Bali – jumalten saari

individual-tour
Yksilöllinen matka

Nauti Balin paratiisisaaresta leppoisaan tahtiin.

Reheviä riisipeltoja, kuohuvia vesiputouksia ja palmujen reunustamia hiekkarantoja. Se, mikä tekee Balista erityisen, ovat vieraanvaraiset ja hymyilevät balilaiset. Ubud on saaren sydän. Asut Ubudissa neljä yötä viehättävässä lomahotellissa hieman kaupungin ulkopuolella keskellä vaaleanvihreitä riisipeltoja. Matka jatkuu vuorten yli Candi Dasan kaupunkiin saaren itärannalla. Siellä viivähdät kolme päivää. Rantaelämä odottaa Sanur Beachillä, jossa ehdit lekotella melkein viikon. Sanur Beachillä majoitut hyvään hotelliin, joka sijaitsee ihan rannan tuntumassa. Voit valita, vietätkö aikaa rannalla löhöillen, sukeltaen vai tutustutko aktiivisemmin tähän jumalten saareen.

Kaikkien Yksilöllisten matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Nämä ovat aina etukäteen vahvistetut. Matkakohteessa sinulla on enemmän aikaa viettää lomaa omaan tahtiin. Halutessasi voit maustaa matkaa lisämaksullisilla, englanniksi opastetuilla retkillä. Joihinkin matkoihin retkiä sisältyy jo matkan perushintaan. Jokaisen matkan kohdalla kerromme tarkemmin, mitä lisämausteita hintaan sisältyy.

Lue lisää Yksilöllisistä matkoista kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Yksilöllinen matka

 • Matkanjohtaja Englanninkielinen opas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Bali
Päivä 2 Saapuminen Balille - matka jatkuu Ubudiin
Päivä 3 Ubud - omaa aikaa
Päivä 4 Ubud - aamuinen kävelyretki luonnossa - iltapäivä omaa aikaa
Päivä 5 Ubud - omaa aikaa tai pyöräretki (lisämaksullinen)
Päivä 6 Ubud – Candi Dasa - Tegallalangin riisiterassit - Mount Batur -tulivuori ja Besakih-temppeli
Päivä 7 Candi Dasa - rentoutumista Virgin Beachillä
Päivä 8 Candi Dasa -omaa aikaa tai retki mm. Ujung Water Palaceen ja Tengananin kylään (lisämaksullinen)
Päivä 9 Candi Dasa – Sanur Beach, matkalla pysähdys Tanah Lot -temppelissä
Päivä 10–14 Sanur -rentoutumista ja aikaa omille seikkailuille
Päivä 15 Kotimatka alkaa
Päivä 16 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Bali
Lennät Helsingistä Qatar Airwaysin reittilennoilla Dohan kautta Balille.
Päivä 2
Saapuminen Balille - matka jatkuu Ubudiin
Saavuttuasi Balille jatkat matkaa kohti Ubudia, joka sijaitsee noin reilun tunnin matkan päässä lentokentältä. Hieman Ubudin ulkopuolelta olemme löytäneet viehättävän lomahotellin, joka sijaitsee riisipeltojen ympäröimänä – juuri sellaisessa ympäristössä kuin useimmat ajattelevat Balin sydämessä asuttavan.
Päivä 3
Ubud - omaa aikaa
Ubud on saaren kulttuurikeskus. Kaupunki ja sen ympäristö vetää puoleensa ulkomaalaisia taiteilijoita, jotka matkustavat tänne vahvistamaan luomisvoimaansa ja nauttimaan elämästä. Tee vaikka kävelykierros kaupungilla, jossa saatat tehdä löytöjä jossakin lukuisista taidekäsityöliikkeistä. Ubudissa on hyvä valikoima ravintoloita ja kahviloita, ja päivä kuluu sukkelasti kaupungilla käveleskellessä.
Päivä 4
Ubud - aamuinen kävelyretki luonnossa - iltapäivä omaa aikaa
Rauhallisen aamun ja aamiaisen jälkeen lähdet tutustumaan ympäristöön kävellen. Kävelyreitti kulkee riisipeltojen ja terassiviljelyksien kupeessa, idyllisissä maalaismaisemissa. Retki lähtee hotellilta ja päättyy samaan paikkaan.
Päivä 5
Ubud - omaa aikaa tai pyöräretki (lisämaksullinen)

Tämän päivän voit viettää omien toiveittesi mukaan. Nauti terassilla kupillinen balilaista kahvia ja paneudu kirjaan, rentoudu altaalla tai lähde Ubudiin.

Voit myös osallistua puolen päivän pyöräretkelle Ubudin ympäristöön. Ajat ensin bussilla ylös Kintamani-kraatterille, jossa syöt kevyen aamiaisen ja nautit näkymistä Batur-tulivuorelle ja isolle kraatterijärvelle. Sitten bussi vie paikkaan, josta pyöräilyosuus alkaa. Retkeläisille jaetaan polkupyörät (maastopyörät, joissa käsijarrut), kypärät, pyöräilyhanskat ja vettä. Lyhyen esittelyn jälkeen nouset pyörän selkään ja lähdet liikkeelle. Reitti on 25 km pitkä ja valtaosin alamäkeä. Huomaathan, että sinun täytyy pystyä ajamaan ilman jalkajarrua, sillä pyörässä on vain käsijarrut. Alusta vaihtelee: reitti kulkee sekä pitkin teitä, riisipeltoja että kapeita sorapolkuja.

Matkan varrella ohitat riisipeltoja, mausteviljelmiä ja pieniä maalaiskyliä ja pysähdyt katselemaan temppeleitä, taloja tai paikalliselämää. Sinulla on paljon muistoja kotiin vietäväksi, kun herkullisen buffetlounaan jälkeen ajat takaisin hotellille. (Pyöräretki ei sisälly matkan hintaan.)

Päivä 6
Ubud – Candi Dasa - Tegallalangin riisiterassit - Mount Batur -tulivuori ja Besakih-temppeli

Aika sanoa näkemiin Ubudille ja suunnata Candi Dasaan. Matkan varrella odottaa muutama kiinnostava pysähdyspaikka. Ensimmäinen on näköalapaikka, jolta näkee yli Tegallalangin riisiterassien. Ne ovat saaren kauneimpia. Seuraavaksi pääset nauttimaan näkymistä aktiiviselle Mount Batur -tulivuorelle, jota pidetään Balin toiseksi merkittävimpänä vuorena Mount Agungin jälkeen. Toivotaan, että sää on kirkas, jotta voit nauttia täysillä näkymistä tulivuorelle ja kraatterijärvelle.

Muutaman kilometrin päässä Mount Baturista sijaitsee Mount Agung, myöskin aktiivinen tulivuori. Kilometrin korkeudessa Mount Agungin etelärinteessä sijaitsee Besakih-temppeli, Balin suurin ja pyhin hindutemppeli. Kyse on oikeastaan temppelialueesta, joka koostuu 23 temppelistä. Päätemppeli on rakennettu useaan tasoon, ikään kuin terasseiksi vuoren rinteeseen. Temppelin tarkkaa ikää on ollut vaikea arvioida, mutta väitetään, että kiviperustukset olisivat yli 2 000 vuotta vanhat. Mount Agungin purkauksessa 1963 kuoli 1 700 ihmistä, ja laava uhkasi myös temppeliä. Käytännössä laava valui vain muutaman metrin päähän temppelialueesta, mitä monet pitivät merkkinä jumalten mahdista.

Temppelivierailun jälkeen matka jatkuu Sibetanin kylään, joka tunnetaan salakin – kutsutaan myös nimellä ”snake skin fruit” eli ”käärmeennahkahedelmä” – viljelystä. Salakin kuori on suomumainen, ja salakipalmu kasvaa vain Kaakkois-Aasiassa. Hedelmäliha on vaaleankeltaista, rapeaa ja kosteaa, ja maku muistuttaa ananaksen ja sitruunan sekoitusta. Kuulet lisää hedelmästä ja pääset maistamaan sitä matkalla hotelliin Candi Dasassa.

Päivä 7
Candi Dasa - rentoutumista Virgin Beachillä
Tänään voit lähteä mukaan yhdelle Balin parhaista rannoista, valkealle Virgin Beachille, joka sijaitsee reilun 10 km:n päässä hotellista. Voit lähteä veneretkelle tai nauttia auringosta ja vedestä rannalla. Rannalla on pari ravintolaa, joissa voit syödä lounaan.
Päivä 8
Candi Dasa -omaa aikaa tai retki mm. Ujung Water Palaceen ja Tengananin kylään (lisämaksullinen)

Tänään sinulla on tilaisuus tehdä, mitä huvittaa. Lomahotelli tarjoaa joogatunteja ja hierontaa.

Voit myös osallistua lisämaksulliselle retkelle Candi Dasaan ja sen ympäristöön. Retkellä käydään ensin Kusamban kylässä, jonka talot on rakennettu perinteiseen tapaan bambusta ja jossa näet, kuinka asukkaat valmistavat suolaa. Sen jälkeen ohjelmassa on vierailu Ujung Water Palacessa, kauniissa linnarakennelmassa ja entisessä palatsissa, jonka rakennutti radža Gusti Bagus Djilantik. Palatsin nimi johtuu kolmesta isosta vesialtaasta. Matka jatkuu seuraavaan kohteeseen, joka on Ganga Garden tai Tirta Gangga. Nimi tarkoittaa Gangesjoen vettä. Rehevä puisto, jolla on myös uskonnollista merkitystä paikallisille hinduille, koostuu suihkulähteistä, labyrinttimaisista altaista ja patsaista. Puisto rakennettiin 1946, mutta tuhoutui Mount Agungin purkauksessa 1963. Alue, mukaan lukien siihen kuuluva linna, on sittemmin entisöity kauniisti. Puistosta lähdet kevyelle kävelyretkelle pieneen Kastalan kylään, jossa pääset ihailemaan uskomattoman upeita riisiterasseja. Retki päättyy Tengananin kylään, joka tunnetaan käsityöperinteestään.

Retkellä syödään lounas paikallisessa ravintolassa.

Päivä 9
Candi Dasa – Sanur Beach, matkalla pysähdys Tanah Lot -temppelissä
Tanah Lot-templet
On aika jättää hyvästit itärannikolle ja ajaa kohti etelää. Pysähdyspaikka on kaunis Tanah Lot -temppeli, joka sijaitsee kalliolla veden ympäröimänä. Iltapäivän päätteeksi saavut perille Sanuriin.
Päivä 10–14
Sanur -rentoutumista ja aikaa omille seikkailuille

Sinulla on viisi päivää aikaa nauttia elämästä Sanurissa. Hotelli sijaitsee rannalla, ja Sanur Beach onkin täydellinen paikka rentoutumiselle rauhallisessa ja kauniissa ympäristössä. Kaupungissa voit käydä paikallisilla toreilla, pikkuisissa putiikeissa ja tutustua myyntikojujen tarjontaan.

Voit nauttia myös hieronnasta rannalla tai syödä illallista veden äärellä jalat lämpimään hiekkaan kaivautuneina.

Päivä 15
Kotimatka alkaa
Sinulla on kuljetus lentokentälle, josta matka Dohan, Qatarin kautta Helsinkiin alkaa.
Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittiennot Helsinki - Bali - Helsinki (Dohan kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa: 4 yötä Ananda Cottages, Ubud ja 3 yötä Puris Bagus Candi Dasa hotellissa, Candi Dasa  sekä 6 yötä Prama Sanur Beach hotellissa, Sanur Beachillä
 • retket ohjelman mukaan, englanninkielinen opas*
 • lentokenttäkuljetukset*
 • aamiaiset
 • verot ja viranomaismaksut

*lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä lisäksi kansainvälisiä matkustajia

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 548€
 • retkipaketti 86€ (sis. pyöräretken Ubudissa ja retken Candi Dasassa)
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, kokonaisuudessaan noin 15-25€ (suositus)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana
Lapsialennus (2-11v.)
150€

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Mikä on Yksilöllinen matka?

Kaikkien matkojen perushintaan sisältyvät lennot, majoitus ja lentokenttäkuljetukset. Osaan matkoista perushintaan sisältyy ylimääräisiä kuljetuksia tai retki/retkiä. Nämä mainitaan aina Hintaan sisältyy –kohdassa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa retkiä etukäteen tai perillä matkakohteessa. Toisin kuin ryhmämatkoillamme, yksilöllisillä matkoilla ei ole mukana suomalaista matkanjohtajaa. Lentokenttäkuljetuksissa sekä retkillä on mukana englanninkielinen kuljettaja/opas, joka ei välttämättä ole jokaisella ajomatkalla tai retkellä sama henkilö. Lentokenttäkuljetuksissa on mukana muita pohjoismaalaisia matkustajia ja retkillä kansainvälisiä matkustajia.

 

Lentopaikat, kuljetukset ja majoitus ovat aina etukäteen vahvistetut.

Jokaisessa yksilöllisessä matkassa myynnissä on rajallinen määrä paikkoja.

Pakkaa mukaan

Ota mukaan hyvät, mukavat kävelykengät ja reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Matkan alussa oleskelet ylänköalueella, jossa on iltaisin viileämpää ja sadekuurot mahdollisia. Ota mukaan myös pitkähihaista ja lahkeista vaatetusta sekä kevyt sadetakki tai sateenvarjo.

Pakkaa mukaan kesävaatteita, joissa on mukava olla ja liikkua, sekä aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, hattu tai lakki.

Teet matkan aikana kävelyretken (sisältyy hintaan) ja pyöräretken (lisämaksullinen). Maasto on vaihtelevaa, reiteillä on korkeuseroja ja sää on trooppisen lämmin. Nautit retkistä, jos sinulla on normaali fyysinen kunto ja askel ei paina. Matkan rantaosuudella fyysiset ponnistukset ovat vähäisiä.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18IDIRT08AFI2304