Bali - kulttuuria, liikuntaa ja trooppisia iltoja

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Liikuntaa luonnossa, värikästä kulttuuria ja yhdessäoloa kuvankauniilla saarella.

Uutuus

Balilla pääset seuraamaan lähietäisyydeltä mielenkiintoista balilaista elämäntapaa. Kahden viikon aikana ehdimme oppia yhtä ja toista Balista. Paneudumme moniin aiheisiin, kuten esim. kieleen, uskontoon, gastronomiaan, luontoon ja kulttuuriin. Bali tunnetaan ainutlaatuisista maisemista, riisiterasseista, upeista rannoista ja ystävällisestä paikallisväestöstä.

Tukikohtanamme toimii ihastuttava lomahotelli Adiwana Arya Villas, joka sijaitsee riisipeltojen keskellä hieman boheemin ja eläväisen Ubudin ulkopuolella. Asumme mukavissa ja tilavissa bungaloweissa, joiden hyvällä maulla toteutettu sisustus on ilo silmälle. Matkan aikana järjestetään kokkauskurssi, teemme kävely- ja pyöräretkiä, osallistumme tanssitunnille, tutustumme vuoristoalueeseen ja vietämme päivän maaseudulla tutustuen elämään maalla ja autellen peltotöissä. Sinulla on mahdollisuus osallistua aamuvenyttelyyn&voimisteluun hotellilla.

Matkan loppupuolella siirrymme rannikolle ja idylliseen Candi Dasaan, jossa majoitumme korkeatasoiseen hotelliin, joka sijaitsee omalla yksityisellä rannalla. 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Indonesian rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Balille, kuljetus Ubudiin ja majoittuminen
Päivä 3 Ubud - tervetulotilaisuus ja kävelyretki sekä retki Norsuluolalle
Päivä 4 Ubud - esitelmä balilaisesta elämäntavasta. Retki Ubudiin, Monkey Forestiin ja paikalliseen museoon - tanssiopetusta
Päivä 5 Ubud - retki Tumah Desaan ja Jatuliwehiin – päivä maaseudulla
Päivä 6 Omaa aikaa - mahdollisuus yhdistettyyn pyörä- ja kävelyretkeen
Päivä 7 Esitelmä balilaisesta ruokakulttuurista sekä ruoanlaittokurssi
Päivä 8 Pyöräretki Ubudin ympäristössä, paikallisia käsitöitä
Päivä 9 Omaa aikaa - lisämaksullinen rafting-retki
Päivä 10 Kokopäiväretki tulivuorisaarille ja Mundukiin - kävelyretki ja lounas paikallisen perheen luona
Päivä 11 Omaa aikaa
Päivä 12 Ubud – Candi Dasa. Batur-tulivuori - vierailu Besakihin temppelissä ja vesitemppelissä
Päivä 13 Candi Dasa - kävelyretki historialliseen maalaiskylään
Päivä 14 Candi Dasa – omaa aikaa tai mahdollisuus snorklausretkeen
Päivä 15 Candi Dasa – omaa aikaa ja jäähyväisillallinen
Päivä 16 Kotimatka
Päivä 17 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Adiwana Arya Villas

 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola sekä siihen kuuluva baari
 • Ulkouima-allas
 • Lepotuoleja allasalueella
 • Maksuton wifi hotellialueella ja huoneissa

Riisipeltojen ympäröimä keidas, ihastuttava lomahotellmme sijaitsee hieman Ubudin ulkopuolella. Huoneet sijaitsevat mukavissa bungaloweissa kauniissa puutarhassa. Paikka sopii erinomaisesti rauhalliseksi tukikohdaksi, kun päivän päätteeksi on aika sulatella matkakokemuksia. Hotellialueella on pieni uima-allas, josta on näkymät vehreille riisipellolle. Tilavat huoneet on sisustettu kuin perinteiset puutalot, ja niissä on ulkopuolella sijaitseva katettu kylpyhuone sekä pieni terassi.

Hotellin ravintola tarjoilee taiten valmistettuja paikallisia ja kansainvälisiä ruokalajeja.

https://www.adiwanaaryavillas.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Candi Beach Resort & Spa

 • 94 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola ja siihen kuuluva baari
 • 2 ulkouima-allasta
 • Lepotuoleja allasalueella
 • Maksuton wifi hotellialueella ja huoneissa
 • Hiustenkuivain ja silitysrauta lainattavissa vastaanotosta

Korkeatasoinen lomahotelli, jolla on oma yksityinen ranta ja kaunis puutarha. Hotellissa on kaikkea, mitä ihastuttavalta nykyaikaiselta rantalomakohteelta voi odottaa. Hotellin kahdelta uima-altaalta voi ihailla merta. Myös kahdesta ravintolasta on merinäköala. Hotellin 30 m2:n kokoiset huoneet sijaitsevat kaksikerroksisessa rakennuksessa. 

http://www.candibeachbali.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Otamme kurssin kohti Balia. Matkalla on välilasku ja koneen vaihto. 

Päivä 2
Saapuminen Balille, kuljetus Ubudiin ja majoittuminen

Saavuttuamme Balille jatkamme matkaa kohti Ubudia, joka sijaitsee noin reilun tunnin matkan päässä lentokentältä. Hieman Ubudin ulkopuolelta olemme löytäneet viehättävän lomahotellin, joka sijaitsee riisipeltojen ympäröimänä – juuri sellaisessa ympäristössä kuin useimmat ajattelevat Balilla asuttavan. Majoitumme ihastuttaviin bungaloweihin, jotka sijaitsevat lomahotellin puutarhassa. Tunnelma on rento. Hotellin ravintola tarjoilee sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokia, ja hotellissa on uima-allasalue, jolla voi lepäillä ja vikistäytyä vedessä. Saatavilla on myös hierontaa ja muita wellness-hoitoja. Matkan hintaan sisältyy 20 min. klassinen balilainen hieronta, johon voi varata ajan oleskelun aikana. Iltapäivisin hotellissa tarjoillaan teetä ja kahvia sekä pientä makeaa ja hedelmiä.

Nautimme tervetuloillallisen hotellissa.

Päivä 3
Ubud - tervetulotilaisuus ja kävelyretki sekä retki Norsuluolalle

Jos joudut nipistämään itseäsi herätessäsi näissä maisemissa, emme ihmettele. On rauhallista, ei liikenteen melua ja mitä upeimmat näkymät vehreille riisipelloille. Leppoisan aamun ja aamiaisen jälkeen kokoonnumme tervetulotilaisuuteen. Käymme läpi matkaohjelman ja saamme johdatuksen tuleviin seikkailuihin. Tilaisuuden jälkeen lähdemme tutustumaan lähiseutuun kävellen. Reitti kulkee pitkin peltoja ja riisiterasseja maalaisidyllissä.
Palattuamme takaisin hotellille meillä on hieman omaa aikaa. Sitten lähdemme tutustumaan Ubudiin. Matkan varrella pysähdymme Goa Gajahilla eli Norsuluolalla. Luola on hakattu kallioseinämään, jonka sisäänkäynti on muotoiltu paholaisen suuksi. T-kirjaimen muotoisen luolan sisäpuolella näemme palasia hindulaisista symboleista, mm. hindujumala Shivan ja Shivan pojan Ganeshan, jolla on norsun pää. Luolan edustan puutarhassa on kaksi ikivanhaa allasta, joiden veden väitetään tulevan nuoruuden lähteestä, mistä syystä monet paikalliset tulevat tänne puhdistautumaan. Temppelin tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta arvellaan, että se on peräisin 1000-luvulta. Hollantilaiset arkeologit löysivät luolan 1923, mutta suihkulähde ja altaat löytyivät vasta 1954. Saatuamme ensi kosketuksen balilaisiin perinteisiin ja uskontoon suuntaamme Ubudiin.
Ubud on saaren boheemikeskus. Kaupunki ja sen ympäristö vetää puoleensa ulkomaalaisia taiteilijoita, jotka matkustavat tänne vahvistamaan luomisvoimaansa, joogaamaan ja nauttimaan elämästä. Teemme kaupungilla kävelykierroksen, jonka aikana saatat tehdä löytöjä jossakin lukuisista käsityöliikkeistä. Ubud on myös vilkas kaupunki, jonka kahdella pääkadulla on melkoisesti liikennettä. Vietettyämme muutamia tunteja viihtyisässä, mutta myös hieman hektisessä kaupungissa palaamme takaisin rauhalliseen lomahotelliimme.

Päivä 4
Ubud - esitelmä balilaisesta elämäntavasta. Retki Ubudiin, Monkey Forestiin ja paikalliseen museoon - tanssiopetusta

Aamuvirkut voivat osallistua aamuvoimisteluun ja venyttelyyn. Bali tunnetaan jooga- ja meditaatioperinteestään. Niistä on tilaisuus oppia lisää tänä aamuna.
Aamupäivällä lomahotellissamme pidetään esitelmä balilaisesta elämäntavasta ja perinteistä. Myöhemmin aamupäivällä kokoonnumme yhteen ja kuulemme lisää balilaisista uhrilahjoista ja seremonioista. Balilaiset käyttävät melkoisesti aikaa valmistaakseen uhrilahjoja jumalille ja demoneille. Uhrilahjoja on monenlaisia riippuen seremonian tarkoituksesta ja ne voivat vaihdella yksinkertaisesta banaaninlehdestä ja pienestä määrästä riisiä syvälliseen taideteokseen isoine hedelmäasetelmineen. Saamme kuvan siitä, miten uhrilahjoja valmistetaan ja miksi lahjat ja uskonto kuuluvat niin tiiviisti balilaisten arkipäivään.

Iltapäivällä lähdemme Apinametsään (Monkey Forest) ja näemme viidakkotemppelin, joka on kuuluisa alueella elävistä apinoista. Seuraava kohteemme on Ubud ja paikallinen museo. Illalla syömme aterian, joka koostuu balilaisista erikoisuuksista. Illallisen jälkeen on aika vetää tanssikengät jalkaan, sillä pääsemme opettelemaan paikallisia tansseja.

Päivä 5
Ubud - retki Tumah Desaan ja Jatuliwehiin – päivä maaseudulla

Bali saattaa yllättää ja hämmentää uskomattomilla maisemillaan. Tänään lähdemme bussilla kokopäiväretkelle Balin keskiosiin. Sieltä löytyvät saaren kauneimpiin kuuluvat alueet. Jatuliwehin riisiterassit on kauneimpia, ja kävelyretkellä alueella saamme tilaisuuden nauttia upeista maisemista. Kävellessämme pitkin riisipeltoja pääsemme lähelle paikallisasukkaita. Kokeilemme itsekin, miltä työ pelloilla tuntuu, kun autamme paikallisia viljelijöitä riisin istutuksessa. Mielenkiintoisen aamupäivän jälkeen nautimme paikallistyylisen lounaan, minkä jälkeen palaamme Ubudiin. Matkan varrella pysähdymme Tumah Desassa ja katselemme hienoja maisemia.

Päivä 6
Omaa aikaa - mahdollisuus yhdistettyyn pyörä- ja kävelyretkeen

Jälleen on mahdollisuus osallistua aamuvoimisteluun ja venyttelyyn lomahotellin joogaohjaajan johdolla. Päivän ohjelman saat päättää itse. Matkanjohtaja järjestää halukkaille yhdistetyn pyörä- ja kävelyretken Ubudin ympäristöön.

Päivä 7
Esitelmä balilaisesta ruokakulttuurista sekä ruoanlaittokurssi

Tänään opimme lisää balilaisesta ruokakulttuurista ja saamme tietää herkullisten ruokalajien salat. Paikallisen kokin avustamana matkanjohtaja esitelmöi meille balilaisista ruokaperinteistä. Sen jälkeen ajamme vilkkaalle torille ja hankimme lounastarvikkeet. Palattuamme hotellille ryhdymme valmistamaan Balin suosituimpia klassisia ruokalajeja. Käytämme paikallisia raaka-aineita, joihin kuuluu paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Maistelemme luonnollisesti lounaalla työmme tuloksia.

Iltapäivällä on muutama tunti aikaa rentoutua hotellissa. Sitten kokoonnumme ja ajamme bussilla Ubudiin. Käymme katsomassa taideliikkeitä ja teemme ostoksia. Mikäli kiinnostuneita riittää, matkanjohtaja järjestää illaksi tanssiesityksen. Bali ja erityisesti Ubud on kuuluisa perinteisistä tansseista. (Tanssiesitys ei sisälly matkan hintaan.)

Päivä 8
Pyöräretki Ubudin ympäristössä, paikallisia käsitöitä

Päivän ohjelmassa on pyöräretki Ubudin ympäristössä. Matkan varrella ohitamme riisipeltoja, mausteviljelmiä ja pieniä kyliä ja pysähdymme katselemaan temppeleitä, taloja ja paikalliselämää. Katselemme lähemmin käsitöitä, joista Bali on kuuluisa. Näemme puukaiverruksia, batiikkia ja maalauksia. Iltapäivä on omaa aikaa.

Päivä 9
Omaa aikaa - lisämaksullinen rafting-retki

Tänään saat itse päättää, mitä teet. Nauti kupponen balilaista kahvia terassilla ja uppoudu kirjaan, rentoudu altaalla tai matkaa hotellin shuttle-bussilla Ubudiin. Voit myös lähteä mielenkiintoiselle aamupäiväretkelle ja kokeilla voimiasi raftingissa. Bali tarjoaa useita koskenlaskumahdollisuuksia, joiden vaikeusaste vaihtelee. River raftingissa kuljetaan kumiveneellä jokea alas. Olemme valinneet lempeän vaihtoehdon, joka sopii kaikenikäisille. Kaunis reitti kulkee läpi viidakon ja syvien rotkojen. Jos meillä on onnea, näemme matkan varrella apinoita. Ohitamme pieniä vesiputouksia ja pyörteitä, jotka tuuppivat veneisiin vauhtia. Tämä on hauska ja kaunis elämys, johon kaikki voivat osallistua. Retken voi varata kotoa käsin tai matkanjohtajan kautta paikan päällä.

Päivä 10
Kokopäiväretki tulivuorisaarille ja Mundukiin - kävelyretki ja lounas paikallisen perheen luona

Ohjelmassa on jälleen kokopäiväretki. Ajamme bussilla kohti saaren luoteisosassa sijaitsevia vuoria. Matkan varrella pysähdymme Kaksosjärvillä ja teemme veneretken pienemmällä kraatterijärvellä. Astumme maihin pienellä viidakkotemppelillä, josta lähdemme kävelyretkelle läpi Balin ainoan alkuperäisen sademetsän. Ajamme sitten bussilla ylös Mundukin vuoristokylään ja aloitamme kävelyn alas laaksoon. Kyse on mielenkiintoisesta retkestä pitkin luonnonpolkuja, jotka vievät viidakkoon läpi pienten maalaiskylien ja ohi peltojen.

Ympäristössä ei ole minkäänlaista merkkiä joulusta, mutta ajatukset saattavat jossakin vaiheessa kääntyä jouluun: saatamme nimittäin haistaa neilikan tuoksun, sillä sitä viljellään alueella laajasti. Alueen viljelykasveihin kuuluvat myös mm. banaani, ananas, avokado, muskottipähkinä ja kahvi. Pysähdymme paikallisen perheen luona ja syömme hyvin ansaitun lounaan. Sitten jatkamme kävelyretkeämme.

Päivän kävelyretki ei ole rankka ja kestää kaiken kaikkiaan noin kolme tuntia (muista hyvät kävelykengät!). Jos olet normaalikuntoinen, voit osallistua retkelle. Olemme suunnitelleet reitin siten, että aloitamme ylhäältä ja kävelemme rauhallisesti alas laaksoon, jossa nousemme jälleen bussiin.

Kävelyretken päätteeksi ajamme takaisin hotellille, jonne saavumme vasta illalla.

Päivä 11
Omaa aikaa

Päätämme oleskelumme tässä ihastuttavassa lomahotellissa vapaapäivään. Matkanjohtaja auttaa mielellään, mikäli kaipaat vinkkejä tai yhteistä tekemistä.

Päivä 12
Ubud – Candi Dasa. Batur-tulivuori - vierailu Besakihin temppelissä ja vesitemppelissä

Tänään hyvästelemme hotellin ja sen ystävällisen henkilökunnan. Otamme kurssin kohti rannikkoa ja kuvankaunista Candi Dasaa. Ajamme ensin Batur-tulivuoren ympäri ja sitten näemme upeat maisemat, jotka avautuvat kraatterin reunalta. Taustalla näkyy majesteettinen Agung-tulivuori.

Mount Agungin etelärinteessä 1 000 metrin korkeudessa sijaitsee Besakihin temppeli, joka on suurin ja pyhin hindutemppeli Balilla. Temppeli on seuraava pysähdyspaikkamme. Kyse on oikeastaan 23 temppelistä koostuvasta temppelialueesta. Päätemppeli on rakennettu vuorenrinteeseen useaan eri tasoon. Temppelin ikää on ollut vaikea arvioida, mutta väitetään, että kiviperustus olisi yli 2 000 vuotta vanha. Agung-tulivuori purkautui vuonna 1963 ja surmasi 1 700 ihmistä. Laava, joka valui alas vuorenrinnettä, tuli uhkaavan lähelle temppeliä ja pysähtyi vain muutaman metrin päähän temppelistä, mitä monet pitävät merkkinä jumalilta: he halusivat näyttää mahtinsa, mutta tuhoamatta saaren uskovaisten rakentamaa temppeliä.
Jatkamme kohti Ganga Gardenia tai Tirta Ganggaa, joka merkitsee Gangesjoen vettä. Rehevä puisto, jolla on myös uskonnollista merkitystä paikallisille hinduille, koostuu suihkulähteistä, labyrinttimaisista altaista ja patsaista. Puisto on rakennettu vuonna 1946, mutta se tuhoutui edellä mainitussa tulivuorenpurkauksessa 1963. Alue sekä siihen kuuluva linna on sittemmin toki entisöity mitä kauneimmalla tavalla.
Iltapäivän päätteeksi saavumme idylliseen Candi Dasan merenrantakaupunkiin. Majoitumme Candi Beach Resortiin. Tämä ainutlaatuinen alue sijaitsee idyllisessä kalastajayhteisössä, jossa kimaltavalla mustalla hiekalla odottavat värikkäät kalastusalukset houkuttelevat seikkailunhaluisia matkailijoita. Täällä ei ole niin paljon matkailijoita kuin etelämpänä, mutta silti hyvä valikoima ravintoloita ja paikallisia putiikkeja. Uusi lomahotellimme on oikea helmi: ihastuttava korkeatasoinen rantahotelli, joka sijaitsee omalla yksityisellä rannalla. Hotellilla on laaja puistomainen puutarha ja kaksi isoa allasaluetta. Se on täydellinen yhdistelmä idylliä, rentoutta ja hemmottelua. Vaikka käymmekin retkillä tässä mielenkiintoisessa osassa Balia, meillä on silti reilusti aikaa nauttia hotellista ja sen mukavuuksista.

Päivä 13
Candi Dasa - kävelyretki historialliseen maalaiskylään

Aamupäivällä lähdemme retkelle. Ajamme noin 10 km sisämaahan päin ja aloitamme sitten kävelyretkemme riisipeltojen keskellä. Pysähdymme matkan varrella paikallisten perheiden luona. He kutsuvat meidät sisään teelle tai kahville. Kävelyretki kulkee kauniissa maisemissa, ja näemme paikka paikoin kaukaisuudessa häämöttävän meren. Määränpäämme on historiallinen Tenganan, joka on hyvin säilynyt perinteinen balilainen maalaiskylä.

Aamupäivän kävelyretken jälkeen palaamme hotelliin, ja loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 14
Candi Dasa – omaa aikaa tai mahdollisuus snorklausretkeen

Matkan päätteeksi pidämme pari vapaapäivää. Nyt on aikaa nauttia lomahotellista ja sen monista mukavuuksista. Matkanjohtaja järjestää halukkaille snorklausretken lähistön rannalle. Pääset nauttimaan värikkäästä merenalaisesta maailmasta!

Päivä 15
Candi Dasa – omaa aikaa ja jäähyväisillallinen

Viimeisen kokonaisen päivän Balilla vietämme rentoutuen ja matkakokemuksia sulatellen. Illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle.

Päivä 16
Kotimatka

On aika hyvästellä Bali. Ajamme lentokentälle ja otamme kurssin kohti Suomea.

Päivä 17
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Denpasar – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Adiwana Arya Villas-hotellissa, Ubudissa (10 yötä)
 • majoitus  jaetussa kahden hengen huoneessa Candi Beach Resort & Spa-hotellissa, Candi Dasassa (4 yötä)
 • aamiaiset päivinä 3-16
 • 5 lounasta (päivinä 5, 7, 10, 12 ja 13)
 • 2 illallista (päivinä 2 ja 15)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 798€
 • lisämaksullinen rafting-retki (9.matkapäivänä) 55€/hlö
 • lisämaksullinen snorklausretki (14.matkapäivänä) 65€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille n. 20-25€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan hyvät, mukavat kävelykengät/lenkkarit tai urheilusandaalit sekä reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. 

Säätila vaihtelee saaren eri osissa. Rannikkoalueilla on kuumempaa sekä kuivempaa kuin sisämaassa, ja vuoristokylien korkeudella voi varautua viileämpään. Keskimääräinen päivälämpötila marraskuussa on noin +27-30C. Varaudu ajoittaisiin sateisiin, jotka ovat myös virkistäviä. Sateita saadaan ympäri vuoden, sen ansiosta Bali on vehreä ja hedelmällinen saari. 

Pakkaa mukaan kevyitä, hengittäviä ja helposti kuivuvia kesävaatteita, joissa on mukava liikkua. 

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Liikkuminen matkan aikana

Teemme matkan aikana kävely- ja pyöräretkiä, käymme tanssitunnilla sekä sinulla on mahdollisuus osallistua hotellin aamuvenyttelyyn&voimisteluun. Lisäksi lisämaksusta on mahdollisuus osallistua rafting- ja snorklausretkille.

Kaikki nämä aktiviteetit ovat vapaaehtoisia, mutta saat ehdottomasti matkasta enemmän irti, mikäli osallistut.

Yöpymiset

Ubud 10 yötä ja Candi Dasa 4 yötä.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Ihastuttava matka Balin matka oli todella monipuolinen. Näimme valtavasti retkien aikana ja tutustuimme ihastuttavaan Baliin ja hymyilevien balilaisten elämään. Onneksi emme käyneet Balin etelän biletysrannoilla! Kulttuuria ja liikuntaa oli sopivassa määrin. Omaa aikaa jäi itse asiassa vähän, kun halusin osallistua monille ihanille retkille. Kävelyretket olivat tosin pitempiä ja vaativampia kuin kuvittelin. Vaellusmatkoilla aiemmin olleena olisin ottanut mukaani yhden kokoontaitettavan vaellussauvan, joka olisi auttanut jyrkkien ylä- ja alamäkien polkuja pitkin kuljettaessa. Hotellit olivat erinomaisia ja viehättäviä, ja kahden eri kohteen näkeminen oli antoisaa. Matkatuliaisina on valtava määrä valokuvia ja ihanat muistot trooppisesta saaresta.
Date published: 2019-11-26
Rated 5 out of 5 by from Nautinnollinen loma tropiikissa Matkan ohjelma oli erinomaisesti suunniteltu, monipuolinen ja kiinnostava. Sen sisältö vastasi täysin odotuksia, jopa ylitti ne. Hotellit - 10 yötä Ubudissa ja 4 Candi Dasassa - olivat hyviä: Ubudin viehättävät bungalovit ja Candi Dasan viiden tähden rantahotelli. Ainoa miinus oli Candi Dasan hotellin huono ranta, kivinen ja likainen.
Date published: 2019-12-02
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen matka Oli erittäin hyvä järjestely että aluksi majoituttiin 10 pv Ubudissa. Sieltä oli helppo liikkua eri puolille saarta ja osallistua monenlaisiin aktiviteetteihin. Matkanjohtaja Anne oli asiansa osaava, innostava ja helposti lähestyttävä.
Date published: 2019-12-12
Rated 4 out of 5 by from Mukavan vaihteleva ohjelma Balin matkalla ohjelma oli sopivan vaihtelevaa ja opas oli valmis sitä lennossa muuttamaan toiveiden mukaan. Liikuntaa olisi voinut olla ehkä vieläkin enemmän ja yhteinen veneretki olisi varmasti kaikkien mieleen.
Date published: 2019-12-02
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen sisältö jälleen, hyvä naisopas Olin 2 viikkoa Balin kiertomatkalla, ei mitään valittamista, ehkä liikakin hieno hotelli jälkimmäisessä paikassa :-), matkasta tekin varsinkin hyvä naisopas erinomaisen.
Date published: 2020-01-02
Rated 5 out of 5 by from Oppaalla hyvät tiedot Hienosti järjestetyt retket
Date published: 2019-11-27
 • y_2020, m_6, d_1, h_14
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_IDRTR14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

IDRTR14AFI