Adventtimatka Wieniin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Viikonloppu Wienissä ja päiväretki Bratislavaan. Wiener Sängerknaben-kuoro laulaa tiensä tunteisiin.

Uusittu ohjelma

Lähde viettämään ensimmäistä adventtia Itävallan pääkaupunkiin Wieniin. Joulumarkkinat on avattu ja joulutunnelma leviää yli kaupungin valojen ja tuoksujen muodossa. Sen lisäksi meille on varattu paikat kuuluisan Wiener Sängerknaben -poikakuoron vuosittaiseen konserttiin Minoritenkirchessä.

Käymme joulumarkkinoilla sekä Bratislavassa että Wienissä, tutustumme molempien pääkaupunkien keskustoihin kävellen ja nautimme Grinzingin viinialueen mukavasta tunnelmasta.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Wien
Päivä 2 Kaupunkikävely vanhassakaupungissa, kirkkokonsertti ja illallinen
Päivä 3 Kaupunkikierros bussilla, Schönbrunn, joulumarkkinat ja illallinen Grinzingissä.
Päivä 4 Bratislava, kävelykierros keskustassa ja adventtitunnelmaa, illallinen Wienissä.
Päivä 5 Kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Wien

Saavumme Wieniin alkuillasta. Ajomatka hotelliin on noin 30-45 min. Syömme illallisen hotellissa.

 

Päivä 2
Kaupunkikävely vanhassakaupungissa, kirkkokonsertti ja illallinen

Vietämme aamupäivän katsellen Wienin keskustaa ja nauttien sen viehätysvoimasta. Teemme sen osaavan paikallisoppaan johdolla. Hän esittelee meille keskustan tunnettuja ja tuntemattomia puolia. Kuljemme mm. Wienin valtionoopperan, Stephansdomin (Pyhän Tapanin tuomiokirkon), Hofburgin linnan ja museokorttelin ohitse. Ehdit hyvin käydä joulumarkkinoilla, sillä iltapäivä on varattu omille seikkailuille.

Tapaamme uudelleen Minoritenkirchen luona. Ohjelmassa on Wiener Sängerknaben  kuoron vuosittainen upea kirkkokonsertti. Voit käydä myös kaupungin hienoissa museoissa, esim. katsomassa Belvederen Gustav Klimt -kokoelmaa. Kuuluisaa sachertorttua voi maistella Cafe Sacherissa, ravintola Figlmüllerissä on muhkeat wieninleikkeet.

Wiener Sängerknaben nykymuodossaan on peräisin vuodelta 1924, mutta sen historia ulottuu vuoteen 1498. Nykyinen kuoro koostuu neljästä eri kuorosta, joissa kussakin on 24 jäsentä. Kuorolaisten ikähaitari on 10–14 vuotta. Kuorot harjoittelevat ja konsertoivat ympäri maailmaa. Kuoroilla on vuosittain yhteensä noin 300 konserttia ja ne nauttivat suurta kansainvälistä arvostusta ja tunnetaan merimiesasuistaan, jotka olivat muotia 1920-luvulla.

Konsertti pidetään kirkossa, joka ei ole lämmitetty eikä kirkossa ole naulakkoa. Päällysvaatteet pidetään siis mukana/yllä. Kaikilta istumapaikoilta ei ole näkyvyyttä kuoroon. Adventtikonserteissa kuoro ei esiinny täysmääräisenä, vaan laulajien määrä vaihtelee.

Hienon konsertin jälkeen suuntaamme tyypilliseen wieniläisravintolaan, jossa syömme perinteiset wieninleikkeet.

 

Päivä 3
Kaupunkikierros bussilla, Schönbrunn, joulumarkkinat ja illallinen Grinzingissä.

Tänään käytämme osan aamupäivästä ja iltapäivästä siihen, että tutustumme alueisiin hieman Wienin keskustan ulkopuolella – tai kuten wieniläiset sanovat, Ringin ulkopuolella. Ohitamme mm. Wienin valtionoopperan, museokorttelin, kaupungintalon, Belvederen linnan sekä Hundertwasserhausin. Kaupunkikierroksen lopuksi näemme Praterin huvipuiston kuuluisan maailmanpyörän Riesenradin vuodelta 1897. Riesenradin teki kuolemattomaksi Orson Wellesin elokuva Kolmas mies. Näemme lisäksi UNO Cityn, jonne on sijoitettu YK:n organisaatioiden päämajoja.

Schönbrunnin linna on Wienin suosituin nähtävyys. Täällä on aina paljon ihmisiä joko konsertissa, joita linnassa järjestetään paljon, tai kävelyllä linnan kauniissa puistossa.

Schönbrunn rakennettiin alunperin keisarillisen perheen – Habsburgien – kesäpalatsiksi. Tunnetuimmat linnan asukkaat ovat epäilemättä olleet keisarinna Maria Theresia, jolla oli 12 lasta, sekä keisaripari Frans Joosef ja Sisi (Elisabeth). Historiallisesti tärkeä henkilö oli arkkiherttua ja kruununprinssi Frans Ferdinand, joka ammuttiin 28.6.1914, mikä johti ensimmäiseen maailmansotaan ja keisarikunnan tuhoon. Schönbrunnin linnan alueella pidetään yhdet kaupungin suurimmista joulumarkkinoista, joilla tietysti käymme. Voit halutessasi käydä sisällä linnassa omatoimisesti (n. 18 €, audioguide sis. hintaan) tai tehdä kävelykierroksen linnan puistossa.

Illalla nautimme perinteisen illallisen paikallisessa heurigerissa (viinituvassa) Grinzingissä, maistelemme alueella tuotettua kuuluisaa Grüner Veltliner -valkoviiniä ja kuuntelemme itävaltalaista kansanmusiikkia – ihan niin heurigerissa kuuluu tehdä.

 

 

Päivä 4
Bratislava, kävelykierros keskustassa ja adventtitunnelmaa, illallinen Wienissä.

Tänään ajamme Wienin ulkopuolelle ja seuraamme Tonavaa Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan. Välimatka on vain 70 km, joten ajomatka ei kestä kauan. Aamupäivän vietämme Bratislavassa, jossa katselemme lähemmin yhtä Euroopan pienimmistä, mutta kulttuurihistoriallisesti tärkeistä pääkaupungeista. Bratislavan historia ulottuu nuoremmalle kivikaudelle saakka. Kaupungin pohjoisosa on vanhin, kun taas Tonavan eteläpuolinen osa on rakennettu kommunistisella kaudella ja sen huomaa.

Yksi kaupungin tunnusmerkeistä on Bratislavan linna, joka on rakennettu 85 m Tonavan yläpuolella sijaitsevalle harjanteelle. Linna on nykymuodossaan peräisin vuodelta 1950, sillä alkuperäinen linna paloi vuonna 1811 ja oli raunioina yli 100 vuotta. Näemme Pyhän Martin tuomiokirkon, jossa on kruunattu 10 kuningasta ja yksi kuningatar. Kaupungissa on useita kauniita barokkityylisiä rakennuksia. Bratislavan nykyaikaisempiin tunnusmerkkeihin kuuluu Novy Mostin silta, alkuperäiseltä nimeltään Slovakian kansannousun silta, joka on rakennettu 1970-luvulla. Sillan kannatuspylväs muistuttaa ufoa ja sen huipulla on näköalatorni ja ravintola.
Kävelykadut ja kujat ovat täynnä joulutunnelmaa, kaikkialla kuulee slovakialaisia joululauluja ja musiikkia. Lounaspaikka valitaan omatoimisesti.

Ehdit hyvin katsella ympärillesi ja nauttia joulutunnelmasta ennen kuin palaamme Wieniin, jossa syömme illallisen perinteisessä wieniläisessä ravintolassa.

 

Päivä 5
Kotimatka

Aamiaisen jälkeen bussi vie meidät lentokentälle.

 

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
198€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Wien – Helsinki turistiluokassa 
 • majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Hotel Rainersissa (paikallinen luokitus neljä tähteä)
 • aamiaiset päivinä 2-5
 • neljä illallista (1 Grinzingissä, 1 hotellissa, 1 paikallisessa ravintolassa ja 1 Wiener Schnitzel-illallinen)
 • istumapaikkalippu Wiener Sängerknaben-poikakuoron konserttiin Minoritenkirchessä
 • opastettu kävely- ja bussikierros Wienissä
 • käynnit Wienin keskustan, Schönbrunnin ja Bratislavan joulumarkkinoilla
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • sisäänpäasy ja audiokierros Schönbrunnin linnassa, noin 18€/hlö
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille 30€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ajomatkat

Päivä 1. noin 35 km

2. 25 km

3. 20 km

4. 140 km

5. 20 km

Hotel Rainers

Majoitumme neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Rainersiin, joka sijaitsee hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Julkisilla kulkuneuvoilla matka keskustaan kestää noin 10 min: hotellilta Kepler Platzin pysäkille on matkaa 700 m ja sieltä neljä pysäkinväliä Stephansplatzille. Hotelli on siisti ja sillä on kesäterassi. Hotellissa on vastaanotto, baari, ravintola, hissi ja ilmainen Wi-Fi kaikkialla. Huoneet ovat tilavia ja varustettu mukavuuksin, jotka tekevät oleskelusta miellyttävän.

https://www.rainer-hotels.at/rainers/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pukeutuminen

Aamuisin ja iltaisin voi olla viileää ja sadekuurot ovat mahdollisia, ota mukaan lämmintä vaatetusta ja sateenvarjo tai kevyt sadetakki. Kirkko, jossa poikakuoro esiintyy ei ole lämmitetty, joten konserttiin on syytä pukeutua lämpimästi.

Pukeutuminen ravintolaillallisia varten on melko rentoa, sillä itävaltalaiset eivät ole erityisen muodollisia. Riittää, että vaatteet ovat siistit. Pyhäpäivinä ja juhlissa pukeudutaan toki hienommin, joten konsertissa voi nähdä erittäinkin juhlavaa pukeutumista. Muista ottaa mukaan mukavat kengät kävelyretkiä varten.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

19ATVCB09AFI2811