Hyvä tietää Guatemalasta

  • Kieli Espanja ja maassa puhutaan useita intiaanikieliä
  • Pääkaupunki Guatemala City
  • Asukasluku 14, 6 milj.
  • Uskonto Roomalaiskat.
  • Valuutta Quetzal, ota matkalle mukaan US dollareita, joita voit vaihtaa paikan päällä paikalliseksi valuutaksi.
  • Pinta-ala 109 000 km2
Aikaero
Kun kello on Suomessa 12.00, Guatemalassa se on 04.00.
Liikkuminen Guatemalassa

Bussit
Bussit Guatemalassa eivät yllä eurooppalaiselle tasolle. Käytämme mahdollisimman hyvätasoisia busseja, joissa on ilmastointi.

Maan sisäiset lennot

Käytämme pidemmillä välimatkoilla maan sisäisiä lentoja. Suomalainen matkanjohtaja kertoo paikan päällä tarkemmin aikatauluista ja käytännöistä lentokentällä.

Hintataso
Hintataso Guatemalassa on suhteellisen edullinen. Lounaan saa noin 5-7 eurolla ja illallisen 9-10 eurolla. Matkamuistoja ja paikallisia käsitöitä on monen hintaisia, mutta yleisesti ottaen hintataso on edullinen.
Juomaraha
Ravintoloissa ja kahviloissa on tapana jättää juomarahaa 10 % laskun loppusummasta.
Valuutta ja luottokortit
Guatemalan valuutta on quetzal. Ota matkalle mukaan US dollareita, joita voit vaihtaa paikan päällä paikalliseen valuuttaan. US dollarit käyvät maksuvälineenä yleisesti. Ota mukaan 20 dollarin tai pienempiä seteleitä, suuremmista seteleistä on liikkeellä väärennöksiä. Visa käy maksuvälineenä useimmissa ravintoloissa, hotelleissa ja suurimmissa kaupoissa. Master Card ja American Express eivät ole yhtä tunnettuja, mutta myös niillä voi nostaa käteistä pankkiautomaateista.
Sähkövirta
110 V. Tarvitset adapterin.
Puhelin ja internet

Guatemalan maakoodi on +502. Ulkomaanpuhelut Eurooppaan ovat kalliita.

Kaupungeissa on internetkahviloita, mutta niiden palveluiden käyttäminen matkaohjelman puitteissa voi olla haastavaa. Hotelleilla on yleensä tarjota internetyhteys, mutta usein palvelu on rajallinen (toimii esim. ainoastaan aulatiloissa) ja maksullinen. Yhteydet ovat hitaampia kuin Suomessa.

Juomavesi
Juo ainoastaan pullotettua vettä. Vesijohtovesi on aina keitettävä ennen käyttöä, myös silloin, kun on kyse hampaiden pesusta ja jääpalojen valmistamisesta.
Tavat
Ei erityisiä käyttäytymissääntöjä, mutta uskonnollisilla paikoilla tulee noudattaa paikan sääntöjä ja käyttäytyä kunnioittavasti.
Valokuvaus
Valokuvausta koskevia erityissääntöjä ei ole. Paikalliset voivat kuitenkin olla ujoja, joten kannattaa aina kysyä lupa ennen kuvaamista. Uskonnollisia paikkoja kuvatessa on hyvä noudattaa harkintaa.
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.

Albatrosin Keski-Amerikka

Poimi Keski-Amerikan parhaimmat palat suomalaisen matkanjohtajan mukana Panamassa, Costa Ricassa, Nicaraguassa, El Salvadorissa, Hondurasissa ja Guatemalassa.

4,5
  • 3 lähtöä
  • 19 päivää
  • Alkaen 5.298€
Helsingistä