Wildside Etelä-Afrikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Elämyksellinen matka Etelä-Afrikan ainutlaatuiselle Entabenin safarialueelle.

Yksin -yhdessä!

Teemme useita safareita avoimissa maastoautoissa yhdellä Etelä-Afrikan kauneimmista safarialueista, jonka englanninkielinen kutsumanimi ”The Place of the Mountain” kertoo jo paljon. Entabeni on osa UNESCOn suojelemaa ainutlaatuista Waterbergin biosfäärialuetta. Entabenissa on peräti viisi erilaista ekosysteemiä ja alue jakaantuu ylä- ja alatasankoon, joiden välissä on noin 600 m korkeat kalliomuodostelmat.

Ylänköä hallitsevat Entabenin vaikuttava monoliitti, avarat savannimaisemat ja kauempana näkyvät punertavat vuoret. Alangon maisemaa värittävät suuret kalliomuodostelmat, kosteikkoalueet ja ruohosavanni. Tämän monimuotoisuuden kruunaa runsas eläimistö. Alueen linnusto on rikas ja täällä on mahdollisuus nähdä mm. elefantteja, sarvikuonoja, leijonia ja gepardeja. Entabenissa viihtyvät myös kirahvit, antiloopit, impalat, gnut ja virtahevot.

Maastoautoilla toteutettavien safareiden lisäksi teemme ns. bush walkin luonnossa, mm. eläinten jälkiä ja kasveja tutkien. Tutustumme pedi-kansan perinnekylään ja Sowetoon, joka on jättänyt menneisyyden taakseen, ja jota leimaa nyt luovuus ja pyrkimys eteenpäin.

Voit pidentää matkaa oleskelulla Kapkaupungissa, Victorian putouksilla, rantalomalla Intian valtameren rannalla tai Mauritiuksella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa, kuljetus Entabenin yksityiselle suojelualueelle
Päivä 3 Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 4 Entabeni - bush walk ja iltapäiväsafari
Päivä 5 Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 6 Pedi-kansan kylä ja villieläinprojekti
Päivä 7 Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 8 Entabeni - bush walk ja iltapäiväsafari, boma braai -grillausta avonuotiolla
Päivä 9 Entabeni - kotimatka
Päivä 10 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Saavumme Johannesburgiin seuraavan päivän aamuna.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin - kaupunkikierros Pretoriassa, kuljetus Entabenin yksityiselle suojelualueelle

Saavuttuamme Johannesburgiin nousemme bussiin, joka vie meidät Pretoriaan. Teemme pienen kaupunkikierroksen Etelä-Afrikan pääkaupungissa. Pysähdymme katsomaan mm. Union Buildingiä, jossa maan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus seisoo mäen harjalla, josta on näkymät yli kaupungin. 285 m pitkä rakennus valmistui 1913. Rakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta väestöryhmää, englantilaisia ja buureja. Musta kansanosa unohdettiin rakennuksen symboliikasta kokonaan. Sen sijaan Nelson Mandelan vaikuttava patsas on myöhemmin pystytetty rakennuksen edustalle.

Syömme lounaan (ei sisälly matkan hintaan) joko ennen vierailua Union Buidingin alueella tai sen jälkeen. Tämän jälkeen meillä on edessä noin kolmen tunnin ajomatka läpi avaran afrikkalaisen maiseman. Ajamme Etelä-Afrikan rikkaimmasta provinssista Gautengista kohti pohjoista ja maan köyhintä provinssia Limpopoa. Reittimme kulkee läpi valtavien vehnä-, maissi-, auringonkukka- ja maapähkinäpeltojen sekä pienten paikkakuntien. Tehtyämme pikaisesti tuttavuutta Johannesburgin ja Pretorian miljoonakaupunkien kanssa on mielenkiintoista nähdä, miltä pienemmät kaupungit modernissa Etelä-Afrikassa näyttävät. Kauempana pohjoisessa kaunis ja punertavana hohtava Waterberg-vuoristo ilmestyy taustalle. Täällä sijaitsee Entabenin suojelualue, nimi merkitsee “vuoren paikkaa”. Kun on kerran nähnyt vaikuttavan kivimonoliitin, joka hallitsee maisemaa, ymmärtää hyvin nimen alkuperän.

Wildside Safari Camp sijaitsee Entabenin alangolla ja sitä ympäröi vaihteleva maasto: pensaikkoa, savannia ja vesialueita. Suuresta korkeuserosta johtuen alangolla sijaitsevassa osassa on yleensä noin kolme astetta lämpimämpää kuin 600 m korkeammalla sijaitsevalla ylängöllä. Lukuun ottamatta kokkeja, tarjoilijoita ja rangereita leiri on pääosin vain meidän käytössämme. Ainakin jos unohdamme kirahvit, antiloopit ja muut eläimet, jotka ajoittain kulkevat läpi alueen. Näin tapahtuu varsinkin öiseen aikaan, mistä syystä aseistettu ranger, joka partioi alueella vuorokauden ympäri, saattelee meidät aina nukkumaan. Tämä on osa aitoa safarielämystä. Tulevien päivien teemana on afrikkalainen safari. Villi luonto, avoimet maastoautot ja rajallinen määrä matkailijoita on lyömätön yhdistelmä.

Päivä 3
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari

Tänään lähdemme varhaiselle aamusafarille, joka alkaa auringon noustessa noin klo 6 ja kestää noin 3–4 tuntia, riippuen siitä, mitä kohtaamme matkalla. Silmien avaajaksi voi nauttia kupillisella kahvia tai teetä. Kun palaamme Wildside Campiin, meitä odottaa runsas aamiaispöytä. Aamun voimakkaita tuoksuja ja savannin erityistä hohdetta aamutuimaan on vaikea kuvailla. On viileää, nouseva aurinko värjää vuorten rinteet upean väriseksi. ympäristö henkii rauhaa ja hiljaisuutta, kun yöllinen metsästys on ohi. Impalat, seeprat ja antiloopit laiduntavat savannilla ilman pelkoa petoeläimistä, jotka lepäävät päivän kuumimpaan aikaan.

Eläimet ovat vuosien varrella tottuneet jeeppeihin, mistä syystä norsut, kirahvit ja erilaiset antiloopit laiduntavat usein melko lähellä maastoautoja. Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, ja voi tuntua pelottavalta istua muutaman metrin päässä jättimäisestä norsusta puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista. Eläimet eivät kuitenkaan yhdistä ajoneuvoa matkustajiin – siis saaliiseen.

Suojelualueella on monia metsäalueita ja vaikeakulkuisia vuoria, joten eläimillä on runsaasti piilopaikkoja. Safarit tapahtuvat aina eläinten ehdoilla.

Aikaisempien kokemusten perusteella jo ennen kuin ensimmäinen safariretkemme on ohi, olemme saattaneet nähdä koko joukon Afrikan tunnetuimpia eläimiä, esim. gnuuantiloopin, hirviantiloopin, isokudun, pahkasian, kirahvin ja impalan. Emme kuitenkaan voi antaa takuuta sille, mitä näemme, milloin tai missä. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, joka tuo safariin omanlaisensa jännityksen. Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta tuulenpitävä takki tai fleece, päähine ja hanskat voi silti olla tarpeen. Kun aurinko porottaa korkealta taivaalta, tilanne on aivan toinen.

Päivä 4
Entabeni - bush walk ja iltapäiväsafari
Päivä alkaa jännittävällä vaihtoehdolla autosafarille. Entabenissa on mahdollista tehdä myös kävelyitä eli ns. bush walkeja luonnossa, jotka antavat tilaisuuden tutustua alueeseen jalkaisin kokeneen rangerin kanssa. Kyse on upeasta elämyksestä, joka ei ole ollenkaan niin pelottava ja vaarallinen kuin luulisi. Rangerit valitsevat kävelyille sellaisia alueita, joilla on turvallista liikkua ja joissa pääsemme katsomaan lähempää pienempiä luonnon edustajia, kuten ainutlaatuista linnustoa vesialueiden ympäristössä sekä hyönteisiä, kasveja ja puita. Bush walkeilla voi olla myös tietty teema. Se riippuu yleensä säästä ja siitä, mikä rangerin mielestä on erityisen kiinnostavaa juuri sinä ajankohtana, kun olemme Entabenissa.
Päivä 5
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari

Tänään ajamme ylängölle.  Tie ylös kulkee läpi paikoittain melko jyrkän ja kapean Yellowwoodin rotkon, joka halkaisee vuoren. Rotkossa on vesiputouksia ja puiden peittämät seinämät, joilla näkee toisinaan kokonaisia paviaaniperheitä kiipeilemässä taidokkaasti. Myös seudulla elävät norsut ja seeprat vaikuttavat syntyneen kiipeilykengät jalassa – tai ainakaan ei ole harvinaista nähdä niiden tasapainoilevan jyrkillä rinteillä. Jos olemme onnekkaita, saatamme nähdä rotkon yläpuolella majesteettisen ja harvinaisen sääksen kiertelevän saaliin toivossa.

Nousemme maastoautoilla 900 metristä 1 500 metrin korkeuteen ja kuljemme matkan varrella läpi villieläinportin, jonka jälkeen olemme turvassa leijonilta. Täällä ylhäällä viihtyvät mm. norsut, sarvikuonot, gnut, kirahvit, puhvelit, strutsit, seeprat sekä koko joukko antilooppeja, kuten kirjoantiloopit, impalat, puna-antiloopit, hirviantiloopit, kudut ja vesiantiloopit. Myös elegantti, mustaselkäinen sakaali kuuluu alueen eläimistöön. Myöhemmin illalla saatamme nähdä jopa harvinaisen leopardin sen lempimaastossa eli kallioisella ylängöllä.

Iltapäiväsafari alkaa noin klo 16. Usein se jatkuu hämärän tuloon saakka, jolloin pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään iltasafaria varten. On sykähdyttävä tunne, kun eteläinen pallonpuolisko sytyttää yhtäkkiä tähtitaivaansa, yön tuhannet eksoottiset äänet täyttävät korvat, ja Afrikan punaisen maan tuoksu leijuu nenään. Iltasafari on toista maata kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi ihan eri maailmassa. Kun ajovalot pyyhkivät pensaikkoa, kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Jokin liikuskelee ja rapistelee ihan lähellä – onko se lauma gnuantilooppeja vai ovatkohan leijonat lähteneet jo yömetsästykselleen?

Päivä 6
Pedi-kansan kylä ja villieläinprojekti
Tänään ajamme suojelualueen ulkopuolelle ja tutustumme erääseen alueen alkuperäiskulttuureista, nimittäin pedi-kansaan. Pedit ovat yksi Etelä-Afrikan yhdeksästä alkuperäiskansasta. Vierailemme kulttuurikylässä, jossa ei asuta, mutta joka on rakennettu havainnollistamaan kylien rakennustyyliä ja pedien yhteiskuntarakennetta. Vaikka Etelä-Afrikka onkin varsin nykyaikainen maa, monia alkuperäisiä kulttuuriperinteitä pidetään yllä. Kyseisessä pedi-kansan kylässä pääsemme nauttimaan kansantanssista ja saamme käsityksen siitä, kuinka erilaiset heimot ja etniset ryhmät ovat eläneet. Saamme lisäksi tilaisuuden maistaa perinteisiä afrikkalaisia erikoisuuksia. Myöhemmin iltapäivällä ajamme tutustumaan villieläinprojektiin, jonka puitteissa autetaan loukkaantuneita ja orvoiksi jääneitä eläimiä. Täällä ruokitaan ja hoidetaan mm. leijonia, leopardeja ja gepardeja, kunnes ne kykenevät jälleen selviytymään luonnossa. Iltapäivän päätteeksi palaamme Entabeniin.
Päivä 7
Entabeni - aamu- ja iltapäiväsafari
Teemme tänään sekä aamu- että iltapäiväsafarin. Reittimme kulkee sinne, missä eläimet oleskelevat.
Päivä 8
Entabeni - bush walk ja iltapäiväsafari, boma braai -grillausta avonuotiolla

Aloitamme päivän bush walkilla, jonka jälkeen palaamme nauttimaan aamiaista leiriimme. Aamiaisen jälkeen on aikaa rentoutumiselle leirissä. Päivittäin tarjolla on kiinnostuneille lisäretkiä (lisämaksusta).

Voit pelata kierroksen golfia lähellä sijaitsevalla Legend Signature Coursella, jolla on uskomaton 19. reikä – maailman pisin par kolmonen. Naapurilodgessa on kauneushoitola, joka tarjoaa monenlaisia hoitoja. Kaikki ylimääräiset retket varataan ja maksetaan paikan päällä leirissä.

Iltapäivällä teemme safarin, jonka jälkeen nautimme boma braai -illallisen luonnossa. Braai on eteläafrikkalainen versio grillistä. Avotulella valmistettu runsas ateria odottaa meitä upeassa afrikkalaisessa luonnossa.

Päivä 9
Entabeni - kotimatka

Tänään jätämme hyvästit Entabenille ja suuntaamme kohti Johannesburgia, josta lennämme kotiin. Lentoajat vaihtelevat lähtöpäivittäin.

Tutustumme Johannesburgiin ja Sowetoon mikäli lentoajat sen sallii. Mikäli lento lähtee aamupäivällä/päivällä tutustumme Johannesburgiin ja Sowetoon päivänä 2.

Joburgissa, kuten Etelä-Afrikan suurinta kaupunkia arkipuheessa kutsutaan, asuu yli kuusi miljoonaa ihmistä. Se muistuttaa amerikkalaista suurkaupunkia: keskustan liikekortteleissa seisoo pilvenpiirtäjiä, ja vähitellen kaupunkikuva muuttuu matalammaksi esikaupungiksi. Joburg on maailman timantti- ja kultakaupan keskus. Vierailemme kuuluisassa ja pahamaineisessa Sowetossa. Jätettyään taakseen pitkän ja synkän historian Soweto on nykyään paradoksien täyttämä. Soweto oli 1970-luvulla apartheid-hallinnon vastustamisen symboli. Kierroksellamme Sowetossa tutustumme sen historiaan ja nykypäivään. Tämän päivän Soweto on taiteen, musiikin, teatterin ja runouden sulatusuuni, jossa on sekä toiveikkuutta että runsaasti luovuutta ja joka pyrkii eteenpäin.

Voit myös pidentää lomaasi – tutustu vaihtoehtoihin alempana.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • British Airwaysin reittilennot Helsinki - Johannesburg - Helsinki turistiluokassa (Lontoon kautta)
 • majoitus yhden hengen huoneessa Wildside Safari Campissa
 • kaikki ruokailut leirissä, lukuun ottamatta lounasta päivinä 2 ja 9 sekä illallista päivänä 9
 • 8 safaria ja 2 bush walkia (huomioithan, että ikäraja bush walkeille on 16 v.)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Huomioitavaa: teknisestä syystä Matkan hinta -kohdassa olevaa tekstiä: jaetussa kahden hengen huoneessa -ei voi muuttaa. Hinta on kuitenkin majoituksesta yhden hengen huoneessa.

Hintaan ei sisälly
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat rangereille ja leirin henkilökunnalle, yhteensä noin 50€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitut omaan safaritelttaan

Matkusta yksin -yhdessä!

Tarkoittaa, että saat huoneen omaan käyttöösi, etkä maksa siitä lisämaksua. Tällä matkalla kaikki muutkin majoittuvat yhden hengen huoneisiin. Voit luonnollisesti lähteä matkalle myös kaverin kanssa, tällöin molemmat majoittuvat omiin huoneisiinsa.

Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja, kuten muillakin ryhmämatkoillamme.

Safarit, leiri ja matkalle mukaan

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää, lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Auringon laskiessa lämpötila laskee jälleen nopeasti. Jeepeissä on käytettävissä vilttejä.

Entabenissa alatasangolla on yleensä noin +3C lämpimämpää kuin ylätasangolla.

Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine ja käsineet sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Kävellen tehtävällä ns. bush walkilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Ota mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. Suosi vaatetuksessa hillittyjä värejä.

Wildside Safari Camp on autenttinen safarileiri keskellä afrikkalaista luontoa. Leirissä voi olla Albatrosin ryhmän lisäksi muita kansainvälisiä matkustajia.

Sähkökatkokset leirissä ovat mahdollisia, joten ota mukaan pieni taskulamppu.

Entabeni on malariavapaata aluetta, joten et tarvitse malarialääkitystä.

Teemme Entabenissa yhteensä 8 safaria. Kuhunkin maastoautoon mahtuu 9 matkustajaa. Maastoautoja kuljettavat kokeneet paikalliset rangerit. Albatrosin suomalainen matkanjohtaja on aina mukana yhdessä autoista ja vaihtaa autoa mahdollisuuksien mukaan matkapäivien välillä. Maastoautoissa on avattava kattosuojus ja avoimet sivustat (ei ikkunalaseja). Autoihin noustaan ja kyydistä poistutaan jyrkähköjä askelmia pitkin. 

Safarit toteutetaan aina eläinten ehdoilla ja niitä kunnioittaen. Safareiden reitti ja aikataulut voivat vaihdella sään ja eläinten liikkumisen mukaan. Rangerit aina viime kädessä päättävät päivän safariohjelman. Matka soveltuu erityisesti sinulle, mikäli rakastat luontoa ja eläimiä.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen rangerin/luonto-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Maksaminen leirillä

Leirillä voi maksaa joko Etelä-Afrikan randeilla tai kansainvälisillä luottokorteilla (Visa, Mastercard, Diners).

Passivaatimukset

Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten ja sen oltava oltava koneellisesti luettava (sirullinen).

Alle 18-v. lapset matkalla

Etelä-Afrikkaan matkustavilta alle 18 v. lapsilta vaaditaan mukaan virkatodistus.  Todistuksen tulee olla englanninkielinen ja se tarvitaan, vaikka kyseessä olisi ainoastaan välilasku Etelä-Afrikassa.

Virkatodistuksen saa maistraatista pientä maksua vastaan. (Kirkon myöntämä virkatodistus ei kelpaa).

Huom. Mikäli toinen vanhemmista matkustaa Etelä-Afrikkaan yksin alle 18-vuotiaan lapsen kanssa, tarvitaan matkaan toisen vanhemman suostumus. Tällöin vanhempien on asioitava yhdessä (samaan aikaan) lähetystössä täyttämässä virallinen suostumuslomake. Lisäksi lähestystössä tulee olla mukana nämä dokumentit:

Lapsen passi sekä 2 kopiota passin kuvasivusta.

Molempien vanhempien passit sekä 2 kopiota passien kuvasivusta.

Kopio (1 kpl) maistraatin virkatodistuksesta. Todistuksen tulee olla englanninkielinen.

Yhteystiedot:

Consular Office

Embassy of South Africa

Pohjoinen Makasiinikatu 4 (3rd floor)

00130 Helsinki

Tel. +358 9 6860 3100

 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

ZARTR46AFI