Adventtimatka Wieniin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe maailmankuulu poikakuoro Wiener Sängerknaben adventtimatkalla Itävallan pääkaupunkiin Wieniin ja Wienerwaldiin.

Uusittu ohjelma

Ensimmäisenä adventtiviikonloppuna joulutunnelma alkaa levitä keisarilliseen pääkaupunkiin. Katselemme nähtävyyksiä, kuten esim. Schönbrunnin linnaa. Adventtitunnelmaa on tilaisuus aistia Wienin joulumarkkinoilla, joilla tuoksuu glühwein, paahdetut kastanjat ja piparkakku.

Katselemme Wienin vanhaa keskustaa ja alueita ydinkeskustan ulkopuolella sekä tutustumme iloisen viinialueen Grinzingin tunnelmaan. Yksi matkan kohokohdista on kuuluisan Wiener Sängerknaben -kuoron vuosittainen konsertti Minoritenkirchessä. Lisäksi teemme retken Wienerwaldiin, jossa käymme vuodelta 1193 peräisin olevassa Heiligenkreuzin luostarissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Wien, kaupunkikierros bussilla, Schönbrunnin linna, joulumarkkinat, tutustuminen hotellin lähistöön, illallinen
Päivä 2 Kaupunkikävely vanhassakaupungissa, kirkkokonsertti ja schnitzel-illallinen
Päivä 3 Omaa aikaa ja illallinen Grinzingissä
Päivä 4 Wienerwald, adventtitunnelmaa, Heiligenkreuz, Baden ja illallinen
Päivä 5 Omaa aikaa ennen kotimatkaa

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Wien, kaupunkikierros bussilla, Schönbrunnin linna, joulumarkkinat, tutustuminen hotellin lähistöön, illallinen

Saavumme Wieniin aamupäivällä ja perillä hotellissa olemme lounasaikaan. Meillä on hyvin aikaa asettua taloksi, kävellä keskustaan (n. 2 km) tai testata kaupungin julkista liikennettä – tai syödä herkullinen lounas. Voit myös käydä jossakin Wienin monista museoista, esim. ihailemassa Belvederen linnan Gustav Klimt -kokoelmaa.

Houkutella voi myös sacherkakkuviipale Café Sacherissa tai jättikokoinen wieninleike ravintola Figlmüllerissä.

Illallinen hotellissa.

Päivä 2
Kaupunkikävely vanhassakaupungissa, kirkkokonsertti ja schnitzel-illallinen

Tutustumme aamupäivällä Wienin keskustaan ja sen charmiin. Teemme sen paikallisoppaan johdolla. Opas näyttää meille keskustan tunnettuja ja tuntemattomia puolia. Näemme mm. Wienin valtionoopperan, Stephansdomin eli Pyhän Tapanin tuomiokirkon, Hofburgin linnan sekä museokorttelin.

Iltapäivä on omaa aikaa, jolloin voit esim. käydä paikallisilla joulumarkkinoilla. Kokoonnumme ajoissa Minoritetskirchen luona mennäksemme yhdessä kuuluisan poikakuoron Wiener Sängerknabenin vuotuiseen kirkkokonserttiin.

Wiener Sängerknaben nykymuodossaan on peräisin vuodelta 1924, mutta sen historia ulottuu vuoteen 1498. Nykyinen kuoro koostuu neljästä eri kuorosta, joissa kussakin on 24 jäsentä. Kuorolaisten ikähaitari on 10–14 vuotta. Kuorot harjoittelevat ja konsertoivat ympäri maailmaa. Kuoroilla on vuosittain yhteensä noin 300 konserttia ja ne nauttivat suurta kansainvälistä arvostusta ja tunnetaan merimiesasuistaan, jotka olivat muotia 1920-luvulla.

Konsertti pidetään kirkossa. On talviaika, eikä kirkossa ole naulakkoa, joten istumapaikoilla voi olla hieman ahdasta eivätkä kaikki voi nähdä kuoroa. Elämys on siitä huolimatta hieno!
Konsertin jälkeen suuntaamme tyypilliseen wieniläisravintolaan, jossa syömme perinteiset rapeat wieninleikkeet.

Päivä 3
Omaa aikaa ja illallinen Grinzingissä

Tänään käytämme osan aamupäivästä ja iltapäivästä siihen, että tutustumme alueisiin hieman Wienin keskustan ulkopuolella – tai kuten wieniläiset sanovat, Ringin ulkopuolella. Näemme mm. Wienin valtionoopperan, museokorttelin, kaupungintalon, Belvederen linnan sekä Hundertwasserhausin. Kaupunkikierroksen lopuksi näemme Praterin huvipuiston kuuluisan maailmanpyörän Riesenradin vuodelta 1897. Riesenradin teki kuolemattomaksi Orson Wellesin elokuva Kolmas mies. Näemme lisäksi UNO Cityn, jonne on sijoitettu YK:n organisaatioiden päämajoja.

Schönbrunnin linna on Wienin suosituin nähtävyys. Täällä on aina paljon ihmisiä joko konsertissa, joita linnassa järjestetään paljon, tai kävelyllä linnan kauniissa puistossa.

Schönbrunn rakennettiin alunperin keisarillisen perheen – Habsburgien – kesäpalatsiksi. Tunnetuimmat linnan asukkaat ovat epäilemättä olleet keisarinna Maria Theresia, jolla oli 12 lasta, sekä keisaripari Frans Joosef ja Sisi (Elisabeth). Historiallisesti tärkeä henkilö oli arkkiherttua ja kruununprinssi Frans Ferdinand, joka ammuttiin 28.6.1914, mikä johti ensimmäiseen maailmansotaan ja keisarikunnan tuhoon. Schönbrunnissa pidetään yhdet kaupungin suurimmista joulumarkkinoista, joilla käymme vierailtuamme ensin linnassa.

Schönbrunnin linnan luona järjestetään kaupungin suurimpiin kuuluvat joulumarkkinat. Käymme tutustumassa niihin. Voit myös katsella linnan puistoa tai käydä itse linnassa. Omatoiminen kierros audioguiden opastuksella maksaa n. 18 €.

Illalla nautimme perinteisen illallisen paikallisessa heurigerissa (viinituvassa) Grinzingissä, maistelemme alueella tuotettua kuuluisaa Grüner Veltliner -valkoviiniä ja kuuntelemme itävaltalaista kansanmusiikkia – ihan niin heurigerissa kuuluu tehdä.

Päivä 4
Wienerwald, adventtitunnelmaa, Heiligenkreuz, Baden ja illallinen

Tänään ajamme Wienerwaldiin, laajalle metsäalueelle Wienin etelä- ja lounaispuolella. Olemme vain 30–40 km:n päässä Wienistä. Täällä keskellä kaunista metsäistä aluetta sijaitsee Heiligenkreuzin luostari vuodelta 1193. Sistersiläiset kannattivat hiljaisuutta ja rauhaa, tästä syystä luostari rakennettiin syvälle metsään. Nykyään n. 80 munkkia asuu luostarissa, joka mullisti maailmaa gregoriaanisella kuorolaulullaan – levy kohosi maailman hittilistojen kärkeen vuonna 2008. Vierailemme luostarissa, jossa vallitsee ihastuttava tunnelma. Nautimme kupin kahvia ja viipaleen kuuluisaa Klosterschnitte-leivonnaista, jossa on lehtevää voitaikinaa, vaniljakreemiä, kermavaahtoa ja marjoja.

Lähellä Heiligenkreuzia sijaitsee Baden, joka on vanha, mutta tunnettu kylpyläkaupunki. Siellä voi nauttia rikkipitoisista kylvyistä ja pitkistä kävelyretkistä hiljaisissa metsissä. Badenissa on kauniita taloja, jotka edustavat biedermeiertyyliä.

Palaamme Wieniin ja syömme illallisen perinteisessä wieniläisravintolassa.

Päivä 5
Omaa aikaa ennen kotimatkaa

Aamiaisen jälkeen on omaa aikaa: käy museoissa, tee ostoksia, istahda perinteiseen wieniläiskahvilaan. Iltapäivällä ajamme lentokentälle.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
198€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Wien – Helsinki turistiluokassa 
 • majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Hotel Arcotel Wimbergerissä
 • aamiaiset 
 • neljä illallista (1 Grinzingissä, 1 hotellissa, 1 paikallisessa ravintolassa ja 1 Wiener Schnitzel-illallinen)
 • istumapaikkalippu Wiener Sängerknaben-poikakuoron konserttiin Minoritenkirchessä
 • opastettu kävely- ja bussikierros Wienissä
 • käynnit Wienin keskustan ja Schönbrunnin joulumarkkinoilla
 • Wiener Sängerknabenin kirkkokonsertti
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö

 

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • sisäänpäasy ja audiokierros Schönbrunnin linnassa, noin 18€/hlö
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille 30€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ajomatkat

Matka Wienin lentokentältä hotelliin kestää noin 30 min.

Päivä 1. noin 35 km
Päivä 2. 5 km
Päivä 3. 20 km
Päivä 4. 90 km
Päivä 5. 20 km

Hotelli

Majoitumme Arcotel Wimbergeriin, siistiin hotelliin Ringstrassen ja ydinkeskustan ulkopuolella. Hotellilta on noin 2,5 km:n matka Hofburgiin ja keskustaan. Matkan voi tehdä jalkaisin Museokorttelin läpi tai metrolla tai raitiovaunulla, jonka pysäkki on muutaman metrin päässä hotellista. Hotellissa on vastaanotto, ravintola, baari ja pienehkö kylpylä/saunaosasto.

Huoneet ovat valoisia ja siistejä ja niiden varustukseen kuuluu puhelin, satelliitti-tv, tallelokero, jääkaappi, ilmainen Wi-Fi, ilmastointi/lämmitys, hiustenkuivain ja kylpyhuone.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 21 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

 

Pukeutuminen

Aamuisin ja iltaisin voi olla viileää ja sadekuurot ovat mahdollisia. Pukeutuminen ravintolaillallisia varten on melko rentoa, sillä itävaltalaiset eivät ole erityisen muodollisia. Riittää, että vaatteet ovat siistit. Pyhäpäivinä ja juhlissa pukeudutaan toki hienommin, joten konsertissa voi nähdä erittäinkin juhlavaa pukeutumista. Muista ottaa mukaan mukavat kengät kävelyretkiä varten.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 2 out of 5 by from Paljon parannettavaa Oppaan pitäisi olla suomenkielinen, jotta ei tarvitse kuunnella samaa kahteen kertaan. Kahtena päivänä maksoimme kahdesta oppaasta, kun joka päivä mukana ollut Emily-opas seurasi ääneti mukana, vaikka äänessä olikin Wienin ja Bratislavan opas. Välillä opastusta oli vaikea kuulla suuren ryhmän takia. Oppaalla pitäisi olla laite, mihin puhuu ja matkustajilla nappikuulokkeet, joista kuulisi puheen myös takarivistä. Se on nykyaikaa. Ruokapaikat olivat kivat, mutta ruoan laatu heikko. Onneksi matkanjohtaja oli superhyvä.
Date published: 2019-12-15
Rated 3 out of 5 by from Joutunnelmaa Joulutunnelma löytyy joulutoreilta.
Date published: 2019-12-04
Rated 4 out of 5 by from Näkemistä koko rahan edestä! Kolme tehokasta päivää ja paljon uutta tietoa, vaikka on Wienissä käynyt useammankin kerran. Aikataulut toimivat, vaikka ryhmä oli vähän liian iso suurkaupungin ruuhkissa luotsattavaksi. Hotellin ruokailua lukuun ottamatta, muut illalliset olivat pettymys, mutta massojen syöttäminen on tuollaista.
Date published: 2019-12-03
Rated 4 out of 5 by from Tunnelmallinen adventtimatka Ohjelmaan sisältyi hyvä opastus ja aina tulkkaus suomeksi. Ilmojen kylmyys yllätti. Koska oltiin pitkiä aikoja ulkona, tarvitaan lämpimät varusteet. Ohjelman mukainen aikataulu piti hyvin.
Date published: 2019-12-03
Rated 4 out of 5 by from Adventtitunnelmaa Wienissä Mukavat joulutorit, hienostuneet kahvilat ja Wiener Sängerknaben -poikakuoron konsertti olivat matkamme kohokohtia. Matkanjohtajamme oli erittäin asiantunteva ja miellyttävä.
Date published: 2019-12-03
Rated 3 out of 5 by from Wienin matka Olisin kaivannut enemmän aikaa Wienissä, Bratislavan käynti oli turha. Ruokapaikkojen valinta epäonnistunut, myös ruuan taso ja maku oli heikkoa.
Date published: 2019-12-03
Rated 4 out of 5 by from Antoisa matka Olen suht. tyytyväinen matkaan, vaikka ei ollut vasta kuin neljäs Wienin matka. Bratislavassa voisi olla pitempi aika.
Date published: 2019-12-03
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut matka Matkanjohtaja oli erinomainen, matkan sisältö mielenkiintoinen ja toimiva. Bratislava oli mukava lisä.
Date published: 2019-12-04
 • y_2020, m_8, d_3, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_fi_FI, sid_ATVCB09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20ATVCB09BFI2611