Belgrad - Valkea kaupunki

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Serbian pääkaupunkiin houkuttelevat rikas kulttuurielämä, edullinen gourmetruoka ja koko joukko omaperäisiä elämyksiä.

Uutuus

Paljon on tapahtunut Belgradissa sen jälkeen, kun Nato pommitti kaupunkia Kosovon sodan aikana 1990-luvun lopussa. Luovat voimat ovat tuoneet elämää rouheisiin teollisuuskortteleihin ja uudet ravintolat haastavat perinteisen käsityksen Balkanin maiden ruokakulttuurista. Ei ole ihme, että Serbian pääkaupunki on yksi Etelä-Euroopan kiinnostavimmista kaupunkikohteista!

Tällä matkalla käymme katsomassa Belgradin perinteisiä nähtävyyksiä sekä maustamme reissua seikkailuilla maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Novi Sadissa. Risteilemme pitkin Tonavaa ja Savajokea, käymme tutustumassa viehättävään Skardarlijan kaupunginosaan ja syömme lounaan maatilalla. Pääsemme maistamaan myös hyvää serbialaista viiniä.

Majoitumme hyvätasoiseen hotelli Pragiin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Serbian dinaari

Päiväohjelma
Päivä 1 Saapuminen Belgradiin ja johdatus Serbian pääkaupunkiin
Päivä 2 Kaupunkikierros ja risteily Tonavalla ja Savajoella
Päivä 3 Retki Sremski Karlovciin ja Novi Sadiin
Päivä 4 Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Topola-Oplenaciin, jossa nautitaan maalaislounas
Päivä 5 Omaa aikaa ja kotimatka

Hotelli

Hotel Prag

Hotel Pragin paikallinen luokitus on neljä tähteä. Prag on alunperin avattu 1929 ja on yksi kaupungin vanhimmista hotelleista. Hotellilta on kävelymatka kaupungin nähtävyyksille ja ostospaikkoihin.
Kaikissa 82 huoneessa on maksuton wifi, tv, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivain.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: https://www.hotelprag.rs/hotel_eng.html

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Belgradiin ja johdatus Serbian pääkaupunkiin

Lento lähtee Helsingistä aamupäivällä ja saavumme Serbian pääkaupunkiin päivällä. Kevyen lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan keskustahotellimme ympäristöön.

Belgardin asukasluku on reilut kaksi miljoonaa ja se on yksi Etelä-Euroopan suurimmista kaupungeista. Belgradin historia ulottuu useita tuhansia vuosia taaksepäin, joten kyse on myös yhdestä vanhimmista kaupungeista. Sijainti Tonavan ja Savajoen rannoilla on vetänyt puoleensa valloittajia roomalaisista osmaneihin. Kaupunki kärsi pahoin toisessa maailmansodassa, mutta siitä tuli kuitenkin Jugoslavian poliittinen ja kulttuurinen keskus. Nykyään Belgrad on entisen Jugoslavian kaupungeista voimakkaimmin eteenpäin menevä ja siellä on valtavasti kiinnostavaa nähtävää.

Syömme hyvän illallisen Skadarlijan kaupunginosassa, joka värikkäine taloineen ja mukulakivikatuineen on Serbian vastine Pariisin Montmartrelle.

Päivä 2
Kaupunkikierros ja risteily Tonavalla ja Savajoella

Tänään tutustumme Belgradin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Aamiaisen jälkeen suuntaamme kaupungin keskusaukiolle, Tasavallan aukiolle, ja käveleskelemme pitkin pääkävelykatua Knez Mihailovaa katsellen sen monia kivoja putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Jatkamme kierrostamme Belgradin arvokkaimmalle nähtävyydelle Kalemedanin linnoitukselle, joka on toiminut vuosisatojen ajan kaupungin ja sen vaihtuvien hallitsijoiden suojelijana. Ajamme ohi Serbian parlamentin ja kauniin Slavia-aukion. Sitten pysähdymme Pyhän Savan kirkolla, joka on yksi maailman suurimmista ortodoksikirkoista. Jatkamme kierrostamme entisen Jugoslavian presidentin Josip Titon mausoleumille. Mausoleumi rakennettiin vuonna 1975, viisi vuotta ennen Titon kuolemaa, ja se sai nimen Kukkatalo aluetta koristaneiden upeiden kukkien takia. Nykyään kukat ovat poissa, vaikka Tito nauttiikin yhä suurta kunnioitusta tavallisten serbialaisten keskuudessa.

Päätämme kierroksemme kivalle risteilylle Tonavalla ja Savajoella. Jokien rannoilla sijaitsevat monet kaupungin ulkoilualueista, jotka ovat hyvin suosittuja. Syömme yhdessä lounaan aluksella. Risteilyn päätyttyä loppupäivä on varattu omille seikkailuille ”valkoisessa kaupungissa”.  Belgradissa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää, sekä useita hyviä ravintoloita, joista voi valita mieleisensä illallispaikan. (Illallinen ei sisälly matkan hintaan.)

Päivä 3
Retki Sremski Karlovciin ja Novi Sadiin

Tänään lähdemme retkelle kaupungin ulkopuolelle. Ajamme Sremski Karlovcin kaupunkiin, joka sijaitsee Vojvodinan alueella Fruska Gora -vuoren juurella. Aikaisemmin kaupungissa sijaitsi Serbian ortodoksikirkon piispanistuin ja se toimi myös seudun kulttuurikeskuksena. Vierailemme vaikuttavassa Krusedolin luostarissa, jonne on haudattu despoottinen Brankovicin perhe.

Alue tunnetaan myös viinintuotannosta – jokaisella talolla on omat viinitarhat. Käytämme tilaisuutta hyväksi ja maistelemme paikallisia viinejä.

Jatkamme matkaa Novi Sadiin, Serbian toiseksi suurimpaan kaupunkiin, jonka asukasluku on noin 250 000. Valtaosa asukkaista on serbejä, mutta kaupungissa elää myös iso unkarilainen vähemmistö. Ennen ensimmäistä maailmansotaa kaupunki oli kaikkien serbien kulttuurinen keskus. Yhä vielä Novi Sad on tärkeä kulttuurikaupunki ja siellä sijaitsee myös ortodoksinen piispanistuin. Kaupunki on perustettu vuonna 1694, vuonna 1748 siitä tuli vapaakaupunki. Kehittyvä kauppa ja erityisesti serbialaisen kulttuurin keskittyminen kaupunkiin olivat syynä sille, että kaupungista alettiin puhua Serbian Ateenana.

Novi Sad sijaitsee yhdessä Euroopan tärkeimmistä risteyskohdista. Kaupungin historia monikulttuurisena kauppakeskuksena ja läpikulkupaikkana on tuonut kaupunkiin monia historiallisia nähtävyyksiä.

Aloitamme kierroksemme vaikuttavalta Petrovaradinin linnoitukselta, joka on Euroopan toiseksi suurin. Linnoitusta rakennettiin 1692–1780. Se sijaitsee kauniilla paikalla Tonavan rannalla. Linnoitukselta on kauniit näkymät yli kirkkojen, jotka edustavat monia uskonsuuntauksia.

Suuntaamme kaupungin suurelle keskusaukiolle, Trg Slobodelle (Vapaudenaukio). Näemme kauniin uusrenessanssityylisen raatihuoneen sekä kaupungin vanhimman kadun, Zmaj Jovinan ennen kuin syömme lounasta mukavassa ravintolassa. Lounaan jälkeen on aikaa omille seikkailuille Novi Sadissa.

Palaamme pääkaupunkiin iltapäivän päätteeksi. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 4
Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Topola-Oplenaciin, jossa nautitaan maalaislounas

Tänään on mahdollista kokea Serbian pääkaupunki omatoimisesti, mikäli et halua lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle Topola-Oplenaciin.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti etelää määränpäänämme hurmaava Topolan kaupunki, jossa saamme kuulla Serbian kuningasperheestä ja yhdestä Serbian historian tärkeimmästä henkilöstä. Karadorde tai Musta George, kuten häntä myös kutsutaan, johti ensimmäistä kapinaa osmanimiehittäjiä vastaan 1800-luvun alussa. Hän teki Topolasta päämajansa. Käymme hänen ja muiden kuninkaallisen perheen jäsenten haudalla sekä hänen lapsenlapsensa yksityiskodissa, jossa henkilökohtaiset esineet ovat esillä ja antavat hyvän kuvan kuninkaallisten piirien elämästä.

Mielenkiintoisen historiakierroksen jälkeen on lounasaika. Syömme hyvän, tukevan maalaislounaan lähistöllä sijaitsevassa kylässä.

Kylläisinä elämyksistä ja hyvästä ruoasta palaamme Belgradiin, jonne saavumme iltapäivällä. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille.

(Retki Topola-Oplenaciin ei sisälly matkan hintaan ja tilataan erikseen.)

Päivä 5
Omaa aikaa ja kotimatka

Belgradilla on uskomattoman paljon tarjottavaa, ja tänään on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Entinen teollisuusalue lähellä Savajokea on nykyään täynnä elämää, pieniä liikkeitä ja gallerioita. Mikäli hyvä kahvi ja katuelämä kiinnostaa enemmän, suuntaa Knez Mihailovan ympäristöön. Skadarlijan alueella on puolestaan paljon kahviloita hieman nuorekkaampaan makuun.

Matkanjohtaja auttaa ja neuvoo mielellään.

Tapaamme iltapäivällä ja suuntaamme lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Belgrad – Helsinki (Frankfurtin tai Münchenin kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa (paikallinen luokitus neljä tähteä) hotel Pragissa
 • aamiainen
 • lounas päivinä 2-3
 • illallinen päivänä 1
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 168€
 • lisämaksullinen retki retki Topola-Oplenaciin (päivä 4) 60€/hlö
 • muut ruokailut ja ruokajuomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikan tarvitsemasi tavarat.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Serbia ja Belgrad tarjoavat monitasoista historian opetusta! Serbia on jäänyt kriisiotsikoiden tasolle - tuntemattomaksi. Ottomaanien ja Habrsburgien - kristillisten ja muslimien - sotahistoria avautui retkellä. Arvokkainta oli Serbian rikkaan historian avaaminen: uskontojen ja kansanliikkeiden merkitys. Paikallinen (ja suomalanen) opas tunsivat todella hyvin historian käänteet yksityiskohtia myöten. Luostarit avasivat oven historiaan. Upeita! Viinit, ruoka, maisemat - historiallisesti rikas maa. Ilman hienoja oppaita retki olisi jäänyt kulissien katsomiseksi. Nyt todella tiivis annos sivistystä Euroopan synnystä ja rajojen ongelmista.
Date published: 2018-10-28
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen Olin matkalla viime viikolla, ja meille sattui ajankohtaan nähden lämpimät ilmat, etenkin viimeisenä päivänä oli ihana kesäinen päivä. Kävimme mielenkiintoisissa paikoissa. Etenkin lounas vanhassa maalaismiljöössä toi oman lapsuuden ajan elämän mieleen. Pienemmät kaupungit olivat viehättäviä. Ostettavaakin löytyi.
Date published: 2018-10-28
Rated 5 out of 5 by from Runsas sisältöinen matka Matkalla tuli historian paketti menneestä ajasta. Maa osoittautui mielenkiintoisemmaksi, kuin odotimme.
Date published: 2018-11-09
Rated 4 out of 5 by from Asiantuntevat oppaat Sain lyhyessä ajassa hyvän kuvan Serbian historiasta ja ongelmien taustoista.
Date published: 2018-10-28
Rated 3 out of 5 by from serbia ok Ihan ok maa. Uutta oli vuoden 1999 nato pommitukset.
Date published: 2018-10-28
 • y_2018, m_11, d_17, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_RSVCB01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

RSVCB01AFI