Seikkailusafari Etelä-Afrikassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Safarit, eläimet ja omat Albatrosin tunnelmalliset leirit, iltanuotiot ja savannin äänet. Koe elämäsi seikkailu!

Manyeleti on yksityinen suojelualue, josta käsin meillä on mahdollisuus tehdä useampia erilaisia safareita. Täällä on hyvä mahdollisuus nähdä Big Five: elefantti, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi.

Koko matkan ajan asumme keskellä luontoa hyvätasoisissa Mantobeni-leirissä, tunnetun Krugerin kansallispuiston kupeessa.  Kaikissa teltoissa on suihku ja erillinen wc. Leirit ovat Albatrosin omia ja ainoastaan meidän käytössämme. 

Lähettyvillä on villieläinten juomapaikka. Erilaisten eläinten kiehtovat äänet ovat taustamusiikkina. Alueella elää runsaasti erilaisia lintuja.

Etelä-Afrikassa on monia dramaattisia ja vaihtelevia maisemia. Panoramareitillä näemme God´s Windown, eli Jumalan Ikkuna -näköalapaikan. Nimi kertoo kaiken. Tutustumme myös villieläinten hoitajien arkeen Moholoholossa.

Leirissä on mahdollisuus rentoutua ja kokea leirin näkymät, tuoksut ja äänet. Pääset bush walkille lähiympäristöön paikallisen rangerin, eli riistanvartijan kanssa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Helsinki-Johannesburg
Päivä 2
Johannesburg-Manyeletin yksityinen suojelualue
Päivä 3
Manyeleti-safariretkiä
Päivä 4
Manyeleti-God’s Window-Bourke's Lock Potholes-Blyde River-kanjoni-Manyeleti
Päivä 5
Manyeleti-safariretkiä
Päivä 6
Manyeleti-safariretkiä
Päivä 7
Manyeleti-Moholoholo-Manyaleti
Päivä 8
Safariretki-omaa aikaa Manyeletissä läksiäisillallinen
Päivä 9
Manyeleti-Johannesburg-kotiinpaluu
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki-Johannesburg Lennämme Frankfurtin kautta Johannesburgiin
Lennämme Helsingistä Frankfurtiin Lufthansalla ja jatkamme Frankfurtista samalla lentoyhtiöllä Johannesburgiin. 
Päivä 2
Johannesburg-Manyeletin yksityinen suojelualue

Saavumme Johannesburgiin aamulla. Edessä on ajomatka itään, reitti on klassisen kaunista Etelä-Afrikkaa ja matkalla saamme ensituntuman savanneihin. Ajamme pitkin N4-reittiä ja ohitamme Belfastin kaupungin. Tulemme Dullstroomiin, taimenkalastajan paratiisiin. Täällä syömme omakustanteisen lounaan. Ajomatka kestää noin 7 tuntia pysähdyksineen. Manyeletin suojelualueelle saavumme myöhään illalla ja majoitumme Mantobeni -leirin mukaviin telttoihin. Tämä on kotimme ja tukikohtamme koko matkan ajan. Illallistamme leirissämme. Ensimmäinen yö lodgessa on varmasti mieleenpainuva kokemus. Yön äänet, pimeys ja Afrikan tuoksut. Luonto on lähellä.

Päivä 3
Manyeleti-safariretkiä
Elefantti

Päivä on varattu peräti kahdelle aidolle afrikkalaiselle aktiviteetille, teemme joko kaksi safaria tai safarin ja bush walkin. Aktiviteettien välissä palaamme lodgeen ja syömme runsaan aamiaisbuffeen. Yhtenä safaripäivänä teemme "bush walkin", jolloin on mahdollisuus lähteä kävelyretkelle lähimaastoon yhdessä rangerin, eli kokeneen riistanvartijan kanssa. Päivän aikana nautimme myös lounaan leirissä.

Illalliselle palaamme leiriin.

Päivä 4
Manyeleti-God’s Window-Bourke's Lock Potholes-Blyde River-kanjoni-Manyeleti
Blyde River-kanjoni

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan henkeäsalpaavan kaunista panoramareittiä.

Tie on kiemurainen, vuoristoinenkin ja maisemat ovat upeat. Hidastamme God´s Windown, Jumalan Ikkunan kohdalla. Täällä näkymä on nimensä mukainen ja maailman kauneimpia, jos sää suinkin suosii meitä. Bourke´s Luck Potholessa on ainutlaatuisia kalliomuodostelmia, jonne valtavat vesimassat ovat aikojen kuluessa kaivertaneet sylinterinmuotoisia railoja. Pysähdymme Blyde River kanjonissa, joka muistuttaa Grand Canyonia pienemmässä mittakaavassa. Alue on suojeltu ja siellä on paljon vesiputouksia ja pieniä viehättäviä kyliä.

Nälän yllättäessä lounaan voi nauttia kullankaivajien kylässä Pilgrims Restissä (omakustanteinen) ja iltapäiväksi palaamme Manyeletiin. Tänä päivänä sinulla on myös mahdollisuus ostaa tuliaisia.

Sää voi aiheuttaa muutoksia reittehin- tai aikatauluihin.

Päivä 5
Manyeleti-safariretkiä
Albatros' Big Five Camp

Päivän aikana teemme pari safariretkeä. Manyeletin suojelualue on yksityinen alue. Täällä safariajoneuvoilla voi poiketa teiltä ja poluilta. Eläinten näkeminen lähempää voi onnistua täällä paremmin kuin isommissa kansallispuistoissa.

Päivän kuumimpaan aikaan voit rentoutua varjossa ja syödä lounasta. Jos pelaat golfia voit lähteä tänään Hans Merensky Golf Clubille pelaamaan kierroksen. Tämä ei kuulu matkan hintaan.

Illallisen syömme leirissä ja kertaamme päivän tapahtumia nuotion ympärillä.

Päivä 6
Manyeleti-safariretkiä

Greater Krugerin alueella sijaitseva Manyeleti-suojelualueella on mitä parhaimmat mahdollisuudet nähdä Big Five -elefantti, puhveli, leijona, sarvikuono ja leopardi. Tänään teemme kaksi safaria: Toisen safareistamme aamulla ja toisen iltapäivällä. Päivän aikana palaamme välillä leiriimme lounaalle ja rentoutumaan.

Päivä 7
Manyeleti-Moholoholo-Manyaleti

Vierailemme Moholoholossa, jossa haavoittuneet villieläimet ja linnut saavat tarvitsemaansa hoitoa. Salametsästys on valitettavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt ja useat upeat eläinlajit, kuten sarvikuonot ovat uhattuina. Voit lukea lisää Moholoholosta täältä: www.moholoholo.co.za

Saamme kuulla eläintenhoitajien työstä ja pääsemme kiertämään alueella. Eläintarinat ovat koskettavia, voi vain ihailla hoitajien halua auttaa. Päivä on informatiivinen ja mielenkiintoinen. Päivän aikana nautimme lounaan, joka on omakustanteinen. Vierailemme myös Khamai-terraariossa, jossa näemme erilaisia matelijoita.

Palaamme Manyeletin tukikohtaamme myöhään iltapäivällä.

Päivä 8
Safariretki-omaa aikaa Manyeletissä läksiäisillallinen

Teemme vielä viimeiset jännittävät safarit Manyeletissä. Syömme lounaan leirissä ja illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle.

Päivä 9
Manyeleti-Johannesburg-kotiinpaluu

Aamiaisen jälkeen ajamme Johannesburgiin tai Jo’burgiin, kuten paikalliset sanovat. Jo´burg on Etelä-Afrikan suurin kaupunki, jossa on reilut 6 miljoonaa asukasta. Kaupunki muistuttaa amerikkalaisia suurkaupunkeja pilvenpiirtäjineen ja laajalle levittäytyvine esikaupunkialueineen. Tämä on maailman timantti- ja kultakaupan keskus. Kontrasti rikkaiden ja köyhien välillä kaupungissa on huomattava.

Matkan aikana pidämme taukoja tarpeen mukaan. Lounas on omakustanteinen. Lennämme Lufthansalla Frankfurtin kautta Helsinkiin. Helsinkiin saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Saapuminen Helsinkiin aamupäivällä.

Mantobeni Camp

Leirissä on 12 kanvaasitelttaa, joissa kussakin on oma kylpyhuone (suihku ja erillinen wc), makuuhuone (kingsize sänky ja moskiittoverkko), oma terassi, tuuletin ja tallelokero.

Päärakennuksessa on oleskelutilat, baari ja ruokailu-alue sekä pieni uima-allas. Yleiset tilat ovat osittain katetut, osittain avoimet. Leirissä on iltanuotiopaikka.

Mantobenissä ateriat tarjoillaan pöytiin.

Manyeleti suojelualueella on vain kolme leiriä ja yhteensä noin 80 vuodepaikkaa. Alue on rauhallinen ja siksi eläimet viihtyvät siellä. Alueella on hiekkateitä ja niiltä voi poiketa, ruuhkia ei ole. Aitoja Krugerin puiston ympäriltä on poistettu ja eläimet pääsevät vaeltamaan laajoilla alueilla. Kirkkaina iltoina loppumaton tähtitaivas tuntuu olevan käsin kosketeltavissa. Siksi Manyeleti tarkoittaakin "tähtien paikkaa."

Viikon aikana teemme noin 7 safaria ja yhden bush walkin. Alueella on runsaasti elefantteja, leijonia, sarvikuonoja, puhveleita, kirahveja, gnuita, kuduja, seeproja ja impaloita. Leopardi on vaikea pongattava, mutta alueella elää muutama leopardi-yksilö.

Lue lisää: www.honeyguidecamp.com.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
548€
Matkan hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki-Johannesburg-Helsinki (Frankfurtin kautta) turistiluokassa
 • kuljetukset lentokentältä Manyeleti-suojelualueelle
 • majoitus Albatrosin omassa Mantobeni Campissä jaetussa kahden hengen safariteltassa, jossa suihku/wc ja parveke/terassi
 • ateriat leirillä matkan aikana (aamiainen, 4 lounasta, illallinen)
 • safarit, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja ja paikallinen englanninkielinen ranger (riistanvartija) safareilla
 • verot ja viranomaismaksut
Matkan hintaan ei sisälly
 • teltta yhden hengen käyttöön 548€ (7 yötä)
 • ruokajuomat ja muut mahdolliset ruokailut matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille, puistonvartijoille, kuljettajille ja lodgen henkilökunnalle (noin 60 €/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Manyeleti

Manyeletissa, joka sijaitsee Greater Krugerin alueella vallitsee subtrooppinen ilmasto.
Päivälämpötila nousee +25 asteen tietämiin lähes vuoden ympäri. Safarikokemukset riippuvat hieman eri vuodenajoista.

Talvikautena (touko-elokuu) maisemat ovat avoimemmat, koska puut ja pusikot ovat melkein lehdettömiä ja ruoho matalaa. Eläimiä on helppo havaita ja ne hakeutuvat akitiivisesti juottopaikoille, jossa onkin vilkasta aamun ja illan tunteina. Talvisin illat ja yöt voivat olla viileitä. On hyvä ottaa mukaan riittävästi lämmintä esim. lämmin takki, pipo ja hansikkaat, sukkia ja hyvät jalkineet, jotta myös iltasafafareista voi nauttia täysillä.

Kesällä (marras-maaliskuu) on sadekausi, jolloin luonto on vehreämpi ja joet sekä juottopaikat ovat täynnä juotavaa. Korkeampi kasvillisuus suojaa eläimiä ja varsinkin niiden pentuja. Päivälämpötilat voivat nousta jopa 30 asteeseen.

Safarit ja matkalle mukaan

Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää lukuunottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine ja käsineet sekä pitkälahkeiset housut. Kävellen tehtävällä safarilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Suosittelemme hiekanväristä tai tummaa vaatetusta. Valkoiset vaatteet voivat pelästyttää eläimet ja siniset vaatteet houkuttelevat kärpäsiä. Vältä kirkkaita värejä. Ota mukaan myös aurinkovoide, hyttyskarkoite, lippalakki tai hattu ja kamera sekä kiikarit.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen rangerin kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Passivaatimukset

 • Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja tai mahdollista viisumia varten
 • Passin on oltava koneellisesti luettava

Päivitetty 26.6.2014

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Matka ylitti kaikki odotukseni Lähdin matkalle vaimoni aloitteeta. Kohtuullisen kokeneena luontoihmisenä arvelin etukäteen hieman karrikoituna, että matkalla "ajellaan panssaroidulla autolla eläintarhassa, yövytään alkeellisesti teltoissa, syödään voilepiä ja hätistellään hyönteisiä". Kahdeksan kolmen tunnin safaria aamuvarhaisesta iltapimeään täysin avoimella jeepillä oli eräänlaista tuoksujen, äänten ja silmien sinfoniaa. Asiantunteva opastus ja loistokkaat ruokailut sekä luksustelttoihin kuuluneet eläinten yölliset äänet olivat kuin piste iin päällä. Kaksi päiväretkeilyä ja riittävät keskipäivän siesta antoivat elimistölle sopivasti palautumisaikaa maastoretkien välillä.
Date published: 2016-04-10
Rated 4 out of 5 by from Antoisa mutta raskas Montobeni kaunis paikka, eläimistö runsas ja monipuolinen. Leirin henkilökunta ystävällistä, ranger ja tracker todella asiantuntevia ja mukavia ( ainakin meidän autossamme). Leirin ruoka ihan liian hyvää. Vihermarakatit liian röyhkeitä, voisi vaikka ritsoilla vähän hätistellä - siis henkilökunta ei turistit. Ennakkotiedot riittävät nykymuodossaan ainakin jos on aiempaa kokemusta safareilta. Opas JS osasi todella erinomaisesti kertoa monipuolisesti Etelä Afrikasta ja toimia ystävällisen tehokkaasti . Cape Townin hotelli Winchester Mansion oli hyvätasoinen ja sijainti erinomainen: #hope on - hope off"-bussine pysäkki suoraan hotellin edessä.
Date published: 2016-02-10
Rated 5 out of 5 by from Unelmien täyttymys Seikkailusafari Etelä-Afrikkaan oli unelmieni täyttymys. En voinut kuvitellakkaan matkan antia ja sanat eivät riitä kuvaamaan kokemuksiani. Koen oilevani etuoikeutuettu, saadessani kokea näin upean matkan. Toivoisin kaikilla olevan mahdollisuuden osallistua seikkailusafarille Etelä-Afrikkaan.Opas Miia Valliluoto, omistautunut työlleen ja on yksi unelmien matkan onnistumisen takana, unohtamati rangereita, ym. henkilökuntaa. Ruoka taivaallista, yön äänet mahtavia, kohtelu ja palvelu täydellistä jne. Vaikka kotimaa on Suomi, jäi sydän ikuisiksi ajoiksi Afrikkaan. Kiitos unelmien matkasta!
Date published: 2016-03-03
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka, paljon eläimiä Olimme matkalla joulun yli, Mantobeni leiri. Onnistunut matka kaikin puolin: näimme paljon eläimiä, läheltäkin. Leirillä ystävällinen ja iloinen henkilökunta. Hyvä ruoka. Mainiot telttamajat, joissa hyönteisverkolla suojatut terassit. Mikaela oli hyvä opas. Panorama retkelle osui mainio sää, nähtiin upeat maisemat kaikilla kohteilla. Jos tekee kaikki tarjolla olevat safariajelut (me teimme niin), tämä ei ole mikään lepoloma. Erityisesti molempiin suuntiin pitkät yölennot aika uuvuttavat. Mutta kyllä ne jaksaa, koska perillä oltiin koko aika samassa paikassa, ja Etelä-Afrikassa sama aika kuin Suomessa.
Date published: 2023-01-03
Rated 5 out of 5 by from Todellinen seikkailusafari! Matka oli ihan super! Tunnelmallinen leiri keskellä villiä luontoa äänten ja tuoksujen ympäröimänä. Eläimiä vaeltelee telttojen välissä, mm. kirjoantilooppi, norsu ja hyeena. Ranger Anton oli ihan paras. Hän todella näki vaivaa näyttääkseen meille mahdollisimman paljon ja kertoi eläimistä ja luonnosta kaikkea mielenkiintoista. Big fiven näimme jo ensimmäisenä päivänä ja esim leijonia huimat 28 eri yksilöä! Ruoka leirissä oli aivan mahtavaa, ei todellakaan tarvinnut kärsiä nälästä. Matkanjohtajana Joonas oli todella hyvä ja ammattilainen, kaikki pelasi moitteettomasti, hän oli myös hyvää seuraa. Suosittelemme matkaa kaikille luonnosta ja eläimistä kiinnostuneille, ei ihan arkajaloille ; )
Date published: 2016-02-07
Rated 5 out of 5 by from Mitä mainioin elämys! Ennen matkaa matkanjärjestäjältä saadut tiedot olivat hyvin summittaisia ja meitä mietitytti, osasimmeko valmistautua matkaan oikealla tavalla, kun emme olleet safarilla aiemmin käyneet. Olimme hieman pettyneitä ohjeistuksiin ja matkakirjeisiin. Alkukankeuksien jälkeen kuitenkin itse matka oli mitä mahtavin elämys! Safari täytti kaikki odotukset ja oli vielä paljon enemmän. Matkaa voi muistella vielä "vanhana kiikkustuolissakin", sanoin ei voi oikein kuvata kuinka upea reissu oli, se on ehdottomasti koettava itse! Ruoka leirissä oli erinomaista ja majoitus mieleenpainuva sanan positiivisimmassa merkityksessä. Matkanjohtaja ja oppaat olivat herttaisia ja tietoa riitti. Lähtisimme heti uudestaankin, suosittelemme!
Date published: 2016-04-13
Rated 5 out of 5 by from Kokemuksena huikea! Safari Etelä-Afrikkaan ei ollut koskaan ollut unelmani, koska en ole koskaan pitänyt erityisesti eläimistä. Mutta niin vaan köröttelin jeepissä muiden mukana silmä kovana tarkastellen, mitä kaikkea löytyykään. Ja paljon löytyikin! Oli norsuja, kirahveja, leijonia - isoja ja pieniä eläimiä, lintuja, ötököitä. Ohjelmaa oli sopivasti. Ruoka hyvää. Sopivasti mukavaa seuraa. Matkanjohtaja oli asiantunteva. Se, mikä ei mennyt ihan nappiin oli paluumatka. Jouduimme odottamaan paluun jatkolentoa luvattoman kauan. Lentoyhtiö ei saa järjestelyistään ensimmäistään tyylipistettä.
Date published: 2016-04-03
Rated 5 out of 5 by from Big five Olen palannut 1.12 safarimatkalta kotiin. Vaikka aikaeroa ei ollutkaan, olen ihan pyörryksissä vielä kaikesta kokomastani ja näkemästäni. Eläimiä näkyi todella paljon, voi puhua norsu- ja puhvelilaumoista joita näimme useana päivänä. Ryhmämme näki tuon kuuluisan Big Fiven, sekä paljon muita eläimiä ja lintuja mitä ihmeellisimmän näköisiä ja kokoisia. Kokonaisuudessaan upea kokemus. Matkajohtaja Sari aivan mahtava, mikä tietomäärä hänellä on.
Date published: 2015-12-02
 • y_2023, m_1, d_29, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_37
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja