kuvatessaan melankolista rakkauttaan kaupunkia kohtaan. Berliinillä on aivan erityinen paikka monen ihmisen sydämessä, ja oleskelu kaupungissa tarjoaa aina jotakin uutta huolimatta siitä, kuinka monta kertaa siellä on käynyt.

Suuntaamme matkanjohtajan kanssa Länsi-Berliinin sydämeen. Matkaamme metrolla, joka entisen Itä- ja Länsi-Berliinin raja-alueilla kulkee korkealla ilmassa. Metrosta on hienot näkymät. Länsi-Berliinin ytimessä sijaitsee Keisari Wilhelmin muistokirkko (saks. Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche), joka rakennettiin 1800-luvun lopulla keisari Wilhelm I:n muistoksi. Toisessa maailmansodassa kirkko tuhoutui pommituksessa vuonna 1943, eikä sitä ole korjattu. Alkuperäisen kirkon torni ulottui 113 metrin korkeuteen, ja kirkko oli tuolloin yksi Berliinin korkeimmista rakennuksista. Arkkitehti Egon Eiermann loi viereen uuden kirkon, joka vihittiin 1961. Uutta kellotornia kutsutaan kansan suussa ”huulipunaksi” ja kirkkosalia ”puuterirasiaksi”. Täällä järjestetään yhdet suosituimmista joulumarkkinoista. Kojuja on yli sata! Markkinoilla tuoksuu paahdetuilta manteleilta ja glühweinilta, joten joulutunnelmaan on helppo päästä. Osta tuliaisiksi lämmin villapaita, leluja joululahjaksi ja kauniita joulukoristeita kuuseen ripustettaviksi. Myös vatsa saa osansa: tarjolla on bratwursteja, vohveleita, karamellisoituja omenoita ja pähkinöitä. Ihan lähellä sijaitsee myös Berliinin tunnetuin tavaratalo, upea KaDeWe.

Seuraavaksi matkaamme metrolla Potsdamer Platzille ja Alte Potsdamer Strasselle levittäytyvään Winterweltiin. Potsdamer Platz oli aikoinaan yksi Berliinin keskipisteistä, mutta autioitui kylmän sodan aikana, sillä aukio osui raja-alueelle. Nyt alueella kuplii jälleen elämä ja ilo. Nämä joulumarkkinat ovat hieman urheilullisemmat kuin muut: paikalle on rakennettu oikea kelkkamäki ja jäärata curlingiä varten. Luonnollisesti urheilullisten houkutusten lisäksi tarjolla on perinteisiä herkkuja ja matkamuistoja. Koko alue muistuttaa talviasuista Itävaltaa ja siellä on kiva vain käveleskellä ja katsella käsitöitä sekä maistella glögiä ja paahdettuja manteleita. Tuoksu on ihana ja tunnelma muistuttaa onnistunutta after-skitä.

Ilta on omaa aikaa. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä mukavista ruokapaikoista.

Päivä 3
Joulumarkkinat Prenzlauer Bergin Kulttuuripanimossa, Charlottenburgin linnalla ja Gendarmenmarktilla.

Aloitamme päivän käymällä Luciamarkkinoilla Prenzlauer Bergin Kulttuuripanimossa Eberswalder Strassella entisessä Itä-Berliinissä. Matkustamme sinne metrolla. Nämä joulumarkkinat tulevat vuosi vuodelta entistä suositummiksi! Markkinat on nimetty valon tuojan Pyhän Lucian mukaan ja omistettu Pohjoismaille. Markkinapaikka on idyllinen Kulturbrauerein alue, jolla sijaitsee monta kaunista rakennusta. Voit maistella sekä glögiä. Täällä se on on lämmitettyä viiniä, johon on sekoitettu punaviiniä ja votkaa sekä mausteita kuten kanelia, kardemummaa ja inkivääriä. Juoma tarjoillaan rusinoiden ja kuorittujen manteleiden kanssa. Joulumarkkinat pohjautuvat skandinaavisiin perinteisiin, joten täältä löytyy kaikkia mahdollisia herkkuja ja käsitöitä ja taustalla soi skandinaavinen musiikki.

Metrolla siirrymme nyt Charlottenburgiin entiseen Länsi-Berliiniin. Yksi Berliinin suosituimmista nähtävyyksistä on Schloss Charlottenburg, joka muuttuu joka talvi todelliseksi joulusaduksi – täydellinen kohde hänelle, joka pitää värikkäistä ja nostalgisista joulumarkkinoista. Paikalle on tuotu kauniita pieniä karuselleja ja miniatyyrijunarata. Lämmittele kuumilla juomilla ja maistele herkkuja samalla, kun nautit tunnelmasta. Voit yhdistää käynnin joulumarkkinoilla kävelykierrokseen linnan puutarhassa.

Seuraavaksi suuntaamme takaisin hotellille Alexanderplatzille. Alexanderplatzin joulumarkkinoilla on yleensä tarjolla paljon käsitöitä, ja paikalla on esim. lasinpuhaltajia ja seppiä, jotka esittelevät taitojaan. Alexanderplatzilla seisoo myös maailmankuulu tv-torni, jonka huipulla on maisemaravintola. Torni on yli 200 m korkea ja ylhäältä näkee mm. valtiopäivätalon, uuden päärautatieaseman sekä olympiastadionin. Voit käydä tornissa omatoimisesti. Keskellä joulumarkkina-aluetta seisoo Euroopan suurin joulupyramidi, joka on koottu yli 5 000 lampusta. Ne luovat juhlavan tunnelman Alexanderplatzille.

Illalla kokoonnumme jälleen yhteen ja ajamme metrolla joulumarkkinoista ikonisimmalle. Kyse on Gendarmenmarkt-aukiosta, joka sijaitsee saksalaisen ja ranskalaisen tuomiokirkon välissä. Nämä joulumarkkinat kuuluvat kauneimpiin koko Saksassa. Alueelle on yhden euron suuruinen sisäänpääsymaksu, rahat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Gendarmenmarktin joulumarkkinoille tulee paikallisten lisäksi väkeä sekä ulkomailta että muualta Saksasta.

Päivä 4
Omaa aikaa ja lento takaisin Helsinkiin.

On aika sanoa näkemiin jouluasuiselle Berliinille. Bussi noutaa meidät iltapäivällä hotellilta ja kuljettaa lentokentälle. On aika palata kotiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
148€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Berliini – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) hotellissa
 • aamiaiset (päivät 2-4)
 • illallinen (päivä 1)
 • paikallisliikenteen matkakortti
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tällaisessa tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4–6 viikkoa ennen lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

20DEVCB07AFI0312