Albatrosin Tansania

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tansanian mahtava luonto, villieläimiä ja jännittäviä vierailuja alkuperäisheimojen pariin. Välimatkat ovat lyhyitä ja matkaohjelma on rikas.

Rajoitettu ryhmäkoko

Kilimanjaron luminen huippu ottaa sinut vastaan keskellä trooppista Itä-Afrikkaa. Parasta Tansaniaa - luontoa, eläimiä, kulttuuria ja alkuperäisheimoja. Ulottuvillasi on Afrikan monipuolisin ja runsain eläinkanta niilinkrokotiileistä ja virtahevoista suuriin kissaeläimiin, moniin gnu- ja antilooppilajeihin sekä lukemattomiin eri lintulajeihin. Vietät kokonaisen päivän vaikuttavassa Ngorongoron kraatterissa. Täällä nautit safarilounaan maisemissa, joita ei hevin unohda. Lake Manyaraa Ernest Hemingway kuvasi sanoin: " The loveliest place I have ever seen" ("Ihanin paikka, jonka olen nähnyt").

Pääset tutustumaan Itä-Afrikan kulttuuriin ja paikallisiin heimoihin. Vierailemme värikkään paimentolaiskansan, masaiden, maassa, ihailemme datoga-heimon sepäntaitoja ja hadzabe-heimon perinteistä tapaa metsästää. Heille tämä on koti ja "paikka, jossa maa muuttuu iäti". Majoitukset hyvätasoisissa lodgeissa ja elämys telttaleirissä täydentävät matkan.
Ryhmän koko on max. 18 henkilöä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Šillinki

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Kilimanjaro
Päivä 2 Kilimanjaro - Mto Wa Mbu-kylä - Lake Manyaran kansallispuisto - Ngorongoro
Päivä 3 Kokopäiväretki Ngorongoron kraatterille
Päivä 4–6 Serengetin kansallispuisto, safareita
Päivä 7 Lake Eyasi - vierailu datoga -heimon luona
Päivä 8 Vierailu hadzabe-heimon luona - Arusha - Kilimanjaro
Päivä 9 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Kilimanjaro

Lennämme Helsingistä KLM:n reittilennolla Amsterdamin kautta Kilimanjaron lentokentälle, Tansaniaan. Saavumme perille myöhään illalla. Yövymme Ilboru Lodgessa, joka sijaitsee Mt Merun juurella. (http://mtmerugamelodge.com/)

Päivä 2
Kilimanjaro - Mto Wa Mbu-kylä - Lake Manyaran kansallispuisto - Ngorongoro

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Ngorongoron ylängölle. Tutustumme Mto Wa Mbu -kylään, joka tarjoaa mainion tavan nähdä palan tansanialaisen maaseudun arkea, kaukana ruuhkista. Syömme kylässä retkilounaan, jonka jälkeen lähdemme matkamme ensimmäiselle safarille Lake Manyaran kansallispuistoon.

Lake Manyaran kansallispuisto sijaitsee Itä-Afrikan hautavajoan pohjalla ja Manyarajärven pohjoisosa sekä osa hautavajoaman mahtavaa länsijyrkännettä kuuluvat puistoon.  Manyara on pieni verrattuna moneen muuhun Tansanian kansallispuistoon: noin 320m2. Sen minkä puisto kenties koossa menettää, sen se korvaa moninkertaisesti eläimistön runsaudella. Iltapäivän safarilla ajamme Lake Manayaran rannan tuntumaan, jossa virtahevot, afrikannorsut, afrikanpuhvelit, impalat ja seeprat tavallisesti laiduntavat. Järven linnusto on monipuolinen ja runsas. Ensimmäisenä huomio usein kiinnittyy vaaleanpunaisiin flamingoihin.

Manayaran kansallispuistosta ajamme kohti Ngorongoro Farm Housea, jossa yövymme. Tunnelmallinen lodge sijaitsee vehreällä alueella, josta on rauhoittavat näkymät ympäröivään luontoon. Logdessa on pieni uima-allas. (http://www.tanganyikawildernesscamps.com/camps/ngorongorofarmhouse/)

Päivä 3
Kokopäiväretki Ngorongoron kraatterille

Lähdemme kokopäiväretkelle Ngorongoron kraaterille. Ajomatka tälle Unescon maailmanperintölistalla olevalle kraatterille kestää noin 30–45 minuuttia. Ngorongoro-kraateri on alunperin ollut 6000 metriä korkea tulivuori, joka romahti kasaan synnyttäen 304 km2:n suuruisen kattilamaisen alueen, kalderan. Kraaterin pohjalla on järvi ja ruohotasanko, jonka vehreydestä villieläimet nauttivat. Alue on hyvin hedelmällinen. Eläinlajien määrä ja valikoima vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Täällä on hyvällä onnella mahdollista nähdä jopa harvinainen ja erittäin uhanalainen pensassarvikuono. Alueella viihtyvät myös leijonat, hyeenat, afrikannorsut, puhvelit ja monet eri antilooppilajit. Useista upeista lintulajeista puhumattakaan.

Nautimme retkilounaan näissä hienoissa maisemissa. Palaamme lodgeen iltapäivällä.

Päivä 4–6
Serengetin kansallispuisto, safareita

Tänään aloitamme tutustumisen kuuluisaan Serengetin kansallispuistoon. Pidämme päivän aikana lounastauon ja pysähdymme akaasiapuun varjoon nauttimaan mukanamme tuodun retkiaterian. Ajamme yhteen maailman merkittävimmistä esihistoriallisista paikoista, Olduvairotkoon, joka yksi ihmisen alkukodeista. Täällä on 1900-luvun aikana kaivettu esiin luita ja fossiileita, joiden iäksi on arvioitu jopa miljoona vuotta.

Rotkosta jatkamme matkaamme seuraavan kahden yön majapaikkaamme Kati Kati -lodgeen Seroneran alueella, josta meidän on helppo lähteä päivän safareille Serengetiin. (www.tanganyikawildernesscamps.com/camps/serengetimediumcamp/photos)

Serengetin ruohotasangot, savannit ja jokivarret ovat mm. miljoonien gnuiden ja satojentuhansien seeprojen sekä savannigasellien vuotuisia vaellusreittejä. Eläimet lähtevät vaellukselleen Masai Marasta lokakuussa, saapuvat perille marras-joulukuussa. Seuraavien kuukausien aikana vaellus jatkuu kohti etelää. Sadekausi Serengetissä ajoittuu marraskuulta huhtikuulle, jolloin koko kauden ajan saadaan lyhyitä ja voimakkaita sadekuuroja. Ruoho kasvaa ja eläimet saavat paljon syötävää. Helmikuussa syntyy eniten poikasia, mikä houkuttelee paikalle paljon petoeläimiä, kuten leijonia, gepardeja, hyeenoja ja sakaaleja. Sadekauden päättyessä savanni kuivuu, ja eläimet lähtevät vaeltamaan valtavina laumoina kohti pohjoisen Seroneraa ja Loboa. Täällä eläimet viihtyvät huhtikuusta kesäkuuhun, jolloin vaellus jatkuu Masai Maraan. Sinne ne saapuvat elokuun alussa - ja laiduntavat loka-marraskuuhun asti. Ympyrä on sulkeutunut - edessä on taas uusi vaellus etelään. Serengeti ei jää tyhjäksi yhtenäkään vuodenaikana, vaan tasangolla on aina elämää. Juomapaikoilla tapaa puhveleita, kirahveja, afrikannorsuja, krokotiileja ja gnuita.

Seuraavien päivien safariretket riippuvat eläinten vaellusreiteistä. Säätilan vaihtelut voivat tuoda muutoksia päiväohjelmaan ja ajoreitteihin.

Päivä 7
Lake Eyasi - vierailu datoga -heimon luona

Serengetistä ajamme Ngorongoron lounaispuolella sijaitsevalle Lake Eyasille. Järven sijainti on vaikuttava, noin 1000 metriä korkean jyrkänteen alapuolella. Järvi kuivuu lähes olemattomiin pitkiksi ajoiksi, jolloin sen pohjalla voi kävellä ja ihailla alueen runsasta lintukantaa.

Lake Eyasin alueella karjaansa paimentavat viimeiset perinteiset karjankasvattaja-maanviljelijäheimot, kuten iraqw- ja datoga-heimot. Heimojen elämäntapa on symbioottinen ympäröivän luonnon kanssa ja he elävät vaeltaen pienissä, noin 20 hengen ryhmissä. Vierailemme metallitöitä, keihään- ja jousenkärkiä sekä kalastuskoukkuja ja rannerenkaita taidokkaasti takovan datoga-heimon luona.

Yövymme Lake Eyasi Safari Lodgessa. (http://www.lakeeyasi.com)

Päivä 8
Vierailu hadzabe-heimon luona - Arusha - Kilimanjaro

Aamun sarastaessa ajamme kohti naksausäänteistä kuuluisaa hadzabe-heimon kylää. Hadzabet ovat metsästäjiä ja keräilijöitä, jotka ovat asuneet alueella tuhansia vuosia eläen hyvin vaatimatonta elämää ilman pysyvää asuinpaikkaa. 

Jännittävän hadzabe-vierailun jälkeen ajamme vielä takaisin leirille ja nautimme aamiaisen. Jatkamme matkaa kohti Kilimanjaron lentokenttää ja Arusha-hotellia, jossa meillä on huoneita varattuna lepoa ja virkistäytymistä varten. (http://www.thearushahotel.com/)

Kotimatka alkaa ja lennämme Amsterdamin kautta Helsinkiin.

Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • KLM:n reittilennot Helsinki - Kilimanjaro - Helsinki turistiluokassa (Amsterdamin kautta)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvissä kolmen tähden lodgeissa sekä yksinkertaisessa telttamajoituksessa kansallispuistossa
 • matkapäivänä 1. (myöhäinen) kevyt iltapala
 • matkapäivinä 2.– 7. täysihoito (osa lounaista lounaspaketteja)
 • matkapäivänä 8. puolihoito (aamiainen ja lounas)
 • safarit sekä retket ja puistojen sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 298€
 • Tansanian viisumi noin 50 USD/hlö (maksetaan maahan saavuttaessa Kilimanjaron lentokentällä). Mikäli ostat Ruanda-vuoristogorillojen jäljillä -matkanpidennyksen tarvitaan kaksikertaviisumi n. 100 USD/hlö.
 • muut mahdolliset ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille, kuljettajille ja eri lodgien henkilökunnalle n. 80 USD/hlö

Matkan ennakkomaksu on 800€. Matkalle mahtuu mukaan enintään 18 henkilöä.

Ennakkomaksu ja poikkeukselliset peruutusehdot

Tälle matkalle ennakkomaksu on 800€/henkilö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
• 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100€/henkilö
• 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800€/henkilö
• 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
• 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Mt. Meru/Arusha: 1 yö
Ngorongoron ulkopuolella: 2 yötä
Serengetin kansallispuisto: 3 yötä
Lake Eyasi: 1 yö

Paluumatkalla on käytössämme päivähuone Arusha hotellissa lähellä Kilimanjaron lentokenttää, jossa pysähdymme ennen kentälle menoa.

Hotellit

Hotellit ovat nämä tai vastaavat. Hotellit voivat vaihdella lähtöpäivittäin. Vahvistamme matkanne hotellit lentolippujen mukana.

Mount Meru Game Lodge:
http://mtmerugamelodge.com/

Ngorongoro Farm House:
http://www.tanganyikawildernesscamps.com/camps/ngorongorofarmhouse/

Serengeti Kati Kati Camp:
http://www.tanganyikawildernesscamps.com/camps/serengetimediumcamp/

Lake Eyasi Safari Lodge:
http://www.lakeeyasi.com/

Arusha Hotel:
http://www.thearushahotel.com/

Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tansaniaan saavuttaessa täytetään maahantulokortti (kortin saa joko koneessa tai perillä lentokentällä). Maahantulokortin ja passin kera mennään VISA-tiskille, joka on samalla passintarkastus. Viisumi maksaa noin 50 USD/hlö. Huomioithan, että jos varaat Ruanda -vuoristogorillojen jäljillä -matkanpidennyksen, tulee sinun ottaa kaksikertaviisumi (hinta noin 100 USD/hlö). Viisumin voi maksaa ainoastaan käteisellä.

Mikäli olet jonkun muun maan kuin Suomen kansalainen, tarkista oman maasi viisumimääräykset lähetystöstä.

Rokotukset

Tansaniassa vaaditaan todistus keltakuumerokotuksesta matkailijoilta, jotka tulevat maista, joissa kuumetta esiintyy. (Suomessa ei esiinny keltakuumetta). Malariaa esiintyy Tansaniassa koko maassa alle 1500 metrin korkeudessa. Mikäli sinulla on kansainvälinen rokotuskortti, se on hyvä ottaa matkalle mukaan. Maakohtaiset suositukset ja tietoa rokotuksista ja muista terveysmääräyksistä saat osoitteista www.rokote.fi sekä http://www.thl.fi/.

Pukeutuminen ja liikkuminen

Teemme safarit 6-paikkaisilla 4x4 Land Cruiser jeepeillä.

Suosittelemme hiekanväristä tai tummaa vaatetusta. Valkoiset vaatteet voivat pelästyttää eläimet ja siniset vaatteet houkuttelevat kärpäsiä.

 • kevyet kengät tai sandaalit safariretkille (tehdään autolla) ja hyvät vaelluskengät tai vastaavat vaellussafarille.
 • kevyitä pitkähihaisia ja lahkeisia vaatteita (suojaavat ihoa auringolta)
 • lippalakki/hattu
 • pieni reppu päiväretkiä varten
 • lämmin paita, esimerkiksi neuletakki tai fleece, jota voit käyttää aamuisin ja iltaisin, kun on viileämpää
 • tuulen- ja sateenkestävä takki
 • uimavarusteet (osassa safarilodgeja on uima-allas)
 • kamera ja kiikarit
 • suojaavaa aurinkovoidetta
 • hyttyskarkote
Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

Rantalomaa Sansibarilla

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 998€
Lekottelua Intian valtameren äärellä, hienohiekkaisilla rannoilla, ihastuttavalla Sansibarilla.

Pidennä matkaasi ja nauti rentouttavista päivistä Blue Bay Resort-hotellissa Sansibarilla. Paratiisimaisten rantojen lisäksi täällä on myös lukuisa määrä retki- ja aktiviteettimahdollisuuksia.

Lähde retkelle mausteiden maailmaan, vieraile Stone Townissa tai nauti auringonlaskuristeilystä Intian valtamerellä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Hotelli – Blue Bay Resort
Hotellin alueella on useampi uima-allas sekä rannan että pihan puolella. Täältä löydät myös urheilukeskuksen, jossa voit mm. pelata tennistä, käydä kuntosalilla, sukeltaa, purjelautailla tai vaikkapa lähteä kalastamaan. Hotellissa on myös suuri spa- ja wellness -keskus.

Lue lisää: http://bluebayzanzibar.com

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
Yhden hengen Garden-huone 298€
Yhden hengen Superior-huone 546€
Yhden hengen Junior Suite 1746€

Lisämaksu huonetyypin korotuksesta
Jaettu kahden hengen Superior-huone 1096€/hlö
Jaettu kahden hengen Junior Suite 1446€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Kilimanjaro – Zanzibar – Kilimanjaro
 • kuljetukset lentokentältä hotelliin
 • jaettu kahden hengen Garden-huone Blue Bay Resort-hotellissa
 • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen)
Hintaan ei sisälly
 • muut ateriat ja juomat matkan aikana
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Ruanda -vuoristogorillojen jäljillä

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 4 päivää
Hinta Alkaen 2.198€
Unohtamaton vaellus, jolla näet Ruandan vuorigorilloja.

Virungavuoret on koti jopa yli puolelle koko maailman vuorigorilloista. Täällä on Volcanoesin kansallispuisto, jossa elää kymmenen erillistä gorillaryhmää.

Vierailuja kansallispuistoon on rajoitettu, ja tänne pääsee max. 80 henkilöä päivässä. Kansallispuisto ja sen asukkaat ovat ainutlaatuinen elämys, jota ei unohda! 

Päiväohjelma:
Päivä 1: Ajamme hotelliimme Nairobin/Arushan lentokentän lähellä.
Päivä 2: Aamulla lennämme Kigaliin. Jatkamme matkaa pohjoiseen Ruhengeriin, joka sijaitsee Virungavuorten juurella. Illan voit viettää rentoutuen hotellissamme.
Päivä 3: Gorilla Trekking: Varhaisen aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Volcanoesin kansallispuiston toimistoon, jossa meidät jaetaan ryhmiin. Info-tilaisuuden jälkeen lähdemme vaellukselle, jota kuvaillaan yhdeksi maailman parhaista kokemuksista villieläinten parissa. Tarkkailemme gorillojen puuhia noin tunnin verran. Vaelluksen kokonaiskesto on puolesta tunnista kahteen tuntiin, riippuen ryhmästä ja siitä, missä gorillat kulloinkin liikkuvat. Vaelluksen jälkeen nautimme lounaan ja palaamme Kigaliin.
Päivä 4: Kigali, Ruanda, kaupunkikierros ja kotimatka: Aloitamme aamun kaupunkikierroksella Kigalissa. Käymme Genocide Memorial Centerissä, joka kertoo vavahduttavasti Ruandan massiivisen kansanmurhan (1994) tarinaa ja Kandt-museossa, vanhassa kaupungissa, käsityömarkkinoilla, vanhassa kaupungissa sekä Kansanmurhan muistopaikalla, jossa opit lisää Ruandan historiasta. Kierroksen jälkeen jatkamme lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Hotel Mountain View Gorilla Lodge
Lue lisää: http://3bhotels.com/our-properties/mountain-gorilla-view-lodge/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 298€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Kilimanjaro – Kigali, Rwanda – Kilimanjaro
 • kuljetukset lentokentältä hotelliin
 • 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
 • lounas matkapäivinä 2 & 3
 • illallinen matkapäivänä 2
 • Gorilla trekking -lupa 750 USD/hlö
Hintaan ei sisälly
 • viisumi Ruandaan, n. 30 USD/hlö
  (Suomalainen tarvitsee Ruandaan matkustaessaan viisumin, jota varten täytetään etukäteen lomake verkossa:
  https://www.migration.gov.rw Sivulta saatava koodi tarvitaan lentokentällä viisumin saamista varten.)
 • Tansanian viisumin tulee olla kaksikertaviisumi sillä paluulento Suomeen lähtee Tansaniasta. Hinta n. 100 USD/hlö. (Viisumi ostetaan saavuttaessa Tansaniaan lentokentältä.)

Huomioitavaa: Hyvä peruskunto riittää. Vaellus kestää puolesta tunnista kahteen tuntiin, riippuen gorillojen liikkumisesta ja sijainnista. Mikäli et halua kantaa reppua/laukkua mukanasi, sinulla on mahdollisuus kantajaan (n. 10 USD/hlö). Ota mukaan hyvät ja tutut lenkkarit tai kävelykengät. Matka ei sovi liikuntarajoitteiselle.

Ruandaan matkustavilta vaaditaan keltakuumerokotus. Ikäraja vaellukselle on 15 vuotta.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Hieno eläinten lajikirjo matkalla Olin matkalla vajaa viikko sitten. Ensimmäinen villieläinsafarimatkani ja pidin siitä paljon. Hotelli ja telttamajoitukset olivat viimeisen päälle ja samoin opastus- ja kuljetuspalvelut. Tansania ja ihmiset ovat aurinkoisia ja ystävällisiä! Tykkäsin, eikä matka varmastikaan jää viimeiseksi!
Date published: 2017-03-15
Rated 4 out of 5 by from Avaran Luonnon maisemissa Matkan kohteista on tullut "Avara Luonto"-ohjelman jaksoja, joihin pääsi nyt maisemaan. Ngorongoron kraateri oli isompi ja autiompi kuin mielikuvissani. Eläimiä oli, kasvillisuutta, puustoa vähän. Sieltä löytyivät kuitenkin matkan komeimmat urosleijonat aivan tien vierestä. Jatkossa Serengeti yllätti suuruudellaan ja gnu-laumoillaan. Eläinten vuosittainen vaellus oli edennyt Serengetiin, jossa ajoimme kymmeniä kilometrejä gnu-laumat tien molemmilla puolilla, maustettuina seeproilla ja Thomsonin gaselleilla. Muitakin eläimiä löytyi kiitettävästi: mm. gepardiemo ja neljä pentua, leopardikin pitkän etsimisen jälkeen, hyeenoja ja sakaaleja keskellä päivää. Majapaikat olivat erityyppisiä: telttaleiri Serengetin ja eläinten keskellä oli elämys. Joillekuille pelottavakin elämys. Erityisenä plussana olivat vierailu muutaman heimon luona. Perinteisiin elämäntapoihin tutustuminen oli mielenkiintoista. Tiet koettelivat kärsivällisyyttä, matkat pitkiä ja "tie" ennemminkin maastoa. Kannatti nähdä, mutta viikko hienoissa maisemissa oli riittävä aika.
Date published: 2017-03-20
 • y_2017, m_12, d_16, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_TZRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

TZRTR01AFI