Skotlannin Ylämaat

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Skotlannin Ylämaan kaunis luonto keskiaikaisine linnoineen, laiduntavine lampaineen ja laadukkaine viskeineen.

Skotlannin Ylämaa näyttää juuri siltä kuin mielikuvissa. Sumuisten vuorten juurella kanervapukuisissa laaksoissa laiduntaa ylämaankarjaa ja kuin sadussa, keskiaikaisia linnoja seisoo siellä täällä kumpuilevassa maisemassa. Kaikkea hallitseva kuvio on tietysti skottiruutu – verhoista ja matoista laukkuihin ja kiltteihin. Skotlannin Ylämaiden luonto lukeutuu Iso-Britannian vaikuttavimpiin, ja meillä on onni majoittua Cairngormsin kansallispuistoon. Luonnosta nauttimisen lisäksi käymme kuvauksellisissa keskiaikaisissa linnoissa, tähyilemme merihirviöitä Loch Nessillä ja maistelemme skottiviskiä. Vaikka Skotlanti suurelta osin vastaakin kuvitelmiamme, yksi asia ei pidä paikkaansa: siellä ei aina sada.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

 • Huom. LISÄLÄHTÖ 23.8.

Päiväohjelma 6 päivää
Päivä 1
Helsinki – Edinburgh – Pitlochry – Cairngorms.
Päivä 2
Loch Ness – Urquhartin linna – Highland Folk Museum.
Päivä 3
Speyside ja Aviemore. Luontoelämyksiä, viskiä ja vanhoja siltoja.
Päivä 4
Inverness – Highlands – Dunrobin Castle.
Päivä 5
Cairngorms – Glasgow. Kaupunkikierros ja iltapäivä omaa aikaa.
Päivä 6
Kotimatka

Hotelli

Craiglynne Hotel

Mukava tyypillinen skotlantilainen hotelli sijaitsee Grantown-on-Speyssa Skotlannin Ylämaiden sydämessä. Hotellissa on 82 huonetta, ravintola ja baari. Sijainti on täydellinen lähiseutuun tutustumiselle. Hotellin ympäristö on kauniin vehreä. Hotelli on rakennettu kuningatar Viktorian hallintokaudella ja monia sen historiallisista yksityiskohdista on säilynyt. Hotelli sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja sieltä on näkymät Cromdale Hillsiin ja Speyjoelle. Hotelli on ihanteellinen paikka rentouttavalle lomalle.

Hotellihuoneissa on kaikki, mitä keskitason hotellilta voi odottaa. Huoneet on varustettu kahvin- ja teenvalmistusvälinein, kuten Iso-Britanniassa on tapana.

Osoite: Woodlands Terrace, Grantown-on-Spey PH26 3JX, Iso-Britannia

Puhelin: +44 1479 872597

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.298€
Helsinki
Täynnä
1.398€
Helsinki
1.398€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Edinburgh – Pitlochry – Cairngorms.

Lennämme Helsingistä Edinburghiin. Sieltä otamme kurssin kohti pohjoista ja ajamme jonkin matkaa sisämaahan kohti Cairngormsin kansallispuistoa. Matkalla pysähdymme Pitlochryn kaupungissa ja pidämme tauon ennen kuin saavumme hotelliimme Ylämaassa.

Skotlannin historia ja kulttuuri on kuin värikäs keitos: irlantilaisia siirtolaisia, indoeurooppalaisia heimoja ja vähän Skandinaviaa. Päälle on siroteltu vielä sotia maahan tunkeutuvia roomalaisia, normanneja ja englantilaisia vastaan.

Skotlanti voidaan jakaa maantieteellisesti kolmeen alueeseen: Ylämaat, Alamaat ja Eteläiset ylängöt. Kapea keskiosa, Alamaat, on tasankoaluetta. Etelä on ylänköä, jota leimaa ruohon peittämä kumpuileva maisema, joka soveltuu erinomaisesti lampaiden kasvatukseen. Vastakohtana tälle on Skotlannin pohjoisosan karu, villi, vuoristoinen ylänkö, tarujen Ylämaa.

Skotlanti ei ole koskaan yhdistynyt täydellisesti Englantiin. Keskiaikaisia sotia ei ole unohdettu, ja Skotlannin vapaustaistelijoita William Wallacea ja Robert Brucea juhlitaan sankareina. Myös kuningatar Elisabeth I:n petollinen suunnitelma Maria Stuartin murhaamiseksi muistetaan. Skotlantilaiset eivät ole milloinkaan täydellisesti hyväksyneet vuonna 1603 perustettua personaaliunionia Englannin kanssa saati yhdistymistä yhdeksi valtioksi 1707. Skotlanti pysyi toki lakien osalta itsenäisenä ja sillä oli oma hallinto, kirkko, koulu- ja oikeuslaitos. Vasta kun Skotlanti vuonna 1999 sai oman parlamentin, kansa tunsi itsensä vapaaksi brittiläisen ikeen alta.

Perillä hotellissa rauha laskeutuu, ilma on puhdasta, taivas korkealla ja ympärillä kaunis luonto. Tunnelma kuvaa hyvin Ylämaata ja vie ajatukset toiseen aikaan. Hotelli on nähnyt parempiakin aikoja, mutta on hyvin tunnelmallinen vinoine ovineen ja narisevine lattioineen. Tämä on aitoa Skotlantia: Ylämaat, luonto, viski, korkeaselkäiset nojatuolit, kirjasto, ulkoilmaelämä ja skottiruudut. Taustalla voi melkein kuulla säkkipillin äänen!

Illallisen jälkeen voit istahtaa oleskelutilan nojatuoliin ja nauttia tuopillisen olutta tai kokeilla skotlantilaista viskiä. Sitten onkin aika painua yöpuulle hotellissa, joka toimii tukikohtanamme täällä Skotlannissa.

(Päivän ajomatka 220 km – ajoaika n. 3 h.)

Päivä 2
Loch Ness – Urquhartin linna – Highland Folk Museum.

Vettä riittää Skotlannin toiseksi suurimmassa ja toiseksi syvimmässä järvessä, Loch Nessissä. Järvessä on enemmän makeaa vettä kuin kaikissa Englannin ja Walesin järvissä yhteensä. Tumman pinnan alla elää kuulemma tarunhohtoinen ja maailmankuulu Loch Nessin hirviö. Hirviö, jota kutsutaan rakastavasti nimellä Nessie, nähtiin jo 500-luvulla. Väitetään, että se näkyisi myös satelliittikuvassa vuodelta 2014. Kaikki eivät ole asiasta kuitenkaan vakuuttuneita. Järven pinnasta 70 % on kuvattu kymmenen vuoden ajan ilman vilaustakaan järvihirviöstä – loput 30 % tosin jää mielikuvituksen käyttöön…

Ajamme pitkin järven itälaitaa ja pidämme silmät auki Nessien varalta. Ohitamme sellaisia paikkoja kuin Fort Augustus, Drumnadrochit, Dores ja pieni vesiputous Fall of Foyers. Pysähdymme muutaman kerran ennen kuin saavumme Urquhartin linnalle, jota käymme katsomassa. Kiertelemme yli 500 vuotta vanhan Urquhartin linnan raunioilla. Rauniot sijaitsevat pienessä niemekkeessä, josta voimme ihailla kuuluisaa Loch Nessin järveä.

Seuraava kohteemme on Highland Folk Museum. Kyse on ulkoilmamuseosta, jossa voi kokea, kuinka Skotlannissa on eletty läpi aikojen. Täällä historia tulee lähelle ja opimme, miten talot rakennettiin, miten pukeuduttiin ja miten maata viljeltiin. Noin 80 hehtaarin kokoinen museoalue herättää eloon Skotlannin historian 1700-luvulta moderniin aikaan. Keskellä kaunista luontoa pääsee hieman lähemmäs Skotlannin Ylämaita.

Päivä 3
Speyside ja Aviemore. Luontoelämyksiä, viskiä ja vanhoja siltoja.

Heräämme kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Saatamme nähdä hotellin takana villipeuroja syömässä ruohoa. Olemme asettuneet syvälle paikalliseen ympäristöön, jossa ylläpidetään perinteitä, ja se on vähän kuin astuisi toiseen aikakauteen.

Päivä vietetään kauniilla Speysiden seudulla, joka tunnetaan parhaiten monista viskitislaamoista ja upeasta luonnosta. Aloitamme päivän pienellä kävelyretkellä Rothiemurchusin metsässä, joka on yksi Skotlannin ainutlaatuisimmista paikoista. Itse Sir David Attenborough on kutsunut paikkaa ”yhdeksi villin Skotlannin upeuksista”.

Kävelemme isojen skotlantilaisten mäntyjen katveessa. Kauniisti kumpuilevan metsän keskeltä löydämme Loch an Eilein -järven, jonka keskellä olevalla saarella seisoo linnan rauniot 1300-luvulta. Nautimme rauhasta ja upeasta luonnosta yhdellä Skotlannin kauneimmista vaellusreiteistä. Saatamme nähdä peuran, töyhtötiaisen, skotlanninkäpylinnun tai oravan, ehkä myös sääksen etsimässä saalista vedestä.

Reittimme varrelle osuu myös Speyjoen ylittävä kaunis silta, Craigellachie Bridge, joka valmistui 200 vuotta sitten. Silta on tunnettu ja siitä on tehty jopa postimerkki, tosin sillan omistajaa ei tiedetä. Kunta luuli pitkään, että silta kuului sille ja piti sillasta hyvää huolta, mutta omistaja onkin hämärän peitossa.

Speyjoen liepeillä toimii yli 50 viskitislaamoa. Joen puhdas vesi on kullanvärisen juoman tärkeä pääraaka-aine. Vierailemme yhdessä tislaamoista. Tutustumme opastetulla kierroksella ”Uisige Beathan” eli gaelin kielellä ”elämän veden” valmistukseen. Pääsemme luonnollisesti myös maistamaan tislaamon tuotteita.

Iltapäivän aikana palaamme takaisin mukavaan tukikohtaamme, jossa päivällinen odottaa.

Päivä 4
Inverness – Highlands – Dunrobin Castle.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Invernessiin, joka tunnetaan Ylämaiden pääkaupunkina. Invernessistä käsin on kätevä tutustua Pohjois-Skotlannin järviin, laaksoihin ja vuonoihin. Nimi on peräisin gaelinkielisestä ilmauksesta ”Inbhir Nis”, joka tarkoittaa Nessin suuta – Inverness on paikka, jossa Nessjoki laskee mereen. Meillä on aikaa tutustua Invernessiin kävellen ennen kuin jatkamme kohti pohjoista.

Matkatessamme ylös itärannikkoa saavumme vaikuttavan valkoisen linnan, Dunrobin Castlen, luo. Se vie ajatukset Disneyn maailmaan, ja kävijä alkaa odottaa, milloin löytää nukkuvan Ruususen jostakin linnan 189 huoneesta. Käymme monissa huoneissa, joita koristavat mm. täytetyt villieläinten päät. Linna on peräisin keskiajalta ja kuuluu nykyisin Sutherlandin suvulle. Kauniissa linnapuutarhassa on suihkulähteitä ja symmetrisiä istutuksia.

Iltapäivällä palaamme takaisin hotellille ja rentoudumme.

(Päivän ajomatka 270 km – ajoaika n. 3 h 45 min.)

Päivä 5
Cairngorms – Glasgow. Kaupunkikierros ja iltapäivä omaa aikaa.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Pohjois-Skotlannin hotellistamme ja suuntaamme kohti etelää ja Glasgow’ta. Perillä suurkaupungissa lähdemme mielenkiintoiselle kaupunkikierrokselle, jolla saamme käsityksen kaupungin historiasta ja sen historiallisista kohokohdista.

Glasgow jää usein Edinburghin varjoon, mutta sen lisäksi, että se on Skotlannin suurin kaupunki, sillä on vähintäänkin yhtä paljon tarjottavaa.

Glasgow’n keskusta on todella viehättävä vanhoine rakennuksineen ja kiinnostavine ruokapaikkoineen. Keskustassa on charmia ja elämää. Glasgow on mielenkiintoinen ja ystävällinen kaupunki, jossa on paljon tekemistä ja hyvä tunnelma.

Katselemme keskustaa lähemmin ja käymme George’s Squarella, jolla seisoo Yrjö III:n ratsastajapatsas. Käymme Merchant Squarella ja tietysti meillä on myös aikaa katsella kaupunkia omatoimisesti.

Glasgow’n ostoskaduilla Sauciehall Streetillä ja Buchanan Streetillä on kauppoja, jotka kattavat kaikki mahdolliset tarpeet. Voit myös istahtaa johonkin monista kahviloista ja nauttia kupillisen skotlantilaista teetä ja tuoreen skonssin.

Lounasaikaan voi istahtaa rennolle pubilounaalle johonkin Rose Streetin monista pubeista tai nauttia kupposen kahvia jossakin kaupungin monista kahviloista. Kahvin kanssa kannattaa kokeilla paikallisia pikkuleipiä, joita kutsutaan nimellä ”shortbread”.

Tänään illallispaikan saa jokainen valita itse. Glasgow’ssa on paljon kiinnostavia ravintoloita. Ehkä haluat täyttää vatsasi skotlantilaisella erikoisuudella, haggisilla (täytetty lampaan mahalaukku), tai kenties vähemmän eksoottinen, mutta varmasti mehukas Aberdeen Angus -pihvi houkuttelee enemmän.

Päivä 6
Kotimatka

On aika sanoa gaeliksi hyvästit valtavan kauniille Skotlannille: Mar sin leat!

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
190€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Edinburg - Helsinki turistiluokassa 
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa Ylämailla ja 1 yö Glasgowissa.
 • Aamiaiset päivinä 2-6
 • 4 illallista hotellissa Ylämailla
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 6 puntaa/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Adapteri

Skotlantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistorasia poikkeaa Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Hotellit Skotlannissa

Skotlannin hotellit eivät yleensä ole samanlaisia kuin isot, kansainväliset hotelliketjut, joissa on tietyt standardit ja ammattimainen henkilökunta. Tyypillisesti hotellit ovat pieniä ja sokkeloisia, palvelutaso voi vaihdella ja jokainen huone on erilainen. Varsinkin maaseudullaseuduilla ja pienillä paikkakunnilla hotellit ovat usein nähneet parempiakin aikoja, mutta ovat hyvin tunnelmallisia ja täynnä paikallista henkeä. Ovet ovat vinoja, lattiat narisevat. Tämäkin on osa Skotlannin viehätystä.

Huomaathan, että Skotlannissa osassa hotelleista on parivuode, joka on pienempi kuin mihin olemme tottuneet, nk. grand-lit. Jos haluat vähän enemmän nukkumistilaa, esitä varatessasi toive twin bedistä, niin yritämme saada huoneen, jossa on kaksi vuodetta (emme kuitenkaan voi taata, että tämä onnistuu).

Sää Skotlannissa

Skotlannin sää on epävakaa -myös kesällä. Sää voi vaihdella saman päivän aikana sateesta auringonpaisteeseen, ja lähes kaikkeen siltä väliltä. Ota mukaan lämmin, tuulen ja vedenpitävä takki, tukevapohjaiset kengät ja asusteita, joissa on mukava olla ja liikkua. 

Yöpymiset

Grantown-on-Spey 4 yötä ja Glasgow 1.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja