Avain aurinkoon - Andalusian pitkät matkat 22 päivää

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Vaihda pimein vuodenaika kiireettömään lomaan Costa del Solilla ja koe monipuolinen Andalusia. Pitkä matka -pidempi ilo!

Costa del Sol on juuri oikea kohde pitkälle lomalle Euroopassa, sillä aurinko paistaa täällä noin 320 päivää vuodessa. Sen lisäksi, että saat D-vitamiinivarastosi täytettyä, pääset nauttimaan Andalusian kauniista luonnosta, jännittävästä historiasta ja värikkäästä kulttuurista.

Tutustumme Picasson Málagaan ja käymme Mijasin viehättävässä kylässä ja kauniissa Rondan kaupungissa.

Yhdessäolo ja yhdessä kokeminen piristävät pitkällä lomalla. Matkanjohtaja järjestää ylimääräisiä retkiä ja mukavaa tekemistä porukalla. Päätät tietenkin itse, paljonko aikaa haluat viettää yhdessä muiden matkalaisten kanssa.

Asut Hotel Amaraguassa, La Carihuelassa, erinomaisella paikalla aivan meren rannalla. Alueella on paljon palveluja: rantaravintoloita, putiikkeja ja baareja. Matkan hintaan sisältyy puolihoito hotellissa: buffetaamiainen ja illallinen.

Retkiohjelma on alustava. Muutokset ovat mahdollisia.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Málaga
Päivä 2 Tervetulotilaisuus - tutustumista lähiympäristöön
Päivä 3 Retki Malagaan
Päivä 4 Omaa aikaa
Päivä 5 Retki Rondaan
Päivä 6–7 Omaa aikaa
Päivä 8 Retki Mijakseen
Päivä 9–10 Omaa aikaa
Päivä 11 Lisämaksullinen retki Gibraltarille
Päivä 12–13 Omaa aikaa
Päivä 14 Lisämaksullinen retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan
Päivä 15–16 Omaa aikaa
Päivä 17 Lisämaksullinen retki Sevillaan
Päivä 18–20 Omaa aikaa
Päivä 21 Yhteinen läksiäisillallinen
Päivä 22 Málaga - Helsinki

Hotelli

Hotel Amaragua

Amaragua on viihtyisä neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli erinomaisella paikalla aivan meren rannalla (hotellin ja rannan välissä on kävelykatu). Hotelli sijaitsee La Carihuelan alueella ja lähistöllä on paljon palveluja: rantaravintoloita, putiikkeja ja baareja. Alueella on helppo liikkua ja yhteydet paikallisjunalla esim. Torremolinokseen ja Benalmádenaan ovat hyvät. Rantapromenadilla on mukava tehdä kävelylenkkejä ja hotellin uima-altaalla voi nauttia näkymistä merelle.

Amaraguassa on yhteensä 275 huonetta ja yleisissä tiloissa on baari, jossa on elävää musiikkia. Päivisin hotellin snackbaarista saa pientä syötävää. Yleisissä tiloissa on maksuton wifi.

Huoneet ovat tilavia kahden hengen huoneita, joissa on wc, Kylpy/suihku, ilmastointi, TV, minibaari, tallelokero (maksullinen), kalustettu parveke. Rannan puoleisella pihalla on uima-allas (ei lämmitetty), pieni uima-allas sisätiloissa, jacuzzi ja maksuton kuntoilutila. Hotellista voi varata lisämaksusta hierontaa ja muita spa-hoitoja.

Yhteystiedot:

Hotel Amaragua
Calle los Nidos, 23
29620 Torremolinos (MÁLAGA)
Puh: +34 952 38 47 00
Fax: +34 952 38 4945

Hotellin kotisivut: http://www.amaragua.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.398€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.298€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.348€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Málaga

Lennämme Helsingistä Malagaan ja perille saavuttuamme ajamme suoraan hotelliimme. Ajoaika lentokentältä La Carihuelaan on noin 30 minuuttia. Saavuttuamme hotelliin nautimme pienen, kylmän iltapalan. Seuraavien päivien ja viikkojen aikana tiedossa on rentoa yhdessäoloa ja kokeneet matkanjohtajat järjestävät ohjelmassa olevien retkien lisäksi muutakin tekemistä, jotta sinulla olisi paljon mukavia muistoja kotiinviemisinä. Sinusta itsestäsi on tietenkin kiinni, kuinka paljon haluat osallistua yhteiseen ohjelmaan. Lomalla kaikki on vapaaehtoista.

Päivä 2
Tervetulotilaisuus - tutustumista lähiympäristöön

Aloitamme aamun tervetulotilaisuudella, jossa matkanjohtajamme kertoo käytännön tietoja sekä tietoa retkistä ja aktiviteeteista.

Tilaisuuden jälkeen teemme pienen kävelyretken tutustuen lähiympäristöön. Kävelyretkemme päättyy rantabulevardille ja nautimme kevyen lounaan meren äärellä.  

Päivä 3
Retki Malagaan

Aloitamme Andalusiaan tutustumisen vierailulla alueen toiseksi suurimpaan kaupunkiin Málagaan. Kaupungissa on 560 000 asukasta ja se on Costa del Solin keskus. Tämä satamakaupunki on ollut varsinainen kansojen sulatusuuni. Foinikialaiset saapuivat mereltä ja perustivat Malacan, kuten he kaupunkia kutsuivat. Täältä purjehdittiin kaikkialle Rooman valtakuntaan laivat täynnä kalaa, silkkiä, viikunoita, rusinoita ja manteleita. Arabivallan aikana Málaga oli yksi alueen merkittävimmistä kaupungeista. Espanjalaisten löydettyä Amerikan kaupungista tuli yksi siirtovaltojen välisen kaupan keskus. Myöhemmin tekstiili- ja rautateollisuus pitivät pyörät pyörimässä, kunnes 1800-luvun lopulla teollisuuden kannattavuus romahti ja kaupunki kuihtui. Matkailusta tuli uusi valtti, joka nosti Costa del Solin takaisin kartalle.

Kuljeskelu Málagan katuja pitkin on matka läpi vuosisatojen. Näemme kiinnostavan kauppahallin ja vierailemme vanhassa tullikamarissa sijaitsevassa Museo Malagassa, joka on Andalusian suurin valtion omistama museo. Museota rakennettiin 18 vuotta ja se avattiin vuonna 2016.

Lounaaksi voit nauttia vaikkapa tapaksia yhdessä kaupungin tapasravintoloista. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa pitkin sokkeloisia pikkukatuja ja pysähdymme yhteen intiimeistä bodegoista nauttimaan lasillisen paikallista malaga-viiniä. Viini tarjoillaan suoraan hanasta ja bodegassa tunnelma on rento. Viinimaistiaisten jälkeen sinulla on omaa aikaa. Käy vaikka Alcazabassa, maurilaisessa linnoituksessa. Vaikuttava rakennus koostui aikaisemmin yli sadasta tornista ja moskeijasta. Näet pieniä, viehättäviä patioita ja kauniin puutarhan. Alcazabaa kutsutaan ”Málagan Alhambraksi”. Kun olet käynyt siellä, tiedät miksi.

Iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin. Málagan retki antaa hyvän kuvan kaupungista. Monet haluavat varmasti palata kaupunkiin myöhemmin omin päin.

Päivä 4
Omaa aikaa

Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja. Vaikkapa mukavia kävelyretkiä tai käyntejä lähimarkkinoilla. Vieraile vaikkapa Córdoban kauniissa kaupungissa ja Granadassa ja Alhambran upeassa palatsissa. Jos näistä aiheutuu kuluja, huomioithan, että ne ovat silloin paikan päällä maksettavia kuluja.

Päivä 5
Retki Rondaan

Ronda sijaitsee keskellä jyhkeitä kallioita ja vuoristomaisemaa sata metriä syvän Tajo-rotkon molemmin puolin.

Kaupungin jakava Puente Nuevo -silta on Rondan päänähtävyys. Sillan rakentaminen kesti 42 vuotta. Se sijaitsee Tajo-rotkon korkeimmalla ja kapeimmalla kohdalla. Silta on rakennettu 1700-luvulla ja sieltä on fantastiset näkymät rotkon pohjalle 90 metriä alaspäin. Myös Santa María la Mayorin tuomiokirkko on näkemisen arvoinen. Kirkko oli alun perin moskeija, jonka minareetti on muutettu kellotorniksi. Sisällä kirkossa huomaa, että barokkialttarin ja apsiksen rakentamisessa on otettu mallia Málagan tuomiokirkosta.

Päivä 6–7
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 8
Retki Mijakseen
Mijaksen valkoinen kylä on viehättävä käyntikohde. Tänään tutustumme tähän kapeiden kujien ja pienten aukioiden kylään yhdessä.
Päivä 9–10
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 11
Lisämaksullinen retki Gibraltarille

Tänään voit lähteä mukaan retkelle Euroopan manteren viimeiseen siirtokuntaan, nimittäin Britannian hallitsemaan Gibraltariin. Ajamme etelään kohti La Linean rajakaupunkia. Täällä sijaitsee niemi, jota Britannia on hallinnut yli 300 vuotta. Gibraltar sijaitsee Euroopan ja Afrikan välisessä salmessa ja sillä oli suuri merkitys erityisesti toisen maailmansodan aikana ja myös sen jälkeen.

Gibraltarilla käynti on vähän sama kuin jos piipahtaisi Englannissa, tosin sää on todennäkösesti parempi. Keskustassa on tax free -kauppoja, pubeja ja fish & chips -puoteja vieri vieressä. Monet pitävät Gibraltaria hyvin turistisena. Tuntuukin hassulta seistä Britannian kamaralla, jonka pitäisi maantieteellisesti katsottuna kuulua Espanjalle.

Kreikkalaisen jumaltarun mukaan niemimaan maamerkki, korkea kalkkikivivuori The Rock, on yksi Herakleen pilareista, joka syntyi, kun urhea sankari halkaisi nuijalla vuoren kahtia. Ylhäällä vuorella törmää magotteihin, Euroopan ainoihin villinä eläviin apinoihin. Vaikka Gibraltarin niemimaa onkin jatkuva kiistanaihe Espanjan ja Iso-Britannian välillä, sanotaan, että brittien hallintovalta Gibraltarilla säilyy niin kauan kuin apinat viihtyvät vuorella. Gibraltar sijaitsee monien petolintujen muuttoreitillä ja on yksi Euroopan tärkeimmistä muuttolintujen levähdyspaikoista. Tutustumme alueeseen hiukan lähemmin ennen kuin lähdemme paluumatkalle. (Ajomatka Gibraltariin on 126 km, ajoaika noin 1 tunti 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Päivä 12–13
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 14
Lisämaksullinen retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan

Rannikolta Málagaan päin sijaitsee La Axarquían vuoristoalue, joka tunnetaan myös nimellä “Valkoiset kylät”. Täällä elanto saadaan pääasiassa maanviljelyksestä, ja alueella kasvaakin avokadoja, viiniä ja oliiveja. Pienissä maalaiskylissä näkee runsaasti merkkejä arabiarkkitehtuurista todisteena maurien valtakaudesta. Kun ajaa rannikolta ylös vuoristoon, siirtyy samalla ihan toiseen maailmaan. Aluetta ovat asuttaneet roomalaiset ja eritoten maurit, jotka elivät täällä vielä 400 vuotta sitten. Käymme pienessä Frigilianan kylässä, joka on nykyään suojeltu kansallisaarre. Kylän maurilainen osa on restauroitu.

Jatkamme matkaa Cómpetan pieneen kaupunkiin, joka tunnetaan Málaga -viinin tuotannostaan. Matkalla näihin vuoristokaupunkeihin koemme paikallista arkea ja näemme maaseudun elämää. Tutustuttuamme hetken kaupunkiin kävellen, jatkamme matkaa alas rantaan viehättävään Nerjan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla Välimeren rannalla Sierra de Almijara -vuoriston juurella.

Nerjan kaupunki perustettiin yli 3 000 vuotta sitten. Kaupungista on löydetty Rooman valtakunnan aikaisia raunioita. Maurit rakensivat vanhankaupungin, jolle ovat leimallisia valkoiseksi kalkitut talot, kapeat kadut ja vehreät patiot. Nerjan keskustassa sijaitsee Balcón de Europa, Euroopan parveke, joka on pyöreä näköalaterassi korkealla kalliotasanteella. Aikaisemmin paikalla seisoi linnoitus, jolla oli tärkeä rooli taistelussa merirosvoja vastaan. Teemme kaupungilla pienen kävelykierroksen, ja meillä on myös aikaa nauttia kevyt lounas.

Päivä 15–16
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 17
Lisämaksullinen retki Sevillaan

Lähdemme heti aamusta kohti Andalusian pääkaupunkia, Sevillaa. Pienet viehättävät aukiot palmupuineen hehkuvat elämäniloa. La Giraldan kellotorni symbolisoi kaupungin värikästä historiaa. Se on rakennettu maurilaiseen tyyliin ja sieltä on upeat näkymät yli kaupungin. Täällä ovat hallinneet visigootit, roomalaiset ja arabit – ja kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä.

Kaupunki oli 1500-luvulla Espanjan tärkein satamakaupunki. Laivat ”uudesta maailmasta” toivat tänne arvokkaan lastinsa. Laivojen lasti sekä lähdöt ja saapumiset Guadalquivir-jokea pitkin rekisteröitiin Torre del Oron puolustustornissa (suom. Kultainen torni). Kosmopoliittinen kaupunki veti puoleensa kauppiaita, merimiehiä, taiteilijoita ja runoilijoita. Sevillasta tuli Espanjan varakkain kaupunki, ja vielä nykyäänkin sanotaan, että Madrid on Espanjan pääkaupunki, mutta Sevilla on maailman pääkaupunki.

Täällä syntyivät fiktiiviset hahmot kuten Carmen, myyttinen Don José ja jopa roomalaiskeisarit Trajanus ja Hadrianus. Täällä syntyi myös taiteilija Velazquez, joka sai lisänimen ”El Sevillano”. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kaupunkikierroksella ja näemme joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä: oopperan, kauniin härkätaisteluareenan, vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten rakennetun alueen sekä tupakkatehtaan, jossa Carmen kääri sikareita.

Seuraavaksi tutustumme Sevillan historialliseen kaupunginosaan. Käymme legendaarisessa juutalaiskorttelissa, Barrio Santa Cruzissa, joka on tuttu oopperoista Sevillan parturi ja tietysti Bizet’n Carmen. Tänä päivänä alueella ei enää asu juutalaisia, sillä kuningatar Isabella Katolilainen (esp. Isabel La Católica) karkotti heidät vuonna 1492.

Sokkeloiset kujat, suihkulähteet ja valkoiseksi kalkitut rakennukset kuljettavat meidät mukanaan menneeseen aikaan.

Halutessasi voit vierailla kaupungin kuuluisassa tuomiokirkossa, joka on paitsi maailman kolmanneksi suurin kirkko, myös maailman suurin goottilaistyylinen kirkko. Kirkko on vertaansa vailla oleva, valtavan kokoinen rakennus, jossa on muun muassa 30 kappelia ja Kristoffer Kolumbuksen hauta. Täällä voit ihailla suurta kullalla silattua alttaritaulua, joka on lajinsa vaikuttavin koko Espanjassa. Lounaan voit nauttia oman halusi mukaan.

Palaamme Torremolinokseen myöhään iltapäivällä/alkuillasta. Vaikka ajomatka voi tuntua pitkältä, on Sevilla ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Ajomatka Sevillaan on 221 km, ajoaika noin 2 tuntia 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Päivä 18–20
Omaa aikaa
Päivinä, jolloin meillä ei ole etukäteen sovittua ohjelmaa, matkanjohtaja järjestää halukkaille erilaisia aktiviteetteja.
Päivä 21
Yhteinen läksiäisillallinen
Voit viettää viimeisen lomapäivän oman mielesi mukaan. Illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle.
Päivä 22
Málaga - Helsinki
Lennämme Malagasta Helsinkiin.

Retkipaketti

Osta retkipaketti etukäteen ja säästä!

Retkipakettiin kuuluu kolme retkeä: Gibraltarille, Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan ja Sevillaan. Retkipaketti tulee tilata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retket myydään erikseen myös paikan päällä.

Hinta: 125€/hlö

Retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan

Rannikolta Málagaan päin sijaitsee La Axarquían vuoristoalue, joka tunnetaan myös nimellä “Valkoiset kylät”. Täällä elanto saadaan pääasiassa maanviljelyksestä, ja alueella kasvaakin avokadoja, viiniä ja oliiveja. Pienissä maalaiskylissä näkee runsaasti merkkejä arabiarkkitehtuurista todisteena maurien valtakaudesta. Kun ajaa rannikolta ylös vuoristoon, siirtyy samalla ihan toiseen maailmaan. Aluetta ovat asuttaneet roomalaiset ja eritoten maurit, jotka elivät täällä vielä 400 vuotta sitten. Käymme pienessä Frigilianan kylässä, joka on nykyään suojeltu kansallisaarre. Kylän maurilainen osa on restauroitu.

Jatkamme matkaa Cómpetan pieneen kaupunkiin, joka tunnetaan Málaga -viinin tuotannostaan. Matkalla näihin vuoristokaupunkeihin koemme paikallista arkea ja näemme maaseudun elämää. Tutustuttuamme hetken kaupunkiin kävellen, jatkamme matkaa alas rantaan viehättävään Nerjan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla Välimeren rannalla Sierra de Almijara -vuoriston juurella.

Nerjan kaupunki perustettiin yli 3 000 vuotta sitten. Kaupungista on löydetty Rooman valtakunnan aikaisia raunioita. Maurit rakensivat vanhankaupungin, jolle ovat leimallisia valkoiseksi kalkitut talot, kapeat kadut ja vehreät patiot. Nerjan keskustassa sijaitsee Balcón de Europa, Euroopan parveke, joka on pyöreä näköalaterassi korkealla kalliotasanteella. Aikaisemmin paikalla seisoi linnoitus, jolla oli tärkeä rooli taistelussa merirosvoja vastaan. Teemme kaupungilla pienen kävelykierroksen, ja meillä on myös aikaa nauttia kevyt lounas.

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Retken voi ostaa yksittäin (30€/hlö) tai osana retkipakettia. Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 15 henkilöä. Retken voi myös ostaa kohteessa, jos paikkoja on vielä vapaana.

Retki Gibraltarille

Lähde mukaan retkelle Euroopan mantereen viimeiseen siirtokuntaan, nimittäin Britannian hallitsemaan Gibraltariin. Ajamme etelään kohti La Linean rajakaupunkia. Täällä sijaitsee niemi, jota Britannia on hallinnut yli 300 vuotta. Gibraltar sijaitsee Euroopan ja Afrikan välisessä salmessa ja sillä oli suuri merkitys erityisesti toisen maailmansodan aikana ja myös sen jälkeen.

Gibraltarilla käynti on vähän sama kuin jos piipahtaisi Englannissa, tosin sää on todennäkösesti parempi. Keskustassa on tax free -kauppoja, pubeja ja fish & chips -puoteja vieri vieressä. Monet pitävät Gibraltaria hyvin turistisena. Tuntuukin hassulta seistä Britannian kamaralla, jonka pitäisi maantieteellisesti katsottuna kuulua Espanjalle.

Kreikkalaisen jumaltarun mukaan niemimaan maamerkki, korkea kalkkikivivuori The Rock, on yksi Herakleen pilareista, joka syntyi, kun urhea sankari halkaisi nuijalla vuoren kahtia. Ylhäällä vuorella törmää magotteihin, Euroopan ainoihin villinä eläviin apinoihin. Vaikka Gibraltarin niemimaa onkin jatkuva kiistanaihe Espanjan ja Iso-Britannian välillä, sanotaan, että brittien hallintovalta Gibraltarilla säilyy niin kauan kuin apinat viihtyvät vuorella. Gibraltar sijaitsee monien petolintujen muuttoreitillä ja on yksi Euroopan tärkeimmistä muuttolintujen levähdyspaikoista. Tutustumme alueeseen hiukan lähemmin ennen kuin lähdemme paluumatkalle. (Ajomatka Gibraltariin on 126 km, ajoaika noin 1 tunti 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Hinta: 45€/hlö

(Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 24 henkilöä.)

Retki Sevillaan

Lähdemme heti aamusta kohti Andalusian pääkaupunkia, Sevillaa. Pienet viehättävät aukiot palmupuineen hehkuvat elämäniloa. La Giraldan kellotorni symbolisoi kaupungin värikästä historiaa. Se on rakennettu maurilaiseen tyyliin ja sieltä on upeat näkymät yli kaupungin. Täällä ovat hallinneet visigootit, roomalaiset ja arabit – ja kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä.

Kaupunki oli 1500-luvulla Espanjan tärkein satamakaupunki. Laivat ”uudesta maailmasta” toivat tänne arvokkaan lastinsa. Laivojen lasti sekä lähdöt ja saapumiset Guadalquivir-jokea pitkin rekisteröitiin Torre del Oron puolustustornissa (suom. Kultainen torni). Kosmopoliittinen kaupunki veti puoleensa kauppiaita, merimiehiä, taiteilijoita ja runoilijoita. Sevillasta tuli Espanjan varakkain kaupunki, ja vielä nykyäänkin sanotaan, että Madrid on Espanjan pääkaupunki, mutta Sevilla on maailman pääkaupunki.

Monet fiktiiviset hahmot kuten Carmen, myyttinen Don José ja jopa roomalaiskeisarit Trajanus ja Hadrianus syntyivät Sevillassa. Myös taiteilija Velazquezin, joka sai lisänimen ”El Sevillano”, koti oli täällä. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kaupunkikierroksella ja näemme joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä: oopperan, kauniin härkätaisteluareenan, vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten rakennetun alueen sekä tupakkatehtaan, jossa Carmen kääri sikareita.

Seuraavaksi tutustumme Sevillan historialliseen kaupunginosaan. Käymme legendaarisessa juutalaiskorttelissa, Barrio Santa Cruzissa, joka on tuttu oopperoista Sevillan parturi ja tietysti Bizet’n Carmen. Tänä päivänä alueella ei enää asu juutalaisia, sillä kuningatar Isabella Katolilainen (esp. Isabel La Católica) karkotti heidät vuonna 1492.

Sokkeloiset kujat, suihkulähteet ja valkoiseksi kalkitut rakennukset kuljettavat meidät mukanaan menneeseen aikaan. Halutessasi voit vierailla kaupungin kuuluisassa tuomiokirkossa, joka on paitsi maailman kolmanneksi suurin kirkko, myös maailman suurin goottilaistyylinen kirkko. Kirkko on vertaansa vailla oleva, valtavan kokoinen rakennus, jossa on muun muassa 30 kappelia ja Kristoffer Kolumbuksen hauta. Täällä voit ihailla suurta kullalla silattua alttaritaulua, joka on lajinsa vaikuttavin koko Espanjassa. Lounaan voit nauttia omatoimisesti.

Palaamme Torremolinokseen myöhään iltapäivällä/alkuillasta. Vaikka ajomatka voi tuntua pitkältä, on Sevilla ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Ajomatka Sevillaan on n. 220 km, ajoaika n. 2 tuntia 45 min/suunta.)

Retken voi ostaa yksittäin (58€/hlö) tai osana retkipakettia. Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 15 henkilöä. Retken voi myös ostaa kohteessa, jos paikkoja on vielä vapaana.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki - Malaga - Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Amaraguassa, näkymä kaupunkiin, puolihoito (aamiainen ja buffet-illallinen, ei sisällä juomia)
 • kevyt tervetulolounas päivänä 2
 • kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan (Malagan, Mijaksen ja Rondan retket)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

• jaettu kahden hengen huone, sivuttainen merinäköala 60€/hlö (21 yötä)
• jaettu kahden hengen Superior- huone 360€/hlö (21 yötä)
• jaettu kahden hengen Juniorsviitti 600€/hlö (21 yötä)
• huone yhdelle, sivuttainen merinäköala 620€ (21 yötä). Huoneita on rajoitettu määrä per lähtö.
• lisämaksulliset retket: Sevilla 58€/hlö, Gibraltar 48€/hlö, retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan 30€/hlö. Kaikki kolme retkeä sisältävä retkipaketti: 130€/hlö. Retket varataan etukäteen myynnistämme, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.
• ruokajuomat sekä muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Lisämaksulliset retket varataan etukäteen (viimeistään 45 pv ennen lähtöpäivää). Vähimmäisosallistujamäärä 15, jotta retket toteutuvat. Matkaohjelmassa oleviin retkipäiviin ja ohjelmaan saattaa tulla muutoksia kohteessa.

Voit ostaa etukäteen retkipaketin, jolloin hinta on hieman edullisempi. Retkipaketti varataan ja maksetaan viimeistään 45 pv ennen lähtöpäivää. Huomioi, että retkillä kävellään paljon ja hyvä liikuntakyky vaaditaan.

Retkiohjelma on alustava. Muutokset ovat mahdollisia.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lisämaksulliset retket

Sevilla 58€/hlö
Gibraltar 45€/hlö
Retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan 30€/hlö
Kaikki kolme retkeä sisältävä retkipaketti: 125€/hlö

Yksittäiset retket ja retkipaketti varataan etukäteen myynnistämme. Retket tulee varata viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää.

Muutokset retkipäivien järjestykseen matkaohjelmassa ovat mahdollisia. Huomioi, että retkillä kävellään paljon ja ne eivät sovellu liikuntaesteiselle.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Kannatti palata Andaluciaan! Palasin juuri 3 viikon matkalta Benalmádenasta, jonka lähistöllä Carihuelassa olin vuosi sitten (myös Albatros travelin matka). Molemmat matkat olivat onnistuneita niin hotellin kuin matkakohteiden valinnan suhteen. Oli suuri ilo palata samoihin paikkoihin uudestaan ja näin saikin hyvän kuvan näkemästään. Nyt alkaa hahmot- tua Espanjan historia, sen värikäs menneisyys ja kulttuuri sekä loistava rakennustai- de ihan uudella tavalla. Tietenkin Andalucia on vain osa Espanjaa, mutta se on hyvä kohde aloittaa. Mielelläni palaan vielä kolmannenkin kerran ja toivon pääsevä- ni silloin Cadiziin.
Date published: 2015-11-30
Rated 4 out of 5 by from Hyvä hinta-laatusuhde!(13.11.-4.12.-16) Lentoaikataulut(lähtö n.klo 20) ja paluulle lähtö n.klo 14 hyvät.Hotellin sijainti lähellä rantaa ja keskustaa hyvä.Hotelli olisi voinut olla pienempi , jossain näkyi jo kulumisen merkit, silti huone siisti ja tilava, samoin parveke iso merianäköaloineen.Altaan vesi merivettä eli kylmää;sään vuoksi sairastuneita ryhmästä runsaasti-itsekin heihin lukeuduin-mutta säätähän ei voi säätää.Aurinkorannikko oli aurinkolammikko (1vk aurinkoa, 2vk sadetta). Kaupungissa helppo liikkua-myös liikuntarajoitteisten. Malagan kentän liikuntarajoitteisten kuljetuksissa toivomisen varaa.Mennessä vietiin tuolilla n.200 m.,lopun matkaa sai selvitä itse!
Date published: 2016-12-27
Rated 4 out of 5 by from Tuttu, hyvä hinta/laatusuhde, hyvät oppaat Hotelli erittäin siisti, ei niin tyylikäs kuin 2 vuotta sitten vast. matkalla ollut hotelli, mutta huoneet paremmat (isommat ja siistimmät). MUTTA, viihtyisä baari tms. yhteistila puuttui. Nyt baarissa oli joka ilta esityksiä, jotka estivät kovaäänisellä musiikilla yhteiset illanistujaiset keskustellen/seurustellen. Ehdotan baarin ja esitys/tanssitilan erottamista. Henkilökunta hotellissa erittäin ystävällistä ja palveluhaluista. Siivous todella hyvä. Matkanjohtajat, samat kuin 2 vuotta sitten, olivat kivoja, reippaita, asiantuntevia ja avuliaita. Kiitos molemmille !
Date published: 2015-11-29
Rated 4 out of 5 by from Suomen marraskuun sateita paossa Palasin tältä matkalta viikko sitten hyvin tyytyväisenä. Matkan aikana teimme paljon mielenkiintoisia matkatoimiston järjestämiä retkiä Andalusiaan. Halukkaille oli retkiä riittävästi ainoastaan Granada jäi käymättä osanottajapuutteen takia. Fuengirola on mainiolla paikalla kun suunnittelee tähän alueeseen tutustumista. Sää oli vallan mainio koko kolmen viikon aikana, joka päivä oli T-paitakeli eikä yhtenäkään päivänä satanut mitä vähän pelättiin Suomesta lähdettäessä. Hotelli oli perustasoa, mutta sijainti oli mainio rantakadun varrella. Pitkä rantakatu oli todella hyvä kuntoilua silmällä pitäen. Todella suuri plussa kun retket olivat kaikki Suomen kielellä opastettuja!
Date published: 2017-11-30
Rated 1 out of 5 by from 50 vuoden matkailuajaltani toiseksi huonoin Jos ilmoja ei lasketa niin hotelli ei tarjonnut mitään. Meteli kadulta öisin, disco huoneen vieressä ja London Pub. Vettä satoi kaatamalla eikä ollut kuntosalia, ei sisäallasta eikä ala carte ravintolaa vaikka huoneita oli yli 400. Bufee syöttölästä ei saanut rahalla viiniä. Toivat ilmaista kuravettä jääkylmänä. Käytin kahta kokeilua vaille pullovettä josta yrittivät kerran laskuttaa. Se onkin varmaan kalliimpaa kun se viini mitä yrittivät juottaa. Torakat juoksivat myös ravintolassa. Kertaakaan ei aamiaisella ollut Jamon Serrano kinkkua vaikka Espanja on siitä kuuluisa. Paino laski kolmessa viikossa kilon, vaikka yleensä siinä ajassa nousee 2-3 kg. Se oli tietysti positiivista.
Date published: 2016-12-31
Rated 4 out of 5 by from Mainiot retkikohteet Useasti Costa del Sol aluella olen ollut, lähinnä golfkentillä. Nyt tuli käydyksi myös muualla. Kolmen viikon matka toi muisteltavaksi Malagan lisäksi Cordoban ja Granadan kaupungit ja niiden keskeiset nähtävyydet. Käyttiin myös ulkomailla Gibraltar ja mukavalla maaseuturetkeĺlä. Erityiskiitokset oppaille (Eva ja Tuija). Hotelli oli ok ja sääkin oli suotuisa. Siksi minä ja vaimoni olemme sangen tyytyväisiä "päähän pistoomme" varata seuramatka Andaluciaan ja suosittelemme vastaavaa matkaa myös muiĺle Espanjasta kiinnostuneille.
Date published: 2016-03-25
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja tasokas Vietimme Aurinkorannikolla kuukauden. Ensivisiitti onnistui erinomaisesti. Hotellimme Puerto Marina Benalmadenassa oli tasokas sekä palveluiltaan että sijainniltaan. Retkiä oli tarjolla runsaasti ja ne hoidettiin ammattitaidolla. Kiitos mukaville mukaville oppaalle Tuijalle ja Eevalle. Sääkin oli upea alusta loppuun. Omatoiminen liikkuminen oli mutkatonta ja vaihtoehtoja runsaasti. Malagan museotarjonta oli huippua. Kulttuuria oli muutenkin tarjolla paljon samoin sauvakävelymahdollisuuksia, jotka olivat meille tärkeitä. Ostimme matkatoimistosta päiväretken myös Tageriin, joka oli upea elämys. Voisiko Albatros harkita myös retkeä ohjelmistoonsa? Viehätyimme myös Tuijan vetämästä yhteisestä kävelyretkestä Mijaksesta Los Pacosiin. Tällaisiakin voisi olla tarjolla enemmän. Kiitos taas! Tämä oli neljäs Albatros-matkamme. Ja lisää on suunnitteilla....
Date published: 2015-11-29
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut matka Fuengirolaan sateista huolimatta Matkan esittely ja toteutunut matka olivat kohdillaan. Retkitarjonta oli runsas ja hyvä. Rantakohde ja syksyinen ajankohta vaatii paljon muutakin tekemistä kuin paikkaan tutustumista. Oppaat olivat aktiivisia ja hyviä. Toivat hyvin ja asiantuntevasti paikan mahdollisuudet esille. Hotelli kohtuullinen. Rankkasateet toivat paljon puheenaihetta, mutta niitä tuskin oli järjestetty Albatrossin toiveesta. Viimeksi osallistuimme Albatrossin järjestämään Amerikan matkaan jossa oli tiivis ohjelma ja myös hyvä ohjelma. Molemmat ovat olleet onnistuneita matkoja ja ne on ollut helppo valita hyvän esitetyn perusteella. Kiitos!
Date published: 2016-12-14
 • y_2020, m_1, d_28, h_13
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.4
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_210
 • loc_fi_FI, sid_ESVLT51, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20ESVLT51LFI1802