Algarve - valon ja värien rannikko

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Rosoisten kallioiden hieno rannikko, azurin sininen meri ja okran värisenä hehkuvat hiekkapoukamat.

Uutuus

Miellyttävä ilmasto ja toimivat palvelut houkuttelevat helppoon lomanviettoon. Majoitut hyvätasoiseen hotelli Jupiteriin Praia da Rochassa ja retkillä poimimme eteläisen Portugalin parhaimmat palat.

Tukikohtanamme on Praia da Rocha, Portimãon kupeessa ja Atlantin rannalla. Portugalin kauniilla okranvärisellä etelärannikolla koemme dramaattiset rantakalliot ja pienet hiekkarannat, meren ja portugalilaisen charmin. Katselemme lähemmin joitakin eteläisen Portugalin monista nähtävyyksistä. 

Matkaohjelmaan on sisällytetty kiinnostavia retkiä mm. Cabo de São Vincenteen ja Lagosiin. Retkillä kuulet tietoa mm. korkkitammesta, oliiveista ja kalastuksesta sekä Portugalista merenkulkuvaltiona. Lomaan mahtuu myös päiviä, joiden ohjelmasta päätät sinä itse tai voit vaihtoehtoisesti lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle, esim. Faroon ja Ria Formosan luonnonsuojelualueelle.

Matkan hintaan sisältyy viisi illallista ja aamiaiset päivinä 2-8 hotellissa.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Lissabon
Päivä 2 Portimaõ - Sardiini- ja kalamuseo
Päivä 3 Kokopäiväretki Lagosiin, Sagresiin ja Cabo São Vicenteen
Päivä 4 Omaa aikaa Praia da Rochassa
Päivä 5 Kokopäiväretki korkkitehtaalle, Taviraan ja oliivituotannon pariin
Päivä 6 Omaa aikaa tai lisämksullinen retki Faroon ja Ria Formosan luontoalueelle
Päivä 7 Kokopäiväretki Louléen ja Alteen
Päivä 8 Praia da Rocha - Lissabon - lento Helsinkiin

Hotelli

Jupiter Algarve Hotel

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Jupiter Algarve Hotel sijaitsee Praia da Rochan pienessä rantakaupungissa, noin kahden kilometrin päässä Portimaosta (noin 55 000 asukasta). Hotellissa on 183 tilavaa huonetta, joissa on ilmastointi, maksuton wi-fi, sateliitti-tv, puhelin, minibaari ja tallelokero (maksullinen). Perushintaisista huoneissa on kaupunkinäkymä. Lisämaksusta on mahdollista varata huone joko rajoitetulla merinäköalalla tai suoralla merinäkölalalla.
Hotellin sijainti on erinomainen lähellä rantaa ja Praia da Rochan keskustaa. Hotellissa on isot yleiset tilat, ravintola ja baari, jossa on elävää musiikkia muutamana iltana viikossa.
Maksuton wi-fi sekä huoneissa että yleisissä tiloissa. Uima-allasalueella on aurinkotuoleja ja varjoja. Uima-allas on mahdollista kattaa (katosta käytetään yleensä marraskuusta huhtikuuhun). 
Spa-osastolla voi uida sisäuima-altaassa, varata saunan, hierontaa tai muita kylpylähoitoja lisämaksusta.

Hotellin lähellä on ravintoloita ja palveluja. 

Hotellissa on varattavissa kolmea eri huonetyyppiä:
Jaettu kahden hengen huone, kaupunkinäkymä ja ranskalainen parveke (sis.hintaan)
Jaettu kahden hengen huone, rajoitettu merinäköala ja parveke (lisämaksullinen)
Jaettu kahden hengen huone, merinäköala ja parveke (lisämaksullinen)

Huone yhdelle on perushintainen kahden hengen huone (lisämaksullinen, rajoitettu määrä).

Hotellin kotisivut:
https://www.jupiteralgarvehotel.com/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä)
 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.448€
Helsinki
1.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Lissabon

Lennämme Helsingistä Lissaboniin, matkalla on välilasku. Lissabonin lentokentältä jatkamme bussilla kohti etelää ja Algarven rannikkoa. Ajomatka on noin 3 tuntia ja 20 min..

Algarve tunnetaan kauniista poukamistaan ja rannoistaan, ja rannikko onkin ollut pitkään suosittu matkakohde. Toki Algarvella on tarjota muutakin kuin vain vettä ja rantaa. Algarven historia on pitkä ja värikäs. Täältä löytyy jälkiä monista eurooppalaisista kansoista.

Majoitumme hyvällä paikalla sijaitsevaan Jupiter Algarve hotelliin. Se sijaitsee tunnetussa Praia da Rochan rantakaupungissa, Portimãon kupeessa. Hotelli on aivan rannan lähellä. Sen viihtyisällä uima-allasalueella voi aurinkoisena päivänä nautiskella olosta hyvän kirjan tai kahvikupposen seurassa. Hotellissa on kiva baari ja ravintola tarjoilee monipuolista ruokaa seisovasta pöydästä. Huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä.

 

Päivä 2
Portimaõ - Sardiini- ja kalamuseo

Kokoonnumme aamiaisen jälkeen yhteen ja matkanjohtaja kertoo hieman loman ohjelmasta, jonka jälkeen lähdemme yhdessä tutustumaan lähiseutuun. Käytämme paikallisbussia ja matkaamme Praia da Rochasta Portimãon keskustaan. Pysähdymme kaupunkikierroksella Portimãon museossa, joka on entinen säilyketehdas. Tehtaassa tuotettiin ja säilöttiin maailmankuuluja portugalilaisia sardiineja. Tänä päivänä entisen tehtaan tiloissa kerrotaan alueen kalastuksen historiasta. Kalastus oli aikaisemmin kaupungin tärkein elinkeino. Portimãon keskustassa otamme esiin kartan ja lähdemme yhdessä pienelle kävelyretkelle tutustuen kaupunkiin ja sen historiaan. Myöhemmin palaamme Praia da Rochaan ja hotelliimme.

 

 

Päivä 3
Kokopäiväretki Lagosiin, Sagresiin ja Cabo São Vicenteen

Tänään suuntaamme Algarven rannikon läntiseen osaan, jossa kauniin luonnon lisäksi kuljemme historian jalanjäljissä. Aloitamme ajamalla Ponta de Sagresiin, Iberian niemimaan lounaisimpaan kärkeen. Täällä sijaitsi paikka, jota antiikin ajoilta aina 1300-luvulle saakka pidettiin tunnetun maailman reunana ja Euroopan läntisimpänä pisteenä. Todellisuudessa Euroopan läntisin paikka on Cabo da Roca Lissabonin pohjoispuolella. Yksi asia on kuitenkin varma: tämä oli viimeinen paikka, minkä portugalilaiset merimiehet näkivät, kun he Henrik Purjehtijan johdolla lähtivät merelle ja valloittivat useita siirtokuntia Brasiliasta Mosambikiin ja kyntivät merta vielä kauemmas aina Goaan ja Macaoon saakka. Täällä Sagresissa ja Cabo de São Vincentessä, jossa Euroopan manner yhtäkkiä päättyy ja Atlantin aaltojen alati kuluttamat kalliot putoavat alas siniseen mereen, sijaitsee entisen merenkulkuoppilaitoksen rauniot. Koulussa opiskeltiin 1400-luvun puolivälistä lähtien astronomiaa, kartoitusta, kosmografiaa ja kaikkea, mikä liittyi merenkulkuun. Täällä suunniteltiin myös jotkin Portugalin kiinnostavan siirtomaahistorian suurista löytöretkistä.

Sagresista matka jatkuu viihtyisään Lagosin kaupunkiin, joka loi valtavan omaisuuden karavelien aikaan. Täältä purjelaivat lähtivät liikkeelle tutkimaan Afrikan rannikkoa ja tänne ne palasivat ruumat täynnä rikkauksia. Kaupungin ylpeys on merenkulkija Gil Eannes, joka todisti, ettei maailma päättynyt Cape Bojadoriin Afrikan länsirannikolle ja ettei meri ollut täynnä hirviöitä. Kaupungissa on sekä Gil Eannesin että Henrik Purjehtijan patsaat.

Meillä on hieman aikaa kävelellä kaupungissa, jolla on ollut tärkeä merkitys Portugalin historiassa, mutta johon liittyy myös löytöretkien ikävämpi puoli: orjakauppa. Lagosissa oli nimittäin Euroopan ensimmäiset orjamarkkinat.

Palaamme Praia da Rochaan myöhään iltapäivällä.  (Päivän ajomatka on kokonaisuudessaan noin 140 km ja 2,5 tuntia).

Päivä 4
Omaa aikaa Praia da Rochassa

Päivä on varattu omille seikkailuille Praia da Rochassa tai sen lähiseuduilla. Miten olisi kävelyretki kauniilla rannikolla tai paikallisbussilla vaikkapa lounaalle Portimãoon? 

Päivä 5
Kokopäiväretki korkkitehtaalle, Taviraan ja oliivituotannon pariin

Aloitamme päivän tutustumalla tuotteisiin, joista Portugali tunnetaan kenties parhaiten. Kyse on korkin valmistuksesta. Jo bussin ikkunasta olemme nähneet punarunkoisia korkkitammia. Joka kymmenes vuosi puut luovuttavat lämpimän ”vaippansa” korkin tuotantoon. Sen jälkeen puut seisovat kärsivällisesti lämpimässä auringossa ja odottavat seuraavat kymmenen vuotta, että ne pääsevät taas sulkemaan samppanjapullon.

Ajamme lähellä sijaitsevaan São Brás de Alporteliin, jossa vierailemme korkkitehtaalla. Tehtaan historia ulottuu vuoteen 1935 saakka. Kotona törmäämme korkkitammen kuoreen useimmiten silloin, kun avaamme viinipullon, mutta täällä korkkitammea käytetään paljon muuhunkin. Siitä valmistetaan kaikkea kengistä, hatuista ja pannunalusista huonekaluihin ja lattioihin. Kierroksella nykyaikaisessa tehtaassa näemme ulkopuolella kasoittain korkkitammen kuorta. Tutustumme prosessiin korkinkeruusta tuotteiden valmistukseen. Kun on kerran käynyt korkkitehtaalla, viinipullon avaamisesta tulee ihan uudenlainen kokemus.

Seuraava pysähdyspaikkamme on Taviran kaupunki, joka sijaitsee Gilãojoen varrella. Kaupungissa on roomalaisia siltoja, renessanssikirkkoja ja historiallisia muistomerkkejä. Pienen kaupunkikävelyn jälkeen on aikaa omavalintaiselle ja -kustanteiselle lounaalle. Lounaan jälkeen ajamme Montcarapachoon, jossa vierailemme oliivitilalla ja tutustumme oliivien viljelyyn sekä oliiviöljyyn. Pääsemme tietysti myös maistamaan erityyppisiä oliiviöljyjä ennen kuin palaamme hotellille myöhään iltapäivällä.

(Päivän ajomatka on noin 200 km ja 3 tuntia).

Päivä 6
Omaa aikaa tai lisämksullinen retki Faroon ja Ria Formosan luontoalueelle

Lähdemme Praia da Rochasta retkelle Faron kaupunkiin.  Valitettavan usein Algarveen matkaajat ohittavat kaupungin siellä pysähtymättä. Faro on kuitenkin ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Kaupungissa on mm. kaunis vanha kaupunginosa; Cidade Velha. Täällä vanha kaupunginmuuri ympäröi viehättäviä taloja. Kaupunginosassa on myös goottilainen katedraali ja piispanpalatsi. Kävelykierroksemme päättyy Cais da Porta Novaan, jossa nousemme katamaraaniin ja lähdemme kohti Ria Formosan suojeltua laguunialuetta, joka kattaa 60 km rannikosta ja on yhteydessä Atlanttiin kuuden pienen uoman kautta. Kaunis luonnon muovaama laguunisysteemi on hedelmällistä marskialuetta, jossa elää ainutlaatuinen eläimistö ja linnusto. Katamaraaniretken jälkeen on aikaa lounastaa Farossa (omakustanteinen) ja tehdä vaikkapa ostoksia.

Palaamme hotellille iltapäivällä. (Päivän ajomatka on noin 150 km ja ajoaika 2 tuntia).

Retki varataan etukäteen matkavarauksen yhteydessä, hinta 55€/hlö. Minimiosallistujamäärä on 20 hlöä. (Mikäli paikkoja on, retkelle voi ilmoittautua myös paikan päällä).

 

 

Päivä 7
Kokopäiväretki Louléen ja Alteen

Aamulla lähdemme retkelle Louléen ja isolle katetulle markkina-alueelle. Sisällä kauniissa valkoisessa rakennuksessa, jota koristavat punaiset tornit, parveilee paikallisia asukkaita katsellen myyntikojuja. Tarjolla on chilejä, kuivattuja mausteyrttejä, tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja kalaa. Miksi et käyttäisi tilaisuutta ostaa paikallisesti tuotettua piri-pirikastiketta tai tuoreita kakkusia hotellin parvekkeella nautittaviksi? Myynnissä on muutakin kuin ruokaa: portugalilaisia käsitöitä kuten; värikästä keramiikkaa, kuparipatoja, upeasti brodeerattuja tekstiilejä ja koreja.

Käymme retken aikana myös pienessä Alten kaupungissa. Täällä voit tehdä kävelykierroksen viehättävässä vanhassa kaupunginosassa, jonka kaduilla kulkee kuin menneessä ajassa. Kaupungissa on mukavasti nähtävää, mm. maalaukselliset kivisillat kahden, liki stoalaisen rauhallisesti virtaavan jokiuoman yllä. Sillat ovat nimeltään Fonte Grande ja Fonte Pequena, ja ne ovat todistaneet halki vuosien ja vuosikymmenten vanhan vesimyllyn vakaata toimintaa.

(Ajomatka noin122 km, matka-aika yhteensä 2 h)

.

Päivä 8
Praia da Rocha - Lissabon - lento Helsinkiin

Ajamme Lissabonin lentokentälle, josta lennämme Helsinkiin. Matkalla on välilasku.

Kokopäiväretki Faroon ja Ria Formosan luontoalueelle

Lähdemme Praia da Rochasta retkelle Faron kaupunkiin. Kaupungissa on mm. kaunis vanha kaupunginosa; Cidade Velha. Täällä vanha kaupunginmuuri ympäröi viehättäviä taloja kaupunginosassa on myös goottilainen katedraali ja piispanpalatsi. Kävelykierroksemme päättyy Cais da Porta Novaan, jossa nousemme katamaraaniin ja lähdemme kohti Ria Formosan suojeltua laguunialuetta, joka kattaa 60 km rannikosta ja on yhteydessä Atlanttiin kuuden pienen uoman kautta. Kaunis luonnon muovaama laguunisysteemi on hedelmällistä marskialuetta, jossa elää ainutlaatuinen eläimistö ja linnusto. Katamaraaniretken jälkeen on aikaa lounastaa Farossa (omakustanteinen) ja tehdä vaikkapa ostoksia.

Palaamme hotellille iltapäivällä. (Päivän ajomatka on noin 150 km ja ajoaika 2 tuntia).

Retki varataan etukäteen matkavarauksen yhteydessä, hinta 55€/hlö. Minimiosallistujamäärä on 20 hlöä. (Mikäli paikkoja on, retkelle voi ilmoittautua myös paikan päällä).

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset huoneet

Jaettu kahden hengen huone, rajoitettu merinäköala ja parveke 70€/hlö

Jaettu kahden hengen huone, merinäköala ja parveke 130€/hlö

Yhden hengen huone, näkymä kaupunkiin ja ranskalainen parveke (rajoitettu määrä) 250€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Lissabon – Helsinki turistiluokassa (välilaskut)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Jupiterissa (7 yötä), näkymä kaupunkiin ja ranskalainen parveke
 • Viisi illallista ja aamiaiset päivinä 2-8
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Lisämaksulliset huonetyypit
 • Lisämaksulliset retket
 • Hotellivero Algarvessa (noin 2€/yö)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille sekä hotellin henkilökunnalle noin 8€/hlö (suositus)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat. Keväällä aamut ja illat ovat viileitä, joten ota mukaan myös lämmintä vaatetusta. Hyvät kävelykengät, urheilusandaalit tai lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Algarven hotellivero

Matkan hintaan ei sisälly mahdollista hotelliveroa (turistivero) Algarvessa. Vero on ollut viime vuosina noin 2€/yö. Mikäli vero on käytössä myös vuonna 2022, hotelli veloittaa veron majoituksen lopuksi asiakkaalta.

Liikkuminen matkan aikana

Joissakin retkipaikoista on mukulakivikatuja, ja monet kaupungit sijaitsevat rinteessä. Nämä kohteet eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Retkille osallistujien tulisi kyetä liikkumaan ilman apuvälineitä ryhmän mukana. 

Sää

Algarve on yksi Euroopan aurinkoisimmista paikoista. Marraskuussa aurinkoa on tarjolla 186 tuntia ja maaliskuussa kokonaiset 234 tuntia. Esim. Pariisissa luvut ovat 75/126 ja Kööpenhaminassa 52/54. Marraskuun ja maaliskuun keskilämpötila on noin 18 astetta. Olemme Atlantin rannikolla, joten sateet ovat mahdollisia, mutta ne tulevat yleensä lyhyinä, voimakkaina kuuroina.

Osallistujamäärä

Minimiosallistujamäärä tälle matkalle on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Kauniit maisemat, mutta hieman tylsä sisältö Matkaohjelma piti sisällään melko paljon bussissa istumista, toisin kuin kuvauksessa. Matkanjohtaja oli todella avulias, mutta poukkoili aiheesta toiseen, eikä juuri onnistunut tuomaan paikallisväriä tai elävyyttä tarinointiin. Epävakainen sää ei tietenkään tunnelmaa parantanut, mutta sille ei kukaan ikein mitään voi. Lennot voisi suunnitella paremmin. Vaikea kuvitella, että nopein reitti Euroopan sisällä vie 20 tuntia. Se teki matkasta todella raskaan.
Date published: 2022-03-31
Rated 3 out of 5 by from Portugalissa maaliskuussa Kauniit maisemat, siinä olikin kaikki. Välilasku lennolla Eurooppaan on liian raskasta vanhemmalle henkilölle. Hotelli oli hyvä, ateriat keskitasoa. Kiitokset opas Raijalle, joka jaksoi olla iloinen ja auttavainen huonosta säästä huolimatta.
Date published: 2022-03-31
Rated 2 out of 5 by from Mielenkiintoinen maa, mutta epäonnistunut matkaopas pilasi matkan Retkikohteet olivat mielenkiintoisia. Ongelma oli matkaopas. Oppaalla ei ollut opastaitoja. Matkaopa kulki edelläpäin ja kävellessä puhui pieneen kaijutinsysteemiin, mutta kun kapeilla kujilla peräkkäin kuljettiin, niin kerronnasta kuulivat aivan perässä kävelijät. Oppaan olisi pitänyt aina pysähtyä ja ottaa ryhmä kasaan, jonka jälkeen vasta olisi kertonut tietoja. Huomautin tästä häntä, mutta ei ottanut vastaan. Retkien ajankäyttö rytmitys väärän lainen. Esim Lagos retki, jossa kävimme katsomassa merenrantaluolia, jossa moni olisi halunut käydä portaita pitkin alhaalla, mutta aikaa ei ollut. Juoksemalla kerkesin käydä ottamassa valokuvat alhaalla (aikaa alle puoli tuntia). Tämän jälkeen heti kaupungin keskustaan, jossa aikaa turhaa aikaa ylenmäärin. Joka päivä toistui tämä ongelma, retken pääkohde tuntui olevan sivuseikka. Jotenkin jäin tunne että opaalla kauhea kiire. Oppaan historian tuntemus ei vakuuttanut ja Portugalin yhteiskunnasta vähän kerrottavaa. Mielestäni matkan pilasi opas.
Date published: 2022-04-02
Rated 4 out of 5 by from Läpileikkaus eteläisestä Portugalista Kiertomatkalla, mutta aivan liian aikaiseen ajankohtaan. Kevät oli myöhässä, oli sateista, eikä läheskään kaikki paikat olleet auki. Onneksi joka päivä oli retkiä, muuten olisi käynyt aika pitkäksi. Kesällä varmasti oikein hyvä paikka.
Date published: 2022-03-31
Rated 4 out of 5 by from Matka vastasi odotuksia Hyvä hotelli ja ruoka. Monipuolinen retkiohjelma. Rio Formosan luonnonsuojelu alueen katamaraaniretki ei vastannut odotuksia. (Voinut kyllä johtua erittäin tuulisesta säästä).
Date published: 2022-03-31
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen matkaohjelma Matka vastasi odotuksia. Tämän tyyppisellä matkalla yksi vapaapäivä on riittävä.
Date published: 2022-04-01
Rated 3 out of 5 by from Edullinen matka Hintaansa nähden kohtalaisen hyvä matka. Huonohkot ilmat haittasivat.
Date published: 2022-04-02
Rated 3 out of 5 by from Matka Portugali Varhain eilen aamulla palasin matkalta ja olen matkaan tyytyväinen.
Date published: 2022-03-31
 • y_2022, m_5, d_23, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.27
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_fi_FI, sid_PTRTR12, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja